V5-analyse til Nykøbing fredag d. 11. oktober

Udarbejdet af Steffen Møllergård.

Statistik: Spillet 6.858 kr. Vundet 7110 kr. TBP 103.67 %. Hitrate 11/32.Printvenlig versionV5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 2-3 (4)
V5-2: 4-5-2-3 (6)
V5-3: 5-3-4-8-6-2 (9)
V5-4: 5 Next Is Now (4)
V5-5: 1-6 (2)

Pris 96 Kroner (96 rækker)V5-1 / 2. løb

Et løb hvor vinderkusken af løbet næsten med statsgaranti hedder Juul eller Ecce til efternavn. Jeg låser V5 med de to kuske.

A-chancer: 2-3 B-chancer: 4-1-6 C-chancer: 5-7

2 Estrella Sisa. Jeg ser helt klart Estrella Sisa, som en af årgangens klart bedste hopper. Den kunne med lethed havde deltaget i Danske Hoppekriterium i sidste weekend. Men Steen Juul ønsker at føre den roligt og fornuftigt frem. Den har startet fire gange med tre sejre som resultatet. På derbyfredagen hoppede den mindst en andenplads væk kort før mål, da Thomas Uhrberg satsede alt på sejren i løbet som Cassius Crown så kunne vinde stensikkert. Ved de tre sejre har der aldrig været tvivl om sejren på noget tidspunkt. Og det er bestemt en oplagt blank mulighed. Jeg vælger dog at gardere Estrella Sisa, da det er dens første start på Falster. Og der kan være en udfordring med de flade sving for mange heste på Falster. Men er på de viste resultater et oplagt vindertip.

3 Diesel. Har tre andenpladser i træk, og jeg tipper den til at tage endnu en i dette løb. Men jeg tager den dog med på mit V5 forslag sammen med Estrella Sisa. For tre starter siden fik den stenhårdt tryk i spidsen af Cassius Crown, og den måtte se sig slået midt på opløbet. Men jeg synes den gik et stærkt løb i sin kun tredje start. Derefter var den anden i mål bag Elephant, men det nederlag tog Ken Ecce på sin kappe efter løbet. Kom til at sidde unødvendigt fast i slutfasen af løbet, men leverede en stærk afslutning i opløbet. I sin sidste start gik den store dele af løbet udvendigt på den førende Dee Jay Dream. Ind på opløbet kunne den ikke svare en godt kørt Countdown. Burde måske have vundet før det var helt godkendt. Men omvendt var tiden 16.5 2020 meter snorestart helt ok. Klar første udfordrer til storfavoritten Estrella Sisa.

4 Eureka Downs. Vandt sin sæsondebut i et begynderløb på Lunden uden den store klasse. Så havde den en periode, hvor den mest løb med i sine løb. Men den har dog leveret tre 15 tider i træk. For tre starter siden var den anden til Excuse Me på Lunden i et lille felt. Derefter startede den på derbysøndagen i et 3-års under 30.000 kroner. Fik et løb i fjerde par udvendigt, og kom i et stærkt angreb i fjerde/femte spor ind på opløbet, men kunne arkurat ikke nå frem til tredjepladsen. I sin sidste start var den ude i en hoppeprøve til Dansk Travkriterium. Der fik den et løb i tredje par udvendigt. Blev noget sænket af en træt Elektra Henley med 400 meter til mål. Gik dog fint derefter, og endte som første hest udenfor pengene. Formen er klart på top, men den slår normalt aldrig Estrella Sisa eller Diesel. Men den er en god triochance efter de to

1 Besplatno Tiki. Gjorde i sin sidste start comeback efter 3.5 måneders løbspause. Tog spidsen i sneglefart med 23 tempo den første kilometer. Galopperede med 800 meter til mål meget umotiveret og tabte mange meter. Men Nikolaj Andersen fik den op i toptempo, og den nåede helt frem så den kunne fange Pirata Di Pippo på målstregen. Men det var skønne spildte kræfter, da den var forinden, var blev disket for galop. Har i sin karriere haft problemer med stilen i slutfasen af sine løb, som har kostet mange trioplaceringer fordi den ikke har kunnet køres for fuldt. Men præstationen i sidste start var meget imponerende de sidste 600 meter.

