V5-analyse til Odense fredag d. 7. februar

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 14.452kr. Vundet 14.191kr. TBP 98,2% Hitrate 15/47


Printvenlig versionV5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 3-7-8-4-9-5 (6)

V5-2: 5 (6)

V5-3: 8-4-12-1-14-11-9 (13)

V5-4: 4-3 (5)

V5-5: 3-7-4-9 (8)

Pris: 336 kroner

Spil direkte hos Derby25

Spil direkte hos Dantoto (vælg spil med Fast Track logo)V5-1 / 2. løb

Et sprinterløb med flere starthurtige heste, der sikkert er ude efter spidsen. Mit bud er, at den hurtigste er 4’eren, som er min luring i løbet. Men det er et løb, hvor der er brug for mange garderinger, hvor meget afhænger af løbsafviklingen. Seks heste finder vej til min kupon.

A-chancer: 3-7-4-8 B-chancer: 9-5-6-1-10-2 chancer:

3 Dixen Cloc kom næstsenest tilbage efter over et halvt års pause. Blev forceret til front, hvor den strittede godt imod, men måtte lade en rygkørt Badlands gå forbi til slut. Senest ikke med i spidskampen, men blev kørt fremad på først langside og blev sluppet til spids af Come On Scully, hvorefter Dixen Cloc slap til Dollar Estesrel. Fik chancen på open stretch, men kunne ikke tage en længde på Dollar Esterel, hvor Entre Hyrdehøj kom imellem de to til andenpladsen. Virker i fremgang og er normalt bedst fra ryg, og det kan den få her med flere starthurtige heste i løbet. Får den et løb i anden/tredje par udvendigt, vil den runde mange til slut – måske dem alle.

7 Beauty From Above har stigende formkurve og har gået nogle stærke løb på det seneste. Efter andenpladsen på sprint bag en suveræn Champ, var den gangen efter ude over 2.640m, hvor den sad bag førende Deep Purple undervejs. Blev gidsel bag denne på vej ind i opløbssvinget og måtte bagom til sen angrebsplads. Fløj frem i ryg på Bell Man i opløbet, hvor den bl.a. gik forbi en hest som Check It Out. Nærmede sig vinderen Enjoy The Game og var kunen lille længde efter den på stregen på tredjepladsen. Senest 4u på Lunden, hvor den angreb med 750m igen og fik lukket favoritten Countdown inde, da den ikke gik med i angrebet. Fik tredje spor i opløbssvinget, og i opløbet koblede den tidligt grebet på førende Dreamstone og sejrede kort med sikkert. Toppræstation. Undgår den dødens og rammer en god position i andet spor, så har den vist form og styrke til at være med på stregen her.

4 Come On Scully har nu gjort tre starter for Gitte Madsen og er gået frem hver gang. Næstsenest godt igennem fra anden række til 3i. Blev trukket ud i 2u i opløbssvinget, og det kostede nok tredjepladsen, da den ikke kunne gøre noget ved førende Indi di Quattro og andenhesten Exciting Lady. Senest viste den, hvor starthurtig den er. Kørte let til spids i første sving, men på fuld distance slap den til Dixen Cloc, hvor kusken nok havde set frem til vinderhullet og open stretch. Det blev dog til 3i, da Dixen Cloc slap til den senere vinder Dollar Esterel. Come On Scully hang godt på og var kun 2 længder efter Dixen Cloc i mål. Sprint er sikkert en fordel, og den er mit spidsbud her blandt flere starthurtige heste. Har været kørt meget i spids i Tyskland, og træneren vil gerne lære den at gå i ryg. Men om den skal forsøges i spids på sprint, eller kusken går efter vinderhullet, er svært at vurdere. Jeg tror måske det sidste. Men er den gået yderligere frem, så er den en luring her, som kan være med på stregen.

