V5-analyse til Charlottenlund fredag d. 20. september

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet 7.684 kr. Vundet 10.420 kr. TBP 135,6%. Hitrate: 7/25.


Printvenlig version


V5-forslag

2-5-7-4-6 (1-3)

2-9-6-1 (8-7)

4-5-2-1 (8-10)

7-3 (11-4)

12-10 (3-4)

Pris 320 kr.


V5-1 / 2. løb

Et fint stayerløb, hvor 2’eren utvivlsomt bliver pæn favorit efter to sejre. Indersporet i anden volte kan blive en fælde med risiko for at blive lukket inde fra start, og konkurrencen er skærpet. Derfor kan den være en favorit i fare, så jeg tager de fem på, der kan vinde.

A-chancer: 2-5-7-4-6 B-chancer: 1-3 C-chancer:

2 Muscle Lane gør det bare bedre og bedre for Steen Juul med sejre i de to seneste starter. Forrige gang tog den spids og forsvarede sig tappert hele vejen ind mål mod Wham Bam Boo og Vip Hall. Senest blev den kørt frem til spids efter 500m, da røgen havde lagt sig. Tog imod Alonso Cæsar med en omgang til mål, hvor de to fjernede sig fra feltet og havde duellen. Steen Juuls hest holdt sig hele tiden en længde foran og sejrede forholdsvis sikkert. Er et motiveret vinderbud her, og det kan da sagtens være, at den bare vinder igen. Men hvis vi skal have V5 til at give bare lidt på en favoritpræget dag, så kunne det være her, vi skal søge efter en overraskelse. Fra spor et i volten fra tillæg, så er der en vis risiko for, at Muscle Lane kan blive lukket inde i inderbanen, og så kan den være ilde ude, da de fleste konkurrenter ikke er uefne.

5 Alonso Cæsar kom senest tilbage efter lidt pause. Kæmpede tappert en hel runde i dødens på Muscle Lane og gik et stort løb. Her er det 500m længere, hvilket ikke er nogen ulempe for Alonso Cæsar, der tilmed bør være gået frem med løbet i kroppen. Måske kan Birger Jørgensen tidligt få lov til at overtage, og så er det favoritten, der kommer til at gå udvendigt i modsætning til sidst, og så kan resultatet blive omvendt.

7 Offshore Man vandt forrige gang sikkert i Aalborg fra tillæg som her. Skyllede hen over feltet i slutfasen til sikker sejr 10-15m før Victor Rush. Senest var den i front, og sejren syntes i hus, da den stoppede op på de sidste meter, så rygkørte Trophy Spring kunne gå kort forbi på open stretch. Langt løb er ikke favoritdistancen, men den har før gjort det godt på distancen, hvis den kan vente med at spille sin speed ud til sidst. Så på klassen kommer den med på bonen.

4 Molliere var godkendt på derbydagen som fjerde til Andre Ward i langløbet. Senest ude i stayerløbet i Aalborg, hvor den efter et stykke vej udvendigt uden ryg overtog spidsen ud på sidste omgang. Så længe sejrsaktuel ud, med i den stride modvind i opløbet tog det imod til slut. På de sidste 50m gik Chablis og Come On Hugo kort forbi. Har fordel af de 2.500m her, og måske er det Moliere og ikke Alonso Cæsar, der tidligt kan overtage spidsen fra U S Flying. I så fald stiger vinderchancen for Jeppe Juels hest, og den skal med på kuponen.

6 Attila havde været uheldig et par gange før sidste start med galop tre gange i træk. Forsøgte seneste at køre mod spids, men blev svaret op af Armani Hyrdehøj. Efter kort tid i ryg på denne blev Attila sendt op udvendigt på den førende og løb resten af løbet i dødens. Var tapper og nåede akkurat forbi Armani Hyrdehøj på stregen, men kunne ikke modsvare angrebet fra vindende Aros Line, der efter et sukkerløb gik forbi til slut. Viste dog alt vel med formen, og den er luringen i det her løb og får et kryds på kuponen.

1 U S Flying og 3 Amadillo C N trives begge på distancen. Førstnævnte er for hårdt inde her, og sidstnævnte kommer efter pause, så de er ikke vinderaktuelle her.


