V5 Aalborg

Fredag 6. november. Spilstop kl. 16.07.

V5-1: 3-6-9 (8)

V5-2: 8 (9)

V5-3: 8-1-12-11-6 (2)

V5-4: 3-2-9-6 (1)

V5-5: 6-1-7-10-3-4 (2)

Pris: 360 kroner (reservehest i parentes)

Printvenlig


V5-1 / 2. løb

Vi lægger ud med consolationsløbet for de fireårige heste, og jeg synes, at tre heste skiller sig ud. 3 Epos Østervang er ny hos Flemming Jensen, og vi har ofte set, at han kan forbedre heste hurtigt. Den får vindertippet, som jeg egentlig lige så gerne ville have givet det til starthurtige 6 Express A P. 9 Enzo har snart fortjent en sejr, og den kan komme her. Jeg tror, at vindere skal findes blandt disse tre formheste. Men på store kuponer, kan der sagtens garderes bredere.

A-chancer: 3-6-9 B-chancer: 8-2-4-10-7-11 chancer: 5 (1 er udgået)

3 Epos Østervang endte uden for præmierækken i derbyet fra spor 12, hvor den var kommet med på wildcard. Siden er det blevet til tre top-3 placeringer. Først var den ude i en 12-åbning fra spor 7, hvor den afviste Draco fra spor 8. Fik siden tryk af Shaggy Milpond, der vandt fra dødens, hvor også Draco nåede forbi Epos til slut. Derefter havnede den i tredje par indvendigt, hvor Caviar og Elegant CN duellerede i fronten med sidstnævnte som kneben vinder. Epos Østervang holdt farten godt, og nåede frem til tredjepladen. Senest var Knud Mønster ny kusk, og her fløj den bare til front, men slap til Eros Zola efter en 09-åbning. Holdt hjem til andenpladsen på afstand af Eros Zola i hård kamp med Enzo og Express AP. Er nu kommet til Flemming Jensen, der skal køre den for første gang. Fra et godt startspor og med den starthurtig, den især viste senest, så tror jeg, at Flemming Jensen er offensiv indstillet og kører, til spidsen er nået, selv om samtlige heste i første række i princippet er starthurtige hest. Der bliver knald på liggehønen fra start her. Men når Jensen spidsen nogenlunde smertefrit, så kan den holde hele vejen her på sprint. Bliver mit knebne førstevalg.

6 Express A P har flere gange mødt de bedste. I derbysammenhæng startede den dog som her i Consolationsløbet, og her førte den fra start til mål. Vandt gangen efter fra spids med spor 8 i et løb primært mod ældre og garvede heste som Batman S H, Can Tab og Bette Nock, men hvor ligeledes fireårige Eros Zola var anden. Senest i grand circle blev til galop kort efter start, hvor den satte mange meter til, men fik kontakt med feltet igen og sad sidst. Fulgte med i inderbanen hele vejen, og sluttede godt af som sjette, hvilket bekræftede hestens fine form. Er meget starthurtig, og lykkedes det René Kjær at ramme fronten her, som ved parrets to senest sejre, så kan den holde hele vejen hjem igen. Men bliver det ikke til spids, og den undgår dødens, så er den med helt på stregen her. Et tidligt kryds på kuponen.

9 Enzo har vist storform på det seneste. For tre starter siden sluttede den godt af efter fejl i et fireårsløb på Lunden bag Emoji, Ecco CN og Enjoy the Game. Gangen efter holdt den hjem som tredje i Sprintermesteren, hvor den lå bag de to første Usain Tøll og Extreme hele vejen, men holdt Emoji fra livet. Senest umotiveret galop ud af første sving i grand circle consolation, som kostede 20 m. Kom i trav igen og gik frem som første hest i andet spor efter 650 m, og kort tid efter kunne Jeppe Juel sætte Enzo ned i tredje par indvendigt bag Eros Zola og Epos Østervang. Holdt hjem til tredjepladsen lige efter Epos Østervang, men før Escape A P. Viste alt vel med formen, og hvis der bliver overpace her, så stiger chancerne med startsporet i anden række. Hvis det flasker sig med positionerne, kan Enzo være sejrsaktuel her.

