V75-analyse til Charlottenlund søndag d. 29. december

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 8.398 kr. Vundet 3.133kr. TBP 37,3%. Hitrate 9/31.Printvenlig versionV75-forslag

V75-1: 6 Princess S W

V75-2: 11-10-7-5-9-12

V75-3: 4-1-2-6-8

V75-4: 7-11-2-6-3

V75-5: 4-6

V75-6: 10-8-12-2

V75-7: 1 Magic Happens

Pris: 600 kr. (1200 rækker)V75-1 / 4. løb

V75-spillet indledes med et godt besat hoppeløb. Denne afdeling er dog den eneste, som ikke er fyldt op med 12 heste, og man kan håbe at slippe let igennem. Måske endda med en chanceblank.

Chancevurdering

A-chancer: 6-3-7 B-chancer: 2-5 C-chancer: 4-8-1-9

6 Princess S W er hesten man måske kunne overveje at chanceblanke. Den bliver dog helt sikkert favorit i løbet, og bliver afkrydset på >50%. Men Peter Untersteiners hest har også gjort det godt, og kommer med tre sejre på stribe. Den første sejr er dog så længe siden nu, at vi tager den ud af ligningen. 26/10 på Jägersro i et jockeyløb var Princess S W i spids trods bagspor inden der var kørt 500m. De blev afviklet i 1.10,0 hvorefter Princess S W hurtigt fik et tryk mere af en optimistisk konkurrent. De to duellerede faktisk resten af vejen, men Princess S W holdt sig foran med klar marginal ind mod stregen. Senest var Princess S W ude på lang distance, og Untersteiner kørte frem efter godt en kilometer, overtog spidsen uden kamp, og svarede ærligt hele vejen ind i mål til sejr med knap en længde. Fin hest denne her, og Untersteiner kører nok offensivt.

3 Frances Yoda kan være med til at bestemme, hvor let spil Princess S W skal have. For Kim Madsens hest med Henrik Lønborg i sulkyen er nok den hurtigste starter i feltet, og Frances Yoda rammer sandsynligvis spidsen direkte. I Skive 17/11 vandt Frances Yoda en sikker sejr fra open stretch, og 1/12 i Billund måtte Frances Yoda forsvare spidsen fra en meget offensiv konkurrent. Holdt næsten hjem til sejr endda og leverede en flot præstation. Senest blev det til galop direkte, da startbilen slap feltet afsted. Er perfekt inde i løbet, og ligner klart løbets bedste danske chance.

7 Ofelia O E vandt 30/11 et jockeyløb på Halmstad. Blev kørt til spids ind igennem første sving for Peter Zadel, og efter mellemtider på 1.12/500m og 1.14/1000m, så var der masser at skyde med til slut, og Ofelia O E var alene på målfotoet. Senest 21/12 også på Halmstad var konkurrencen sat lidt i vejret, og Ofelia O E havnede desuden i dødens. Var dog ikke interesseret i at slippe favoritten Stonewashd Diamant ned foran sig med en omgang igen, og der var ingenting sparet ved målpassage på femtepladsen. Dog hårdt løb, så formen holder på den anden Peter Untersteiner-hest i løbet.

2 Dominique A P tager forsmag på den konkurrence, der venter efter nytår, når den Morten Juul-trænede hest skal dyste mod ældre og mere meriterede hopper. Måske nogle starter i Liga 3 først, hvor ”drengene” dog selvfølgelig også må starte. Det kan også være, at Dominique A P fortsætter med at være med på Rejseholdet ligesom seneste start, som foregik i Oslo på Bjerke-banen. Her havnede Dominique A P langt nede fra start, men blev forceret fremad på første langside. Efter en ordentlig tur i tredje og fjerde spor, så havnede Dominique A P udvendigt for den førende med en omgang til mål, og herfra stred Morten Juuls hest godt. Lignede en overgang vinderen midt i sidste sving, men kræfterne slap op, og det blev til en fin tredjeplads. Har en god speed, hvilket den blandt andet viste ved sejren på netop Charlottenlund i Dansk Hoppe Derby Consolation.

5 Bella Højgård er en af de danske hopper, der har formået at tage springet op blandt de bedste, selv om hun tjente mange penge i årgangsløbene, primært ved andenpladsen i Dansk Hoppe Derby 2017. Vinder dog ikke så tit løb mere, men formen er god. Senest galopperede Bella Højgård meget usædvanlig for dén hele to gange.

