V65-analyse til Aarhus lørdag d. 22. februar

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 15.396kr. Vundet 14.191kr. TBP 92,2%. Hitrate 15/50.

Printvenlig versionV65-forslag (reservehest i parentes)

V65-1: 2-4 (3)

V65-2: 6-2-4-11-9 (5)

V65-3: 1-7-3-6-4 (2)

V65-4: 2-3 (6)

V65-5: 5 (4)

V65-6: 6-1-7-9 (2)

Pris: 400 kroner

Spil ekspertspillet direkte hos Derby25

Spil ekspertspillet direkte hos Dantoto (vælg spil med Fast Track logo)


V65-1 / 3. løb

Her bliver der knald på fra start, hvor ingen normalt tager en længde på 2’eren. 4’eren er dog i topform, og det ligner et lås med de to på kuponen.

A-chancer: 2-4 B-chancer: 3-5 chancer: 6-1

2 Double Up kommer tilbage efter vinderpause. Sluttede forrige sæson forrygende af med tre sejre, inden den tabte lodtrækningen i en ligafinal med spor 12. Vandt Aalborg Store Pris Consolation efter spids fra spor 8 før Darlington. Vandt ligaløb i København, hvor den fra anden række på sprint sad i spids efter 500 og vandt let før A Secret Word. I ligafinalen sad den langt nede fra spor 12. Femte udvendigt det meste af vejen. Sluttede faktisk fornuftigt af og løb forbi nogle af konkurrenterne, men der var alt for langt frem til de forreste, hvor Hocus Pocus vandt før Nightingale Jaycee. Træneren melder alt vel efter god vintertræning og et godt træningsarbejde for nylig. Sidste år var den helt med fremme og var anden til Livi Lady på en 14-tid i sæsondebuten. Er vanvittig starthurtig, og ingen tager en længde på den under normale omstændigheder. Vil givetvis føre længe – måske hele vejen.

4 Leading Tile viser topform efter to fornemme spidssejre i år. Første gang let spids fra spor 4, hvor den vandt med 15m ned til Algol på andenpladsen. Senest hårdt inde med laveste indtjening mod C You Again og Dream of Succes. Det var et amerikanerløb, så den havde derfor spor 1, og den bombede til spids og lignede hele vejen en hest, der ikke kunne tabe. Hold sikkert hjem med godt en længde til vinderhullets Highyield Draviet og Dream of Succes i den for årstiden fornemme tid 14.5. Har vundet de fleste løb fra spids, men kan også godt gå fra ryg. Det kan være hesten, der tager Double Up ned til slut – selv fra dødens mener træneren -, da den har fordel af at være i løbsform.

3 Benjamin Nordal kom senest tilbage efter pause. Var vanen tro meget hurtig ude, slap til favoritten Broad Vision, og fra vinderhullet var den klart godkendt bag Broad Vision. Er lynstarter, så havde det ikke været for Double Up indvendigt for, var den født i spids. Her har Casper M. Nielsen utvivlsomt sigtet indstillet på at komme ned i ryg på Double Up og så se, hvad der er at skyde med til slut. Ligner en sikker triochance her, og får den hullet til sidst, kan den måske overraske.

5 Batman S H har nu to løb inden for vesten, hvor den har gået pænt som fjerde og tredje efter afventende løb. Senest spor 9 i Aalborg, hvorfra den ramte 2u på første langside i ryg på Thisismylife i dødens. Batman S H angreb i sporene i sidste sving og tog sig hastigt frem. Nåede aldrig helt frem og true førende Dream Kåsgard, men lignede en overgang andenhesten. Måtte dog på de sidste meter se Cmynewlollipop gå forbi. Vil igen havne lidt nede i feltet her med alle de starthurtige heste. I et lille felt kan det blive linjeløb, og måske bliver det Nicklas Korfitsen, der må ofre sig og gå frem som første hest i anden spor på sidste omgang. God triochance, men det ligner igen en trioplacering, som så ofte før.