8 Eddie Cook har været med i hovedløbene i de fleste af i sæsonens fireårsløb. Var femte i grand prix’et i Aarhus efter en andenplads i prøven. Kom med i derbyet på wild card, men endte uden for præmierækken. Var også med i Sprintermesteren i Billund, hvor den fra spor 10 ikke helt slog til og endte lige uden for præmierækken. Startede senest i consolationsløbet til grand circle, hvor den starthurtige hest var handicappet af spor 10. Sad i køen undervejs og sluttede pænt af og var lige efter Epos Østervang og Enzo i mål. Har vist sig ekstrem starthurtig flere gange, og trods spor 8 vil den sikkert blive kørt fremad af starthurtige og offensive Bent Svendsen. Får den en god position fremme i feltet undervejs, kan den godt overraske og tage en god præmie. Træneren advarer dog mod, at formen måske kan være lidt på retur, så derfor må den nøjes med at være reservehest på min V5-kupon.

2 Epic sejrede i et fireårsløb på derbydagen for Björn Goop foran Eistee Bakkely og Earl Grey i et løb for de heste, som ikke fik plads i Derby Consolation. Var med flokken hjem i et fireårsløb på Lunden, som blev vundet af Emoji før Ecco C N efter en OK afslutning. I Sprintermesteren i Billund blev det til startgalop fra spor 5, og i seneste start havde den spor 12 i grand circle consolation, hvor den mest hang med og sluttede lige uden for præmierække uden at vise det store overskud. Har tidligere vist stor starthurtighed, og efter sletning af 1’eren her, har Epic spor 1. Blandt mange starthurtige heste giver indersporet en stor fordel, og den kan komme til at sidde godt til denne gang, efter den ikke har haft gunstige startspor længe. Jeg synes dog ikke, at afslutningen senest indikerede storform, så den er kun en outsider her, der kan komme med på kuponen ved bred gardering.

4 Eightdaysaweek chokerede ved at vinde consolationsløbet ved grand prix’et i Aarhus på en forrygende afslutning. I Derby Consolation lykkedes det Kasper K. Andersen at holde vinderhullet op fra spor 1, hvor den sad i ryg på vinderen Express A P hele vejen. Kunne dog ikke holde ryggen, da Express A P speedede fire længer væk de sidste 100 m, men Eightdaysaweek holdt hjem til tredjepladsen. Gav halvvejs op i ryg på Emoji i opløbssvinget i et fireårs løb på Lunden gangen efter, og senest i grand circle consolation blev det til galop i første sving, hvor den eller sad som anden hest i indersporet. De seneste præstationer har ikke været for opløftende, så den finder ikke vej til min kupon, men kan være et garderingsbud på de helt store kuponer.


V5-2 /3. løb

Her finder vi dagens blanke. 8 Hunter Dragon kommer med tre sejre på stribe, og trods startsporet så tror jeg, at hesten sidder tidligt i spids, og så ser jeg ingen, der kan matche den i det her felt.

A-chancer: 8 B-chancer: 9-5-1-7-3-6-4 C-chancer 2

8 Hunter Dragon har vundet tre sejre på stribe efter kikset i sin første DK-start. Både i Billund for tre starter siden, hvor den var ude i en 09-åbning for at komme forbi Dunst i spidskampen, og senest i Odense vandt den uhyre sikkert efter tidlig spids. Ind imellem de to starter, så vandt den et snorestartsløb over 2.500 m på Lunden, hvor den var alene i spidsvolten og førte fra start til mål. Holdt gode heste som Dario Sotto fra 20 m og derbyvinderen Chock Nock fra 40 m væk, og den viste således, at den ikke kun er lynhurtig og kan vinde på sprint, men at den også har styrke og kan vinde et stayerløb. Virker som en komplet hest, hvor kun spor 8 kan give lidt betænkeligheder. Men i liga 5-klassen og uden de store startraketter i feltet, så forventer jeg at se Birger Jørgensen tidligt i spids, og så bliver det for fjerde gang i træk ”spids og slut”. Den bliver mit forslag til en ugarderet i dag.

