V5-analyse til Odense fredag d. 21. februar

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 11.082 kr. Vundet 3.133+58x17 = 4.119 kr. TBP 37,2%. Hitrate 10/37.Printvenlig versionV5-forslag

V5-1: 7-2 (1)

V5-2: 2 Cappellacci (6)

V5-3: 4-5-11-10-9 (8)

V5-4: 2-7 (8)

V5-5: 4-3-11-6-1-5-8-10-2-9-12-7 (lukket)

Pris: 240 kr.

Spil ekspertspillet direkte hos Derby25

Spil ekspertspillet direkte hos DantotoV5-1 / 2. løb

V5 indledes med noget, der ligner et tohestes opgør. Musens leg med katten eller omvendt?

Chancevurdering

A-chancer: 7-2 B-chancer: 1-8-3-6 C-chancer: 4-9-5

7 Escape A P har formen på top, og har haft det længe. 24/12 blev Escape A P forceret til spids med 500m til mål efter en galop og efterfølgende dødens på Swingit, og holdt godt ved til slut endda. Måtte lade Danny E P og Endless Love gå forbi til slut. Sejren i Aarhus 25/1 kom derfor ikke bag på ret mange. Sad i spids med 1200m hjem, og selv om Cinxia kom tæt på til slut, så blev sejren sikker nok. Escape A P svarede reelt, da Morten Juul lige brølede af den midt på opløbet. Seneste start kan man bare glemme, for det blev forkert det hele. Sat af i tredje spor, ned som sidste hest, og afsluttede fint ude i banen mod Enjoy Banker & Co.

2 Doubletrouble T T er hesten, der skal fanges. Tre andenpladser i træk vil Thomas Bonde sikkert gerne have vekslet til en sejr snart. I Billund 27/12 sad Doubletrouble T T i ryg på C’est La Vie Faust undervejs, og kom perfekt til med 600m til mål. Blev nedspeedet af Diamond Dust E M i sidste skridt, men denne havde også haft en del held med på rejsen, og havde aldrig fået angrebsplads uden galop udvendigt for en konkurrent. Senest i Aalborg 31/1 kom Doubletrouble T T sent fri fra inderbanen, og kunne ikke nå at fange den førende Eros Sisa med Jan Dahlgaard. Viste dog alt vel med formen, og mon ikke Bonde prøver at tage spids her, og så lave det til et stigningsløb med fuld fart de sidste 7-800m for ikke at lukke Escape A P for let ind i legen?

1 Chilli Tårs sad langt tilbage senest for Kasper K. Andersen. Angreb med 400m til mål, og rundede mange på kort tid. Men inde bag den førende sad Cato Kjærgården, og den fik hul på bestilling med 150m til mål, og speedede til sejr midt i banen. Udvendigt kom Chilli Tårs stadig godt, og blev anden før en anden Chilli-hest, nemlig Chilli Fine. Formen er således fin på hesten, som kan få jordens skønneste rygløb hele vejen rundt på Doubletrouble T T.

8 Bellis vinder ikke ret mange løb. Kun en enkelt sejr i 46 starter, men Jess Schultzes hest er godt inde i dette løb, og lige pludselig sidder den der jo igen. Besværligt startspor i volten skal dog bemærkes. Senest var Bellis ude i hårdt selskab i Billund 27/12, hvor den startede fra bagspor. Indi Di Quattro vandt løbet foran Exciting Lady. Fjerde par indvendigt undervejs, og ledte vel en smule efter angrebsplads ved indgangen til opløbet. Opløbet ned var det dog lidt uklart, hvor meget der egentlig var at køre med, men det gik også stærkt til slut.

