V5 Aarhus

Søndag 4. oktober, spilstop kl. 13.05

V5-1: 6-7 (5)

V5-2: 6-3-7-1-4 (8)

V5-3: 6 (1)

V5-4: 4-3-7-9-6 (8)

V5-5: 1-3-5-7-4-6-2 (8)

Pris: 350 kroner


Printvenlig versionV5-1 / 2. løb

Et liga 3-løb indleder V5-spillet, hvor sejrshesten 6 Leading Tile blive kæmpe favorit efter sine mange sejre i træk. Den var dog lidt lad senest iflg. træneren, og da modbuddet 7 Charlie Game er i klar fremgang og virker bedre end resten af feltet, så går jeg mod strømmen og blanker IKKE Leading Tile, men dobler kuponen med 7’eren i håbet om favoritfald.

A-chancer: 6-7 B-chancer: 5-4-2-1-8 chancer: 3

6 Leading Tile går bare fra sejr til sejr – primært på hjemmebanen i Aarhus, hvor ni af sæsonens ti sejre er taget. De fleste er taget fra spids, og det var også tilfældet i forrige start, hvor den hurtigt sad i spids med Benton Frisco i ryg, og sådan forblev det ind over målstregen. Senest overtog Leading Tile spidsen på første langside. Ud på sidste omgang skulle den tage imod et godt fremstød fra Charlie Game, og det havde den ikke problemer med. Vandt sikkert før en godkendt Charlie Game. Med lynstarteren Dream of Succes indvendigt vil denne nok tage spids direkte, og så er det store spørgsmålstegn, om Bent Svendsen vælger at køre i spids denne gang. Går han det, åbner det løbet, men bliver Michael Lønborg sluppet til spids efter 500 m, og så kan det løb være kørt. Michael Lønborg syntes, at Leading Tile var lidt lad senest, og han er lidt betænkelig ved startspor 6 her med flere starthurtige heste indvendigt. Den synes dog at være frisk nok i træningen, men han ser den som en af tre heste, der kan vinde løbet. Den bliver manges ugarderede her, og man kunne jo sige, at så længe den bare fortsætter med at vinde, hvorfor så ikke bare stå blank på den igen. Men tanke på startsporet, hvor den måske ikke bare bliver sluppet til spids, som den plejer, og på den match, som 7’eren trods alt gav den senest, så garderer jeg storfavoritten med en enkelt hest her, da der vil være stor værdi i et favoritfald her.

7 Charlie Game kom tilbage med en sejr efter pause for tre starter siden, hvor den pressede på førende Cabo Suroeste på den sidste halvbane og gik frem til sikker sejr med Carozzo på andenpladsen. Gangen efter kort fejl i opløbssvinget i 3i, hvor den kom i trav igen og var fjerde på afstand til Leading Tile. Senest sad den bagerst, men blev sendt af sted med 800 m igen. Kom frem til førende Leading Tile og lignede længe en trussel, men kom dog aldrig helt i nærkamp. Var dog klart godkendt på andenpladsen og viste fremgang. Har her spor 7, og derfra må Kjær bakke til bagerste position. Formen er fin, og den har gået mange fine løb i Aarhus igennem tiden. I et ret lille felt, er der ikke så mange at runde. Den vil kunne gå en langspurt over de sidste 7-800 meter, og den er ikke ringere end nummer to her. Jeg dobler kuponen her med Charlie Game i håbet om at fælde den store favorit.

5 Carozzo har gjort det godt, efter den kom til Michael Lønborg. Lagde for med en sejr for fire starter siden, hvor den overtog spidsen fra Vip Hall efter 600 m, og siden holdt den akkurat hjem før Vip Hall. I forrige start sad den nede i feltet. Sluttede godt af fra køen og nåede akkurat at fange Cabo Suroeste på stregen og blev anden på afstand af Leading Tile. Senest blev den kørt af Michelle Mønster, hvor den sad i inderbanen den først omgang og var ved at hive armene af kusken. Kom ud i ryg som sidste hest i andet spor med omgang tilbage, og midt på bagerste langside blev den så skudt af og tog sig hastigt frem udvendigt på den førende favorit Enjoy Banker. De to gav hinanden en intens match i opløbet, og på de sidste meter fik Michelle Mønster bugseret Carozzo forbi til sejr. De to sidste starter var over 2.300 m, og der er ingen tvivl om, at den distance havde været at foretrække for Carozzo. Men den er en sund triochance igen.

