V5-analyse til Odense fredag d. 4. oktober

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 8.304 kr. Vundet 10.563 kr. Tilbagebetalingsprocent 127,2%. Hitrate: 8/27.


Printvenlig version

V5-forslag (reserveheste i parentes)

V5-1: 4-5-2-6-7 (9-3)

V5-2: 3 (6-7)

V5-3: 10-9-7-6-2-8-11-3 (1-4)

V5-4: 11-4 (6-9)

V5-5: 5-9-1-12 (8-3)

Pris: 320 kronerV5-1 / 2. løb

Et opgør, hvor flere talentfulde heste mødes, der har gjort det rigtig godt på det seneste. Der er brug for lidt garderinger her, da favoritten ikke er 100% sikker på benene endnu.

A-chancer: 4-5 B-chancer: 2-6-7-9-3-10-11-1-8 C-chancer:

4 Cassius Crown bliver ved med at vise fremgang og imponere. I derbyweekenden tog den er fine Diesel ned udvendigt fra og afviste et sent angreb fra Estrella Sisa, der her vundet to imponerende sejre efterfølgende. Senest op hjemmebanen i Odense var det Epsilon Pi, der som førende blev trykket flad. Ind i opløbssvinget pressede Kenneth Nielsen sig til spids, og parret vandt sikkert, selv om Bobby Khan og Cherry Bee nærmede sig til slut. Med de to seneste sejre på kontoen er konkurrencen skærpet lidt her, men ikke mere, end at træner Knud Petersen og kusken Kenneth Nielsen kan fuldbyrde et hattrick, hvis hesten atter går fejlfrit.

5 Emiren K har fået en fin indledning på karrieren med to sejre i fire starter. I forrige start ramte Ken Ecce 2u efter en omgang, og på sidste langside strøg Emiren K til spids. Vandt siden let før Eagle Simoni. I derbyweekenden vinderhullet på Guidetti Sisu, som den ikke kunne holde ryg på i opløbet, hvor Express A P snuppede andenpladsen på afstand at vindende Guidetti Sisu. Ken Ecce melder efterfølgende om halsproblemer den dag, men at hesten træner stærkt igen og skal matches mod Dansk Avlsløb. Hvis den skal have noget at søge dér, så skal der en topplacering til i et løb som dette, og det forventer træneren da også og udnævner Emiren K til hans bedste chance på dagen. Skulle den komme til spids her, så bliver den en hård nød at knække for Cassius Crown. Er med helt på stregen.

2 Cherry Bee gør stabile præstationer hele tiden, men har ikke haft de bedste startspor et stykke tid. To starter med tillæg, hvor den forrige gang løb en stor del af vejen i andet spor uden ryg, men aldrig kom frem i nærheden af førende Elvira M, der holdt hørt tempo i front. Var heller ikke som bedste på dagen. Inden da anden til Call Me Quick P D, men før Cassius Crown, som den skulle give 20m. Den havde dog kort startgalop og gik i dødens hele vejen. Senest bakket sidst i auto fra yderligt spor, hvor den sluttede rigtig godt af fra køen og tog en del meter ind på Cassius Crown ned gennem opløbet. Her har den et rigtig godt startspor og kan komme til at sidde med fremme under vejs. Får den løbet, kan den afsluttede stærkt til en fremskudt placering.

6 Dempsey Cloc kommer tilbage efter knap et års pause og er derfor svær at vurdere. Tilbage i maj 2018 vandt den en besnærende sejr i Aarhus for Henrik Lønborg, hvor den løb en 17-tid i snorene. Blev så solgt og kom i træning hos Steen Juul, hvor det blev til en tredjeplads i første start bag Chato Salløv. Tog derefter spids i en kriteriumsprøve, hvor den slap til Da Vinci Peak. Hejse nødsignal i opløbssvinget og endte sidst bag en stribe af dette års derbyheste som Donatello Garbo og Dumbo. Var et par måneder derefter favorit i Grand Circle Consolation i Odense, hvor den igen klappede sammen med 500m igen. Har nu holdt 10 mdr.’s pause. Hvis Steen Juul har den i samme skik, som da den vandt sine tre sejre som treårs, så kan den være med på stregen her. Men det er trods alt en lang pause, så den skal ses an først.