9 Lorelei Marie har gjort det rigtig godt, efter den kom til Thomas Bonde fra Bo Falsig. Efter en andenplads i sin DK-debut sejrede den i Odense for tre starter siden. Fra 20 m tillæg sad den tredje par udvendigt, og via tredje spor afsluttede den til en sikker sejr før S A Photo. Gangen efter galopperede den kort efter start i et forsøg på at tage spids fra spor 8, men senest blev det igen til en vinderbuket. Den gik til Birger Jørgensen i en afdeling af DM for Travtrænere, hvor Lorelei Marie trods startspor i anden række blev kørt offensivt og sad i spids efter 600 m. Den fik Danny Tamsen frem udvendigt, og i opløbet stod det længe og vejede mellem de to, inden Birger Jørgensen og Lorelei Marid trak fra på de sidst 30-40 m. Har vist at den kan gå bagfra, og den er med i kampen om pladserne lige bag 8’eren.

5 Affect har vi set en gang her i Danmark. Det var i et amatørløb for Peter Ø. Andersen, hvor den fra 20 m tillæg hurtigt var fremme udvendigt på førende Dollars And Cents, som den krøb ned i vinderhullet bag. Sad dér, da Danielle Gardenia overtog spidsen i sidste sving, hvor førende Dollars And Cents galopperede. Affect sluttede dog stærkt af og vandt sikkert på en 18-tid over 2.660 m. Har ikke vist en starthurtighed i de seneste starter i Sverige inden salget til Danmark, som gør, at den kan udfordre Hunter Dragon i spidskampen, men er sikkert gået frem med løbet senest i kroppen og er med til at kæmpe om andenpladsen bag favoritten.

1 Danny Tamsen har skiftet lidt mellem sulkyløb og monté. Vandt et af hver slags tilbage i september, hvor sulkyløbet var med Bent Svendsen som chauffør. I forrige start galopperede den i monté, men senest viste den god form for Knud Mønster i DM for Travtrænere. Gik udvendigt det meste af vejen på Lorelei Marie, og den lignede en vinder med 100 m til stregen, men det ebbede lidt ud kort før mål, og den var to længder efter 9’eren på stregen. Fra et godt spor med Svendsen i sulkyen får den formentlig et plads fremme i feltet undervejs, og så kan den være trioaktuel.

7 Bursche W, 3 Thrust Hero, 6 S A Photo og 4 Expo Lane kommer alle med god form og gode resultater og er svære at skille ad. Men fælles for dem er, at det er en trioplacering de kan være i spil til, da jeg ikke ser dem kunne true min favorit Hunter Dragon.


V5-3 / 4. løb

De fireårige hopper mødes her, og jeg giver vindertippet til årgangens uheldige hoppe 8 Evita, der efter de tre udgåede heste kan tage spids fra sit yderspor bag vingen, som nu reelt er spor 6. Rammer den spidsen, kan den føre hele vejen. Men der er god form på flere andre deltagere – ikke mindst grand circlevinderen 1 Entre Hyrdehøj, hvor spor 1 dog ikke er optimalt. Jeg sætter en håndfuld hopper på kuponen, og så bør vinderen være indkredset.