4 Dream of Succes har tidligere sejret i Aarhus, så den finder fint rundt. Der var ikke det samme overskud i den her tidligere på sæsonen, som tidligere og den fik pause. Kom så tilbage senest i Odense, hvor den havde spor 9 og dermed ryg på hurtige Chap A P. Sad bag den hele vejen, men kunne ikke helt holde ryggen i afslutningen, så det blev kun til en femteplads efter optimal rejse, hvor den ikke var trænet særlig hårdt op til den start, men det er den nu, melder træneren. Den er hurtig fra start, og den tager utvivlsomt spids her, men om Svendsen vælger at slippe, når/hvis Michael Lønborg kommer med favoritten, er det store spørgsmål. Svendsen er jo kendt for at køre offensivt, så måske sælger han sig dyrt her. Det bliver enten spids eller vinderhullet, og så er den trioaktuel her.

2 Don Anton er lidt hårdt inde her, men har et godt spor. Kan en del på sine gode dage, men modstanden er skærpet her. 1 Mr Panamera er ikke den sejrshest, den tidligere var. Den stabler fjerde- og femtepladser, og der gør den ikke aktuel til en V5-kupon. 8 C You Again kommer tilbage efter pause, hvor den er gået ned med flaget i dens seneste starter. Får ny kusk i Knud Mønster, men den skal nok primært ud og have løb i kroppen her.


V5-2 /3. løb

V5-2 ser på forhånd meget åbent ud. Kun to af de ti heste (10’eren er udgået) har en enkelt sejr at fremvise, så der er brug for garderinger her. Mit vindertip går til 6 Frede Bork, der blev slået efter målfoto senest, men jeg tager halvdelen af feltet på kuponen og tror på, at vinderen er iblandt. Men der kunne godt argumenteres for at lukke en afdeling som denne, for dem der har råd til det.

A-chancer: 6-3-7-1-4 B-chancer: 8-9-11-5-1 C-chancer (nr. 10 udgår)

6 Frede Bork har Christian Lindhardt visse forhåbninger til som lillebror til Tano Bork. Den har ageret stabilt og er gået frem fra start til start med trioplaceringer i de seneste tre starter. Senest tog den spids i et sprinterløb i Billund, hvor den førte i 1.599 m, før den blev fanget på målstregen af Calito. Hesten rekordforbedrede til 1.16,8, og den vil sikkert forsøge at udnytte sin starthurtighed til at finde en position fremme i feltet – måske endda spids som sidst trods yderligt spor. Den kan være med fremme i afgørelsen igen her og skal krydses tidligt.

3 First Money Day fik sin debut for tre starter siden. Her var den helt umulig i opvarmningen, men i løbet var der ingen problemer, selv om den løb lidt grønt. Kom tidligt frem i ryggen på Going Joe, og da Bo Westergaard gik tættere frem i opløbssvinget, svarede Going Joe med en kort galop, så sejren til First Money Day blev meget sikker. Senest ramte Mads Henriksen 3i med hesten i Aarhus. Her endte den med at sidde bomfast med masser af kræfter sparet i et løb, som Forever Ice vandt fra vinderhullet. Fra spor 3 bliver den næppe lukket inden denne gang, og den er et af flere vinderemner i det her åbne løb.

