V5-analyse til Charlottenlund søndag d. 6. oktober

Udarbejdet af Steffen Møllergård.

Statistik: Spillet 6.618 kr. Vundet 7110 kr. TBP 107.43 %. Hitrate 11/31

Printvenlig versionV5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 5-9-6-1-2 (3)
V5-2: 2-5-8-3 (4)
V5-3: 9-10-4-1 (11)
V5-4: 5 Panamera (7)
V5-5: 3-4-6 (1)

Pris 240 kroner. (240 kombinationer)V5-1 / 3. løb

A-chancer: 5-9-6-1-2 B-chancer: 3-4 C-chancer: 8-7

5 Charlie L M. Ålborg hestene vinder mange løb på Lundens storløbsdage til stor glæde for nordjyderne. Og Charlie L M bliver mit vinderbud i et åbent løb. Den kun har gjort tre starter i år. Efter en meget rolig sæsondebut på Fyn, hvor den aldrig var inde i løbet, har den gået to gode løb i Skive. I sin forrige start var den ude i et amatørløb, hvor den sad i andet par indvendigt undervejs. Var tæt på at galoppere med 800 meter til mål, men det fik kusken godt reddet. Hang bag en træt hest med 500 meter til mål, og måtte bakke sig fri. Afsluttede derefter stærkt til en tredjeplads. Sidst var den anden til Wild Fire Bell efter et løb i andet par udvendigt. Angreb i god fart med 500 meter til mål. Havde dog ikke en chance imod en godt gående Wild Fire Bell. Men gik et klart godkendt løb, og har sparet sammen til en sejr, som kan komme i dette her løb. Dog virker Charlie L M ikke 100% travsikker, så den er i mine øjne ikke et blankbud.

9 Captain Coke. I sin forrige start på Falster tog Anders F. Jensen en start på sikkerhed, og sad nede som næstsidste hest i syvende par udvendigt, da det var et linjeløb. Kom ud i andet par udvendigt med en omgang til mål, men måtte jagte Sempre Avanti de sidste 800 meter. Ind på opløbet lignede det en sikker sejr, men Sempre Avanti slog kontra indvendigt. Burde måske have vundet løbet før det var helt godkendt, men omvendt er Sempre Avanti også en sejrshest. Derefter tog den endnu en andenplads bag Beauty Ami Salløv, der fik hullet på bestilling ind på opløbet. Anders F. Jensen tog en rolig start, og sad nede i fjerde par indvendigt. Fik perfekt hullet med 500 meter til mål, og angreb i høj fart rundt sidste sving. Men speeden ebbede ud op imod målstregen. Efter at have startet tæt fra juni til august måned, så har Captain Coke fået en god måneds løbspause og fået ladet batterierne op igen. Kan have problemer op til startbilen, så startspor ni kan vise sig at være en fordel. Er perfekt inde i løbet, og skal afgjort med på V5 kuponen.

6 Bugsy. Har startet tre gange efter skiftet til Ken Ecce i august måned. Første start d. 6. august kørte Ecce et roligt indvendigt løb, og gik frem indvendigt til en fjerdeplads et mulehår fra tredjehesten i mål. Derefter skal man se bort fra starten på Åby. Der galopperede Bugsy da der skete en kædereaktion i feltet pga. en kraftig temponedsætning, da spidshesten galopperede kort efter 800 meter. I sin sidste start på Jægersro imponerede den ikke efter et løb i andet par udvendigt den sidste omgang. Kæmpede hårdt for at holde sin fjerdeplads. Dog var tiden 14.9 2140 meter snorestart klart godkendt. De tre starter i regi Ken Ecce er svære at sætte ind i den danske konkurrence, da den har været ude i små felter i Sverige i de to af starterne. Men den skal afgjort med på V5 kuponen i et åbent løb.