6 Image Expo. Den tyske hoppe gjorde sin danske debut i et amatørløb på Lunden, og der var den anden i mål til Sesame Street. Var alene i startvolten, og førte løbet de første 1000 meter. Slap spidsen til vinderen af løbet Sesame Street, og sad i ryg på denne indtil midt på opløbet. Leverede en god slutspeed, og kom ret tæt på Sesame Street i mål. Derefter startede den for Birger Jørgensen i kuskematchen på Falster. Der fik den et perfekt løb i andet par udvendigt. Angreb ind på opløbet og kom i fin fart, men måtte nøjes med en fjerdeplads, men det var dog bag fine heste. Derefter var den ude i et Sigter mod Stjernerne løb på derbylørdagen. Der fik den undervejs et løb i andet/tredje par indvendigt. Ind på opløbet kunne det ligne en trioplacering, men den stod helt af og endte som første hest udenfor pengene. Nu kommer den til start efter cirka seks ugers løbspause, og jeg ser den kæmpe med programnummer 1 og 4 om den sidste trioplacering. Tobias N. Jonassen synes jeg kører rigtigt gode væddeløb, så glem den ikke på triobonnerne.

5 Honey Bee viste faktisk forbedret form i sin sidste start. Fik undervejs et løb i ryg på Deep Purple. Var træt på den lange distance med 500 meter til mål. Og galopperede midt på opløbet med fjerdepladsen klar. Vil sandsynligvis være gået frem i form med det løb i kroppen. Men realistisk søger den en præmie igen.

7 Nikita Montoya er klart bedre end resultaterne. De sidste trioplaceringer den har fået har været på afstand af de forreste heste i små felter. Galopperede umotiveret med 1800 meter til mål i sin sidste start. Men den løber lidt med håndbremsen trukket.V5-2 / 3. løb

Trods kun seks heste til start, så er det alligevel et ret åbent løb. Jeg finder plads til fire heste på min V5-kupon.

A-chancer: 4-5 B-chancer: 2-3 C-chancer: 6-1

4 Arn Kronos. I sin sidste start fik Arn Kronos et lidt hårdt løb i en blød dødens spor på lang afstand af den førende Fernando N L. Den fik et løb lidt på mellemhånd, hvor den så ikke havde de store kræfter sparet i den hastige afslutning. Se lidt bort fra denne start. Og det samme skal man gøre med starten på Lunden på derbysøndagen, hvor den aldrig kom ind i løbet. For tre starter siden vandt den sit løb, hvor den undervejs sad i ryg på den førende Eurydike Hornline. Fik perfekt plads da Coco Line galopperede rundt sidste sving. Og kunne ind på opløbet tage en overlegen sejr. Coco Line hoppede dog klart en sejr væk. En Arn Kronos med formen helt i zenit havde været et klart blankbud, men jeg vælger at betale for Takeover Takeover, Famous Footsteps og Betsy. Arn Kronos er den sandsynlige spidshest i løbet.

5 Takeover Takeover. Var for fire starter siden anden i mål til Arn Kronos i et felt med seks heste, og hvor vinderen uden galop havde været Coco Line. Har derefter vist fin form i to amatørhandicap på Lunden. Først på derbyfredagen hvor den var ude i 15 hestes stort felt med 60 meters tillæg. Var hurtig fra start, og kom frem i fjerde par udvendigt. Kunne trods en fin afslutning ikke nå frem til de to forreste heste, som var stukket af, men viste en fin form på dagen. I sin sidste start vandt den efter et angreb i tredje spor med en omgang til mål. Med de sidste 1000 meter i 13 tempo kunne Takeover Takeover vinde en stensikker sejr. Derfor var der høje forventninger til ”Tage”, som de kalder den i stalden ved dens sidste start. Fik et perfekt løb i andet par udvendigt, men kusken kørte for sent på den sidste langside, så den blev lidt fanget i andet spor af Diadem. Det kostede nok en andenplads, men den havde næppe slået Jammerbugten som vandt ret klart. Med Jens Arne Hansen er det er reel vinderchance, og selvfølgelig skal den med på V5-kuponen.

