V5, Skive mandag

Af Jesper Elbæk. Tipperstatistik: Spillet 12.538 kr. Vundet 4.119 kr. TBP 33%. Hitrate 10/43.

Printvenlig


V5-1:
6-3-4-2-7-1-10-8-9-5 (6)

V5-2: 4-1-5-10-7-9-2-6-8-3 (4)

V5-3: 10-6-2 (1)

V5-4: 2 Cherokee Heaven (4)

V5-5: 6 Freddie Silvåkra (9)

Pris: 300 kr. (Reserveheste i parentes)


Spil hos Derby25

Spil hos DantotoV5-1, 2. løb

Søren Johansson bejler til sejr med Charlotte Hansson-trænede Diamond Flame, som er løbet spidsfavorit (2060 m. autostart).

A-chancer: 6-3-4 B-chancer: 2-7-1-10 C-chancer: 8-9-5

6 Diamond Flame kommer med godt form. Tog spids senest i Aalborg i en hastig åbning i 1.10-fart, og lå vel en smule for hårdt på undervejs. Derfor kunne Lass Drop-sønnen da heller ikke frede sig, da Flemming Jensen satte tænderne i Diamond Flame med Perfekt Gehør. Holdt dog andenpladsen foran ret så gode heste som Coco Højgård og Think New And Big, og kom hjem i ny rekord for distancen, så formen sidder der ok. Her kører Søren Johansson fremad igen, og har man en lille udstyrsændring klar, så Diamond Flame kan holdes rolig undervejs, så kan sejren ligge og lure lige om hjørnet.

3 Leicester’s Trophy har stor kapacitet, men galoppen er aldrig ret langt væk, virker det til. Senest galopperede fodboldhesten efter 700m i et løb, hvor Rossi Garline førte an undervejs. Der blev kørt vældig stærkt den sidste omgang, og Leicester’s Trophy havde lidt trafikproblemer undervejs også. Alligevel afsluttede Jeppe Rasks hest rigtig godt i opløbet sammen med D A D Flamingo. Var tæt på andenpladsen, og har vinderchance i fejlfri udgave.

4 E Norway Is My Way er også en hest, der har let til galop, men indeholder kæmpe fartressourcer. Senest kom galoppen i første sving, men E Norway Is My Way kom flot tilbage, og havde været med til at kæmpe om sejren uden galoppen. Hårdt betroet hver gang, og mon ikke den mangedobbelte landschampion Birger Jørgensen vil sætte en ære i ikke at galoppere tre gange i træk med samme hest…

2 Emil Lund kommer fra Anders Pedersens formstald. Havde et dårligt startspor senest i Sverige, men Anders Pedersen kørte fremad igennem første sving, og med en lille trykker på førerhesten, så kom Pedersen ned i ryg med Emil Lund. Var reelt træt med 3-400m til mål, men kæmpede sig tilbage til tredjepladsen på en fin afslutning. Er sikkert hvæsset yderligere til denne opgave.

7 Livi Option har tidligere bombet her på banen i et lignende løb. Og man ske se op for Kenneth Andersens hest her! For i seneste start i Aalborg var Livi Option ved at kravle op over den førende Olga’s Avenue i sidste sving, og storpullede sig nærmest over i galop, så det ud til. Andersen Junior fik hesten sat i trav inden 100-meterpælen, og så luntede Livi Option i mål til en mindre præmie, mens Ferrari Bork vandt løbet. Svært startspor, men formen ser fin ud.

1 Cæsar P P og 10 Dark Gogo tror jeg ikke på vinderchancer med, og tilsammen har de gjort 34 starter uden at vinde løb. Men formen på begge ser fornuftig ud, og triochance kan man ikke udelukke. Især Dark Gogo er dog hæmmet af startspor i anden række, idet den er rigtig hurtig fra start.

V5-2, 3. løb

V5-spillet fortsætter med et yderst åbent opgør, hvor jeg har det meste af feltet med som vinderchancer. (2060 m. autostart).