8 Black Magic har stor kapacitet, men er ikke sikkerheden selv. For tre starter siden forrygende fra spor 12 i Aarhus bag Entre Hyrdehøj og Eldorado. Efter en galop gangen efter endte den senest i dødens på Enok. I starten af opløbet brød den lidt ud i banen, men kusken fik den tilbage i andet spor igen. Den var anden i mål efter stærke Epicwildfire M T, men før Enok og Rapanoe Bell, hvor sidstnævnte var en fordelshoppe med 50.000 kr. mere på kontoen. Dommerne vurderede, at banebryderiet først på opløbet havde frataget Rapanoe Bell chancen, og Black Magic blev deklasseret til fjerdepladsen. Under alle omstændigheder var det en fremragende præstation, og er den fejlfri og rammer 3u her fra yderligt startspor, så vil den stryge forbi mange til slut. Den vinder snart løb – se op!

9 Chardonnay har også en formkurve, der peger opad. Forrige start på Lunden angreb den i sporene for Steffen Christiansen over de sidste 800m. Afsluttede godt som tredje bag Red Jamie og Dinard, der startede 20m foran. Senest 40m tillæg i et amatørløb i Aarhus. Ramte 2u i ryg på favoritten L’amour og angreb de sidste 500 i sporene. Kunne ikke nå helt frem til spidshesten Daniel Design, men var klart godkendt på andenpladsen. Kan få et godt rygløb fra spor 9 her med ryg på den starthurtige 2’er, og selv om den ikke vinder for tit, så vil jeg ikke undlade Birger Jørgensen på kuponen i dette åbne opgør.

5 Eistee Bakkely tager konstant gode præmier, men har endnu ikke vundet løb i 17 starter. For fire starter siden med i et fireårsløb i et lille felt. Her vandt Extreme foran Express AP og Enjoy The Cocktail, hvor de to første var tredje og femte i Kriteriet, medens Enjoy The Coktail vandt Kriterium Consolationsløb. Eistee Bakkely var 1/10-del efter Express A P og Enjoy The Cocktail, og sådanne heste findes ikke her. Har så taget to gode placeringer i Sverige, hvor den sprintede 14,9 den ene gang. Senest spor 10 på sprint på Lunden, hvor den bare lå sidst hele vejen og faktisk havde svært ved at slutte op, hvor der blev kørt i 13-fart noget af vejen. Var slået med 25m af Rexine, og det var Eistee Bakkelys dårligste præstation i et stykke tid. Ligner en, der er bedst, når den er med fremme. Da den er ret starthurtig, kan den få position fremme i feltet her. En af mange.

6 Dark Passion har tre tredjepladser i de sidste fem starter, men har endnu ikke smagt sejrens sødme i 22 starter. Er som mange andre her hurtig fra start og tog senest spids for at slippe til Chanel Simoni. Sad i ryg på denne hele vejen ind med kræfter sparet på en 15-tid. Med flere starthurtige heste indvendigt er den en af dem, der kan trække sorteper og havde i dødens. Derfra vinder den ikke. Skulle den finde en god position, så kan den ikke helt udelukkes med den form, den viste sidst.

1 Capra og 2 Haha Ha kommer fra hjemmebanetræner John Køhler. Haha Ha er den hurtigste ude og kan være spidshesten de første hundrede meter, men slipper sikkert til en af de andre fra spor lidt længere ude. De betyder 2i eller 3i for denne. Samtidig vil Capra nok havne i ryg på Haha Ha og dermed endnu en tak længere nede, så det er svært at se de to fynske heste som vinderaktuelle her.


V5-2 /3. løb

Et lille felt, hvor klassen ikke er vanvittig høj på de fleste. Trods et halvt års pause, så har Enson mødt helt andre heste i sine tidligere starter end her. Med Birger Jørgensen som ny træner og et rutineløb inden for vesten, hvor den afsluttede 16/500m, så ser jeg ingen her, der kan matche den. Dagens blankbud.

