V5-analyse til Billund fredag d. 1. december

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 11.082 kr. Vundet 11.212 kr. TBP 101,2%. Hitrate: 10/36.Printvenlig version

V5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 2-9-10-12-7 (6)

V5-2: 4-8 (6)

V5-3: 3 (6)

V5-4: 5-1-9-3-2-7 (8)

V5-5: 7-3-11-2-1-8 (6)

Pris: 360 kroner


V5-1 / 3. løb

Et godt Liga 3 løb, hvor flere af de fireårige årgangsheste, skal møde ældre hest for første gang – heriblandt Bent Svendsen formtoppede hoppe Created Face, der oser af topform. Der er brug for lidt garderinger, og fem heste finder vej til min kupon.

A-chancer: 2-9-10 B-chancer: 12-7-6-1-5-11-8 chancer: 3-4

2 Diamond Is Rough har jo slået sinde folder i årgangsløbene i år inkl. Derbyet. Har været særdeles uheldig i de store fireårsløb, hvor den enten har siddet fast eller er blevet generet undervejs. Virker som om, den har et uforløst potentiale. Forrige gang tog Mathias Jensen spids fra spor 6 på Lunden i Sigter Mod Stjernerne, så den kan godt finde fra start. Senest fik den en sjælden galop på i Sverige, hvilket skyldtes, at der blev voltet rigtig mange gange, inden starten gik. Satte mindst 50m til ved galoppen, men gik en forrygende ophentning til fjerdepladsen. Løb omkring 13,0 de sidste 2.000m. Den mødte ældre heste for første gang senest, og gør det for første gang i DK her. Uden uheld her er den med på stregen.

9 Created Face rider på en formbølge, der har varet længe. Har tre sejre de senest fire starter. Går det ene topløb efter det andet og vandt senest fra spids foran Armani Hyrdehøj, der jo vandt i Sverige torsdag. Gangen inden fjerde til Chablis og co. på Lunden, hvor den ikke havde spist rigtigt i dagene op til. Sporet i anden række er fint iflg, træneren, da han mener, den er bedst fra ryg. Den løber med helt frem her igen.

10 Daisy Cash har ligesom 2’eren været i årgangløbene for de fireårige – dog for hopper, hvor den slog til i Aalborg Hoppechampionat foran derbyhopperne, hvor den rundede hele feltet i opløbet. Gik ikke det store i Grand Circle fra dødens. Senest havde den positionsproblemer og sad indvendigt og fik alt for sent frit frem i et løb, som Dream Girl Vandt. Træneres valg her, hvor den også skal møde mere garvede heste, men selv er god. Skal med på kuponen.

12 Vip Hall forfølger jeg hele tiden, men den har godt nok ikke haft løbsheldet på sin side længe. Senest bomfast bag Dream of Succes, og der er selvfølgelig ikke let fra spor 12. Skal gemmes væk for så at spille sin slutspurt ud. Den kan fælde mange, men mest realistisk bliver den nok kun til en plads igen. Men at udelukke den på kuponen, tør jeg ikke.

7 Babymoney har trænere lydt opad på tidligere. Gik da også et stærkt løb i Odense i dødens på Cassiopeia, men senest blev det til startgalop. Nu prøves den med Jeppe Juel, og den har kapacitet til at være med helt fremme og er bedst inde i løbet af alle. Det er en farlig outsider.


V5-2 /4. løb

Et hoppeløb under 25.000, hvor et par heste virker en tand bedre end de andre. Jeg låser derfor med 4 og 8 her.

A-chancer: 4-8 B-chancer: 6-11-5-7-11-1 C-chancer 3 (2 & 9 er udgået)

4 Honor er en hest i stor fremgang. Vandt forrige gang fra spids i Skive, hvor den afviste Endless Love i opløbskampen. Senest andet par udvendigt. Blev lukket inde i opløbssvinget, da Exciting Lady gik forbi. Men den fulgte den helt ind i mål til andenpladsen. Kan være meget hurtig fra start, og jeg tror den sidder i spids her – alternativt i vinderhullet, og så har den stor vinderchance.

8 Diamond P kommer efter lidt pause. Vandt i sommers på 17,0 i snorene fra tillæg, hvor den gik frem i opløbet til en sikker sejr før Easycomeeasygo S. Har siden anden og tredjepladser, hvor den i seneste start i august tog spids og slap til gode Express A P, der var femte til alle kanonerne i Dansk Trav Kriterium. Brian Crohnager plejer at have sin hest klar første gang, og så kan den være vinderen. Træneren forventer at være blandt de to første, og han har forventninger til en god vinterkampagne med hoppen.

6 Chili Volo har indledt karrieren med en sejr og en andenplads. I debuten overtog den spidsen efter 5-600m, og siden var der aldrig fare på færde. Senest spids fra start i snorene, hvor den til slut måtte lade storfavoritten Waiting Hill Hall gå forbi. Er sikkert gået yderligere frem til denne start, hvor stalden regner den blandt de tre. Har trods alt kun løbet på 18-tider, som skal forbedres noget, hvis den være med helt fremme.

