V5-analyse til Charlottenlund fredag d. 24. januar

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 9.622 kr. Vundet 3.133kr. TBP 32,6%. Hitrate 9/34.

Printvenlig versionV5-forslag

V5-1: 9-1-6 (5)

V5-2: 5-2-1-7-8-10-9-3 (4)

V5-3: 1 Beautiful Kiss (7)

V5-4: 9-7-4-1-8 (5)

V5-5: 2-6 (4)

Pris: 240 kr. - reserveheste angivet i parantes

Spil ekspertspil direkte hos Derby25.dk

Spil ekspertspil direkte hos Dantoto (vælg spil med Fast Track logo)V5-1 / 2. løb

Hvis Søren Kolbergs 1 Elbow er ved at være klar, så får de andre noget at se til. Jeg seeder dog en hest i topform fra Bo Westergaards træningskvarter som etter.

Chancevurdering

A-chancer: 9-1-6 B-chancer: 5-2 C-chancer: 8-4-7-3-10

9 Rexine er en rigtig fin hest, som sagtens kunne have stået med fire ettaller på stribe. Galoppen i Skive kom i første sving, da Rexine var på vej mod spids. 31/12 i Aalborg speedede Rexine som lyn og torden ude i banen, og fangede Blueberry Macoy på målstregen. Senest i Skive 17/1 blev hun sendt til spids midtvejs, og vandt til slut enkelt foran så god en hest som Elegant C N. Som den kan det hele denne Thai Tanic-datter, som nødvendigvis må tages defensivt fra start denne gang. Men bliver tempoet sat ned i spids, så kører Korfitsen frem direkte.

1 Elbow har to løb i kroppen efter pause. Senest sad Elbow lidt på mellemhånd midt i feltet det meste af vejen. Gik forrest i andet spor med 600m til mål, og koblede da også let greb på førende Cæsar P P. Men måtte lade både Dixidore og Princess La Mint gå forbi de sidste 50m. Startsporet inderst på 1600m er lidt tricky, men hvis det løser sig, så er Kolbergs fine Andover Hall-søn med på stregen.

6 Alvin C G må volde både ejer/træner Mikael Poulsen samt kusk René Kjær hovedbrud. For Igor Font-sønnen har masser – som i MASSER af fart, men somme tider tackler den over i galop. Er altid spillet hårdt, og det forstår man godt, for hvis den traver hele vejen i et løb som dette, så vinder den. Har besejret mit vindertip tidligere. Hør mere på dagen og/eller tjek træner/kuskekommentarer, for måske er der spændende udstyrs- eller balanceændringer på den her.

5 Forrest Gump S F kommer fra Marcus Lindgrens træningskvarter, og har gjort det fint. Senest var den ude i et voltestartsløb med Ville Karhulati. Kiksede starten og sad sidst ud af første sving. Fik dog en fremragende ryg, og så hed det pludselig andet par udvendigt. Kom i eget angreb med 400m til mål, men kunne ikke fange den førende Big Jim Pellini, som var stukket af rundt sidste sving. Virker til at være i fin form, og kan også godt flytte sig fra start. Tog således spids på tre skridt ude fra ”7’eren” på Halmstad 28/10.

2 Diamond Dust E M kommer med to sejre i træk rundt omkring jul, og har siden fået lidt løbspause. Senest i Billund 27/12 kunne Diamond Dust E M ikke være med fra start, og sad undervejs i tredje par indvendigt. Kom ud, da en konkurrent galopperede rundt sidste sving, og kunne speede forbi favoritten Doubletrouble T T på de sidste 50m. Fin præstation, men har tjent 20.000 kr. på ingen tid, og nu er det op til bevis, om Diamond Dust E M kan klare springet fra nulklassen til at møde ret så gode heste hér.V5-2 / 3. løb

Anden afdeling af V5 er virkelig svær at bene ud, og jeg anbefaler at sætte så mange heste på kuponen, som du har råd til.

