V5 Charlottenlund

Fredag 5. juni, spilstop kl. 16.07

Spil forslag hos Derby25

Af Kim Nielsen

Statistik: Spillet for 17.556kr. Vundet 15.304 kr. TBP 87%. Hitrate 17/55


Printvenlig version

V5-1: 4-3-2 (7)

V5-2: 5-11 (9)

V5-3: 6-10 (9)

V5-4: 4-10-7-9-2 (5)

V5-5: 4-1-3-7-11 (8)

Pris: 300 kroner


V5-1 / 2. løb

Et jævnbyrdigt felt er her samlet i klassen under godt 460.000 kr. Spidsfavoritten er 2 Usain Cup. Men om den holder hele vejen hjem, ved jeg ikke. To heste, der virkelig kan afslutte er 4 Wham Bam Boo og 3 Vivaldi, så med de tre heste på kuponen føler jeg, at jeg har indkredset vinderen.

A-chancer: 4-3-2 B-chancer: 7-1-5-6 chancer:

4 Wham Bam Boo viste flere gange sidste år, at det er en mægtig hest, når den er i orden. Sluttede sæsonen ved Winter Burst-meetinget på Charlottenlund, hvor den fra 4u angreb over de sidste 800 m og til slut nedkæmpede den førende Gambit Brodde til sejr i V75-løbet på 14,1 ultimo december fuld vej. Gjorde sæsondebut i Summer Meeting Stayer på Copenhagen Cup-dagen, hvor den fra 3u og 3i holdt farten pænt og var med flokken hjem blandt mange fine stayere, hvor den var tæt på femtepladsen bag Ble du Gers. Efter den start fortalte træner Torben Hovgaard, at vi i de kommende starter vil se Wham Bam Boo flyve hen over banen. Det er så op til bevis her, men med løbet i kroppen, og som den dygtige hestemand Torben Hovgaard er, så tager jeg hans ord for pålydende og tipper Wham Bam Boo som vinder her.

3 Vivaldi har været ude i hårdt selskab her i foråret, hvor den for tre starter siden var tredje til Something Fishy og Tycoon Conway Hall. Gangen efter fik den et hårdt løb i dødens på Aros Line, og det stod den ikke for, da Twilight D og co. gik forbi til slut. Senest var den i mere behersket selskab i Billund, hvor det var rent legeværk, da den vendte tilbage på vinderpladsen før Uno Baunehøj og Armani Hyrdehøj. Er starthurtig, men vil sikkert søge ryggen på 2’eren, og kommer hullet så til slut, kan den afslutte stærkt og er vinderaktuel her.

2 Usain Cup er noget svingende i præstationerne. Det er fem starter siden, at Max Nielsen sejrede før Champions Peak, Cherie de Vie og Key Largo efter devisen ”spids og slut”. I et par starter på Halmstad blev det ikke til det store. Først blev den svaret ud fra spor 7 og måtte bakkes sidst. Gangen efter spids, som den måtte afgive til Come On Hugo efter 750 m, hvor den hang pænt med efterfølgende. På Copenhagen Cup-dagen igen svaret ud fra spor 7 og måtte bakkes ned i 4i. Var sidst i opløbssvinget, men sluttede pænt af i et løb, som L’amour Bonanza vandt før Dortmund. Trods et par andre starthurtige heste i feltet, så har Max Nielsen i spor to alle muligheder for at få hestens yndlingsposition i spids. Her vokser den en klasse, og måske kan den holde hele vejen hjem, som vi tidligere har set hesten gøre. Som spidsbud skal den med på kuponen.