A-chancer: 5 B-chancer: 6-3-2-7-4 C-chancer 1

5 Enson kommer tilbage efter knap et halvt års, hvor den både har skiftet ejer og træner. Vandt sin debut sidste sommer, hvor den gik udvendigt på Lonely Lille hele den sidste omgang og knækkede denne fra dødens. På de næste pladser var heste som Excuse Me og Escape A P, der begge har tjent over 100.000,-. I sin tredje start galopperede den i først sving på Falster, hvor den satte 40-50m til. Gik en god ophentning, og var som fjerde 20m efter vinderen Enok i mål. På de næste pladser var Eddie Brogård og Es Trenc. I dens sidste start i august pressede Enson sig til spids efter 500m trods 20m tillæg. Måtte dog i opløbet se Enzo Design og Electra Bounce gå forbi – klar dens dårligste præstation af de fire starter som treårs. Hvis nogle af de nævnte heste, den har mødt, startede her, ville de være storvindere. Enson gik et rutineløb på 20,4 med en god afslutning i 15-fart for sin nye træner Birger Jørgensen for nylig i Aarhus. Med det talent, den viste sidst år, så kan den vinde direkte her i comebacket. Jeg ser ingen have dens klasse i det her lille felt, hvor der næppe bliver trafikproblemer, så det er dagens ugarderede på min kupon.

6 Diego Di Karsk har vist god fart i tiden hos Gitte Madsen, men har også været noget ustabil. I den sidste start for fru Madsen galopperede den som førende på bagerste langside. I sin seneste start, som var debut for Ole Bender tilbage i december, satte den til fra start fra sit dobbelte tillæg. Der blev ikke kørt en stavelse foran, så den fik hurtigt fat og sad 2u. Gabrielle Barsk sad foran i andet spor, og den overtog spidsen ind i opløbssvinget, men den koblede Diego Di Karsk grebet på tidligt i opløbet, hvor den samtidig holdt Ejnar Gardenia og Diamond Dust E M bag sig. Er ikke det store lyn fra start, men har fordel af auto og kommer til at gå i andet spor – måske uden ryg. Men holder den sig i trav, har den styrken til at slutte nærmest 5’eren.

3 Evita Sølvtop har sikkert fordel af sprint. Var hurtigt ude i en start i Billund i oktober. Slap til Diego Di Karsk, men da den galopperede i front med 700m igen, sad den i spids igen. Måtte dog til slut se Exciting Lady gå forbi. Også i Odense gangen efter lynhurtigt ude til spids og blev kørt der. Havde dog intet svar i opløbet, da Cherokee Heaven kom ud fra vinderhullet og vandt før Emma TB. Senest anden række på fuld distance. Sad langt nede hele vejen, men sluttede pænt af og var med flokken hjem. Her tager den spids og slipper sikkert til Enson. Kan blive liftet med hjem til en trioplacering fra 2i.

2 C’est La Vie Faust har ikke holdt vinterpause, som mange andre fynske heste. Har været i Aarhus de sidste to gange og gjort det pænt. Sad i vinderhullet på Eddie forrige gang, hvor den måtte slippe taget de sidst 100m, da Enzo Victory gik forbi begge og vandt. Senest igen vinderhullet bag den senere vinder Daniel Design i et amatørløb over tre volter. Holdt igen godt ved, men kunne ikke helt holde ryggen de sidst 75m, hvor flere af tillægshestene gik forbi. Det ligner 3i her, og den kan godt være trioaktuel derfra.

7 Alexander Sensei har holdt lidt fynsk vinterpause. Gik OK forrige start, hvor den rendte en 17-tid på sprint, men lige manglede lidt. Senest var den en af fem heste, der galopperede i første sving i løbet, som Diego Di Karsk vandt for Ole Bender. Har en vis styrke, så fejlfri en den også en triokandidat.


V5-3 / 4. løb

Et rigtig godt besat amatørløb over tre volter, hvor mange har chance. Jeg tager den brede pensel frem og krydser syv heste i håbet om at fange en overraskelse her, hvor spillet nok bliver ret spredt.

A-chancer: 8-4-12-1-14 B-chancer: 11-9-13-7-10-5-3-6 C-chancer: 2-15

8 Check It Out er noget uens I præstationerne. Forrige gang 3i i bag Leading Tile. Søgte efter plads i sidste sving og kom et spor ud. Måtte alligevel helt bagom konkurrenterne og var sidst med 100m igen. Bender trak vattet, og så sluttede den ellers af som lyn og torden til tredjepladsen bag Leading Tile og Algol. Senest bakket sidst fra spor 6 i Aarhus. Blev forsøgt i sporene i opløbssvinget, men blev hængende. Der var svært at tage meter ind, hvor Bravur Torkdahl vandt før Destiny S med Check It Out i den tunge ende af det slagne felt. Har spor fem i volten her, men kommer den med rundt, så kan den faktisk være hurtig i snorene og kan tage position for Dennis Kristiansen, der er en af feltets bedste kuske. Med lidt tur med positionerne, så kan den vinde et løb som dette, hvor den møder mere behagelig modstand end de seneste starter.