A-chancer: 4-1-5-10-7-9-2-6 B-chancer: 8-3 C-chancer: Ingen

4 Easycomeeasygo S bliver mit – måske for nogen – lidt overraskende vinderbud. Men resultatrækken snyder en del! Forrige gang 8/2 i Aalborg var Easycomeeasygo S klart på vej mod spidsen, da den slog på en galop. Jeppe Juel satte efter feltet, og fik også fat. Kunne ikke helt følge med Dancing Dilli, da denne blev bedt om topfart af Flemming Jensen rundt opløbssvinget. Gik dog opløbet ned i fuld fart, og uden galop kan Easycomeeasygo S sagtens have været vinderen. Senest i Skive var der omstart, og Easycomeeasygo S var på inden måde samarbejdsvillig i den gyldige start, hvor den galopperede vildt, og måske endda også formåede at genere en konkurrent udvendigt ind mod første sving. Uanset hvad, så er der stor kapacitet i denne hest, og går den glat denne gang, så kan det sagtens være ”spids og slut”!

1 Elektra Bounce er også ganske hurtig fra start. Tog spids i starten i september, og er helt givet en fornuftig chance i løbet fra et godt startspor. Men Elektra Bounce har altså ikke været i løb i et halvt år, så følg godt med i blokken trænerkommentarer her på Fasttrackracing.dk, tjek Team Mønsters facebookside som altid er vældig informativ med video, billeder og tekst fra træningsarbejder, og følg med i Fast Track-udsendelsen fra Skive på selve løbsdagen, hvor man sikkert også fanger Knud Mønster for en kommentar til dagens chancer.

5 Gabby’s Coktail galopperede fra start senest, men leverede en fin ophentning. Kommer fra Bo Westergaards kæmpestald, som vinder løb hele tiden, og Gabby’s Coktail gør nu tredje start i Westergaards regi. Jeg tænker det er tid til sejr, og nu hopper træneren selv i sulkyen for at vise sine to protegéer Nicklas Korfitsen og Mads Henriksen, hvordan det skal gøres.

10 Freja Skovsende er havnet i skammekrogen her, og kan således ikke udnytte sin starthurtighed. Det er en hest man har ambitioner med, og den er siden seneste start blevet handlet til Ekstra Bladets Travklub, som træner og kusk Morten Friis jo har haft et godt samarbejde med i årevis. Måske startende med Race Cowboyland? Men tilbage til nutiden og virkeligheden, hvor Freja Skovsende selvfølgelig har A-chance i dette løb. Spørgsmålet er bare, hvordan det løser sig fra bagspor, for det er jo ikke ligegyldigt, om konkurrenterne galopperer bagved én eller lige foran én.

7 Eddie er hårdt betroet hver gang, men har indtil videre givet underskud for vinderspillerne. Senest var Eddie ude i et lidt mystisk løb i Aalborg 8/2, hvor Eddie gik til spids direkte. Fik Eyre Flame med Pauli Andersen over sig efter 600m, og Birger Jørgensen valgte at svare. I hvert fald et stykke vej, for Pauli Andersen ville til spids. Og kom det med godt en omgang til mål. Eddie gik ud i andet spor igen p bageste langside, og gled da også til spids før sidste sving, mens Eyre Flame gik kold. Lignede en klar vinder ved indgangen til opløbet, men blev nedspeedet af De Light, D A D Flamingo og Diamond Flame. Men det var vel også for meget at forlange, at Eddie havde tre speeder indenbords.

9 Diva trives med Mads Hviid Nielsen i sulkyen. Vandt en flot sejr juleaftensdag og 22/2 i Aarhus leverede Diva også godt for Mads Hviid, mens det har kikset lidt mere, når lillebrødrene Casper og Magnus har kørt familiens egen hest, hvor farmand Per ”Fif” Nielsen er cheftræner. I Aarhus blev det til andet par udvendigt, og angreb over de sidste 500m. Kunne ikke fange Diaz Frisco, som vandt let for Henrik Lønborg, men Diva gik fint, og skal regnes med chance i dette løb, hvis Mads Hviid Nielsen igen får givet den et godt rygløb.

2 Ecu Egedal er havnet lidt langt nede i seedningen her. Har været skiftet lidt mellem ejer/opdrætter Børge Mathiesen og træner Steen Juul, men har været hos Mathiesen siden jul nu. Vandt jo en flot sejr på Lunden i november måned, mens den var uheldig i seneste start i Billund. Her tog den spids, og afviklede første kilometer i 1.17-fart. Men med 6-700m tilbage af løbet slyngede Ecu Egedal sig pludselig i galop, og så var dagen ødelagt.

