V5-analyse til Odense søndag d. 20. oktober

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 8.924 kr. Vundet 10.563 kr. Tilbagebetalingsprocent 118,4%. Hitrate: 8/29.Printvenlig version


V5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 1-7 (3-5)

V5-2: 4-1-3-5-7-2-6 (8)

V5-3: 5-3-9-10-1 (8-7)

V5-4: 9 (3-1)

V5-5: 12-1-3-7-6 (2-8)

Pris: 350 kroner


V5-1 / 3. løb

Her mødes en række meget store talenter. To af dem virker til på hver sin måde lige at være et hoved højere. Hvis 1 Edward træner an, så bliver det svært at se den besejret. Dog har 7 Cassius Crown vist skræmmende form, og den har en del mere rutine. Derfor dobler jeg kuponen med den.

A-chancer: 1-7 B-chancer: 3-5-2-6 chancer: 8-9 (nr. 4 er udgået)

1 Edward har imponeret stort i karrierens to starter. Første gang fra spids med nummer 1, hvor den førte fra start til mål. Rystede den nye Skive Hesten Ebay Holmsminde af sig i opløbet og vandt med 3-4 længde på 17,5 i debuten. Senest stor startgalop i auto, hvor den satte 50-60m til. Det burde ikke kunne lade sig gøre at vinde efter sådan en skæver fra start. Men i bedste Axel-stil tonsede den op gennem feltet som første hest i andet spor, og i opløbet blev førende Danny Tamsen nedkæmpet på en 15-tid. Nu gælder karrierens tredje start. Som i debuten har den spor 1 i volten, og træder den an og får spids, så kan det sagtens være, at den bare går alene over banen. Galoppen sidst skyldtes iflg. kusken, at den ikke brød sig om startvognen. I snorestart skulle der ikke blive problemer. Det er dog kun tredje start, og der var problemer sidst. Kan sagtens være en blank for mange, men der kan være god værdi i at gardere med næstfavoritten, hvilket jeg gør.

7 Cassius Crown har været helt forrygende på det seneste. Tre gange har Kenneth Nielsen siddet bag den Knud Pedersen-trænede hest, og tre gange har den vundet. Først i derbyweekenden fra dødens, hvor den trykkede på Diesel undervejs og gik forbi denne i opløbet samtidig med, at en så god hest som Estrella Sisa blev afvist og kapitulerede med målgalop som anden i mål. Gangen efter samme recept, hvor den affærdigede Epsilon Pi udvendigt fra og vandt let fra dødens før Bobbi Khan. Senest tog Kenneth Nielsen så spids og fik stort pres af Steen Juuls Dempsey Cloc en stor del af vejen. Trak let væk fra denne i opløbet, og vi så Dempsey Cloc vinde sin næste start på Lunden fredag. Det er selvfølgelig helt andre forudsætninger med 20m tillæg og snorestart. Men med de store fremskridt hesten har gjort, så betaler jeg for den på V5, hvilket der kan være god værdi i, da Edward utvivlsomt bliver storfavorit.

3 Elephant debuterede med en fin sejr på hjemmebanen i Charlottenlund. Var ikke særlig hurtigt ude af volten og lå anden undervejs. Gik op udvendigt på sidste langside og havde med favoritten Diesel indvendigt i 2i, så Steen Juul kørte taktisk for at holde Ken Ecce og Diesel inde. Det lykkedes, og Diesel måtte bagom, medens Steen Juul stak af mod fronten og holdt hjem. Senest tredje fra start, men gik op udvendigt på førende Echo Renka den sidste omgang. Kom dog aldrig forbi og måtte nøjes med andenpladsen, hvor Steen Juul ikke var helt tilfreds med stilen på sin hest. En fornuftig triochance her.

5 Emiren K tog et par sejre på hjemmebane, inden den var tredje i derbyweekenden efter vinderhullet bag vinderen Guidetti Sisu med Express A P som anden. Senest startgalop her i Odense, da hesten efter trænerens udsagn blev bange for starteren i startbilen. Meldes i fin form, med det bliver svært at give 20m til de talentfulde heste fra ´først volte.