De sidste fire heste ser jeg ikke med vinderchance. Jeg tror man kan låse første afdeling med 6-3-7, og hvis man er modig nok, så blanker man 6 Princess S W, så der er plads til mange garderinger i de resterende afdelinger.V75-2 / 5. løb

Hopperne fortsætter i V75-2, hvor det er blevet tid til finalen i hoppeløbsserien ”Vintergækken”. 12 gode hopper fordelt på tre volter gør det ganske svær at være spiller.

Chancevurdering

A-chancer: 11-10-7-5-9 B-chancer: 12-3-4 C-chancer: 2-8-1-6

11 Chloe har jeg altid haft et godt øje til. Aalborg-træner Jeppe Juel har to heste med i løbet, og vælger selv at køre 7 Ever So Clever. Jeg tror dog Chloe med Christoffer Eriksson er en mindst lige så stor chance, og der er tale om en hårdfør hoppe med stor kapacitet. Senest i Skive 9/12 sad Chloe langt nede undervejs i fjerde par udvendigt. Angreb med 750m til mål, og tog sig hurtigt frem til Dazzle Nock. Koblede greb på denne på to skridt, og det lignede sikker sejr. Men på en eller anden måde fandt Nicklas Korfitsen angrebsplads med Livi Lady, og den speedede forbi Chloe på de allersidste meter.

10 Livi Lady er netop hesten, som jeg rangerer lige efter Chloe her. Hest mod hest vurderer jeg Chloe som den bedste, men 9/12 fik Livi Lady lige præcis det smygløb, som den behøver, alt imens Chloe måtte gå et hårdt løb. Livi Lady har startet på Bjerke siden dén start, og her blev det til en fin andenplads på en god afslutning foran danske Dominique A P. Formen holder således og man skal jo altid se op for de Bo Westergaard-trænede heste.

7 Ever So Clever fik et godt rygløb et stykke nede i feltet senest. Men speedede som en dæmon ned gennem lige bane, og indfangede førende Elvira M i god tid før mål. Havde vist fin form i starten forinden 22/11 i Aalborg, hvor Ever So Clever havde en lille galop på på første langside, hvilket kostede en position, men ikke stort terræntab. Gik med i ryg på den store favorit Waiting Hill Hall med 800m hjem, men slog på en galop nogenlunde samme sted som omgangen før. Tabte mange meter denne gang, men kom flot tilbage som tredje på en god afslutning bag Waiting Hill Hall og Chilli Volo.

5 Elvira M tror Steen Juul selv meget på til denne start, og der er da også tale om en mægtig fin Varenne-hoppe. Senest på Lunden 6/12 gik Elvira M til spids, og fik vel faktisk lov til at bestemme i føring. Kunne dog ikke svare en godt speedende Ever So Clever, og burde vel have vundet for at få helt godkendt? Er dog sikkert gået frem med dét løb i kroppen, og Elvira M er absolut en hest man skal se op for i årgangsløbene for E-hopperne i næste sæson.

9 Beautiful Kiss var senest tredje til Livi Lady og Chloe 9/12 i Skive, og dokumenterede fin form. Det er nu fjerde start i Flemming Jensens regi, og mon ikke snart sigtekornet er indstillet på sejr. I hvert fald tør jeg ikke undlade ”Ismanden” med Beautiful Kiss, som også leverede en fin præstation i starten forinden 14/11 på Åby. Her var Beautiful Kiss godt med i første sving, og pressede sig til spids på første langside i en halvhård åbning på 1.12,5/500m. Svarede op for angreb, da Robert Bergh kom frem kort derefter. Måtte dog kaste håndklædet i ringen ved indgangen til opløbet.

12 Umbra kom lidt på mellemhånd i Norge i samme løb som Livi Lady og Dominique A P, men afsluttede ok endda. Havde forinden vundet flotte sejre på Lunden og i Aalborg, men er her havnet i skammekrogen og tilmed med et svært spor i volten. 3 Honor med Marc Bæk Nielsen kan være hesten, der fører an undervejs, og kan Marc Bæk fuske 7-800m væk i lavt tempo, så får de andre noget at se til den sidste omgang. 4 Design Of Porsche står godt til i sin volte, og afviste så god en hest som Holland senest i Aarhus.