1 Dolly Park. Kan være en noget ilter hoppe, og spørgsmålet er om René Kjær tør at trykke på speederen fra start, da kan den blive noget hidsig, hvis der bliver trykket fra start. Dog synes jeg, at Dolly Park optrådte noget mere roligt for René Kjær i deres første start sammen sidst på Lunden. Tog spidsen fra start, men slap denne til Close Your Eyes på første langside. Hang derefter fint med i ryg, og havde et bedre udtryk end længe set. Vandt for tre starter siden på Falster uden at imponere det store efter et løb i spids. Og på derbysøndagen tog den spids fra samme startspor som i dag, men slap denne med en omgang til mål. Stod helt af ind på opløbet, og endte som syvende hest i mål. Løber med en god vinderchance i løbet. Men jeg tænker også, at René Kjær vil køre et lidt opbyggende løb med Dolly Park, så den ikke brænder alle kræfterne af undervejs, og får en dårlig oplevelse.

2 Enjoy The Game. Var en af de hurtigste 2 års heste i sidste sæson, da den løb 15.6 på sprint på Fyn i sin tredje start. Har derefter været meget ustabil, og har haft en længere skadesperiode. Gjorde for 10 dage siden comeback på Falster. Galopperede ind i første sving, men da tempoet var lavt undervejs, kom den hurtigt frem i tredje par udvendigt. Angreb fint rundt sidste sving uden at Steen Juul forlangte alverden fra den. Nu har den løb i kroppen, og fejlfrit løber den bestemt med vinderchance i dette løb. Dog må man forvente som spiller, at Steen Juul bruger løbet som opbygning til Dansk Avlsløb i november måned, og i første omgang kører efter et fejlfrit løb.

3 Anakin T Dream. Dejlig stabil hest, som tjener penge i næsten alle dens starter. Dog er den ikke meget for at sætte mulen først på målstregen, men vandt alligevel sin sidste start på Lunden, hvor den slog Next Is Now. Birger Jørgensen kørte et helt perfekt løb, hvor Anakin T Dream sad i vinderhullet bag Dollar Dream. Fik perfekt hullet rundt sidste sving, og kunne speede frem til en sikker sejr. Birger Jørgensen har selvfølgelig fået genvalg til denne her start, men jeg ser den ikke med vinderchance i løbet. Men Anakin T Dream tjener bestemt penge igen i denne her start, og kan sagtens løbe med i trioen fra et godt startspor. Bliver seedet over Caid De La Cote på sin stabilitet.

4 Caid De La Cote. Det er totalt vind eller forsvind for Caid De La Cote. Vandt for tre starter siden en flot sejr foran Bjarne B P i Skive, og har tidligere på sæsonen vundet en anden flot sejr i Billund. Begge gange efter snorestart. Taber som regel mange meter fra start i autostart, og har været tidligt væk med galop i sine sidste to starter. Jeg seeder den lavt til denne start, og tager den ikke på kuponen. Selv Flemming Jensen har svært ved at trylle med Caid De La Cote.V5-2 / 4. løb

Første afdeling af Taroks Mindeløb. Bemærk, at de samme heste møder hinanden igen 85 min efter denne her start, hvor startsporene er vendt om, så nummer 1 i dette her løb har startspor 10 i ottende løb.

A-chancer: 2-5-8-3 B-chancer: 4-6-7-9-1 C-chancer: 10

2 Key Largo. Har gjort det rigtigt godt, og ikke mindst efter træner/ejerskiftet til René Kjær i maj måned. Træneren er meget opsat på, at Key Largo bliver årets sejrshest på Lunden, hvor den har vundet fem gange i år. Og fra et godt startspor to satser kusken sikkert på, at sejren kommer her i den første afdeling af Taroks Mindeløb. I sin sidste start på Lunden kunne den trods 20 meters tillæg sidde i spids kort efter starten. Og der var aldrig tvivl om sejren i dette løb, hvor den vandt let trods den løb med sko. Har tjent mange penge i denne her sæson, og er kommet op i en ny klasse. Men det virker til, at den sagtens kan klare sig i denne. Dog er positionerne undervejs meget afgørende i klassen omkring 500.000 kroner. Men her kan det ligne spids fra start, og mon ikke René Kjær får held til at dæmpe tempoet undervejs, så snart feltet er sat, når hestene skal starte igen 85 min senere? Key Largo i spids er udgangshesten for mig i dette løb.