Chancevurdering

A-chancer: 5-2-1-7-8-10 B-chancer: 9 C-chancer: 3-4-6

5 C’est Peak bliver mit forsigtige førstevalg. Har gjort to starter i sit nye regi Sune Hansen/Jens Arne Hansen. Første gang 21/11 på Nykøbing Falster Travbane galopperede C’est Peak stort, da startbilen slap feltet afsted. Havde vel 40m frem til spidshesten rundt første sving, men kom godt tilbage, og angreb i tredje spor med 400m til mål. Gerko Steenwijk med Victor Ecce var dog stukket væk nede på hjørnet. Senest 20/12 på Lunden havnede C’est Peak i dødens, og Jens Arne Hansen prøvede lige med et enkelt tryk på første langside, og jeg tror det var for at skabe et hul bag førende Boris Simoni for at komme ned i ryg på denne. Men det lykkedes ikke. Fik andet par udvendigt, da Dixidore kom frem i dødens med en omgang til mål, og et par hundrede meter senere galopperede C’est Peak, da Dario Sotto kom drønende i tredje spor i ”dobbelt fart”. C’est Peak så dog fin ud på dagen, og jeg tror den er klar til sejr nu!

2 Rolles Drøm er vindertippet i Fast Track-programmet, og det kan man sagtens forsvare. Det er en fin model denne Triton Sund-datter, men første start på Lunden endte i galop. Galoppen kom i andet sving, hvor Lars Lykke ville bakke fra tredje par indvendigt til tredje par udvendigt. Det var Rolles Drøm ikke helt med på, og så fik hun i stedet et arbejde bagved feltet i et løb, som Ever So Clever vandt foran Elvira M. Svær at vurdere i sådan et amerikanerløb her, men Rolles Drøm åbnede fint senest, og nu er startsporet markant bedre.

1 Dream Lady Dream kommer tilbage efter meget lang pause. Har tidligere gjort det godt, men Broad Bahn-hoppen bliver nok ikke brændt af første gang ude, men startsporet er ganske godt til at give Dream Lady Dream det gode rygløb. Hesten er ganske hurtig fra start, hvilket den bl.a. viste på Falster 25/4, hvor den blæste til spids. I Odense 3/5 slog Dream Lady Dream så god en hest som Hoppe Derby-treeren Doyouwishdiamond, så René Jonassens hest er altså ikke helt fejl.

7 Delicious Laser gik et stærkt løb på Lunden 29/12, hvor den havde 20m tillæg. Ken Ecce fandt tredje par udvendigt undervejs, og forsøgte at følge med i angreb, da Gringo Boko. Kunne ikke helt følge, og Tax Free med Iver Jessen gled også forbi på de sidste 25m. Positiv indsats endda. Senest 10/1 på Lunden galopperede Delicious Laser direkte fra start, så dén start kan glemmes. Der er jo kun seks heste i første række på sprint på Lunden, så Deilcious Laser har fra start en god ryg på enten Dream Lady Dream eller Rolles Drøm her, hvilket Ken Ecce helt sikkert vil forsøge at udnytte. Kan få det perfekte rygløb, se op!

8 Bellissa Gry kan være en god fidus. Var katapulthurtig fra start senest, men det kan den selvfølgelig ikke udnytte fra dette startspor, som er anden række på Lunden. Senest bombede Bellissa Gry til spids, men slap til Champ efter 500m. Fik chancen midt på opløbet, da Chartbooker brød lidt ud i banen, men kunne ikke nå at veksle tempo, og måtte nøjes med tredjepladsen bag Fiftyshadesof Sisu og nævnte Chartbooker. Ligner en hest i fin form.

10 Secret Score tog spids senest på Mantorp, men måtte ud i en ”bytter” rundt første sving. Fik storfavoritten Vicar frem udvendigt efter en kilometer, og kunne ikke frede sig fra denne længere med 500m til mål. Kom dog fint tilbage og viste alt vel med formen. Startspor 10 på sprint er aldrig let, men Secret Score skal med på de større V5-kuponer.

9 Zio Salvio imponerede ikke i sin første start i Danmark. Blev taget vældig roligt fra start, og havnede i fjerde par indvendigt. Kunne slet ikke følge til slut, og skal være markant bedre her for at have chance. 3 Gerko Steenwijk er ikke så dårlig en hest, og afsluttede fint senest 10/1 på Lunden bag Danny E P. Virkede dog lidt træg undervejs.V5-3 / 4. løb

Hvis ikke indersporet bliver en fælde for Beautiful Kiss, så må V75-vinderen have stor vinderchance i dette løb. Jeg blanker.