7 Excellent Prince tog karrierens eneste sejr for fire starter siden i sit comeback efter rigtig lang pause. Den strøg til spids fra spor 6 i Aarhus, og i opløbssvinget rykkede Michael Lønborg væk fra feltet, så der blev for langt frem for Jeppe Juel og Felix Trøjborg, der sluttede godt af. I seneste start sad den 2i det første stykke vej, men gik ud som første hest i andet spor med en omgang tilbage. Det blev lidt for hårdt, og den kunne ikke helt holde hele vejen til mål, men var kun et par længder efter vinderen Forever Ice i mål. Har yderste startspor, men den har vist, at den kan åbne derude fra. Mon ikke kusken kører lidt med og finder en position fremme i feltet. En af flere med chance i det her løb.

1 Early Tinghøj tog let spids fra spor 1 i volten i forrige start. Førte indtil opløbssvinget, hvor Henrik Lønborg gik frem og pressede på med Fenrik H. Den fik overtaget, men i slutningen af opløbet slog Early Tinghøj contra på Fenrik H. Den kunne dog ikke afvise angrebet i yderbanen fra Mister B. Senest fik den galop på kort efter start i spidskampen, og der kom yderligere en galop i første sving. På bagerste langside havde Early Tinghøj stadig over 50 m frem den de forreste, men på stregen var den kun fire længder efter vinderen Fantomic Star. Det var en flot ophentning, og hvis den er yderligere forbedret her, kan det række et stykke.

4 Even More Coktail taler Kent Friborg rosende om, men det bliver hver gang til umotiverede galopper. Senest i Billund lå den anden bag Frede Bork, da den galopperede helt upresset midtvejs i løbet. Har dog vist pæn fart, og skulle den pludselig en dag gå fejlfri, så kan den måske levere en af de overraskelser, som Kent Friborg ind imellem er mand for. Ifølge træneren er Aarhus-vejen en fordel, så den kommer med på det yderste mandat.

8 Eminentstone løber mest med, men kommer nu i nyt regi. 9 Flo Jo S har ikke vist det store efter sin andenplads, hvor den førte undervejs i et lille felt, men blev nedspeedet til slut.


V5-3 / 4. løb

Syv heste skal kæmpe om DM-titlen for femårige heste, hvor seks af hestene var med i sidste års derby. 6 Dumbo har ikke vundet siden derbysejren, men det gør den her. Har vist fin form og hurtighed, men det har bare været forkert mod Liga 1-hestene i de første starter. I et lille felt ser jeg derbyvinderen stryge forbi alle i opløbet til årets første sejr.

A-chancer: 6 B-chancer: 1-5-3-4-2-7 C-chancer:

6 Dumbo fik næsten et helt års pause efter derbysejren. Vendte tilbage til løbene ultimo juli, hvor den gik storartet i dødens på Ley Largo. Gik frem i opløbet, men blev slået kort før mål af rygkørte Bandit Brick. Gangen efter vinderhullet i Aarhus bag Bali. Gordon Dahl ledte efter angrebsplads, men den kom for sent. Sluttede godt af og var to længder efter Photo Lavec og Onceforall Face. Havde senest spor 9 på sprint på Lunden, hvor den havnede i 5i. Sad bagerst i opløbssvinget, men sluttede forrygende af og var kun halvanden længde efter vinderen Slide So Easy på stregen. Nu møder den ikke liga 1-hestene, men de jævnaldrende femåringer. Igen har den ikke fået noget særlig godt spor med nummer 6, men i et lille felt kører kusken lidt med fra start og skal nok finde en god position. Hvis løbsafviklingen bare flasker sig nogenlunde, så ser jeg Dumbo komme flyvende uden om alle konkurrenterne i opløbet. Det ligner, at den kan tage sin første sejr efter derbysejren sidste år, og den bliver dagens blanke på V5.