7 Raket Brodde vendte for nylig tilbage til løbene efter godt et halvt års pause. I et sprinterløb i Skive tog den spids fra spor 6, og den holdt til kort før mål, hvor Asger Molar blæste forbi. Er meget starthurtig, men jeg tvivler på, at den kan tage en længde på 2’eren, og hvad gør Kasper K. så? Den kan også gå fra ryg, hvor den før har vundet på en speed, og kusken må forsøge at udnytte starthurtigheden til at få en god position fremme i feltet. Har som sagt haft lang pause og er vel bedst i spids på sprint. Så her over normaldistancen, så kan det blive svært ligefrem at vinde løbet. Men den er aktuel til de kuponer, de er større end rammerne er for min kupon.

1 Champions Peak vinder ikke bare løb på stribe, som for et par sæsoner siden. En andenplads i fem starter i år er det bedste resultat, hvor den senest sad i ryg på førende Key Largo på Fyn og holdt til tredjepladsen uden at kunne holde ryggen helt på Key Largo. Balotelli snuppede andenpladsen. Vil her fra spor 1 komme til at sidde i inderbanen nede i feltet – sandsynligvis i 3i. Derfra kan det blive svært at vinde for en hest, der ikke viser det samme killerinstinkt som tidligere.

5 Quality Fighter og 6 Armani Hyrdehøj er ikke uefne heste, vil man være hele sikker på at overleve først afdeling, kan det godt forsvares at tage alle heste med.


V5-2 /3. løb

Jan Dahlgaard har et stort talent i 5 Son of Sizzling, der kommer med to sejre fra dødens. Den er motiveret favorit her, men på den afslutning, som 11 Burning Love E P leverede i dens første start for Bo Westergaard, låser jeg afdelingen med de to heste, selv om der er flere andre talentfulde hest med i løbet.

A-chancer: 5-11 B-chancer: 9-8-4-1-7-6-3-10-2 C-chancer

5 Son of Sizzling har været stærk i de sidste to starter efter lang pause. Første gang skyggede den førende Esau hele vejen som første hest i andet spor. Tog kommandoen ind i opløbet og svarede for angrebene fra Dirty Flying og Filou d’Amerique. Gangen efter igen dødens – denne gang på Doubletrouble T T, som den koblede grebet på midt i opløbet, og siden sad Jan Dahlgaard bare og lod sin hest passe sig selv til en ny sejr. Det går selvfølgelig ikke at vinde fra dødens hver gang, og dens rekord fra sidste start på 16,2 skal nok forbedres her, hvis den skal sejre igen. Men den er et motiveret førstevalg, som er klar til at fortsætte fremgangen her.

11 Burning Love E P gjorde sin første start for Bo Westergaard i Aarhus for et par uger siden. Blev sat af i tredje spor i første sving, så Bo Westergaard var tvunget til at køre fremad. Var 30 m efter den førende, da der var kørt 500 m. Fik dog Coco Højgaard ud foran sig og kunne således sidde i 2u indtil opløbet. Her fik den marchordre, og den indfangede længe førende Brogård, der onsdag vandt en overbevisende sejr i Aarhus i sin efterfølgende start. I Norge tog den sin eneste sejr på Klosterskogen tilbage i september, hvor den efter dødens den første omgang gik til spids midtvejs og siden var helt overlegen. Med 17,1 i Aarhus er der god fart i hesten, og den vil tage mange ned til slut med bare lidt held med positionerne undervejs. Jeg dobler bonen med en hest fra Bo Westergaards vinderstald.

9 Emil Lund er en velvoksen hest med fin fart under hovene. Indledte karrieren med et par fine sejre sidst år. Det er blevet til pæne placeringer her den seneste tid, hvor den i forrige start havde spids, men løb tør for kræfter med 100 m igen, da Leicesters Trophy og Illuyshin gik forbi. Senest havde den tillæg og gik fremragende, men trods en 16-tid i snorene var den chanceløs over for spidskørte Deepdeepundercover. Har her anden række, og hvis kusken giver den et afventende løb, vil den runde mange til slut.

