Trænerkommentarer til Jydsk Væddeløbsbane 13. marts.

Indhentes af Niels Jørgensen. Opdateres løbende frem til torsdag aften.


Forudsætninger for træner- og kuskekommentarerne:
Ved heste, hvor der på interviewtidspunktet er overvejet ændringer af balance og væsentligt løbsudstyr, vil dette være angivet. Ellers forventes hesten at starte med samme balance/udstyr som i seneste start.


1. løb

2 Ellen har trænet godt og gået et fint hurtigtarbejde uden at være kørt i bund. Kaj må komme godt fra start og få en god position. Så håber vi på at den kan være blandt de tre første (Casper M. Nielsen).

7 Florican Rold gik jo helt fint i debuten. Den træner på og der er intet negativt. Den skal kunne være med fremme. Hvad sker der fra spor syv? Godt spørgsmål. Det kender jeg de andre for dårligt til at kunne vurdere. Har den vinderchance? Jeg regner med at den kan være med og kæmpe lidt om det (Steen Juul).

8 Ejnar Gardenia gik rimelig ok da den startede i Århus senest. Han var ikke helt med på det, da en konkurrent gik ud foran på sidste langside, så jeg måtte tage farten lidt af, og siden fik jeg ikke tempo på igen, men han gik faktisk ok. Har trænet godt, selvfølgelig mest tung træning herhjemme, men jeg tror nok at han skal gå et fint løb. Det er helt klart en pladschance (Knud Mønster).


2. løb (V5-1)

3 Eldon Neergård ser det fint ud for. Han var rigtig dygtig senest. Efterfølgende viste det sig, at han var dårlig i halsen, så han leverede faktisk en rigtig god præstation, da han slog kontra på Perfekt Gehør. Alt har virket som det skulle herhjemme og vi har testet hesten på højrevejen. Det virker fint i Skive, og hvis det fungerer lige så godt i Århus, så skal det ikke være nogen ulempe. Hvis alt er normalt så skal han være med til at kæmpe i toppen (Ole Nielsen).

6 Belmondo Simoni kunne ikke helt følge med i Skive forrige gang. Han har tidligere haft problemer Århus-vejen rundt, men i sidste start var det ok. Han har gået med sko i de seneste starter som følge af lidt hovproblemer. Planen er, at han denne gang kommer uden sko. Det er et klart plus. Han kan være en triochance i det her felt (Henrik Lønborg).

7 Esajas hoppede senest på sidste hjørne. Havde i hvert fald været anden uden fejlen, men jeg ved ikke om den måske kunne være nået frem til sejr. Nu må jeg prøve at give hesten et godt rygløb, hvorefter den kan komme til slut. Så tror jeg den kan vinde løbet (Casper M. Nielsen).


3. løb (V5-2)

2 Cato Kjærgården var lidt under standard senest i København. Hesten gik godt da den var i Århus, hvor den afsluttede forrygende godt, og vandt så efterfølgende på Fyn. Er sat lidt op i træningen efter starten i København og gik et rigtig godt arbejde i sidste uge. Hesten er god i Århus, og jeg synes, han lige så godt kan være blandt de tre første som nogen anden, hvis han er fejlfri. Måske tager vi bagskoene af, men det giver ikke så meget (Rene Kjær).

4 Jente W har haft en lille træningsperiode. Den virker fin og stærk og har gået et hurtigarbejde hvor den viste, at den var tilbage. Er hurtig fra start, så jeg må komme af sted og se hvad der sker. Det kan godt være, at jeg kører i spids, men det vil også være fint nok, hvis den kan få en god ryg. Afhængigt af hvordan løbet former sig, så tror jeg den kan være blandt de tre første (Casper M. Nielsen).

8 Deepdeepundercover har været opereret, og har derefter trænet godt i længere tid, primært i sandet på blødt underlag. Har gået nogle få intervaller, og det fungerede godt. Så hun skulle også gerne fungere på hårdere underlag nu. Hun har fået et spor, hvor hun kan løbe med bag de andre til at starte med. Vi må så se, hvad der er til slut. Formen skulle være ok, og hun kan i bedste fald godt være en triochance. Hun fungerer kun på PG-sko, men dem træner hun ikke med. Hun får dem først på til starten (Henrik Lønborg).


4. løb (V5-3 • V4-1)

1 Endless Dreams har altid været stærk, og det var kuskens skyld, at han ikke vandt i sidste start før pausen. Han har fungeret godt i genoptræningsfasen og virker frem for alt mere voksen og fornuftig nu. Han kommer uden forsko. Det er nok optimalt. Han er en barfodshest, der i hvert fald skal gå uden forsko. Han er en af de tre, som jeg ser, der kan vinde løbet (Henrik Lønborg).

10 Dekadent K har god form og nu fik Cecilie kørt helt rigtigt senest. Der er gode heste imod i dette løb, men jeg synes han er en god pladschance (Steen Juul).


5. løb (V5-4 • V4-2)

2 Swingit afsluttede faktisk fint senest i Skive. Det har knebet med få til at få hende til det, men det har sat skub i hende at få vatudtræk på. Hun var ganske vist kun sjette senest, men hun havde god fart i opløbet. Har et fint spor her og jeg tror hun er blandt de tre første (Knud Mønster).