4 Bazire Trøjborg havde en flot sæson i 2018 med fire sejre i 15 starter. Sidste år var der langt imellem snapsene, og i ni starter blev det bedste resultat en tredjeplads. I forrige start inden vinterpausen var den meldt hårdt op og tog den sidste præmie 20m efter Cadillac Shadow og C You Again. Igen hård modstand på Lunden i seneste start, hvor den sad sidst undervejs. Blev forsøgt i sporene, men det var svært at tage meter ind i et løb, som Chap A P spidsede hjem før Cointreau. Var ude i et rutineløb i lørdags, hvor den galopperede tidligt. Træneren kørte i stald, rev forskoene af, og så kørte han et arbejde efter 17/1.600m, hvor den var flyvende uden forsko. Det kommer den uden igen, og med Flemming Degn i sulkyen, der før har vundet med hesten, så den bør være langt fremme i meget spillevenligt amatørløb.

12 Frances Yoda er en klassehest og efter min vurdering den bedste hest fra 40m. Vandt på 12-tid i første DK-start og var anden gangen efter til Vivaldi i Billund. Galopperede derefter fra start i Odense, og gangen efter i V75-løb 29/12 tog den let spids, men slap til Peter Untersteiners favorit Princess S W. Hang fint på fra 2i og var tredje to længder efter Ofelia O E, der byttede staldveninden Princess S W i et tæt opløbskamp. Senest igen startgalop, da den slog på vognen. Det var med ejeren selv i sulkyen, og Kim Madsen er her ude efter revanche. Den har en speed som få, så bliver der ikke for meget trafik, og den sidder rigtigt til, så speeder den forbi mange til slut – måske alle.

1 Damse P D er en stærk krabat, der har vist god form de sidste par starter. Forrige gang langsomt ude i snorene, men havnede i 2i bag Livi Kickback. Denne brød et spor ud på sidste langside, og så sad Damse P D pludselig i front. Harald Dyhrberg lod siden hesent spadsere derudaf, og den vandt det 2.300m lange løb legende let før Super Mento fra dobbelt tillæg. Senest igen langsomt ude og blev skovlet ned som sidst hest. Angreb godt i sporene i sidste sving og afsluttede godt ude i banen, hvor der dog var alt for langt frem til Baron Westwood og Amazone Shadow, der fra tillæg havde passeret Damse P D undervejs. Er så tilpas langsom i snorestart, at den næppe kan holde spids, og hvordan havner den så til? Kan den få et løb, hvor den får lov til at bruge sine kræfter, så rækker det langt. Skal med på kuponen.

14 I D Entity har ikke vundet løb i 27 starter, men sejren lurer lige om hjørnet. For tre starter siden gav den førende Aros Line en match på sprint, og gangen efter sad den langt tilbage fra spor 11 i Aarhus. Forsøgte sig i sporene, hvor det bed ret godt. Fik pludselig galopperende hest i hovedet i opløbssvinget og fik selv fejl på. Mødte igen liga 2-heste senest, hvor den fik 2u med Aros Line i spids på sprint. Vivaldi angreb bagfra med 700m igen, hvor Nicklas Korfitsen blev siddende i ryg på Asger Molar. I D Entity så siden aldrig dagens lys og gik i mål som sjette på afstand af Aros Line med masser af kræfter sparet. Anden række fra 40m er en svær udgangsposition. Men løser det sig for Emil Henriksen, så kan den levere overraskelsen her.

