V5-analyse til Aarhus søndag d. 8. december

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 7.974 kr. Vundet 3.133kr. TBP 39,3%. Hitrate 9/29.Printvenlig versionV5-forslag

V5-1: 7-8

V5-2: 7-9-1-5-8

V5-3: 6 Elephant

V5-4: 6-2

V5-5: 8-9-1-6-7-5-3-10-4-2

Pris: 200 kr.V5-1 / 3. løb

En spændende løbsudskrivning, hvor Liga 2-kattene fra 20m tillæg skal forsøge at fange Liga 4-musene. To heste ser ud til at være hovedet højere end de øvrige.

Chancevurdering

A-chancer: 7-8 B-chancer: 4-1-3-6 C-chancer: 5-2

7 Alpha Peak er den første af Lunden-træner Steen Juuls store vinderchancer i V5. Fjerdepladsen senest på Halmstad skal man ikke lægge så meget i, for det blev et umuligt løb, og det var først det sidste stykke vej, at Alpha Peak smed håndklædet i ringen. Har i øvrigt en forrygende Aarhus-statistik med tre sejre og en tredjeplads i fire starter, så højre rundt er intet problem. Og så har den løb i kroppen i forhold til den primære konkurrent.

8 Casino Gardenia har været ude med en grim skade, og har holdt præcis et halvt års løbspause, hvor den har svømmetrænet hjemme ved ejerne på Hammerthor Poolcenter. Det giver ingen mening at begynde at fortælle om starterne i maj og juni, for alle ved, hvor god Derby Consolation-vinderen er, når den er i orden. Og den er rigelig god til at løbe med frem i et felt som dette. Også efter pause.

4 Darius Boko kommer tilbage efter tre måneders løbspause, og Team Jeppe Juel har sikkert arbejdet med at finde ud af, hvorfor Muscles Yankee-sønnen galopperer så tit. Kapaciteten er der ingen, der tvivler på, men klart at Juels hest er en joker her.

1 Daisy H J virker ikke til at have helt samme form som i sommer, hvor den var fjerde i både Grand Prix og Hoppe Derby Consolation. Men startsporene har også været ganske elendige med startspor 11 i tre af de seneste fire starter. Nu er det meget bedre, og dygtige Casper M. Nielsen skal nok vide at give Daisy H J et godt løb fra denne perfekte udgangsposition.

3 Chakita T Hall tændte for alvor til i løbene i august/september, hvor den hårdføre Ens Snapshot-hoppe vandt to flotte sejre netop i Aarhus. Det skal så absolut bemærkes, at den nu igen er tilbage højrevejen rundt, hvor det ser ud til, at Chakita T Hall ser ud til at fungere allerbedst. Formen virker fin. Senest i Aalborg stod Chakita T Hall alene fra spidsvolten, og lykkedes også med at forsvare spidsen de første 500m, indtil der kom en galop under pres fra Vivaldi. Kom godt tilbage, og måtte selv gøre det hårde arbejde på den sidste halvbane. Se op!

6 Armani S kan jeg ikke sætte ned som C-chance endnu, så den får en chance mere som B-chance. Vinder ikke ret tit mere, men dagens kusk Thomas Bonde har tidligere vundet med Armani S i Aarhus. Det var et løb, hvor Moliere og Asger Molar blev besejret.V5-2 / 4. løb

Et yderst jævnbyrdigt “Made In Denmark”-løb, som er udskrevet efter amerikanerløbsprincippet. Det betyder ofte, at de højeste startspor har de bedste chancer.

Chancevurdering

A-chancer: 7-9-1-5-8 B-chancer: 2-6-4-3 C-chancer: Ingen

7 Exciting Lady er virkelig blomstret op efter skiftet til Skive-træner Knud Mønster, og står nu med tre sejre i de seneste fire starter. Det har især været i Billund, at From Above U S-datteren har brilleret, og seneste start i Aarhus højre rundt var ikke for positiv. Exciting Lady var ekstremt skæv, og brød nedad i banen i opløbet. Men Team Mønster har foretaget diverse udstyrsændringer, så mon ikke den dårlige Aarhus-statistik bliver brudt hér? Formen er i hvert fald i zenit.