2 Euro G K indledte karrieren med en sejr og en andenplads for sin opdrætter Erik Grove. I første start for Ole Bender fik den et inderbaneløb, som var lidt intetsigende. Blev trukket ud i sporene i opløbssvinget, men holdt mest farten ind i mål, hvor Alvin C G vandt før Pleasureground. Har talent, men der er heste med her, der lige er et hoved højere.


V5-2 /4. løb

Et sprinteropgør hvor favoritten ikke har forel af sprint og møder bedre heste end normalt. Mit løbsscenarium er med 1 i spids og 4 i vinderhullet, så det er mine to førstevalg, hvor der er vigende form på flere heste her. Favoritten er ikke på sin bedste distance og kan være i fare. Så bred gardering tilrådes.

A-chancer: 4-1-3 B-chancer: 5-7-2-6 C-chancer 8

4 Vip Hall går det godt og stabilt. Har flest anden og tredjepladser, men kan også godt stikke snuden først, hvis løbsafviklingen stemmer for den. I derbyweekenden sad den 3u. Måtte gå allerede 750m før mål og tog sig frem i sporene til den førende Muscle Lane med favoritten Wham Bam Boo på slæb. Fightede forbilledligt, men var kort slået til tredjepladsen. Forrige gang var den anden fra 2u, hvor den akkurat ikke nåede forbi en heroisk kæmpende Tinita Tårs, men var før Greek F. Boko og Bosse Game i mål. Senest havde den spor 11, og det blev for tungt fra 4u i en ligafinale, som Raket Brodde vandt før Cassiopeia og Cherie de Vie. Vip Hall gik dog forbi Wham Bam Boo i opløbet. Kan være ret starthurtig, og her kan den få en position fremme i feltet – måske vinderhullet. Får den plads til slut og kan den spille sin fine slutspeed ud på det rigtige tidspunkt, så kan den være vinderen her i et åbent løb.

1 Tiger Hill Diamants seneste sejr var på Copenhagen Cup-dagen, hvor den fra spids i amerikanervogn sprintede 12,4. Har haft spor langt ude de sidste par gange. Havnede i dødens på Muscle Lane efter et tidligt speedryk, hvor den ikke kom ned i ryg på denne. Det kostede for meget. Senest spor 8 i Aalborg, hvor den blev bakket af. Havnede i inderbanen nede i feltet og fik først sent plads, hvor den sluttede pænt af bag Armani Hyrdehøj. Nu har den spor 1, og den er min klare spidsfavorit her. Mon ikke Hussein Kassir kører i spids, så længe lampen lyser, hvor den som ved seneste sejr kommer i amerikanervogn. Det kan række til sejr her, hvis sommerformen er tilbage.

3 Charlie Game har gjort det forrygende med tre sejre i fire starter. Vandt DM for femårige på en raketspurt, hvor den fangede Champions Peak. Senest en pligtsejr foran Gogo di Quatro i Aarhus, hvor den går sine bedste løb. Har dog også gået gode løb i Odense før. Sprint er næppe nogen fordel, selv om den har vundet på kort distance før. Den er ikke så hurtig fra start, så det kan være den, der skal gøre grovjobbet her. Og så kan det være en favorit i fare.

5 Lord L S er ny hos Flemming Jensen, der melder, at hesten synes at træne bedre, end resultaterne indikerer. Er en hurtig hest, siger han. Den var for tre starter siden med i et afdelingsløb på Tingsryd, hvor danske Asger Molar med netop Flemming Jensen gjorde det godt. Her sad den i vinderhullet i den indledende afdeling, men faldt fra til slut, hvor Asger Molar sluttede godt af til andenpladsen. I finalen var den sidst. Det er svært at vide på forhånd, om eller hvor meget Flemming Jensen har forbedret den. Så jeg er enig i hans betragtninger om, at den er en outsider i løbet, som bliver spændende at følge.

