V5 Billund

Fredag 2. oktober, spilstop kl. 16.07


V5-1:
6 Unstoppable (3)

V5-2: 11-4-6-7-8-1-5 (9)

V5-3: 8-7-3-5 (1)

V5-4: 5-9-12-4-7 (3)

V5-5: 4-3-9 (7)

Pris: 420 kr. (reservehest i parentes)


V5-1, 2. løb

Morten Juul-trænede Unstoppable virker….ustoppelig for tiden. Især på de lange distancer.

A-chancer: 6-3 B-chancer: 1-7-2 C-chancer: 8-5-4

6 Unstoppable har vundet to flotte sejre i træk, og den tredje kan sagtens komme her. I Odense 7/8 sad Unstoppable midt i feltet undervejs, men med 600m til mål skød René Kjær den af, og til slut var der kun én hest på banen. D A D Flamingo havde ført an undervejs og blev anden 20-25m bag Unstoppable og en Magic Heart afsluttede fint som tredje. Starten efter Derbylørdag 29/8 lignede meget løbet i Odense. René Kjær havde fundet nogle gode rygge til sin hest, og trykkede så på speederen med 500m til mål. Igen afsluttede Magic Heart godt, men der var masser af kræfter sparet i Unstoppable, som vinder her uden uheld. En chanceblank i første afdeling af V5 til dem, som godt kan lide at blanke i første afdeling, og så male på i de fire sidste.

3 Magic Heart har jeg omtalt et par gange under Unstoppables tekst. Afsluttede rigtig fint både 7/8 i Odense og 29/8 på Lunden som tredje og anden til Unstoppable, og senest gik Magic Heart også fint i Odense. Her fik Magic Heart et par heste i hovedet fra start, og tabte værdifulde længder til de forreste. Kæmpede sig godt tilbage, og var ikke langt fra andenpladsen, som gik til Dario Sotto. Foran var der ingenting at gøre ved Alvin C G. Har stået 20m foran Unstoppable to gange, og har tabt klart begge gange. Nu er forudsætningerne igen de samme, men prikker Ken Ecce starten og tager spids, så kan det måske blive spændende.

1 Bell Man kom i min ”spilles næste gang”-bog ved starten 21/8 i Aalborg, hvor den gik et topløb. Kom frem i dødens med 1300m til mål, fik en ryg at gå på nogle hundrede meter, og kom så i angreb med 400m hjem. Koblede greb på den førende Diamant Østervang, og stred godt, men kunne ikke svare op for Another Dream med Kasper K. Andersen på de sidste meter af løbet. Senest 25/9 var Bell Man ude i et langdistanceløb på Lunden, og her galopperede Bell Man en tredjeplads bag Hunter Dragon og Dario Sotto væk i sidste sving. Var kommet hjem på cirka 1.15,0/2540.

7 Billie Jean er en stærk madamme, som var med i samme løb som Unstoppable 29/8 i Derbyweekenden. Det var faktisk Billie Jean, der trak Unstoppable fremad den sidste omgangs penge, men hesten der trænes af Skive Travs banechef Steen B. Nielsen holdt godt ved til fjerdeplads. Senest 25/9 var Billie Jean ude i samme løb som Bell Man, men her var der vel ikke helt det samme skud i Quite Easy U S-datteren, som der plejer at være. Er i øvrigt nu 20m dårligere inde i forhold til Bell Man, og denne havde sluttet langt foran Billie Jean senest uden galop i sidste sving.

2 Ericano har hele karrieren tilhørt subtoppen af en utrolig stærk E-årgang. De to seneste starter har været en Derbyprøve mod E Type Cash og Elegant C N, og senest var Ericano fjerde fra dødens i et 4-årsløb på Derbydagen. Man skal bemærke, at Ericano gik ret godt i et langt løb på Grand Prix-dagen, og det var altså kun kanonheste som Onceforall Face og Dortmund, der sluttede foran. Ericano slog dog gode heste som Dream Kåsgård, Chablis og Axel. Jeg tænker, at Kenneth Andersen har en plan om at køre spids her – se op!