V5-2 / 3. løb

I den første hoppeprøve kunne 2’eren være et muligt blankbud, da den formentlig sidder i spids tidligt. Sammen med 9’eren virker de to et hoved højere end resten, men hos hopperne har årgangen været mere jævnbyrdig end hos hingsten, så chance for overraskelser er lidt større her. Jeg tager et par af boblerne med på kuponen i håbet om en overraskelse ud over de to favoritter.

A-chancer: 2-9 B-chancer: 6-1-8-7-4 C-chancer 5-3

2 Ebony Blåbjerg var anden i GP’et i Aarhus til Eenymeenyminymoe, efter at have sluppet spidsen til denne med en omgang hjem. Gangen efter vandt den let fra spids i Aalborg efter føring hele vejen, hvor Exit To Heaven let blev afvist, og hvor der var et stykke ned til Eyecandy på fjerdepladsen. Senest spor 12 i derbyweekenden, hvor den aldrig kom ind i kampen. Bare glem den start. Er spidskandidaten her, og kommer den til spids, bliver den svær at besejre. Det kan bare være, at den spidser løbet hjem, men dels for at jagte en overraskelse, dels fordi det er hopper, og der er god form på flere af modstanderne, der viser klar fremgang, så garderer jeg. Men er man ude i gangekuponer på en dag som denne med flere afdelinger, der bør kunne løses i meget få heste, så kan den være et blankbud.

9 Energy Mix forbedrer sig fra gang til gang. I GP’et i Aarhus gik den godkendt fra spor 11 til tredjepladsen bag Eenymeenyminymo og Ebony Blåbjerg. Og i derbyweekenden sad den i vinderhullet bag Osoma, hang vældig godt på bag denne til andenpladsen og var 20m før Ebony Blåbjerg i mål, der dog sad langt tilbage undervejs fra spor 12. Er i klar fremgang og er starthurtig. Har ryg på favoritten fra start og kan måske komme godt igennem fra anden række til god position. Så kan den blive livsfarlig her. Klart andenvalg.

6 Eyecandy var forrige gang 25m efter Ebony Blåbjerg i mål i Aalborg. I Derbyweekenden chocksejrede den fra spor 12, hvor den fra 4u skyllede hen over feltet forbi staldene og vandt med det halve opløb. Her kan den komme til at sidde godt til, og hvis den kan speede på samme måde igen, kan den blive farlig for favoritterne her. Er i klar fremgang og får et kryds på kuponen.

1 Elektra Henley har ikke gjort meget forkert i karrieren. Tog en sejr i anden start, og gangen efter startede den fra spids i Billund, hvor Anders Pedersen kørte friskt derudaf. Tog imod E Type Cash mod slutningen, der skulle give 20m forud. Selv om den løb uofficiel dansk rekord, så afviste Elektra Henley den senere GP-vinder, og det aftvinger respekt. Tog endnu en sejr i Billund, og lignede en vinder i derbyweekenden, hvor det så ud som om, at Anders Pedersen troede, han var i mål. Han har nævnt noget med en løs bane som forklaringen på, at Echo Hill fangede den på målstregen. Første gang i auto her, men det kører for Anders P. i øjeblikket, og vi kender ikke bunden på den her hoppe, så den får det sidste kryds på kuponen.

8 Exit To Heaven har gjort det stabilt med tre tredjepladser i det svenske, en andenplads til Ebony Blåbjerg i Aalborg, og senest var den med flokken hjem i derbyweekenden, hvor den var femte til Osoma. Spor 8 trækker gevaldigt ned, men den skal nok gå videre til finalen. Men fra det her spor, bliver det svært ligefrem at vinde.

7 Ella Rush har tre på stribe for Anders Pedersen, der her selv vælger Elektra Henley og overlader linerne til Flemming Jensen. Sejrene er dig taget i noget mere behersket konkurrence, og det er første gang den møder de bedste i årgangen. Så fire på stribe bliver det næppe, men en plads i finalen kan det sagtens række til.


V5-3 / 4. løb

Her kunne en af de helt hotte favoritter til sejren i Kriteriet E Type Cash være en blankmulighed. Jeg vælger dog at gardere, da Steen Juul har to starthurtige heste med, hvor en fejlfri Ecco CN næppe afgiver spidsen, hvis den kommer dertil. Det kan betyde et løb udvendigt for favoritten, og så kan den være sårbar for en af de rygkørte heste, eller at en formforbedret Ecco C N holder hele vejen med det kortere opløb her end i Aarhus.

