V5-analyse til Charlottenlund søndag d. 27. oktober

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 9.634 kr. Vundet 10.563 kr. Tilbagebetalingsprocent 109,6%. Hitrate: 8/31.Printvenlig version

V5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 2-3-6 (5)

V5-2: 8 (9)

V5-3: 2-5-1-6-3 (8)

V5-4: 7-4-3 (2)

V5-5: 3-9-1-6-5-10 (7)

Pris: 270 kroner


V5-1 / 3. løb

Et trehestes opgør, hvor positionerne undervejs bliver afgørende. To af de fire heste er uden chance i Nationalløb, og jeg føler mig sikker på, at en af mine tre A-chancer vinder.

A-chancer: 2-3-6 B-chancer: 5 chancer: 4-1

2 Wonderboy har gået stærkt igennem lang tid. Er ved at vokse ind i den bedste klasse herhjemme efter to tredjepladser lige bag Slide So Easy. I seneste start blev det forkert for hesten, der løb hele løbet i andet spor uden ryg. Fra et godt startspor 2 her, bliver det enten spids eller vinderhullet bag Commit Boom Bay, og det gør vinderchancen stor. Steen Juul har denne gang valgt Wonderboy frem for Thunder Peak, men begge heste er jævnbyrdige, siger han.

3 Commit Boom Bay galopperede uheldigt senest i Finland, da den havde afgjort spidskampen til sin fordel. Gangen inden fin tredje til stjernen Mellby Free med Björn Goop, og inden da slog den de bedre danske hopper med Stella Newmen og Tourmalet i spidsen. Nu skal den prøve kræfter med drengene, og hvis den starthurtige hoppe kan erobre spidsen, så stiger chancerne. Spørgsmålet er så, om den kan modstå Steen Juuls duo til slut.

6 Thunder Peak fik sæsonens første sejr senest efter en meget fin præstation i Billund, hvor den med et overraskelsesangreb overtog spidsen fra O’grady efter en halv omgang. Forsvarede siden føringen meget let og vandt afstoppet. Hvad bliver taktikken her fra spor 6 med Ken Ecce her? Uanset hvad, så skal den med på kuponen med den seneste præstation frisk på nethinden.


V5-2 /4. løb

Den første af to finaleløb for de unge kuske i Sigter Mod Stjernerne, hvor den førende kusk Nicklas Korfitsen har feltets bedste hest. Hvis det løser sig bare nogenlunde fra spor 8, så ser jeg den som en sikker vinder her – dagens blanke.

A-chancer: 8 B-chancer: 9-10-12-7-11-5-3-6-2 C-chancer 4-1

8 Don Anton har haft en del utur med lidt uheldige galopper, som ikke skyldes, at hesten er ustabil, mener træner Bo Westergaard. Senest blev der rettet op på det, og den gik et kanonløb, hvor den blev kørt målrettet frem mod spidsen og overtog denne fra Coutinho efter 700m kørsel. Siden skulle kusken kun koncentrere sig om at holde den værste konkurrent i ryggen Continho lukket inde, så først med 75m igen lettede Bo Westergaard lidt på linerne. Her skal den førende i Sigter Mod Stjernerne Nicklas Korfitsen ud i det første af to finaleløb med den norskfødte hest. Han har været ansat i knap to måneder hos Bo Westergaard og kender hesten fra den daglige træning, hvilket er en stor fordel i disse ungdomsløb. Hvis kusken får løst det fra det kedelige spor 8, så har han feltets bedste hest, og det bliver min ugarderede i V5 på denne løbsdag.

9 Cannon Flame har ikke helt fået udbytte af sit store talent, hvilket frustrerer træneren Morten Melin. Senest var der dog klar fremgang at spore, hvor den var fjerde efter heste som Chablis, Another Dream og Solo. Fulgte fint med i ryg på Another Dream over de sidste 500m, men kunne ikke helt holde ryggen til slut. Hesten kan være svær at køre, men finder Hussein Kassir et godt samarbejde med den, er parret første udfordrer til Don Anton.

10 Baronessen er med helt fremme hver gang, hvilet fire andenpladser og en sejr i de fem sidste starter indikerer. Var anden i Amatør Elite Cup til Amazone Shadow i derbyweekenden og senest anden til Sempre Avanti, der starter i V75-løb lørdag. Så her har Christian Nissen en god køretur, og han kender hesten. Stor triochance.

12 Assiniboia Downs gør det godt hver gang – ofte i amatørløb, hvor den dog fik et dårligt løb fra spor 11 i Amatør Elite Cup i derbyweekenden og måtte notere en femteplads i protokollen. Har igen dårligt startspor, men da det er amerikanerløb, er den samtidig bedst inde på pengene, og den skal nok give Casper M. Nielsen gode point i kuskekonkurrencen.

7 Butterscotch har fin form og var senest tredje til fine Billi Time og Casino Royal. Men den kan være meget svær at køre. Mads Henriksen får hænderne fulde, men finder han et godt samarbejde med hesten, kan den godt være en lille triochance.


