V5-analyse til Jydsk Væddeløbsbane 13. marts

Af Jesper Elbæk.
Stats 2020: Spillet for 2.704 kr, vundet 277 kr, TBP 10%, hitrate 0/7.


Printvenlig


V5-forslag

1-2-3-4-7 (6)

6 Gracious Sisu (1)

9-4-1-10-11 (6)

3-7-1 (5)

5-1-6 (7)

Pris: 225 kr.V5-1, 2. løb

Minimum en håndfuld heste har vinderchance i V5-prologen.

A-chancer: 1-2-3-4-7 B-chancer: 6-8-5 C-chancer: Ingen

1 Daniel Design er ganske vist den eneste amatørkørte hest i feltet, men den får vindertippet alligevel. Harald Dyhrbergs hest holder topform for tiden, og seneste sejr fra dødens på Dwight Shadow i Billund var ganske flot. I Aarhus 14/2 var det måske også blevet til sejr uden galop med 20m til målstregen. Dyhrberg satsede alt i kampen om sejren, og så galopperede Daniel Design altså. Ikke sikkert den havde fanget førende Dazzling Diamond, men det var blevet uhyre tæt i hvert fald, og jeg bemærker bare, at Harald Dyhrberg kiggede udad, og det plejer jo som regel at betyde, at man har styr på den indvendige. Perfekt udgangsposition her.

2 Enson indfriede som storfavorit i Odense 7/2, hvor Birger Jørgensen viste stor kørekunst. I hvert fald greb han Enson fra en galop med 900m til mål, og Enson vandt meget let. Senest 14/2 galopperede Enson fra start i en lidt trang situation. Gik en fin ophentning og var med feltet hjem. Det virker altså til at formen holder, og nu er hestens træner Birger Jørgensen tilbage i sulkyen.

3 Eldon Neergård starter for første gang i Aarhus, og det er en hest i topform, som Ole G. Nielsen kommer med. Sejren 20/1 i Aalborg var kørt men sikker foran Amazing Photo, mens næste start gav galop i spids. Travet stemte ikke helt for From Above U S-sønnen, og det kunne Kenneth Andersen udvendigt nok godt se, så han pressede for alvor med Livi Option, og så galopperede Eldon Neergård altså. Fik dog revanche direkte senest, hvor den viste fin moral ved at så kontra på Perfekt Gehør, som egentlig var gået forbi. Jeg tror Jeppe Juel prøver at prikke starten og komme til spids her.

4 Dazzling Diamond vandt senest den startede her i Aarhus, som i det hele taget ligner favoritbanen for hesten. Det var samme løb, som førsteseedede Daniel Design galopperede i slutfasen. Dazzling Diamond var hurtig fra start, og tog spidsen. Og uanset om Daniel Design havde galopperet eller ej, så gjorde Sabina Gammelgårds hest en flot præstation, og den skal også med på alle V5-boner.

7 Esajas vinder hver anden gang, så den kan man jo bare stå blank på her. Nej, så let er det nok ikke, for spidshestene virker til at være godt inde, og Esajas er åbenbart ikke helt til at stole på i løbets slutfase. Således galopperede S J’s Caviar-sønnen en fremskudt placering væk både 17/2 og 7/3, begge gange i Aalborg. Imellem de to starter, så vandt den let på Jägersro Travbane, dog i et lidt tyndbenet løb. Senest kom galoppen med 200m til mål, da Frederik Kragh Olsen ville sætte fuld fart på Esajas. Havde aldrig fanget den førende Cassano, men det var en andenplads på en høj 1.16-tid fuld vej, der forsvandt ved galoppen. Topform, men bortset fra prøveløbene, så har Esajas kun startet i Aarhus én gang, og der blev den distanceret efter galop.

6 Belmondo Simoni er en stærk, men lidt entaktet type, som nok skal tage en god præmie her. Den stabler dog ikke ligefrem ettaller, men får også tit nogle hårde løb, hvor den selv skal gøre arbejdet. 8 Catchy Spring var lidt et staldskrig senest i Aalborg, men bagspor på sprint er ikke let. Her kan Peter Frandsens hest sidde med på hug i et lille felt. 5 Cæsar Spin har stor kapacitet, men er ikke helt stabil. Udgik fra en start 22/2, men i sportssystemet er der angivet ”transportvanskeligheder”, så det har ikke noget med skader og/eller behandling at gøre.

V5-2, 3. løb

Mit vindertip var dybt uheldig i sin sæsondebut, men kan tage revanche direkte.