7 Greek F Boko hører til de heste, der gør det stabilt i klassen. Sad fast et par gange, men senest i Billund fik den et drømmeløb i 2u bag Charming Kiss i dødens. Da Charming Kiss pressede sig til front ind i opløbet, forventede de fleste, at Greek F Boko skulle blæse forbi. Men der var ikke det store skud i Steen Juuls angreb, og den kom aldrig forbi Charming Kiss. Fra dette yderlige spor vil den nok havne lidt nede i feltet, men det er lille felt. Starten i Billund var den anden på en uge, og det mente træneren måske var for tætte starter. Men jeg synes ikke, at den har vist det store overskud, så den skal kun på V5-kuponen, hvis man har mange med her.

2 Wham Bam Boo var i pangform midt på sommeren, hvor den tog et par fine sejre. Kvalificerede sig til finalen i K.G. Bertmarks med Mads Petersen, men der sad den sidst i feltet hele vejen. Det var som om, at formen var på retur, og de to næste starter har ikke gjort, at den virker på vej tilbage i form. Forrige gang opgav den helt, hvor den lå på for hårdt undervejs. Og sidst forsøgte den angreb i Billund, hvor den hurtigt ebbede ud og blev meget træt til slut. Har her godt spor, men er ikke hurtig fra start. Kan dog blive siddende i andet spor, og det vil gavne den, hvis der bliver hårdt tempo, så den ikke begynder at pulle, som de to sidste gange. Skulle den genfinde sommerformen, kan den ikke udelukkes. Men den kommer kun med på mistanken og står langt nede i seedningen i min bog.

6 Bosse Game har stået lidt i skygge af lillebror Charlie igennem længere tid. Har samlet på en række mindre placeringer, og der har ikke været det store bid i den på det seneste. Fik et skønt løb i 2u senest i Odense, men der var ingen afslutning i hesten, og det meste af feltet løb bare forbi. Træneren melder, at han har skærpet den i træning, og at han kan spore fremgang. Regner den som lige så stor chance som Charlie Game, men ingen af de to har fordel af sprint. Er ikke så hurtig fra start, så der er stor risiko for, at Bosse Game kan havne udvendigt uden ryg, hvis den bliver kørt frem tidligt. Ellers vil den sidde langt tilbage, og på sprint kan det blive svært at runde hele feltet med baggrund i de seneste præstationer. Men pga. opmeldingerne fra træneren, så betaler jeg for den også i dette meget åbne løb.


V5-3 / 5. løb

Liga 5-løbet kunne ved først øjekast ligne en let sejr til Dynamic Dancer. Men modstanden bliver hele tiden bedre, så jeg vælger at gardere den med nogle stykker, da jeg har et par fiduser i løbet.

A-chancer: 5-3-9-10 B-chancer: 1-8-7-2 C-chancer: 4-6-10

5 Dynamic Dancer gør den ene gode præstation efter den anden. 2-1-2-1-2 hedder resultatrækken, så hvis statistikken skal holde, skal det blive til sejr her. I derbyweekenden sad den i andet par og gik til front med 500m igen. Men Livi Nixon H M fulgte med i ryg og gik ret sikkert forbi til sejr. Gangen efter var rollerne byttet om. Igen et løb fremme i feltet for Dynamic Dancer, der i opløbet engagerede den førende Calvin Ice kraftigt, og denne kapitulerede med målgalop, og så sejrede Morten Juuls hest. Senest var den kommet på en umulig opgave, hvor den skulle give 20m forud til Estrella Sisa. Det var umuligt, men den var godkendt på andenpladsen, hvor Astana var tredje. Er pænt starthurtig, og meget her afgøres af, om den kommer til front. Sker dette, vokser vinderchancerne betragteligt. Hvis ikke, er den en favorit i fare. Motiveret førstevalg, der kan være en blank for dem, der måtte spille gangekuponer denne løbsdag.

3 Fiftyshadesof Sisu har nu gjort tre starter efter skiftet til Henrik Thomsen. Forrige start sad den længe i inderbanen på Falster, og den fik først hul midt på opløbet, hvor den blev trukket tre spor på tværs og ikke nåede at komme helt op i fart. Vvar dog anden til Catch The Day, der havde ført hele vejen. Tidligere angrebsplads, så havde den været med på stregen. Senest fik den dødens på Åby, hvor de vandt på 14,1 – det blev for hårdt. Meldes i god form, og får her Flemming Jensen i sulkyen. Spændende hvad han kan udrette, men en stor chance bør den have, da den er perfekt inde i løbet og har et godt startspor.

