V5-analyse til Aalborg mandag d. 28. oktober

Udarbejdet af Jesper Elbæk

Statistik: Spillet 7.158 kr. Vundet 2.532kr. TBP 35,4%. Hitrate 8/26.Printvenlig versionV5-forslag

V5-1: 8-3-2-7-1

V5-2: 2-1-3-7-4

V5-3: 2-8

V5-4: 6-8-5-1-4

V5-5: 6 Draco

Pris: 250 krV5-1 / 3. løb

V5-prologen er et ganske åbent løb, hvor distancen tilmed er sprint, hvilket giver endnu et aspekt i løbsafviklingen.

Chancevurdering

A-chancer: 8-3-2-7 B-chancer: 1-5-4-6 C-chancer: Ingen

8 Trophygirl er katapulthurtig fra start, og jeg tror faktisk, at Kasper K. Andersen blæser til ude fra 8’eren her i håbet om at kunne overtage spidsen. Senest på Lunden var Usain Cup lige en tand hurtigere end Trophygir, og så måtte Kasper K. ned i tredje par indvendigt. Sad fast hele løbet, og gik over mål med masser af kræfter sparet. Dem kan den så passende bruge i dette løb. Vinderchance.

3 Bella Højgård er også hurtig fra start, og jeg læser løbet således, at Morten Friis kører til for at komme forbi de to inderste fra start, og så slipper til Trophygirl. Dermed sikrer han sin egen hest et rigtig godt rygløb, og Bella Højgård plejer at gå godt i Aalborg. Senest havde den ryg på Commit Boom Bay i Store Pris-weekenden. Rullede over i galop 150m fra mål, og mistede en god præmie. Var kommet hjem på en 1.12-tid uden galoppen og har altså nu haft lidt pause.

2 Armani Hyrdehøj har lidt usædvanligt for dén to galopper i træk, men gik et topløb i Aalborg Store Pris-weekenden, hvis den speedede forbi Uno Baunehøj til sikker sejr. Galoppen senest kom i første sving i en snæver manøvre, og nu kommer den mangedobbelte landschampion Birger Jørgensen i sulkyen igen. Han skal prøve at finde en god ryg undervejs, for så speeder Armani Hyrdehøj forbi mange (alle?) til slut.

7 Uno Baunehøj kan også godt rubbe sig fra start. Tog spids i en meget hurtig åbning sammen med Tootsie Brodde 15/9. Blev dog nedspeedet af Armani Hyrdehøj. I Liga-finalen 13/10 i Billund trak Mathias Jensen sig fra start, og det blev til et løb i tredje par indvendigt bag Cheri De Vie og Raket Brodde. Kunne ikke helt følge disse to samt Cassiopeia i opløbet, men gik et fint løb på fjerdepladsen.

1 Ronnie O’Sullivan bliver spændende at følge med Flemming Jensen i sulkyen, har jo godt fremragende for Karoline Henriksen i monté. 5 Staro Harley er også hurtig fra start, og kan være med til at præge løbet. 4 Triumf Kåsgård er tilbage i sulkyløb efter en række montéløb for Karina Madsen, og så gør 6 Tyrrell As første start i sulkyløb for Team Bent Svendsen efter skiftet fra Mariann Thorup og Theo Damsgård. Men vinderen bør findes blandt de nævnte A-heste.V5-2 / 4. løb

Det er ikke 1-taller der er flest af blandt deltagerne i dette løb, og det kan anbefales at bruge den brede pensel, når krydserne skal sættes i denne afdeling.

Chancevurdering

A-chancer: 2-1-3-7-4 B-chancer: 11-10-9-6-5 C-chance: 8

2 Dream Hastrup har bøvlet lidt med temperamentet, men Kaj Jensen har kørt en række rolige løb med den på det seneste. Nu kommer Jeppe Juel op, og det synes jeg lugter af, at ”nu skal det være!”. Det er en lækker type denne Dream Hastrup, og den er tilmed rigtig godt inde i løbet.

