V5-analyse til Odense fredag d. 6. marts

Udarbejdet af Kim Nielsen.
Statistik: Spillet for 16.096kr. Vundet 14.388kr. TBP 89,4%. Hitrate 16/52


Printvenlig version


V5-forslag

V5-1: 4-7 (3)

V5-2: 2-8-1-10-5 (4)

V5-3: 6 (4)

V5-4: 3-8-6-1-4 (2)

V5-5: 7-8-2-5-10-11 (1)

Pris: 300 kroner. (Reserveheste i parantes)

Spil forslag hos Derby25

Spil forslag hos Dantoto


V5-1 / 2. løb

Et, af en række amerikanerløb, indleder V5-spillet. 7’eren bliver favorit, efter den senest tog en sikker sejr i Odense, hvor den næsten altid går godt. Den skal dog altid gå den tunge vej, og så er den ikke altid helt pålidelig. Så jeg tipser 4’eren, der gik storartet senest, og som jeg tror sidder tidligt i spids og fører hele vejen. Forventer at 4 & 7 er et lås.

A-chancer: 4-7 B-chancer: 3-1-6-2-5 chancer:

4 Checkpoint S H er en stabil hest, der næsten altid leverer varen. Viste god moral ved sin seneste sejr for fem starter siden, hvor den fra 2i koblede grebet på Chris Højgård og afviste en hastigt angribende Alltherightmoves. To starter senere til spids i Aarhus, hvor den en overgang var 40 m foran feltet og lige rigelig frisk. Holdt dog farten helt ind i mål, hvor kun en rygkørt Butterscotch gik kort forbi på de sidste meter. I det løb galopperede No Soup For You som tredje/fjerde i starten af opløbet. Sidste start i efteråret blev det for svært med anden række til gode heste i Billund, hvor Billi Time var helt overlegen. Fik pause og kom så tilbage senest i Aalborg. Fra startspor i anden række sad den midt i feltet, og på sidste langside gik den frem og engagerede den førende favorit Macro Star. Kunne dog ikke knække denne, men holdt flot hjem til andenpladsen kun to længder efter Macro Star og med god luft ned til tredjehesten Callum. Kan godt være med fra start, og så er spørgsmålet, om spidsfavoritten Airborn M med Michael Lønborg ikke vil slippe, når farmand Henrik køre tidligt frem for at overtage spidsen her? Det tor jeg, og på den måde kan han så tage imod, når favoritten No Soup For You kommer frem. Kommer Checkpoint S H ikke til spids, så kan Lønborg lade Mønster komme frem og afløse som første hest i andet spor og derved få 2u. Jeg ser således to gunstige scenarier for Checkpoint S H, og hvis den er yderligere forbedret i forhold til senest, så tror jeg den kan vinde det her løb so oder so.

7 No Soup For You er en hest med stor kapacitet, men den er samtidig meget uens i præstationerne. Forrige gang i Aarhus tidligt frem i dødens på Drønviktormolar. Så ud til at have udspillet sin chance ved udgangen af opløbssvinget, da galoppen kom. Kom tilbage efter halvanden måneds pause i Odense sidst. Efter sin sædvanlige langsomme start kom den frem udvendigt på førende Bernice efter 700m. Sad der resten af vejen, hvor den trykkede færdig ved indgangen til opløbssvinget. Tog imod angreb fra Dandit, hvor Knud Mønster animerede sin hest et par gange og afviste Axel Jacobsen og Dandit hele vejen ind i mål. Af en eller anden grund går hesten altid godt i Odense. I ni starter har den tre sejre og tre andenpladser samt en gang, hvor den blev disket som vinder. Her vil den hurtigt sidde sidst, men i et lille felt bliver den sandsynligvis kørt fremad tidligt, og det kunne ligne dødens igen, med mindre den, der måtte sidde i spids vælger at slippe. Lever på sin styrke og er givetvis med på stregen igen her.

3 Earl Grey gjorde sin første start som Team Lunden-hest senest. Blev bakket sidst fra start fra ydersporet bag bilen. Havnede 3u undervejs og angreb med 500 m igen. Gik fremad i opløbssvinget og kom frem og koblede grebet på Delicious Laser, der efter at have siddet i dødens havde overtaget føringen. Kæmpede på hele vejen i opløbet og kunne akkurat afvise angrebet fra Miscellaneous og Enjoy’s Rapide S med trekvart længde. Har vist sig normalhurtig fra start i auto i Sverige, så den ligner ikke en spidskandidat. Vil sikkert gøre en god figur, men der er et par konkurrenter her, som virker en tand bedre her en dem, den mødte sidst, så det er mest en triochance i mine papirer.

