V5-analyse til Skive fredag d. 25. oktober

Udarbejdet af Jesper Elbæk

Statistik: Spillet 7.158 kr. Vundet 2.532kr. TBP 35,4%. Hitrate 8/26.Printvenlig versionV5-forslag

V5-1: 7-10-3-8

V5-2: 1-3-10-2-7

V5-3: 1-5-4

V5-4: 9-10-5-8

V5-5: 2 Flying Fortuna

Pris: 240 kr.V5-1 / 2. løb

V5-prologen byder ikke på nogen deciderede sejrsmaskiner. Men kortene er godt blandede, og skal man være helt sikker på avancement, så skal der mange heste på kuponen.

Chancevurdering

A-chancer: 7-10-3-8 B-chancer: 5-1-9-2-6-4 C-chancer: Ingen

7 Shaggy Millpond har gået to gode løb, siden den kom hjem fra Sverige. Begge gange har været fra bagspor eller tillæg med gode afslutninger mod hhv. Bette Nock og Dirocco. Igen er startsporet ikke det bedste, og det har ikke været let at opspore, om Shaggy er hurtig fra start. Under alle omstændigheder er hesten i topform.

10 Don Pedro gør tredje start i ejerens egen træning. Gik godt til sejr første gang direkte, og senest i Grand Circle 4-års Championatet i Billund var også en plusvariant. Er havnet i skammekrogen fra start her, men Don Pedro runder mange til slut – og husk, at det ikke er mere end tre måneder siden Don Pedro blev manges Derby-joker efter en flot sejr på Axevalla.

3 No Soup For You gik endelig fejlfrit senest i Odense, og gav en prøve på, hvor god en hest den egentlig er. Overtog spidsen fra Dynamic Dancer, og gik et jævnt hårdt tempo derom af resten af løbet. Kunne ikke stå imod nævnte Dynamic Dancer til slut, men fik alligevel plus i karakterbogen hos undertegnede. I fejlfri udgave skal den altid regnes, men jeg vil nu gerne se det ske to løb i træk…

8 Livi Oxford H M kommer efter et par måneders pause efter et minusresultat i Derbyweekenden, hvor den stod helt af de sidste 300m. Er en mægtig fin hest, som har vinderchance, hvis Verner Kristensen har sin hest tilbage på toppen. Yderligt startspor, og jeg kunne godt mistænke Bent Svendsen for at fyre Livi Oxford H M af fra start for at komme til spids.

Herefter findes der en hær af heste, som på dagen godt kan overraske. Fælles for dem alle er dog, at det ikke vælter frem med ettaller i resultatrækken. Jeg satser på, at det er nok med de nævnte fire heste på V5.V5-2 / 3. løb

Et sprinterløb fortsætter V5-spillet, og kunne man spille på, hvem der førte løbet efter 200m, så var det et let væddemål. For det gør Svendsen!

Chancevurdering

A-chancer: 1-3-10-2 B-chancer: 7-9-5 C-chancer: 8-4-6

1 Super Sali er hesten, som Bent Svendsen kører. Og den er pivhamrende hurtig fra start. Indersporet benyttes selvfølgelig til at tage spids, og med den viste form i Aalborg senest, hvor Super Sali speedede forbi Lisa Marie E P til slut, så kører Svendsen vel i spids hele vejen her. Alternativet er at slippe til en konkurrent, og så satse på open stretch til slut. Topform og vinderchance uanset hvad.

3 Bravo Sølvtop er på vej tilbage til topformen. Var senest ude i en Liga 4-finale i Billund, og kom til at sidde lidt skidt til til slut, hvor Bravo Sølvtop aldrig rigtig fik angrebsplads. Havde tredje par indvendigt undervejs bag Highyield Draviet og Hocus Pocus, men døren var lukket de sidste 200m, og Bravo Sølvtop måtte finde sig i at trille med ind til en præmie. Er bedre end resultaterne, se op!

