V5-analyse til Aarhus søndag d. 24. november

Udarbejdet af Søren Aaen.

Statistik: Spillet 6.862 kr. Vundet 1.384 kr. Hitrate 4/23. TBP 20,2%

Printvenlig versionV5-forslag

V5-1: 2-4

V5-2: 1-2-8-9

V5-3: 1-2-3-4-10

V5-4: 3-8

V5-5: 2-6-10

Pris 240,- kr.V5-1/3. løb - 1800 meter autostart

Godt sammensat løb indleder V5-spillet. Holland var oppe mod overmagten i stayerløb senest på Fyn, men tilbage i sin egen klasse tror jeg den har stor chance her.

A-chancer: 2-4 B-chancer: 5-1-3-7-6-9-10-8-11

2 Holland havde tidligt tillægshestene over sig i stayerløbet på Fyn. Forsøgte at gå med i gode positioner, men benzintanken var tom i sidste sving. Havde eller gået pænt to gange før det, først bag Eivo Torkdahl og der før som vinder foran Bi Quito. Har tidligere vundet i Århus og gik godt ved sejren 28/7 hvor han rundede feltet fra en position nede i fjerde udvendigt.

4 Design of Porsche havde aspireret til en sejr gennem et stykke tid, og fik den endelig senest. Blev kørt til spids fra start, og førte siden an i 1.15-fart til mål. Er en lige så stor chance som førstevalget, og de to er svære at skille ad. Kører Rene Kjær til spids og fører rundt om igen?

5 Design Hastrup har virket forbedret på det senest. Kom fint igennem fra spor 11 på sprint på Lunden senest. Kom aldrig helt til og lignede en hest der gik over mål med lidt kræfter sparet. Kan slide lidt med aktionen men har styrke og fart til at blande sig på toppen. Er meldt noget op i klassen skal man også være opmærksom på.

1 Falm fik et løb nede i feltet i godt tempo og forsøgte angreb ind mod sidste, som dog endte i galop. Går pæne tider hver gang, og fra godt spor får den sikkert et mere lempeligt løb denne gang. Tror han trives med et stykke vej ved inderbanen, inden han skal ud til angreb. Kan løbe i top tre med rette forudsætninger.

3 Cortez Bounce kommer tilbage efter lidt pause. Samme træners Delaware Bounce fik en god sejr senest på Lunden efter et godt træningsarbejde i ugen op til. Indikerer det staldform kan Cortez Bounce, som både har fart, styrke og en god kusk i vognen være den sjove her.V5-2/4. løb - 1800 meter autostart

Nyt godt løb, hvor der er flere heste med gode kvaliteter. Highyield Draviet topsprintede flere gange i sommermånederne. Nu kan han igen komme til spids på kort løb, er det så nok til at komme tilbage på vinderplads.

A-chancer: 2-1-9-8 B-chancer: 3-4-12-10-11-6-5-7

2 Highyield Draviet sprintede rigtig godt flere gange i sommer. Forrige gang måtte han give sig til Hocus Pocus og Nightingale Jaycee fra spids i Liga-finale, men faldt med flaget i top. Senest gik han i skiftende positioner i andet spor, blandt andet 500 meter midtvejs i løbet udvendigt uden ryg. Kunne ikke gå med ind i sidste sving og faldt fra ned gennem opløbet. Nu kan han igen komme til at side fremme i feltet, måske endda i favoritpositionen som jeg tror er spids.

1 Leading Tile er en hest med høj kapacitet, men også med næsten lige så mange problemer. Har været ude i omgang af forskellige årsager, men leverer altid når han er som bedst. Kom tilbage efter pause senest og gik godt bag Epic. Kan få godt løb fra indersporet, og løbet helt sikkert med frem her.

9 Cashmir var ude i en halvhård åbning sidst for at komme ned i ryg på den førende. Forsøgte på open stretch ned gemme opløbet, men lignede en der manglede løbet i kroppen efter et par måneders pause. Vandt sidst den var på plads i Århus med Jeppe Juel i vognen.

Steen Juul havde form på hestene i Aalborg forleden, og mon ikke 8 Sempre Avanti også er klar til en ny god præstation. Havde intet racing luck senest på Fyn, og man kan næsten sige glem den start. Sidder direkte bag starthurtige medfavoritter og kan få det rigtige løb her. Endnu en der kan vinde løbet.

Bag de fire førstevalg er der flere af de sjove outsidere, hvis man er ude at jagte en ”lavprocenter” til V5. 3 Daisy H J kommer tilbage i sin klasse efter en sæson med flere starter i årgangssammenhæng, og vi skal se hvordan hun passer ind her. Hun har farten. 4 Chaplin er ikke kommet helt i samme omdrejninger i år som i fjor der gav tre sejre og mere end 60.000 ind på kontoen. Kan Bent Svendsen i sulkyen give det rigtige kick? 12 Aero H var uden vinderchance forrige gang i Odense, men hang faktisk godt på i et stærkt felt. Kan være den sjove til triospillerne ved overpace.V5-3/5. løb - 1800 meter autostart

Topheste jager finalepladser til winterburst på Charlottenlund, og sætter igen er spillerne på en vanskelig opgave med et jævnbyrdigt felt.

A-chancer: 2-1-3-10-4 B-chancer: 5-6-7-8 C-chancer: 9

2 Greek F Boko var jeg lidt tvivlende overfor gennem periode, hvor jeg følte hesten manglede det sidste killer instinct. De sidste starter har rettet noget op på det billede. Var stærk da han vandt i Odense for tre starter siden fra en udvendig position. Har før gået gode løb i Århus og sidder med helt fremme her. Tror hesten har stor chance.