V65-2 /4. løb

Et åbent montéløb, hvor jeg håber, at have indkredset vinderen i fem heste. På de helt store boner, kan yderligere et par heste godt være aktuelle.

A-chancer: 6-2-4-11-9 B-chancer: 5-10-7-3-1-8 C-chancer

6 Super Mento gør sjældent et dårligt løb. Var senest ude i monté for fire starter siden. Efter kamp gennem første sving med Alf Østervang trykkede Super Mento sig til spids efter en hastig åbning. Hold farten hele vejen, og sejren var aldrig i fare, hvor Beat The Beast akkurat tog andenpladsen før Ramazotti Diamant. Senest var Super Mento i sulkyløb, hvor den holdt tempoet oppe i løbet udvendigt uden ryg på Leading Tile. Det blev for hårdt, hvor den i opløbet mest bare holdt farten og endte som syvende 20m efter Leading Tile som vinder. Highyield Draviet og Dressed for Success var anden og tredje. Er hurtig fra start også i snorene, så ude fra spor fire i volten skal Nikoline Nicolajsen nok få vendt rundt, og så bliver der sikkert reddet fremad mod de to heste fra 20m foran. Skulle den få tidlig front, så er det hesten at slå her.

2 Cotton Eye Joe er helt ny i montésammenhæng. Har nøjagtigt tjent over 100.000 kr., så den ikke skal i montéprøveløb. I seneste start sad den i vinderhullet bag Phil Taylor. Kom ud som på bestilling på opløbshjørnet og kæmpede godt hele opløbet til sikker sejr før Bacardi og Phil Taylor. Team Mønster melder om fin form, og at den er prøvet i træning i monté venstrevejen rundt. Den har altid hovedstang på i Aarhus, og det prøver man også her. Men det er lidt et spørgsmålstegn. Hvis han fungere, så bliver den svær at fange, lyder det. Med en 16-tid senest, så får tillægshestene noget at se til, hvis den traver hele vejen som sidst. Stor vinderchance fejlfrit.

4 Hottinytimmothy går fine montéløb hver gang, og den har fem 17-tider i programmet, som spillerne kan forhold sig til. I forrige start havde den 80m tillæg i Billund, hvor den blev redet indvendigt hele vejen. Kom perfekt ud på opløbshjørnet og nedkæmpede Sista Förlusten i kampe om sejren, som blev sikker. Senest på anderledes opgave med 40m, hvor Rocky P H stod fra 60m. Fulgte med som tredje/fjerde det meste af vejen, hvor Rocky P H tidligt var gået forbi og vandt helt overlegent før Eurydike Hornline. Hottinytimmothy endte fjerde et stykke efter og holdt mest farten. Har startet en gang før i Aarhus for over to år siden uden problemer. Her fra 20m og med godt startspor kan den sidde med fremme, og så har den en god speed til slut, som kan fælde mange.

11 Global Strategy gør også sin debut i monté, men ridetrænes til dagligt af Christina Lindhardt. Senest ude i et godt besat ligaløb i Skive, hvor den var anden efter en god afslutning bag spidskørte Something Fishy. Er feltets mest kapacitetsfyldte hest, der i sulkyløb har vist en meget stærk afslutning – især hvis der har været tempo på. Her skal den selv jagte lidt fra 40m, men kan måske finde en god ryg at gå på, da de to andre fra 40 er stærke heste, der lever mest på styrken. Sidder den godt til, kan den runde mange til slut – måske dem alle.

9 Rex har galopperet i sine to sidste starter, og den starter nu kun i monté. Senest hoppede den i spidskampen med Alf Østervang. Gik en god ophentning, men der var så ikke det store til slut efter denne, så det blev til en femteplads på afstand af vinderen Cult Egedal. Går klart bedst i Aarhus, så hvis den får taget noget af tillægget ind hurtigt, hvor den kan sidde på hug til slut, så kan den godt blande sig i sejrsstriden her.

