V5-analyse til Aalborg fredag d. 28. februar

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 15.796kr. Vundet 14.388kr. TBP 91,1%. Hitrate 16/51.


Printvenlig version

V5-forslag (reservehest i parentes)

V5-1: 8-9-2-1-6-4 (7)

V5-2: 8-5 (7)

V5-3: 6-9-8-3-4 (1)

V5-4: 9 (11)

V5-5: 10-9-4-6-2 (3)

Pris: 300 kroner

Spil ekspertspil hos Derby25

Spil ekspertspil hos Dantoto (vælg spil med Fast Track logo)


V5-1 / 2. løb

En fejlfri 8’er bliver svær at slå. Men den har kun gået fejlfri en gang ud af seks for sin nye træner, og da der kun står et ettal ud for to andre heste i de sidste fem starter, så garderer jeg bredt her.

A-chancer: 8-9-2-1 B-chancer: 6-4-7-3-10-5 C-chancer:

8 Carpark North var nærmest opgivet af Flemming Jensen efter fire galopper i træk. Fik så forrige gang hevet skoene af, og efter at have siddet udvendigt på førende Joker Newport hele vejen, så gik den frem til sejr – kort men sikkert. Den har tidligere ikke kunne finde fra start, men det ser ud til, at det kan den nu efter skiftet til Flemming Jensen. Senest taget roligt fra start til position midt i feltet. Blev forceret fremad efter 500 m, men galopperede i andet sving udvendigt på de to førende. Har kapacitet til at vinde et løb som dette. Måske skal kusken lade den trave sig ind i en omgang, før han kører fremad i modsætning til sidst. Træneren syntes, den virkede lidt tung senest, og regner den for en outsider. Er den fejlfri, så har den kapacitet til at vinde et løb som dette, men det kan let gå i fisk igen fra yderligt spor, så gardering er påkrævet.

9 Emma D overraskede som anden i Aalborg til for fire starter siden bag E Norway Is My Way, som den skulle give 20 m. I forrige start på Charlottenlund blev den taget meget roligt fra start og sad sidst undervejs. Det gjorde den stadig med 500m igen, men den rundede hele feltet efter hårde spor i opløbssvinget og vandt før Eagle Simoni og en hest som Eik Hindø, der dog havde galop på undervejs. Senest blev det til galop i første sving, så der var den dag ødelagt. Kan her fra bagspor tages roligt fra start og blev travet ind, og så vil den runde mange til slut, hvis den er fejlfri. Træneren har ved en tidligere lejlighed fortalt, at den er en af dem, der træner bedst hjemme hos Lindhardt Jensen. Et givet kryds på kuponen.

2 Perfekt Gehør gør det stabilt og er i præmierækken hver gang, men mangler ofte lige det sidste. Senest havde den koblet grebet på Eldon Neergaard, da denne slog kontra og vandt. Har denne gang godt spor og starthurtig kusk, så det ligner spidshesten her. Vil føre længe, og hvis favoritterne dummer sig, kan det måske række til sejr.

1 Cæsar P P gør det stabilt og er i totorækken nærmest hver gang dog uden at vinde. Forrige gang godt med som andenhest fra start i snorene, hvor den blev kørt til spids efter 650 m. Virkede ikke helt fri i travet, men havde betryggende føring ved indgangen til opløbet. Blev dog fanget på stregen af overraskelsen Livi Moon. Senest vinderhullet i Skive bag favoritten Joker Newport. Kunne ikke true denne i afslutningen og måtte lade Livi Option snuppe andenpladsen fra dødens. Den mangler lige det sidste og virker ikke som en hest, som kusken bare kan slippe. Dog garderingshest her i åbnet løb.

6 Alanya vandt forrige gang et amatørløb i Skive, hvor den fra 2i fik spidsen foræret på sidste langside, da den førende galopperede. Holdt sikkert hjem og afviste angrebet fra tillægsbelastede Gentleman i opløbet. Gangen inden holdt den faktisk pænt ved fra døden på Eddie The Eagle og var ikke stort slået. Senest 3i i et nyt amatørløb, hvor den fejlede umotiveret efter 700m og blev trukket ud af løbet. Nu sidder Morten Friis bag hesten, og laver den ikke numre igen, kan den godt tage en fremskudt placering.

4 Diva De Meaux tager mindre placeringer hver gang, og den bliver jævnligt nævnt som værende bedre end resultaterne. Var lige efter 2’eren for nogle starter siden uden at imponere. Senest sad den nede i feltet i inderbanen. Da den fik frit frem, afsluttede den godt i Aarhus til fjerdepladsen bag Chili Volo og Evita Skovsende. Løb hoved-hoved over mål med 7’eren i det her løb, men har et bedre startspor her. Plejer at være stabil, og det kan den nå et stykke vej på her. Kan være et emne til de større boner, der tror på favoritfald her.


