V5-analyse til Odense fredag d. 13. december

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 8.174 kr. Vundet 3.133kr. TBP 38,3%. Hitrate 9/30.Printvenlig versionV5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 1-3-6-8 (7)

V5-2: 3-2 (1)

V5-3: 2-6-11-9 (7)

V5-4: 5 Frances Yoda (4)

V5-5: 5-9-1-7-10-11-6 (12)

Pris: 224 kr.V5-1 / 2. løb

D A D Flamingo står med en nogenlunde lignende opgave som senest i Aalborg, blot er distancen 500m længere.

Chancevurdering

A-chancer: 1-3-6-8 B-chancer: 7-4-9 C-chancer: 2-5

1 D A D Flamingo stod alene fra spidsvolten i Aalborg senest, og havde ingen som helst problemer med at spidse løbet hjem. Gordon Dahl kørte godt, og lavede naturligvis et stigningsløb ud af det. Dén taktik skal Morten Friis egentlig ”bare” gentage her, for der var store roser til hestens daglige træner Charlotte Lohmann fra Gordon Dahl efter sejren, og D A D Flamingo virkede også mere i balance og travsikker end tidligere. Kan den 1.17,0 fra spids her, så får de andre det særdeles svært.

3 Jolie kom senest tilbage til løbene efter otte måneders løbspause. Blev sat af i sporene rundt første sving, men Bo Westergaard fandt ned i tredje par udvendigt. Galopperede dog umotiveret med 650m til mål, men har sikkert haft godt af løbet. Det skal bemærkes, at det er første gang i voltestart siden prøveløbet!

6 Worst Nightmare står med en halv linje i programmet. Her blev den tredje i et montéløbet til Beat The Beast og Hottinytimothy. Sad langt nede undervejs, men sluttede forrygende godt af, og nappede tredjepladsen foran Rex på selve målstregen. Bekræftede formen og skal bestemt regnes.

8 Hocus Pocus vandt en Liga-finale i oktober, og de penge skal den selvfølgelig lige lære at bære. Det betyder bl.a. at den er hoppet op i Liga 3. Gik godt senest på Lunden udvendigt på Lillian Uglebjergs ”likørhest” Cointreau, men kunne ikke tage sig forbi til slut. Formen virker fin.

7 Camble Flame tjente 100.000 kr. på én gang i Preben Munchs Mindeløb i sommer, og har derefter haft det lidt sværere i løbene. Har også været forsøgt i montéløb, men René Kjær skal vel trylle lidt her, hvis det skal blive til sejr. 4 Ericano viste fremgang senest på Lunden, og så skal man heller ikke helt glemme 9 Livi Ladyship, selv om den dummede sig senest, og er særdeles hårdt meldt her.V5-2 / 3. løb

Et løb for 3-årige hopper under 25.000 kr. er ikke helt let at bene ud for spillerne. Men de inderste startspor ser ud til at have de største chancer.

Chancevurdering

A-chancer: 3-2-1 B-chancer: 7-4-8 C-chancer: 5-6

3 Honor er normalt ganske hurtig fra start. Galopperede dog direkte fra start senest i Billund, hvor det lignede, at Marc Bæk Nielsen havde sigtekornet indstillet på offensiv kørsel. Ved starten forinden blev Marc Bæk siddende i andet par udvendigt, da Exciting Lady kom i angreb med 500m til mål. Og det fortrød han nok lidt, for i opløbet måtte han bagom, men afslutningen var fin.

2 Dua Lipa galopperede i en indvendig position senest. Starten inden da på Falster sad Dua Lipa bagest i feltet i silende regnvejr, men der blev kørt stærkt til slut af Honey Bee og Livi Midnight, så mere end tredjepladsen kunne det ikke blive til. I begrænset selskab må Dua Lipa være en ok chance.

1 S A Photo vandt senest en flot sejr i Billund, hvor den undervejs sad i tredje par indvendigt bag Ecu Egedal og Chilli Trøjborg. Med 600m til mål galopperede storfavoritten Ecu Egedal i spids, og Casper M. Nielsen overtog spidsen i et snuptag. Tog nogle længder på Echo Renka, som ikke kunne køres med i svingene, og selv om S A Photo var træt ved målpassage, så vandt den alligevel sikkert. God form.