5 Ramazotti Diamant gjorde sin seneste montéstart Aarhus lige før jul. Sad tredje/fjerde undervejs og kom aldrig helt frem til førende Super Mento, der vandt sikkert. Derefter har den gået nogle sulkyløb i Tyskland med et par andenpladser til følge, så formen bør være intakt. Ronja Walther er ofte med, hvor det sner, så den er ikke helt væk her.

10 Giggs Boko gør sin anden montéstart. I den første start blev det til galop efter få hundrede meter for Mai Snoger, så der fik man ikke set ret meget til den i montésammenhæng. Har god styrke og altid gået godt i Aarhus. Får denne gang rutinerede Marc Stott i sadlen, så det er en outsider, som kan finde plads ved bred gardering.


V65-3 / 5. løb

Her bliver 7’eren sikkert pæn favorit. Den møder dog ældre og mere rutinerede heste, har et yderligt startspor, og træneren sætter lidt spørgsmålstegn også. Så en favorit i fare, der garderes.

A-chancer: 1-7-3-6 B-chancer: 4-2-5 C-chancer:

1 Black Magic har galopperet mange penge væk i karrieren. Senest var den godt med fra start og ramte 2u i første sving, hvor den så pludselig galopperede helt umotiveret i slutningen af første sving. Måtte ned som sidst og blev forsøgt i sporene på sidste langside, men det ebbede forståeligt ud. Inden da gik den et stort løb her i Aarhus udvendigt på førende Enok. I opløbet brød den kort et spor ud, men gik hurtigt ned i andet spor igen. Koblede et kort greb på førende Enok, men kunne ikke gøre noget ved en stærkt afsluttende Epicwildfire M T i sporene. Blev siden deklasseret til fjerdepladsen. Er normalt pænt med fra start uden at være nogen raket fra start. Hvis kusken kan køre hesten fejlfri og finde en god position fra et godt spor, så vil den være livsfarlig til slut. Et chanceartet vindertips i en åben afdeling.

7 Estrella Sisa har gjort det godt i Aarhus tidligere med en sejr ved første besøg i november for tre starter siden. Her kørte Peter Pedersen resolut til spids og så sig siden hen ikke tilbage, hvor den vandt før Zoom Wise L. Efter en start hjemme på Charlottenlund, hvor det blev for tungt med 20m tillæg, var den senest tilbage i Aarhus kort før jul. Kørt på sikkerhed fra start og havnede i 3u i første sving. Det endte dog med dødens, da Kent Friborg kørte til spids med Belmondo Simoni. Den var for hård en nød at knække i opløbet, hvor Estrella Sisa holdet hjem til andenpladsen foran Dream Hastrup. Kommer nu efter lidt vinterpause, hvor hoppen er blevet fire år. Møder ældre heste her, og Steen Juul er ikke tilfreds med hoppens opførsel og kalder den en outsider. Yderste startspor trækker også ned, så det er i mine papirer en favorit i fare.

3 Chardonnay er bundstabil og var ikke langt fra sejren i forrige start hjemme i Aarhus. Havde 40m tillæg i et amatørløb, hvor spidskørte Daniels Design dog ikke var til at hente. Senest spor 9 på sprint på Fyn, hvor den fra 4i aldrig så dagens lys og gik over mål med kræfter sparet i et løb, som Dark Passion vandt fra spids. Er perfekt inde i løbet, er hurtig fra start og vil få position fremme i det lille felt. Bliver der tempo på, så kan Chardonnay være med helt fremme her.

6 Cæsar Spin har Allan Kristensen jævnligt taget til Sverige med. Var fin anden på Åby fra bagspor tilbage i oktober, hvor den gangen efter angreb på sidste langside fra 4u. Kom frem tæt på de forreste i opløbssvinget, men tabte så travet og galopperede. Kom tilbage for to uger siden i Aalborg efter knap tre måneders pause, hvor den fik et fint løb i 2u. Blev siddende, da der kom angreb bagfra, og fik aldrig helt frit frem før lige til sidst. Men der så heller ikke ud til at være det store overskud, hvor den tog den sidste præmie i et løb, som Enjoy Banker vandt før Cinxia. Har aldrig startet i Aarhus før, så det er selvfølgelig altid et spøgsmålstegn, hvordan den takler højrevejen. Har kapacitet til at kunne begå sig mod disse modstandere, og stemmer det med positionerne og den finder rundt, kan den også være sejrsaktuel.