9 Livi Nixon H M har for tredje gang I fire starter trukket bagspor. I derbyweekenden vandt den foran Dynamic Dancer, som den gik forbi i opløbet efter et afventende løb. Gangen efter sad den fast i Aalborg, men nåede alligevel tredjepladsen bag Chanel Simoni efter meget sen angrebsplads. Anden række og spor 10 på sprint i Billund er nærmest håbløs, hvor starten går i opløbssvinget. Ramte 4u og sluttede godt af. Tog noget ind på de førende, hvor Dynamic Dancer fik revanche og vandt. Senest sad den i dødens samtlige 2.140m, hvor den mødte overhesten Draco. Var meget knebent slået til fjerdepladsen på afstand af Draco. Får den et godt rygløb her, så kan den runde mange til slut – måske alle.

10 Diva Sisa bliver nok overset her. For tre starter siden var den altså tredje til Dominique A P i Hoppederby Consolation. Senest 20m tillæg i Skive, hvor den gik godt og var slået af super overraskelsen D A D Flamingo, der gik sit livs løb. Er starthurtig, så sporet er et minus. Men den har kapacitet til at være med her, og med lidt løbsheld kan den levere overraskelsen.

1 No Soup For You er håbløst ustabil. Står med fem galopper i resultatrækken – heraf er den disket tre gang. Et par gange har det været opløbsgalop, hvor det er trioplaceringer, der er røget. I Odense har den sjovt nok en ret god statistik. I fem starter har den været først over stregen tre gange – den ene gang blev den dog disket for trængning tidligt i løbet. Har desuden en andenplads. Skulle den gå fejlfrit for første gang i nyere tid, så har den kapacitet til at kunne vinde et løb som dette. Den kommer med på yderste mandat.

8 Anakin T Dream har gjort det stabilt længe. Vinder ikke så tit, men er ofte med fremme. Eneste sejr kom for to starter siden, hvor den fra 2i kom ud i andet spor på sidste langside og gik forbi favoritten Next Is Now i opløbet. Senest vinderhullet bag Bugsy, der vandt sikkert. I kampen om andenpladsen gik Enjoy The Game kort forbi, men sådan to heste, er der ikke med her. Startsporet trækker ned, og tidligere var hesten en decideret startsnegl, men det er blevet bedre, så den ikke længere taber fra start hver gang. Får den en fornuftig rejse her, så kan den dukke op og snuppe den sidste trioplacering.

7 Palm var meget svag i første start for Steen Juul her i Odense. Var tom med 500m igen bag Django Cæsar og Dior Vincent. Senest var den noget forbedret. Fra fint spor 2 blev det til spids, og den holdt hele vejen hjem og afviste et sent angreb fra Desavi D. Går noget op i klasse her og har startspor langt ude på vingen. Så selv om chaufføren hedder Steen Juul, så finder den ikke vej til min V5-kupon.


V5-4 / 6. løb

Henrik Thomsens A Secret Word har gået imponerende i længere tid. Har sejret flere gange og har været stor i et par nederlag som anden efter hårde løb. Den vinder bare det her løb, så den er et dagens blanke.

A-chancer: 9 B-chancer: 5-8-4-11-10-1-6-3-2-12 C-chancer: 7

9 A Secret Word har gået det ene topløb efter det andet primært i Charlottenlund. Har fem sejre og tre andenpladser i 12 starter i år, og den tåler virkelig at bestille noget. Efter en andenplads til Chato Salløv, hvor den gik i tredje spor/dødens de sidste 1.200m, blev den kørt ned i derbyweekenden. Tog så en pligtsejr fra spids foran Bravo Søvltop, og senest fik den igen et hårdt løb udvendigt på Double Up, som den måtte strække gevær over for, men rekordforbedrede til 13,3. Fra spor 9 bliver det sikkert et rygløb her, med mindre tempoet bliver taget ud af løbet, så tror jeg bare, at Birger Jørgensen kører frem og overtaget spidsen. Uanset løbsafviklingen så ser jeg ingen i feltet, der kan true den i et bare nogenlunde normalt afviklet løb. Den er dagens blanke.

