V5-analyse til Charlottenlund fredag d. 10. januar

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 12.696 kr. Vundet 12.143 kr. TBP 95,6%. Hitrate: 12/41.

Printvenlig version


V5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 7-6-5 (2)

V5-2: 11-6-8-7-12 (9)

V5-3: 10-11-7-9 (12)

V5-4: 8 (7)

V5-5: 1-7-10-6-12 (8)

Pris: 300 kroner


V5-1 / 2. løb

Et hoppeløb over tre volter, hvor tre heste skiller sig ud. Lang distance giver altid tillægshestene en fordel, så jeg lægger ud med kun tre af disse på kuponen.

A-chancer: 7-6-5 B-chancer: 2-3-4 chancer: 1-8

7 Dominique A P er en hårdfør hoppe, der vandt Hoppederby Consolation på en forrygende afslutning, og senere var tredje i Grand Circle i Odense bag Danielle D D. Forrige start var den på Bjerke, hvor den fra 7u blev kørt fremad efter 400m. Fik en ordentlig karruseltur med fjerde spor i opløbssvinget med omgang tilbage, inden den nåede frem til dødens med omgang til mål. Holdt farten helt til mål, hvor den måtte se Bo Westergaard-trænede Livi Lady snuppe andenpladsen på de sidste meter. I det slagne felt var Bo Westergaards anden hest i løbet – favoritten Umbra. Var seneste ude i stenhård konkurrence i V75 mod ældre hopper. Havde ryg i 2u på den senere vinder Ofelie O E, men kunne ikke holde den ryg mod afslutningen. Holdt dog sin fart helt til mål, og modstanden her er noget under senest. Distancen passer den stærke hoppe, og får Morten Juul det rigtige rygløb, speeder den forbi mange til slut – måske dem alle.

6 Mellis Akema har vist fin form længe. Chocksejrede for fire starter siden over dagens distance før Tour Eiffel og Attila. Derefter to andenpladser, hvor den begge gangene leverede gode afslutninger bag henholdsvis Man o’War og Wham Bam Boo. Seneste ude i V75, hvor den havnede i andet par udvendigt. Blev siddende, da der blev angrebet med 7-800m fra den senere vinder Wham Bam Boo. Kusken kørte pludselig ned i inderbanen og blev her fanget bag en træt Diamond Is Rough og trukket ned blandt de sidste. Da der endelig blev noget, der lignede angrebsplads, var de forreste i mål. Har fordel af distancen, og med et afventende løb har den en afslutning, som kan bringe den langt frem her. Måske til sejr?

5 Chloe har nu ikke vundet i fire starter. Forrige start gik den en god sidste langside og kom frem udvendigt på førende Dazzle Nock. Koblede grebet på denne, men måtte se Livi Lady gå forbi på de sidste meter. Både i starten inden og efter, er det blevet til galop i to løb på Lunden. Hoppen er meget uens i præstationerne, men distancen burde ligge godt til hende. Har hun en plusdag, kan hun godt være med på stregen. Men det kræver, at galopskoene bliver hjemme i stalden.

2 Claire di Quattro var senest ude i et V75-løb i Halmstad fra spidsvolten. Efter ryg på den førende blev den forsøgt mod spidsen på første langside, men blev afvist og krøb ned i vinderhullet igen. Med ud i andet spor med 500m igen. Lå tredje, men tabte fart i opløbet og endte sjette et godt stykke efter de forreste. Det var ikke imponerende. Det var det til gengæld gangen før på Solvalla, hvor den satte 40m til ved startgalop. I det langsomme tempo fik den fat i feltet og blev kørt indvendigt hele sidste omgang. Fik hul som på bestilling først på opløbet, blev trukket på tværs og angreb heftigt ude i banen. Nåede andenpladsen, men en 18-tid på Solvalla rækker ikke særlig langt. Træneren udnævner den til hans bedste chance på dagen. Det er den ikke i mine papirer. Har kun syv starter på bagen med andenpladsen på Solvalla som bedste resultat. Tror ikke, den kan stå imod de mere rutinerede bagheste.