6 Fearless To Heaven var med i “krigen” som 2-års, hvor den fik rekord 1.16,8. Det er en helsøster til Close To Heaven og en halvsøster til både Ticket To Heaven og Exit To Heaven denne her, så alene på afstamningen er der visse forhåbninger. Kommer dog tilbage efter lang pause, og skal lige i gang igen.

V5-3, 4. løb

En pose “godt og blandet” bydes der på i dette løb. (1600 m. autostart)

A-chancer: 10-6-2-4 B-chancer: 1-3-8-9-7 C-chancer: 5

10 Darlington har ikke just haft heldet på sin side i de seneste starter. På Lunden 23/2 havde Darlington ryg på Bell Man undervejs i et løb, som havde en stor favorit i Dempsey Cloc, som havde dødens efter stor galop fra start. Darlington var lige ved at kravle op over Bell Man med 500m til mål, og da denne så galopperede og brød lidt ud, så forsøgte Gordon Dahl at komme indenom. Måske misforstod Darlington, hvad den skulle, eller også slog den på Bell Mans vogn, det var svært at se. Men den havde ALT sparet, da galoppen kom, og det var minimum andenpladsen på en tid omkring 1.18,0/2520m, der forsvandt. I starten efter i Billund 1/3 i et frygteligt vejr, blev Darlington kørt frem til spids efter 600m. Ind på opløbets lige bane kunne man sagtens se, at sejren skulle gå til enten Darlington eller Don Pedro udvendigt. Og jeg skal ikke kunne sige, hvem der havde vundet, hvis ikke Darlington havde galopperet i mål med 20m til stregen. Men Darlington var kommet hjem på 1.15,5a/1900m i regn- og haglvejr. Se op trods startsporet, for resultatrækken snyder ret så meget!

6 Epicwildfire M T er en af de heste, som Jeppe Rask har tiltro til i årgangssammenhæng i år. Har som så mange andre heste været offer for Corona-pausen, men kommer nu til start i et ordinært klasseløb for at få løb i kroppen. Senest var Epicwildfire M T ude mod Callum, og kom for sent afsted til at kunne indfange denne. Jeg tror Jeppe Rask vil styre offensivt denne gang.

2 Badlands er en fin Raja Mirchi-søn, som Jeppe Juel flere gange har udtrykt ambitioner omkring. Har ikke just været heldige med startsporene i den seneste tid, men nu er det jo amerikanerløb op til 120.00 kr., og så giver det sig selv, at man får et godt startspor med 72.720 kr. på præmiekontoen. Måske er Badlands endda meldt efter at få et startspor, hvor den kan udnytte sin starthurtighed? Senest på Lunden 8/3 havde Badlands startspor 8, hvor banen knækker lidt ud og ind ved startafgang, og Jeppe Juel trak sig direkte. Favoritten Estrella Sisa havde spids, mens Badlands sad i fjerde par udvendigt undervejs. Angreb med i ryg på Cinxia med 500m til mål, og var en mule fra at løbe forbi denne til slut. Offensiv styring her.

4 Delicious Laser har skiftet træningskvarter for nylig, og gør nu tredje start i Jan Friis’ regi. Første start 28/2 kunne Friis ikke nå at have gjort meget ved den, for trav.dk siger, at den skiftede 24/2 og løbet var 28/2. Men senest på Jägersro havde Jan Friis således haft hesten i små to måneder. Men det var nu ikke Kasper K. Andersen, som opført i programmet, som kørte hesten, men derimod Max Karlsson. Og Delicious Laser sad bomfast og kunne ingen steder komme. Det så ud til at Max Karlsson havde masser at køre med, men der var lukket hermetisk af, og nullet i protokollen snyder næsten så meget, som det kan lade sig gøre. Se op!

1 Fly By So Easy er en af de heste, som var tidligst klar som 2-åring, og som derfor nåede at gøre hele seks starter. Vandt ingen løb, men tjente alligevel 68.650 kr., hvilket jo er yderst godkendt. Var femte i Dansk Opdrætningsløb i årets sidste start, og kommer nu ud mod langt mere rutinerede og hærdede konkurrenter. Startsporet er godt, men jeg kunne ikke forestille mig, at Bent Svendsen vil brænde en nybleven 3-åring af fra start i sæsondebuten. Mon ikke det bliver et roligt løb et sted omkring tredje par indvendigt, så man kommer fint i gang med en sæson, der gerne skulle byde på deltagelse i en række årgangsløb for Fly By So Easy.

