V5, Aalborg tirsdag

Af Jesper Elbæk. Spillet 12.838 kr. Vundet 4.119 kr. TBP 32%. Hitrate 10/44.V5-1: 9-1-3 (10)

V5-2: 5-3-1-8 (7)

V5-3: 9-6-10-2-8 (5)

V5-4: 3 Cadiz (9)

V5-5: 7-3-1-2-5 (9)

Pris: 300 kr. (Reserveheste i parentes)


Spil via Derby25

Spil via Dantoto


Printvenlig

V5-1, 2. løb

V5 er helt uhyggeligt svært denne tirsdag. Men måske kan man chanceblanke allerede i V5-prologen.

A-chancer: 9-1-3-10 B-chancer: 2-8 C-chancer: 4-6-7-5

9 Everybodysaidthat er som navnet antyder efter Having Said That, og gjorde det fint i indledningen på sin karriere. I debuten gik Kent Friborg ud i dødens på Chilli Volo med 1300m til mål. Pressede denne over de sidste 500m, og den langttravende hingst leverede et godt indtryk. I starten efter var Everybodysaidthat spillet hårdt, og den gjorde det sådan set godt, selv om det blev forkert flere gange undervejs. Bacchus vandt løbet.

1 El Paso har været lejet ud til Stald KTAS, men er nu hjemme hos Aalborg-træner Flemming Jensen igen. Ifølge trav.dk har Jensen haft El Paso siden 22. april, så det er vel ikke alverden han har kunnet nå at udrette med hesten. El Paso er lillebror til Aqua Photo, og man skal altid se op for heste, der kommer ud for Flemming Jensen første gang.

3 Even More Coktail galopperede efter 800m senest, hvor den sad i en lang dødens på Dodo Ulkær. Even More Coktail så ellers godt ud på dagen, og leverede en ok ophentning. Undgår Even More Coktail galop denne gang, så kan den sagtens være vinderen. Er pænt hurtig fra start.

10 Express Shadow har været hos Morten Friis siden 1. marts. Svær at bedømme, men Friis er godt tilfreds med den måde hesten træner på. Fra dette startspor er man selvfølgelig afhængig af, hvad de andre gør.

2 Easy Magic kommer efter lang pause, og skal lige i gang igen. Har masser af fart, men har endnu ikke gået fejlfrit i hverken prøveløb eller ordinært løb.

Resten af feltet kan på papiret ikke tilskrives egentlig vinderchance. Men som skrevet i indledningen, så er V5-spillet denne tirsdag helt ualmindeligt svært, og jeg spår en masse galopperende heste undervejs.V5-2, 3. løb

Et formløb er havnet midt i V5-spillet, og man skal bemærke, at der er stor spredning på de ti hestes indtjening.

A-chancer: 5-3-1-8-7 B-chancer: 6-9-10-2-4 C-chancer: Ingen

5 Takeabove har tjent 321.224 kr., mens flere af konkurrenterne står med under 100.000 kr. på præmiekontoen. Takeabove har gjort mange montéstarter de seneste sæsoner, men nu gælder det autostart, hvor From Above-sønnen kan åbne hurtigt bag startbilen. Burde kunne sætte sig på spidsen uden det koster alt for meget, og så må Lønborg køre med reel vinderchance.

3 Bella Princess er lidt overraskende fravalgt af Kent Friborg i dette løb (eller også havde Friborg bare lovet sig væk til 4 Cjela Nordal først, det ved jeg jo ret beset ingenting om), men får en fuldgod erstatning i sulkyen i form af Casper M. Nielsen. Løber på gode tider, og har en potent afslutning i kroppen, hvis Made Unbeatable-hoppen bliver budt et god rygløb undervejs.

1 Recon har været kørt af Lindhardt Jensen og Marita Berg i mange af starterne de seneste sæsoner, men på denne løbsdag skal der sidde en A- eller C-licenshaver i sulkyen, og man har hyret catchdriver Kasper K. Andersen. En spændende konstellation, og så skal man selvfølgelig bide mærke i, at Recon er en ret god hest, som ofte har været belastet af store tillæg i formløbene.