V5-2 /3. løb

Et løb der kræver lidt garderinger. Ikke mange står med ettaller i programmet, men med fem heste mener jeg, at vinderen er indkredset.

A-chancer: 11-6-8 B-chancer: 7-12-9-1-10-5-3-4 C-chancer 2

11 Copain d’Amerique har vist opadgående form på det seneste. I forrige start sad Jeppe Juel som her i sulkyen. Han gav hesten et afvendtende løb midt i feltet og kom i slutfasen frem i 2u. Afsluttede godt og ramte andenpladsen på stregen bag vinderen Chap A P. Senest med Kenneth Nielsen fik den et lignende løb. Her var det Don Cash, der var suveræn vinder, hvor Copain d’Amerique igen var på vej med en god afslutning til en trioplacering, da galoppen kom midt i opløbet. Det så lidt mærkværdigt ud. Det bliver igen et rygløb her, og hvis Jeppe Juel kan få de samme takter frem i hesten, som sidst han kørte den, så er den med på stregen.

6 Champ gik rigtig godt på Fyn for en måned siden. Efter et afventende løb havde Kenneth Nielsen en vis portion held med positionerne, hvor han var tæt på at blive lukket inde. Men da han fik angrebsplads og sendte Champ af sted, var den helt overlegen og vandt med 20-25 ned til Beauty From Above på en 15-tid sprint. Gangen inden var den på vej til en god afslutning, da galoppen kom op opløbshjørnet. Den blev måske generet en smule, og det var nok tredjepladsen bag Dynamic Dancer og Dario Sotto, der røg ved galoppen. Med et afventende løb, kan den fælde mange på sin gode afslutning.

8 Dandit holder vel egentlig ganske god form. For tre starter siden afsluttede den godt og klarede akkurat lige at give favoritten Olvidado med Joakím Lövgren 20m, hvor Kenneth Nielsen var lige efter som tredje med Eistee Bakkely. Gangen efter bakket sidst fra spor 8 på Jägersro. Forsøgte angreb i tredje spor de sidste 800m, men der var for langt frem til vindende Enjoy The Game. Holdt farten OK og var med flokken hjem. Senest igen sidst undervejs. Atter angreb i tredje spor som gav tredjepladsen bag Dario Sotto. Har haft det ene dårlige startspor efter det anden. 6-7-8-7 og nu 8 igen. Vil komme til at sidde langt nede, så hvis der kommer tempo på løbet, kan den godt blande sig i afgørelsen.

7 Enok har måske formen lidt på retur. For tre starter siden en fin nummer to på Åby på en 15-tid fuld vej, hvor den sluttede godt af bag Lovely Lasse. I Aarhus gangen efter gik den intet. Sad i inderbanen midt i feltet, og kunne ikke hænge på i afslutningen. Endte næstsidst efter en bleg indsats. Senest galop kort efter start på vej mod føringen. Tabte 50m og løb bare langt bag feltet og var aldrig i nærheden af at få kontakt. Hesten er kun lige blevet fire år, så det er mere rutinerede modstandere her. Det er trods alt Steen Juul, og han siger normalt, at han starter ikke sine heste, hvis han ikke tror de har chance. Måske den har fået motivationen tilbage hen over julen, så den kommer med på kuponen.

12 Fiftyshadesof Sisu har gået jævne og stabile løb, men har lige manglet det sidste. Senest 4i, hvor den aldrig fik frit frem, hvorfor den mistede fjerde pladsen på stregen i et løb, som Dempsey Cloc vandt overlegent. Også for dens vedkommende kræver det et godt rygløb, og den går vel lidt med i konkurrence her. Sidste kryds på kuponen.


V5-3 / 4. løb

Et amerikanerløb, hvor et par af de høje numre viser god form og står med de største chancer. Tager dog et par heste mere med og forventer, at det er nok. På de større boner, kan der godt garderes yderligere.