2 Famous Footsteps. Synes jeg går sine bedste løb for Søren Johansson, da han kører med pisk modsat Ida Marlene Larsen, som er den normale kusk for Famous Footsteps. Er en type, som skal snydes med et godt rygløb til at løbe med helt frem. Og det kan blive svært i et lille felt med kun seks heste til start. Men rammer Søren Johansson fra start ryggen på spidshesten, så er den bestemt med helt fremme, hvis hullet kommer på det helt rigtige tidspunkt. I sin sidste start var den ude i et amatørløb på Fyn. Sad som sidste hest nede i feltet. Angreb i tredje spor med 700-800 meter til mål. Men der blev den hængende, og kom ikke rigtigt fremad. Kan bedre end det viste i sin sidste start, og med Søren Johansson i sulkyen kommer den med på min V5-kupon.

3 Betsy. Starter for det meste i amatørløb/elitehandicap på Lunden, hvor den er ramt af store tillæg. I sin sidste start havde den hele 80 meters tillæg. Betsy var hurtig fra start og endte ret hurtigt fremme i fjerde par udvendigt. Angreb stærkt i tredje spor med 700 meter til mål. Men kunne arkurat ikke nå frem til Attack Siem, som vandt med en halv længde. Har det normalt svært i almindelige klasseløb. Men alligevel finder Betsy vej til mit V5 forslag. Det er et åbent løb, og den kan ikke afskrives helt fra vinderchance, da den her ikke er belastet af et stort tillæg i denne start. Ikke mindst mentalt for Betsy kan det være et plus, at den her vil sidde med fremme i feltet undervejs, modsat hvor den skal jagte de forreste heste hele løbet.

6 Traffic Lavec og 1 Væsterbo Peak skal normalt slås om den sidste præmie i dette her løb. Traffic Lavec løber ret pæne tider, men det er medløbstider på afstand af de forreste heste i mål.V5-3 / 4. løb

Dagens på papiret mest åbne V5-afdeling. Jeg tager seks heste med på mit V5-forslag.

A-chancer: 5-3-4 B-chancer: 8-6-2 C-chancer: 9-7-1

5 Captain Coke. Efter at have startet tæt fra juni til august måned med ret så ujævne resultater, hvor Captain Coke ikke leverede helt op til sit fine potentiale, så fik den en løbspause fra sidst i august måned og frem til sidste søndag på Lunden. Dog var den meget fin anden til Sempre Avanti den 16. august på Falster. Der var den op til starten sidst lidt af en ”snakhest” på Fast Track efter en rigtig god opvarmning. I løbet endte den efter 500 meter perfekt i andet par udvendigt. Virkede lidt træt rundt sidste sving, og kunne ikke være med i den hastige afslutning af løbet. Måske det lige var det manglede løb, og den lidt hårdere konkurrence, som gjorde at Captain Coke måtte nøjes med den sidste præmie. Gives her vindertippet på den bedste kapacitet i feltet, og med et friskt løb i kroppen. Captain Coke kan blive lidt stresset op til startbilen, så Anders F. Jensen tager sandsynligvis en rolig start.

3 Vidar. Har kun startet fem gange i denne her sæson, og det har drillet for Vidar i de fleste starter i år. Men i forrige start viste den fin form bag Billi Time. Vidar var hurtig fra start, og kunne tage spidsen ind i første sving. Slap denne til Billi Time og blev trukket med hjem til en andenplads. Dens sidste start skal man som spiller bare se bort fra. Der galopperede den ind første sving pga. en sammenkørsel med to andre galopperende heste. Er en kapabel hest på sine bedste dage, og den skal afgjort med på V5 kuponen. Sandsynlig spidshest i løbet.

4 Diadem. Efter en længere periode med ret så kedelige resultater, så var den markant forbedret i sin sidste start. Rene Jonassen tog en meget rolig start på sikkerhed, og sad klart som sidste hest nede i feltet. Med 600 meter til mål angreb den i tredje spor, og holdt tempoet oppe helt til mål, hvor den kunne tage en god andenplads bag Jammerbugten. Kan Diadem følge op på sin sidste præstation, så skal den bestemt regnes med vinderchance i dette løb. Men jeg synes ikke hidtil, at Diadem er en hest med den store vindermentalitet. Men et ret åbent løb kræver en bred gardering, så derfor kommer Diadem også med på min V5-kupon.