11 Close To Heaven viser alt vel med formen. Kusken er ikke den mest rutinerede i feltet, men han vandt med hesten i efteråret i Skive på langt løb med stort tillæg – kuskens eneste sejr siden han tog licens i 2018. Han kørte også hesten forrige start, hvor det blev til stor startgalop. Senest i klassen med Jeppe Juel med spor 10 på sprint, hvor Aros Line vandt fra spids. Sad langt nede i feltet og var med flokken hjem og var lige efter 14’eren i mål, der dog sad stinkende fast. Hesten har kapacitet til at være med fremme, så hvis det hele lykkes for kusken, kan den godt overraske.

9 Willie Blue vandt senest et formløb i Aarhus fra 80m tillæg. Møder skærpet modstand her, men har en god kusk og spor 1 i volten fra 40m, hvor den kan være hurtigt ude. Med god position undervejs, kan den afsluttet stærkt, og den får det sidste kryds i dette åbne amatørløb.


V5-4 / 5. løb

Dagens hurtigløb over sprinterdistancen har to forgrundsfigurer i 4 og 3. Jeg nøjes med de to heste, da jeg har læst løbet således, at de vi sidde som de to første undervejs og vil afgøre løbet til slut.

A-chancer: 4-3 B-chancer: 5-7-8-2 C-chancer: 1-6

4 Stella Newmen er en topsprinter, der vandt under lignende konditioner senest, den gæstede Odense. Her overtog den spidsen ud af først sving fra Tourmalet, hvor de to havde en herlig opløbsduel, som Stella Newmen vandt. Efter to galopper i Sverige – den sidste, hvor det lignede, at den kørte op i den foranliggende ud på sidste omgang, så havde den senest spor 7 på sprint på Jägersro for tre uger siden. Trak sig fra start og sad 3u, hvor den sluttede godt af til tredjepladsen og tog en del længder ind på vinderen Global Takeover ned gennemopløbet. Formen virker således intakt, og selv om Flemming Jensen har sat Birger Jørgensen på, så regner jeg klart denne for Stald Flemming Jensens bedste chance i løbet. Bliver sikkert kørt fremad for at overtage spidsen som senest i Odense, og lykkedes det, bliver den svær at tage ned.

3 Obi har gjort det fremragende længe. Sad 29/12 fast med kræfter sparet i inderbanen i løbet, som Slide So Easy vandt på Lunden. Gangen efter helt suveræn i Aalborg, hvor den vandt med det halve opløb før Conlight Ås og Victor Rush efter en langspurt de sidste 5-600m. Senest blev den bakket sidst i Aarhus, hvor Wonderboy styrede løbet i spids. Blev forsøgt i sporene, men det bed ikke rigtigt, og den måtte lidt skuffende nøjes med fjerdepladsen bag Victor Ruch og Twiligt D. Fra spor 3 kan den åbne til spids, og så vil Mads Henriksen nok slippe til 4’eren, da Obi er bedst med et rygløb og en kortspeed til slut. Kommer den fri i opløbet, skal ingen vide sig sikker for dens speed til slut.

5 Beatriz er en jernhoppe, der gjorde fine præstationer sidst på året. I den allersidste start 29/12 var den dog noget under isen, og den var 30m efter Obi i mål. Senest havnede den som første hest i andet spor uden ryg på Wonderboy. Galopperede i sidste sving, hvor den ikke rigtigt så ud til at have det store overskud, så formen kan være lidt på retur. Har dog før gået godt i Odense, og finder den tilbage til formen fra primo december, kan den blive farlig her.

7 Flying Fortuna vælger Flemming Jensen selv at køre igen. Forrige gang 3i i løbet, hvor Obi skyllede hen over feltet i Aalborg. Flying Fortuna sluttede for så vidt godt af, men tabte kadencen på de sidste meter og galopperede som tredje i mål små 30m efter Obi. Senest galopperede den kort efter start i Otto Hallings Mindeløb. Birger Jørgensen kørte med efter feltet, og var vel godt 20m efter den vindende duo Thunder Peak og Poet Broline i mål. Fra spor langt ude, er det svært at se den være med i spidskampen, og den har endnu ikke vist noget nævneværdigt i tre starter for Flemming Jensen. Svært at se den med helt fremme her selv i fejlfri udgave.