A-chancer: 8-1-12-11-6 B-chancer: 2-3-5-10 C-chancer: 4-7-9 er udgået

8 Evita har ikke fået det ud af sæsonen, som den har vist form til. Meget dårlige startspor og utur med løbsafviklingen i de store årgangsløb har været kendetegnende for Wishing Stone-datterens sæson. I Dansk Hoppe Derby sad den de sidste 1.200 m udvendigt som første hest i andet spor udvendigt på den senere vinder Eenymeenyminymoe, og den måtte slippe taget de sidst 100 m og nøjes med en sjettepræmie. For to starter siden gik den forrygende i Hoppesprinten i Billund, hvor den sad i andet par udvendigt i ryg på favoritten Eenymeenyminymoe, som den let gik forbi i slutfasen. Den vandt skidtlet før Echo Hill og Eenymeenyminymoe og tre andre af fredagens modstandere. Senest i grand circle havde den spor 12 og sad sidst undervejs. Angreb godt i tredje spor, men måtte helt ud i fjerde spor i opløbet, og det blev for hårdt. Var dog kun to-tre længder efter vindende Entré Hyrdehøj i mål, så formen virkede ikke på retur. Med tre udgåede heste så er spor 8 ændret til spor 6, og Morten Friis har bebudet, at han kører, til han sidder i spids. Sker det, bliver den svær at tage ned. Den får vindertippet her.

1 Entre Hyrdehøj har gået godt hele sæsonen, selv om det er blevet til galop i et par tilfælde. Var tredje i Dansk Hoppe Derby efter en forrygende afslutning fra køen. Den leverede en tilsvarende eller måske endnu bedre afslutning senest, hvor den rundede hele feltet og sejrede i grand circle. Spor 1 er ingen højder, da den ikke er så hurtig fra start. Så hvor kommer den til at sidde? Det kunne ligne tredje par indvendigt – måske endnu længere tilbage. Men flasker det sig med positionerne, så er den med helt på stregen her.

12 Exclusive Laser har været med fremme i alle de store årgangsløb for hopper. Efter sejr i prøven, var den nummer to i grand prix’et i Aarhus, hvor den blev spurtbesejret af Echo Hill. Vandt sin derbyprøve sikkert, men i selve hoppederbyet kunne den ikke gøre noget ved Eenymeenyminymoe og tog en ny andenplads. Gik derefter ud som favorit i grand circle, og efter en rolig start til 5u, så begav Steen Juul sig af sted efter 600 m, og inden feltet gik ud på sidste omgang, sad den i front. Så troede de fleste, at den var i mål. Men på de sidste 100 m kom flere heste i angreb, og favoritten blev lidt ”blød i knæene” var først fjerde i mål, men trods alt kun en længde efter vindende Entre Hyrdehøj. Var det et tegn på, at den er ved at være slidt efter en lang sæson, eller var det den tidlige forcering, der kostede til slut? Den har jo vist adskillige gange, at den matcher de her, og fra spor 12, som er blevet til spor 11 og med kun ni deltagere, så vil Steen Juul køre afventende denne gang. Har det ikke mistet formen, så vil den tage mange ned til slut – måske alle, så den skal selvfølgelig med på kuponen.

11 Echo Hill har været lidt op og ned igennem sæsonen. Overraskede stort ved at vinde grand prix’et i Aarhus fra startspor i anden række, hvor den spurtede forbi Exclusive Laser på de sidste meter. Var anden til samme hest for tre starter siden i et fireårs hoppeløb på Charlottenlund efter et afventende løb og en god afslutning, hvor den slog Emma D på stregen. I Hoppesprinten i Billund blev den igen kørt lidt afventende og sad 3u i ryg på Evita. Kunne ikke holde rygge på denne, da den sagde farvel og tak til konkurrenterne i opløbet. Men den nåede akkurat og snuppe andenpladsen for næsen af Eenymeenyminymoe efter en godkendt afslutning. Senest i grand circle fyrede Jeppe Juel hoppen af fra spor 8, og den sad i spids ud af første sving. Med 1.200 m igen slap han til Exclusive Laser og Steen Juul, og da den begyndte at vise svaghedstegn i opløbet, ledte Jeppe Juel efter angrebsplads. Den kom alt for sent, og den nåede kun femtepladsen. Ti meter efter mål var den tredje. Her fra spor 11 bliver det formentlig et afventende løb, og får den held med positionerne, og der bliver lidt tempo på løbet, så kan den runde mange til slut. Spor 11 er blevet til spor 10, så det øger chancerne lidt, hvor der kun er ni hopper tilbage i løbet.