7 Dumill har gået ok uden at imponere de sidste par gange, men er ved at lære, hvad det handler om. Er hårdt inde i dette løb og tabte desuden sporlodtrækningen. 4 Livi Nectar H M har galopperet et par gange i træk for Ole Bender, og nu får René Kjær chancen i sulkyen. 8 Danina A P har endnu aldrig vundet løb, men en ny 1.18-tid rækker vel trods alt et stykke vej?V5-3 / 4. løb

V5-spillet fortsætter med et godt besat amatørløb, hvor det bliver musens leg med kattene.

Chancevurdering

A-chancer: 2-6-11-9 B-chancer: 7-10 C-chancer: 8-4-1-5-3

2 Cassius Crown er “musen”, der vil forsøge at stikke af fra kattene nede fra tillægsvolterne. Der er tale om en god hest, som har fået to minusresultater i træk nu. Først 20/10 i Odense, hvor Cassius Crown kom forkert til, og måtte trave hele løbet i en land dødens på Edward. Kæmpede ok på, men det blev bare forkert dén dag. Senest 23/11 i Odense sad Cassius Crown langt nede undervejs, og angreb i 750m til mål i tredje og fjerde spor. Det lignede, at den havde krammet på Capra med 250m til mål, men så kom der en ødelæggende galop. Minimum en andenplads, der forsvandt. Formen er altså i orden, og Iver Jessen er en af de dygtigste amatørkuske vi har.

6 Pomerans Dag er et af Niels- Erik Christiansens våben i jagten på amatørchampionatet i Odense. Mødte Edward senest fra 40m tillæg, men den flotte, sorte hest gjorde en fin figur, og formen er, hvor den skal være.

11 Close To Heaven vandt sidste gang den havde Bertel Maigaard i sulkyen. Kommer efter løbspause på tre måneder, men alene på kapaciteten skal den regnes langt fremme.

9 Hobard vandt en flot sejr i et lignende løb i Aalborg for halvanden måned siden. Nu har den så bare 20m længere frem til spidshestene. Senest i Skive var den ude mod Alpha Peak, Something Fishy, Vivaldi, Machiavelli & Co. – og går således minimum to klasser ned her.

7 Dekadent K har givet unge Cecilie Juul en god start på karrieren som kusk. Parret har været femte og tredje i deres to starter, og fortsætter dén statistik, ja så vinder de jo her. Indeholder altid en god afslutning, men en trioplacering er vel mest realistisk. 10 Armani S skal også på de store V5- og V4-kuponer, men det skal bemærkes, at der stadig kan være lidt ”ringrust” på kusken Torben Bendtsen, der lige skal bankes af. Han har kørt ét løb efter en pause på mere end 15 år, og vi skal tilbage til 1999 for at finde seneste kuskesejr.V5-4 / 5. løb

Det ser ud til at være et godt køb, som Aarhus-amatøren Kim Madsen har lavet i form af 5 Frances Yoda, som er meldt godt i dette løb.

Chancevurdering

A-chancer: 5-4 B-chancer: 1-3-6-8-7-9 C-chancer: 1

5 Frances Yoda gik ud og vandt på 1.12,1a/1600m i Skive direkte. Det var via open stretch, hvor Winston Laser blev et let bytte ned gennem opløbet. Starten efter foregik i Billund, men det blev absolut ikke noget let løb for Frances Yoda. Efter lidt spidskøring med Asger Molar, så kom Global Strategy flyvende, og gav Frances Yoda et ordentligt tryk over 6-700 meter. Så gav det lidt sig selv, at der ikke var kræfter til at svare Vivaldi, som havde fået det helt perfekte smygløb i ryg. Men Frances Yoda gav sig først kort før mål, og fik alligevel et 12-tal i karakter for præstationen. Spids og slut her?