A-chancer: 4-5-2-1 B-chancer: 8-10-6-11-9-3 C-chancer: 7

4 E Type Cash viste klassen ved at vinde både prøven og finalen i GP’et i Aarhus i karrierens sjette start. I Derbyweekenden pressede Flemming Jensen sig til spids og gik et stort løb, men kunne ikke stille noget op, da Empire spillede sin slutspeed ud og vandt sikkert. Er motiveret favorit her, men da Steen Juul har to starthurtige heste her, kan det ligne et løb udvendigt uden ryg her. Måske er den bare bedst og vinder alligevel. Det er klart førstehesten i den her afdeling, men da løbsafviklingen kan blive lidt ugunstig for hesten, garderer jeg, selv om den er feltets bedste hest.

5 Ecco C N har været lidt længe om at komme helt op i omdrejninger i denne sæson. I GP’et i Aarhus tog den spids og fik Empire frem udvendigt. Forsvarede sig tappert, og først på bakken måtte den se Empire koble et meget lille greb, og hvor vinderen E Type Cash samt Eric The Eel også nåede forbi. Men den var kun en længde efter vinderen i mål, så der var formfremgang at spore. Blev kørt mod spidsen i derbyweekenden, men det endte i galop, så der fik vi ikke set, om der var yderligere formfremgang. Er meget starthurtig og tager givetvis front her. Vil sikkert blive kørt i front, og så holder den meget længe – måske helt ind i mål.

2 Extreme har gjort det forrygende på det seneste. Fine præstationer i det svenske med sejr og en andenplads i en 13-tid. I Aarhus var den ude i en 9-åbning for at presse sig til spids mod Euro Dream i GP Consolation. Holdt alligevel hele vejen og sejrede sikkert. I derbyweekenden kørte Thomas Uhrberg til spids og fik tidligt Billi Time op udvendigt. De to gav hinanden en mægtig kamp. Extreme forsvarede sig indtil midt i opløbet, men så måtte den lade Billi Time gå forbi. Den har Flemming Jensen meget høje tanker om, så det var ingen skam at tabe til den. Extreme er hurtig fra start, så det ligner vinderhullet bag staldkammeraten Ecco C N her. Fra den position bliver den farlig, hvis den får chancen til slut. Ender langt fremme her.

1 Enforalle P viste først på sæsonen rigtig fine takter, da den vandt på Musketerdagen. Siden har den været lidt uens i præstationerne, men gik godt i Sverige i meget hård konkurrence. Virkede ikke i orden i Billund gangen efter, men det var den igen i derbyweekenden. Sad i 4i og kusken ledte efter angrebsplads, men den kom aldrig. Gik over mål med kræfter sparet, og Kent Friborg udtalte, at den aldrig havde været bedre. Den er luringen i den her kvalifikation, hvor den dog ikke kan udnytte indersporet. Men kommer den ud til en fornuftig position i andet spor, kan den være med i slutstriden her. Får det sidste kryds på kuponen.

8 Epicwildfire M T har vist, at den kan være med blandt de bedste, hvor den galopperede andenpladsen væk i GC bag Erling. Tredje i GP-prøven i Aarhus bag Empire, hvor det blev til galop i finalen. Har holdt pause siden, og fra svært spor 8 er den højeste en triokandidat her.

10 Emoji har vist sit store talent flere gange med fem sejre primært hjemme i Odense. Var chanceløs fra spor 12 i derbyweekenden i løbet, som Casino Royal vandt fra spids. Hesten har været klart bedste, når den har siddet med fremme. Så fra bagspor for fjerde gang i træk mindskes chancerne betragteligt.


V5-4 / 5. løb

En af de måske lidt mere åbne afdelinger, vil nogen mene, hvor de to forhåndsfavoritter er 3 & 7. Jeg holder Encore Cloc meget højt, og en Erling i normal forfatning er ikke dårligere end nummer to her. Peter Rudbecks to heste har ikke startet siden GP’et i Aarhus, og det har ikke rigtig kørt for Stald Hole In One i år. Morten Juul har to boblere i de to A P-heste, hvor Express A P er den bedste og har godt spor her til måske at kunne tage sig til finalen. Men det bør være et tohestes opgør, når vi taler V5-spillet.