4 Euro Girl Gardenia er nybleven fireåring. Gik flere fine løb blandt de treårige hopper sidste år. I sin sidste start havnede den i dødens på Ebony Blåbjerg i finalen i Dansk Avlsløb, og det blev for hårdt. Var slået allerede med 500m hjem, men holdt trods alt farten til mål, hvor den var 20m efter vinderen Evita. Skal i gang igen efter pause, så mod ældre heste her, er den kun en mindre chance. Trænere melder om gode træningsarbejder og ser den som en triochance. På sit talent kan den ikke helt udelades, så den får sidste kryds på kuponen.


V65-4 / 6. løb

Her bliver 2’eren storfavorit. Galopperede dog senest, så jeg gardere med en hest mere fra spidsvolten, da jeg tror, at 2 og 3 gør op om det her. Havde budgettet været større, var 6’eren kommet på kuponen.

A-chancer: 2-3 B-chancer: 6-5-7-4-1 C-chancer:

2 All Business Bi led sit første nederlag I Aarhus senest. Havde ellers tre sejre i tre Aarhus-starter inden da, som både var taget fra ryg og fra spids. Senest galop i startmomentet, men gik siden en formidabel ophentning. Satte vel 20-30 m til, men fik fat i feltet allerede tidligt på første langside. Blev siden siddende indvendigt til opløbet, hvor den sluttede af i sporene med fuld fart over mål som tredje til Elephant og Capra knap fire længder efter de to. Her er det snorestart, og det har den kun prøvet i sit prøveløb, men den har stor kapacitet, og holder den sig fejlfri, bliver den svært at besejre.

3 Diana Winner går godt i Aarhus, hvor den har taget sin eneste sejr til dato tilbage i november. Senest havnede den udvendigt uden ryg og i opløbet engagerede den førende Chili Volo. Holdt farten storartet, men på de sidste 50 m blev andenpladsen byttet til en femteplads i en tæt opløbskamp to længder efter vindende Chili Volo. Var stor i nederlaget, og Knud Mønster tror meget på sin hest her, hvor han ser den og All Business Bi gøre op om det. Det tror jeg, at han har ret i, og jeg ser den som første udfordrer til favoritten.

6 Cabo Suroeste har gået mange fine løb i Aarhus de sidste sæsoner. Gjorde comeback sidst efter tre måneders pause, hvor den sad i 2u i sidste sving, da den pludselig hoppede ud af hænderne på Henrik Lønborg. Træneren siger selv, at han sad med alt sparet, og han regner den for en chance lige bag favoritten. Den har nu løb i kroppen og normalt hurtig i snorestart. Kommer hurtigt frem til hestene i første volte, og sidder de godt til, kan dens afslutnings fælde de fleste til slut. Dummer favoritten sig, kan Lønborgs hest slå til her.

5 A Leth Life starter nu for femte gang i træk i Aarhus, hvor den for fire starter siden tog sin seneste sejr. Her fangede den længe førende Epoque kort før mål. Senest blev den fra spor 7 bakket sidst. Blev forsøgt i angreb fra køen i slutfasen og holdt farten godt, men det rakte ikke til mere end en femteplads bag Cotton Eye Joe. Har gået 15 og 16-tider i Aarhus de sidste to starter og møder måske lidt blidere konkurrence her. Vinder ikke så tit, men er ofte i pengene og er en god triochance her.

7 Time To Face startede sidst med tillæg i et amatørløb for ejeren. Holdt hele tiden farten midt i feltet, men fik aldrig kontakt med de to udbrydere fra forreste volte Mojo’s Star og Diva Sisa, hvor sidstnævnte let afgjorde til slut. Michael Lønborg er lidt opad på hesten, der lige pludselig sidder der. Det blev dog næppe med tillæg på kort distance, siger han, så mest en triochance. Det tilslutter jeg mig.