5 Cash Flow. Er en stærk Ready Cash hoppe, som har haft en fin 5 års sæson. Stiller til denne her start op i absolut topform, hvor den kommer med tre sejre og en andenplads i sine fire sidste starter. For fire starter siden vandt den overlegent trods et løb i dødens spor det meste af løbet. I starten efter i Billund var den endnu mere overlegen trods 40 meters tillæg. På derbylørdagen vandt den ”Commit Boom Bay løbet” for hopper. Fra fjerde par udvendigt angreb den i fjerde spor med 700 meter til mål. Trods den hårde rejse og endnu engang 40 meters tillæg, så kunne den vinde kort men sikkert alligevel. I sin sidste start var den ude i et stayerløb på Jægersro. Der gik Cash Flow et topløb. Sad kort efter starten i dødens spor. Pressede hele tiden op, og med 600 meter til kunne den overtage spidsen. Men kunne foreståligt nok ikke svare Twinkle Face midt på opløbet. God vinderchance i dette her løb.

8 Champions Peak. Har måske haft lidt en mellemsæson som er meget normalt for 5-årige heste. Dog har den løbet stærkt på sprint i de sidste to starter i Sverige, hvor den har gået toptider, og hvor den har leveret stærke afslutninger i slutfasen af løbet. I DM for 5-årige hingste og vallakker kunne Champions Peak overtage spidsen efter 500 meter. Og midt på opløbet lignede det en stensikker sejr, men den kunne ikke svare Charlie Game, som kom i raketfart de sidste 150 meter af løbet. Skuffede såmænd ikke mig ved ikke at vinde løbet. Det var mere Charlie Game som var rigtig god på dagen. Har måske en større vinderchance i løb otte, hvor den har startspor tre. Men vil ikke udelukke den fra sejren i dette løb, da den har styrken til at løbe to gange på en dag. Og den har ikke starthurtighed til nok til at udnytte det gode startspor i ottende løb. Så her kan Steen Juul gå efter sejren i begge løb.

3 Early Pactol. Vandt 100.000 gode danske kroner på Copenhagen Cup søndagen sidste år, hvor den overtog spidsen på første langside. Derfra kunne den vinde en overlegen sejr. Derefter har den ikke startet meget, og har kun gjort tre starter i år efter et års løbspause. Første start var et roligt ”løb i kroppen løb”, så den start skal man ikke lægge det store i. Derefter har den fejlet ind på opløbet i de sidste to starter i angreb for Kim Eriksson, hvor galoppen i dens sidste start ikke kom uventet, da stilen blev dårligere og dårligere med 500 meter til mål. Fra et godt startspor og med et par løb i kroppen nu, så tager jeg den med på mit V5 forslag. Måske et gensyn med Lunden, og Ken Ecce som kusk kan gøre den positive forskel her i dette løb? Den skal dog være forbedret i forhold til de tre starter i år for at kunne vinde her i dette løb. Dog ser træneren den også bedre end sine resultater.

4 Machiavelli. Ser jeg helt klart som en bedre hest end sin resultatrække. Men den har gået ret anonyme løb i de sidste tre starter. Dog skal man se lidt bort fra den sidste start i Ålborg, hvor den efter starten var syg på dagen med en høj puls efter løbet. Har trænet sparsomt efter den start, så den stiller ikke til start med formen på top. Derfor tager jeg den ikke med på min V5 kupon selvom det er i dette her løb, at Machiavelli skal tjene sine penge, da den har startspor syv i ottende løb.

6 Moliere. Viste fin form i sin seneste start, hvor den var anden i mål efter en god afslutning bag Muscle Lane. Gik forbi Offshore Man på de sidste meter. I sin forrige start i Ålborg var den ude i et stayerløb, hvor den kunne overtage spidsen med en omgang til mål. Havde et stort forspring. Men løb sig træt i den kraftige modvind ind på opløbet. Og stoppede helt op midt på opløbet, og endte fjerde i mål. Men det var da en fin præstation som den altid leverer. Dog ser jeg den ikke med vinderchance i løbet. Men mon ikke den tager en præmie i dette løb, som den plejer at gøre.