9 Eldorado er en af de heste, som har haft gavn af, at træner Morten Juul selv er hoppet i sulkyen. Senest i Aarhus havnede Eldorado i tredje par indvendigt, men kom ud i fri luft med 800m til mål efter et speedryk i feltet midtvejs. Gik i kødet på Endless Dreams rundt opløbssvinget, og da denne havde fået et ekstremt hårdt løb, så blev den et let bytte. Eldorado formåede endda at svare op for en godt angribende Elvira M, så formen er helt i orden.

1 Euro G K gik et rigtig godt løb senest, hvor Steen Juuls Elephant bare var for svær en nød at knække. Elephant havde spids, og Ole Bender satte sig udvendigt med 900m til mål. Trykkede reelt på hele langsiden ned, og fulgte også godt med op ad bakken. Men de to sving i andet spor koster jo 8-10 meter, og det var de meter, der manglede ved målpassage. God udgangsposition, og Euro G K skal med på alle V5-kuponer.

5 Enzo Design starter lidt sparsomt, men er i bund og grund en rigtig fin hest. Senest i Skive bombede Enzo Design direkte til spids og afviklede de første 500m efter 1.13,9. Elvira M med Steen Juul kom frem udvendigt med en omgang til mål, og Enzo Design stoppede helt op med 400m til mål. Kan ikke have været frisk på dagen, men er nu tilbage, og i normal forfatning skal den være med på stregen her!

8 Extra T Aage (Ekstra Til Aage) har været med i årgangsløbene for 3-årshopperne en stor del af sæsonen, og går her ned i konkurrence. Var ikke samarbejdsvillig senest i Dansk Avlsløb for Hopper, men startsporet i anden række her behøver ikke være så forkert endda.

De resterende fire heste ser jeg ikke med vinderchance i et normalt afviklet løb.V5-3 / 5. løb

Den flyvende elefant Dumbo vandt Dansk Trav Derby, og Steen Juul har også en ”Elephant” i stalden, som forstår at flytte fusserne.

Chancevurdering

A-chancer: 6 B-chancer: 1-9-8-4-5-7 C-chancer: 12-11-10-3-2

6 Elephant vandt ganske let sidste gang den gæstede Aarhus, og havde ingen som helst problemer med at gå højre rundt. Blev kørt til spids i løbet forholdsvis tidligt, og selv om den fik tryk af Euro G K over de sidste 6-700m af løbet, så vandt den alligevel ganske let. Et lignende scenario ser jeg udspille sig hér. Juul holder sig til det første stykke vej, kører sig til spids – og vinder. Blandt i V5!

1 De Light var uheldig senest i Odense. Var godt med fra start, og ramte tredje par indvendigt trods startspor syv. Fra sidelinjen kunne det ligne, at kusken var i tvivl, om han skulle bagom eller køre med frem indvendigt i opløbet, og under alle omstændigheder galopperede De Light en præmie væk. Godt startspor her, og med den viste starthurtighed i Odense, så kan De Light være med til at bestemme løbsafviklingen her. Spids og slippe til Elephant måske?

9 Capra har gået to gode løb i træk. 8/11 galopperede Capra, men leverede en fin ophentning og angreb med 500m hjem i et løb, som Erik vandt. Og senest 23/11 blev Capra slået i sidste skridt af Echo Renka, så formen er, hvor den skal være. Startsporet i anden række kan måske endda være en fordel.

8 Bahia Sisu er ikke nogen dårlig hest. Har dog kun startet en enkelt gang de seneste fem måneder, så kan selvfølgelig ikke være i topform. Grundkapaciteten på den godt afstammede hoppe, og Bahia Sisus Aarhus-statistik er rigtig god. To sejre, en andenplads, to tredjepladser og en fjerdeplads i syv starter.

4 Livi No Panic løber og sparer op til en sejr, 5 Caspian Of Narnia er vældig fartfyldt og har stået på min ”vinder snart løb”-blok siden den galopperede en sejr væk i DM for Travkuske 2018 for Knud Mønster i Odense. Godt at ”snart” er et relativt begreb… 7 Bel Sac er bedre end resultaterne, og kan ind imellem også godt flytte sig fra start. Men dette løb er blank på Elephant eller rigtig mange på V5-kuponen.V5-4 / 6. løb

Eftermiddagens Liga 1-løb har deltagelse af to dansktrænede heste, som begge har vundet V75-løb i Norge på det seneste.