8 Fernando N L. Efter lidt løbspause pga. sygdom, så var Fernando N L ude på sprint i sin forrige start. Da den normalt er meget langsom fra start, så er det ikke en distance som passer den godt. Men den fik et løb i kroppen. Sad undervejs i andet par udvendigt, og med 500 meter til mål angreb den i tredje spor. Men Fernando N L holdt mest farten i opløbet og gik ikke det store. Anderledes peppet var Fernando N L i sin sidste start, hvor den var overraskende hurtig fra start. Den havde et gigantforspring undervejs, hvor den førte i 13 tempo. Den var selvfølgelig dødtræt midt på opløbet. Og man skal bare se bort fra den start, da det normalt ikke er sådan man kender Fernando N L. Trods startspor otte så ser jeg den som en rimelig vinderchance i et åbent løb. Så den finder vej til min V5-kupon.

6 Oliver Eson. Er havnet lidt langt ude på vingen, og det er ikke sikkert at den starthurtige Oliver Eson kan sidde i spids fra start. Har fin form for tiden, og bestemt en vinderchance i dette løb. I sin sidste start på Falster var den hurtig fra start, men endte nede i tredje par indvendigt. Det blev en fælde for Oliver Eson, da den ind på opløbet sad bomfast bag en dødtræt Fernando N L. Så den start skal man som spiller bare se bort fra. I sin forrige start var den ude på sprint. Tog let spidsen og holdt denne til 100 meter fra mål, hvor den måtte lade Beauty Ami Salløv og Captain Coke gå forbi i en tæt afgørelse. Kan Oliver Eson komme til indersporet kort efter starten, så er det hest man skal tage med i sine betragtninger til V5 kuponen. Jeg tager den med på min V5-kupon.

2 Bon Voyage Vixi. Havde en flot 2018 sæson, men har ikke siden den galopperede en sejr væk på Lunden den 23. februar vist de helt store resultater. I sin sidste start galopperede den kort i starten af løbet, og lå indvendigt undervejs. Med 500 meter til mål kom den ud i andet spor, men holdt bare farten og endte udenfor pengene. Tager den mest med på V5 kuponen pga. kusken Ken Ecce, men den skal være markant forbedret i forhold til de sidste par starter før den reelt er vinderaktuel her.

9 Banderas, 7 Baker Tilly og 1 Bella Damgård hænger pt. mest med til en præmie i deres løb. Det er også mest sandsynligt i dette løb.V5-4 / 5. løb

Min blanke i dagens V5 spil bliver Next Is Now, som har vist topform over en længere periode. En komplet hest, som kan gå fra alle positioner.

A-chancer: 5 B-chancer: 4-2-1-3-6 C-chancer: 7

5 Next Is Now. Dem som læser mine ekspertanalyser er ikke i tvivl om, hvor højt jeg sætter Next Is Now. Det er en fantastisk hest, som har imponeret mig siden den fik debut sidst i april måned. Og den har allerede tjent knap 50.000 kroner. Havde tre starter på Lunden, hvor den tog tre andenpladser i træk. Først blev den slået på målstregen af Excellent Torkdahl efter et løb i spids, hvor der nok blev kørt lidt for roligt undervejs, og Ole Benders hest kom i raketspeed. På derbylørdagen gik den endnu et topløb, hvor den efter et løb i spids fik stenhårdt tryk af Askepot Macoy de sidste 700 meter, men den gav sig aldrig helt, og var kun slået med en halv længde. Derfor stillede den op som klar favorit i sin sidste start. Kusken ville dog gerne have kørt et afventende løb med Next Is Now, men det endte desværre med dødens spor på Dollar Dream. Selvom den knækkede spidshesten, så kunne den ikke svare en rygkørt Anakin T Dream, men var igen kort slået. Tilbage på Falster kunne den sidst tage en sikker sejr foran Deep Purple. Det var på trods af, at den sad udvendigt på Deep Purple de sidste to omgange. Men alligevel var der aldrig tvivl om sejren. Topchance trods første start på sprint!