Chancevurdering

A-chancer: 1 B-chancer: 7-4-5 C-chancer: 3-2-6-8

1 Beautiful Kiss vandt V75-løb på Lunden 29/12 efter en imponerende slutspeed. Man kunne se helt fra månen, at Flemming Jensen havde et ton i linerne rundt sidste sving, og Beautiful Kiss kvitterede ved at speede let forbi så god en hest som Umbra. ”Ismanden” sad totalt stille hele opløbet, hvilket altid er en fornøjelse at se. Senest på Jägersro hed det tredje par udvendigt og angreb på bageste langside. Det betød ikke noget, at spilfavoritten Jimpeto Joy luskede med i ryg, for Beautiful Kiss var bare bedst. Denne gang er det Ken Ecce, der sidder i sulkyen, men han har jo kørt hesten masser af gange tidligere, og har vundet med Beautiful Kiss seks gange, heraf tre på Lunden. Blank!

7 Chap A P kommer jo med kanonform. Den start 6/12, hvor han ”kun” blev anden, ja der var Chap A P jo faktisk også først på stregen, men blev deklasseret til andenpladsen. Senest måtte Chap A P angribe bagfra, men det klarede den også. Kan være rigtig hurtig fra start, og René Kjærs chance for at vinde løbet er vel at bombe til spids, og så satse på, at Ken Ecce ikke finder ud i andet spor med Beautiful Kiss. Det bliver spændende at se, om Kjær er enig i dén taktik.

4 Livi Lady gik rigtig godt i V75 senest på Lunden, i samme løb som Beautiful Kiss vandt. Sad længe fastlåst bag Elvira M og indvendigt for Dellis, men kom fri midt på opløbet, og speedede flot til tredjepladsen. Kommer Nicklas Korfitsen fri lidt tidligere, så er Livi Lady mindst anden, og kunne måske endda have truet Beautiful Kiss. Det sidste er lidt gætværk, for Jensen var som nævnt aldrig efter sin hest, så han havde nok noget sparet. Topform på Livi Lady, som skal med på kuponen som en af de første, hvis man garderer.

5 Cody S er en af de bedste heste i René Jonassens stald. Kommer tilbage efter ti måneders pause, og jeg tager den med som B-hest, fordi jeg ved, hvor god den er. Jeg opfordrer dog til, at man læser trænerkommentarerne på Fasttrackracing.dk og hører, hvad Jonassen siger i Fast Track-udsendelsen fredag eftermiddag.

De sidste fire heste ser jeg ikke med vinderchance. 3 Amadillo C N kan dog være en lille fidus. Viste fremgang senest som tredje til Unstoppable og Bosse Game efter perfekte rygpositioner hele vejen.V5-4 / 5. løb

Så stiger sværhedsgraden igen i V5-4, hvor hestene står “urimeligt godt” mod hinanden.

Chancevurdering

A-chancer: 9-7-4-1-8 B-chancer: 5-3 C-chancer: 6-10-2

9 Akrobat er en hellækker model at skue, men man skal godt nok langt tilbage i sportssystemet, for at finde seneste sejr. 12/11-2017 var seneste sejr, men jeg synes forudsætningerne er ganske ok her. Der er ingen verdensmestre i feltet, Akrobat viste fin form senest som fjerde i en Liga-finale mod bl.a. Harley Boko og Cutty Sark, og får den mangedobbelte Lunden-champion Steen Juul i sulkyen. Farlig hvis den kan sidde på hug indtil 300m fra mål. Første start i nyt regi.

7 Bella Donna skal også helst have et rygløb serveret, og er ligesom Akrobat havnet i anden række. Kom senest tilbage 17/1 i Skive efter et halvt års løbspause, og galopperede kort efter start. Måtte selvfølgelig ned som sidste hest undervejs. Kom med i angreb med 400m til mål i ryg på Allineedislove, og eget angreb ind på opløbets lige bane. Speedede godt helt ude ved rækværket, og er sikkert bedre med dén udblæsning i kroppen. Vinderchance.

4 Dandit kom tilbage efter seks ugers løbspause senest på Lunden 10/1. Blev taget yderst roligt fra et iskoldt startspor otte, og havnede som sidste hest undervejs. Femte par udvendigt, og havde ryg hele vejen på den senere vinder Fiftyshadesof Sisu. Speedede sylhvast ude i banen til slut, og selv om der kun står et 4-tal i resultatrækken, så var Dandit kun slået med mindre end en halv længde. Meget godt klaret, når den midt på opløbet slet ikke var med i kameraets vinkel! Kan sagtens vinde her.