5 Check It Out gør det jævnt og stabilt. Var dygtig i Aarhus, hvor den vandt både indledende og finalen i ATAK’s Fødselsdagsløb for Flemming Degn. Senest spor 12, hvor det blev for svært mod Bette Nock og co. Er starthurtig og vil komme til at sidde med fremme. Kan slutte nærmest favoritten.

8 Harley Boko gør det fint hver gang. Forrige gang vandt den fra dødens på Nykøbing, hvor den besejrede Arn Kronos udvendigt fra. I derbyweekenden i stenhård konkurrence mod Billi Time og Extreme. Senest anden efter ryg hele vejen på Sempre Avanti. Er starthurtig, men spor 8 er jo svært. Kan godt gå fra ryg, og er også en god triochance her, hvis den får et bare nogenlunde fornuftigt løb.

4 Babe From Above står med misvisende resultater. Forrige gang blev den offer for galemandskørsel af en bornholmer i derbyweekenden, og senest blev den offer for et ”harmonikasammenstød” i andet spor, da en hest fra inderbanen trak ud og generede hestene længere fremme i andet spor. Den var tæt på styrt, men Bjarke Christensen klarede det akkurat, men dagen var spoleret. Er hurtig fra start, hvis den kommer glat af sted, og den kan meget vel sidde i spids tidligt i løbet. Har dog ikke for god statistik på hjemmebanen, men er en god triochance her.

11 Bazire Trøjborg har ikke vundet i seks starter i år, hvor den tog fire sejre sidste år. Har været nedsat af lidt sygdom, og spor 11 er ingen højder. Vil være gavnet af højt tempo, da det er en stærk type. Men det bliver ikke her, at sejren kommer.


V5-5 / 7. løb

Dagens hovedløb med otte heste fra Dansk Hoppe Derby. De står godt til hinanden, og det er sidst på sæsonen, hvor nogle heste kan have svært ved at holde formen. Jeg tager en håndfuld heste med, og håber at have indkredset vinderen blandt dem.

A-chancer: 12-1-3-7-6 B-chancer: 2-8-9-10-5 C-chancer 4-11

12 Dusty Shadow er vel på papiret den bedste hest i årgangen. Har været 1-2-3 i de tre største løb indtil nu, men har som i dag ikke haft lodtrækningsheldet et par af gangene, og i Hoppederbyet troede Jeppe Juel, at Delicious One var den rigtige ryg. Det var det ikke, så der blev for langt frem, da han endelig fik angrebsplads. Hvis nogen skal kunne vinde fra spor 12, så er det min, siger Jeppe Juel til trænerkommentarerne, og det har han nok ret i. Er helt sikkert med fremme, hvor pengene skal fordeles, og bliver Jeppe Juel denne gang tilsmilet af løbsheldet, kan det godt stryge til tops at tage titlen som årgangens dronning.

1 Daisy Cash viste i Aalborg Hoppechampionat, at hun har kapaciteten til at være med helt i toppen af årgangen. Fra en position som sidste hest i opløbssvinget, rundede hun alle konkurrenter op igennem opløbet, hvor Dream Girl som den sidste blev fanget lige før stregen. I Dansk Hoppederby blev det til galop ud på sidste omgang, da hun vist blev bange for fotografen, der sad på banelegemet i svinget. Flemming Jensen har lidt underligt valgt ikke at køre Daisy Cash, selv om han udtaler, at den er klart den bedste chance af hans to. Johnny Jørgensen får i stedet chancen. Spor 1 er virkelig et dårligt spor, da den ingenting kan eller skal fra start. Skal have tid til at trave sig ind, fortæller træneren, der havde foretrukket spor 12! Så det ligner en plads i inderbanen langt nede i feltet. Får kusken den ud i andet spor i tilpas tid, så kan den runde mange til slut, men det bliver igen fra en plads langt nede i køen.