3 Briola gik et par gode løb inden Corona-pausen. I Skive 2. marts var Briola godt med fra start, og Morten Friis fangede ryggen på Ella Rush, som Anders Pedersen blæste til med fra startspor 7. Briola kunne ikke slå Elle Rush, og indvendigt gled også Wilma J kort forbi til allersidst på open stretch. Vinder næppe, men Briola er en rigtig god hest til trio- og måske tvillingspillet.

8 Bacardi skal have et indvendigt smygløb, og så fri luft så sent som muligt. En svær opgave at løse for Casper M. Nielsen fra dette startspor. 9 Amber Attack kommer fra Lillian Uglebjergs formstald, og startede på Åby 20/4. Her skiftede kusken Jörgen Sjunnesson andet par udvendigt ud med tredje par indvendigt med en omgang til mål. I opløbet var der tomt på tanken. 7 Cash Sali kan åbne hastigt, og kan være hesten, der åbner løbet op, hvis Knud Mønster vælger at trykke på speederen fra start.

V5-4, 5. løb

Vi fortsætter med amerikanerløb i V5-spillet, og bemærk at dette løb afvikles over 1600m sprint.

A-chancer: 2-4-6-9 B-chancer: 5-7-10-1-3-8 C-chancer: Ingen

2 Cherokee Heaven er en mægtig fin hest, og den vandt et lignende løb i Aalborg 20/1 fuldstændig uden problemer. Blev budt lidt op til dans de første 500m, hvor René Kjær måtte køre 1.11,4 for at holde spids. Fik dæmpet til 1.15 på kilometeren, og til slut dansede den bare væk fra konkurrenterne. Kommer efter lidt længere pause end man kan give Corona skyld for, og det skal selvfølgelig lige bemærkes. Men det ligner et godt bud på sejren, og måske endda en chanceblank i V5 og V4.

4 Diamond P er også rigtig hurtig fra start, og hvis det hele stemmer op til bilen, så kan Birger Jørgensen måske finde på at prøve at tage en længde på Cherokee Heaven direkte? Omvendt har Diamond P i sin indtil videre relativt korte karriere med 15 starter allerede blevet ”skudt af” i nogle hårde åbninger nogle gange, så måske er et løb i ryg på Cherokee Heaven undervejs mere interessant? Og man skal jo bemærke, at der er open stretch i Skive, så der kan angribes indvendigt i opløbet.

6 De Light kommer fra samme træningskvarter som talentet Felix Light, og De Light er jo faktisk storebror til denne, idet de har samme mor i Frk Supergill. Ved starten i Aalborg 8/2 speedede De Light frem til sikker sejr trods 20m tillæg i et løb, som Eddie førte længe. Senest havde De Light ryg på førende Bentley Bratajka, og kunne ikke gøre noget ved dén til slut. Formen virker fin på Poul Erik Hansens heste, se op!

9 Jolie er en kæmpestor Lavec Kronos-hoppe, som snart sidder der for Team Bo Westergaard. Senest i Aalborg var Jolie ude mod kæmpefavoritten Erik, og da René Kjær satte farten ned efter 6-700m, så kørte Bo Westergaard frem i dødens. Jolie så stærk ud rundt sidste sving, og ned gennem opløbet var favoritspillerne i dén grad på pinebænken! Jolie nærmede sig centimeter for centimeter, men kom aldrig forbi. Gik dog et godt løb og topformen nærmer sig. Vær vis på, at Bo Westergaard kører fremad, hvis tempoet derfremme bare slækkes en anelse.