8 O’grady og 2 Apollo Damgård er to hædersheste, som de ikke løber fra her. Kan begge afslutte, hvis de får en godt rygløb undervejs, men de er næppe vinderaktuelle her.


V5-5 / 6. løb

Et godt løb med et par formheste og et par sejrsheste, der gør deres anden start efter lang pause. Det rækker med fire heste her, men de fire er svære at skille ad.

A-chancer: 3-7-4-9 B-chancer: 8-5-6-10-2 C-chancer: 1

3 Torden kom tilbage senest efter lang pause. Blev kørt frem i dødens med omgang tilbage. Gik frem og koblede grebet på førende Casino Royal, men kunne ikke svare den i ryg siddende Chap A P. Torden er utvivlsom skærpet med det løb i kroppen, og fra et godt spor er den med i afgørelsen her. Der er flere gode heste med her, så den behøves ikke nødvendigvis selv at skabe løbet som senest. Har jo en sejrsprocent på 54, så den får mit forsigtige vindertip her.

7 Harley Boko imponerede ved sejren i ligafinalen 29/12 på Lunden, hvor den forsvarede sit inderspor og holdt hele vejen hjem med Cutty Sark udvendigt de sidste 1.200m. Senest prikkede den ikke starten 100% fra spor 1, og ude fra skar Flemming Jensen ned foran i først sving. Sad derefter 2i hele vejen, og efter sen plads gik den forbi Aqua Photo lige til sidst, hvor Don Cash og Nu Love S S i yderbanen var en længde foran. Er lynhurtig fra start og har før taget spids fra yderligt spor. Vil blive kørt fremad, og hvis den allerhurtigste i første række Thunderstruck vil slippe, som jeg formoder, så kan det blive til spids for Harley Boko her, og så er meget vundet. Skal krydses her.

4 Cutty Sark har vist topform længe. For tre starter siden i Skive sad den i andet spor midt i feltet, men gik med godt en omgang igen frem udvendigt på den førende Cody, der ikke ville slippe spidsen efter 14-fart den første omgang. Mads Hviid Nielsen satte sig til rette i dødens, og i opløbet forsvandt den bare væk til en overlegen sejr, hvor Check It Out nåede forbi Cody i kampen om andenpladsen. Gangen efter sidst undervejs fra spor 11. Gik med i ryg i tredje spor ud på sidste omgang. Eget angreb i fjerde spor i opløbssvinget og sluttede fremragende af, men der var for langt frem til Come On Party og Don Anton. I ligafinalen blev den efter 700m sendt frem i dødens på Harley Boko. Hold fornemt ved derfra til andenpladsen foran mange kapable heste. Har denne gang et fornuftigt startspor, men er ikke så hurtig fra start. Løser det sig nogenlunde, har den form til at være med i afgørelsen her.

9 Cody S viste fantastisk kapacitet for klassen for et år siden med V75-sejr. Blev langtidsskadet og vendte først for to uger siden tilbage til løbene. Blev kørt afventende i 3i, men kom ud i andet spor i opløbssvinget. Sluttede rigtig godt af til tredjepladsen bag fine heste som Chap A P og Beautiful Kiss og var kun en længde efter dem i mål. Har givetvis haft gavn af løbet og kan igen få et godt rygløb fra spor 9. Hekser det ikke for meget, bliver jeg ikke forbavset, hvis vi allerede her ser ”den gamle” Cody S tilbage på vinderpladsen.

8 Bitcoin er ny hos Flemming Jensen. Galoperede for amatør i første sving i oktober på Åby. Gangen efter hurtigt ude fra springspor med 20m tillæg og strøg til spids, men igen galop i først sving. Fulgte siden med bagerst i feltet og var med flokken hjem. Senest perfekt løb i 2u, hvor der ikke var mere at skyde med midt i sidste sving og det meste af feltet løb forbi. Han ikke vist noget, som indikerer, at den skulle kunne være sejrsaktuel fra yderste spor på vingen her. Man skal selvfølgelig altid se op for Flemming Jensen med en ny hest, men jeg kan ikke finde noget i dens resultatrække, der berettiger til et kryds, så den kommer ikke med på min kupon.