6 Emma D har forbedret sig igennem det meste af sæsonen, hvor den har vist et par gange, at den kan blande sig blandt de allerbedste. Var meget overraskende nummer fire i Dansk Hoppe Derby, og efter et nul i protokollen i Hoppesprinten i Billund, meldte den sig i kampen om sejren i opløbssvinget senest i grand circle. Rundede alle de foranliggende, men blev slået lige på stregen af staldveninden Entre Hyrdehøj. Har et lidt yderligt startspor og kommer til at sidde et stykke nede i feltet. Det skal virkelig klappe med positionerne, hvis den skal gå helt til tops, men udelukkes kan det ikke. Så den får det sidste kryds på kuponen.

2 Energy Mix og 3 Ebony Blåbjerg er begge starthurtige og kan komme til at sidde med fremme i feltet undervejs. Det er som regel i præmierækken, men har ikke været med i sejrskampen i årgangsløbene i år. Trods gode startspor ligner det igen de mindste præmier, som de skal jagte.


V5-4 / 5. løb

Umiddelbart ligner det her et to hestes opgør mellem 3 Dream Kåsgård og sejrshesten 2 Leading Tile, der begge har gode startspor. Men får de to ”kørt livet af hinanden”, så kan der lure en overraskelse. I et forsøg på at fange en sådan, garderer jeg med yderligere to andre hest i topform.

A-chancer: 3-2 B-chancer: 9-6-1-4-5-8-7 C-chancer:

3 Dream Kåsgård har jo bare været outstanding de tre seneste starter, som alle har givet fuld bonus. Efter en sejr fra dødens på Carozzo primo august, så sejrede Dream Kåsgård på derbydagen efter en tung rejse. De første 700 m blev tilbragt i tredje spor, inden den kom frem udvendigt på førende Don Cash. I opløbet gik Dream Kåsgård frem og koblede grebet og vandt efter en styrkedemonstration. Senest startede den i et V86-løb på Jägersro, hvor det lykkedes Flemming Jensen af svare indersporet op og tage spids. Siden var det spil til et mål, hvor kun Global Warrior formåede at følge med i opløbssvinget, men den kom aldrig helt i infight med den danske hest. 1.12,2 fuld vej var ny rekord for Dream Kåsgård, som nu har fået en puster på fem uger. Formen har således aldrig været bedre, og Flemming Jensen udnævner den også som staldens bedste chance på dagen. Den har dog før kæmpet lidt med temperamentet, især før starten går, og det advarer Flemming Jensen da også lidt imod og kalder den en ”alt eller intet hest”. Den er middel hurtig fra start og kan aldrig tage en længde på 2’eren direkte. Men den har jo vist, at den også kan vinde fra dødens, og det kan sagtens blive scenariet igen, selv om sprint ikke er hestens foretrukne. Den får vindertippet her.

2 Leading Tile har jo haft en fantastisk sæson med 11 sejr i 14 starter. Mange af disse er taget fra spids, således også for tre starter siden, hvor den let afviste angrebet i opløbet fra Charlie Game. I starten efter var rollerne byttet om. Her havde Michael Lønborg brugt sin hest lidt hårdt får at nå til spids efter 500 m, og så bed Charlie Games stærke afslutning bedre end gangen før, og den gik forbi. Senest kunne Leading Tile ikke tage en længde på C You Again, der pullede friskt derudaf med Leading Tile i ryg. Det lignede en sejr til C You Again, da den rullede over i galop kort før mål, hvorefter Leading Tile kunne sejre med over 25 m ned til konkurrenterne. Den er hurtig fra start, og jeg ser Michael Lønborg tidligt i spids i det her løb. Spørgsmålet er så, hvad Michael Lønborg gør, når Flemming Jensen kommer frem med sin kampvogn i form af Dream Kåsgård. Hans chance for at vinde løbet er vel at forsvare spidsen, så det ligner en tvekamp mellem de to sejrsheste. Sprint er i favør af Leading Tile, og måske kan den føre hele vejen.