Resten af feltet har jeg svært ved at se med vinderchancer, men der skal garderes flittigt her for at komme videre.V75-3 / 6. løb

Liga 3-finalen er ganske åben, og igen får spillerne bruge for mange garderinger for at tage sig sikkert videre til næste afdeling.

Chancevurdering

A-chancer: 4-1-2-6 B-chancer: 8-10-7-9 C-chancer: 12-11-5-3

4 Gambit Brodde var ude i et lille felt senest på Åby. Tog spids og var lidt frisk i spidsen. Første 500m efter 1.11,1 men Marc Elias fik dæmpet til 1.16-tempo den første kilometer. Fik favoritten Mellby Granat op udvendigt med 1200m til mål, og den fik overtaget midt i sidste sving. Dog er det ikke sikkert, at Gambit Brodde var helt frisk, og under alle omstændigheder blev den slettet fra en tiltænkt start 11 dage senere på Kalmar med begrundelsen ”ikke i løbsmæssig skik”.

1 Diamond Is Rough er begyndt at få lidt tilbage fra en sæson, som ellers har været fyldt med uheld og dårlige startspor. Fik et svaj i Derbyet og havde ellers været præmietager dér. Seneste start i Aalborg 15/12 gav sikker sejr i et sprinterløb, hvor Morten Friis fyrede ”Diamanten” af fra start, og svarede Tiger Hill Diamant ud rundt første sving. Første 500m gik efter 1.11,5 og i mellemtiden var Flemming Jensen kommet frem udvendigt med favoritten Lord L S. Men Diamond Is Rough lænsede bare væk, og vandt præcis som det passede den. Er muligvis allerbedst på sprint, men nu er det 2000m med et perfekt startspor. Jeg tror Morten Friis selv kan bestemme, om det skal være spids eller om han vælger ryggen på eksempelvis Gambit Brodde, hvis Marc Elias kommer tidligt frem.

2 Armani Hyrdehøj er i absolut topform. På Jägersro 28/11 fik Armani Hyrdehøj tredje par udvendigt undervejs, men måtte afsted med 5-600m hjem, da der kom angreb bagfra, og i opløbet speedede hesten bare frem til let sejr. Senest i Odense 13/12 blev det ligeledes tredje par udvendigt, og denne gang kunne angrebet vente med at blive sat ind til 400m fra mål. Men Armani Hyrdehøj blæste bare forbi, og afviste let Damien Shadow ind mod mål. Perfekt startspor, og sidder Armani Hyrdehøj med på hug 3-400m fra mål, så skal de andre være vågne.

6 Created Face vandt en flot sejr 17/11 i Skive, hvor Bent Svendsens hest bombede direkte til spids på tre skridt. Løbet blev afviklet i hårdt 1.14-1.15-tempo hele vejen, og Created Face svarede fint for Svendsens signaler, da den blev bedt om at gøre det færdigt med 250m til målstregen. Senest i Billund 1/12 havde Created Face bagspor, men fik en særdeles rolig start. Sad således langt nede undervejs, og der blev ganske enkelt for langt frem. Afsluttede dog fint, og var ikke langt fra tredjepladsen i et tæt opløb. Fik løb i kroppen, og ligner en hest, der er klar til denne opgave.

8 Wham Bam Boo kom tilbage efter lidt løbspause senest, og det var måske lige dét, der skulle til for den Torben Hovgaard-trænede hest. Blev kørt til inderbanen, og sad undervejs i fjerde par indvendigt. Blev dog skiftet til fjerde par udvendigt i et lille felt, og Steen Juul sendte Wham Bam Boo afsted i angreb med 600m til mål i ryg på Livi Love. Eget angreb med 350m til mål, og skulle lige hjælpes rundt opløbssvinget af Juul. Det gik og Wham Bam Boo vandt meget let. Svært startspor her, og hvad siger hesten til de lidt tætte starter?

10 Another Dream gik storartet i Billund 1/12, hvor den indfangede ”udbryderkongen” Diamond Is Rough midt på opløbet – og også kunne svare Flemming Jensen-trænede Daisy Cash ind mod mål. Denne havde dog aktionsproblemer og kunne ikke køres for fuldt, men det skal ikke tage noget fra Another Dream, som gik et topløb ved dén lejlighed. Seneste start var i Aalborg 15/12, hvor Kasper K. Andersen ramte andet par udvendigt bag favoritten Lord L S, mens Diamond Is Rough havde spids. Det viste sig dog at være en dårlig ryg, da Lord L S blev træt, og Another Dream måtte indenom til slut, og gik over mål med kræfter sparet. Se op for den her!