8 Aero H kommer ud fra et besværligt startspor, men det er i bund og grund en god og ikke mindst stærk hest, som sikkert køres fremad, hvis tempoet skulle blive for lavt. Senest sad den i tredje par indvendigt undervejs i løbet, som Denimcowboy førte og vandt. Blev skiftet til dødens med 900m hjem, og kunne ikke helt gøre det færdigt. Men det var altså også en helt anden slags konkurrenter end her!

7 Donna Lupo har vel generelt skuffet i karrieren efter en flot indledning, hvor Lupo Bianca-datteren vandt på en 1.15-tid på Jägersro i sin blot femte start i oktober 2017. Som 2-års!! Men det var så også sidste gang, at Donna Lupo var på vinderpladsen. Great Challenger-datteren løber ok tider, men de andre løber bare hurtigere. Vil sikkert glæde sig over at deltage i et løb for heste med max 400 startpoint.

B-gruppen består af resten af feltet. 6 Burberry plejer at døje med store tillæg i formløbene, og får nu Pauli Andersen i sulkyen. 9 Le Baron er en ny hest fra Mariann Thorup og Theo Damsgårds træningskvarter. Den aldrende Love You-søn bliver spændende at følge her. 10 Darwin Ice er blevet foræret til Familien Svendsen af Leif Bundgaard, og Bent Svendsen melder om gode træningsarbejder og kalder Darwin Ice ”en stor outsiderchance”.V5-3, 4. løb

Sværhedsgraden bliver ikke just mindre i tredje afdeling, og efterhånden begynder man at fundere på, at denne dag er dagen, hvor en stor anpartsbon er eneste chance for at ramme.

A-chancer: 9-6-10-2-8 B-chancer: 5-4-7-1-3 C-chancer: Ingen

9 Deceni Langborg galopperer jo alt, alt for tit – men har stor fart indenbords. Så faktisk rigtig lækker ud i Aalborg 20/4. Blev taget roligt fra start, og blev forceret fremad rundt første sving. Galopperede så på første langside, og dagen var ødelagt. Fra dette startspor er man tvunget til at køre et afventende løb, og det er måske løsningen på succes.

6 Sunshine Trophy blev også kørt af Flemming Jensen i seneste start, hvor den var spillet til favorit. Blev kørt fremad med 1200m til mål, og ramte dødens på Emily M P med Anders Pedersen. Sunshine Trophy var vældig skæv, men det har Niels H. Madsen naturligvis rettet til denne start, og så har Sunshine Trophy vinderchance.

10 Danger Gardenia kom tilbage efter lang pause 20/4 i Aalborg. Var lidt kantet at se på i stilen, men det er sikkert meget bedre til denne start, og man kan håbe på, at Danger Gardenia fik det berømte løb i kroppen. Har endnu ikke vundet i 18 forsøg, men har vel aldrig haft en bedre chance end her trods bagspor.

2 Flintstone er skiftet fra Pauli Andersen til Anders Pedersen her i foråret. Var femte i Aalborgs Auktionsløb i september, men har ellers ikke gjort hverken ejer eller spillere glade. Men Wishing Stone-afkom skal man jo altid se op for og startsporet er godt.

8 El Clasico har et ømt punkt i sidste sving, hvor den også galopperede en fremskudt placering væk senest 28/2. Nu får Kasper K. Andersen chancen i sulkyen bag den Marc Bæk Nielsen-trænede hest, som besidder stor styrke, men altså ikke er helt pålidelig.

B-gruppen består af 5 Jente W, som i glimt viser gode ting, og denne gang får chefen Kaj Jensen selv i sulkyen. 4 Dorthe Rush har galopperet i begge sine to starter for Anders Pedersen, som denne gang har hyret den mangedobbelte landschampion Birger Jørgensen til opgaven samt 7 Dalia Hindø, 1 Dia Snapshot og 3 Daretodream H M, hvor vinderchancerne dog nok er til at overse.V5-4, 5. løb

Cadiz nu i træning hos Flemming Jensen.