10 Dollars And Cents har vist god fart ved flere lejligheder specielt ved sejren for tre gange siden, hvor den slog Echo Renka på stregen. Senest fik den dødens i Aalborg, og det stod den ikke for. Har igen trukket et højt nummer, og det nedsætter mulighederne for at løbe helt frem. Fejlfri kan den være trioaktuel.

5 Ilyushin er hurtig fra start og kommer til at sidde med fremme undervejs. Der var dog intet tryk i den senest, men den har trænet godt siden, melder stalden. Det er en outsider her.


V5-3 / 5. løb

Et løb med kun syv heste, hvor Steen Juul kommer med løbets favorit, der vandt let i debuten på en 17-tid. Jeg tror, den får lov til at overtage spidsen tidligt, og så kører de andre om andenpladsen. Dagens blanke.

A-chancer: 3 B-chancer: 6-4-1-2-7-5 C-chancer: -

3 Ecu Egedal vandt sin debut med mersmag. Overtog let spidsen ud af første sving, og siden styrede Christian Clausen hver en meter af løbet. Vandt uhyre enkelt på en 17-tid med 20m ned til nærmeste konkurrent. Denne gang er det snorestart, og det advarer træneren en smule imod. Men der er kun tre heste i volten, så mod ikke Steen Juul får sit store talent fejlfrit fra start, og så forventer jeg en ny spidssejr. Ser ikke de store trusler fra 20m, hvilket konkurrenterne heller ikke selv helt tror på. Så Ecu Egedal bliver dagens ugarderede på mit forslag.

6 Zar Laksmy gik ikke det store i sine to første starter i regi af Morten Juul. Senest havde den fået et straffespark alene fra spidsvolten, og det eksekverede Birger Jørgensen til en sikker sejr før de to heste fra 40m Attack Photo og Worst Nightmare. Er nok den bedste hest fra tillæg, og den kan slutte nærmest 3’eren.

4 Echo Renka har gjort en række gode præstationer med et par sejre inden for de sidste fem starter. Senest inderbaneløb i Odense, hvor den fik angrebsplads kort før mål og speedede forbi Capra. Gangen inden var den førende ind i opløbet, men måtte lade sejrshesten Bobbi Khan gå forbi sammen med storoutsideren Buzz Løgstrup. Er klart bedst i auto, melder stalden, som ikke tror på, at den kan give 20m forud til favoritten.

1 S A Photo har leveret forholdsvis stabile præstationer inden galoppen senest. Har fordel af spor 1, og kusken satser på at få ryg på favoritten for at blive trukket med hjem til en trioplacering. Han har ingen ambitioner om at besejre favoritten.


V5-4 / 6. løb

Et Liga 2-løb, hvor de står godt til hinanden. Meget afhænger af løbsafviklingen, som ikke altid er til at gennemskue på forhånd i sådan et løb. Ingen kan helt udelukkes, men jeg får plads til seks heste på mit forslag og regner med, at vinderen er deriblandt.

A-chancer: 5-1-9-3 B-chancer: 2-7-8-4-6 C-chancer:

5 Global Strategy bliver bare bedre og bedre for Team Lindhardt. Var tredje i begge afdelinger af Taroks Mindeløb efter at have siddet langt tilbage. Senest gjorde den sin første start i Liga 2, og den vandt skidtlet fra en position som sidste hest foran Bastian T og Twigs Briard. Det var over 2.500m, og hesten trives da også bedst over de lidt længere løb, hvor dens afslutning kommer mere til sin ret. Her er det kun 1,900m, men Billunds lange opløb vil sikkert bekomme den vel, og den runder mange til slut – måske dem alle.

1 Frances Yoda gjorde en fin debut for Henrik Lønborg senest. Slap spidsen til Winston Laser og afgjorde derefter enkelt via open stretch før Something Fishy. Er pivhurtig fra start, så mon ikke den køres i spids her. Træneren har ambitioner om, at den til sommer kan løbe en 10-tid på sprint. Vil sikkert føre længe her, så den er med fremme i afgørelsen. Gik dog et mindre tilfredsstillende arbejde torsdag, så der blev taget blodprøver. Den kan derfor være tvivlsom starter.

9 Champions Peak har været lidt uens i præstationerne på det seneste. Vandt første afdeling af Taroks Mindeløb, men var helt væk i den anden afdeling. Gik bare nogenlunde gangen efter på Jägersro fra tillæg og et løb som sidste hest. Senest havnede den i 3i for Thomas Uhrberg, som sad og ledte med lys og lygte efter plads i opløbet. Gik over mål med masser af kræfter sparet på en 13-tid. Den matcher de her heste, men fra spor 9 er den lidt afhængig af løbsafviklingen. Den er alle dage et kryds værd.