A-chancer: 10-11-7 B-chancer: 9-12-2-5-4-1-8 C-chancer: 6-3

10 Chap A P gør det forrygende hver gang. Har været første over stregen tre gange i træk, hvor den forrige gang dog blev deklasseret til andenpladsen for ikke at holde bane i opløbet. Senest rygløb i Billund, hvor den sluttede godt af ligesom gangen inden på Lunden og var stærkest i duellen over de sidste 500m mod Torden. Får Kjær det til at stemme med positionerne, kan der ligge en sejr og vente her.

11 Appreciated viser opadgående formkurve. I forrige start vandt den sin første start i karrieren i et løb over 2.640m. Fra 3u angreb den med omgang tilbage og overtog spidsen. Siden forsvarede den sig hele vejen ind i mål fra angrebet fra Iwan Boko med Wim Paal. Senest fra spids over 3km mod hård modstand som Juan og Olle Rolls i et V86-løb. Blev slået til fjerdepladsen på de sidste meter af Chablis med Steen Juul. Virker som en hårdfør hest, der må have topchance her. Fordel at kunne køre uden sko, melder træneren.

7 A Secret Word tog fem sejre på Lunden først på sæsonen og sluttede anden på listen over de oftest sejrende heste. I efteråret fik den mange hårde løb i dødens og sejrede kun en enkelt gang hjemme på Faster før Fernaldo L. Forrige start var på Lunden, hvor den sluttede godt af efter et afventende løb bag den suveræne vinder Don Cash. Senest i V75 fik den 3i og fik aldrig rigtigt frit frem. Holdt farten pænt og var femte i et løb, som Harley Boko vandt fra spids før Cutty Sark. Spor langt ude, så taktikken er nok lidt usikker. Skulle den komme til spids, stiger chancerne nok ekstra. Den har i hvert fald kapacitet til at være med i kampen om sejren her.

9 Cointreau sejrede fra spids på Lunden for tre starter siden før Four Strong Winds og Hocus Pocus. Gangen efter bakket fra spor 8 på Åby. Sad sidst, men holdt farten pænt og var lige uden for præmierækken i ny rekord. Senest i Aalborg var den med i ryg i 2u på den senere vinder C You Again. Kunne ikke helt holde ryggen på C You Again, der vandt før Dream Kåsgård. På de sidste meter mistede den tredjepladsen til Hocus Pocus. Sjunnesson er manden for at give den et godt rygløb, og helt udelukke den vil jeg ikke, så den får sidste kryds.

12 Volt Di Ruggero så vi i sommers på Lunden, hvor den var anden til Bosse Game på en 12-tid på sprint efter føring det meste af løbet. Senest fin afslutning på Åby som anden til Jasmin Band efter en rejse i 3i. Lignende præstation gangen inden som tredje til Ivory di Quattro på en 12-tid på en meget hård bane. Har vist gode afslutninger, så hvis ikke sporet driller for meget, kan den godt dukke op i trioen, men svært at se den som vinder fra spor 12.

2 Destiny S har ikke startet i et halvt år. Efter en fin treårssæson blev det ikke til det store i fireårssæsonen, hvor den bedste præstation var en femteplads i Sprintermesteren for hopper i Billund på en 13-tid bag Zante Grif og Dream Girl. Svært at sige, hvilken form den kommer i. Jeg vil lige se den an, før den er aktuel i mine papirer.


V5-4 / 5. løb

Som Wonderboy er vokset med opgaverne i Liga 1-løb de seneste måneder, da er den for mig den bedste hest i feltet. Og i et lille felt på kun syv deltagere, bliver den min ugarderede i denne omgang.

A-chancer: 8 B-chancer: 7-2-4-1-5 C-chancer: 3 (6 er udgået)

8 Wonderboyer langsomt men sikkert ved at vokse sig ind i Liga 1 herhjemme og gør det kontstant godt i Sverige. Forrige gang fin anden fra tillæg på Jägersro til Lugauers favorit Admirer. Senest kanon afslutning i Liga 1-finale, hvor den som anden ikke var langt efter Slide So Easy i mål. Med en udgået hest starter den fra spor 7 i et lille felt. Der er ingen Slide So Easy her, så den kan magte de her modstandere. Min ugarderede på dagen.