8 Dinard er en stor stærk hest, der har gjort det godt med to sejre og to andenpladser i karrierens først seks starter. Seneste start var i januar, hvor den efter omgang blev kørt frem udvendigt på førende Red Jamie. På bagerste langside gik Ken Ecce ned i ryg på den førende, da der kom angreb i sporene. Fulgte med i ryg hele vejen ind i mål bag Red Jamie, som den ikke kunne true. Kommer nu efter pause, og spor 8 er selvfølgelig ikke nogen højder. Men mon ikke Ken Ecce har sin hest klar til en ny god præstation, hvor den kan løbe frem til en trioplacering her.

4 Espere Vincent har overrasket et par gange og vundet til høje odds. Senest til 45 gange pengene, hvor den startede i 3i. Med omgang tilbage angreb Eddie Murphy den førende Flying Line, og da først Eddie Murphy galopperede, og Flying Line siden stoppede helt op, så var vejen banet for en overraskelse. I opløbssvinget gik Thomas Fisher i kødet på den førende Herman K, og Espere Vincent gik let forbi som 1%’er. Træneren tror på en ny god indsats, og den er staldens bedste chance på dagen.

1 Freja Skovsende har gået stabilt på 17-tiden indtil sidste gang i Skive. Her var den førende med 18-fart på kilometeren, da den pludselig fejlede med 700 m igen. Kom i trav, og havde pænt fart i mål som fjerde bag Livi Moon. Kusken mente, at det var sejren der røg ved galoppen, men modstanden er skærpet her, så der skal en del heste på kuponen, hvis den skal med.

7 El Nino Trøjborg har tidligere haft meget let til galop. Nu har den gået to fejlfri løb, hvor der har været lidt fremgang at spore. Er også retur hos Torben Hovgaard igen efter at have været udlejet. Senest tog den spids og holdt til opløbet, hvor Dream Hastrup og Cherokee Heaven gik forbi med et par længder til slut. Fejlfri kan den godt aspirere til en trioplacering her, men svært at se den vinde.

6 Fox On The Run S viste godt takter i hestens første karrierestarter. Galopperede dog forrige gang midtvejs i løbet, og senest sad den midt i feltet. Havde ryg på den senere vinder Burning Love E P, men den løb 4-5 længder væk fra Fox On The Run S i opløbet, som dog sluttede fornuftigt af. Har en vis fart, men mangler lige det sidste.


V5-3 / 4. løb

Vindertippet går her til 6 Eastern Promise, som har gået storartet længe. Det er hesten at slå, og jeg overvejede længe at stå ugarderet på hesten. Men jeg dobler bonen med hæderkronede 10 Attention Bøgedal fra Nykøbing Falster, der altid går godt på Charlottenlund og er klar til at slå til, hvis mit vinderbud svigter.

A-chancer: 6-10 B-chancer: 9-5-3-11-7-8-4 C-chancer: 2-1

6 Eastern Promise havde længe aspireret til en sejr efter gode præstationer i sine tre første starter for Torben Hovgaard. I forrige start på Lunden tidlig galop kort efter start, hvor den efter fejlen, der kostede en del, sluttede forrygende af til tredjepladsen bag Benjamin Nordal. Senest med Michelle Mønster i sulkyen kørte hun afventende den første omgang, og på bagerste langside skyllede hesten bare uden om feltet og vandt i overlegen stil på en 12-tid på sprint. Nu er Jeppe Rask tilbage i sulkyen, og han har vundet mange løb med Torben Hovgaard-heste. Der kan komme en mere til samlingen her, hvor det ligner et afventende løb igen, og så må kræfterne bruges til slut.

10 Attention Bøgedal var med på Copenhagen Cup-dagen, hvor den fra vinderhullet var en flot nummer to til Extreme. Senest tilbage på Falster var den ude i et sprinterløb, hvor den kunne overtage føringen efter 500 m. Anders F. Jensen kontrollerede hver en meter af løbet, og i opløbet lettede han lidt på linerne, og så løb den bare væk fra konkurrenterne, hvor Raket Hill Street og Covini efter startfejl var de nærmeste. Den går altid gode løb på Charlottenlund, og den vil runde mange her til slut, hvis det stemmer bare nogenlunde med positionerne undervejs. Den er klar til at slå til, hvis mit førstevalg skulle svigte.