7 Global Strategy. Deltog også i Taroks Mindeløb sidste år. Fra startspor otte blev den kørt roligt i første afdeling. De sparede kræfter gjorde, at Global Strategy kunne vinde anden afdeling foran Teodor. Man kunne tænke, at Christian Lindhardt pønser på samme taktik igen. Så hvis man er ”Global Strategy fan”, så skal man gemme mønterne til løb otte. Den vandt sin sidste start på Falster, hvor den efter et stærkt angreb de sidste 600 i 10 tempo kunne vinde en overlegen sejr. Er langsom fra start, så bliver sikkert bakket ned som sidste hest, og så kører Lindhardt sikkert kun de sidste 300 meter af løbet. Og så er den klar til anden afdeling af Taroks Mindeløb.

9 Asgar Molar virker klart bedst i spids, og det får den ikke fra startspor 9. Og mon ikke Birger Jørgensen gemmer kræfterne lidt til anden afdeling af Taroks Mindeløb, hvor den har startspor to? Derfor ser jeg den ikke som aktuel for spillerne i dette her løb. 1 Bastian T har fået en godt startspor, men virker pt. ikke samme gode form som i vinters. Har de sidste tre starter været i Sverige, hvor den gik bedst i sin seneste start på Jægersro d. 13. september. Men måtte nøjes med en præmie trods et godt løb undervejs i andet par udvendigt, så holdt den bare farten i opløbet. I K.G. Bertmarks Mindeløb d. 1. september endte den i mål som nummer otte. Men kunne have endt længere fremme, hvis kusken Steffen Christensen ikke var gået frem indvendigt rundt sidste sving. Men havde ikke været trioaktuel alligevel.V5-3 / 5. løb

Explosive Peak ville i mine øjne sagtens kunne have deltage i finalen. Men træneren/ejeren har valgt ”trøstløbet”, hvor den må stå med en rigtig god vinderchance.

A-chancer: 9-10-4-1 B-chancer: 11-6-3 C-chancer: 7-5-2-8

9 Explosive Peak. Kunne have startet i Dansk Travkriterium, og jeg er helt sikker på, at den ikke ville være faldet igennem der. Det er en hest som jeg forventer skal regnes som en af de bedste i årgangen næste år. Derfor løber den også med topchance i dette her ”trøstløb”. Allerede nu har den vist gode præstationer i denne sæson. Ikke mindst sejren på Fyn d. 31. august, hvor den viste at den har en vindermentalitet uden lige. Midt på opløbet lignede det ikke en sejr, men på ren vilje og styrke gik den kort men sikkert forbi Dolce Gabbana. Konkurrencen var ikke den store, men måden den vandt på giver løfter om noget større i fremtiden. Startede derefter på Jægersro, hvor den tidligt var væk fra løbet med en startgalop. I sin kriteriumsprøve kunne den overtage spidsen på første langside, men slap den med det samme til Empire. Derfra hang den fint med i ryg, og den var med Eric The Eel med hjem i mål. Et muligt blankbud i løbet, men jeg vælger at gardere med Euro Dream og Eurostone, da den har anden række bag startbilen, og det skal flaske sig undervejs med positionerne for at kunne løbe med helt frem.

10 Euro Dream. Otte starter i år uden at Euro Dream har været i trioen, og har ikke kunne følge op på sin flotte to årssæson. Men her starter Euro Dream, hvis man ser bort fra Explosive Peak og til dels Eurostone i noget blidere konkurrence. I sin kriteriumsprøve var den hurtig fra start men endte nede i tredje par udvendigt kort efter starten. Fik perfekt plads rundt sidste sving. Afsluttede stærkt i opløbet men kunne ikke nå frem til den tredjeplads, som havde givet adgang til finalen. Anden række er som jeg ser det ikke den helt store ulempe, da den har været kørt meget offensivt i flere starter. Og måske den trænger til, at andre laver det grove job undervejs? Jeg regner den som en god vinderchance i løbet, og kommer den afgjort med på V5 forslaget.

4 Eurostone. Har gjort det rigtigt godt i regi Ken Ecce i de tre første starter. Det startede med to ”starttilmålsejre” hvor den virkeligt imponerede på derbyfredagen, hvor den i hård konkurrence vandt helt overlegent. Derefter var den anden til Estrella Sisa, som den skulle give 20 meters tillæg. Hvilket selvfølgelig var en umulig opgave. I sin kriteriumsprøve hoppede den ind i første sving, og sad nede som sidste heste. Løb gode sidste 500 meter og endte som første hest udenfor pengene. Hvis den rammer fronten, og får tempoet dæmpet en smule undervejs, så skal den afgjort regnes med vinderchance.