A-chancer: 6-1 B-chancer: 8-4-2-7 C-chancer: 5-3

6 Gracious Sisu blev indkørt på auktionen i Wenngarn i 2017 af Keld Gregersen/Stutteri Disney for ganske mange penge. Trixton-datteren har ikke helt kunne leve op til tilliden, og har taget en enkelt sejr i seks forsøg. Senest kom Gracious Sisu i sæsondebut, og havde set kanon ud i opvarmning og afcantring. Gordon Dahl fyrede til fra start ude fra startspor 7, men lige indvendig for var EasyComeEasyGo S i vild galop for Morten Juul, og Gordon Dahl blev fanget udvendigt på denne. Kunne ikke køre frem, og kunne ikke bakke bagom Juuls hest. Så kom der et skarpt sving, og der er ikke noget at sige til, at Gracious Sisu ikke kunne tage det i topfart helt oppe på det skrå, og stadig med en galopperende EasyComeEasyGo S indvendigt for sig. Nej, det blev bare helt forkert, og Gracious Sisu var første hest uden for pengene, men var nogenlunde med feltet hjem. Revanche her i klassen under 12.000 kr.

1 Octopus Tile har haft problemer med at gå fejlfrit, så den havde fået ekstra vægt på til starten 22/2. Octopus Tile blev kørt til spids i et løb, hvor der var mange galopperende heste i løbets indledende fase. 500m efter 1.25,7 (!) og kilometeren i samme langsomme tempo. Så kan man selv begynde at regne på, hvor stærkt der er kørt til slut, men det gik stærkt i hvert fald. Rundt sidste sving bad Michael Lønborg Octopus Tile om fuld fart, og den sponsede bare væk fra de øvrige, og vandt let. Tiden skal man ikke lægge så meget i, for selvfølgelig kører Lønborg langsomt undervejs, når man kunne få lov.

8 Deepdeepundercover kommer tilbage efter meget lang pause, og skal selvfølgelig ses an. 4 Jente W har måske lige manglet de sidste i sine starter i år, men har nu fået godt en måneds løbspause. 2 cato Kjærgården vandt en fin sejr i Odense 7/2, hvor den fik sen angrebsplads, men speedede forbi den førende Chilli Fine til let sejr, og formåede også at afvise angreb ude i banen fra Chilli Tårs til slut. Senest på Lunden havde store Cato Kjærgården tredje og andet par udvendigt, men sjuskede med travet med 450m til mål, og galopperede. 7 Escape G K har fart nok, men der er altså for mange g’er i resultatrækken. Har Grove fundet nøglen, så kan den godt løbe med frem, men indtil den viser et fejlfrit løb, så er jeg altså stået af hesten, som indledte karrieren på bedste vis med sejr i Billund.V5-3, 4. løb

A-chancer: 9-4-1-10-11 B-chancer: 6-8 C-chancer: 3-7-2-5

9 Frances Yoda går gode løb hele tiden for Kim Madsen, som jo er kommet forrygende i gang med 2020, hvor han allerede har vundet fem gange i 26 starter. Ingen af sejrene er dog taget med Frances Yoda, men det er blevet til gode placeringer efter flotte afslutninger. I Odense 7/2 angreb Kim Madsen med 500m til mål, men den kunne ikke plukke Bazire Trøjborg ned i opløbet. Gangen efter i Skive 15/2 var det gode heste, som Frances Yoda var ude mod. Det var Something Fishy, der havde spids og vandt, men ”sort kusk” kom flyvende hele ude ved rækværket, og speedede forbi bl.a. Trophy Spring. Senest i Billund 1/3 tog Frances Yoda spids og åbnede i 1.11 de første 500m. Fik pres af Birger Jørgensen med Trophy Spring og 1000m gik og i 1.11-fart! Det kunne Frances Yoda selvfølgelig ikke holde til, og der var ikke mere benzin på tanken ved indgangen til opløbet, hvor Andre Ward og resten af feltet løb forbi. Her kan Frances Yoda få det perfekte rygløb, og Kim Madsens hest går meget ned i konkurrence i forhold til at have mødt Andre Ward, Something Fishy, Global Strategy og andre heste i samme kaliber de seneste gange.

4 Leading Tile kommer ud med Christina Olsson, altså træner Michael Lønborgs bedre halvdel, og det bliver spændende at følge. Olsson har aldrig kørt Leading Tile i løb, men har redet den en enkelt gang i montéløb, hvor det blev til galop. Leading Tile har topform, og det er vel ikke helt utænkeligt, at Christina Olsson satser fremad, hvis hun får en nogenlunde start fra 20m. Leading Tile er nemlig efter min mening klart bedst i spids. Men der skal selvfølgelig lige bankes noget ”ringrust” af hos Olsson, som ikke har konkurreret i løbssammenhæng siden september.

