V5 Charlottenlund 24. april

Af Jesper Elbæk.V5-1: 3-8-9-2-6-7-5-10-4-1 (3)

V5-2: 9-3-6-4-5-1-7 (8)

V5-3: 5-7 (4)

V5-4: 3-1 (9)

V5-5: 6 Staro McMillan (4)

Pris: 280 kr. (Reserveheste i parentes)


Spil via Derby25

Spil via Dantoto


V5-1, 2. løb

Den ene af Team Lundens heste må have en fremtrædende chance i V5-prologen.

A-chancer: 3-8-9 B-chancer: 2-6-7-5-10-4-1 C-chancer: Ingen

3 Earl Grey har fået en rigtig god start som Team Lunden-hest med en sejr og en andenplads. Sejren kom i første hug 9/2, hvor Earl Grey startede i tredje par indvendigt, før René Jonassen smart skiftede til tredje par udvendigt med 1100m til mål. Angreb fint med 400m til mål, og tog sig hurtigt frem til Delicious Laser. Knækkede denne og svarede også op for gode angreb fra Miscellaneous og Enjoy’s Rapide S. Senest i Odense 6/3 havde Jonassen ramt perfekt andet par udvendigt, da No Soup For You galopperede i dødens, og så måtte Earl Grey selv tage dødens på Airborn M, som var godt gående på dagen, og ikke kunne besejres. Gik godt og bør have stor chance i dette løb.

8 Tour Eiffel har fået et iskoldt startspor her, men sådan er det jo med amerikanerløb. Forrige start 28/2 vandt Tour Eiffel efter tidlig spids. Løb sit helt eget løb foran feltet, og selv så god en hest som Dixi var chanceløs for at indhente den store Qwerty-hoppe. Senest på Halmstad 14/3 blev det til en meget rolig start i et løb, som Bo Westergaard-trænede Rexine vandt let for Björn Goop. Tour Eiffel havde andet par udvendigt det meste af løbet, og forsøgte angreb over de sidste 700m, men det bed ikke rigtig, og Tour Eiffel holdt mest af alt sin fart ned gennem opløbet, mens nogle mere meriterede heste løb forbi hende. Går ned i konkurrence her og skal krydses på alle V5-boner.

9 Dandit er hårdt betroet hver gang, men den skuffer vinderspillerne. Pladsspillerne er sikkert godt tilfredse med Dandit, som har været blandt de tre fire af de sidste fem starter. Senest sad Dandit i tredje par udvendigt, og angreb med 600m til mål. Kom ned i ryg på No Soup For You kortvarigt, men blev så igen sendt i angreb med 300m hjem. Løb og baskede med halen og drejede hovedet lidt, så det er ikke sikkert, at Axel Jacobsen kunne køre for fuldt ned gennem opløbet. Gik dog et godkendt løb, og startsporet her er ikke helt ringe.

Resten af feltet er B-chancer, og lad mig kort kommentere på nogle af dem. 2 C’est Peak er lynhurtig men ustabil, og nu har ejer og dyrlæge Sune Hansen haft en pause, hvor han kunne reparere eventuelle fejl på hesten. Eller ”doktorere” lidt på den, som den faste kusk Jens Arne Hansen plejer at sige med et glimt i øjet. 6 Captain Coke er lidt samme type. Lynhurtig, men der er også for mange g’er i resultatrækken. 7 Chic Summer kender vi jo ikke det store til i Danmark. Den har aldrig vundet i 16 starter. Skiftede ejer til Dennis Nielsen og Sune Hansen 1/12 sidste år, og kom på Dennis Nielsens træningsliste i starten af februar, så der er gode muligheder for, at hesten er blevet forbedret i forhold til resultaterne i programmet. 5 Count On Me K G er endnu en hest, der galopperer alt for ofte, men uden at sige noget som helst negativt om Jan Tranholm og Jonas Hansens evner i en sulky, så er René Kjær nok lige et niveau eller to over.

V5-2, 3. løb

Normalt ville man kun kigge kort tid på startlisten og sige ”Åh, det vinder Countdown let”. Men så enkelt er det næppe.