De sidste tre heste er sat ned som C-chancer. Vindertiden på 8 Rocky Egedal var flot senest, men der er altså forskel på et Formløb 1.19 og så dette løb med 50.000 kr. i præmiesum.V5-2, 3. løb

Anden afdeling af V5 er en yderst åben affære, og der skal garderes så bredt som pengepungen tillader.

A-chancer: 11-4-6-7-8-1-5 B-chancer: 9-3-2-12-10 C-chancer: Ingen

11 Eros Zola var ikke til sin fordel i Dansk Trav Derby 30/8, hvor den galopperede flere gange. Uden galoppen på bageste langside, så var det sikkert blevet til en præmie. Senest på Åby 9/9 ramte Flemming Jensen andet par udvendigt i et løb, som Peter Untersteiner førte og vandt med Global Agreement. Undervejs virkede Eros Zola lidt uinspireret, og sluttede ikke helt op i ryg. Der var heller ikke så meget tørt krudt at skyde med til slut. Hesten gik dog godkendt, og jeg seeder den først hér, fordi jeg ved, hvor god den er. Har fra dette startspor naturligvis gavn af højt tempo på løbet.

4 Cutty Sark var dygtig senest, og det samme var kusken Mads Hviid Nielsen, som så et hul i inderbanen rundt sidste sving. Så Hviid overhalede nogle konkurrenter indenom, og gik ud i andet spor igen i opløbet, hvorefter førende Batman S H blev nakket på målstregen. Cutty Sark går ind imellem nogle giftige løb, og har i Mads Hviids varetægt både vundet fra dødens og efter rygløb. Virker til at være i topform, men er ikke specielt hurtig fra start. Et løb i andet eller tredje par udvendigt, så får de øvrige noget at se til på Billunds lange opløb!

6 Catch Me A Winner kom tilbage til løbene 11/9 efter mere end et års pause. Blev taget roligt fra start, men Nightingale Jaycee slog takten an fremme i spids. Catch Me A Winner kom ud i andet par udvendigt med 1300m til mål i ryg på stærke Bosse Game. Men begge disse blev nedspeedet sikkert i opløbet, og når man kan gå ned omkring sin personlige rekord efter så lang pause, så skal man absolut se op for Catch Me A Winner her.

7 Bette Nock starter lidt sparsomt, men når Team Rask kommer med den, så skal den tages alvorligt. Havde tabt sporlodtrækningen i Derbyweekenden, men Jeppe Rask kørte fremad, og fik Drønviktormolar ud foran sig med en omgang til mål efter den førende Darlington havde åbnet den første kilometer i 1.12-fart. Med 500m til mål angreb Bette Nock i tredje spor, og det lignede længe en andenplads. Langt ude i banen kom Draco dog i en drabelig afslutning, og gik forbi Bette Nock til slut. Startsporet er igen dårligt her, men så mange startkanoner er der heller ikke indvendigt for Bette Nock, så måske trykker Jeppe Rask på speederen fra start?

8 Express A P vandt Dansk Trav Derby Consolation efter føring fra start til mål for René Kjær. Fik favoritten Enforalle P frem udvendigt, men Kjær viste tydeligt, at han ville køre spids hele vejen. Og sejren blev til slut ganske sikker før en godt afsluttende Eddie The Eagle. Nu er startsporet jo alt andet end godt, men startspor 8 ér trods alt første række, så hvem ved, om René Kjær fyrer fra start?

1 Batman S H havde sparet lidt op til sejren senest i Skive 14/9. Først var han slået kort af Enjoy Banker 28/8 på Lunden og 7/9 var Batman slået med endnu kortere marginal af Cutty Sark i Aalborg. Sejren senest kom efter flot kørsel af Nicklas Korfitsen, som gør det bedre og bedre, og virker til at være en ”coming man” i dansk travsport. Batman S H tog spids, men slap til Cmynewlollipop efter 500m, som gik i 1.13-fart. Sådan lå de så resten af vejen, hvor Batman S H dykkede ned på open stretch, gik forbi Cmynewlollipop og svarede også op for angrebet ude i banen fra Shaggy Millpond.

5 Umbra blev sat af i tredje spor fra start, måtte ned som sidste hest, men blev alligevel sendt fremad igen. Blev endnu engang sat af i tredje spor, da Birger Jørgensen ikke ville give dødens fra sig med den senere vinder Lisa Liseaux. Umbra stred dog godt efter et totalt umuligt løb, se op!