3 Dirocco har været uheldig i flere omgange. Senest sad Dirocco i femte par udvendigt, og kom ikke rigtig med, da toget gik. Så da først hullet kom, så var de andre kørt. Nu er udgangspositionen bedre, og de to løb i kroppen har sikkert gjort noget godt for Dirocco. De store V5-boner tager også 6 Envy Secret på. Afsluttede godt på Lunden 6/12, og galopperede i en god position senest 27/12 i Billund. Har fået lidt pause, men en ny 1.16-tid, som den har gået flere gange, så er den langt fremme her.V5-2 / 3. løb

Straffespark uden målmand. Uden at forklejne modstanderne, så bør stortalentet Cappellacci være overlegen vinder her.

Chancevurdering

A-chancer: 2 B-chancer: 6-8-4 C-chancer: 5-3-7-1

2 Cappellacci viste et meget stort talent i debuten i Aalborg. Sad i spids inden de nåede dommertårnet første gang (der er 140m derhen fra startstedet i Aalborg), og siden var der tale om spil til ét mål. Cappellacci afviklede 500m efter hyggelige 1.22,6 og kilometeren efter 1.21,9. Men så satte Cappellacci det lange ben foran, og med en sidste runde i 1.16-fart, så var sejren uendelig sikker, ja faktisk helt overlegen. I dette løb handler det også bare om at holde Cappellacci fejlfri, for så vinder den let igen. Forud for debuten i Aalborg galopperede Cappellacci i afcantringen, men ellers lignede det en rigtig travmaskine. Blank i V5!

6 S A Photo gjorde det godt senest efter et par måneders løbspause, og fik også serveret et godt og roligt løb af sin kusk Casper M. Nielsen. Andet par udvendigt hele vejen, og så ud til angreb med 200m til mål. Chili Volo i spids kunne ikke indhentes, og på udvendig side gik også Evita Skovsende forbi. Men S A Photo har sikkert haft gavn af dette løb i kroppen.

8 Diamond Flame viste noget af det rigtige senest i sin kun anden start for Skive-amatøren Charlotte Hansson. Sad lidt på mellemhånd meget af løbet, og skulle skabe det hele selv. Så lækker ud på bageste langside, hvor det på et tidspunkt blev lidt tight med positionerne, og det lignede, at Diamond Flame var tæt på en galop på et tidspunkt. Kom stærkt i opløbet, og løb forbi Eddie og Jente W, men blev selv nedspeedet af D A D Flamingo. Se op!

4 Express Shadow har ikke startet meget længe, og skal selvfølgelig lige i gang igen. Nåede at vise talent i de starter den gjorde som 3-års, og var hårdt betroet i de seneste to starter. Man er nødt til at høre mere fra Thomas Bonde, både i trænerkommentarerne på Fasttrackracing.dk og i tv-udsendelsen på løbsdagen for at være helt sikker på, hvor Express Shadow står.

Resten sætter jeg som C-chancer. 5 C My Photo gjorde det fint i et prøveløb for den aktuelle kusk, men det var altså tilbage i oktober, så hesten skal nok lige have et par starter. 3 Cheetah Elegance er jeg stået af. Den har fart nok, men galopperer for ofte. 1 Dieter’s Blend i nyt regi kan måske være farlig at seede så langt nede, men jeg vil gerne lige se noget positivt fra Dream Vacation-sønnen, før den kommer med på kuponerne.V5-3 / 4. løb

Aros Line har imponeret to gange i træk på sprint. Nu er distancen 500m længere, men det klarer Morten Juuls hest nok også – med mindre den får for meget tryk undervejs.

Chancevurdering

A-chancer: 4-5-11-10-9 B-chancer: 8-7-2 C-chancer: 6-1-3

4 Aros Line vandt i hånden senest for Morten Juul i Aalborg 31/1. Spids og slut var devisen, og Great Challenger-sønnen vandt altså på en 1.12-tid i januar måned! Morten Juul er således ubesejret med hesten, som forinden havde én sejr i syv starter for landschampion Birger Jørgensen. Det tænker jeg, at Juul går og hygger sig over. Det er spidsen der gælder igen hér, og hvis ikke der kommer en eller flere konkurrenter og trykker alt for hårdt, så bør det række til sejr igen.