V5-2 /3. løb

Et tohestes opgør i min bog, hvor 5 & 8 virker et hoved højere end de andre.

A-chancer: 8-5 B-chancer: 7-6-3-4-1-2 C-chancer

8 Hocus Pocus går jævnt og stabilt hver gang, og er som regel blandt de tre. Siden sejren i ligafinalen i Billund i efteråret, er det mest blevet til tredjepladser, men den har også fået lidt tunge løb næsten hver gang. I forrige start endte den tredje indvendigt bag førende Dream Kåsgård. Sad fast indtil 100m før mål, hvor den spurtede godt til tredjepladsen bag C You Again og Dream Kåsgård. Senest spor 8 på sprint som her. Så ud til at snuble og tog et par galoptrin, da bilen slap. Endte derfor som sidste hest undervejs. Gik med i ryg i angreb i tredje spor bag Nu Love S S hele sidste omgang. Gik forbi denne i opløbet, men foran var spidshesten Broad Vision i mål, hvor Benjamin Nordal blev suget med til andenpladsen fra vinderhullet knebent før Hocus Pocus. Der er flere starthurtige heste i de inderste spor, men jeg tror, at Kjær kører lidt med, og finder han en god position i 2/3u. Hvis ikke Kjær får den ønskede rygposition, kan han, når røgen har lagt sig, måske køre frem og overtage spidsen fra Benjamin Nordal, der er lynhurtig fra start, mensom regel ikke skal køres i spids. Der er flere taktiske muligheder, men den har klassen til at være med helt på stregen her og bliver mit vinderbud.

5 Benjamin Nordal er ved at finde formen efter to andenpladser. Først vinderhullet bag Dream Kåsgård, hvor den var kort før 8’eren i mål, som dog havde gået i sporene den sidste omgang. Senest igen vinderhullet bag Leading Tile dog uden at kunne true denne. Selv om den har to-tre starthurtige heste indvendigt for sig, så tager den spids her, og spørgsmålet er så, hvem der slippes til. De få gange, den har været prøvet i spids, har den ikke ville kæmpe til slut, så selv om kusken overvejer at køre i spids, så vil jeg se det først. Sidder den i vinderhullet og får pladsen til slut, så er den livsfarlig her. Langt fremme.

7 Pharon d’Inverne gør det pænt og henter placeringer næsten hver gang. For tre starter siden tredje indvendigt, hvor den efter trafikproblemer i sidste sving gik forbi Amerian til en fjerdeplads bag C You Ágain og Billi Time. Umotiveret galop i opløbssvinget i ryg på Hocus Pocus gangen efter, og senest godt med fra start til 2i bag Tough Macoy, som blev til 3i, da den senere vinder Dream Kåsgård overtog efter omgang. Måtte bagom i opløbssvinget og sluttede godt af, hvor den i samme fart fulgte Cmynewlollipop og Batman SH helt ind i mål til fjerdepladsen. Har yderligt startspor, men kan godt åbne lidt og finde en god position. Er trioaktuel her.

5 Amerian viste ikke det store i sæsondebuten senest. Fra 3u blev den forsøgt i opløbssvinget, men der var ikke det store piv i den afslutning, hvor 7’eren let gik forbi. Lever på sin styrke, sprint er ikke favorit distancen. Men skulle der komme tempo på, vil det gavne den råstærke hest, der nu har løb i kroppen. Har nok brug for et mere, inden den er sejrsaktuel.

3 Algol er stabil og i præmierækker hver gang. Får ofte halvtunge løb og mangler lige det sidste i at være vinderaktuel. Forrige gang 3i, hvor den havde 5’eren foran, og hvor 8’eren lige gik forbi til slut, da Algol blot holdt farten og ikke kunne holde ryggen på 5’eren. Senest bakket sidst. Lå bagerst og viste ikke noget overskud, som tidligere på sæsonen. Løber mest med i øjeblikket.

4 Bravo Sølvtop er hurtig fra start. Men den kan ikke svare 5’eren, og jeg tænker derfor, at den havner i 3i, når/hvis Casper M. slipper med 5’eren. Kommer efter pause og er næppe vinderaktuel under disse konditioner.

V5-3 / 4. løb

Et rigtig godt besat hoppeløb, som kræver lidt garderinger, så jeg føler mig først tryg med fem heste kuponen.

A-chancer: 6-9-8-3 B-chancer: 4-1-5-2-7 C-chancer:

6 Spicy Shot kom tilbage efter lang pause forrige gang. Efter en rolig start og 3u undervejs, sendte Birger Jørgensen den i angreb med 700m igen. Kom frem udvendigt på den førende Enjoy The Coktail, og de to tog lidt afstand. Holdt farten storartet, men kunne ikke true den førende. Afviste dog en godt angribende Act Cool til tredjepladsen. Senest i montédebut, hvor den blev sendt til spids med en omgang hjem. Fik i opløbssvinget tillægsbelastede Rocky P H op udvendigt, og de to trak langt væk. Efter en forrygende opløbsduel måtte Spicy Shot se Rocky P H gå kort forbi, men den var stor i nederlaget. Er nu tilbage i sulkyløb, hvor begge de to seneste starter viste, at formkurven er på vej opad. Kan godt åbne, og måske er kusken offensivt indstillet og kører tidligt frem efter spidsen. Men vi så forrige gang, at den også kunne gå fra ryg, så den kan fra flere positioner. Får mit vindertip her i et lidt lurigt løb.