Gruppen af B-heste er langt fra chanceløse, hvis en af dem får løbet kørt præcis rigtigt. 9 Eastern Promise har et skidt startspor, men alligevel kan den sagtens ramme en god position i andet spor i tredje/fjerde par udvendigt. Kan speede stærkt på sine gode dage. 3 Can Tab viste klar fremgang senest i Billund, hvor dens seneste sejr i øvrigt også blev taget. 2 Just East måtte gå udvendigt den sidste omgang i debuten i Danmark for Flemming Jensen, og kørte med i andet spor, da Explosive Peak kom i angreb i tredje spor. Faldt lidt fra til slut, men er sikkert bedre denne gang. 12 Charming Kiss har ikke startet meget i år, men er i bund og grund en god hest, og 10 Amerian har fået tanket lidt selvtillid på tanken i montéløb med kuskens datter Maria.V5-3, 4. løb

Som optakt til Sprintermesteren i 6. løb, så skal otte 4-års hopper her ud på sprinterdistancen. Der er syv gengangere fra Dansk Hoppe Derby, men det er dog ikke nogen af dem, der tager spidsen.

A-chancer: 8-7-3-5 B-chancer: 1-4-6-2 C-chancer: Ingen

8 Eenymeenyminymoe havnede i skammekrogen her, men kan sagtens bare vise sig bedst alligevel. Kommer med tre sejre i træk, og både 27/7 og 14/8 var det Evita, der var nærmeste vidne. 27/7 i Aalborg tog Evita spids, men Eenymeenyminymoe plukkede den ned fra dødens. Var ganske enkelt bedst den dag. 14/8 var en Derbyprøve, hvor Eenymeenyminymoe tidligt sat i spids, og selv om Evita afsluttede godt ude i banen, så kunne den ikke tage (nok) længder ind på Eenymeenyminymoe, som afsluttede i omkring 1.11 de sidste 500m. Og i selve Hoppe Derbyet 29/8 sad Eenymeenyminymoe igen tidligt til spids. Bent Svendsen bombede til spids med Energy Mix, men slap beredvilligt, da Flemming Jensen kørte fremad. Exclusive Laser afsluttede godt ude i banen, men ”Ismanden” havde styr på det, og sejren blev sikker. Her er Eenymeenyminymoe tvunget til at se, hvad de andre gør, men formen på Væsterbo Prestige-hoppen er så god, at Jensen nok bare kører fremad i det spor, der er ledigt, og forsøger at afgøre på styrke og topform.

7 Evita rangerer jeg nummer to i løbet, og jeg skal med det samme gøre opmærksom på, at jeg er medejer af hesten. Så derfor er jeg ekstra objektiv i min vurdering af hesten. Starterne 27/7 og 14/8 er beskrevet herover i teksten med Eenymeenyminymoe og i Dansk Hoppe Derby havnede Evita først i andet par indvendigt bag Energy Mix, som man ikke kunne tage spids fra udvendigt denne gang, og siden i tredje par indvendigt, da Energy Mix slap til Eenymeenyminymoe. Og hvad skulle Morten Friis så gøre, da de begyndte at komme bagfra med 1300m til mål? Blive siddende i tredje par indvendigt og håbe på hul på et tidspunkt? Eller sætte sig ud i dødens og håbe på, at Wishing Stone-datteren havde en topdag? Friis valgte det sidste, og i sidste sving så det da også godt ud, da Evita trak tættere op på Eenymeenyminymoe. Det var dog nok i virkeligheden Flemming Jensen, som lige gav sin hest en puster. Evita blev træt i opløbet, og tog en mindre præmie. Tidligere på sæsonen blev Evita påkørt ud af første sving i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, netop som man var på vej frem til staldkammeraten Explosive Lady for at overtage spidsen, som man også havde gjort i den indledende afdeling, hvor det efterfølgende blev til let sejr. Nej, det har været stolpe ud for Evita, som her har trukket anden række. Men når det endelig skal være, så er det ikke så dårligt endda at have ryg på en af de allerhurtigste hopper fra start i E-årgangen, nemlig 1 Ebony Blåbjerg. Formen kan være lidt et spørgsmålstegn, men spids tager den alle dage i ugen herfra, og så må Morten Friis jo sørge for at styre Evita udenom, hvis han kan se, at Ebony Blåbjerg er ved at hejse nødsignal.