7 VIP Hall indeholder både starthurtighed og en giftig slutspeed, hvis den sidder med på smækken, men det er spørgsmålet, hvor Michael Lønborg havner til fra dette dårlige startspor. Har ikke haft alverdens racing luck på det seneste, og sad f.eks. bomfast ved starten 24/11 i Aarhus. Formen på 9 Greek F Boko er vel lidt et spørgsmålstegn. Sad lidt på mellemhånd hele løbet i Aarhus 24/11, men man havde vel forventet lidt mere end fjerdepladsen trods alt? Senest på Lunden galopperede Greek F Boko fra start. Det lignede lidt en kædereaktion, idet Bosse Game galopperede først lige indvendigt for Steen Juuls hest, men der var åbenbart ikke kontakt, for så havde starteren jo dømt omstart.

Det kan virke hårdt at smide 12 Capture, 11 Lord L S, 5 Mellis Akema og 3 Havbergs Viking ned som C-chancer, men det er et virkelig godt løb dette her. Capture vandt senest på Lunden, da Chap A P blev deklasseret og Lord L S skal være markant bedre end senest i Aalborg for at kunne gøre sig gældende.V75-4 / 7. løb

Liga 4-finalen er også uhyre åben, og efterhånden står det vel klart, at V75 godt kan give mange penge denne søndag på Lunden.

Chancevurdering

A-chancer: 7-11-2-6 B-chancer: 8-3-4-1-5 C-chancer: 9-10-12

7 Bette Nock er tippet vinder i Fast Track-programmet, og dén vurdering tager jeg ryg på. Bette Nock har i omgange været væk med skader, og starter sparsomt. Men hvad gør dét, hvis den så bare vinder, når den bringes til start. Senest på Lunden 10/11 sad Bette Nock helt nede i femte par udvendigt undervejs, men der havde været godt tempo på undervejs, så baghestene skulle have chance endda. Angreb med i ryg på Fresh Fiona M E og Casino Brick med 500m til mål, men gik ud i eget angreb med 250m til mål og S J’s Photo-sønnen Bette Nock sprang frem til sikker sejr. En lignende præstation kan give sejr her i finalen også.

11 Don Cash har vundet to flotte sejre i træk, men tabte sporlodtrækningen her i finalen. Senest i Aalborg kørte Jeppe Juel sig til spids ud af første sving, og afviklede de første 500m efter 1.13,5. Kilometeren blev dæmpet til 1.18,5 så der var selvfølgelig masser af krudt at skyde med. Flemming Jensen kom til slut i et hastigt angreb med Come On Party, men Don Cash forsvarede sig hele vejen ind i mål. Besværlig udgangsposition som sagt, og det kræver nok højt tempo undervejs, hvis Don Cash skal løbe med frem. 6/12 var den helt overlegen på Lunden efter en stærk sidste 500m.

2 Cutty Sark vandt en fin sejr i Skive 3/11, hvor Mads Hviid Nielsen kørte frem til dødens midtvejs, fordi han ikke var tilfreds med ryggen på Highyield Draviet. Cutty Sark var lige ved at komme til spids med 900m til mål, men nåede ikke forbi førende Cody. Det viste sig at være ligegyldigt, for Cutty Sark pressede færdigt med 300m til mål, og gled væk til sikker sejr. Senest i Billund blev det til et løb langt nede i feltet undervejs fra bagspor. Angreb med i ryg på normalt stærke No Soup For You med en kilometer hjem, men denne havde en dårlig dag, og så måtte Cutty Sark afsted alene i fjerde spor med 400m hjem. Klarede fjerdepladsen i sidste skridt, og bekræftede formen.

6 A Secret Word har chance for at blive “årets hest” på Lunden med en sejr, og muligheden er bestemt til stede. Senest på Lunden fik A Secret Word fjerde par udvendigt, og skulle rundt om trætte heste rundt opløbssvinget. I mellemtiden var Don Cash og Jeppe Juel stukket væk, og kunne ikke indhentes. Andenpladsen var max uddeling, men hvis A Secret Word sidder med på hug i anden eller tredje par udvendig, så har den absolut vinderchance.