V65-5 / 7. løb

Det ligner lidt af et straffespark til sejrshesten Thunder Peak, hvor den i et lille felt nok sidder tidligt i spids. Så er respekten så stor, at Steen Juul formentlig vinder det her uden de store sværdslag.

A-chancer: 5 B-chancer: 4-6-2 C-chancer: 3-1

5 Thunder Peak har jo udviklet sig til en sejrsmaskine med fem sejre i de sidste seks starter. Efter fire på stribe blev det for hårdt mellem jul og nytår i STL-finalen på Solvalla. Fra 4u angreb Ken Ecce og nåede helt frem udvendigt på de to førende i opløbssvinget. Hold farten og tog sidste præmie kun to længder efter vinderen Esprit Sisu med Erik Adielsson. Senest galop kort efter start hjemme på Lunden. Gik en forrygende ophentning og endte med at løbe dødt løb på førstepladsen med Poet Broline. I et lille felt her sidder Steen Juul tidligt i spids, og så er det løb kørt. Ingen grund til at gardere her, selv om Steen Juul melder om lidt hovproblemer og en speciel skoning til starten. Han starter den ikke, hvis han ikke tror, den kan vinde, og den bør være disse modstandere overlegen.

4 Flying Fortuna gik sit bedste løb senest efter skiftet til Flemming Jensen, hvor den havde galopperet de to foregående starter. Senest endte den i dødens på Obi, hvor den holdt godt ved til andenpladsen. Køres her af Birger Jørgensen, der har kørt hesten ved tidligere lejlighed, hvor den galopperede kort efter start i København. Den er hurtig fra start, så fejlfri kan den tage spids, men slipper efter al sandsynlighed til Thunder Peak, hvor den kan blev suget med hjem til andenpladsen.

6 Rocky P H kommer med to friske montésejre i bagagen, hvor den begge gange har gået 15,0 i snorene. Senest helt overlegen, hvor den løb mange meter væk fra Eurydike Hornline i opløbet. Seneste sulkysejr var tilbage i november i Skive, hvor den vandt fra tillæg før Obi. Med yderste startspor kommer den til at sidde nede midt i feltet, hvor den plejer at have en god afslutning. Er med i kampen om andenpladsen bag favoritten.

2 Twilight D gik ganske udmærket forrige gang i comebacket, hvor den efter et inderbaneløb var tredje bag Wonderboy. Senest sad den sidst fra toptillæg i et stayerløb, som Chablis vandt helt overlegent før spidshesten Casino Brick. På afstand tog Twilight D tredjepladsen uden at imponere. Går ofte godt i Aarhus, men er maks. en triochance her.

V65-6 / 8. løb

Et amatørløb, hvor to heste på hver sin måde står med gode chancer, men hvor de trods alt lige suppleres af yderligere et par stabile heste. Luringen er 9’eren.

A-chancer: 6-1 B-chancer: 7-9-2-8-3-10-4-5 C-chancer:

6 Bella Toft har kraftigt pil opad på formkurven. I forrige start fik den en god start fra 20 m tillæg og var hurtigt fremme ved forhestene. Men da feltet efterhånden samlede sig, sad den fast i femte par indvendigt. Den fik først mulighed for at gå bagom, da tillægshestene var gået forbi, og i opløbssvinget havde den mindst 20 m op til One Boy, der fangede førende Tristan J B 50m før mål. På en forrygende afslutning nåede Bella Toft tredjepladsen kun to længder efter One Boy. Senest havde den 20 m tillæg på sprint i Skive. Sad igen femte indvendigt, og den blev endda generet af et par foranliggende heste ved indgangen til opløbssvinget. Fri af disse fik den frit frem, hvor favoritten Pharell var stukket af og var mindst 20 m foran. På en hvislende afslutning fik Mathias Jensen så meget fart i hesten, at den fangede den førende kort før stregen. Er hurtigt ude i snorestart, og med kun to heste i hver af de to foranliggende volter, vil den komme til at sidde med fremme i feltet. Lang distance så vi forrige gang, at den klarer. Får den sit rygløb, så har den en speed til slut, som de fleste ikke kender. Mit vinderbud her.