4 Goldstile er en årgangshest fra Norge, som nu er blevet fem år, og skal forsøge at kickstarte/genstarte karrieren igen i Danmark hos Bo Westergaard. Netop Team Westergaard kører jo med en høj sejrsprocent, men Goldstile går ud i en hård klasse her. Læs mere i trænerkommentarerne samt i Fast Track-udsendelsen på løbsdagen. Jeg tror sejren står mellem disse to heste.

1 Aros Line er hurtig fra start, og kan jo få det perfekte løb her, f.eks. i ryg på Frances Yoda undervejs. Formen er fin, og Aros Line har døjet med dårlige startspor i tre af dens fire seneste starter. 3 Listas Manboy går gode og stabile løb, men der er langt mellem vindersnapsene. Til gengæld kan Knud Mønsters hest nøjes med at løbe den halve distance i forhold til seneste start. 6 Trophygirl går ind imellem nogle feberløb, blandt andet 28/10 i Aalborg, hvor den overtog spidsen med en omgang igen fra Bella Højgård og sidenhen vandt. 8 Damien Shadow vandt senest Grand Circle Consolation i første start for Team Steen Juul, og er efterfølgende blevet frisket op, og har holdt løbspause i to måneder. Er sikkert helt klar her, til gengæld trækker startsporet meget ned. 7 Armani Hyrdehøj kan meget, hvis den sidder med på hug, og så skal 9 Bella Højgård denne gang gå bagfra, hvilket vel ikke kan give sejr i denne konkurrence.V5-5 / 6. løb

Der bliver virkelig brug for garderingerne i V5-finalen, hvor de 12 deltagere står virkelig godt til hinanden.

Chancevurdering

A-chancer: 5-9-1-7-10-11-6 B-chancer: 12-2 C-chancer: 8-4-3

5 Do It Mingus bliver ”årets hest” på Fyens Væddeløbsbane i år uanset dagens resultat. Men formen er i top på den Ole Bender-trænede hest, som vanen tro får den kommende landschampion Birger Jørgensen i sulkyen. Do It Mingus har en forrygende sidste halvbane, hvis den sidder godt med til hug, hvilket der er gode muligheder for her.

9 Enjoy The Game vandt forrige gang en flot sejr på Jägersro, og har stor kapacitet. Til gengæld har Steen Juuls hest lukket spor i volten, og det trækker selvfølgelig ned. En grundkapabel hest, som Juul næppe er ked af at køre fremad med, hvis tempoet i spids bliver for lavt.

1 Deep Purple kan være hesten, der er toneangivende undervejs. Seneste start 8/11 skal bare glemmes, for her havnede Deep Purple udvendigt på dygtige Macro Star undervejs, og det gik ikke. Holdt dog hjem til en præmie på en 1.15-tid, og det skal blive spændende at se, hvor længe Søren Johanssons hest holder ved hér. Stigningsløb er taktikken på forhånd, tænker jeg.

7 Check It Out vandt tidligere på sæsonen ATAKs Fødselsdagsløb med Flemming Degn, og har holdt formen lige siden. Havnede senest i fjerde par udvendigt fra bagspor på sprint, men afsluttede fint. Angrebet blev sat ind med 450m fra mål, men der var visse trafikproblemer, før Ole Bender kunne få Check It Out ud i fri luft. Formen virker fin.

10 Coutinho står ikke særlig godt til her med tillæg og lukket startspor i volten, og det samme kan siges om 11 No Soup For You. Coutinho gør det ellers godt og stabilt, men skal have nogle gode rygge at angribe med i herfra. No Soup For You blev sendt afsted i angreb langt udefra senest i et Liga 4-løb i Billund. Kræfterne slap op med 350m til mål, og Knud Mønsters hest har jo også lov at have en offday engang imellem. Virker til at have stabiliseret sig. Bo Westergaard kommer med 6 Nu Love S S, som måske skulle have været seedet et par pladser længere fremme. Gjorde det ok i prøveløbet, og har været hos Bo Westergaard i tre måneder. Klar direkte? Vi må se. Men syv heste skal der på V5-kuponen her i finalen.