1 Diva Sisa står alene fra spids med yderst rutinerede Dennis Kristiansen i sulkyen. ”Smeden fra Skive” er flerdobbelt landschampion blandt amatørerne, og Marc Bæk Nielsen-trænede Diva Sisa er meldt godt i dette løb, hvor der er tillæg ved 90.000 kr. Vandt let 14/2 i et lignende løb her i Aarhus, hvor Diva Sisa godt nok havde 20m tillæg og det var 500m kortere. Speedede let forbi Mojo’s Star i opløbet efter et løb i ryg på denne hele vejen et godt stykke foran resten af feltet. Seneste start var på Åby Travet, hvor Diva Sisa fik tredje par indvendigt undervejs. Afsluttede udmærket via open stretch, men der blev kørt rigtig stærkt til slut. Bekræftede formen på en fin måde synes jeg.

10 Dekadent K gav Cecilie Juul sin første sejr med de store heste 6/3 i Odense. Det 17-årige barnebarn til den levende Lunden-legende Steen Juul kørte et perfekt løb. Angreb med godt en omgang til mål, fik spidsen, og holdt så et stenhårdt tempo resten af vejen, så de andre ikke blev lukket ind i legen igen. Dekandent K holder topform, men det er klart, at det er svært fra 40m tillæg mod gode heste.

11 Silas Østervang vandt senest en flot sejr i Aarhus for den aktuelle kusk, men nu stiger konkurrencen også en del. Fjerde og tredje par udvendigt fik Silas Østervang, og angreb over de sidste 600m var recepten til sejr. Baron Westwood førte, men Silas Østervang speedede godt, om end den måske blev lidt bekvem af sig, da den kom forrest med en længde, men holdt til fin sejr før Amazone Shadow, Bella Toft og Silas Ulkær. Ligner en god triochance og skal også på de store V5-kuponer.

6 Viola Toft kommer i sæsondebut for Lars Munk, som netop har kørt VM for Amatører i USA. Viola Toft kender vi som en yderst speedy dame, hvis den får det rette rygløb. Men den behøver vel det berømte løb i kroppen? 8 Bell Man kommer ud med Marita Berg. En brølstærk hest, som dog ikke virker specielt let at håndtere i løbssammenhæng. Kan meget på sine gode dage, men bemærk også lukket spor i volten.V5-4, 5. løb

Igen et lille men godt sammensat felt, hvor en spændende 4-åring gør sæsondebut.

A-chancer: 3-7-1 B-chancer: 5-6-8 C-chancer: 2-4

3 Cherokee Heaven får vindertippet. Efter to fremragende præstationer 24/12 og 6/1, så kom sejren 20/1 ikke bag på ret mange. Ved sejren var Cherokee Heaven eksplosionshurtig fra start, og åbnede 500m på 1.11,4. Herefter fik René Kjær dæmpet tempoet til 1.15,5 første kilometer. I opløbet sponsede Cherokee Heaven bare fra de øvrige og vandt med fem-seks længder ned til godt afsluttende Expo Lane. Kommer efter lidt pause, men det er en god hest, den her.

7 All Business Bi tabte sporlodtrækningen og har tillagt sig en kedelig vane med at gøre det svært for sig selv i løbene ved at galoppere. Det er der næppe tid til hér. Senest galopperede All Business Bi i spidskampen med Diana Winner, og tabte vel 40 meter. Kom op til feltet, og fik en god ryg at gå på i form af Time To Face. Angreb med 150m til mål, og gled forbi nævnte Time To Face ganske let. Så formen er ganske fin, men hvad gør mon Birger Jørgensen ude fra det iskolde startspor 7?

1 Endless Dreams er hesten jeg nævner i løbets overskrift. Gjorde det fint i sin 3-årssæson, men det er jo næsten umuligt at vide, hvor klar hesten er første gang ude. Og under alle omstændigheder er dette løb langtfra at være Endless Dreams’ vigtigste opgave i denne sæson! Jeg tænker ikke Henrik Lønborg går ud og fyrer sin Make It Happen-søn af i spids første gang. Et roligt rygløb er mere sandsynligt i min bog, men på hestens klasse skal den selvfølgelig på alle V5-boner.

5 Emma D har fået smag for dét med sejrene. Senest i Aalborg 28/2 havde Emma D bagspor, og René Kjær gav sin hest et perfekt løb i andet par udvendigt. Kjær sendte Emma D i angreb med 500m til mål, og gjorde faktisk kort proces. I opløbet var man aldrig i tvivl om, hvor sejren skulle gå hen, og i perfekt trav vandt Emma D med cirka fire længder. Et godt rygløb er dét Emma D skal have, og nu er det Kasper K. Andersen i sulkyen.