9 Vip Hall står på mærkværdig vis med tre galopper i programmet, men er normalt ikke ustabil. Forrige gang sad den udvendigt på den senere vinder Hocus Pocus, hvor den så sejrsfarlig ud i sidste sving. På opløbshjørnet fejlede Vip Hall pludselig. Det så mystisk ud, og det var mindst en andenplads, der røg der. Senest bagerst i feltet, hvor den var på vej til at blive kørt i stilling ind mod opløbssvinget, da den foranliggende Askepot Macoy galopperede og trak ud i Vip Hall med en uforskyldt galop til følge. Formen virker således intakt, og fra spor 9 får den det rygløb, som den skal have. Den er en farlig outsider her,

5 Umbra har endnu årets først sejr til gode. I forrige start galopperede den mellem heste i første sving på Åby, og så var den dag spoleret. Senest bagspor i Aarhus i indledende afd. til Preben Munchs Mindeløb. Fik perfekt andet par udvendigt i ryg på Henbianca Boko, og da denne koblede grebet på førende Nightingale Jaycee, kunne Umbra ikke gå forbi Henbianca, hvilket var lidt skuffende. Manglede lige det sidste, men selvfølgelig har Bo Westergaards hest kapacitet til at være med fremme blandt de 3-4 første her.

3 Casion Brick løber med hver gang, og i forrige start havde den al mulig held med flere fejlende og indelukkede konkurrenter, så den fra 2u på målstregen kunne gå forbi den i dødens liggende Harley Boko til sejr. Senest sluttede den også godt af til andenpladsen bag Worst Nightmare, men før en fin hest som Torden. Er et godt triobud her, men der skal en del tur i den, for at det skal blive til sejr.

11 Ecco C N forsøger Steen Juul sig med i fireåresløbene, hvor den nu i modsætning til sidste år har stabiliseret sig og går fejlfrit hver gang. Har haft dårlige startspor, og sidder derfor ofte langt nede. I begge de to sidste starter har den mest holdt farten og været lige efter Erling i mål begge gange. Nu mod ældre heste er det svært at se, at den ligefrem skal kunne vinde fra spor 11 på sine konstante 15-tider. Så Steen Juul må nok igen indstille sig på en mindre præmie.

7 Blackbird kan være starthurtig, men mon Ken Ecce fyrer den af her med starthurtige heste indvendigt for sig. Løber stabilt på pæne tiden. Senest afsluttede den pænt i et 2.500 meter løb til fjerdepladsen bag Belladore og Cody S, men før 8’eren her, som havde haft startfejl.

8 Mr Matjes gjorde sin først start for Jeppe Juel senest, hvor det blev til galop kort efter start. Kom op til feltet, men hang bare på bagerst til den sidste præmie. I sin næstseneste start i Sverige, inden den kom til Jeppe Juel, fik den 2u på Bergsåker, hvor den vandt sikkert efter en fin 600 m afslutning. Det var på en 14-tid, så den kan en vis kapacitet. Svært her fra spor 8, så i første omgang må Jeppe Juel nok forsøge at køre fejlfrit denne gang. Så må vi se, hvor langt det rækker. Næppe til sejr her.


V5-4 / 5. løb

Her kommer V5-spillet nok største favorit 4 Draco, der vandt sin sæsondebut senest. Det var dog i væsentlig billigere selskab end her, så i håbet om at fælde favoritten garderer jeg med fire heste.