8 Miss Mythos udgår.

3 Leading Tile har to løb i kroppen efter sin lange løbspause, og vandt meget let fra spids senest. Det vrimler vel ikke med startraketter i dette løb, så mon ikke Michael Lønborg har sigtekornet indstillet på føringen? Skal i første omgang tage sig forbi 1 Harley Boko, men denne er vel også tilfreds med et godt rygløb i en Liga-finale? Formen virker fin på Henrik Lunds hest. 4 Barbaresco V W er svær at sætte ind i denne sammenhænd. Var senest godt med fra start, og havnede indvendigt bag den førende for velkørende Henriette Larsen. Blev bakket fri rundt opløbssvinget, men kunne ikke tage de fornødne meter ind. Var kun slået med en længde af de tre foran. 5 Casino Brick leverede en mægtig fin indsats 10/11 som anden til Bette Nock, men var noget bleg senest 6/12 i samme løb som A Secret Word og Don Cash.V75-5 / 8. løb

Der er masser af sejrsheste i topform i denne Liga 5-finale, hvor de to 4-åringer Dempsey Cloc og Dario Sotto ser ud til at have de bedste chancer.

Chancevurdering

A-chancer: 4-6 B-chancer: 2-12-3-1-11-10 C-chancer: 9-5-8-7

4 Dempsey Cloc har været længe væk med en skade, men har gjort det suverænt siden comebacket. 17/11 i Skive kørte Christian Clausen til spids på første langside, og resten var a walk in the park. Senest på Jägersro 3/12 leverede bossen Steen Juul en lignende styring. Kunne bestemme alting undervejs, og Dempsey Cloc stak bare fra konkurrenterne over de sidste 500m. Alene på målfotoet, og skal have topchance i dette løb, hvis formen holder.

6 Dario Sotto holder også absolut topform, og beviste senest, at sejren 29/11 ikke var nogen tilfældighed. På Lunden 20/12 sad Dario Sotto langt tilbage undervejs, alt imens Jeppe Juels Boris Simoni sad i spids. Dario Sotto sad i fjerde par udvendigt, og blev skudt af med 800m til mål. Gik en forrygende langside, og var i spids ved indgangen til sidste sving. Forsvandt bare væk, og var småt imponerende foran Boris Simoni, som kom godt tilbage.

2 Es Trenc leverede en fin præstation senest i Billund, hvor den bombede til spids uden at spørge. Måtte slippe spidsen til Fivie Barosso med Marita Berg, som speedede til spids midtvejs. Tempoet var fint med 1.14,0 den første kilometer, og Es Trenc så fanget ud i ryggen på Fivie Barosso med 6-700m hjem. Men udvendigt blev Wild Fire Bell træt i dødens, og så kom hullet som på bestilling for Es Trenc og Jeppe Juel, som speedede frem til let sejr.

12 Macro Star er Flemming Jensens våben i finalen. Trænes af Aalborg-kollegaen Bo Westergaard, men Jensen er altså hyret som chauffør. På Lunden 6/12 kørte Bo Westergaard konsekvent fremad, fordi han vidste, at han havde den bedste hest i løbet. Den store hest tonsede da også bare fra de øvrige til overlegen sejr. Senest på Bjerke i Norge 14/12 var Macro Star godt med trods et dårligt startspor otte bag bilen. Galoppen kom da Bo Westergaard kørte efter spidsen på første langside. Endnu et dårligt startspor her, men den store Micro Mesh-søn runder mange til slut, hvis tempoet er højt undervejs.

3 Fivie Barosso faldt for den offensive styring i Billund i løbet med Es Trenc 1/12, men tog revanche i Aalborg allerede i starten efter, hvor den kunne vinde trods startspor otte på sprint. Marita Berg ramte tredje par udvendigt, men fik så lidt trafikproblemer med 500m til mål, hvor hun blev siddende, da der kom angreb i tredje spor. Men opløbet ned var der kun én hest på banen, og den hed Fivie Barosso. Vandt let, og denne gang har man valgt René Kjær som kusk i ligafinalen. Spændende.

1 Dynamic Dancer kan være lidt vanskelig at holde i korrekt gangart i opløbet. Senest på Lunden 29/11 kørte Birger Jørgensen resolut til spids på første langside, men tacklede over i galop 20 meter fra målstregen, da Dario Sotto satte kløerne i Dynamic Dancer i opløbet.