10 Can Tab har haft løbspause siden Derbyweekenden, og skal selvfølgelig lige i gang igen. Var i Derbyweekenden ude i et godt besat Sigter Mod Stjernerne-løb med Michelle Mønster i sulkyen. Nu er det den sædvanlige chauffør Knud Mønster, men der skal held til fra bagspor på sprint. Runder mange til slut (alle?), men er afhængig af, hvad de andre gør fra dette spor.

2 Follow Me Sisu blev handlet som wild card på Aalborg-auktionen, og så faktisk rigtig godt ud i opvarmningen forud for starten 7/10 i Aalborg. I selve løbet kom Follow Me Sisu til at sidde et stykke nede i feltet indvendigt mod gode heste. Faldt ikke igennem, og går ned i konkurrence til denne start. Skal på alle V5-kuponer.

7 Aero H tog en flot sejr senest i et amatørløb i Aarhus, 9 Babuszka Simoni så godt ud i et rutineløb i Skive sidste gang og 5 Amarone Dry kan være med til at åbne løbet. På sine gode dage kan den flotte, sorte Turbo Sund-søn godt rubbe neglene fra start.V5-3 / 4. løb

En spændende løbsudskrivning er der i V5-3, hvor jockeykørte heste har fordel.

Chancevurdering

A-chancer: 1-5-4 B-chancer: 8-3-9-6 C-chancer: 7-2-11-10

1 Denimcowboy har tilhørt subtoppen af D-årgangen hele sæsonen, og deltog også i Derbyet. Var senest ude i Grand Circle Consolation fra bagspor, men den fungerer langt bedst i spids, og det er der alle muligheder for her. Er godt inde i løbet som jockeykørt, og Denimcowboy må være en stor vinderchance, hvis den ikke får alt for hårdt tryk undervejs.

5 Encore Simoni har været matchet mod de bedste 3-åringer hele året, og har gjort det fint. Det blev forkert senest i Kriteriet, men Encore Simoni er en ”tuffing”, som Jeppe Rask ikke tøver et sekund med at køre fremad med i dette løb. Jeg tænker ikke Michelle Mønster slipper spidsen fra sig, men Encore Simoni skal ikke afskrives, selv om det måtte blive dødens undervejs.

4 Livi Ladyship fik et hårdt løb senest udvendigt for den store favorit Come On Party. Havde haft to måneders løbspause der forinden, men med dette løb i kroppen og nu ude på sprinterdistancen, så skal man bestemt se op for hesten. Kommer fra formstalden Bo Westergaard, og har også fordel i løbet som jockeykørt.

8 Desmond Toft er havnet umuligt til her yderst på vingen, men er i fornuftig form. 3 Dior Vincent står for tur til sejr snart. Er langt bedre end resultaterne! 9 Eddie Cook kan ikke udnytte sin starthurtighed herfra, men er i bund og grund en fin hest, som var tidligt klar, og som er blevet matchet mod de bedste flere gange. Og 6 Ericano fik aldrig brugt alle sine kræfter senest i Odense. Kan være luringen her, og Team Pauli/Kenneth Andersen har jo serveret nogle artige bomber på det seneste.V5-4 / 5. løb

V5-4 giver debut til ubesejrede Elegant C N i Bent Svendsens regi. Hesten er handlet til stalden for et pænt beløb, og skal manageres frem mod de store løb for 4-årige næste år.

Chancevurdering

A-chancer: 9-10-5-8 B-chancer: 12-1-6-11-2-7-3-4 C-chancer: Ingen

9 Elegant C N har hidtil bare løst de opgaver den har fået stillet. Man har vel ikke set bunden på hesten ved nogle af sejrene, så den bliver spændende at følge. Med 30.000 kr. i et amerikanerløb op til 35.000 kr., så havde man nok forventet, at det blev startspor i anden række, og spillerne skal bemærke, at dette løb ikke er Elegant C N’s vigtigste opgave i karrieren. Ikke dermed sagt, at det bliver et preparéløb, for kusk/træner Bent Svendsen vil naturligvis gerne godt i gang med denne hest, som er købt til stalden af nogle mangeårige, trofaste hesteejere i netop Stald Svendsen.