1 Airborn M viser stigende formkurve. I forrige start forsvarede den indersporet de første 500 m, inden den slap spidsen til Alltherightmoves, der vandt løbet foran en forbedret Airborn M. Senest godt med fra start, hvor Michael Lønborg pressede på førende Vigan H S. Var en halv længde forbi den førende i sving to, da galoppen kom. Siden ned bagerst i feltet, hvorfra den holdt farten godt og snuppede en femteplads 20 m efter Checkpoint S H på andenpladsen bag suveræne Macro Star. Er hurtig fra start, og Michael Lønborg bestemmer lidt taktikken i det her løb. Svært at vide, om han vil køre spidsen eller slippe, hvor jeg tror det sidste, hvis Checkpoint S H kommer tidligt. Under alle omstændigheder er den en god triochance her, uanset om det bliver fra spids eller vinderhullet.

6 Blessi Chap er hurtig fra start, men kan normalt ikke tage en længde på 1’eren. Gør det stabilt og tager en præmie hver gang. Er nok bedst på sprint, så det kan blive til en ny præmie her. Ikke noget for stregspillerne.


V5-2 /3. løb

Et meget åbent løb, hvor det er meget svært at skille hestene ad. Der er ingen, der viser den helt store form, så jeg råder til at gardere med så mange, som pengepungen rækker til. Jeg prøver med fem af de ni heste og forventer, at jeg trods alt har indkredset vinderen blandt disse.

A-chancer: 2-8-1-9-5 B-chancer: 4-3-7-6 C-chancer

2 Dieter’s Blend gjorde ikke mange glade i efteråret. Er nu lejet af Søren Demant Andersen, hvor parret for to uger siden gjorde deres første start sammen. Her tog Dieter’s Blend let spids i et snorestartsløb og førte undervejs, hvor storfavoritten Cappellacci skyggede den i en blød dødens. Ind på det lige forsvandt Cappellacci bare væk let og ubesværet, og på de sidst 50 m løb yderligere et par heste forbi Dieter’s Blend. Der var dog klar fremgang at spore, og med endnu et par ugers træning kan den være yderligere forbedret. Fra et godt startspor kan den ramme en god position fremme i feltet – måske endda spids, og den kan give Søren Demant Andersen årets første sejr.

8 Diamond Merci Tog sin seneste sejr hjemme på Falster i oktober. Efter en rolig start blev den forceret frem til spids efter 600m, og siden var den helt overlegen og vandt med over 30m ned til Join’s Mysak. Efter flere galopper – den seneste kort efter start forrige gang -, så var den fejlfri sidst efter knap tre måneders pause. Fra 2u forsøgte den angreb til slut, men kunne ikke true førende Evita Skovsende og var tredje to længder efter denne. Har nu løb i kroppen, og i et åbent løb er den en af flere chancer.

1 Dirty Flying forbedrer sig konstant. Forrige gang var den meldt op under 20.000, hvor den på en flot afslutning var tredje bag Enson og Evita Sølvtop. Senest sad den i dødens noget af vejen, men pressede sig til spids på sidste langside. Blev angrebet af Eagle Langborg i sidste sving, og den holdt sig forrest med hoved og hals ned igennem opløbet. Fuld distance er sikkert en fordel for den lidt entaktede hest, og får kusken givet den et godt løb, så kan godt være med i afgørelsen i dette åbne løb. I programmet hedder resultatrække 4-3-2. Kommer ettallet nu? Det kan ikke udelukkes.

9 Evita Sølvtop var forrige gang ud på fuld distance. Havde spor 10 og sad langt tilbage undervejs. Sluttede nogenlunde af, men var bare med flokken hjem. Senest tog den spids, for at slippe til favoritten Enson. Hang nogenlunde på den til andenpladsen. Har gået sine bedste løb på sprint, og når den sidder med fremme. Her er det fuld distance og anden række. Er bedst inde på pengene i dette åbne amerikanerløb, og tiderne berettiger til et kryds på kuponen.

5 Deceni Langborg går sjældent fejlfrit, men har en vis fart indenbords. Senest var den en stor galop fra start, men gangen før blev den taget roligt fra spor 12 og sad sidst undervejs. Det gjorde den også på opløbshjørnet, men den afsluttede godt og gik forbi halvdelen af feltet til en tæt femteplads lige efter Perfekt Gehør. Eros Sisa vandt 20 m foran. Træneren fortæller om et godt træningsarbejde i ugens løb uden forsko og med lukket hovedlag. Den udrustning kommer den med fredag, og går den for en gang skyld fejlfri, har den fart til at levere overraskelsen.