3 Entre Hyrdehøj er stille og roligt ved at spille sig ind i årgangstoppen blandt de 4-årige hopper. Blev tredje i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix og tredje i Dansk Hoppe Derby, så selv om From Above U S-hoppen ikke ligefrem stabler ettaller i voldskab, så er det en rigtig god hest, som indeholder en giftig speed, hvis den sidder med på hug. Og den første storløbssejr venter lige om hjørnet.

5 Echo Hill vandt et dramatisk Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, hvor Evita og Expensive Attitude tog hinanden ud af spillet i første sving, og hvor Eenymeenyminymoe ikke havde kvalificeret sig. Banen var vanskelig, men førstepræmien på 184.000 kr. var god nok. Kom med i Hoppe Derbyet via pointberegningen, men fra startspor 12 kunne Echo Hill kun nå en mindre præmie. Viste fremgang senest med en fin afslutning på Lunden 25/9 i et løb, som Exclusive Laser vandt. Kan godt være en fidus på sprint her, men startsporet er ikke særlig godt her, og Echo Hill kommer til at sidde et stykke nede undervejs.

1 Ebony Blåbjerg tager formentlig spids fra det perfekte startspor 1 i Billund på sprint, hvor værste modstander i spidskampen er 4 Energy Mix, som er havnet lidt ude på vingen. Det er dog slet ikke utænkeligt, at Bent Svendsen vil køre med, enten for at køre fremad for at overtage eller søge ned i ryg på Ebony Blåbjerg, hvis ikke Evita er hurtig nok fremme til at lukke af. Fix max uddeling i Hoppe Derbyet efter spids og slip til favoritten Eenymeenyminymoe. 6 Emma D afsluttede rigtig godt i Hoppe Derbyet, og gik også godt bag Exclusive Laser og Echo Hill senest. Elendigt startspor her. 2 Elvira Damgård har nu for en sjælden gangs skyld et godt startspor, men må alligevel finde sig i at blive seedet sidst.V5-4, 5. løb

Enten går man blank på den tyske gæst Larsson – eller også skal man have mange heste på V5-kuponen.

A-chancer: 5-9-12-4-7 B-chancer: 3-2-11-6-8-1-10

5 Larsson er glad for at komme til Danmark – og det giver sig selv, når den vinder næsten hver gang den starter her. 7/8 i Odense bombede Larsson til spids, måtte afgive spidsen til Vivaldi i en 1.09-åbning, men overtog spidsen igen kort efter, og kørte omkring 1.11 den første kilometer. Trak bare fra til slut og vandt let – ”Larsson og så de andre!” som Fast Track-speaker Palle Vennekilde sagde kort efter målpassage. 22/8 i Billund var sejren om muligt endnu lettere. Ingen kamp om spidsen, da Asger Molar galopperede fra start. Således kunne Larsson køre i 1.16-fart de første 500m og samme tid første kilometer. Men så blev der også givet gas resten af vejen, og sejren gav mindelser om et træningsarbejde. Således skulle man synes, at Larsson skulle have topchance i det store amatørløb på den svenske Derbydag, K.G. Bertmarks, med danske Bjarke Haagensen i sulkyen. Haagensen kørte til spids midt i første sving, og 500m gik efter 1.09,9. Kilometeren dæmpet til 1.13,2. Men allerede med 500m til mål kunne man godt se, at der var udsolgt. Heiner Christiansen kommer dog ikke til Sprintermester-dag uden at Larsson er helt klar igen, og det ligner igen offensiv styring og sejr her.