A-chancer: 9-3-6 B-chancer: 4-5-1-7-8 C-chancer: 10-2

9 Countdown får naturligvis vindertippet. Men den har altså 20m tillæg og lukket spor i volten, så det er ikke bare givet, at den løber forbi alle de andre. Den får dog Max Nielsen i sulkyen denne gang, og selv om datteren Nanna også er dygtig i en sulky, så har ”den lille Max med den store virkning” bare langt mere rutine og en masse storløbssejre på meritlisten. Ved seneste start og sejr 1. februar prikkede Nanna Nielsen starten perfekt, og førte hele løbet. Banderas blev lidt næsvis til slut, men Countdown gjorde arbejdet færdigt. Bliver favorit her, men den er nok en af dem jeg vil kalde ”en favorit i fare”.

3 Esajas er skiftet fra Kaj Jensen til Alex Haagensen siden seneste start. Vandt meget let som favorit på Jägersro 25/2 i et løb, som dog havde overskuelig konkurrence, og senest i Aalborg 7/3 galopperede Esajas en topplacering væk. Sad undervejs i tredje par indvendigt i et løb, som blev ført an af Anders Pedersen med Cassano. Esajas blev bakket fri med 400m til mål, og blev sendt afsted i tredje spor. Galopperede med 250m til mål, havde aldrig nået frem til Cassano, men var nok blevet anden på en tid omkring 1.16,8/2160m. Ifølge trav.dk har Alex Haagensen haft Esajas i træning siden 8. april.

6 Miscellaneous afsluttede godt 9/2 bag Earl Grey, men nåede netop ikke frem. Senest på Lunden 8/3 var Miscellaneous ryg på dygtige Estrella Sisa hele vejen. Så ud til at have en masse kræfter sparet midt i opløbssvinget, men Estrella Sisa havde meget mere benzin tilbage på tanken, og forsvandt bare væk til sejr. I stedet blev Miscellaneous overhalet af både Cinxia og Badlands på de sidste ti meter af løbet.

4 Dollar Dream er en lækker Calvin Capar-søn, som ganske vist kun står med én sejr i 28 starter. Jeg er dog ikke helt stået af den endnu, for i glimt viser den noget af det rigtige. Senest på Jägersro 15/4 galopperede den fra start, og var hurtigt diskvalificeret. Forrige start på Åby 29/3 var langt bedre, hvor Axel Jacobsen fandt et godt løb til sin hest i tredje og andet par udvendigt. Dollar Dream så vældig gålysten ud på bageste langside, men blev lidt generet med 300m til mål, da en konkurrent galopperede lige foran. Dollar Dream havde aldrig kunnet gøre noget ved Dancing With Demons med Bo Falsig, men gik godt endda.

5 Enjoy’s Rapide S afsluttede godt fra en position et godt stykke nede i feltet 9/2 bag Earl Grey og Miscellaneous, og har så ikke startet siden. Michael Juul er en udmærket amatørkusk, men nu skal der jo være proffer i vognen indtil 11. maj, og så har Juul hyret Kasper K. Andersen, og det er altså en interessant konstellation.

1 Ellerslie Downs har en god udgangsposition er og sandsynligvis spidshesten undervejs. Har dog ikke startet siden november, så det er nok for meget at af det gode at forlange sejr. 7 Eistee Bakkely er vældig hurtig fra start, men det er længe siden den har startet i voltestart. I seks starter i karrieren i voltestart har Eistee Bakkely aldrig galopperet, men den har til gengæld heller aldrig vundet. 8 Rolles Drøm var staldskrig de første to gange siden den kom til Danmark, men det er altså ved at være op til bevis.

V5-3, 4. løb

Så kommer de! Nogle af Derby-hestene i E-årgangen.

A-chancer: 5-7 B-chancer: 4-2-6-3 C-chancer: 1

5 Eastboundanddown var anden i Grand Circle 3-års Championat i Skive 10. juni sidste år. Havde bagspor og leverede en rigtig god afslutning ude i banen. Senere kvalificerede Peter Rudbecks hest sig til Jydsk 3-årings Grand Prix i Aarhus, hvor den var uplaceret i finalen, og så har den ikke startet siden i den dårligste sæson i nyere tid for Skive-amatøren, som kørte godt 300.000 kr. ind med staldens heste. I sig selv ikke et dårligt resultat for en amatørtræner (!), men det er bare under en tredjedel af det niveau, som Rudbeck plejer at holde. Ingen af hestene i dette løb har sådan for alvor løb i kroppen – kun 1 Eastandwest har været til start, og det blev en galoptur og en 1.23-tid – så alle er lige.