1 E Norway Is My Way har kun fem starter på bagen og er i særklasse den mindst rutinerede hest i feltet. I forrige start lignede den en slået hest på sidste langside, da den blev sat med 20m af de to forreste. I opløbssvinget fik Birger Jørgensen hesten op på biddet igen samtidig med, at den foranliggende El Classico galopperede. 50m før mål blev førende Ceania Diamond indfanget, og udvendigt blev Emma D afvist til andenpladsen. Senest taget roligt fra start. Fra sidstepladsen angreb den med 1.200m igen og kom frem udvendigt på førende I Love Champagne. Måtte trave udvendigt på denne de næste 700m, inden den fik trykket færdig på denne og gik til spids midt i opløbssvinget. Havde helt naturligt intet svar, da de to rygkørte Esajas og Expo Lane gik forbi tidligt opløbet og var et og to i nævnte rækkefølge. Satte dog ny rekord med 16,5 på tredjepladsen, og den tid rækker langt her. Får tidligere træner Bjarne Jeppesen i sulkyen, som ikke har kørt siden sommeren 2018. Men han glemmer det ikke lige sådan, så det er intet minus i mine papirer. Får den spidsen, vil den føre længe, og ellers bliver det ryg på Coco Højgård. Den er med i afgørelsen her.

7 Amazone Shadow gør det stabilt hver gang og er altid i præmierækken. Vandt i derbyweekenden finalen i Amatør Elite Cup før Baronessen og Hiawatha River. Seneste sejr var i november. I sidste start sad den egentlig godt til i 2u, men blev lukket inde på bagerste langside. I opløbssvinget forsøgte Martin Andreasen at komme ud i tredje spor, men det samme spor kørte Dennis Kristiansen efter med Hobard, og han vandt positionskampen, hvor Amazone Shadow måtte tages lidt op. Kom aldrig helt op i omdrejninger igen og holdt mest farten resten af vejen til en sekundær placering, hvor Staro Harley vandt fra spids. Distancen klarer den fint, men kusken melder, at Aarhus ikke er nogen fordel

9 Silas Østervang har de seneste mange startet i klassen eller Liga 3-løb, hvor den har gået godt. To gange var den hhv. tredje og fjerde bag Created Face kun slået med et par tiendedele. Senest holdt den indersporet op i ryg på Don Cash, hvor den i opløbssvinget dog ikke kunne holde ryggen helt. Holdt farten fint ind i mål, og det var kun på de sidste meter, at den røg uden for præmierækken i dette Liga 3-løb. Har ganske vist 60m tillæg her, men møder helt anderledes modstand denne gang. Får Emil Mæhlisen kørt et fornuftigt løb med vallakken, så kan den godt levere overraskelsen her. Luring.

2 Coco Højgård har været i præmierækken de sidste tre gange, efter den før jul blev disket for trængning som vinder, hvor sejren så gik til Classic Dream. Senest sad den 2u for Henrik Lønborg, men blev lukket lidt inde i opløbssvinget. Fik dog angrebsplads først på opløbet, og den svarede godt for vatudtrækket op ad bakken, hvor den kom tæt på vinderen Dazzling Diamond på målstregen. Løb en 18-tid, og det kan række et stykke her. Tror dog at baghestene har en fordel af de 2.300m, så mere end en triochance er den ikke i mine papirer.

8 Baron Westwood tog sejre på stribe omkring juletid, men det er ikke blevet til det helt store de sidste par starter. Senest sad den langt nede i feltet og blev forsøgt i sporene i opløbssvinget. Det bed dog ikke som for et par måneder siden, og den blev hægende og sluttede lige uden for præmierækken, hvor Stare Harley vandt fra spids. Kusken melder om, at kræfterne blev pullet væk på første omgang, og den måske er ved at få lidt benproblemer igen. Og når Kim Madsen ikke selv tror på sejr, så gør jeg heller ikke.