4 Enok. Er efter kastration blevet en klart bedre hest, og har i de sidste mange starter gode løb. Men det er først rigtigt forløst i de sidste tre starter. For tre starter siden var den ude i et 3-års løb under 30.000 kroner fra startspor 12 på derbysøndagen, hvor den ikke var mange meter fra tredjepladsen. I sin forrige start, hvor den var anden i mål bag Urgent Face på en klar ny rekord. Efter et godt løb i andet par udvendigt var den meget tæt på at slå Urgent Face på målstregen. I sin sidste start på Jægersro var den tredje i mål bag Luxury Zon og Urgent Face som den mødte igen. Løb undervejs i tredje par indvendigt. Angreb da den fik hullet rundt sidste sving, og afsluttede stærkt til en tredjeplads. Trods en reel form fremgang på det seneste, så ser jeg den ikke slå Next Is Now, som virker som en ”overhest” på Falster.

2 Come On Dings. Har i år faktisk gået de bedste løb for Gitte Hansen, hvor den var anden bag Next Is Now i amatørmesterskabet på Haralds Lunds Mindeløbs dag. Og parret kunne vinde deres sidste start sammen på Lunden. Efter et løb i tredje par indvendigt kunne Gitte Hansen gå ud i andet spor med 500 meter til mål, og med en stærk afslutning ind på opløbet kunne den arkurat gå forbi Enjoy´s Rapide S på de sidste meter. I sin forrige start fik den et løb i andet par indvendigt, men den fik aldrig pladsen i opløbet, og løb over mål med kræfter sparet i en tæt afgørelse. På derbyfredagen fik den et hårdt løb udvendigt på spidshesten i 12 fart. Og var meget træt til sidst i løbet. Se lidt bort fra denne start. Skal normalt være en være en triochance i dens klasse, men her ligner en tredjeplads maksimalt udbytte bag Next Is Now og Enok.

1 Diva Ice fik kusken Lasse P. Salee kørt et fint løb med i deres første start sammen efter ejerskiftet. Fra andet/tredje par udvendigt kunne den tage en fin tredjeplads på afstand af Next Is Now og Deep Purple. Og fulgte fint op på den gode 14.8 tid, som den leverede på derbyfredagen. Kusken søger nok et indvendigt løb, og håber så på at hullet kommer i slutfasen af løbet. Den kan ikke udelukkes fra en ny tredjeplads i dette løb, men slår normalt ikke de tre ovennævnte heste.

3 Insane Sweet. Gav måske ikke den helt bedste formbesked i sin sidste start på Falster. Lå fra start i tredje par indvendigt, men gik ud på den førende Catch The Day efter 500 meter af løb. Tempoet var utroligt lavt undervejs med den første kilometer i 22 tempo. Derfor var det også en smule skuffende, at den stod helt af med 500 meter, og endte som en af de sidste heste i mål. Den havde gået et fint løb på Fyn i starten inden, hvor den endte tredje i mål efter et indvendigt løb undervejs. Løbets spørgsmålstegn som skal ses an på dagen med lidt ujævne præstationer i de sidste to starter.

6 Garland Scott. Starthurtig type som Søren Johansson kørte et rygløb med i sin sidste start. Sad i ryg på den førende Catch The Day, som havde ført i et roligt tempo undervejs. I den hastige afslutning kunne den ikke følge med, men kæmpede da til mål. Starten før på Fyn løb den sig lidt træt i spidsen, men holdt farten ok til en fjerdeplads. For tre starter siden sad den i ryg på Dolly Park, men efter en løbspause på cirka to måneder endte den udplaceret. Det kniber en smule med moralen til sidst i løbene, og normalt er det kun en meget lille triochance i løbet.

7 Vellegrino S søger en præmie i dette her løb. Trods det den fik en andenplads i sin sidste start med en startgalop og den havde tillæg. Men den leverede en god ophentning og afslutning i opløbet. Løbet indeholdt dog ikke den store klasse, og fra startspor syv bliver den sandsynligvis bakket ned som sidste heste i feltet. Har mærkeligt nok også galopperet de sidste tre starter, da det er ellers en meget stabil hest.V5-5 / 6. løb

Et opgør, hvor det ligner at sejren som i deres sidste indbydes møde, bliver et opgør imellem Attention Bøgedal og Covini.