1 Eros Zola. I derbysøndagens sidste løb hoppede Eros Zola op til startbilen, og var tidligt ude af løbet. Flemming Jensen var op til kriteriumsprøven meget usikker på om den ville holde sig i trav i løbet. Men det blev gjort til skamme, og den gik et klart godkendt løb. Tog en rolig start og endte i tredje par udvendigt. Angreb rundt sidste sving i høj fart og tog den maksimale placering bag Empire, Eric The Eel og Explosive Peak. Der er en reel galoprisiko til Eros Zola, men omvendt så er den også fejlfrit en meget farlig outsider. Vandt for fire starter siden i Skive trods en kæmpe galop, og starten efter Billund trods et ultra hårdt løb. Derfor tør jeg ikke at undvære ”ismanden” på min V5-kupon.

11 Express Bork. Har ligget en smule under de bedste i årgangen, men har på trods af dette allerede tjent gode penge. Den har siden det tidlige forår konstant været matchet hårdt, og har mødt de bedste 3-års heste, hvor den har hængt med til en præmie de fleste gange på afstand af de forreste heste. I sin kriteriumsprøve sad den længe i tredje spor før den blev bakket ned som sidste hest indvendigt i feltet. Derfra gik den ikke det store, men til denne start er konkurrencen noget lettere. Og det kan være en fordel for hesten, som har mødt hård modstand i en længere periode, at løbet nu mere kan køres på dens præmisser. Jeg ser den som en farlig outsider i løbet, og fra et bedre startspor, så havde jeg også taget den med på mit V5 forslag.

6 Es Trenc. Har været længe om at ”tænde til” hos Jeppe Juel. Men der var klar fremgang i dens forrige start i Billund. Efter et løb i tredje par indvendigt, så fik Es Trenc hullet ind på opløbet. Selvom Dreamcatcher K J var stukket af ind opløbet, så kunne Es Trenc via en fantastisk afslutning speede forbi denne på de sidste meter. I sin kriteriumsprøve blev fremgangen fuldt op. Efter et indvendigt løb undervejs sad Es Trenc lidt fast bag en træt Eddie Cook. Kom fri, og gik gode sidste 400 meter i høj fart. Ser den ikke med vinderchance, men trio/pladsspillerne skal tage den med i sine betragtninger.

3 Enjoy The Cocktail. Indeholder skyhøj fart, som blev bevist i dens forrige start, hvor den satte banerekord på Falster hvor den vandt efter spids og slut. Ellers har Enjoy The Cocktail været meget væk med galop. I sin kriteriumsprøve galopperede den allerede inden startbilen slap bilen. Leverede en god ophentning, og var med baghestene hjem i mål. Har farten men mangler stabiliteten. Fejlfri har den bestemt en mindre pladschance.

7 Eddie Cook, 5 Escape A P, 2 Echezeaux og 8 Epoque bør normalt søge en præmie i dette her løb. Bedste ”C-chance” er som jeg ser det Eddie Cook, som blev trængt af Erik Clausen i sin kriteriumsprøve. Men var på det tidspunkt reelt uden chance for at kunne tage en præmie med hjem til Skive, da den ikke kunne følge med i den hastige afslutning. Og der var gode angreb bagfra. Startspor syv er ikke optimalt i god modstand. Meget lille triochance i mine øjne.V5-4 / 6. løb

Stayerløb med kun syv heste til start, men heldigvis er det fine heste som møder hinanden i løbet. Panamera ser jeg ikke tabe dette løb, og den bliver min blanke i V5 spillet.

A-chancer: 5 B-chancer: 7-4-1-2-6 C-chancer: 3

5 Panamera. Stærk krabat, som har god erfaring med at starte i stayerløb. Gik et topløb på derbysøndagen, hvor den var anden i mål til Andre Ward i stayerløbet. Indledte løbet i andet par udvendigt. Med 1500 meter til mål gik den frem udvendigt på den førende Andre Ward. Holdt farten stærkt i opløbet, og kunne tage en fortjent andenplads efter et godt løb. Vandt sin sidste start på Jægersro. Jürgen Sjunnesson tog en rolig start, men kunne overtage spidsen med to omgange til mål. Derfra var der aldrig tvivl om sejren. Panamera bliver min blanke i V5 spillet, da den har absolut topform. Det kan ligne, at Jürgen Sjunnesson, der er en offensiv kusk igen, forsøger at tidligt ville tage spidsen i dette her løb. Derfra taber den ikke løbet i mine øjne.