9 Confusion Tårs stabler ikke sejre på stribe som for et års tid siden. Men den er som regel med fremme, hvor de bedre præmier skal fordeles. Inden seneste start havde den tre tredjepladser i fire starter – to af disse efter starter i det svenske. Ind imellem startede den i Odense, hvor den sad tredje par udvendigt i et løb, som Chap A P længe førte. I opløbet blev denne dog byttet af Macro Star fra dødens, hvor Confusion Tårs leverede en fin afslutning og var tæt på at nå andenpladsen. Senest fyrede Flemming Jensen hesten af fra start, og den tog let spids i Skive. Det blev rent legeværk, hvor Jensen lettede lidt på linerne og trak et par længder væk fra konkurrenterne, hvor Bosse Game blev nummer to efter en god afslutning i sporene. Den har her anden række, hvilket umiddelbart ikke er nogen fordel. Men den har ryg på 2’eren, og kan den klistre sig i ryg på denne i startafgangen, så kan den få en god position fremme i feltet. Hvis de to favoritter får kørt for meget på hinanden, så har Confusion Tårs en afslutning, som kan bringe den helt frem i kampen om sejren. Mange vil låse denne afdeling på 2 og 3, og der vil derfor være stor værdi i Confusion Tårs, hvis den skulle kunne overraske og vinde løbet. Det kræver overpace, men jeg betaler for den i håbet om at fange en overraskelse her.

6 Draco stabler heller ikke længere sejre på stribe i takt med, at den vokser op i klasserne. For syv starter siden stod den med ti sejre og tre andenpladser i karrierens første 13 starter. De sidste syv starter har ”kun” givet to sejre og to andenpladser. I forrige start lykkedes det Anders Pedersen at komme til spids, og så forsvarede Draco sig hele vejen ind i mål, hvor Come On Party i dødens blev afvist. Senest kunne den ikke svare sit inderspor op fra lynhurtige Chap A P, og så måtte Anders Pedersen tage til takke med ryg på denne. Det blev dog et løb med skiftende føringer, og pludselig sad Draco fjerde indvendigt. Fik aldrig chancen, da der var en mur af heste foran den i opløbet, og så måtte Draco indkassere sit kun tredje nul i protokollen. Her fra spor 6 kan den ikke tage en længde på 2’eren, så hvor den havner henne, er lidt usikkert. Formen er fin, og den går også fra ryg. Er trioaktuel her, og skulle de to favoritter have en dårlig dag, er den klar til at slå til. Får det sidste luringskryds her.

1 Cmynewlollipop har kun en sejr i 13 starter i år, og sidste år havde den også kun en sejr i 18 starter. Den løber ofte med frem, med vinder sjældent. Prøves denne gang med Gordon Dahl og kan fra spor 1 få en god rejse i inderbanen fremme i feltet. Den er bedst på de lange distancer, og her på sprint er den højest trioaktuel.

4 Henbianca Boko er i præmierækken hver gang, men det er sjældent, at den stikker næsen forrest. Det er kun sket en gang i 18 starter i år. Var tilbage i derbyweekenden tredje til Dream Kåsgård, men i de sidste fire starter har den ikke været blandt de tre. Senest fik den tredje par udvendigt i Billund, hvor den forsøgte angreb i opløbet. Viste dog ikke de store overskud, og holdt bare farten og var med flokken hjem som sjette. Tager sikkert en ny præmie, men er ikke vinderaktuel.


V5-5 / 6. løb

Dagens hovedbegivenhed er sæsonens sidste storløb for de fireårige hingste og vallakker. Vidertippet går til 6 Emoji, der senest fik skovlen under 1 Extreme. Det var har været en lang sæson for mange af deltagerne, og der sker ofte overraskelser her sidst på sæsonen, hvor 7 Enjoy The Game er min helt stor fidus. Jeg garderer dog med yderligere tre heste i håbet om at fange en overraskelse her. Men måske er det bare 6 og 1, der afgør løbet igen.