7 Erling var hesten, som besejrede Eastboundanddown i det nævnte Grand Circle-løb. Erling havde også bagspor, og kom afsted en postgang før Nobodybeatsthebeat-sønnen. Men bortset fra den store sejr i Grand Circle, så er jeg ikke fuldstændig overbevist om, at træner Henrik Thomsen var helt tilfreds med sæsonen endda. For Erling vandt både en prøve til Dansk Trav Kriterium og Dansk Avlsløb – men fik kun mindre placeringer i finalerne i begge disse løb. Men altså 352.976 kr. er jo isoleret set fantastisk flot, men det kunne være blevet til meget mere jo.

4 Luna Brodda er for nylig blevet Team Lunden-hest. Der er tale om en virkelig lækker, langbenet Trixton-hoppe, som lidt mystisk ikke står med et ettal i resultatrækken. Den har dog også været matchet stenhårdt, og i vinterpausen er hesten så skiftet fra den ene Lunden-træner til den anden; fra Steen Juul til Ken Ecce, dog med et ophold på nogle måneder hos Björn Goop der imellem. Ifølge trav.dk er Luna Brodda trænerskiftet 30. januar, så Ecce har haft god tid til at forberede Luna Brodda til denne start. Men hun bliver godt nok kastet for løverne direkte!

2 Express A P løb lige over mål med Erling i Dansk Trav Kriterium, og ejeren Team A P – Eigil Andersen og fru Bente – vil gerne have, at Morten Juul selv kører deres heste. Og selv om Morten Juul jo ikke er Flemming Jensen-størrelse, så kører den 44-årige træner nu ret godt, og med et fint overblik. Express A P er ganske hurtig fra start, og kan være løbets joker.

6 Ecco C N havde ikke en god 2019-sæson på trods af en indtjening på knap 100.000 kr. I hvert fald ikke i forhold til, hvad man forventede af hesten, som i 2018 vandt Jydsk 2-årings Grand Prix. Blev tredje i Grand Circle 3-års Championat og fjerde i Grand Prixet i Aarhus, men ellers var der ikke meget at råbe hurra for resten af sæsonen. Jeg tænker dog, at Steen Juul har brugt vinterpausen på at reparere på Ecco C N, og han melder den stensikkert ikke, hvis den ikke er klar til start. Er lynhamrende hurtig fra start, og tager spidsen, hvis Steen Juul vil.

3 Enforalle P vandt Pay Dirts Mindeløb i Skive i april 2019, men ellers er historien lidt den samme som med Ecco C N; man havde nok forventet mere. Sæsonen sluttede med en placering i Dansk Avlsløb, men kapaciteten er uomtvistelig, og finder Kent Friborg en god ryg undervejs, så kan Enforalle P speede stærkt.

1 Eastandwest var en af de hurtigste 2-åringer i årgangen med tiden 1.14,9 – men har sidenhen overhovedet ikke kunnet leve op til det. Har dog Flemming Jensen i sulkyen denne gang, og ”Ismanden” kan altså et eller andet. Det var næppe uden grund han blev kaldt ”Truxa” (troldmanden), mens han var træner i Sverige.

V5-4, 5. løb

Drengene mod pigerne. Destiny S og Baronessen vs. Casino Brick og Hocus Pocus.

A-chancer: 3-1-9-6 B-chancer: 2-8-7 C-chancer: 10-5-4

3 Destiny S fik ikke sit hattrick fuldbyrdet senest på Lunden 8/3, men det skyldes jo nok, at Destiny S og Aronia tog sig en ordentlig dyst om spidsen med 1.10-fart de første 500m og 1.11,3 den første kilometer. Steen Juul kom til spids før sidste sving med Destiny S, men Birger Jørgensen havde ligget og lunet sig bag de to duellanter med Eurydike Hornline, og den gled forbi Destiny S på de sidste 50m. Men Destiny S havde stor ære af løbet, og havde vel vundet med alle andre løbsafviklinger end dét, der skete.

1 Baronessen må ikke køres af sin sædvanlige kusk Katrine Mikkelsen, så Max Nielsen er hyret bag den starthurtige hoppe. Ingen tvivl om, at Baronessen tager spids, hvis Max Nielsen vil. Og det vil han nok, men jeg tænker faktisk også, at Nielsen gerne vil have en ryg at gå på på den velvoksne distance 2500m. Seneste start på Jägersro gav en fjerdeplads. Det så længe ud til, at Baronessen ville blive skovlet ned gennem feltet af en træt spidshest, men så galopperede en hest udvendigt, og så kunne Staffan Nilsson komme ud i andet spor. Så storslået ud med 100m til mål, men tog sig alligevel sammen til slut, og kæmpede sig tilbage til fjerdepladsen.