6 Eik Hindø havde man måske regnet med ville stå med en pind i resultatrækken. I hvert fald efter præstationen 20/1 i Aalborg, hvor Eik Hindø nok galopperede sejren væk ved udgangen af sidste sving. Gangen efter var den tæt på sejren for Kaj Jensen 31/1 på en god speed, mens den slet ikke fungerede på Lunden som storfavorit 9/2 og galopperede samme sted to gange. Senest på Åby blev det til tredje par udvendigt i et løb, som blev afviklet i højt tempo. Mads Hviid Nielsen prøvede angreb med 500m hjem, men der var ikke noget tryk i Eik Hindø overhovedet. Skal være bedre her.

8 Astronaut blev taget roligt fra startspor 7 senest i Skive. Kom fint til i tredje par udvendigt, og Jeppe Juel blev siddende, da der kom angreb i tredje spor. Kom til at sidde fast bag en hær af heste, og kunne til slut ikke nå mere end femtepladsen. Resultatrækken kan snyde lidt, se op!


V5-5, 6. løb

V5-finalen har samlet gode heste i klassen under 520.000 kr., hvor formtoppede Key Largo bliver min favorit.

A-chancer: 5-1-6 B-chancer: 7-3-4 C-chancer: 2

5 Key Largo har holdt god form gennem længere tid, og vandt senest let på Lunden. Det var ellers Usain Cup, der havde spids, men Peakadilly kom frem udvendigt for Steen Juul, og klinet i ryg sad Key Largo. 500m efter 1.13,8 og kilometeren efter 1.16,9. Med 350m til mål lettede René Kjær anker med Key Largo, og den fløj forbi Usain Cup på de sidste meter af løbet. Ganske imponerende, for Usain Cup er ikke let at plukke ned, når den har spids. Starten 1. februar kan bare glemmes, for her havde netop Usain Cup spids, og fik lov til at stjæle løbet totalt.

1 Trust De Luxe gjorde det rigtig flot i seneste start i Aarhus 22/2, hvor den var lige ved at speede forbi Thunder Peak indvendigt efter at have siddet i ryg på denne undervejs. Senest blev hesten kørt defensivt, og femtepladsen var max uddeling på dagen. Det er en god hest for klassen den her. Er en smule hårdt inde på pengene, men har til gengæld trukket et godt startspor.

6 Asger Molar kan åbne sylhvast, og det er slet ikke utænkeligt, at Birger Jørgensen trykker ”mulemekanikerens” (ejeren er tandlæge) hest af fra start. Senest fyrede Peter Ingves Asger Molar til spids, og 500m gik efter 1.09,4. Asger Molar gik nogle længder foran feltet, og kilometeren blev afviklet efter 1.12,6. Tydeligt at hesten som blev speaket som ”Agser Molar” hele løbet ikke kunne holde dampen oppe. Mellby Frodo og Total Recall speedede forbi til slut, men Asger Molar fik mange stjerner for præstationen.

7 Champions Peak kommer til Aarhus, og ryster sikkert allerede i bukserne. Hesten er livræd for den parabolskærm, som står lige efter dommertårnet, så det skal gæstekusk Jeppe Juel selvfølgelig være opmærksom på. Senest i Odense 21/2 sad Champions Peak i tredje par udvendigt i et løb, som blev vundet af Barolo i sidste skridt mod Aros Line. Champions Peak afsluttede ganske fint, men der blev kørt stærkt til slut.

3 Victor Rush er blevet budt på nogle gode løb på det seneste, hvor jeg personligt synes den skulle have kvitteret lidt bedre. Men der er tale om en fin hest, som både kan åbne og afslutte, og det skal bemærkes, at Michael Lønborg er hyret som catchdriver denne gang. Lønborg Junior kører med en flot statistik for tiden, så det kan måske være løsningen, selv om de tidligere kuske Birger Jørgensen og Kasper K. Andersen jo også er placeret på øverste hylde.

4 Peakadilly omtalte jeg tidligere. Den kom frem i dødens på Usain Cup senest på Lunden 23/2, og derfra blev det max uddeling som tredje, da Key Largo speedede forbi til slut, og Usain Cup heller ikke kunne indhentes. Peakailly har mange penge på nakken, efter den har gjort det godt i de svenske årgangsløb, og bliver Peakadilly positionsvinder denne gang i stedet for taktiktorsk, så kan den måske skralde til.