9 Casino Gardenia er heller ikke sådan at spøge med, når den er i topform. Og det kunne det godt se ud til, at Great Challenger-sønnen er. Ejerkredsen var ikke helt enig i eksperten Vagn Honums vindertip – eller den programansvarliges placering af Casino Gardenia på forsiden af programmet – men Casino Gardenia vidste heldigvis ikke noget om nogen af delene, så den gik bare ud og pullede hele vejen hjem til sikker sejr på en lav 1.13-tid fuld vej. Det var giftigt! Nu er det bagspor, og det er svært at vurdere, om dét betyder noget. Et kig i resultaterne i hele karrieren giver heller ikke et entydigt billede, for det er både blevet til sejre og galopper, når Casino Gardenia har haft startspor i anden række. Men den er god denne her, og jeg spiller ingen V5 eller V4 uden Casino Gardenia!

12 Zaffiro Jet skulle som så mange andre topheste have været i ringen i Aalborg Store Pris-weekenden, der som bekendt blev aflyst/udskudt. Der er tale om en lynhurtig Wishing Stone-søn, som for nylig har vundet på en 1.12-tid i Italien. Startsporet er naturligvis iskoldt, men rygterne ér løbet forud om denne fine hest, som gør første DK-start for Bo Westergaards formstald.

4 Machiavelli har endelig et godt startspor igen. Dét med startspor er nok lidt ligesom i vippe-branchen – det går op og ned – men i hvert fald har Machiavelli haft startspor 6-6-3-5-7-8-4-7 de seneste otte starter, og så kan man jo selv vurdere. Senest den startede her i Billund, da vandt Machiavelli på 1.12,5a/1900m – nu har jeg sagt det! Den er god denne Flight Dream-søn, og denne gang har den sporfordel i forhold til mange af de værste modstandere. Se op!

7 Wham Bam Boo kan måske blive lidt overset her. Men bortset fra skæverten i Derbyweekenden, så har den altså gået to 1.12-tider på det seneste. Først til sejr i Aalborg og senest på Jägersro i hårdt selskab, hvor Steen Juul kørte et pænt løb i tredje par indvendigt. Skiftede perfekt ud i andet og kort efter tredje spor med 500m til mål, og blev slået til fjerdeplads i sidste skridt.

Gruppen af B-heste kan være farlige. 3 Bella Højgård er lynhamrende hurtig fra start, og kan skaffe sig en god position undervejs på dén egenskab. 2 Key Largo er heller ingen snegl fra start, men stabler ikke sejre længere. 11 Tiger Hill Diamant er jo i topform, men startspor 11 er startspor 11 er startspor 11. 6 Asger Molar galopperede fra start 22/8 mod Larsson, men kom godt tilbage til tredjeplads. Senest var den på mission impossible mod Casino Gardenia i Aalborg 7/9. 8 Baxo Epice viste klar fremgang senest mod Something Fishy og Quality Fighter, og 1 VM Viking Cup gik et rigtig godt prøveløb senest efter lang skadespause. 10 Earl Variera viste også fremgang senest i samme løb som Baxo Epice. Jo, der er et kanonløb i vente her!V5-5, 6. løb

Fortsætter Extreme bare med at vinde?

A-chancer: 4-3-9 B-chancer: 7-2-1-8-5-6 C-chancer: 10

4 Extreme har vundet det hele i år. Sådan føles det i hvert fald, når man husker tilbage. Prøve og finale i Jydsk 4-årings Grand Prix, Derbyoptakten i Odense i banerekordnotering og Derbyprøve samt Derby. Chocolatier-sønnen har tjent knap en million kroner i år, og mon ikke den passerer millionen efter ”Kentaur.com – Sprintermesteren 2020”? Extreme er sandsynligvis stadigvæk i topform, selv om den måtte springe det aflyste/udskudte Aalborg Store Pris over 20/9, og hvis den kan lege sig til sejr på 2140ma i tiden 1.12,1 i Odense, så kan den også løbe banerekord i Billund. Det kræver en tid bedre end 1.11,2 (Racing Mange). Det er dog ikke sikkert, at Extreme kan tage spids lige i startmomentet, for på 1600m-startstedet, så har hestene 4-5-6 det altså lidt svært.

3 Usain Töll tror jeg er hesten, der tager spids for Wilhelm Paal. Det er en dygtig sprinter fra Sverige, hvor Usain Töll var med i finalen i SprinterMästaren på Halmstad. Sad fast med kræfter sparet i det indledende heat på 1.10,9 bag Bythebook. Har tidligere på året vundet på 1.11,2 på sprint. Her tog Usain Töll spids for Kim Eriksson i en 1.10-åbning, og vandt overlegent. Var senest uplaceret i Svensk Trav Derby. Så det er altså ikke en Hest-hvem-som-helst, der kommer til start her.