A-chancer: 4-10-7-9-2 B-chancer: 5-11-3-6 C-chancer: 1-8

4 Draco har ikke gjort meget forkert i karrieren med otte sejre i 11 starter. Startede senest i Odense efter et halvt års pause. Er blevet opereret i vinterpausen, og den var ikke helt pletfri i opvarmningen. Da der blev sagt kør, var der dog ingen problemer, og trods 20 tillæg kørte Anders Pedersen resolut til føring allerede i første sving, og så var det løb afgjort. I et meget billigt selskab vandt den før Conrad Shadow. Her er modstanden skærpet, men selvfølgelig er Draco motiveret favorit fra et godt startspor. Der er dog ikke tid til fejltrin mod heste, som har tjent 40-50% mere end den, så i håbet på at fælde favoritten, bliver der garderet på min kupon.

10 Sempre Avanti havde en fin sæson sidste år, hvor den var i træning i et halvt år hos Steen Juul og tog fire sejre. Er tilbage i træning på Bornholm hos Ditte Johnsen, hvor den senest var til start på en breddedag på Jägersro med Christian Nissen i sulkyen. Den fik et løb i andet par indvendigt, hvor den holdt farten fint og var anden på afstand af O.M. Faststeep på en 14-tid. Får nu igen Steen Juul i sulkyen, og den er godt inde i løbet. Er en stærk type, der tåler at gå lidt i sporene undervejs. Det kan række et godt stykke her, hvor den tager en fremskudt placering og har en vis vinderchance.

7 Copain d’Amerique har vist fin formfremgang på det seneste. Forrige start på Halmstad fandt Axel Jacobsen andet par udvendigt, og der blev han lukket inde ud på sidste omgang. Sad fast og måtte bagom heste i opløbssvinget, hvor den sluttede godt af til andenpladsen bag Digital Chrunch. Senest blev det 3i, hvor Exclusive Matter førte fra start til mål, og hvor Copain hang pænt med i inderbanen til tredjepladsen på en 13-tid på sprint. Går stabile løb og fortjener snart en sejr. Den kan komme her, hvis favoritten skulle svigte.

9 Don Anton har flest anden og tredjepladser i programmet. Har været slette for en tiltænkt start, men i seneste start var den på Axevalla, hvor den trods 20 m tillæg sad i spids efter 500 m. Det blev dog for hård en åbning over det 2.600 m lange løb, så i opløbet var kræfterne sluppet på, hvor de fleste konkurrenter løb forbi – herunder vinderen Rackham. Har nu bagspor, hvorfra den kan blive kørt afventende. Hvis den får lov til at spille sin speed ud til sidst, så vil den kunne runde mange her til slut. Er et kryds værd på kuponen.

2 Earl Grey har efter sejren i sin første start for René Jonassen for fem starter siden løbet med frem uden at vinde. I forrige start var den ude mod rigtig gode heste. Sad et stykke tilbage, men afsluttede godt over den sidst halve baneomgang, hvor den var fjerde til den suveræne vinder Encore Cloc samt Darlington og Bette Nock – men før en hest som Explosive Peak. Disse fire ville være favorit i dette løb. I seneste start sad den fjerde og tredje udvendigt og angreb i opløbssvinget. Det bed godt, og den nåede frem til tredjepladsen bag den sikre vinder Zadok Font. Er ikke særlig hurtig fra start, men sidder jo i spor 2, når bilen slipper. Kommer i lukket hovedlag denne gang, så den får det sidste kryds på kuponen.

5 Euro Dream gør jævne og stabile præstationer primært blandt de fireårige. Mangler dog lige det sidste, og mod ældre heste her bliver det svært at komme helt til tops.

11 Fresh Fiona M E kommer med to 15-tider fra de sidste to starter, men det er medløbstider, hvor den ikke rigtigt har budt sig til.


V5-5 / 6. løb

Et godt besat fireårsløb afslutter V5-spillet. Mange boblere til årgangsløbene er med her sammen med den etablerede 11 Erling. Den får dog svært ved at give 40 m forud til heste som 4 Eddie The Eagle, 1 Eik Hindø, 3 Etienne Cross og 7 Eureka Downs. Jeg prøver med fem heste, hvor jeg forventer vinderen, er iblandt.