A-chancer: 6-1-7-10 B-chancer: 3-4-1-8-12-5 C-chancer: 9 – 11 (udgået)

6 Emoji fik endelig Extreme’s skalp senest, hvor den afsluttede som en hvirvelvind ude i banen efter et løb på de indre linjer undervejs og fangede længe førende Extreme kort før mål. Har været lidt uens i præstationerne tidligere på sæsonen og gjorde sig bort både i grand prix’et i Aarhus og i derbyet med galop. Har dog også gået fantastiske løb, og i modsætning til sidste gang med spor 9, så har den her startspor i første række, hvilket åbner muligheden for et offensivt oplæg fra Flemming Jensens side, som træneren lidt indikerer i trænerkommentarerne. ”Jeg skal nok ikke sidde med hænderne i skødet”, lyder det bl.a. Men hvad taktikken bliver, er svært at forudse. Kommer den godt fra start, så tror jeg på, at Flemming Jensen kører frem og tester Extreme i føringen, og den har jo været med fremme i alle årgangsløbene i år og kan måske efterhånden være lidt slidt, så hvis Emoji for alvor presser på, kan den måske få lov til at overtage føringen. Sker det, stiger vinderchancerne, men under alle omstændigheder har den stor styrke og viste alt vel med formen senest. Den får det knebne vindertip her.

1 Extreme har jo ikke gjort noget forkert i år. Overlegen grand prix-sejr i Aarhus fra spids og derbysejren fra ryg har skæppet godt i kassen, hvor den har rundet millionen i indtjening i år. Kunne ikke gå forbi svenske Usain Tøll i Sprintermesteren forrige gang, selv om det var tæt på. Og senest kunne den ikke afvise angrebet fra Emoji i grand circle, hvor Steen Juul dog aldrig fik trukket vattet, da han troede, at han var i mål. Har som i hele sæsonen være begunstiget af gode startspor, og fra spor 1 er den født i spids her. Den er hesten at slå i løbet, men omvendt har den været med i alle storløb, og vi ser nogle gange, at selv den bedste ikke helt kan holde formen sidst på sæsonen. Bliver som udgangspunkt kørt i spids, men hvad sker der, hvis Emoji tidligt kommer og trykker på. Kan Steen Juul så finde på at slippe spidsen for at forsøge at vinde på en speed, som i derbyet? Det bliver spændende at se, og Extreme er en af de to første heste, som skal afkrydses på kuponen her.

7 Enjoy The Game har ikke gjort meget forkert i de sidste fire starter, men hvor den ikke har haft tur med sporlodtrækningen og løbsafviklingen. Har haft spor 8 tre af de sidste fire gange, hvor den fra spor 3 i derbyet afsluttede rigtig godt til tredjepladsen. Her sad den i 4i og kom ud i andet spor med 600 m igen. Fik ryg på Extreme, men kunne ikke helt holde den. Afslutningen var dog af bedste mærke, og den var fire længder bag Extreme i mål. I et fireårløb gangen efter missede den starten lidt fra spor 8. Sad sidst undervejs i 5u og gik med i angreb i tredje spor på bagerste langside. Stadig sidst i opløbssvinget og måtte helt ud i fjerde/femte spor. Sluttede forrygende af og tog mange meter ind på førende og sejrende Emoji, hvor den kun var to længder efter på stregen. Senest igen spor 8 i grand circle. Havde virkelig brok med positionerne undervejs, og den sad som gangen før sidst på vej ind i opløbssvinget i tredje spor i ryg på E Type Cash. Kom i eget angreb ud af opløbssvinget, hvor den så fik et kæmpe svaj ud i banen af den fejlende Ecco CN. Sluttede igen, igen fantastisk af og løb næsten lige så stærkt som Emoji ned igennem opløbet. Det rakte kun til fjerdepladsen, men hvor han den været uheldig flere gange. Er denne gang kommet et hak længere ind i spor 7, med det er stadig væk et dårligt startspor. Thomas Uhrberg tager turen helt til Aalborg, så der må stadig være tro på hesten i stalden, og Steen Juul melder da også om fremgang i træningen og kalder hesten en stor outsider. Det er jeg helt enig i, og den er løbets helt store luring. Hvis den for en gang skyld skulle have lidt held med løbsafviklingen, så bliver jeg ikke forbavset, hvis den serverer overraskelsen her og stryger uden om alle i opløbet. Se op for Enjoy The Game.