11 Sabath Black A T er noget så eksotisk som en serbisk hest i træning hos italienske Riccardo Bianchi, som er A-træner i Sverige på Halmstad-banen. Har startet to gange i Sverige. Første gang 22/11, hvor Sabath Black A T tog spids, men slap til Skogbys Gallardo, som også endte med at vinde. I starten efter 29/11 tog Sabath Black A T igen spids, og denne gang blev der ikke sluppet til nogen. Vasco Da Gama kom uhyre tæt på til slut, men Sabath Black A T reddede sig netop i land. Topform, men elendig udgangsposition.

10 No Soup For You kender vi alle kapaciteten på, men den var helt under isen i Billund 1/12, og bød sig vel heller ikke for alvor til senest i Odense, hvor den dog havde lidt trafikproblemer med 5-600m til mål.V75-6 / 9. løb

Liga 1-finalen blev åbnet meget op ved sporlodtrækningen, hvor Danmarks bedste hest Slide So Easy trak bagspor, og to af de gode svenskere trak hhv. spor otte og 12.

Chancevurdering

A-chancer: 10-8-12-2 B-chancer: 3-6 C-chancer: 4-1-9-7-11-5

10 Slide So Easy får vindertippet. Flemming Jensens hest har jo haft en kanonsæson med 2,4 mio. kr. indløbet, heraf 1,65 mio. kr. alene ved andenpladsen i The International Trot på Yonkers Raceway i USA. Slide So Easy har ikke vundet i de fem seneste starter, men det har som sagt også været VM-løbet, N.J. Koster Memorial hvor den ikke kunne plukke 8 Justice Ås ned fra udvendig position og så to svenske Gulddivisioner, så det skal Slide So Easy såmænd ikke høre så meget for. Det blev til bagspor i dette løb, og således er Flemming Jensen jo lidt afhængig af, hvad de andre gør undervejs. Formen virker helt i zenit.

8 Justice Ås fik ganske vist startspor i første række, men også kun lige. En mulighed er at fyre Justice Ås af fra start ”helt ude fra yderen” (som Ole Olsen ville have sagt det), ganske som i N.J. Koster Memorial, hvor Justice Ås havde spids og var ti meter foran Slide So Easy ved målpassage. De to heste mødte hinanden på Åby 7/12 i V75, hvor Slide var klart bedst, men Untersteiner tager jo ikke sin hest med til Lunden, hvis den ikke er klar. Senest på Halmstad tog Justice Ås spids i 1.08,7/500m, men slap til Baron Gift kort derefter. Med 150m til mål var der ikke mere benzin på tanken, og det er klart, at Justice Ås skal være markant bedre søndag!

12 Balfour er Robert Bergh vældig opad på. Dobbeltmillionæren fik løb i kroppen i Gulddivisionen på Åby senest, hvor den sad sidst undervejs. Bergh kørte frem imellem heste rundt opløbssvinget, men der blev først plads til angreb, da de andre var i mål. Stepping Spaceboy vandt foran Slide So Easy. Bemærk at Balfour denne gang kommer uden sko! Skal på alle V75-kuponer.

2 Bvlgari Peak vandt sit comebackløb i Aalborg efter spids rundt om. Det var dog ”hårdt i måååål” mellem Bvlgari Peak og Beatriz, men Bvlgari Peak holdt sig lige det nødvendige foran. Senest var Bvlgari Peak til start på sprint på Jägersro, og det så ikke ud til at være Derbyvinderen livret. Forsøgte angreb på bageste langside, men i samme moment satte de fart på foran, og så blev det forkert. Glem den start. Bvlgari Peak kan godt flytte sig fra start på sine gode dage, og kan være med til at præge denne Liga 1-finale.

3 Beatriz er en fighter af Guds nåde, og 22/11 var Credit Winner-hoppen altså tæt på at gå forbi Derbyvinderen Bvlgari Peak i opløbet trods et hårdt løb undervejs. Senest fik Beatriz så sin fortjente sejr. Sad i tredje par udvendigt, mens Stud Muffin havde spids. Beatriz gik med i angreb i ryg på Machiavelli, men med 350m til mål gik jernhoppen ud i tredje spor i eget angreb. Koblede let greb på konkurrenterne, og har absolut topform.