A-chancer: 7-3 B-chancer: 11-4-8-1-2-10 C-chancer: 9-5-6

7 Encore Cloc har ved flere lejligheder vist, at den hører til i toppen af årgangen. Var knebent slået af E Type Cash i GP-prøven, og i finalen fik den ikke rigtig angrebsplads fra 3i, før det var for sent. I derbyweekenden håbløst spor 12, hvor den gik klart godkendt fra køen og satte ny rekord. Kan være hurtig fra start, og jeg forventer, at Henrik Lønborg vil forsøge at tage spids her. Sker det, bliver den svær at slå.

3 Erling vandt jo GC i Skive efter et løb i køen fra spor 11. I GP-sammenhæng klappede det ikke rigtigt for den tidligere verdensrekordholder. I derbyweekenden blev den kørt optimistisk frem udvendigt på E Type Cash efter 700m. Hold godt ved fra dødens, og var trods alt fjerde kun slået af suveræne Empire, E Type Cash og Haagorts Maja Turbo. Senest ude med dobbelt tillæg, hvor det blev til en kort galop med 800m hjem. Det var lidt urovækkende, selv om den gik godt bagefter, men aldrig nåede i nærheden af spidshesten Estrella Sisa. Måske vil Mønster forsøge at køre mod spidsen her, men med galoppen seneste i mente kan det være, at han kører på sikkerhed. Men den er en af to klasseheste i feltet og bør fejlfrit ikke få problemer med at gå til finalen.

11 Eastboundanddown gik godt først på sæsonen, hvor den var anden i GC fra spor 12. I GP-sammenhæng skuffede den i finalen efter en tredjeplads i prøven. Der var ikke det store skud i den i selve Grand Prix’et, og den har holdt pause siden. Kommer således med friskopladede batterier, men spor 11 nedsætter jo forventningerne. På klassen skal den være med til at kæmpe om den tredje finaleplads efter de to favoritter.

4 Express A P er en af boblerne i årgangen, der er i klar fremgang. Tog et par fine sejre i Aarhus, som naturligvis var i et andet selskab end her. Var godkendt anden bag Guidetti Sisu efter sen angrebsplads i derbyweekenden. Fra et godt spor kan den sidde med fremme her, og hvis den fortsætter fremgangen, er den med i kampen om den sidste finalebillet her.

8 Eightdaysaweek har ikke vist de samme takter i år, som sidste år, hvor den vandt Opdrætningsløbet. Var helt væk i sæsonens første starter, og i GP-sammenhæng var det ikke meget bedre, hvor den efter en tredjeplads i prøven egentlig fik et fint inderbaneløb i finalen. Kunne ikke hænge på i opløbet og faldt fra. Har som staldkammeraten Eastboundanddown holdt pause siden, så det er spændende, om Rudbeck har fået form på hesten. Spor 8 nedsætter forventningerne, men den er starthurtig, så måske køres den fremad fra start til en god position. Skal dog vise noget mere, for at man kan tro på den igen.

1 Euro Dream har træneren flere gange meldt lidt op i denne sæson. Den har dog skuffet hver gang, og senest var den meget skuffende, da den faldt helt fra til slut, hvor dyrlægen ikke fandt fejl på hesten efterfølgende. Så der skal stor forbedring til, hvis den skal gøre sig håb om at kunne kæmpe med om en plads i kriteriet her.

2 Earl Grey har kun gjort to starter, men har vundet dem begge. Senest efter andet par indvendigt, hvor den gik frem i opløbet og vandt sikkert med en længde til konkurrenterne. Tiden 16,9 rækker ikke her, men den kan sikkert bedre og har et godt startspor. Det vil dog alligevel være overraskende, hvis den blander sig helt fremme her.


V5-5 / 6. løb

Et toheste opgør mellem de måske to bedste heste i årgangen. Trods de høje startnumre til de to favoritter, så vil det overraske kolossalt, hvis ikke en af de to er først på målstregen her. Et lå på kuponen med de to.