3 Cherokee Heaven skal starte i Århus for første gang. Dette er selvfølgelig en test på om hesten kan det fremover. Efter seneste start valgte ejeren at give den en vinterpause, men jeg håber hesten er lige så frisk og fin som da den vandt i Aalborg. Det kan der selvfølgelig være tvivl om efter pause, men hvis hun tackler banen og går bare lidt op til de præstationer hun har vist, så skal hun have en lille vinderchance i et godt felt (Rene Kjær).

4 Desert Fox har gået fine løb og haft fuld fart over mål i de seneste starter. Mads virker til at have en god hånd til hesten, så han må – som han plejer – finde en god ryg og så komme til slut. Jeg tror ikke at hesten kan vinde, men måske være tredje-fjerde-femte, hvis den får en god ryg (Casper M. Nielsen).

6 Eik Hindø underpræsterede lidt senest på Åby. Jeg tror det var fordi vi havde rykket skoene på den. Nu kommer hesten med lidt anderledes sko foran, og så håber vi, at det er løsningen. Hvis hesten er som normalt så burde den have en god chance i løbet. Den har kanonkapacitet (Casper M. Nielsen).

8 Astronaut synes jeg faktisk gik ok senest. Han havde været væk længe og bare gået konditionstræning, så han må være gået meget frem, hvis ikke den har taget skade af starten. Triochance (Jeppe Juel).


6. løb (V5-5 • V4-3)

4 Peakadilly virker til at være på vej lidt op i form. Har hesten lidt tur med løbsafviklingen, så han ikke selv skal lave hele arbejdet, så kan den være blandt de tre første (Steen Juul).

5 Key Largo er min største chance. Han er vildt godt gående, er god i Århus, og jeg synes han står godt til, så jeg forventer, at han gør op om sejren. Hvordan skal løbet køres? Det er ligegyldigt. Jeg kører lidt med fra start og ser hvad der sker. Selv om jeg ikke skulle komme til spids, så føler jeg mig ikke slået på forhånd, uanset hvordan løbet køres (Rene Kjær).

7 Champions Peak var der måske en smule fremgang i senest, men han har ledt lidt efter formen og jeg ikke fået det ønskede ekstra tryk i ham. Jeg håber på at det pludselig vender så han kommer tilbage til det niveau, som jeg ved han kan, men indtil han vist det i løb er han en outsider (Steen Juul).


7. løb (V4-4)

3 Daisy D er meldt lidt op pengemæssigt. Træner altid fornuftigt med god puls, så hun burde kunne bedre. Det er som om, at hun løber tør for energi i slutningen af et løb. Der er tre-fire heste med, som hun ikke kan slå. Så vi er tilfredse med en præmie. Det bliver som vanligt med fire sko og lukket hovedlag (Henrik Lønborg).

4 Bacardi tror jeg hoppede sejren væk i København. Jeg må prøve at køre lidt fra start og få en god position. Der er ikke så mange heste med, så jeg tror den kan være anden eller tredje (Casper M. Nielsen).

5 Boris Simoni var lukket i halsen senest, hvilket den døjer lidt med. Hesten driller mig. Når jeg får fikset det ene, så driller det andet. Hesten har god kapacitet og gik et rigtig godt arbejde i mandags, hvor jeg testede om hesten skulle starte, og da var den dygtig, så helt væk er han ikke. Han skal med på seriøse kuponer (Jeppe Juel).

6 Cotton Eye Joe blev banen for hård for senest. Han går altid uden sko og det kunne hesten ikke tåle på den hårde bane, så han rullede over i pasgang for Michelle. Siden har hesten bare trænet intervaller på gården. Kommer forhåbentlig til at uden sko igen medmindre banen ikke er til det. Han har trænet rigtigt godt på gården og det er vel vores vinderchance på dagen (Knud Mønster).


8. løb

1 Follow Me Sisu har jeg anbefalet ejeren at prøve at starte i Århus, da jeg synes hesten døjer lidt på hjørnerne venstrevejen rundt. Det er selvfølgelig lidt en test, men det er en hurtig hest med skjult form. Jeg ser den slet ikke ringere end de andre, hvis den er fejlfri. Det er en outsider som godt kan overraske (Rene Kjær).

5 Darius Boko er fin igen. Selv om hans seneste resultater er lidt misvisende, så virker han tilbage på sporet. Denne gang ser det fint ud oh jeg bliver ikke overrasket, hvis den vinder et løb som dette (Jeppe Juel).

7 Viggen Langborg gik kun ok senest i Billund. Jeg synes ikke at der den afslutning som der skulle være. Hesten skulle have været en tand eller to længere fremme for at være godkendt. Det kan også være, at der bare blev kørt så stærkt til slut at den bare ikke kunne løbe hurtigere. Lille triochance (Knud Mønster).


9. løb

14 Sussie Hastrup gik fint senest, men den skulle selv jage op og det er hesten ikke for god til. Den skal helst have ryg hele vejen. Hvis den får løbet, så kan den være mellem de tre første, men vi ved også at den skal have løbet (Casper M. Nielsen).