V5-3 / 4. løb

Et lille udsøgt felt, hvor 6’eren bliver klar favorit. Jeg ser den tidligt i front og ser ingen grund til at gardere Steen Juuls hest. Dagens blanke.
- OBS: 6 Damien Shadow udgår fra dagens løb -

A-chancer: 6 B-chancer: 4-5-3-7 C-chancer: 2-1

6 Damien Shadow har gjort det godt efter skiftet til Steen Juul. Sejrede let i først start for Juul i Grand Circle Consolation i Billund efter tidlig spids. God afslutning som anden i Odense til Armani Hyrdehøj gangen efter. I Aarhus var en spidskørt Dream of Success for stor en mundfuld. Senest på Jägersro blev det helt forkert. Blev sat af i sporene efter en 08-åbning og måtte bakkes sidst og var således 25-30 m efter den førende efter 500 m. Sluttede godt af fra bagerste position, men var 20 m efter vinderen Tiger Woodland på stregen. Gik dog over mål i fuld fart, så ingen fejl på formen. I et lille felt her, kan det ikke bliver lige så skidt med positionerne som senest. Umiddelbart synes der ikke at være nogle deciderede spidsheste her, så jeg tror, at Steen Juul kan køre tidligt frem og overtage spidsen, og så er det løb kørt. Kan også vinde fra andre positioner, men konkurrencen her bør Damien Shadow kunne magte og give Steen Juul en ny fynsk sejr.

4 Quality Fighter vandt et sprinterløb på Fyn sidste sommer på en 12-tid, hvor den nedkæmpede Champions Peak til slut. Kom forrige gang tilbage efter pause, hvor den bare hang med nede i feltet uden at vise det store overskud, men løb trods alt på en 13-tid bag Aros Line. Så godt ud senest i opvarmningen, hvor den ramte 3i, men galopperede umotiveret ud på sidste omgang, så vi fik ikke set, om der var fremgang med formen. Den gik med sko og uden tjek, men denne gang bliver det uden sko og med tjek, hvilket skulle minimere galoprisikoen. Mon ikke formen er ved at være der efter to starter, og den har kapacitet til at være med fremme her. Træneren melder, at formen er god, at den kan løbet helt frem.

5 Willie Blue har pil op på formkurven. Sejren for tre starter siden var i et formløb med 80 m tillæg i Aarhus. Uheldig galop gangen efter i et amatørløb. Senest fandt den 2u bag Barolo og hang godt med til tredjepladsen bag denne og førende Aros Line. Er lynhurtig fra start, hvis kusken vil det. På sprint her uden startraketter indvendigt for, så tænker jeg, at Birger Jørgensen fyrer Willie Blue af til spids for så at slippe og så sit rygløb – formentlig kan den slippe til Damien Shadow, hvis den kommer tidligt, og så er den stensikkert i trioen bag denne.

3 Listas Manboy gør jævne og stabile præstationer, uden den lige har vist helt topform på det seneste. For tre starter siden fin afslutning bag Aros Line, hvor den gik forbi 7’eren her ned igennem opløbet. Senest midt i feltet, hvor der iflg. kusken var for lidt tempo på, til at den kunne tage det store ind til slut i løbet, som Barolo vandt, og hvor Listas Manboy var lige efter Willie Blue i mål. Kommer der tempo på, vil det det gavne Listas Manboy, og den er et godt triobud her.

7 Person Of Interest har gjort en start efter skiftet til Flemming Jensen. Havnede her i dødens på Aros Line og havde store problemer med travet i svingene, hvilket den også havde lidt i Sverige i starten forinden, hvor den ikke viste noget og var anonym undervejs. Sidst i Aalborg faldt den fra ned gennem opløbet, hvor den sluttede uden for præmierækken. Skal være noget forbedret for at kunne være med her, men bemærk, at det er den eneste hest, som Flemming Jensen kommer ned med. Så en outsider i et lille felt er den.


V5-4 / 5. løb

Et lurigt løb hvor der ikke er mange ettaller at finde i resultatrækken. Faktisk kun et, som var en montésejr til mit vindertip før jul. Fem heste synes jeg må være nok her, selv om det er et felt af heste, der mangler lidt sejrsvilje.