B-gruppen består af en række gode heste. 5 Livi No Panic er hurtig fra start og vandt fra spids i Aalborg 17/2. I Skive 2/3 blev det hele forkert, da den ikke kunne komme til spids. Så den havnede i dødens, og gjorde det udmærket som fjerde i kamp med flere heste på målstregen. 7 Daydream Believer kommer i sæsondebut efter løbspause siden september. Er en god hest, men trænger nok lige til det berømte løb i kroppen. 10 Zadok Font er ny Ekstra Bladet-hest hos Jeppe Juel, og dens seneste start kan ses her:
https://www.youtube.com/watch?v=LMdofmg6wzQ
Det er hesten med nummer 7 på siden, og så kan man også nyde lidt hollandsk speak undervejs. Jeg synes jeg kan lytte mig til 1.20-fart de første 500m, hvor Zodak Font ligger som fjerde undervejs. Kilometeren efter 1.16,4 og med 6-700m hjem går Zodak Font afsted som første hest i andet spor. Må ud i tredje spor i opløbet, og med suveræn målpassagespeak ”Go go go! Med en næse!”, så tager Zodak Font sig netop forbi til sejr for Hugo Langeweg Jr. 1 S A Photo har fin form og et rigtig godt startspor. Kommer til at sidde langt fremme undervejs, og tager nok en fornuftig præmie. 3 Don’t Touch kan meget på sine gode dage, og så har jeg lidt uretfærdigt seedet 8 Bentley Bratajka sidst! Den vandt senest over flere af modstanderne i dette løb, men jeg tror simpelthen ikke på, at den kommer til spids ude fra 8’eren mod flere starthurtige heste indvendigt for sig.

V5-5, 6. løb

Ny superspeed fra Freddie Silvåkra? (2060 m. autostart).

A-chancer: 6-9-7-10 B-chancer: 2-4 C-chancer: 8-1-3-5

6 Freddie Sivåkra leverede noget af det vildeste jeg har set, da den blev trukket på tværs af banen midt på opløbet, og så vekslede til toptempo på to skridt. Den blæste bare forbi, og lignede en hest, der kan klare sig mod noget bedre modstand, end den mødte dén dag. Det får Freddie Silvåkra så mulighed for at bevise hér, men uanset hvad, så har Aarhus-træner Lillian Uglebjerg gjort et flot stykke arbejde med at få Fredie Silvåkra på benene igen. Topchance.

9 Eastern Promise gik en flot Danmarks-debut i Aalborg, hvor den bare mødte en Cassiopeia, som fra spids var uslåelig dén dag. Gik dog en forrygende sidste halvbane, og Torben Hovgaard har sikkert forbedret hesten yderligere siden den start. Godt inde på pengene og fint startspor, så man sidder i andet spor direkte.

7 Bad Boy kommer fra Team Hirsch Kukkonen – eller Stald Kukkas som jo står for Kukkonen og (Ellen) Kastrup – og har ikke startet længe. Michael Kukkonen står som træner, og hustruen Tina har sikkert været på hesten med noget massage og farmand Seppo hjælper jo lidt til med træningen, som vi kunne fortælle i Væddeløbsbladet sidste år. Hold godt øje med trænerkommentarerne på den her, for august er længe siden.

10 Harey Boko havde foretrukket startspor i første række, da den Henrik Lund-trænede hest er hyperhurtig fra start, og bl.a. har vundet en Liga 4-finale fra netop spidspositionen. Det var på Lunden 29/12. Henrik Lund er tidligere professionel træner, og han har sikkert ikke glemt det hele, bare fordi der er tilføjet et ”a” bagved hans navn i programmet. Men fra startspor 10 er Johnny Jørgensen selvfølgelig noget afhængig af, hvad de andre gør.

2 Assiniboia Downs gik godt i Billund senest, hvor den afsluttede godt i løbet med Don Pedro, Darlington og Shaggy Milpond. Havde tredje par udvendigt undervejs, og speedede forbi Babe From Above kort før målstregen. Efter denne start har Assiniboia Downs haft fem forskellige kuske på i de fem seneste starter, men den virker ikke til at være verdens sværeste hest at køre, så mon ikke Marc Bæk Nielsen også løser opgaven.

4 Aayla T Dream havde senest ryg på Arkibal Tamsen, som Bent Svendsen bombede til spids med. Det var samme løb som mit vinderbud Freddie Silvåkra vekslede de andre på 100 meter, og Aayla T Dream kunne ikke tage noget ind i den vanvittige afslutning. Morten Friis forsøgte sig på open stretch, og Aayla T Dream gjorde det bedste hun kunne. Ny triochance her.

Live