10 E Type Cash gik jo fantastisk i derbyet og var tæt på sejren, men måtte se Extreme stryge forbi på de sidste meter. Siden har der været grus i maskineriet. Den var alt for tændt i en start i Hamburg, hvor den galopperede fra startspor 1. Fra samme startspor blev det også til startgalop i grand circle, så den står pludselig med to negative resultater i protokollen. Har denne gang spor i anden række, og Birger Jørgensen kan denne gang få den fejlfrit af sted. Har jo vist, at den hører til helt i toppen af årgangen, og hvis formen ellers stadig er intakt, så skal man ikke afskrive E Type Cash her. Det er en klassehest.

3 Epicwildfire M T er en af årgangens uheldige heste i år. Den viste i grand prix’et i Aarhus, at den skulle regnes i årgangssammenhæng, da den var en fin tredje til Extreme og Eric the Eel. Gangen efter vandt den et løb i Billund primært mod ældre heste før Enforalle P, Don Pedro og Cutty Sark. Men så begyndte en Tychio Brahes-periode for hesten. Den blev syg og måtte slettes i derbyprøverne. Startede så i Derby Consolation som en af favoritterne. Fra spor 6 blev den sat af i tredje spor, hvor den sad i 800 meter, inden den blev bakket af og endte som sidste hest. Havde alligevel kræfter i behold i opløbet, men der var en mur af heste foran, og Jeppe Rask ledte med lys og lygte efter angrebsplads, så han kunne have fået en præmie. Der kom ingen plads, og den gik i mål med masser af kræfter i behold. Galopperede så fra spor 1 i Sprintermesteren i Billund, og senest fik den et helt umuligt løb i Aarhus. Blev igen sat af i tredje spor fra spor 6, og som den også prøvede det i Derby Consolation, så måtte den trave i tredje spor 7-800 m, inden den kom ned som sidste hest. Søgte flere gange at få en bedre position, men den samme modstander ”drillede” flere gange undervejs. Sad således sidst, da feltet kom ind på det lige, og da var Michael Lønborgs duo Carozzo og Rothschild længe i mål. Tog dog mange længder ind på de to i opløbet og var kun fem længder efter i mål. Havde aldrig tabt løbet med bare lidt held med positionerne undervejs. Nu har den et godt spor 3 og kan forhåbentlig få en god position denne gang. Den har ikke været hårdt brugt, som flere af de andre konkurrenter, og den kan godt overraske her. Er et longshot, men der sker ofte overraskelser sidst på sæsonen, så den kommer med på kuponen.

4 Ecco C N har vist stigende formkurve, efterhånden som sæsonen er skredet frem. Tog en sjetteplads i derbyet, og gangen efter bød den Emoji op til dans og var tæt på denne over mål som nummer to i ny rekord 1.12,9 fuld vej. Gangen efter fejlede den i sidste sving i Hamburg for Heinz Wehwering, hvor den havde en tredje eller fjerdeplads på gaflen i Grosser Preis von Deutschland. Senest i grand circle var den med helt fremme i opløbssvinget, men galopperede en fremskudt placering væk på opløbshjørnet. Den er behandlet siden sidst, og hvis formen ellers holder, så er den en outsider her.

1 Bugsy holdt senest tillægsheste som Unstoppable og Teodor fra livet og har et godt startspor. 8 Eddie The Eagle har vist fin form igennem et stykke tid og leverede senest sin måske bedste præstation som tredje i grand circle. Men spor 8 trækker meget ned. 12 Encore Cloc kom senest tilbage efter to måneders pause, hvor den sad i vinderhullet bag Extreme, men ikke kunne holde ryggen og måtte se flere konkurrenter gå forbi på de sidste 100 m. Har nu løb i kroppen, men har trukket højeste nummer, og det bliver svært herfra.

Kim Nielsen
Statistik: Spillet for 21.306 kr. Vundet 19.516 kr. TBP 92%. Hitrate 22/66
Live