V5-analyse til Aarhus lørdag d. 21. december

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 8.398 kr. Vundet 3.133kr. TBP 37,3%. Hitrate 9/31.Printvenlig versionV5-forslag (reserveheste i parentes)

V5-1: 9-1-10 (3)

V5-2: 6-3-8-7 (5)

V5-3: 3 Estrella Sisa (1)

V5-4: 1-8-7-6 (2)

V5-5: 2-10-11-7-3 (6)

Pris: 240 kr.V5-1 / 2. løb

Odense-træner John Køhler er på besøg i “smilets by”, og allerede i V5-prologen har han vinderchance med en hest, der har ”sparet sammen” til en sejr.

Chancevurdering

A-chancer: 9-1-10 B-chancer: 3-2 C-chancer: 5-8-6-4-7

9 Capra er hesten jeg tænker på. Forrige start 23/11 kom Capra lidt snert ud foran Cassius Crown på bageste langside, og denne var nok også på vej forbi med 250m til mål, da den løb på en galop. Capra lignede længe vinderen derefter, men Echo Renka kom flot tilbage i opløbet, og slog Capra i næstsidste skridt. Senest 8/12 her i Aarhus sad Capra sidst undervejs, og kunne ikke gøre noget ved Steen Juuls Elephant. Der var simpelthen for langt frem, men Capra plukkede mange længder ind i opløbet, og formen er helt i zenit.

1 Diamond P kom senest tilbage til løbene efter pause. Rolig start og sad undervejs som sjette hest. Gik ud i dødens med 1100 meter til mål, og fik trækhjælp af Bloody Mary umiddelbart derefter, da denne også gik ud i tredje spor. Birger Jørgensen skød Diamond P af med 500m hjem, og det bed godt de første par hundrede meter. Men Diamond P trængte helt sikkert til løb i kroppen. Det har den nu, og startsporet er tilmed rigtig godt her. Dog amerikanerløb, så de andre har selvfølgelig tjent flere penge.

10 Emiren K kom senest tilbage efter fem ugers løbspause. Startede på Jägersro, hvor den bombede til spids på tre skridt. 500m 1.15,1 under pres af en dansk konkurrent, og kilometeren blev klokket til 1.16,4. Det lignede, at Ken Ecce havde totalt kontrol med 800m til mål, men Emiren K tacklede lidt i travet ved indgangen til sidste sving, og Ecce kunne ikke køre for fuldt med hesten. Slap et par stykker forbi til slut, men trængte nok til løbet, og speeder forbi mange her med det rette rygløb.

3 Diana Winner vandt en flot sejr i lidt begrænset konkurrence 1/11 i Aarhus, men det kunne se ud som om From Above-datteren er klart bedst højre rundt. Fin start fra tillæg senest, men havnede i dødens, og kunne ikke komme derfra eller blive afløst. Lignede en tredjeplads midt på opløbet, men udvendigt speedede to heste forbi ude i banen, mens Diana Winner standede lidt til efter det hårde løb.

2 Caspian Of Narnia får ÉN chance mere her i ekspertanalysen. 23/11 galop i starten af løbet, men kom godt tilbage. Senest i Aarhus tog den en ”sympatigalop” i starten af løbet i en trang situation, hvor flere andre heste galopperede ved siden af Caspian Of Narnia. Har fart nok, men er altså ikke helt pålidelig.

5 Echezeaux var det store staldskrig senest i Aarhus, men den sås aldrig med chance, og skal altså vise mere, før den kommer op som A- eller B-chance i mine analyser.V5-2 / 3. løb

Det er ikke mange 1-taller, der er i resultatrækken hos de 10 deltagere i dette løb. Faktisk er der ikke en eneste.

Chancevurdering

A-chancer: 6-3-8-7 B-chancer: 5-9-4-1-2 C-chancer: 10

6 Katy Perry er måske ikke ligefrem nogen sejrsmaskine, men den har faktisk en god Aarhus-statistik, hvor det er blevet til andenpladser to gange i træk. De seneste par gange er Katy Perry blevet kørt af Michelle Mønster, som er en dygtig kusk. Men far Knud Mønster er jo med utallige championater jo nok en tand bedre, og formen på Katy Perry er ok, baseret på et hårdt løb i dødens senest på en 1.15-tid. Det er selvfølgelig en chance at tippe en hest vinder, som kommer med resultatrækken 2-5-8-5-0, men som jeg startede med at skrive i dette løb, så kommer ingen af hestene jo med nogen særlige resultater.

3 Delicious Laser kom senest tilbage til løbene efter meget lang pause. Efter lidt karambolage rundt første sving, så havnede Delicious Laser i dødens på favoritten Elvira M efter 300m. 500m i 1.14-fart og kilometeren efter 1.16,1. Var træt midt på opløbet, men det er ikke så mærkeligt med det hårde løb in mente. Har kun startet én gang i Aarhus tidligere. Det var i en prøve til Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, og Delicious Laser galopperede efter 150m kørsel.

