V5-analyse til Aarhus søndag d. 29. september

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 6.902 kr. Vundet 2.532kr. TBP 36,7%. Hitrate 8/25.Printvenlig versionV5-forslag

V5-1: 7-6

V5-2: 4-3

V5-3: 6-7-8-5

V5-4: 8-4-1-9

V5-5: 11-10-8-4

Pris: 256 kr.V5-1 / 2. løb

Fortsætter Elegant C N sejrsstimen eller stikker Elvis Bork en kæp i hjulet?

Chancevurdering

A-chancer: 7-6 B-chancer: 3-1-4 C-chancer: 5-2

7 Elegant C N løber lidt “grønt” og urutineret, men kapaciteten er høj. Senest i Skive chancerede den lidt i travet de første par hundrede meter, men da travet først stemte, så kørte René Kjær bare fremad. Overtog spidsen fra Epoke Pi med 1100m til mål, og sejren blev til slut uendelig sikker. Et lignende løbsscenario kan udspille sig her, og der er tale om en virkelig lækker bamse her.

6 Elvis Bork giver ikke Elegant C N noget efter på udseendet. Begge heste er store, langbenede og næsten sorte. Elvis Bork var uforskyldt ved starten 6. september i Billund, hvor Great Challenger-sønnen fik en hest i hovedet, som var blevet påkørt af en anden lige i startmomentet. Senest i Skive blev det til et løb i fjerde par indvendigt, men hullet kom som på bestilling med 550m hjem. Angreb ude i modvinden og regnvejret i tredje spor, og kæmpede hele vejen ind i mål. Kun en halv længde skilte de fire første heste over mål.

3 Elenora var hesten, der blev påkørt og galopperede ved starten i Billund 6. september. Starten efter i Aalborg var i hård konkurrence, så glem den. Senest i Aalborg tog Eleonora spids, og svarede Empoli op rundt første sving. Om det var hesten eller kusken, der tog farten af på første langside, kan være svært at vurdere, men i hvert fald sad Kenneth Andersen pludselig i tredje par indvendigt efter 700m kørsel. Det blev siden til andet par udvendigt og fjerdepladsen bag Livi Obaunehøj, Lonely Lilly og Empoli var max uddeling.

1 Epoke Pi tog spids i et par omgange i Skive i samme løb som Elegant C N 16. september. Nullet i protokollen er egentlig ikke helt retvisende, for Epoke Pi smed først geværet med 150m til mål, og man skal også huske på, at det var første start i tre måneder. Kan meget bedre, og i øvrigt er distancen også lidt kortere her. Kan være en sjov fidus, hvis favoritterne har uheld med positionerne.

4 Elena Avalon må ikke helt glemmes. Har ganske vist ikke startet et par måneder, men seneste start var fra et umuligt startspor mod heste som Big Flirt, Dreamcatcher K J og Enzo Design. Har prof i vognen og et godt startspor, se op!V5-2 / 3. løb

Bliver det kattenes leg med musene i dette Liga 4 vs. Liga 5 løb?

Chancevurdering

A-chancer: 4-3 B-chancer: 6-7-5-8-2-1 C-chancer: Ingen

4 Cutty Sark må blive favorit i løbet. [Her skal det nok indskydes, at jeg er medejer af hesten, men vil beskrive hesten så objektivt som muligt]. Vandt meget let i Billund i sin debut for Mads Hviid efter angreb over de sidste 500m. På Lunden 25/8 galopperede Cutty Sark fra start, og satte vel 40-50m til. Angreb alligevel rundt sidste sving og i opløbet, men galopperede fjerdepladsen væk kort før mål. Var kommet hjem i cirka 1.13,4a/2000m. Senest kørte Mads Hviid Nielsen frem i dødens, da Flemming Jensen satte tempoet ned med favoritten Billi Time. Derfra kæmpede Cutty Sark flot, og alt virker vel med formen. Starter primært her for at tjene point til Liga-finalen i Billund 13/10.

3 Checkpoint S H er en af de ”mus”, der skal indfanges. Formen er på top, og Henrik Lønborgs hest gik rigtig godt senest i dødens på Master Of Disaster uden dog at kunne gå i infight med denne til slut. Måtte også lukke Chakita T Hall forbi til slut, men holdt sin fart fint. Gangen forinden i Skive havde Checkpoint S H ryg på Chris Højgård hele vejen. Speedede forbi denne til slut, og kunne også svare Alltherightmoves op til slut.