A-chancer: 3-8-6-1 B-chancer: 4-2-7-5 C-chancer:

3 Sarek har formkurve med pil opad. I forrige start ramte den 2u i ryg på Destiny S efter 500m. I opløbet forsøgte Michael Lønborg at dykke inden om Destiny S, men nåede akkurat ikke forbi, hvor de begge to måtte se Bravur Torkdahl gå forbi yderst. Senest blev den bakket fra start fra spor 8. Sad langt tilbage, men begyndte avancement ud på sidste omgang. Fik umotiveret galop på ud af næstsidste sving og satte en del til. Havde kontakt igen i opløbssvinget, hvor den blev generet til galop. Viser god fart, men skal have løbet på smækken. Den aspirerer snart til en sejr, og den kan lige så godt komme her, hvis det stemmer med løbsafviklingen.

8 Believe In Fate starter nu for tredje gang i træk i Odense. Forrige gang var den lynhurtigt ude fra spor 6 og tog spids, men måtte efter 500 m afgive den til Harley Boko. Kunne ikke hænge på i afslutningen og var femte et godt stykke efter Cody S og Cutty Sark. Senest blev den forsøgt fremad fra start fra spor 12, men blev sat af i tredje spor. Måtte bakkes ned som sidste hest efter 600m. Sad siden bagerst i feltet og var med flokken hjem uden af have det store overskud i et løb, som Billie Jean vandt før Daisy Cash. Møder blidere konkurrence her, og selv fra spor 8 kan den meget vel tag spids. Hvis det lykkes stiger sejrschancerne for Christian Clausen, men formen er lidt diffus. De 16-tider, den løber på konstant, er der også andre i feltet, der kan matche.

6 Can Tab kommer efter lidt pause. Senest start var mellem jul og nytår fra bagspor i Billund. Endte som først hest i andet spor efter 500 m, men blev afløst af Torden efter 900 m. Fulgte godt med det meste af vejen, men havde ikke afgørende overskud de sidste 100 m i opløbet, hvor Chap A P vandt før Torden med Sarek på tredjepladsen, som gik forbi Cantab på de sidste meter. Mønster melder om positive træningsarbejder, og at den kan være en triochance. Den har ofte mødt modstand, der er bedre end her. Og trods sæsondebut, så er det ikke en hest, som jeg vil udelukke på min kupon med de tider, den normalt præsterer.

1 Phil Taylor viser godt fart i sin huggende stil. Forrige gang i Aarhus godt med og til spids i første sving. Havde undervejs Cotton Eye Joe og Bacardi i ryg, og de to gik forbi i opløbet efter deres snigerløb. Senest var den ikke med i den hastige 12-åbning med de to favoritter Highyield Draviet og Destiny S. Sad midtvejs, men avancerede på sidste omgang og kom op udvendigt for førende Highyield Draviet, som den koblede grebet på ind på det lige. Bagved fik Steen Juul Destiny S op i omdrejninger igen, og den kunne en tapper Phil Taylor trods alt ikke stå imod. Men fin fremgang for den tysktrænede hest, der her fra spor 1 kan få god position fremme i feltet. Er dårligst inde på pengene i dette amerikanerløb og har trods alt kun vundet en gang i karrieren. Men det var fra spor 1 i Odense med Henrik Lønborg, så her er det samme forudsætninger. Kan være med fremme her.

4 Bringmeupfront har nu to løb inden for vesten efter knap fire måneders vinterpause. Begge løb har været i Odense, hvor den første gang i et amatørløb lige skulle trave sig ind og tabte terræn de først 700m. Fik så ryg på Frances Yoda, som den fulgte noget af vejen. Fik lidt hårde spor i opløbssvinget, men holdt farten og var med flokken hjem. Senest bakket sidst fra spor 7 i et godt besat hoppeløb i Anemonen. Hang mest med, hvor der dog var lidt afslutning i hesten, som kom i mål lige før Believe In Fate. Billie Jean vandt før Daisy Cash og Henbianca Boko. Sådanne heste er der ikke med her, og med to løb i kroppen og lidt held med positionerne, kan den godt blande sig her for Birger Jørgensen.

2 Aero H har taget mindre præmier i et stykke tid. Har to gange haft spor 1 i Aalborg, som den ikke kan udnytte. Har siddet tredje indvendigt og hængt pænt på i 14 og 15-tider, hvor det første gang var efter Broad Vision og Benjamin Nordal og anden gang bag Bravur Torkdahl og Boris Simoni. Senest blev den disket for trængning mod Sarek i sidste sving, men var i mål som fjerde bag Destiny S og Phil Taylor. Har før overrasket i Odense sidste år og kan få sit snigerløb her fra et godt spor. Den er dog meget entaktet og slår kun til de gange, hvor der bliver overpace på løbet. Sprint er ingen fordel, og den kan tage en ny god præmie her, men et kryds på kuponen får den ikke.