1 Conny var senest ude i en hård åbning med Livi Onassis H M og det kostede for begge heste. Men når Kaj Westergaard var så offensiv med Muscle Bound-datteren, så må det jo være fordi han troede på den. Har et perfekt startspor, og ”maratonmanden” har nøglen til dette løb.

3 Livi Option var også med i den nævnte åbning, og det kostede en galop i første sving. Har ellers masser af fart, og Bent Svendsen havde et godt tag på den senest han kørte den. Efter 800m kørte Svendsen smart frem udvendigt på Fivie Barosso, lavede et lille hul, og dykkede ned bagved Fivie Barosso. Gik dog ud i andet spor igen ind på opløbet, og det skulle Svendsen nok ikke ha’ gjort, for fra tredje par indvendigt speedede Dark Angel med Mads Hviid Nielsen forbi indvendigt.

7 Cassano har ikke startet meget længe, men gik en fin 1.18-tid i et rutineløb i Aalborg for en måneds tid siden. Gik stærkt den sidste kilometer, men 20m tillæg, svært spor i volten og lang løbspause taler jo ikke til Cassanos fordel.

4 Apollon kommer tilbage efter et par måneders løbspause. Lene Dodensig plejer at have sine heste i god form, men at gå ud at vinde første gang efter pause fra 20m tillæg, det er måske for meget af det gode?

11 El Nino Trøjborg blev jo handlet til Marita Berg i sommer, og From Above U S-sønnen er en kapacitetsfuld herre. Meget svær udgangsposition dog. 10 Dollar Esterel er også havnet i skammekrogen. Senest i Skive sad Dollar Esterel i tredje par indvendigt, og gik over mål med fuld fart bag Bobbi Khan og Lisa Marie E P.V5-3 / 5. løb

V5-spillet fortsættes med et begynderløb, og jeg håber ikke den brede pensel er lagt alt for langt væk, for der kan blive brug for den igen.

Chancevurdering

A-chancer: 2-8-6-9-1 B-chancer: 1 C-chancer: 5-7-4

2 El Clasico har galopperet hver gang indtil videre, men har samtidig afsløret store fartressourcer. Senest fik den galop på i starten af løbet, men kom godt tilbage. Men det skal nok bemærkes, at træneren selv vælger at køre en anden hest i løbet.

8 Chilli Trøjborg er den hest, som Marc Bæk Nielsen har valgt at køre her (frem for vindertippede 2 El Clasico). Den gik godt senest i Skive, hvor den ikke kunne slå Emil V P med tilbagevendte John Friis i sulkyen. Men fin andenplads på en hastig afslutning. 20m tillæg i disse begynderløb er dog aldrig let.

6 Enzo L M gik et fint prøveløb, hvor der blev kørt stærkt den sidste omgang. Lukket startspor i debuten, og det er selvfølgelig svært. Så travsikker ud i prøveløbet.

9 Daisy Kaii gør første start i Flemming Jensens regi. Jensen har kun haft Dream Vacation-hoppen i ganske kort tid (siden meldedagen faktisk), så har næppe nået at forbedre hesten nævneværdigt endnu. Men ”hvid mand” er altid farlig i Aalborg, og alene på dén baggrund skal Daisy Kaii krydses på V5.

1 Edels Samuraj H M galopperede ind mod første sving senest for medejer og daglig træner Mats Pedersen. Nu har man hyret Skive-træner Knud Mønster ind til at køre Orlando Vici-sønnen, og kommer Edels Samuraj H M glat afsted, så kan det godt ske, at de andre kun ser ryggen af Mønster.

3 Easy Magic er ikke let at vurdere, og Okay Bee-sønnens prøveløb fra 7/10 findes ikke online. Men alene Anders Pedersen, første volte og begynderløb kan gøre, at Easy Magic skal krydses på de lidt større kuponer.V5-4 / 6. løb

Et formløb med 15 heste fra tre volter har fundet vej til V5-spillet.