A-chancer: 12-10 B-chancer: 3-4-9-7-2-8-5 C-chancer 1-6-11

12 Eric The Eel har gennem hele karrieren vist, at den har en kapacitet og en fart I benene, som gør den til en af årgangens bedste heste. Har dog mest løbet i Sverige, men forrige gang kom den med på et wildcard i GP’et i Aarhus. Fra spor 12 sad den sidst undervejs, men i opløbet kom den i overlydsfart og nåede næsten helt frem, men var en længde efter E Type Cash og Empire på de to første pladser i samme tid. Det er eneste gang, den har mødt sine danske årgangsfæller i år. Den er noteret for galop i de tre sidste starter i Sverige, hvor der har været forskellige uheld i arbejdet. Senest i Åbys Stora Treåringspris, hvor den fra 3u angreb godt med slutningen, men tabte travet med 75m til mål. Den var blevet tredje til Power på en 13-notering i en regnvåd bane, så ingen fejl på formen. Er ikke så ”voksen i hovedet” iflg. ejeren, men kommer den bare nogenlunde til fra sit kedelige startspor, så har den er fart i afslutningen, som de fleste i feltet ikke kender på nær medfavoritten Empire.

10 Empire har jo imponeret og har vist fremgang fra start til start. Tog en sikker sejr i GP-prøven i Aarhus fra spids, og i finalen sad den i dødens på Ecco C N, som blev kort nedkæmpet, men hvor E Type Cash gik forbi på de sidste meter. I derbyweekenden var rollerne bytte om. E Type Cash havde spids, hvor Empire fra 2u satte sit angreb ind med 500m igen. Den fløj uden om feltet inklusive E Type Cash til en overlegen sejr i ny dansk rekord på 1.12,4 over normaldistancen. Har iflg. træneren haft det lidt godt siden den start og skal først toppe i selv Kriteriet. Den har så høj klasse, at trods startsporet i anden række, så får den ingen problemer med at kvalificere sig til finalen. En af to klasseheste, der bare er bedre end resten.

3 Eksplosive Peak startede sæsonen med flere sejre. Var kun femte i GP-prøven efter dødens på Empire og fik så pause. Vandt i comebacket et billigt løb i Odense. Og i seneste start forivrede den sig lidt fra start i et snorestartsløb, hvor den ellers var trådt an, men fik galop efter 150m, og så var den dag ødelagt. Bvlgari Peaks lillebror har et godt startspor, og der er normalt ingen galoprisiko i auto. Kan måske være aktuel til at overtage spidsen tidligt i løbet, og så stiger chancerne. Er med i kampen om den sidst finalebillet her.

4 Eddie Cook har ikke startet siden den var anden i GP-prøven efter et løb i ryg på Empire. Den starthurtige hest har endnu ikke sejret, men har fem andenpladser i 10 starter. Kan tage spids her, og så slipper Bent Svendsen formentlig – men til hvem, når de to favoritter er i anden række? Hvis den kommer i samme form, som inden pausen, kan den kæmpe med blandt de forreste.

9 Erik Clausen har fire sejre i otte starter at henvise til. Den har ikke rigtig mødt sine årgangsfæller endnu – heller ikke i derbyweekenden, hvor den måske skuffede lidt ved kun at være tredje til Casino Royal efter et løb i dødens på denne. Var slået af amatørkørte Allineedislove på stregen, så det var ikke en plus præstation af den røde hest. Er tilmed havnet i anden række. Havde den være i første række, ville det formentlig have betydet spids undervejs. Nu er den lidt afhængig af, hvad de andre gør her. Men har vist en vis klasse, og den kan på en god dag godt tage en billet til Kriteriet.

7 Eurostone har vist konstant fremgang efter skiftet til Ken Ecce. To sejre – heraf en på derbyfredagen -, hvor den begge gange har overtaget spidsen ud af første sving og siden har vundet let. Senest 20 til Estrella Sisa, hvor den hang godt på, men aldrig kom i nærkamp. Var dog foran Erling og Euro Dream (startede 20m efter) i det løb. Fra spor 7 er det lidt svært at sige, hvor den havner fra start. Det bliver ikke bare at overtage, som den har gjort i mere behersket konkurrence. Men forsætter fremgangen, tager den en god præmie her.

2 Eros Zola har for mig noget overraskende fundet vej til tipsramme i baneprogrammet. Har en sejr i Billund i forrige start foran Colorado Laser at henvise til, men det var et noget andet selskab end her. Galopperede op til startvognen i derbyweekenden og var helt væk. Trods godt startspor og trods Flemming Jensen, så ser jeg den ikke som en mulig Kriteriumsdeltager. Det gør træneren heller ikke selv, udtaler han til trænerkommentarerne.