1 C C’s Easy Lady har stor kapacitet, og har tidligere gjort det godt på sprint på Lunden. Var matchet hårdt i en Ligafinale 29/12 på Lunden, og senest på Jägersro bekræftede den formen efter et upassende løbsoplæg. Skal ikke overses.

8 Betula Derm blev ”kun” noteret for en fjerdeplads senest 10/1 på Lunden, men Ken Ecces hoppe gik nu ikke så ringe endda, for Betula Derm havnede i dødens på Bailey Bakkely undervejs. Gik forbi denne med 500m til mål, men kunne ikke frede sig for bl.a. Chap A P og A Secret Word. Fra dette startspor kan det næsten kun blive til et godt rygløb, og Betula Derm skal med på de seriøse V5- og V4-kuponer.

5 Vesuv og 3 Blessi Chap er de næste, hvis man gerne vil gardere endnu bredere, men jeg vurderer, at 9-7-4-1-8 er nok.V5-5 / 6. løb

Otto Hallings Mindeløb afslutter V5-spillet, og hvordan rangerer man de svenske heste uden nævneværdige resultater på det seneste op imod nogle af de bedste danske heste?

Chancevurdering

A-chancer: 2-6-1 B-chancer: 4-5-8 C-chancer: 7-3

2 Poet Broline er vindertippet i Fast Track-programmet, og jeg tager ryg på Vagn Honum hér. De to seneste starter har været helt umulige. Først 21/12 på Halmstad med danske Henriette Larsen. Måtte ned som sidste hest, og kunne ikke tage nævneværdigt ind på heste som Baron Gift og Olle Rols, som var første og anden. Ok afslutning endda. Senest på Jägersro 4/1 med Peter Untersteiner sad Poet Broline også sidst undervejs, og det var altså mod heste som Disco Volante og Star Advisor Joli. Nu fra perfekt spor i et lille felt, og – hvis banen tillader det – sandsynligvis uden sko. Det ligner, at Peter Zadel trykker på speederen fra start, og mon ikke Poet Broline som minimum så kan gå en 1.12-tid?

6 Thunder Peak har fået en ”puster” på en måneds tid efter flere flotte præstationer i andet halvår af 2019. Præstationer som var medvirkende årsag til, at Thunder Peak var nomineret til gallaen i kategorien ”årets ældre hest”. Det blev bl.a. til V75-sejr i Norge efter flot styring af Ken Ecce, men i V75-finalen på Solvalla, havnede Thunder Peak lidt uheldigt til, og måtte nøjes med en præmie. Kan være hurtig fra start, og vi har før set de yderste startspor være gode på sprint på Lunden. Det er dog ikke let at regne ud, hvad Steen Juul gør fra dette startspor.

1 Counterfeightr udgår!
Blev lidt sat af i tredje spor rundt første sving senest, og måtte ned som sidste hest undervejs i en 1.09-åbning. Galopperede så efter 750m, og tabte mange meter. Gik dog en stor ophentning, og afsluttede godt til femteplads i et løb, som blev vundet af Flirting Girl med Peter Ingves. Bekræftede formen fint. Har haft startspor 10-11-11-2-7-11-11-9 de seneste otte starter, og den eneste gang med godt startspor, da hoppe Counterfeightr direkte fra start. Kan godt flytte benene fra start, hvilket den bl.a. viste 23/5 på Kalmar, hvor den tog spids og vandt foran Let It Happen.

B-hestene er lidt en flok ”brogede får”. Virkelig gode heste, men det er ikke helt let at vurdere, hvor formen er henne. 4 O’grady kan rigtig meget på sine gode dage, men klaveret har spillet mere i dur end i mol det seneste halve års tid. 5 Flying Fortuna troede jeg skulle vinde både første og anden gang ude i Flemming Jensens regi. Det samme gjorde mange andre spillere, idet odds var hhv. 23:10 og 27:10. Var stort slået af Obi senest 11/1 i Aalborg, da galoppen kom i opløbet, men var ellers kommet hjem i 1.16,5a/2140m i en ganske svær bane. 8 Ultimate Photo blev senest nødt til at gå i dødens på Stud Muffin i Aalborg, og galopperede sig væk på bageste langside. Nej, jeg tror 2 Poet Broline gør det – medmindre Steen Juul rammer startbilen helt perfekt og satser boksen med 6 Thunder Peak, så han rammer spidsen direkte.