7 Zoom Wise L har gjort de fint i sinde tre DK-starter. Efter en andenplads i Skive, hvor den ikke nåede helt frem til Swingit, vandt den en sikker start til mål sejr i Odense før Santadi, der havde 20m tillæg. Senest kort galop i første sving, hvorefter den travede i dødens på Elvira M og var godkendt som anden bag denne. Konkurrencen skærpes her, hvor den skal køres fra ryg. Det går nok også, og den kan godt tage en fremskudt placering her, men det blive svært at vinde. Får det sidste kryds her.

9 Carina Shadow har været amatørkørt, hvor den var en fin tredje til Colorado Laser og Escape A P forrige gang. Senest blev det til startgalop for Niels Knudsen, men nu sidder Birger Jørgensen i sulkyen. Hesten er således kuskeforstærket gevaldigt, så det er spændende, hvad Birger Jørgensen kan udrette med hesten.

3 Call Me Quick P D tog en overraskende sejr for tre starter siden, hvor den gik forbi Cassius Crown i opløbet, som den gav 20m, men som havde startfejl på. Call Me Quick P D afviste Cherry Bee til andenpladsen – denne havde dog sat meter til efter en dårlig start. Gangen efter fik den et løb midt i feltet, hvor den på de sidste meter kunne gå forbi Cherry Bee i kampen om tredjepladsen, hvor denne have trukket læsset i dødens undervejs. Løbet blev vundet let at Elvira M, der startede 20m foran. Senest blev det til opløbsgalop, hvor den havde ligget nede i feltet undervejs og ikke kunne havde nået det store uden galoppen. Er en stor, stærk og lidt entaktet hest, der kan kæmpe med om de sidste præmier her.V5-2 /3. løb

Et godt felt er samlet i dagens hovedløb, hvor Steen Juul formentlig får lov til at overtage spidsen tidligt i løbet, og så er det svært at se den tabe på sprint. Dagens blankbud.

A-chancer: 3 B-chancer: 6-7-1-2-8 C-chancer 5-4

3 Alpha Peak fik senest brudt sejrsrække. Det var i et stærkt besat Liga 2-løb på Store Pris-dagen i Aalborg. Her havde hesten spor 9, men Thomas Uhrberg fandt perfekt 2u i ryg på favoritten Andre Ward, hvor Barolo styrede løbet i front. I den stride modvind i opløbet kunne Alpha Peak ikke taget noget ind på de to førende, så efter fem sejre i træk på forskellige baner i ind- og udland blev den kun tredje. Var imponerende forrige gang fra dødens på sprint i Halmstad, hvor den vandt i ny rekord 1.11,2. Formen bør stadig være intakt, og fra spor 3 her ligger det til, at Steen Juul kan overtage spidsen tidligt i løbet, og så skal den blev svær at slå. Dagens blankbud.

6 Balotelli var senest ude i DM for monté, hvor den var med fremme undervejs, men måtte tage til takke med tredjepladsen efter en del af rejsen udvendigt uden ryg udvendigt på Rocky Egedal. Inden da gik den intet i derbyweekenden i Liga-2 løbet, som Barolo vandt. Der kan derfor være spørgsmålstegn ved formen, men Anders Pedersen starter næppe staldens fløjhest, hvis den ikke er i form. Den kan som flere andre i det her løb være meget starthurtig. På sprint tænker jeg, at Anders Pedersen vil sætte alt på et bræt og fyre fra start. Kommer han til spids, er det så spørgsmålet, om han vælger at slippe, hvis Steen Juul kommer frem. Det tror jeg trods alt, han gør med tanke på de seneste præstationer, selv om kusken ofte gerne kører i spids. Slipper han, få han en god ryg på favoritten og kan holde hjem til en topplacering.