7 Axel. Som vandt derbyet i 2016 havde egentligt stoppet væddeløbskarrieren, men har heldigvis gjort comeback. Første start i Ålborg d. 15. september fik den bare et løb i kroppen. Sidste søndag var den i aktion i Århus. René Kjær tog en rolig start og sad et stykke nede i feltet. Men med en omgang til mål gik Axel frem på den førende Wonderboy. Satte for alvor pres på Wonderboy de sidste 500 meter af løbet. Men kunne arkurat ikke nå frem til denne. Gik dog et topløb, og det var en kraftigt forbedret Axel man så i denne start. Da den er langsom fra start, vil den være mere end tyve meter fra Panemera fra starten. Det ligner en sidste omgang udvendigt på den førende Panamera. Derfra vinder den næppe løbet, og derfor kommer jeg heller ikke Axel på mit V5 forslag. Men normalt klart førsteudfordrer til Panamera.

4 Wham Bam Boo. Var min klare favorit i V5 finalen på derbyfredagen. Men mistede nogle længder og positioner, da den blev en smule generet af en galopperende Babymoney i startøjeblikket. Så den var uden chance for at slå Muscle Lane, som havde bestemt alt i spidsen. Men godkendt andenplads. Derefter var den slet ikke med i løbet i K.G. Bertmarks Mindeløb på den svenske derbysøndag. Og endte der klart udenfor pengene i løbet et anonymt løb undervejs. Har derefter været slettet en tiltænkt start i Ålborg d. 15. september pga. feber. Har aldrig startet på stayerdistancen før, og har næppe fordel af dette. Men Wham Bam Boo er da alligevel en god triochance i løbet, hvis den er kommet sig helt over sin sygdom.

1 Billie Jean. Er en distancestærk jernhoppe, som kommer med en frisk sejr i bagagen i mandags i Skive. Trods 1700-1800 meter udvendigt på den førende Walkman June, så kunne den alligevel knække denne midt på opløbet og tage en kort men sikker sejr. Dens forrige start i Ålborg skal man se en smule bort fra, da den mistede mange længder, da den sad fast bag Lady Red Summer som stod helt af på den sidste langside. Kom aldrig ind i løbet i derbylørdagen med 40 meters tillæg på normaldistancen, så se lidt bort fra denne start. Var starterne før anden til Henbianca Boko og C You Again. Hvis Bent Svendsen slipper spidsen på første langside til Panamera, så kan Billie Jean sagtens være anden i mål til Panamera.

2 Borntowin. Sidste års sejrshest på Lunden Borntowin har ikke sejret i år i seks starter. I sin forrige start sad den i ryg på Greek F Boko hele løbet, og fik perfekt trækhjælp i sidste sving da denne angreb. Kom selv ud til eget angreb ind på opløbet. På trods af en fin afslutning kunne den ikke slå Greek F Boko, men gik et godkendt løb. I sin sidste start fik den et hårdt løb. Hang i tredje spor indtil midt på første langside. Resten af løbet sad den udvendigt på den førende Believe In Fate. Var foreståligt nok dødtræt midt på opløbet, og måtte nøjes med en præmie. Efter løbspausen siden starten af august, så søger Birger Jørgensen et indvendigt løb, og håber på der er form til sidste gode 500 meter i løbet.

6 Dekadent K. Vinder ikke så ofte længere, men tjener som regel altid penge i sine starter. Og her er den næsten med statsgaranti sikret en ny præmie, da der er præmier til seks heste i løbet. Den var anden til Key Largo i sin sidste start efter gode sidste 800 meter udvendigt på Key Largo. Holdt farten fint i opløbet og sin placering. Der er et par heste i løbet Dekadent K ikke slår, men den er bestemt en fin triochance.V5-5 / 7. løb

What A Race! E årgangen er måske den stærkeste årgang nogensinde. Mange af B-chancerne i løbet ville være topchancer i en ”normal” årgang. Tre heste skiller sig ud i mine øjne.