6 Mulligan vinder ikke mange løb længere, men med 1,7 mio. kr. på kontoen, så møder Maharajah-hoppen jo altså også de bedste hver gang. Men der er tale om en ganske speedig hoppe, og hvis den sidder med på hug over de sidste 3-400 meter, så vil jeg ikke helt afskrive den. Derfor kommer den med som den sidste B-chance. Dermed ryger der et halvt felt ned som C-chancer, og det er absolut ikke fordi det er dårlige heste, tværtimod. Det er bare udtryk for, at dette løb er rigtig, rigtig godt!V75-7 / 10. løb

Liga 2-finalen afslutter V75-spillet, og det er nu de store penge skal uddeles.

Chancevurdering

A-chancer: 1-5-9 B-chancer: 8-2-11-6-10-3 C-chancer: 7-12-4

1 Magic Happens er i fin form. På Kalmar 29/11 var Untersteiners hest godt med fra start, men havnede alligevel i dødens på favoritten Wild Love med Kevin Oscarsson. Denne kunne ikke besejres på dagen, men Magic Happens kæmpede godt hele vejen ind, og var sikker anden efter et hårdt løb. Senest sad Magic Happens i ryg på Cobbys Olifant hele vejen. Peter Untersteiner valgte at angribe udvendigt i god tid før Åbys open stretch, og Magic Happens gik forbi Cobbys Olifant i ren friskhed. Topform og vinderchance! De rigtig modige blanker måske.

5 Cantona Mearas har mødt Magic Happens de to seneste starter, og har tabt klart begge gange. Men formen ser ud til at være der, og Cantona Mearas er ganske hurtig fra start. 29/11 holdt den Magic Happens ude, ganske vist med spor indvendigt for, og nu er det omvendt. Senest på Åby fik Cantona Mearas en træt konkurrent i hovedet med 500m til mål. Det kostede fart, og Stefan Persson holdt op med at køre midt på opløbet, da tredjepladsen ikke var i fare, og de to forreste ikke kunne indhentes.

9 Barolo med Flemming Jensen er løbets tredje vinderchance. Der er tale om en hårdfør dame, som er kommet flot tilbage i løbene i denne sæson. De sidste par starter har Barolo været kastet for løverne i Sverige fra umulige startspor. Sad f.eks. i syvende par udvendigt senest på Åby, og angrebet blev sat ind allerede med en kilometer til mål. Det lod sig naturligvis ikke gøre. Nu tilbage i lidt mere almindelig konkurrence – selv om det er en Liga-finale – skal Flemming Jensens hest have topchance fra et ok startspor bag favoritten.

8 Global Strategy vandt en flot sejr på N.J. Koster Memorial-dagen på Lunden 10/11. Angreb med i ryg på Teodor, og eget angreb de sidste 250m. Kom flyvende ude i sporene, og vekslede hele feltet i opløbet. Femstjernet præstation! Senest i Billund 1/12 blev det helt forkert. Frances Yoda sad i spids, og måske tænkte Bent Svendsen, at han ville lave et overraskelsesangreb for at overtage spidsen med en omgang til mål. Det blev i stedet dødens og Global Strategy blev træt, bare glem den start.

2 Trophy Spring var med i samme løb som Frances Yoda og Global Strategy. Sad langt tilbage undervejs, men kom sponsende langt ude i banen til slut, og var ikke stort slået. Senest i Norge 14/12 var Trophy Spring til start med Eirik Høitomt. Overtog spidsen på bageste langside, men måtte slippe to konkurrenter forbi i opløbet. Bo Westergaard-trænede Elite B R vandt løbet med Tom Erik Solberg i sulkyen foran godt afsluttende Ganyboy. Fin form på Trophy Spring, som har et bedre spor end de øvrige B-chancer.

11 Vivaldi vandt det omtalte løb med Frances Yoda, Global Strategy og Trophy Spring efter en fin afslutning. Knud Mønster valgte at angribe i tredje spor med 500m hjem, og sejren blev til slut kort men sikker. Vivaldi oser af topform, og har vel efterhånden holdt den i noget mere end fire årstider… Startsporet trækker dog meget ned, og Mønster er afhængig af konkurrenternes taktikvalg.

6 Champions Peak viste senest en flot præstation på Lunden 20/12, hvor Champions Peak sad i dødens i cirka 1400 meter på Key Largo. Indvendigt smuttede 10 Cheri De Vie også forbi til slut, men Champions Peak gav en god formbesked, og kan godt være en fidus her. 3 Bastian T er hurtig fra start, og kan måske være hesten, der bestemmer løbsafviklingen.