7 Tourmalet er en hædershoppe, der normalt løber mod de bedste hopper herhjemme. Senest tredje til Commit Boom Bay og Stella Newmen, og gangen ingen fjerde i derbyweekenden tik den svenske mester Cash Crowe og Stella Newmen, men før Commit Boom Bay – begge gange fra 2u trods yderligt startspor. Er hurtig fra start, men kan normalt ikke tage en længde på Balotelli. På sprint vil Jeppe Rask nok køre fremad og forsøge at finde en position forrest i feltet. Den løber sjældent ud af trioen – det gør den heller ikke her.

1 Willie Blue kan være meget starthurtig, og træneren overvejer lukket hovedlag, så den kan ramme en position fremme i feltet undervejs. Tilbage i juli sluttede den godt af og var ikke langt Alpha Peak i Billund, men blev disket for en forseelse i første sving. Senest galop fra start fra yderste spor i volten. Rammer den spidsen her, slipper kusken helt sikkert til favoritten, men så kan det blive suget med hjem til en god placering.

2 Something Fishy er en allround hest, der de seneste gange har været ude på stayerdistancer omkring 3.000m. I derbyweekenden var der ikke det store piv i den efter en god rejse, hvor den fik den sidste præmie bag vinderen Andre Ward. I Aalborg fik den et fint løb – først i inderbanen og midtvejs ryg på Moliere. Den var med i afgørelsen i en strid modvind i opløbet, hvor fire hest kom samlet til mål, men hvor Chablis og Come Hugo var før ”fisken” i mål. Sprint er næppe nogen fordel, men det kan den også. Det bliver dog nok svært ligefrem at vinde her, da sejrene ikke længere kommer på samlebånd som sidste år.

8 Apollo Damgård virker i god form, hvor den sejrede senest på Halmstad efter et løb først i dødens, siden vinderhullet den sidste omgang. Er hurtig fra start, men det er over halvdelen af feltet her, så det ser svært ud at få en god position fra spor 8. På sprint går det ikke at vinde fra en position bagerst i feltet, som det ligner her for Axel Jacobsens hest.V5-3 / 4. løb

Et vanvittigt åbent løb, hvor de på papiret bedste chancer har dårlige spor. Jeg garderer bredt med de fleste af hestene og håber, at det går at undlade tre heste. Til de store boner er dette en afdeling, der kan lukkes.

A-chancer: 10-9-7 B-chancer: 6-2-8-11-3-1-4-5 C-chancer:

10 Celebrity Wind har lidt svingende præstationer i resultatrækken, men formen virker i top. Senest tog den spids og blev kun slået af Apollon via open stretch. Gangen inden sad den fast i 3i i Aalborg, og fik aldrig chancen før 50m før mål. Var første hest uden for pengene kun et par længder efter vindende Dario Sotto og Asgoodasitevergets på andenpladsen. Er hurtig fra start, men det kan den ikke udnytte her. Går dog også bagfra, hvor den kan gemme sin speed. Flasker det sig undervejs, så fælder den mange til slut – måske dem alle.

9 Destiny’s Diamond tog et par fine sejre fra spids i Skive midt på sommeren. Forrige start i derbyweekenden førte den undervejs, hvor den fik tryk af Nightingale Jacyee tidligt i løbet, men forsvarede sig. Holdt til 75m før mål, men var kun et par længder efter vindende Cash Flow i en 15-tid. Senest var den ude med ejeren fra svært startspor. Sad bagerst hele vejen og galopperede i opløbet (ej noteret). Den viste intet i den start, men ser man bort fra den, så har hesten kapacitet til at vinde et løb som dette. Kusken her siger, at den er mindst lige så god fra ryg, og så er den med på stregen her.