5 Champions Peak er dog ikke en hvilken som helst hest. Præstationen senest på Lunden 1. februar var flot. Her gik Champions Peak i dødens på Usain Cup i godt en omgang, og selv han ikke kunne plukke dén ned, så var Champions Peak alligevel foran så gode heste som Key Largo og Something Fishy i mål. Vi skal tilbage til 6. oktober for at finde seneste sejr, men som programtipperen er inde på, så plejer Champions Peak at gå godt her i Odense. To sejre og to andenpladser i fire starter er facit på Fyn.

11 Barolo er en stærk hoppe, som har udnyttet løbsudskrivningen, hvor netop hopper må have tjent væsentligt mere end grundlaget på de 475.000 kr. Man skulle faktisk tro det var udskrevet som amerikanerløb, når Barolo og 10 Tourmalet er sat ned i skammekrogen med de to højeste startspor, men det er det altså ikke. Barolo gjorde comeback til løbene i 2019, og det startede fremragende med fire sejre i fem starter. Men så kom der nogle kiks og nogle – for denne hest – usædvanlige galopper. Senest var Barolo hårdt betroet på Halmstad med gæstekusk Jörgen Sjunnesson, men hun kom aldrig ind i løbet, og havde ikke sin bedste dag. A-chance på kapaciteten.

10 Tourmalet er en af Danmarks bedste ældre hopper. Hesten startede karrieren hos Gordon Dahl, mens han stadig var Skive-træner, og var så i to omgange hos Christian Lindhardt. Herefter stod opdrætteren Gert B. Johannesen selv som træner i 2015, før Tourmalet kom i træning hos først Knud Mønster og siden Flemming Ankerdal og Jeppe Rask, før tilbagevendte Christian Lindhardt nu igen har hesten i træning. Men Tourmalet er en ”tuffing”, og hun har præsteret uanset hvor hun har været. Over 600.000 kr. er der tikket ind på præmiekontoen, og en af Tourmalets største forcer er dens giftige speed, især hvis der har været overpace på løbet. Det kan der tænkes at komme her, især hvis Steen Juul bag Champions Peak har tænkt sig at give sin nevø Morten Juul (Aros Line) en match. Det er 107. start for Tourmalet, men det er jo bare at fortsætte så længe resultaterne er gode. Senere venter avlsboksen jo nok.

9 Goldstile har været hårdt betroet af spillerne i begge starter i Danmark i regi Bo Westergaard. Men dén stald vinder jo også løb hele tiden. Senest var Goldstile med i samme løb som Aros Line vandt fra spids. Sad langt nede undervejs, og lignede en million ved indgangen til sidste sving. Sikkert også derfor den norske topkusk Tom Erik Solberg sendte Nu Pagadi-sønnen afsted i fjerde spor. Goldstile skød god fart, men tacklede så lidt i det, og galopperede med 150m til mål. Nu er den tvunget til et nyt rygløb, og selv om der står disk-disk-0-4-disk i resultatrækken, så anbefaler jeg, at du som spiller ikke står af den her endnu. For Goldstile er god.

8 Bella Højgård er jo en startraket, men det er også nødvendigt fra dette startspor. Jeg tænker at Morten Friis kører til fra start, for så at dykke ned og ramme ryggen på Aros Line. Fra dén position var Bella Højgård nemlig anden senest. Formen er i top i hvert fald!

7 Greyhound Boko kender vi ikke det store til på vores breddegrader. Den har startet i Schweiz (Zürich og Avenches) de seneste fem gange, uden nogen nævneværdige resultater. Ved fjerdepladsen 27/10 var den slået med tre-fire længder af gigafavoritten i løbet, Dream Believer med Marc-André Bovay. Før starterne i Schweiz, så startede Greyhound på Åby i et sprinterløb. Sad i femte indvendigt på trods af startspor to, men speedede godt, da ørehætten blev trukket af, og kom hjem på 1.12,0a/1640m, hvilket også er hestens rekord. Men hestens træner skal naturligvis ”udfrittes” om hesten, før man kan tage den med på kuponen efter de pauvre resultater fra Schweiz.V5-4 / 5. løb

Et lille men homogent felt skal ud at sprinte, og det store spørgsmål er vel, om nogen kan plukke Highyield Draviet ned, hvis Birger Jørgensen får den til spids?