8 Act Cool holdt et halvt års løbspause fra april til oktober, men er ved at komme i gang igen. På Bagerens Fødselsdag 11/11 i Aalborg blev Act Cool flot anden. Startede i femte par indvendigt, men kom smart ud i andet par udvendigt med 1300m til mål. Angreb med 400m til mål, men kunne ikke true Anders Pedersens kanon Draco. Seneste start var også på hjemmebanen Aalborg, hvor Act Cool sad i fjerde par udvendigt. Kunne ikke helt få plads i opløbet, men samtidig var der ikke det samme spurtkrudt i Act Cool som i starten 11/11. Startsporet er fint med anden række og ryg på en starthurtig 1 Epoque.

7 Donna Lupo er min sidste A-chance. Man havde muligvis forventet mere af Lupo Biancas ældste levende afkom, men der har været langt mellem snapsene. Senest i Odense var Donna Lupo dog ude mod noget bedre konkurrenter end dagens. Havnede i fjerde par indvendigt, og fik egentlig ok angrebsplads ind på lige bane, uden dog at kunne holde ryggen på Blessy Chap, som den Donna Lupo havde siddet bagved hele løbet. Skal være bedre her, men samtidig er heste som Do It Mingus og Bravo Sølvtop ikke med her!

Jeg går linen ud og siger, at vinderen er nævnt blandt disse fire. Jeg kan simpelthen ikke udtænke et løbsscenario, hvor en af de øvrige seks vinder. Det skulle da lige være 5 Bacardi, som indimellem leverer gode afslutninger. Men den har altså kun vundet én gang i 59 starter…V5-3 / 4. løb

Det kunne umiddelbart ligne et tohestes opgør her. Muscle Hill-datteren Estrella Sisa bliver sikkert kæmpefavorit, men Eldorado er blomstret meget op efter træneren selv er hoppet i sulkyen.

Chancevurdering

A-chancer: 3-1 B-chancer: 8-5-7-4-9 C-chancer: 2-6-10

3 Estrella Sisa har vundet fem gange i syv starter, og efter et par starter med oppasseren Peter Pedersen i sulkyen, så er det chefen selv – Steen Juul – der tager linerne denne gang. Senest havde Estrella Sisa en lidt vanskelig opgave med 20m tillæg og lukket startspor i volten. Men fik vel lige knap godkendt som tredje til Countdown og Enjoy’s Rapide S. Men det var heller ikke karrierens vigtigste opgave, og denne hest bliver spændende at følge næste år, hvor det helt store mål jo er Dansk Hoppe Derby.

1 Eldorado starter nærmest kun i Aarhus, og er klart bedst højre rundt. Blev taget roligt fra start senest fra bagspor, men kom trampende på første langside, og kunne overtage spidsen med godt en omgang til mål. Fik medfavoritten Exciting Lady over sig kort derefter, og disse to udkæmpede en flot duel resten af vejen. Morten Juul begyndte først at være aktiv i sulkyen midt på opløbet, og så blev Eldorado overtalt til at løbe først over stregen. En stærk krabat denne Offshore Dream-søn, men det er spørgsmålet, hvor den havner til i løbet her fra indersporet.

Så kunne man vælge at stoppe med garderingerne i V5 og V4 her – og det vil mange sikkert også gøre. Heriblandt mig. Men vil man jagte de helt store penge, så kan en hest som 8 Chenaya være spændende. Senest kørte Finn M. Lassen et perfekt løb i andet par udvendigt, og angreb over de sidste 450-500m. Skulle overtales lidt til det, men gled så sikkert forbi Dream Box til slut. Formen er fin, og nu er det så Peter Frandsen, der sidder i sulkyen.

4 Belmondo Simoni var tæt på at besejre ”Skive-hesten” Ebay Holmsminde senest, og har nu løb i kroppen. Den er et kryds værd i V-spillene, selv om den kun har vundet én gang i 32 starter. Resten vinder kun, hvis løbet udvikler sig ekstraordinært overraskende.V5-4 / 5. løb

Dette løb er et amerikanerløb, hvor spredningen på hestenes indtjening er ganske stor. Steen Juuls 3-åring Enjoy The Game imponerede stort senest, så dén får vindertippet.

Chancevurdering

A-chancer: 1-8-7 B-chancer: 6-2 C-chancer: 5-3-4

1 Enjoy The Game startede senest i Odense, hvor den havde 20m tillæg og lukket spor i volten. Blev kørt frem i dødens med 1500m tilbage af løbet, og havnede udvendigt på den førende Deep Purple. Trykkede færdigt med 500m til mål, og gled til spids. Havde kræfter til at afvise gode Bell Man og Beauty From Above, og det var altså en flot præstation! Ikke sikkert at Enjoy The Game kan forsvare spidsen her, især mod 2 Justina, men Steen Juul er jo så rutineret, at han nok skal finde ud i andet spor ret hurtigt.