6 Bringmeupfront skal man nok også holde et vågent øje med. Var ude i hård konkurrence i Derbyweekenden, hvor kun Erakkis og Chablis var foran i mål i et stayerløb. Sad længe fast, men speedede som en dæmon for Mads Hviid Nielsen, da hullet kom med 150m til mål. Fangede netop Casino Brick på målstregen. Seneste start 13/9 var der vel ikke helt det samme skud i Bringmeupfront efter et ellers godt løb i tredje par udvendigt.

7 Cashmir virker en smule glemt i programtipsene, men vandt jo altså senest den startede i Aarhus. Startede med bagspor, hvilket normalt ikke er en fordel for den starthurtige hest. Jeppe Juel ramte andet par udvendigt, og blev sendt i angreb med 500m til mål. Speedede bare rundt om de andre, og svarede godt op for Katy Perrys angreb. Senest i Aalborg på Store Pris-dagen havde Cashmir 20m tillæg i et godt besat amatørløb. Peter Ømark Andersen fik lov til at køre stigningsløb med Big Flirt, og så var det ikke let at tage meter ind. Cashmir angreb fint med 400m hjem, men snublede til med 150m til mål, og det kostede en tredje/fjerdeplads. Formen virker således ok.

5 Cicero Cæsar er god, når det stemmer for den, men er noget uens i præstationerne. Senest blev det dog helt forkert i flere omgange, så glem dén start. 8 Call Me Superb var ude i samme løb som Cutty Sark i Aalborg senest. Thomas Bonde sad i fjerde par udvendigt undervejs, men kom ikke med, da toget gik, og kusken blev diskvalificeret for at trænge sig ud med 175m til mål. Sponsede ikke ligefrem fremad, da den kom ud i frisk luft, men er sikkert bedre til denne start. 2 No Soup For You galopperer for meget, bemærk starten i Billund fredag (!) og 1 Butterscotch må finde sig i at blive seedet sidst, men jeg ved godt, at der i bund og grund er tale om en god hest. Men det skal den lige vise igen, før jeg tipper den.V5-3 / 4. løb

Et “Sigter mod Stjernerne” løb, hvor tillægshestene umiddelbart ser ud til at have de bedste chancer.

Chancevurdering

A-chancer: 6-7-8-5 B-chancer: 9-1-10-2-4 C-chancer: 3

6 Giggs Boko kom senest tilbage på vinderpladsen efter en forrygende slutspeed i ATAKs Fødselsdagsløbs trøstfinale. Indfangede Bølle Gardenia 20m før mål, og viste alt vel med formen. Får denne gang velkørende Casper M. Nielsen i sulkyen.

7 Mr Panamera er decideret Aarhus-specialist. Det er dog et stykke tid siden den har vundet, men startsporene har også været katastrofalt ringe på det seneste. Igen er det ikke for godt her, men dog første række. Var senest ude mod Tinita Tårs, VIP Hall, Greek F Boko, Bosse Game & Co., men faldt ikke igennem. Sad undervejs i tredje par udvendigt i et lille felt, og angrebet blev sat ind med 500m til mål. Fik VIP Hall ud foran sig, men kunne ikke følge dennes tempo op ad bakken. Går lidt ned i konkurrence her.

8 Tinita Tårs gik et fremragende løb i samme løb som Mr Panamera var ude i senest. Gik i dødens hele vejen, knækkede Benton Frisco og forsvarede sig endda over for VIP Hall, som kom spurtende til slut. Nu lukket spor i volten (der er kun fire i første geled i Aarhus) og ny kusk i form af Hussein Kassir. Tåler at gøre grovjobbet, så hvis Kassir får den glat afsted, så glider han sikkert fremad direkte.

5 Silas Østervang var senest anden til Catch The Day på Aalborg Store Pris-dagen, og det var en fin præstation på en toptid. Får velkørende Nicklas Korfitsen i sulkyen, og selv om Silas Østervang ikke vinder løb på samlebånd længere, så kan den sagtens dukke op i afgørelsen i et løb som dette. Se op!

9 Staro Harley er på vej frem i form, 1 Mojo’s Star er en spændende gæstetur for Michelle Mønster. Team Friis har haft hesten i træning en lille måned. 10 Rondo Byrds har mange at runde, men Maia Ginnerup er dygtig både i sulkyen og i sadlen, 2 Livi Nubi løber gode tider og står godt til i dette løb for Frederik Kragh Olsen og så er 4 Tarzan Gardenia måske endda lidt overset her? Senest var den altså ude mod Cassiopeia & Co i Odense.V5-4 / 5. løb

Brølstærke Charlie Game vandt for nylig DM for 5-årige hingste/vallakker, men er handicappet af startsporet i dette løb.