Chancevurdering

A-chancer: 6-8-5-1-4 B-chancer: 14-13-15-7 C-chancer: 9-3-12-2-11-10

6 Rap A D er vant til langt hårdere konkurrence end i dette amatørløb, og jeg vil tro, at formberegneren har haft funderinger gående på, om den skulle stå fra spids eller 20m. Men nu blev det spids og lukket startspor i volten, og det er jo nogenlunde midt imellem så. Har mødt rigtig skrappe heste siden comebacket, og jeg tænker at Rap A D får en god oplevelse her.

8 Star Life Waltz har også flere hundrede tusinde på nakken, og kommer også ud fra lukket spor i volten. Har gjort det godt fra store tillæg både i Aalborg og i Odense, og Søren Klitgaard er en dygtig chauffør.

5 Simb Salida er sandsynligvis hesten, der skal indfanges her. Kusken Per Eddy Plejdrup plejer at køre ultraoffensivt uanset startspor og modstand, og det bliver spændende at se PEP vende rundt på en tallerken fra startspor fem og sende Simb Salida fremad. Formen virker fin.

1 Picobal har ikke startet et par måneder, men Aalborg-træner Arne Normann har nok styr på formen. Johnni Olsen plejer at køre gode løb, og mon ikke Picobal kan sidde nærmest på Simb Salida undervejs.

4 Applaus Gardenia starter fra spids for første gang i mange voltestartsløb. Er kommet godt i gang efter sin meget lange løbspause, og Martin Andreasen skal altid krydses i denne slags løb.

Hestene fra tillæg har selvfølgelig størst chance, hvis de forreste kører mælkesyre på sig selv. Det ligner et løb med fart på undervejs, og så kan såvel 14 Ravenna, 13 Famous Marke og 15 Hobard godt dukke op i striden de sidste 5-600m af løbet. En hest som 7 Chelsea kommer tilbage til sulkyløb efter fem montéstarter i træk. Det er første gang ejersønnen Frederik Bay Kristensen kører den hest i løb, men hvis kemien passer, så kan det godt ende med sejr, for kapaciteten på Chelsea er god.V5-5 / 7. løb

V5-spillet kan give rigtig mange penge denne mandag i Aalborg. Men det kan heldigvis ligne en ”redningsplanke” her til slut i form af Anders Pedersens Draco.

Chancevurdering

A-chancer: 6-5 B-chancer: 2-1-4 C-chancer: 7-3

6 Draco er nemlig en rigtig god hest. Vandt let i Derbyweekenden på trods af et elendigt startspor, og gentog bedriften i Odense i starten af oktober. Sad i tredje par udvendigt undervejs, men blev ”skudt af” med 600m hjem, og så gik det stærkt! Var i spids inden sidste sving, og fortsatte bare væk. Var fuldstændig overlegen og bliver min blanke i V5-spillet denne mandag.

5 Lady Red Summer gik et stærkt løb senest i Aalborg. Sad i femte par udvendigt, men blev sendt i angreb med 500m hjem, og tog sig hastigt fremad. Men fremme i spids sad Come On Party med Flemming Jensen, og dén kunne Lady Red Summer ikke speede forbi. Men Mads Hviids hoppe var kun godt en længde efter i mål, og vinder snart løb. Kan godt blive her, men det kræver nok, at Draco har uheld med på rejsen.

2 Allan’s Hest har stabiliseret sig de seneste starter efter at have indledt karrieren med mange galopper. Har også endelig et godt startspor, og kan måske være hesten, der skal indhentes af Draco og Lady Red Summer. Formen er god på Allan’s Hest i hvert fald.

1 C My Dream vandt forrige gang en flot sejr, den første i 24 starter i øvrigt. Kasper K. Andersen er dygtig til at prikke starten i voltestart, så det bliver enten spids eller ryg på Allan’s Hest her.

4 Chimneysweeper er en stærk krabat, som var uheldig i flere situationer i Liga 5-finalen i Billund senest. Kommer altså med lidt skjult form, men det er der også brug for, for konkurrencen er hård her på trods af få heste i løbet.