3 Stud Muffin har gjort det stabilt på lange løb i Sverige, hvor den har taget gode placeringer hen over eftersommeren. I dens sidste start fejlede den som en slået hest i opløbssvinget, og den fik derefter pause. Kommer nu med nyopladede batterier, men træneren mener, at den skal have et løb i kroppen, før den er helt aktuel. Det er dog så åbent et løb, at den skal med på kuponen.

2 Vivaldi gik blændende sidst, hvor den vandt langt foran konkurrenterne, da Chablis fejlede på sidste langside. Gangen inden fjerde til Alpha Peak, Something Fishy og Machiavelli. Har topform, men møder lidt hårdere konkurrence her. Vil tage en god placering igen, men der skal nok lidt held til at være først på stregen. Skal dog med på kuponen.

7 Tourmalet har stablet anden og tredjepladser på det senest i hård konkurrence. Er perfekt inde i løbet her, men har trukket et nummer langt ude på vingen. Måtte slettes fra en tiltænkt start, da den havde fået et slag. Har ikke fået så meget træning op til den her start, melder træneren. Med et godt rygløb ved vi, at den kan afslutte sylhvast, så den får det sidste kryds på kuponen.


V5-5 / 7. løb

Et godt Liga 4-løb afslutter V5-spillet. Don Anton har været overbevisende de sidste par starter, men møder nu skærpet konkurrence. Jeg garderer med yderligere fem heste – så skulle vinderen være fundet.

A-chancer: 7-3-11-2-1 B-chancer: 8-6-5-12-9-10 C-chancer (5 er udgået)

7 Don Anton har været helt suveræn de to sidste starter. Begge gange overtog den tidligt spidsen og vandt sikkert. Første gang før Coutinho, og senest ganske let vinder i Sigter Mod Stjernerne, hvor Assiniboia Downs var tredje 20m efter. Bliver motiveret favorit, men konkurrenterne er lige en tak bedre her, så nogen helt sikker vinder er den ikke. Fra yderligt startspor bliver det ikke helt så nemt som senest bare at køre frem og overtage spidsen. Skulle 3’eren her sidde tidligt i spids, så bliver 7’eren næppe sluppet forbi. Så jeg garderer favoritten.

3 Come On Party har gået mange fine løb hen over sommeren. Kom tilbage med sejr forrige gang i lidt mere enkelt selskab før Lady Red Summer, og seneste var der ikke det store skud i den. Det var sprint og ikke lige den foretrukne distance, og så var der også lavet en udstyrsfejl, fortæller træneren. Har vist stor styrke, og kommer den tidligt frem ti fronten, bliver den svær at tage ned.

11 Cutty Sark har formkurven for opadgående. Forrige gang afsluttende den pænt fra køen bag Hocus Pokus og Nightingale Jaycee. Og senest var den storfin ved sejren i Skive på en lav 14-tid. Her kørte Mads Hviid Nielsen frem til dødens på Cody efter en omgang, og i opløbet forsvandt den bare væk til en overlegen sejr 10-15m før Check It Out. Har højt startspor her, så den er afhængig af, hvad konkurrenterne gør. Men har den lidt held med positionerne undervejs, kan den tage mange ned til slut – måske alle.

2 No Soup For You har gået to fantomløb de sidste gange. Først anden fra dødens på Coutinho, hvor den koblede grebet, men blev nedspeedet af Do It Mingus. Senest igen dødens på Destinys Diamond, som den koblede grebet på i opløbet og vandt let på en 14-tid. Går lidt op i konkurrence her, men holder den sig fejlfri, er den med fremme, hvor løbet afgøres.

1 Don Pedro har to fine sejre i fire starter for Jan Dahlgaard. Første gang efter kamp med Djohndjohn, og i forrige start kørte Dahlgaard bare uden om feltet I opløbet, hvor Allineedislove var anden. Senest tidlig galop og er behandlet derefter. Er langsom fra start, så spor 1 kan blive en fælde. Kommer den ud i andet spor, har den en god afslutning og kan fælde mange.

8 Casino Royal har jo ikke gjort meget forkert de seneste måneder. Står med to sejre og tre andenpladser. Forrige gang nedspeedet af Do It Mingus i Odense. Senest anden på afstand af suveræne Billi Time. Kommer efter lidt pause og er havnet yderst på vingen. Der er dog ingen startraketter indvendigt, så det er ikke umuligt, at den kan tage spids her, og så vokser chancerne. Får det sidste kryds på kuponen.

6 Assiniboia Downs har gjort det godt længe – primært i amatørløb med Dennis Christiansen. Senest frem i dødens på Chelsea, hvor den trykkede sig til spids ind mod opløbssvinget og forsatte frem til sikker sejr. Den har aldrig været bedre end i den start, melder træneren, men den møder skærpet konkurrence her, så det bliver svært ligefrem at vinde.