9 Emoji er jo hesten, som vandt en Grand Prix-prøve, og galopperede sig væk i finalen. Og vandt en Derbyprøve, og galopperede sig væk i finalen. Derimellem var den anden til Extreme i Odense på en 1.12-tid og senest vandt den på næsten samme tidsnotering på Lunden efter føring fra start til mål. Med startspor 1, så havde Emoji været min vinder af løbet, men nu må den nøjes med at være tredjevalg. Alle ved, hvor god en hest Emoji er, men startsporet er bare nærmest umuligt, og det er meget, meget sjældent, at netop Sprintermesteren i Billund vindes fra bagspor.

7 Night Hall gjorde første start for den levende Lunden-legende 28/8 på Lunden, hvor Night Hall havde bagspor. Blev forceret frem i dødens, men kunne ikke gøre det færdigt. I Elitloppsweekenden 30/5 gik Night Hall fremragende på sprint fra startspor 12 som tredje til Volare Gar og Zodiac Dany Grif efter angreb langt ude fra. Spændende her med Christian Clausen i sulkyen, idet Steen Juul jo naturligvis vælger at køre Extreme.

2 Bodybuilder er en spændende starthurtig svensker, som tidligere på året var med i SprinterMästaren på Halmstad. Kom ikke videre fra sin indledende afdeling mod bl.a. Bythebook og Green Manalishi. Seneste start på sprint med fremspor tog Bodybuilder spids i et løb, som danske Dekanen K vandt med Flemming Jensen. Senest fik Bodybuilder fjerde par udvendigt, blev chancet indvendigt, men kom til at sidde bomfast hele vejen ind i mål, se op!

1 Epicwildfire M T. Skive-træner Jeppe Rask vandt lodtrækningen med Ens Snapshot-sønnen Epicwildfire M T, idet de inderste startspor er klart bedst på 1600m-startstedet i Billund. Gik forrygende som tredje i Jydsk 4-årings Grand Prix som tredje til Extreme og Eric The Eel. Udgik i sin Derbyprøve og var ikke som bedst i Derby Consolation. Men hvor offensivt kører Jeppe Rask hér?

8 Bugsy har pudsigt nok kun startet en enkelt gang på sprint i dens 18 karrierestarter. Og det var i dens debut! Er ret starthurtig, men kan ikke bruge det til ret meget fra dette spor. Senest den startede i Billund gik den i 1.12-tid på 1900m efter dødens hele vejen på førende/vindende D J O’kay. Senest på Derbydagen sad Bugsy i fjerde par udvendigt i løbet, som Dream Kåsgård vandt fra dødens. Ken Ecce angreb med Bugsy med 750m til mål, og den gik helt godkendt.

5 Epic er en af de mere spændende heste i årgangen, som dog ikke har været for heldig med startsporene: 11-6-9-11-7 de seneste fem starter i autostart, og startspor 5 på spring i Billund er heller ikke for spændende. Flot sejr 30/8 med Björn Goop, godkendt senest fra tredje par udvendigt mod Emoji & Co.

6 Enzo. Aalborg-træner Jeppe Juel stiller til start i Billunds Sprintermester med Enzo, som trak det kedelige startspor 6 yderst på startbilens vinge. Efter to sejre i januar gik der grus i maskineriet. Viste dog klar fremgang senest som fjerde efter galop mod Emoji, Ecco C N og Enjoy The Game. Behøver ikke være helt væk her.

10 Eddie Cook. En sand startraket, som absolut ikke har fordel af startspor i anden række. Blev kørt meget optimistisk i sin Derbyprøve, og kom med i Derbyet på point. Her rakte den ikke til på 3000m, og er her tilbage på sin favoritdistance 1600m. Startsporet er naturligvis en hæmsko for hesten, som ejes af kuskens bedre halvdel.

Jesper Elbæk
Spillet 14.650 kr. Vundet 4.498 kr. TBP 31%. Hitrate 11/49.
Live