1 Dortmund har gjort det godt i sine starter her i femårs sæsonen med en sejr og fire andenpladser. Sejren kom i Odense for fire starter siden i et stayerløb, hvor den afgjorde efter en fin 800 m afslutning i sporene med Something Fishy og Billie Jean på de næste pladser. I Aarhus blev den anden til Onceforall Face efter at have haft ryg på den opløbssvinget rundt. Er så forsøgt i Sverige et par gange. Første gang med Flemming Jensen i vognen, hvor den gik hele sidste omgang i et 3 km-løb udvendigt på favoritten Exaudio Vici, som den fulgte til dørs på andenpladsen. Senest blev den tidligt forceret frem til dødens af Peter Ingves i et V75-løb, og det blev for hårdt, og måske fik moralen et lille knæk? Ville have foretrukket en længere distance her, men i et lille flet skal den nok få chancen, selv om den kommer til at sidde lidt nede i feltet. Har stor styrke, så den vil have gavn af tempo undervejs. Hvis ikke der kommer det, så vil Marc Bæk Nielsen nok selv køre fremad. Den er det klare andet valg i min bog, men de 1.800 m er lige det korteste for Dortmund.

5 Donatello Garbo havde jo en flot sæson sidste år. I år har den kun startet to gange – senest på Copenhagen Cup-dagen i maj. Her endte den bagerst i feltet, og den sluttede pænt af til femtepladsen bag Bvlgari Peak og Commit Boom Bay. Har holdt pause siden, så den mangler nok lige den berømte løb i kroppen. Spændende at se den i aktion igen.

3 Daytona er en anden hest, der også kun har startet to gange i år. Efter en start uden den store succes på Jägersro i foråret gjorde den comeback i Odense for tre uger siden. Fik her dødens med Something Fishy i front. Allerede med 500 m igen hejste Daytona nødsignalet, og den var ubehjælpelig sidst i mål langt efter Something Fishy og co. Har selvfølgelig haft gavn af løbet, men den skal være kraftigt forbedret for at være med i kampen om sejren her.

4 Denimcowboy har haft en fornem sæson med seks sejre. Den har virkelig oppet sig, hvor den tog tre sejre på stribe hen over sommeren. I næst seneste start blev den sendt af sted på første langside, hvor den let overtog spidsen, og siden var det spil til et mål før Benton Frisco og Camble Flame. Senest fik den dødens i Skive på Bravur Torkdahl, og det stod den ikke for. Holdt hjem til tredjepladsen, hvor den blev byttet af Shaggy Milpond på de sidste meter. Den er hurtig fra start og er spidskandidat her, men den møder helt andre modstandere her end i klassen, hvor den ellers har gjort det fint. Jagten den sidste trioplacering her.

2 D J O’Kay har vist fin form med tre sejre i de sidste fem starter i ordinær klasse. Her er de nok lige en tand for skrappe. 7 Diamant Østervang har kun en enkelt tredjeplads i år og leder lidt efter formen, men viste fremgang senest.


V5-4 / 5. løb

Et jævnbyrdigt Liga 1-løb kræver lidt garderinger. Meget afgøres af løbsafviklingen her, og på den aktuelle distance løber flere heste med vinderchance. Jeppe Juels styrkefænomen 4 Onceforall Face får knebent vindertippet, men den havde fortrukket et lidt længere løb. Derfor får den hjælp af yderligere fire heste på kuponen.

A-chancer: 4-3-7 B-chancer: 9-6-8-10-1 C-chancer: 5-2

4 Onceforall Face har haft en fin sæson indtil nu med to sejre og tre andenpladser. Næst senest sad den i andet par udvendigt i ryg på Bvlgari Peak. Angreb ind på det lige og koblede grebet. Var tilsyneladende på vej mod sejren, da den i ryg siddende Photo Lavec i sidste skridt satte mulen først på stregen. Seneste start var i stayerløbet på derbydagen fra toptillæg, hvor den travede i dødens på Panamera hele den sidste omgang. Forsøgte af nå forbi denne i opløbssvinget, men blev akkurat svaret op. Fik dog endelig overtaget ind på det lige, hvor den afviste et godt angreb fra rygkørte Cmynewlollipop og Björn Goop. Stærk præstation. Havde selvfølgelig foretrukket en lidt længere distance, men den viste forrige gang, at den også kan på 1.800 m i Aarhus.