A-chancer: 1-6 B-chancer: 2-7-5 C-chancer: 3-4

1 Attention Bøgedal. Attention Bøgedal har seks sejre i syv starter på Falster banen i denne her sæson. Eneste nederlag var i amatørmesterskabet på Harald Lunds mindeløbsdag, hvor den skulle give 60 meters tillæg til Next Is Now. Det var selvfølgelig en umulig opgave. Attention Bøgedal gik et fantomløb i sin forrige start på derbysøndagen. Den galopperede ind i første sving, og satte mange meter til. Men leverede en flot ophentning. Sad oveni købet fast bag en træt Dats So Cool, og mistede yderligere meter. Men i opløbet speede den stærkt til en fjerdeplads, hvor den klart satte ny rekord på 12.2. Uden galop havde den mindst været anden i mål. I sin sidste start tog den endnu en sejr, hvor den lidt uventet kunne overtage spidsen i løbet efter 500 meter af løbet, som blev indledt i 14 tempo. Derfra var sejren aldrig i fare til Katja Bøgedals store glæde med målpassage. Bliver Attention Bøgedal ikke fanget i indersporet undervejs, så løber den endnu engang på Falster med absolut topchance. Kan afslutte giftigt de sidste 500 meter med de rigtige rygpositioner undervejs.

6 Covini. Gjorde comeback sidste løbsdag på Falster efter en løbspause på 2.5 måned, hvor Covini ikke var som bedst i sine to sidste starter op til. Den 7. juni på Lunden galopperede den fra start, men Covini leverede en god ophentning, og kunne tage en præmie i meget hårdt selskab. Starten efter galopperede den på første langside, da Jan Kramer kørte op i Miss Pixel. Hang dog også lidt på den ene line, så stilen var ikke perfekt som den plejer at være. Men gik nu et fint comeback. Kunne noget overraskende overtage spidsen på første langside i 14 tempo, men slap spidsen til Attention Bøgedal efter 500 meter af løbet. Ind på opløbet forsøgte Jan Kramer at gå i infight med Attention Bøgedal men den sejlede bare væk til en stensikker sejr. Her i løbet forventer jeg at Covini kort efter starten sidder i spids. Og derfra giver den sig ikke uden kamp nu da den har fået et løb i kroppen. Skal afgjort med på V5 kuponen.

2 Livi Love. Starthurtig hoppe som ikke vinder så ofte mere. Men den tjener penge i næsten alle dens starter, og det gør den sandsynligvis også i dag. Jeg synes den er bedst på sprint, og på 2140 meter skal den nok søge et rygløb bag den førende Covini, som jeg ser som spidshesten i løbet. I sin forrige start fik den en andenplads efter denne recept, hvor den hele løbet sad andet par indvendigt. Ind på opløbet blev den trukket med hjem til en andenplads bag Created Face. I sin sidste start var den med i et lærlingeløb på Jægersro, hvor den fra sit tillæg fik et fint løb i fjerde par udvendigt. Sad fast med alle kræfter sparet i opløbet, og endte i mål som nummer ti ud af femten heste. Bliver seedet over Raket Hill Street pga. et bedre startspor.

7 Raket Hill Street. Virker i fin form, og har tjent gode penge i diverse amatørløb og elitehandicap på Lunden. Tog i sin sidste start i Århus spidsen, men slap kort efter spidsen til Super Mento. Sad perfekt i andet par indvendigt, men galopperede umotiveret ind i sidste sving. Det kunne godt ligne at det var en trioplacering som røg på denne galop. Havde næppe slået Charlie Game, som let vandt løbet. Startspor syv skal det flaske sig lidt fra, men jeg ser den klart slås med Livi Love om den sidste trioplacering.

5 Ullala Ami Salløv. Synes jeg gik et positivt løb i dens sidste start med sin træner som kusk. Sad undervejs nede i femte par indvendigt. Fik perfekt hullet rundt sidste sving. Leverede en fin afslutning, og var kun slået af Covini med en halv længde. Ser den ikke løbe med vinderchance i løbet, men kan hest og kusk leve op til den sidste præstation, så er den bestemt trioaktuel igen i dette løb.

3 Right Or Wrong og 4 Alberte Mols søger en præmie i dette her løb, som dog også er mulig med kun syv heste til start.