A-chancer: 3-6-4 B-chancer: 1-2-5-10 C-chancer: 8-7-9-11

3 Empire. Gik virkeligt imponerende på Derbysøndagen, hvor den var ude i 3-års eliten. Ken Ecce gav den et perfekt løb i andet par udvendigt undervejs. Angreb med 500 meter til mål, og på et kort sekund var den forbi E Type Cash. Og forsvandt væk til en overlegen sejr på 12,4 2000 meter auto. Em imponerende tid i sin kun sjette start! I sin kriteriumsprøve vandt den endnu en overlegen sejr foran Eric The Eel. Empire kom godt igennem fra anden række bag startbilen. Kunne overtage spidsen efter 500 meter som blev indledt i 12 tempo. Derfra styrede den løbet totalt og rundt sidste sving satte Birger Jørgensen farten så den kunne forsvinde væk til en sejr, som satte alle danske travhjerter i brand. Skal klart have vindertippet i Dansk Travkriterium, og efter to overlegne sejre i træk, så er Empire klart en blankmulighed. Dog vælger jeg at gardere Empire med E Type Cash og Eric The Eel.

6 E Type Cash. Vandt i sin femte start Jydsk 4-års GP foran Empire og Eric The Eel efter et vildt spændende opløb. I sin forrige start gik den et topløb i 3-års eliten på derbysøndagen trods den blev slået af Empire. Tog spids på første langside og afviklede de første 500 meter i 11 tempo. Fik kort efter Erling frem udvendigt for sig, og denne holdt oppe tempoet. Så da Empire angreb med 500 meter til mål havde E Type Cash ikke noget modsvar overfor denne. Men den holdt farten stærkt i opløbet, og tog en andenplads på en toptid. I sin kriteriumsprøve måtte den slås hårdt om spidsen med Extreme, hvor de første 500 meter blev løbet i 11 tempo. Kort efter kom Ecco C N frem og trykkede hårdt på, og da denne galopperede kom Emoji frem og holdt tempoet oppe. Midt på opløbet kunne den ikke længere svare Emoji, men kæmpede flot alligevel. Stod efter løbet med snot i næsen, hvilket sætter præstation klart i relief, og viste at den klart er en af årgangens bedste heste. Afgjort en vinderchance, hvis den er ovre sin forkølelse.

4 Eric The Eel. Har for det meste i den sidste periode startet i hård konkurrence i Sverige i denne sæson. Var dog en flot tredje i Jydsk 3-årings GP, hvor den fra spor 12 sad nede som den sidste hest i feltet. Men ind på opløbet speedede den som dæmon i opløbet, og var kun slået med en halv længde af E Type Cash og Empire. Hvilket var imponerende fra et dårligt startspor, og da den havde store problemer med svingene i Århus. Derefter var den til start på Åby. Sad med en omgang til mål i tredje par udvendigt. Angreb i høj fart rundt sidste sving, men tabte travet midt på opløbet og galopperede en tredjeplads væk. I sin kriteriumsprøve kom den godt igennem fra startspor 12, og endte i andet par udvendigt efter 500 meter. Med en omgang til mål gik Eric The Eel frem udvendigt på den førende Empire. Løb stærkt de sidste 500 meter, kunne dog ikke følge med Empire i opløbet. Men til denne her start har Eric The Eel for første gang et godt startspor i forhold til de to sidste starter i Danmark. Så derfor finder jeg plads til Eric The Eel på min V5 kupon.