3 Bvlgari Peak har ikke sejret siden Copenhagen Cup-dagen. Havnede i dødens på Bali for to starter siden, hvor den måtte se 4 & 7 gå forbi til slut. Var senest til start i Berlin, hvor den atter fik dødens. Havde Goldy Stardust med på slæb, og den gik let forbi til slut og vandt løbet, hvor Bvlgari Peak holdt ved til 100 m før mål. Kom hjem i ny rekord 12,6. Får Christian Clausen i sulkyen denne gang, men fra et godt startspor kan den måske blive sluppet til spids denne gang, og så stiger chancerne. Givet kryds på kuponen.

7 Photo Lavec tog sæsonens hidtil eneste sejr for to starter siden. Sad 3u i ryg på Onceforall Face i Aarhus, som den fangede på stregen efter en raketspurt. Senest i Rex the Great Løb på derbydagen sad den igen 3u og angreb med 600 m igen. Fik tredje spor sidste sving rundt udvendigt på Slide So Easy. Var hele tiden en halv længde efter denne, da den blev flyttet et spor af Robin Bakker med Ids Boko, som efterfølgende korrekt blev disket for trængning. Måtte se Dumbo snuppe tredjepladsen kort før mål. I modsætning til forrige gang med kun seks heste i løbet, starter her ti. Fra spor 7 kommer hesten nok til at sidde langt nede, og der bliver flere heste at skulle runde til slut. Klapper det med positionerne undervejs, så vil dens speed fælde mange til slut – måske dem alle.

9 Commit Boom Bay skal nu møde drengene. Vandt både indledende og finale i Preben Munchs her i Aarhus i sommers. Kom til kort ved EM for Hopper på Solvalla, hvor den blev bakket sidst efter et forsøg på at komme frem i forfeltet efter start, men hvor den blev svaret op. Senest måtte den trave udvendigt på Carna Sensei, der havde startspor indvendigt for. Det var udslagsgivende. Anden række her er et minus for den starthurtige hoppe. Men formen virker fin, og med træneren selv i vognen, kommer den med på kuponen.

6 Twiligt D kom for nylig tilbage efter lang pause. Efter et løb i 3u gik Casper M. Nielsen med i ryg på Finish Future i et tredjespors angreb på bagerste langside. De to skyllede uden om feltet med Key Largo i spids, og ind på det lige forsvandt Twilight D bare væk med 25 m til en knusende overlegen sejr. Får det sit rygløb kan den meget på sine gode dage. Og selv om modstanden er skærpet her, så får den også plads på kuponen.

8 Obi har nu to løb i kroppen efter pause, hvor den ikke har gjort det store væsen af sig. Kan få sit rygløb her, men den skal vise lidt mere, før den en aktuel. 10 Testimonial O K overraskede positivt som tredje til Onceforall Face i stayerløbet på derbydagen fra toptillæg. Spor 10 nedsætter dog chancerne her. 1 Rocky P H gik godt senest bag Bandit Brick, men kan ikke udnytte spor 1 og har ikke Aarhus som sin foretrukne bane, så det bliver svært.


V5-5 / 6. løb

Dagens hovedbegivenhed er Tuborg Jydsk 2-årings Grand Prix, hvor ingen af hestene her for alvor har skilt sig ud i årgangen blandt de danskfødte heste. Løbet skriger på garderinger, hvor Jeppe Juels 1 Global Yankee og Steen Juuls 3 Gloria Line ligner de to bedste chancer i feltet fra gode spor. Jeg tager dog hele første række med på kuponen og forventer, at vinderen er iblandt disse.

A-chancer: 1-3-5-7-4 B-chancer: 6-2-8-11-9-12-10 C-chancer:

1 Global Yankee har kun gjort en start i karrieren. På Jägersro tog den let spids fra spor 1 i snorene, og efter 500 m slap Jeppe Juel til favoritten Staro Peanut med Joakim Lövgren. Global Yankee var den eneste, der kunne følge Lövgrens hest helt til mål dog uden at kunne true den for alvor. En debuttid på 17,0 i snorestart lover godt for Jeppe Juels hest, og hvis den kan overføre sin starthurtighed fra snorene til autostart, så vil den sidde med fremme fra start her – måske kan den tage spids, og så vil meget være vundet. Bliver det forsigtige vindertip her.