7 Volleyball var først på sommeren i topform og var der anden på en 15-tid på Jägersro. Siden gik der gevaldigt fisk i det med galop tre gange i træk. Senest havde den spor fem i volten fra 20m, og det tillæg blev til 40m, da den var meget langsom ud af volten, idet kusken kørte på sikkerhed. Løb efter feltet det meste af vejen, men var 20m efter vinderen Deep Purple på målstregen, og kun to længder efter længe førende Django Cæsar, så der var klar fremgang at spore. Er hesten i orden, så er den pænt hurtig fra start. Da de fleste af de indvendige ikke er specielt starthurtige, så måske vil John Køhler sætte alt på et bræt og køre fra start i håbet om at ramme spidsen, som den gjorde fra spor 8 på Jägersro tilbage i maj. En præstation som dengang rækker meget langt her.

6 Desavi D har aldrig vundet et væddeløb i 28 starter. Alene det gør, at den ikke burde krydses på V-kuponerne. Men den løber med skjult form. For tre starter siden sluttede den flot af i Billund som anden til Dynamic Dancer før Belmondo Simoni. Derefter har den været hårdt matchet. Først i Aalborg Store Pris Consolation, hvor den var med flokken hjem i et løb, som Double Up vandt foran Darlington. Senest var det igen bag Double Up som vinder, hvor de andre i løbet var Do It Mingus, Diamant Østervang og Daisy H J, hvor den var lige over mål med sidstnævnte. Sådanne heste findes ikke her, så jeg udnævner Desavi D til løbet luring i meget åbent løb.

2 Falm viste intet i første start for Steen Juul. Var tidligt træt på sprint og skal være forbedret her. Iflg. træneren har den trænet godt op til den her start, men det havde den også sidst. Så har tør ikke melde noget op her og vil som jeg se en god præstation, før man for alvor kan tro på hesten.

8 Uffe L L var klart forbedret sidst. Tog spids – ganske vist fra spor 2 -, og viste stor starthurtighed. Slap siden til favoritten Express de Luxe, men holdt rigtig fint over langt løb og engagerede den førende i opløbet uden at komme forbi.

11 Gerko Steenwijk var tredje lige efter Uffe L L senest og sad fast med kræfter sparet indvendigt for denne. Den har gået hæderligt på Lunden og Falster og virker bedre, end resultaterne viser.

3 Kiss Me Quick viste i første start for sin nye træner i Odense god fart i et fremstød på sidste langside, men den blev hængende i sporene. Senest var træneren ret optimistisk, men det endte i galop. Han meldte om rigtig fine træningsarbejder, så den kommer med på yderste mandat på mistanken.V5-4 / 5. løb

Her bliver 11’eren storfavorit. Og den har da heller ikke gjort noget forkert i karrieren. Eneste grund til, at den ikke er blank er startsporet. Og så findes der en hest i løbet med et godt startspor, der også er i rigtig god form, så jeg dobler kuponen med 4’eren.

A-chancer: 11-4 B-chancer: 6-9-8-10-1-2-3-5 C-chancer: 7

11 Draco har ikke gjort meget forkert I karrieren ved fire sejre og to andenpladser. Har kun tabt til Emoji på Fyn og fra spor 12 i Hamburg. Vandt senest i derbyweekenden, hvor den blev bakket sidst fra spor 8. Forcering til spids midtvejs og trak bare et par længder fra til slut, hvor Drønviktormolar var anden. Er en klassehest, der formentlig tager en ny sejr her, hvis ikke startspor 11 fælder den. Træneren melder, at den virker endnu bedre i træningen end ved seneste sejr.

4 Livi Nixon HM har gjort det rigtig godt på det seneste, og det virker som om, der er mere udvikling i hesten. Vandt i Derbyweekenden, hvor den havde lunet sig lige efter førertrioen undervejs, og i opløbet gik den forbi Dynamic Dancer. Har så haft anden række på sprint to gange, hvor den sluttede pænt af i Billund som fjerde til Dynamic Dancer, men hvor den hårde regnvejrsbane ikke var til dens fordel iflg. træneren. Senest sad den længe fast i Aalborg med kræfter sparet. Nåede tredjepladsen Chanel bag Simoni efter sent hul. Kan slutte nærmest Draco her og er klar til at slå til, hvis den svigter. Pga. startsporene dobler jeg kuponen og sætter Kjærsgaards hest på.