Chancevurdering

A-chancer: 2-7 B-chancer: 8-5-3-1 C-chancer: 6-4

2 Highyield Draviet indledte stærkt i Danmark, og vandt fem ud af de første syv løb. Siden da (de fem starter man kan se i programmet) er der ikke kommet et ettal i protokollen, men da Marco di Jesolo-sønnen kom tilbage til løbene 14/2 i Aarhus efter et par måneders løbspause, så var der et godt snit over hesten. Puttede sig direkte ned i ryg på Leading Tile, og blev således budt det perfekte løb at komme i gang på. En Highyield Draviet i topform havde muligvis udfordret om spidsen, men det får vi aldrig at vide. Michael Lønborg stak et par længder væk med Leading Tile i starten af opløbet, men Highyield Draviet tog sig nærmere og nærmere op mod mål. Og holdt så god en hest som Dream Of Success væk hele opløbet ned. Det så godt ud, og jeg tror Birger Jørgensen prøver at køre spids hele vejen her.

7 Destiny S er det klare modbud. Senest viste den en femstjernet præstation ved at slå kløerne i – og gå forbi – så fin en hest som Ipomea på Lunden 9/2. Destiny S havde ryg på Ipomea, og så slået ud med 4-500m til mål. Men øjnene snød mig, for Destiny S blev bakket fri i tredje spor bagom Copain d’Amerique, og ned gennem opløbet gik det stærkt. Nuvel, Ipomea slog noget af på takten de sidste 150m af løbet, men det skal nu ikke tage noget fra Destiny S, som gik et stærkt løb. Tabte lodtrækningen her, og kommer til at gøre grovjobbet selv.

8 Sarek var faktisk ude mod netop Destiny S i sin seneste start 25/1 i Aarhus. Her fik Sarek andet par udvendigt i ryggen på Destiny S det meste af vejen. Kom til at sidde lidt fast, da Bravur Torkdahl angreb i tredje spor i opløbet, men Michael Lønborg kunne dykke indvendigt, da den førende Justina gik kold. Var tæt på Destiny S ind over mål, men seedes efter denne i og med, at Sarek faktisk fik det klart bedste løb af de to, og alligevel ikke kunne tage sig forbi. Og startsporet trækker selvfølgelig også ned!

5 Phil Tayor har et meget højt trav, som må koste mange kræfter at komme rundt i. Men den tjener alligevel fornuftige penge, og det er faktisk en fin hest, denne her, selv om den kun har vundet ét løb i 64 starter! Og det var faktisk her i Odense til kæmpeodds. Henrik Lønborg kørte Phil Taylor ved den lejlighed. Senest var Phil Taylor ekstrem hurtig fra start, og tog spids ude fra 6’eren uden overhovedet at spørge. Favoritten Enok kom frem på første langside, men René Kjær rystede på hovedet, for Phil Taylor skulle køres i spidsen. Måtte lade Cotton Eye Joe og Bacardi forbi til slut, men Phil Taylor fik godkendt i min bog. Offensivt igen?

1 Aayla T Dream løber sig lige så stille i form til en topplacering. Var slået af Dazzle Nock og Umbra senest i Skive. Morten Friis kunne nok godt have svaret Dazzle Nock ud, hvis han ville, men ryg på den førende i Skive er jo ikke så ringe, med open stretch med i tankerne. Men Aayla T Dream kom nu aldrig ned på det indvendige angrebsspor, for den havde travlt nok med at følge med Dazzle Nock. Tabte andenpladsen til Umbra i sidste skridt. Her ligner det ryggen på Highyield Draviet og en ny trioplacering.