V5-3 / 5. løb

Et stayerløb med flere fine heste. Umiddelbart burde det række med de tre A-chancer. Men mine to første B-chancer har begge stor fordel af distancen på de 2.500m, så de kommer med for at forsøge at løfte gevinsten.

A-chancer: 2-5-1 B-chancer: 6-3-8-4-7 C-chancer:

2 Chablis har ikke gjort noget forkert efter sit comeback. Fire sejre og en andenplads taler sit tydelige sprog. Andenpladsen var i derbyweekenden, hvor den ikke kunne give 40m forud til Errakis, men gik et flot løb. Efterfølgende leverede den en monster præstation i Aalborg, hvor den i stærk modvind gik forbi heste som Come On Hugo, Something Fishy og Molliere i en tæt opløbskamp. Senest i Odense en pligtsejr i mere moderat selskab kort før Another Dream. Motiveret førstevalg her.

5 Dekanen K har i den grad har været ramt af uheld i de seneste starter. Efter en knusende overlegen sejr i sin derbyprøve, galopperede hesten kort efter start i Dansk Trav Derby på vej til spids. I derbyrevanchen i Aalborg havnede fra spor 8 den i dødens på Daytona, og det blev for hårdt. I Grand Circle trak den igen spor 8, hvorfra det blev til startgalop. Træner Jan Friis melder alt vel med formen, og med et noget bedre startspor her så ligner det, at Jeppe Juel kan sende den fireårige vallak til spids. Herfra vil den føre længe – måske hele vejen.

1 Babymoney var godkendt i sin førte rigtige start for Flemming Jensen i Odense. Gik udvendigt på Cassiopeia i 1.200m, men måtte på stregen se Another Dream snuppe andenpladsen på afstand af Cassiopeia. Flemming Jensen melder om skoryk, og at distancen skulle være en fordel, og derfor skal den også med på kuponen.

6 Another Dream gør det godt og stabilt hver gang. Især de lidt længere løb som her bekommer den stærke, men entaktede hest vel. For tre starter siden var den anden i Odense til Cassiopeia – en mulespids før Babymoney. Gangen efter anden til Chablis en lille længde efter denne. Senest sad den sidst undervejs i en ligafinale, og med kun 1.900m i Billund var det svært at tage det store ind i opløbet, hvor Raket Brodde vandt. Den står hver en meter her, og skulle favoritterne have en halvdårlig dag, så kan den slå til, så den får plads på min kupon.

3 Created Face viser topform. De to seneste starter har givet sejr, men i lidt blidere konkurrence end her. Hoppen vil elske distancen, og drengene løber i hvert fald ikke fra den. Det er måske lidt langsøgt at tro, at den skal kunne vinde i det her selskab. Men her om efteråret kan hestene pludselig tabe formen, og Bent Svendsen melder om en heste, der er i sit livs form. Så den betaler jeg også for.


V5-4 / 6. løb

Et sprinterløb hvor mit førstevalg ikke har fordel af distance og spor. Jeg tror og håber, at tre heste rækker her, da der ikke er de store stjerner i resten af feltet.

A-chancer: 7-4-3 B-chancer: 2-8-6-9-5-1 C-chancer: 10

7 Confusion Tårs er et nyt forvandlingsnummer fra Flemming Jensen. Hesten gik pænt for amatør, men efter skiftet til Jensen har den taget to vandtætte sejre. Først fra spids i Aalborg, hvor Cæsar Spin blev afvist og galopperede, hvorefter Epos Østervang var anden fra vinderhullet. På Åby travede den en del af vejen som først i andet spor uden ryg, og gik til spids i opløbssvinget og vandt sikkert. Sprint og bagspor er vel ikke det bedste for en stærk og lidt entaktet hest. Så mon ikke den bliver kørt tidligt fremad, når røgen har lagt sig efter start. Kan tage tredje på stribe, men skal garderes på spor og distance.

4 Conrad Shadow har først på sæsonen sprintet 13 i Odense som vinder, og distance og startspor er perfekt for hesten her. Senest tog den spids i 10-fart, men slap til Coutinho, der igen slap til Don Anton. Derved sad Conrad Shadow helt fast i tredje indvendigt, og Kenneth Nielsen trak den på tværs i opløbet, men det var med under 100m til mål, så det var for sent. Er meget starthurtig og kan tage spids her trods to starthurtige heste udvendigt. Måske vælger kusken at køre spidsen denne gang, og i så fald kan den føre længe, selv om den nok får en overfrakke på af mærket ”Jensen” undervejs. Tidligt kryds.

3 Close Your Eyes står med tre sejre i fire starter. Steen Juul vandt med hesten på Halmstad tilbage i april på en 15-tid i snorene fuld vej, så han kender hesten. Den har vundet et par lette sejre fra spids med ejeren i vognen, men er næppe hurtig nok i auto til at holde de udvendige fra fadet fra start. Mon ikke Steen Juul finder en god position, og så må det være op til bevis, om den også kan vinde bagfra.