9 Hocus Pocus tåler at starte på, og har tjent gode penge til Stald Rita i sæson 2019, hvor den blandt andet vandt en Liga 4-finale. Dermed er den rykket op i Liga 3, og det skal den Morten Juul-trænede hest nok lige vænne sig til. Er dog ikke faldet igennem, og der er tale om en stærk krabat, som nok vil være glad for distancen 2500m. Hvis tempoet bliver for lavt fremme i spids, så tøver René Kjær næppe med at rykke i højre line og køre frem.

6 Casino Brick var Team Lunden-hest frem til nytår, men Team Alex Haagensen var så glade for hesten, at de fik samlet et nyt hold ejere, så Casino Brick blev hos dem. Og det er gået fornuftigt i de tre første starter med en sejr og en andenplads. Senest på Halmstad havde Casino Brick springspor i voltestart, og det blev en dårlig start både for Casino Brick og den anden hest fra springspor. Casino Brick galopperede mellem heste i en trang situation efter 100m. Kom tilbage i feltet, men var reelt træt med 200m til mål.

Jeg tror vinderen er nævnt blandt disse fire heste. Mine tre B-heste er 2 Fresh Fiona M E, 8 A Secret Word og 7 Sesame Street. Ingen af disse er dog just vindertyper for tiden, og oser vel heller ikke ligefrem af form. Alle tre har dog gjort det godt tidligere, så vil man gardere, så skal det være med dem.

V5-5, 6. løb

Sæsondebut til en af de bedste dansktrænede heste overhovedet.

A-chancer: 6-4 B-chancer: 1-5-8-7 C-chancer: 3-2

6 Staro McMillan er selvfølgelig hesten, jeg hentyder til i overskriften. Det er hesten, som de seneste par sæsoner har taget favntag med de bedste svenske heste i 2015-årgangen – uden overhovedet at falde igennem på nogen måde. Og kun en forspændingsfejl – som ejer og træner Søren Kolberg selv har taget skylden for – i det svenske Kriterium og en ikke særlig optimal styring i Derbyprøven året efter gør, at Staro McMillan ”kun” står med 450.000 kr. på præmiekontoen. I sidste start i 2019 blev det til galop ind mod første sving, og så blev det vinterpause. Staro McMillan bør normalt vinde dette løb uden større problemer.

4 Key Largo er dog en god hest, som også sættes som A-chance. Seneste start/sejr på Lunden 23/2 gav et løb undervejs i andet par udvendigt, mens Usain Cup havde spids for Hanna Lähdekorpi. Peakadilly med Steen Juul sørgede for at sætte lidt pres på Usain Cup, og med 300m til mål angreb René Kjær med Key Largo. Det lignede længe Usain Cup, men Kjær lagde sig ned i sulkyen i bedste amerikanerstil, og på de sidste ti meter gled Stald Kjærgos hest forbi til sejr. Flot præstation, og René Kjær chance i dette løb er vel at fyre afsted fra start for at komme til spids tidligt i løbet.

1 Another Dream gjorde en god figur senest i et langdistanceløb over 2950m, hvor der kun var fem heste med. Kasper K. Andersen kørte til spids, og slap til Victory Island med Steen Juul efter en omgangs kørsel. På bageste langside kom Flemming Jensen i angreb med Come On Hugo, og det stod hurtigt klart, at den var stærkere end Victory Island på dagen. Inde bagved var Kasper K. pludselig fanget med Another Dream, men fik den vredet på tværs, og så speedede den forbi Victory Island til slut. Flot præstation.

5 Ymer Brick er jo en hærdet hest, som har startet i V75 flere gange med gode resultater til følge. Kommer i sæsondebut, men ”Kojak” – Hans Henning Kristoffersen – plejer at have hestene klar direkte. 8 Flying Fortuna kommer ud fra 40m tillæg, og altså 20m frem til Staro McMillan og Key Largo, og det tror jeg ikke den løser. En trioplads er selvfølgelig inden for rækkevidde. 7 Dekandent K er den sidste hest jeg finder plads til i B-gruppen. Vandt senest en flot sejr for sin ejer og træner, 17-årige Cecilie Juul, men nu er konkurrencen selvfølgelig langt hårdere, og startsporet i volten er alt andet end godt.

Live