8 Benton Frisco er jo Birte Dræby Kristiansen kæledægge, og faktisk kan den med sejr i dette løb blive ”årets hest” i Aarhus i 2019. Opgaven kan ikke være meget bedre, men der ér altså tale om bagspor mod ret gode konkurrenter. Senest var Benton Frisco ganske anonym hele vejen mod Dream Of Success, Tinita Tårs, VIP Hall m.fl., og der skal altså andre boller på suppen, hvis Benton Frisco skal vinde hér.

7 Hocus Pocus vandt en Liga-finale 13. oktober i Billund, og jeg skal ikke kunne sige, om pengene er begyndt at presse den Morten Juul-trænede hest lidt. Senest i Odense 13/12 skete fra dobbelt tillæg. Sad undervejs i fjerde par indvendigt, men kom ud i fjerde par udvendigt med 1400m til mål, og angreb med i ryg på Worst Nightmare og Camble Flame med 800m til mål. Var med i en sammenkørsel med Bølle A P med godt 500m hjem, og det kostede selvfølgelig et par længder. Jeg håndklokkede Hocus Pocus til 1.16,9 den sidste kilometer, og uden sammenkørslen, så havde Hocus Pocus været med på stregen. Se op!

6 Bravo Sølvtop afsluttede godt 23/11 i Odense bag en på dagen uslåelig Do It Mingus fra startspor 12. Senest i Skive var startsporet bedre, og det blev udnyttet til at tage spids i en hård åbning på 1.10,2/500m! Slap selvfølgelig direkte til Dream Kåsgård derefter. Ind på lige bane lignede det en sikker tredjeplads til Billie Jean og Dream Kåsgård, men Follow Me Sisu afsluttede som lyn og torden efter et uheldigt løb, og slog også Bravo Sølvtop, som dog virker til at have formen i orden. Oplægget bliver dog sandsynligvis knap så offensivt denne gang.

2 Justina er nok spidshesten undervejs, hvis Knud Mønster ønsker det. Men det kan godt være, at Mønster foretrækker et rygløb, for fire sejre i 61 starter fortæller jo lidt om, at Toss Out-datteren skal ”snydes” lidt til sejrene.V5-5 / 6. løb

Et supergodt spilleløb afslutter V5-spillet, og Darius Boko får vindertippet, idet den var overbevisende senest efter tre måneders løbspause.

Chancevurdering

A-chancer: 2-10-11-7 B-chancer: 3-6-5 C-chancer: 4-8-9-1

2 Darius Boko blev kørt perfekt rundt af Jeppe Juel senest, hvor den tidligere nordiske mester ramte ryggen på førende Chakita T Hall, og kom smart ud i ryggen på favoritten Alpha Peak midt på bageste langside. Gik i flæsket på denne rundt opløbssvinget, og var til slut alene på målfotoet. Klar til opgaven var den, og startsporet er perfekt her til et dacapo.

10 Peakadilly var med i Svensk Trav Derby sidste år, og her var det nok blevet til en topplacering, hvis ikke Peakadilly var havnet i nogle uheldige trafikproblemer rundt sidste sving. Det har ikke væltet ind med sejren siden, hvor der også har været et skadesforløb involveret. Senest på Jägersro sad Peakadilly i fjerde par udvendigt det meste af vejen, men angreb pænt til slut i en hastig afslutning, og jeg håndklokkede hesten til 1.15,1 den sidste kilometer i en svær bane på dagen. Løbet i kroppen har sikkert gavnet Steen Juuls hest, som absolut har vinderchance.

11 Asger Molar er jo bedst inde af alle på pengene, men bagsporet gør jo, at den ikke kan udnytte sin starthurtighed herfra. Så det bliver et løb i fjerde eller femte par udvendigt, og kan Asger Molar så vinde dérfra? Ja måske, hvis den går ligesom 1/11 ved sejren her i Aarhus, men der var konkurrencen vel også liiige en tak blidere. Afhængig af, hvad de andre gør, men formen er fortsat fin.

7 Tarzan Gardenia var ude i samme løb som Darius Boko senest. Sad sidst undervejs, men afsluttede lige så godt som Darius Boko, og den tidligere JVB-amatørchamp Kim Madsen har virkelig fået tændt op under den 9-årige Great Challenger-søn. Holder farten og har gavn af overpace. Men det er vel lige lovlig optimistisk at tro på, at den kan vinde løbet. Skal kun med på de større V5- og V4-kuponer.

3 Viggen Langborg er klart bedre end resultaterne viser, og senest galopperede den en fremskudt placering væk i Alborg. 6 Trophygirl kan godt åbne, hvis kusken ønsker det. Og det er vel ikke helt utænkeligt, at 4 Speedy Højlund bomber til spids og slipper til den første der kommer, med tanke på fire måneders løbspause. 5 Giggs Boko er Aarhus-specialist, og Mads Hviid Nielsen har godt gang i materialet for tiden. Resten bør ikke kunne vinde i et normalt afviklet løb.