A-chancer: 4-1-3-7-11 B-chancer: 8-9-2-6-10-5 C-chancer:

4 Eddie The Eagle indledte karrieren med fire sejre i fem starter. Den seneste var på Jägersro for tre starter siden, hvor den førte fra start til mål i løb over 2.640 m. Gangen efter på Åby måtte Michael Lønborg duellere de første 4-500 m med Peter Untersteiner, inden han fik spidsen i et løb, som igen var over lang distance. Lignede stadig en vinder på opløbshjørnet, men kræfterne slap op, hvor Terracotta Face vandt før Aqua Photo. Senest bagspor på Copenhagen Cup-dagen, hvor den gik de sidste 800 m i tredje spor. Holdt farten fint og sluttede af til tredjepladsen bag italienske Axis di Girifalco. I et godt og jævnbyrdigt fireårsløb får den vindertippet her, men noget sikker vinder er ”ørnen” trods alt ikke, da der er mange talentfulde fireåringer med her.

1 Eik Hindø har formkurve med pil opad. Var på en mulig opgave på Copenhagen Cup-dagen fra spor 12. Sluttede dog godt af mellem heste og fulgte lige efter Eddie The Eagle over stregen og i samme fart som denne. Senest blev den kørt i spids, hvor det var meldt op, at den ville give favoritten All Business Bi en kamp. Det gjorde den også, men favoritten var trods alt for stærk trods dødens, hvor Eik Hindø igen gik en 15-tid. Kan René Kjær prikke starten her, så kan det blive til et løb i spids igen. Herfra vil den sælge sig dyrt, og fejlfri er den langt fremme her.

3 Etienne Cross var ny i regi Bo Westergaard senest, og han kørte resolut til spids og førte fra start til mål i det 2.640 m lange løb. Det var en formbesked med mersmag, men der står ”g” ud for tre af de fem sidst starter, så helt pålidelig har hesten aldrig været. Kommer den fejlfri af sted, skal den regnes her, hvor træneren var meget optimistisk før starten senest i Aalborg.

7 Eureka Downs har også virkelig en opadgående formkurve. I forrige start sad den længe lukket inde i inderbanen. Kom meget sent fri, og afsluttede rigtig stærkt bag Every Day og Leicesters Trophy. Senest på Fyn fik den igen et afventende løb i 3u. Men i ryg i angreb bag Elektra Henley i tredje spor, og da denne galopperede ind på det lige skulle Rene Jonassen kun gå forbi førende Explosive Lady, hvilket den ikke havde problemer med. Har her lukket spor, så det bliver igen et løb nede i feltet. Med en lignende afslutning som senest ender den langt fremme her.

11 Erling er ubetinget feltets bedste hest. Men den starter så også fra 40 m tillæg, hvilket er en vanskelig opgave. I forrige start var den anden til Eastboundanddown i et fireårssløb på Charlottenlund, og senest på Copenhagen Cup-dagen i 4-års Eliten fik den et løb i 2i, der blev til 3i efter en kort galop på sidste langside. Kom i trav igen og holdt farten, hvor den var tredje på afstand af den suveræne vinder italienske Al Capone Stecca. Dobbelt tillæg er altid svært, så der skal naturligvis held med på rejsen. Men der er kun en hest i volten fra 20 m, så helt udelukke Erling skal man ikke.

8 Esajas har fået lidt tunge løb på det seneste, men har alligevel taget et par trioplaceringer mod henholdsvis Destiny’s Diamond og Alvin C G. Kan her få et afventende løb, og så har den en god afslutning, der kan give en fornuftig præmie.

9 Energy Mix overraskede ved at blive tredje i Dansk Hoppe Kriterium sidste år. Har ikke startet siden november, så mon ikke løbet her primært skal bruges til at få et løb i kroppen, inden det går løs i årgangsløbene den kommende tid. Har stor kapacitet, men skal nok lige have løb i kroppen for at være aktuel.

Live