Chancevurdering

A-chancer: 8-4-1-9 B-chancer: 6-7-2-5 C-chancer: 3

8 Charlie Game får vindertippet endda, for det var en helgiftig afslutning den leverede, da Champions Peak blev indfanget i DM for 5-årige hingste/vallakker. Alt så klart ud for Champions Peak, men René Kjær opgav aldrig ævred, og formen er lige i zenit. Startsporet i anden række er ikke det bedste, men mon ikke Kjær begiver sig fremad, når der er faldet ro på feltet. Kan vinde uanset position.

4 Super Mento er en lynstarter, og Nikoline R. Nikolajsen er født i spids her med sin Timberland-søn. Spids havde parret også i seneste start, som var DM i Monté Consolation. I bakspejlet skulle hun nok have sluppet spidsen til Rocky P H og taget den ”sikre” andenplads, men Nikoline red for sejren, og al respekt for dét!

1 Nightingale Jaycee er dog også hurtig fra start, men Jeppe Rask begiver sig næppe ud i fuld længde for at duellere med Super Mento de første 5-600 meter. Eller gør han? Formen på Nightingale Jaycee er i hvert fald på top. I Aalborg tog Rask spids med hesten, men afleverede spidsen frivilligt, da Flemming Jensen kom frem med storfavoritten Billi Time. Fulgte pænt med denne ind over mål, men via amerikanerudskrivningen, så er Nightingale Jaycee jo lidt hårdt inde her.

9 Bimse Cloc er derimod bedst inde i løbet af alle. Har en giftig speed og viste fin form på Lunden i Derbyweekenden, hvor Lønborgs hest sluttede tredje til Cassiopeia og Apollo Sisa. Senest i Odense var det også Cassiopeia, der var foran i mål. Bimse Cloc sad i fjerde par indvendigt undervejs, og sad faktisk bomfast ind over mål i ryggen på Another Dream. Skjult form, så se op!

Herefter er der en hær af B-heste, men jeg er meget sikker på, at vinderen er nævnt blandt Charlie Game, Super Mento, Nightingale Jaycee og Bimse Cloc.V5-5 / 6. løb

Så er det blevet tid til Jydsk 2-årings Grand Prix! De på forhånd største vinderchancer har fået anden række bag startbilen, og det åbner løbet gevaldigt op.

Chancevurdering

A-chancer: 11-10-8-4 B-chancer: 2-1-5 C-chancer: 9-3-7-6

11 Fossa får vindertippet endda. Lidt heldig på Lunden i Derbyweekenden med at der blev dømt omstart, for Fossa var helt ud til bens og væk, da startbilen slap feltet afsted i første startforsøg. Men flere heste var ikke på plads, og Fossa fik en chance mere, og vandt en ret imponerende sejr. Vandt igen i Aalborg i Store Pris-weekenden, hvor det gjaldt Auktionsløbet, og kan give Stutteri Disney endnu en laurbærkrans her.

10 Fetlock Joint blev Sorteper i det omtalte løb i Derbyweekenden. Var rigtig godt med i første startforsøg, men galopperede så i omstarten. Fik revanche ved at vinde en flot sejr på Jägersro, og man skal ikke tage sig af, at der står et lille ”a” bag Peter Søndergaard, for han kører lige så godt som de fleste proffer. Svær udgangsposition, men hesten er god!

8 Fox On The Run kan være den næste årgangsstjerne for Peter Rudbeck, som dog har haft en – for ham – lidt sløj sæson indtil videre. Har ikke startet siden Derbyweekenden, hvor den var kort slået af Fossa, som siden har vundet Auktionsløb. Fox On The Run er en stærk og velafstammet hest, som alle dage i ugen har vinderchance i et løb som dette.

4 Fly High Shadow leverede en fremragende præstation senest på Lunden, hvor den lignede vinderen ved indgangen til opløbet. Men indvendigt sad en snu ræv i form af Birger Jørgensen, og han slog kontra med Morten Juul-trænede First Blood, som stak mulen først på stregen. Fly High Shadow viste dog så flot en præstation på så god en tidsnotering, at den på én gang meldte sig ind på årgangsscenen blandt de forreste.

2 Freja Blåbjerg, 1 First Choice og 5 Fly By So Easy tilhører gruppen lige bag de fire favoritter, og kan slå til, hvis de øvrige ingen racing luck har. Sejr til en af de fire vi ikke har nævnt, virker lidt langsøgt.