6 Champ har gjort det pænt hjemme i Charlottenlund med mindre placeringer til følge. Virker ikke til at have den store kampgejst i opløbet, så nu prøver træneren i Odense i stedet for et hårdere Liga-løb på hjemmebanen. Har talent, men viser det ikke helt i øjeblikket, så den kan næppe true Draco ud fra, hvad vi har set på det seneste.

9 Crepe Suzette har vist stor fremgang på det seneste og tog pludselig de to første sejre i karrieren. Har her anden række, og det mindsker chancerne. Skal også køres med sko for at kunne gå uden i den næste start i Sverige, melder træneren, så det ligner et prepareløb her.

8 Chris Højgård, 10 Astana, 1 Euro Girl Gardenia og 2 Haha Ha har alle en eller flere tredjepladser I resultatrækken. Den placering aspirerer det alle maksimalt til igen.V5-5 / 6. løb

5’eren bliver givetvis hårdt betroet her og vil være blank på en del kuponer. Skal gå med sko, er på ny bane og så har den et skrøbeligt bentøj. Det gør, at jeg gardere med tre heste yderligere.

A-chancer: 5-9-1-12 B-chancer: 8-3-10-7-2-11 C-chancer 6

5 Bette Nock har virket fin i tre ud af fire starter efter pause. Slog i sin først start i comebacket en så fin hest som Dortmund, men galopperede så gangen efter. Highyield Draviet kunne den ikke tage ned fra dødens, men seneste var den igen tilbage på vinderpladsen. Gik let forbi den førende Coutinho via open stretch, hvor den dog stoppede lidt op kort før stregen – iflg. træneren fordi den fik øje på fotografen. Skal gå med sko for første gang her efter den lange pause, og det kan være en minus.

9 Cody har gjort det godt og stabilt længe. Blev disket for trængning i første sving i derbyweekenden, hvor den ellers var anden på en 13-tid efter en rejse i ryg på vinderen Highyield Draviet. Inden da fjerde til Chato Salløv og A Secret Word ligeledes efter et løb i vinderhullet. Senest hård matchet i DM for 5-årige. Var femte kun en længde efter tredjehesten Cherie de Vie, hvor Charlie Game vandt før Champions Peak. Kan ikke udnytte sin starthurtighed her, men kan også godt få bagfra. Stemmer det med positionerne undervejs kan den være med helt på stregen her.

1 Alltherightmoves har gået flere stærke løb på det senest – især, når der har været professionel kusk i vognen som senest med Knud Mønster. Havnede efterhånden udvendigt uden ry på Chloe, der havde Coutinho bag sig i vinderhullet. Alltherightmoves holdt god ved og måtte kun lige slippe en 3-4 længder helt til slut – var hjemme på en 15-tid. Blev siden disket fra tredjepladsen efter en hændelse tidligt i løbet. To starter forinden var dagens kusk Kent Friborg i sulkyen. Her sluttede den fantastisk af fra 3i bag Checkpoint SH, men før Chris Højgård. Friborg er positiv i sine kuskekommentarer, og han varsler fuld fart fra indersporet, og måske vil han køre fronten, siger han. Der kan godt ligge en overraskelse gemt her.

12 Check It Out er virkelig i slaget, hvor den senest tog sig både af den indledende afdeling og af finalen i ATAK’s Fødselsdagsløb, hvor den for Flemming Degn vandt finalen efter tidlig spids foran Viola Toft og Cabo Suroeste. Spor 12 trækker gevaldigt ned her, men det er jo vilkårene i et amerikanerløb. Fra et bedre spor havde den haft stor vinderchance. Her har den primært en god triochance, men den viser så tilpas god form, at den får det sidste kryds på kuponen.

8 Betula Derm matches mest i Sverige, hvilket gør det lidt svært at sætte den ind i den her sammenhæng. Senest fik den et skidt løb på Lunden i 4i. Blev bakket bagom feltet med 500m igen og afsluttede pænt bag A Secret Word og Bravo Sølvtop, som den havde ryg på de sidste 400m uden at kunne tage ind på den.