7 Hierro Boko startede forrige gang i bronzedivisionen, hvor den sad midt i feltet. På en god afslutning nåede den tredjepladsen bag Chapuy i et løb, hvor danske Ymer Brick fejlede i opløbet udvendigt på Hierro Boko, og hvor Barolo var i det slagne felt. Senest svarede den Todler i en heftig indledning efter 08. Havde dog udspillet sin rolle med 400m igen, men holdt trods alt farten OK. Har gået to 12-tider på sprint i de to løb. Træneren melder om en slags præpareløb før næste V75-start, og fra spor 7 bliver det svært. Møder dog blidere modstand her, og er en god triochance og på klassen andetvalget hos mig.

2 Key Largo sikrede sig titlen som Årets hest ved seneste start, hvor den førte fra start til mål. Er meget starthurtig og kan tage spids her – alternativt få vinderhullet. Så er den blandt de tre her og kan slå til, hvis favoritten svigter.

4 Trophy Spring var rigtig fint gående sidst. Fik spids fra spor 2 i Liga 2-finalen, og den var friskt gående hele vejen. Fik favoritten Barolo op i dødens, men den var chanceløs. Twigs Briard nåede andenpladsen, men sejren var aldrig truet. Er hurtig fra start, men kan næppe tage en længde på 2’eren. Har god form og er med der fremme.

1 Vis Dell’Olmo har taget placeringer i det svenske på 12-tider på sprint. Virker ikke specielt starthurtig, og vil således havne i inderbanen nede i feltet. Herfra bliver det svært at nå helt frem i afgørelsen.


V5-5 / 6. løb

Et amerikanerlø hvor favoritten har tjent mindst af alle. 1’eren bliver sikkert manges blanke, og det kan godt være, at det er en fejl at gardere den. Men den får hjælp på min kupon af yderligere fire heste.

A-chancer: 1-7-10 B-chancer: 6-12-8-3-11-5-2 C-chancer: 9-4

1 Unstoppable lagde ud med en sikker start til mål sejr hjemme i Skive i sin DK-debut. Sprintede 14,9 før Henbianca Boko. Tog ved den lejlighed spids fra spor 6, men spor 1 på Lunden kan være en fælde. Får den spids her, så bliver den svær at besejre – hvis ikke, kan den være en favorit i fare. Møder lidt bedre heste her, men han 19 sejre i 34 starter, så den kender det med at komme først i mål. Oplagt vindertip, der kan være et blankbud, men jeg garderer lidt.

7 Midnight Express kom sidste år fra USA, hvor den har gjort omkring 20 starter. Var uplaceret forrige gang på en 12-tid på sprint i Sverige. Senest sad den langt nede på Lunden, hvor den sluttede godt af som tredje til Wham Bam Boo i første start i regi Tomas Malmqvist. Er nok gået yderligere frem med det løb inden for vesten. God chance her, hvor Birger Jørgensen nu kender den fra senest.

10 Greek F Boko er noget uens i præstationerne og har galopperede de sidste par starter. Senest midtvejs i løbet. For tre starter i siden i Aarhus travede den de sidste 700m udvendigt på vinderen Dreamofsucces, og det blev for hårdt. Holdt mest farten til fjerdepladsen. Går den op til det vi ved, den kan, er den en farlig outsider her.

6 Bosse Game er lidt uens i præstationerne. Har før gået godt i Charlottenlund, men der er lidt langt mellem snapsene i øjeblikket. Seneste galop fra start, da bilen slap. Gangen før gik den OK som tredje til Billie Jean og Dortmund. Med en lignende præstation kan den godt være med, hvor der foregår her. Skrælbud.

12 Cash Valley forsøges igen efter lang pause. Har trænet på siden august, og den gik et rutineløb efter 20 i december, hvor den langt fra var tom i mål. Træneren melder om et godt træningsarbejde på Skovbo forleden. Spor 12 efter lang pause nedsætter forventningerne. Men det var jo klassehest, der vandt V75, da den var på toppen, så den kommer med på mistanken her.