V5-5 / 6. løb

Et svært løb at gennemskue, da de to bedste heste har de yderste spor bag bilen. Jeg har flere fiduser i det her løb, så der bliver garderet bredt med seks heste.

A-chancer: 7-8-2 B-chancer: 5-10-11-1-9-6 C-chancer: 4-3

7 Diamond P fik endelig en sejr senest. Fra spor 5 tog Birger Jørgensen let spids, hvor der blev holdt en jævn 16-fart det meste af vejen. Havde næstfavoritten Evita Skovsende i ryg, og den slap Birger aldrig ud. I sporene kom favoritten Joker Newport til slut, men den afviste Diamond P. I starterne inden havde den noget usædvanligt galopperet i tre af fire starter, men senest var der ingen slinger i valsen. Er hurtig fra start, og nås spidsen, stiger chancerne for et da capo. Men hesten er ikke afhængig af spids, så den er et motiveret vindertip.

8 Capra kommer med tre andenpladser inden for de sidste fem starter og fortjener snart en sejr. I forrige start sad den bomfast i hård konkurrence her i Odense i tredje indvendigt i et løb, som Dark Passion spidsede hjem. Senest bakket fra spor 7 i Aarhus, hvor den senere kom frem i 2u. Forsøgte et overraskelsesangreb på sidste langside på den førende Elephant, men blev svaret op. Engagerede den førende resten af vejen, men nåede aldrig helt op på siden og var slået med en længde på stregen efter en godkendt præstation. Bliver sikkert kørt afventende igen fra spor 8, men er der bare lidt held med positionerne undervejs, så er Capra med på stregen her.

2 Eros Sisa kom senest tilbage efter pause og flere skuffende resultater og galopper i efteråret. Var godt med fra start og kunne efter en 15-åbning presse sig spids efter 500 m før N B Flax. Fik El Classico på udvendigt med 1.000 m hjem. Afviste denne samt angreb midt i opløbet fra Doubletrouble T T og sejrede ret sikkert. Modstanden her er noget stærkere, men fra et godt startspor kan Eros Sisa tage position fremme i feltet. Træneren melder om forbedret træning, og han tror på en ny god chance, hvor den igen kommer uden forsko, hvilket er en fordel. Bør være yderligere forbedret med løbet i kroppen, så den skal med på kuponen her.

5 Ide Beemd tager gode præmier hver gang, uden at den for alvor har været med i nogen sejrskamp. For tre starter siden flot tredje i Aarhus til Escape A P og Cinxia efter en rejse midt i feltet. Efter en 17-tid i Berlin, var den igen til start i Aarhus senest. Stod fra spidsvolten, men tabte 20 m fra svært spor 4. Sad som eneste hest i andet spor uden ryg det meste af vejen, hvor den sad udvendigt på tillægshestene, der havde tjent omkring 100.000 kr. Sluttede pænt af og løb ind i en fælde, hvor den ikke fik frit frem bag A Leth Life til slut. Løbet blev vundet af All Business Bi trods startfejl. Er kuskeforstærket med René Kjær, og ham har konkurrenterne sikkert mere respekt for end unge Aylin Müller, selv om hun kører fornuftige løb næsten hver gang. Spændende konstellation med Kjær, som gør den til løbets luring.

10 Come On Scully har måske ikke vist det helt store endnu i de fem DK-starter, den har gjort. For tre starter siden tog den spids på sprint i Skive. Slap til Dixen Cloc, der så slap igen til Dollar Esterel. Fra 3i holdt Come On Scully godt ved og var fjerde to-tre længder efter Dollar Esterel, Entre Hyrdehøj og Dixen Cloc. Gangen efter fik den dødens i Odense og holdt ved længe og var kun små tre længder efter vinderen Dark Passion. Senest havnede den igen udvendigt uden ryg i første sving, men galopperede så, da Mønster tog i hende. Blev kørt uden forsko, og den blev derved for let, mener træneren, så den kommer med sko igen. Er en letbenet hoppe med en vis fart. Kan være et sjovt longshot her, hvis det stemmer med positionerne undervejs.

11 Haha Ha har ledt lidt efter formen og har haft lidt for let til galop. Senest blev den kørt fejlfrit af Kurt Hansen fra anden række og var klart forbedret som tredje til Envy Secret og Esape A P. Er også en speedy hoppe, der lige som 10’eren kan være sjov at have med på kuponen her fra anden række.