De sidste to heste i løbet ser jeg ikke med chance for at løbe med helt frem, og så skal det bemærkes, at 3 D J O’kay jf. dagspressen udgår af løbet pga. feber.V5-5 / 6. løb

V5-finalen har deltagelse af en lang række gode hopper, og skal man være sikker på at have vinderen i sidste afdeling, så skal man have fat i den brede pensel.

Chancevurdering

A-chancer: 4-3-11 B-chancer: 6-1-5-8-10-2-9 C-chancer: 12-7

4 Livi Lady får vindertippet, for den har kandideret til en sejr længe nu. 29/12 på Lunden kom den sent fri, og afsluttede som lyn og torden bag Beautiful Kiss med Flemming Jensen. 24/1 sad den på hug i andet par udvendigt, men galopperede så med 500m til mål, netop som Nicklas Korfitsen ville sætte angrebet ind. 1. februar på Lunden tog Livi Lady livtag på Unstoppable, og senest i Skive var det også Unstoppable samt vindende Eddie Cook, som var foran i mål. Er oppe imod gode heste her, men er selv skrap, og selv om man ikke spiller med fortjent i travløb, så fortjener denne Dream Vacation-hoppe snart en pind.

3 Billie Jean er også i absolut topform. 17/1 i Skive blev Billie Jean udsat for hårdt tryk af en lidt for offensivt indstillet konkurrent, og måtte så se Something Fishy suse forbi til slut. Senest i Aalborg 8/2 havde Billie Jean bagspor mod ganske gode heste. Don Cash vandt løbet fra spids. Billie Jean sad sidst med 300m hjem, men afsluttede som død og kritte helt ude ved galoprails, og gik bedst af alle i opløbet. Kunne bare ikke fange Don Cash og Bosse Game. Skal på alle V5- og V4-kuponer! Har nu igen Bent Svendsen i sulkyen.

11 Daisy Cash bremsede sejren væk i Billund 1/12 efter et løb i fjerde par udvendigt og angreb over de sidste 600 meter. Med ”bremsede” mener jeg, at Flemming Jensen ikke kunne køre for fuldt opløbet ned, og så stak Another Dream i stedet mulen først på målstregen. Herefter startede Daisy Cash på Axevalla nytårsaftensdag, hvor det længe lignede sejr. Tog spidsen i en 1.10-åbning, men i opløbet blev Daisy Cash udfordret af Alhambra Mail, som fik presset Daisy Cash over i galop. Vindertiden var 1.13,7 så Daisy Cash var kommet hjem på cirka samme tid. Senest var Daisy Cash chanceløs mod Din Lymmel med Peter Andersson, men bekræftede formen. Vinderchance trods startsporet.

Herefter er der en hel hær af B-heste. 6 Amanda B P har en god speed, hvis den bliver budt på et rygløb, men der er langt mellem sejrene efterhånden. 1 Worst Nightmare havde en flot sæson 2019, og vandt sporlodtrækningen. 5 Nightingale Jaycee kommer efter tre måneders løbspause. Havde også en flot sæson i fjor, men vinder vel ikke første gang ude? 8 Bitcoin galopperede, da startbilen slap feltet afsted senest, men fik et arbejde bag feltet, og var faktisk med feltet hjem over mål. Outsider! 10 Henbianca Boko kan ikke bruge sin ekstreme starthurtighed herfra, men så kan dén speed jo gemmes til slut i stedet. 2 Follow Me Sisu har bestemt ikke haft meget racing luck, men fra dette gode startspor kan en trioplacering være inden for rækkevidde. 9 Askepot Macoy kommer tilbage efter fem måneders pause, og skal selvfølgelig lige i gang. Ok startspor til et rygløb. De to C-chancer køres af hhv. Steen Juul og Birger Jørgensen, så dér leger jeg lidt med ilden.