1 Tinita Tårs er en regulær hædershest i sin klasse. De dage hun er på top, leverer hun altid gode præstationer. Senest fik hun perfekt løb i tredje udvendigt og kom med i rygpositioner i sidste sving. Siden speedede hun let forbi Benton Frisco ned gennem opløbet og vandt ganske let. Peter Frandsen mener hun kan være ganske hurtig fra start de dage det passer damen, så hun er sikret godt løb her.

3 Benton Frisco er nu tilbage på 1800 meter, som jeg tror bekommer hesten bedre end distancen på 2300 meter senest. Kan det meste når han er som bedst, og kan gå både fra spids og ryg. Førte ind på opløbet senest, men var stum med 100 meter til mål og havde intet modsvar til Tinita Tårs blandt andre. Konkurrencen skærpes igen her, men han er også god.

10 Viggen Langborg er så småt ved at finde tilbage til sit gamle niveau. Sluttede godt af senest efter et løb i bagfeltet. Afsluttede stærkt langt ude i banen, men blev ”snydt” af en inderbanekørt hest (Tiger Hill Diamant). Kan Knud Mønster finde frem i de rette positioner runder han mange ned gennem det lange opløb.

4 Charlie Game har tjent mange penge i denne sæson og leveret det ene gode løb efter det andet. Senest havnede han udvendigt på den førende, og kunne ikke være med i afgørelse derfra. Har fart og klasse, men er den helt rødglødende form ved aftage?

I kampen om triopladserne skal også nævnes 5 VIP Hall, 6 Tiger Hill Diamant og 7 Dream Of Succes. Fine heste for klassen som dog skal vise fuld form for at blande sig helt fremme i dagens konkurrence.V5-4/6. løb - 1800 meter voltestart

Efter en række jævnbyrdige løb, som har krævet en del garderinger, kommer her et af de bedre bud på en ugarderet. Flemming Degn har et godt tag på Henrik Lunds Chardonnay, og an være et godt bud på sejren.

A-chancer: 3-8-1 B-chancer: 4-5-6 C-chancer: 7-2

3 Chardonnay var velgående forrige gang i Skive amatørserie, hvor Flemming Degn fik kørt et perfekt løb med den lidt temperamentsfulde dame. Hun trives med afventende løb, og det kan blive udfordringen her. Løser den rutinerede amatørkusk den del, så har god chance igen.

Fra Norge kommer 8 Gringo Boko og får Bøje Laursen i vognen. Har præsteret jævnt de sidste starter, men har stadig årets første sejr til gode. Angreb godt fra tredje udvendigt senest, men kunne true vinderen. Formen virkede ok.

1 Livi National hang senest godt med bag Design Of Porsche. Sidder perfekt til med spor et her, og Lars Munk kan måske selv bestemme hvor han vil køre. Bør matche dagens modstand.

4 Livi Kickback er stabiliteten selv, og plukker hele tiden præmier med hjem. Har aldrig vundet i 51 forsøg, og gør det næppe her. Kan dog igen tage en præmie, og måske være aktuel for pladsspillerne.

5 Sunshine Be starter hele tiden i sin egen klasse, og tager præmier med jævne mellemrum. Nu kommer hun ud fra godt spor i lidt enklere konkurrence og med god amatørkusk. Gemmer løbets overraskelse sig her?V5-5/7. løb - 2880 meter voltestart

Henrik Lønborg fejrer sin 60-års fødselsdag ved at udlove ærespræmier i vældig velbesat stayerløb. Gensyn er der med derbytreeren og tophesten Dortmund. Glæder mig meget til at se ham i en type løb, hvor jeg tror han kommer til at tjene mange penge i fremtiden.

A-chancer: 2-6-10-4 B-chancer: 11-8-9-3 C-chancer: 7-1-5

6 Dortmund slap for at gøre den aller groveste del af jobbet senest i Grand Circle 4-års Championat. Kom med i ryg på Dontpaytheferryman ind i sidste sving og kunne fortsætte i eget angreb ind på opløbet. Marc Bæk Nielsen så sejrssikker ud, og fik det målt perfekt ind til målstregen. Klarer distancen og træneren plejer at have hesten klar på dagen.

10 Moliere har tjent sine striber i denne klasse. Var med i striden hele vejen ind i mål i stayerløb forrige gang i Odense. Senest fik Cherie De Vie lov til at bestemme i spids, og trods en stærk afslutning kunne det ikke blive mere end andenpladsen. Starter her i anden række i inderbanen hvis Jeppe Juel ønsker det. Med rette løb afslutter han også stærkt på dagens distance.

4 Bosse Game havnede udvendigt på Cadillac Shadow senest og det blev for hårdt. Havde ikke en ekstra veksel ind på opløbet, men holdt farten. Har forspring til de formodede værste konkurrenter, og det kan give Kjær blod på tanden. Outsider.

2 Billi Jean har fundet formen igen. Sluttede godkendt af bag Billi Time, som havde bestemt undervejs, og farten var høj. Klarer normalt også distancen her, og kan være et yderligt garderingskryds i V-spillene.

11 Rocky Egedal var en rigtig dygtig stayer tidligere i karrieren. Har været i monté tre starter i træk uden det har givet positivt udbytte. Gik før de starter klart godkendt i Liga-finale i Billund. Knud Mønster er kusk igen på Rocky Egedal, og det kan være sjovt.

8 Giggs Boko viste form i en god afslutning senest bag Asger Molar og Viggen Langborg. Trives med Århus-banen som sin favorit. Får Mads Hviid gemt ham lidt væk undervejs klarer han også distancen og kan have en polet sparet til en afslutning til en pladschance.