A-chancer: 3-9-10-7 B-chancer: 2-1-8-6-5-4 C-chancer: Ingen

3 Cadiz har hele karrieren været i træning hos sin ejer Jørgen Larsen, Stald Saltum. Men for nylig skiftede Cadiz til professionel træning hos Flemming Jensen, og det er naturligvis hyperinteressant. Faktisk tror jeg den vinder direkte, selv om den har været væk fra løbene i næsten otte måneder. Stærk hest denne her, men ikke helt travsikker.

9 Diva De Meaux har haft svært ved hele tiden at løbe ind i nogle heste, som er på vej op igennem klasserne, og har derudover været uheldig med at sidde fast nogle gange. Kommer i lukket hovedlag igen denne gang, og skal være en god chance, ikke mindst på sin stabilitet.

10 Swingit kommer med som A-hest. Ikke så meget på grund af sine egne præstationer, selv om Improve Ås-hoppen har mødt gode modstandere mange gange. Men mere pga. den fine form, som Skive-træner Knud Mønsters heste har vist efter Corona-pausen. Runder mange til slut.

7 Danny Tamsen gjorde det godt i september-oktober sidste år, hvor den bl.a. vandt et par flotte sejre for Morten Friis. Har haft lidt pause nu, og Viktor & Viktoria Larsen kommer sikkert kun med hesten, hvis den er klar. Birger Jørgensen har tidligere kørt Danny Tamsen ved en enkelt lejlighed, hvor den blev anden til gode Edward.

2 El Niño Trøjborg er håbløst ustabil, men indeholder stor fart. Har tidligere gået godt for den aktuelle kusk. 1 Livi Nubi har holdt pause, men kan være ganske hurtig fra start. Har aldrig vundet i 22 starter. 8 Bet For Me Jersey er svær at køre fejlfri, men Bent Svendsen har tidligere vundet med hesten. Det var i Skive foran Express Bork, som jo ikke er nogen dårlig hest.V5-5, 6. løb

Fivie Barosso med løb i kroppen og Bent Svendsen i sulkyen.

A-chancer: 7-3-1-2-5 B-chancer: 9-4-6-10-8 C-chancer: Ingen

7 Fivie Barosso fik et helt umuligt løb senest for René Kjær, men blev alligevel fjerde på en 1.15-tid mod gode heste. Nu er den ude i et ”max 400 point”-løb, og har fået Bent Svendsen i sulkyen. Det lugter altså langt væk af en topplacering, og Fivie Barosso har et giftigt fodskifte, men det handler nok om at få brugt speeden rigtigt.

3 Mojo’s Star er hurtig fra start, og er nok spidshesten undervejs. Kim Madsens heste er godt gående for tiden, men den sortklædte kusk må ikke selv køre denne løbsdag, så han har hyret Aarhus-kollegaen Henrik Lønborg. Det skal dog bemærkes, at Mojo’s Star ikke har vundet endnu i 21 forsøg.

1 Allan’s Hest har kun en enkelt sejr i 31 starter, og det er faktisk helt utroligt, for der er tale om en ganske fin hest. Får et godt løb herfra, og gik godt senest fra bagspor, hvor den sad langt nede i feltet undervejs, men afsluttede fint.

2 Væinø var tæt på Catch The Day på Lunden, men er tilsyneladende en svær hest at køre. Har galopperet fem gange i træk, men får nu Jeppe Juel i sulkyen. Og Aalborg-træneren havde faktisk Væinø i træning helt i starten af hestens karriere, og godkendte den i prøveløb i 2017. Startede den kun to gange, hvor Væinø var hårdt betroet til 24:10 og 17:10, men med to galopper til følge. Fik sin enlige sejr i et amatørhandicap med Michala Haagensen i sulkyen til 70 gange pengene. En outsider her!

5 Dirocco kommer uden sko for første gang meget længe ifølge træner Marc Bæk Nielsen. Vælter sig jo ikke i topresultater på det seneste, men går også voldsomt ned i konkurrence her. 9 Catchmeifyoucan er skiftet til Skive-amatøren Charlotte Lohmann, som tidligere har tryllet med heste, som ikke har givet sig fuldt ud i løbene. Startsporet er fint, så Catchmeifyoucan kan få et godt rygløb og 10 Diablo Toft leverer somme tider nogle giftige slutspurter.

Live