Chancevurdering

A-chancer: 6-2 B-chancer: 1-4-7 C-chancer: 3-5

6 Thunder Peak vandt V75-løb på Bjerke Travbane samme dag som der var Axel Jensens Mindeløb for hingste og hopper. Ken Ecce kørte et fremragende løb i regnvejret, kom ud i andet spor med knap en omgang til mål, og gik frem til legende let sejr til 150.000 n.kr. Formen er helt i top, og Steen Juul bestemmer selv taktikken.

2 Forecast vandt V75-løb på Sørlandets Travpark efter devisen spids-og-slut. Der var 1.11-tempo både ved 500m og første kilometer, og selv om løbets favorit M S Triple J kom frem og trykkede det sidste stykke vej, så var sejren sikker til slut. I Danmarks-debuten i Aalborg 22/11 bakkede Jeppe Juel ned som sidste hest mod Bvlgari Peak. Afsluttede godt, og formen er præcis, hvor den skal være.

1 Stand And Deliver får igen Birger Jørgensen i sulkyen, og de to har fejret mange triumfer sammen, ikke mindst Derbysejren i 2013 samt banerekorder i 1.10-fart i både Skive og Aalborg. Fik løb i kroppen med ejersønnen senest, og har en perfekt udgangsposition her.

4 Obi er bestemt ikke nogen dårlig hest. Husker stadig, da den kom flyvende ude i fjerde spor til sejr i Skive 25/10 mod gode heste, og præstationen senest mod bl.a. Bvlgari Peak og Forecast var også godkendt. En ny god præmie venter her.

7 Rocky P H fik en uheldig galop på senest for Michelle Mønster, da hun ville ud bagved Forecast rundt sidste sving. Nu er det igen far Knud, der sidder i sulkyen, men Rocky P H tabte jo sporlodtrækningen.V5-5 / 7. løb

V5-finalen er et spændende løb over to volter, hvor der er vinderchancer begge steder.

Chancevurdering

A-chancer: 8-9-1-6 B-chancer: 7-5-3-10 C-chancer: 4-2

8 Dream Of Success er jo en lynstarter, som har tjent rigtig gode penge ved at sidde langt fremme i feltet tidligt. Mægtig fin hest, som også senest bombede til spids ind igennem første sving, og første an i 1.13-fart de første 500m og 1.15 første kilometer. Vandt til slut sikkert, men det var sikkert heldigt nok, at VIP Hall ikke kom ud fra ryggen, for den var ved at løbe ud af både sele og vogn. Nu skal Dream Of Success ud i voltestart og 20m tillæg, men det er den bedste hest i feltet.

9 Charlie Game er på vej til at blive ”årets sejrshest” i Danmark. Men det kræver minimum én sejr mere for at komme foran bornholmske Jetset Onion. Senest var Charlie Game også ude mod Dream Of Success. Sad meget langt tilbage undervejs, og en god afslutning langt ude i banen var ikke nok til en topplacering. Er perfekt inde i løbet på pengene, og mon ikke René Kjærs plan er at skygge hvidklædte Bent Svendsen hele vejen, og så speede forbi til slut?

1 Chimneysweeper er nok hesten, der skal fanges fra spidsvolten. Var senest ude i Licensmesterskabet for Marc Christensen, men nu sidder rutinerede Pauli Andersen igen i sulkyen. Chimneysweeper er en stærk krabat, og kan ”Mr. P.” få lov til at køre stigningsløb fremme i spids, så skal de andre altså være vågne.

6 Gringo Boko trænes af den succesfulde hesteejer Frank Kjelde med mere end 40 sejre som hesteejer i år. Leverede en fin afslutning i sin første start i Danmark til sikker sejr, men nu er konkurrencen noget hårdere, og Gringo Boko er faktisk ikke ret godt inde i løbet.

7 Mr Panamera kom senest tilbage efter et par måneders løbspause, og kom i klemme med 750m til mål i samme løb som Dream Of Success og Charlie Game. Kan bedre og det kan JVB-specialisten få lov at vise her. 5 Enok vinder ikke så tit, men er en fin hest, som sagtens kan løbe med frem her. Bemærk at der i Aarhus kun er fire heste i første volte, så Enok starter fra lukket spor. Se også lidt op for 3 Bacardi, som afsluttede godt indvendigt bag Es Trenc senest i Billund. Kan måske levere en lille julebombe?