10 Elvira M er kommet fint i gang med karrieren, og viser fremgang fra start til start. Gik kanongodt i Billund senest, og er en topchance selv fra dette vanskelige startspor i anden række. Vinderchance.

5 Enzo Design er bedre end resultaterne. Sad fast med mange kræfter sparet i starten i Derbyweekenden, og galopperede senest i Aalborg i en lang dødens efter en lille omgangs kørsel. Kan være hurtig fra start, og kender jeg Anders Pedersen ret, så tænker han ”fang mig hvis I kan”. Og med ”I”, så mener jeg de mere meriterede heste fra de bageste startspor.

8 Etienne Cross vandt senest uhyggeligt let i Aarhus og forrige start med ejeren var også godkendt. Etienne Cross oser af topform, og kan også åbne hurtigt, så Birger Jørgensen kører nok med fra start, og ser hvordan det udarter sig ind igennem første sving.

12 Escape A P er havnet i skammekrogen, men sådan skulle det næsten blive med hestens indtjening kontra løbsudskrivningen. Har været med fremme at snuse til årgangsløbene, men bliver endnu bedre næste år. 1 Exciting Lady var vældig skæv i forrige start i Aarhus, hvor den gik et topløb efter stor galop. Senest i Billund kom sejren således ikke helt overraskende, men konkurrencen er skærpet markant her! 6 Elvis Toft må heller ikke glemmes. Den kan speede godt, hvis den får det rette rygløb. 11 El Niño er en fin hest, som tidligere har snydt mig i disse ekspertanalyser. Men startsporet gør det lidt besværligt. Så er det bedre for 2 Elvis Bork, som senest satte af i galop i voltestart, men efterfølgende gik et fint løb.V5-5 / 6. løb

En rigtig fantasifuld, men god, løbsudskrivning har givet et fremragende felt.

Chancevurdering

A-chancer: 2 B-chancer: 3-1-7-5-8-6 C-chancer: 11-10-4-9

2 Flying Fortuna benytter sig af løbsudskrivningen, hvor heste gerne må sprænge grundlaget, hvis de ikke har tjent over 30.000 kr. i minimum fem starter i år. Flying Fortuna er jo en kanonhest, som har været forsøgt i Frankrig, og har været i træning hos Flemming Jensen siden 12/8. Det stinker simpelthen af sejr første gang i ”Ismandens” regi, og jeg blanker uden at ryste på hånden.

3 Something Fishy er en de hårdeste modstandere. Vandt en meget imponerende sejr i Odense senest på en 1.12-tid på en topfin bane, men jeg tror altså at ”Fister” kommer til kort over for Flying Fortuna. Topform på Something Fishy, som tilmed kan være hurtig fra start.

1 Obi vandt sporlodtrækningen, og har alle muligheder for at få det perfekte løb bag de to favoritter. Løbet kan være låst ret tidligt, og så er det jo som regel de heste, der sidder forrest i feltet undervejs, som også er først i mål. Kan virke lidt overset, og kan således ”risikere” at give et godt pladsodds.

7 Bali kommer i et spændende comeback for Steen Juul, og gør også brug af fordelen i løbsudskrivningen. Havnede langt ude på vingen, men er ekstremt hurtig fra start. Juul vil dog sikkert gerne give sin hest et roligt løb at komme i gang på, så jeg tænker ikke, at vi ser Bali være med i nogen 1.08-åbning. Spændende at se, om Bali kan komme tilbage i eliten.

5 Listas Manboy tjener gode penge hele tiden, men der er blevet langt mellem sejrene, som en overgang kom på samlebånd. Løber med frem i alle sammenhænge, også her. 8 Supreme Star er en af de hurtigste startere i landet, og det bliver spændende, hvad Dan Friborg gør ude fra 8’eren. Er i fin form, men sprint er klart Supreme Stars foretrukne distance. 6 Blachman vandt senest en finale i Skive Amatørserie for trænerens fætter, men nu er konkurrencen skærpet.