2 C C’s Easy Lady er blevet en anden hest, efter den er kommet til Jens Arne Hansen. Er blevet meget mere stabil og kørbar. Har senest gået pænt med to tredjepladser på Jägersro – senest fra dødens. Havner lidt nede i feltet herfra, men har en fin afslutning, hvis det stemmer med positionerne. Kan være trioaktuel her.

8 Bienvenu sprintede 13 for to starter siden i spids, hvor den blev nedkæmpet af Sempre Avanti. Har her anden række, så den kan ikke udnytte sin starthurtighed. Træneren tor ikke på sejr, men den kan godt være trioaktuel.


V5-5 / 7. løb

Dagens hovedløb med 10 toåringer bag bilen. Ingen tvivl om, at Gordon Dahl har en stor chance for at hjemtage endnu et klassisk løb efter derbysejren. Men med de helt unge heste, kan der sagtens lure en overraskelse, så jeg gardere bredt i håbet om at fange en overraskelse her.

A-chancer: 3-9-1-6 B-chancer: 5-10-7-4 C-chancer 2 (8 udgået)

3 Fossa har markeret sig helt i toppen af årgangen med sejr i derbyweekenden og i Auktionsløbet i Aalborg, hvor der var luft ned til Fly By So Easy på andenpladsen. I GP’et i Aarhus havde den spor 11 og sad nede i feltet undervejs. Angreb på sidste langside og kom frem mod de førende. Kunne dog ikke fange staldveninden Flora, der havde bestemt i spids. På derbydagen var den lidt varm og galopperede i første startforsøg op til bilen, men der blev omstart. Vandt så i gyldig start fra vinderhullet, hvor udgåede Fox On The Run blev rundet til slut. Er motiveret favorit her og gør sin sjette start som toårs. Holder formen, er den et godt bud på en vinder her og er førstevalget.

9 Faststone har imponeret i sine fire starter. Tog et hattrick de tre første starter, hvor den i derbyweekenden nedspeedede den svenske favorit Cena fra Tomas Malmqvist’s stald. Gangen efter vandt den Auktionsløbet for Hopper i Aalborg, som den vandt skidtlet fra spids uden at være kørt ud. Derefter valgte træneren lidt overraskende Consolationsløbet i GP’et i Aarhus, hvor den blev generet til fejl, lige da bilen slap. Tabte vel 50-60m, men løb op til de forreste igen. Var forståelig træt de sidste 100m og måtte tage til takke med tredjepladsen bag Freestyle. Her klar til hovedløbet igen, og den får Flemming Jensen i sulkyen, da træner Anders Pedersen mener, at han måske lige kan finde et halvt gear ekstra. Med startspor i anden række må kusken nok afvente og se, hvad konkurrenterne gør, men den har en god afslutning, og jeg bliver ikke forbavset, hvis den er med helt på stregen.

1 Flora indledte karrieren som anden til Taste of Diamonds i derbyweekeden. Startede så i GP’et i Aarhus, hvor den tog spids. Forsvarede sig hele vejen ind i mål – også over for favoritten og staldkammeraten Fossa, der dog havde haft anden række. Det ligner spids eller vinderhullet bag en fejlfri Fossa, og så er Flora med i afgørelsen.

6 Fetlock Joint har vist masser af fart. Men både den og måske kusken har manglet lidt rutine i visse tilfælde. I forrige start på Jägersro var det Thomas Uhrberg, der sad i sulkyen, og han sendte heste til front i et snorestartsløb. Her blev den løbet ud og sprintede ved den lejlighed 1.16,5 og har dermed feltets hurtigste rekord. I GP’et i Aarhus sad den midt i feltet. Gik med i ryg på Fossa med 600m igen. Blev generet lidt af en galopperende konkurrent i opløbssvinget, og det resulterede i galop. Med den fart, den har vist, så har den kapacitet til at være med i afgørelsen her, hvis alt stemmer for hest og kusk.

5 Fly By So Easy har gjort det stabilt med placeringer i samtlige fem starter. For to starter siden nummer to til Fossa i Auktionsløbet på lidt afstand efter et løb i 3u. Senest tidligt galop i GP’et i Aarhus. Gik faktisk en forrygende ophentning på lidt afstand af Fossa, og den nåede femtepladsen efter terræntab på 30-40m i starten. Bent Svendsen er som altid optimist og siger, at han kommer til København for at vinde Opdrætningsløbet for fjerde gang. Det er så op til bevis, men med de helt unge heste her, kan der hurtigt ske noget, så den kommer med på et ydermandat.

10 Frank Jr Bounce kommer med tre fornuftige placeringer i sine tre starter. Var senest tredje bag Fossa og Fly By So Easy i Auktionsløbet. Jan Friis fortæller, at det er den bedste af hans to heste i løbet, og med startspor i første række havde han troet på, at den ville være helt med på stregen. Kan den levere den helt store overraskelse her?