3 Gloria Line indledte karrieren med to flotte sejre. Først spurtede den fint på Lunden før Borups Viking, og siden vandt den fra spids i Aarhus med 20 m ned til Grady Boom Bay. Havde halsproblemer i derbyweekenden, og senest blev den offer for en sammenkørsel i Billund, da den skulle til at slutte af. Er pænt hurtig fra start og kan være spidsaktuel her. Det ligner en topchance i løbet.

5 Gaby C N indledte med at vinde det første toårsløb herhjemme, som var her i Aarhus. Det var efter tidlig spids, hvor Dowhatyoudodowell blev afvist i opløbskampen. Senest fik den en udvendig rejse i Aalborg og blev nedspeedet af Gabi Kyvsgård. I derbyweekenden måtte den bakkes sidst fra spor 8, og der var ikke det store bid i den til slut. Den er hurtigt fra start, og mon ikke Kjær vil forsøge at køre med fra start i håbet om at kunne overtage spidsen. Har vist, at den kan Aarhusvejen, så den er et givet kryds på kuponen.

7 Golden C N indledte karrieren med en sikker start til mål sejr her i Aarhus på en 18-tid. Afviste alle angreb undervejs og sejrede sikkert før Godtfred Bork. I derbywekkenden blev det til galop kort efter start i en trang situation med mange heste omkring sig. Den gik siden en flot ophentning og fik kontakt. I opløbet ledte kusken efter plads, men fik det aldrig rigtigt, men den var med flokken hjem bag Thai Brooklyn og viste fin fart efter startfejlen. Spor 7 er selvfølgelig langt ude på vingen, men den tog spids fra spor 6 i sin første start, og måske er det en fordel kun med heste på den ene side. Den har vist så fin fart, at den også skal med på kuponen.

4 Get A Wish førte i sin debut, men blev nedspeedet af staldkammeraten Thai Brooklyn, der siden har imponeret stort. Senest var den umulig op til startbilen og satte 50 m til iflg. speakeren. Fik kontakt og sluttede godt af til tredjepladsen fire-fem længder efter Thai Brooklyn. Har god fart i kroppen, og holden den sig fejlfri, kan den godt blande sig i sejrsstriden her efter to 17-tider.

6 Giantstone har vist sig som en hurtig, men til tiden usikker hest. I forrige start fejlede den kort efter start og satte rigtig mange meter til. Sluttede flot af fra køen som tredje bag Seventh Heaven og George Harrison på afstand. Senest havnede den udvendigt på Gabi Kyvsgård, hvor den længe var godt med. Faldt dog ud af stilen i opløbssvinget og fik en kort galop på. Da den satte sig i trav, slog den et slag ud i banen, hvor den hægtede hjul med Steen Juul og Gloria Line, og så var løbet slut for begge. Har god fart, og den dag den opfører sig ordentligt og traver hele vejen, kan det blive til et godt resultat.

2 Giant Design galopperede op til startbilen i sin debut og i første sving gangen efter, så der var hurtigt den ude af billedet. Senest fint med fra spor 8 i snorene på Jägersro, hvor den sad 3i undervejs og holdt farten hele vejen i 17-tempo. Var nogle længder efter 1’eren her, men viste klar fremgang. Hvis den er blevet fortrolig med startbilen og kommer fejlfrit af sted, så kan den godt være med, hvor de bedre præmier skal uddeles her.

8 Gin Flame fejlede som førende i opløbssvinget i sin debut, hvor de vandt på 20, og 11 Go Go Flex vandt et billigt løb i Billund. Men ingen af hestene i anden række har vist fart nok til, at de kan komme i betragtning til min V5-kupon.

Kim Nielsen
Statistik: Spillet for 20.586 kr. Vundet 19.378 kr. TBP 94%. Hitrate 21/64
Live