1 Erling. Selvom den ikke vandt opdrætningsløbet sidste år, så var det måske den bedste danske 2-års hest sidste år. Den satte verdensrekord på Lunden cirka 14 dage før løbet, og måske det hårde løb sad i den til opdrætningsløbet? I denne sæson har det drillet lidt, men jeg synes at Erling er en bedre hest end resultaterne. Sæsonen har dog også budt på en enkelt storløbssejr, da den i Skive vandt Grand Circle 3-års Championat efter en fantomafslutning de sidste 500 meter. Derefter var den ikke som bedst i to starter i Århus, hvor den ikke er helt dus med banen. I 3-års eliten på derbysøndagen endte den med en omgang til mål udvendigt på den førende E Type Cash, og selvom den ikke kunne være med i den hastige afslutning af løbet, så holdt den farten stærkt i opløbet til en fjerdeplads. Den var ude i et 3-års løb d. 7. september, hvor den havde 40 meters tillæg. Var aldrig rigtigt med i løbet, og galopperede umotiveret med 800 meter til mål, og måtte nøjes med tredjeplads på afstand af Estrella Sisa og Eurostone. Starten var nok ment som et ”hold formen vedlige løb” inden prøverne til Dansk Travkriterium, og viste fin form i afslutningen. I sin kriteriumsprøve tog Knud Mønster lidt en rolig start, og endte perfekt i andet par udvendigt. Angreb i tredje spor med 600 meter til mål. På sin vilje gik den forbi den førende Encore Cloc på de sidste meter, og vandt med hoved og hals. Så en god generalprøve før Dansk Travkriterium.

2 Emoji. Overraskede klart positivt i sin kriteriumsprøve efter to starter forinden hvor den havde haft det lidt svært fra bagspor i starterne op til i almindelige klasseløb. Men Emoji var virkelig klar på dagen. Indledte nede i fjerde par indvendigt. Men med 1300 meter til mål gik den frem udvendigt på E Type Cash. Trykkede på resten af løbet og kunne vinde med en længde foran E Type Cash. Synes stadigvæk den ligger en smule under ovennævnte heste i løbet selvom Emoji sammen med Empire imponerede mest i sin prøve. Bliver en rigtig farlig outsider i dette her løb. Sammen med Erling er Emoji en overvejelse værd til ens V5 kupon, hvis der ligger lidt ekstra mønter i lommen. Når så mange gode heste er samlet i enkelt et løb, så har mange kuske høje ambitioner, og det kan give et forkørt løb. Det kan være en fordel for Erling og Emoji.

5 Encore Cloc. Har ligget lige under de bedste i en meget stærk E årgang. Var kort slået af E Type Cash i sin prøve til Jydsk 3-års GP. I finalen sad den undervejs i tredje par indvendigt, og ind på opløbet sad den lidt fast bag Ecco C N, og måtte nøjes med en femteplads. I 3-års eliten på derbysøndagen havde den desværre fået startspor 12, og hang de første 500 meter af løbet i tredje spor inden den blev bakket ned som sidste hest. Angreb i tredje/fjerde spor rundt sidste sving i høj fart. Men havde for langt frem til de forreste heste, og måtte nøjes med en præmie i ny rekord. I sin kriteriumsprøve blev den servet til spids fra startspor syv, og førte løbet til sidste skridt, hvor den på målstregen blev slået af Erling. Hård modstand, og skal vel være tilfreds med en fra tredjeplads til den sidste præmie

10 Extreme. Glemmer aldrig løbet Extreme gik i Jydsk 3-årings GP Consolation sidst i juli måned. Efter en løbspause på næsten to måneder var den ude i hidsig spidskamp med 09 tempo de første 500 meter. Men på trods af dette havde den alligevel kræfter til at vinde en imponerende sejr. Derefter startede den på Derbysøndagen hvor den tog spids i toptempo i 12 tempo de første 1000 meter af løbet. Fik hårdt pres af Billi Time den sidste omgang, og måtte give sig over for denne midt på opløbet. Men leverede en klart godkendt præstation af Extreme. I sin kriteriumsprøve forsøgte Jeppe Juel at svare spidsen op i 11 tempo de første 500 meter. Derefter løb den resten af løbet i ryg på den førende E Type Cash og blev trukket med hjem til en tredjeplads. Har fået et fint startspor under hensyntagen til, at den kun var tredje i sin kriteriumsprøve. Placering fra tredjeplads til den sidste præmie er bestemt muligt.

8 Ecco CN. Det kan virke hårdt at sætte Ecco CN som en C-chance i dette løb. Men den har optrådt meget ustabilt og hidsigt i de sidste par starter. Plus startspor otte trækker også pladschancen noget ned. 7 Encore Simoni, 9 Express A P og 11 Ericano søger alle tre en præmie i dette løb.