3 Delicious One vandt på samme tid sidste år det tilsvarende Grand Circle Championat for de dengang treårige hopper. Efter sejr i prøven blev det til startgalop i Jydsk 4-årings GP. Vandt efterfølgende sin derbyprøve helt overlegent, men svigtede i Dansk Hoppe Derby som favorit, da den var bleg på dagen og aldrig var inde i løbet. I Aalborg tog den spids fra spor 7. Efter en rolig rejse i 15-fart havde den ikke noget overskud i opløbet, hvor Dream Girl fra ryg og Dusty Shadow fra dødens gik forbi, inden også Daisy Cash kom sejlende og tog sejren. Ligner en spidskandidat igen, hvis det er taktikken, men det kræver, at den genfinder formen fra i sommers, hvis den skal gentage GC-sejren fra sidste år. Kapaciteten findes.

7 Dream Girl har gjort det stabilt hele sæsonen, og det kulminerede i Dansk Hoppe Derby, hvor den havde løbsheldet på sin side og vandt foran en hastigt afsluttende Dusty Shadow. I Aalborg Hoppechampionat gik den også storartet som anden, hvor den efter rygløb angreb i opløbssvinget og gik forbi de to førende Delicious One og Dusty Shadow, men måtte se sig slået på stregen af Daisy Cash. Er starthurtig, men har yderligt spor. Køres sikkert med fra start, men med et par starthurtige heste indvendigt for sig, bliver der næppe spids. Får den igen det perfekte rygløb, så vil den være med i afgørelsen igen.

6 Dominique A P havde flere galopper først på sæsonen, og kom derfor ikke med i hoppederbyet. Vandt Consolationsløbet på besnærende vis fra en position som sidste hest. Og i Aalborg Hoppechampionat havde den også fået en god præmie, hvis den havde fundet angrebsplads. Men fra spor 1 sad den i inderbanen hele vejen, og Morten Juul ledte med lys og lygte efter plads, men der var en mur af hest foran. Senest var den anden til Daisy Cash i et løb, hvor der var for lidt tempo på, til at den kunne byde Flemming Jensens hest op til dans. Kommer der tempo på løbet, så stiger chancerne. Men den køres på sikkerhed fra start, og spørgsmålet er, hvor langt tilbage i køen, den havner. Har en giftig afslutning, hvis den får held med løbsafviklingen.

2 Daisy Hill er Flemming Jensen valg i løbet. Hoppen har kun gjort tre starter i år, da den har været meget skadesplaget. På Copenhagen Cup-dagen viste den, at den har stor kapacitet. Var som bedste danske hest tredje til Zahra Mil, og var i det løb foran bl.a. Delicious One. Men i derbyweekenden var den helt bleg som favorit i Hoppederby Consolation, hvor den som favorit havde udspillet sin rolle allerede i opløbssvinget efter et roligt løb i andet spor. I ryg sad Dominique A P, som blæste forbi og vandt løbet. Den skal være kraftigt forbedret her for at få med udfaldet at gøre, men det er jo Jensen!

8 Danielle D D slog sidste år til ved denne årstid og vand Dansk Avlsløb for Hopper foran kriterievinderen Dicte Skovsende og den senere derbyvinder Dream Girl. Vandt også sin derbyprøve i år, men blev kørt lidt for optimistisk i hoppederbyet iflg. træneren selv. Den anlagde et for højt tempo i spids, og det gik den ned på. Kan afslutte godt, hvis den får et rygløb, men spor 8 nedsætter chancerne. Svært at se den som vinder her, men den kan sagtens tage en god præmie.

9 Dellis er opkomlingen i klassen. Startede sæsonen sent efter lang skadespause, men kvalificerede sig overraskende til hoppederbyet, hvor den var fjerde. Hold farten til slut, hvilket kneb for mange andre. Har senest taget en sejr i Sverige for svensk jockey og har ikke været med i de så mange krige, som de fleste i feltet. Kommer der tempo på, så kan Dellis godt tage en god præmie igen.

10 Doyouwishdiamond har vist ved flere lejligheder, at den godt kan være med i årgangssammenhæng uden ligefrem at have været vinderaktuel. Var fin tredje i hoppederbyet efter en god rejse i 2u, og senest var den tredje til Daisy Cash og Dominique A P i Aalborg. Fra bagspor bliver det svært af få en position fremme i feltet, så mere end en lille triokandidat er det ikke.