9 Chanel Simoni har efterhånden stabiliseret sig. I forrige start pænt med fra start, og den fik presset sig til spids efter 500m. Holdt et jævnt tempo og var aldrig truet, hvor Design Hastrup fra dødens var anden. Senest ude i et stayerløb på Jägersro. Sad 3i den første omgang, hvorefter Jensen satte sig ud i dødens de næste 1.000m, inden han kom frem og ned i ryg på den førende Dreamstone. Kunne ikke helt holde ryggen på Dreamstone i opløbet, hvor den var tre længder efter denne og vinderen Alfas Kennedy. Har her anden række, så den kan ikke udnytte sin starthurtighed. Flemming Jensen regner den for sin bedste chance på dagen, og den er given på kuponen.

8 Joli vandt sidste forår en sejr her i Aalborg, hvor den tidligt blev kørt til spids og vandt enkelt før Diva Sisa. Efter lang pause gjorde den comeback i december på Charlottenlund, hvor den galopperede umotiveret fra 3u med 750 m hjem. Gangen efter ude i langt løb i Odense, hvor den overtog spidsen efter 700m. I opløbet smuttede Ericano fra vinderhullet forbi til sejr før Camble Flame og Joli et par længder efter. Har så holdt pause siden. Den er derfor svær at vurdere her, men har kapacitet til at være med helt fremme i fejlfri udgave. Nicklas Korfitsen kører hesten for første gang, hvor det har været træneren selv i de andre starter.

3 Tour Eiffel er en råstærk type, der i sin første danskerstart i efteråret sad fast på Lunden mod heste som Nightingale Jaycee og Beautiful Kiss. Næst senest tilbage efter pause, hvor den startede 20 m efter Bursche W, som den gik udvendigt på det meste af vejen. Var tredje slået med to længder af Ericano fra vinderhullet og Bursche W. Senest sad den godt til, da den galopperede med 800 m igen samtidig med, at den var på vej i angreb. Fandt benene, men fik ny kort galop på, så den var 40m efter den førende med 650m igen. Var sidst ind på det lige, men løb forbi mange til slut. Gik i mål med fuld fart, hvor den kun var 1,5 længde efter vinderen Vigan H S på stregen. Har stor kapacitet, men kæmper med at holde sammen på travet. I fejlfri udgave kan den vinde et løb som dette. Løbets typiske outsider.

4 Fivie Barosso har efter flere Aalborgsejre tabt melodien på det seneste. Har haft svære startspor og fået upassende løb. Forrige gang fik den endelig sit rygløb, hvor den efter lidt møje kom ned i 2i i første sving. Det blev så til 3i, hvor den pullede en del undervejs. Havde dog masser af kræfter sparet, og kusken skiftede til andet spor i opløbssvinget blot for at finde ryggen på feltets trætteste hest. Så aldrig dagens lys og var sidst over mål med masser i behold, hvor Enjoy Banker vandt før Cinxia. Senest for peppet i snorestart, hvor det blev til galop ud af volten. Glem den start. Har her et ok startspor, hvorfra den kan få sit krævede rygløb. Sidder den på hug til 300m før mål, så skal ingen vide sig sikker, hvis den finder sin kanonspurt frem, der gav sejrede for nogle måneder siden. Løbets luring.

1 Dixi fandt pludselig formen og tog et par sejre efterfulgt af en andenplads i Skive, hvor den efter at være gået frem i opløbet blev fanget af Cinxia på stregen. Senest galop fra spor 1, da bilen slap. Fulgte efter feltet og leverede en god afslutning på afstand, hvor den tog sig forbi nogle stykker i opløbet til sidste præmie. Er dog hårdt inde her, men fejlfri kan den sidde med fremme til en vis triochance.


V5-4 / 5. løb

Her skinner to heste i øjnene, hvor jeg tager chancen og står blank på 9’eren med det bedste startspor af mine to A-heste. Den har ikke gjort noget dårligt løb endnu efter comebacket, og sejr nummer to efter et års pause kan komme her.

A-chancer: 9-11 B-chancer: 1-2-3-8-5-10-6 C-chancer: 7-4

9 Boris Simoni har nu fire løb inden for vesten efter lang pause. Sejren i Skive for tre starter siden blev taget fra anden række før Destiny’s Diamond og Eddie Cook. Gangen efter uden chance for at gå helt i nærkamp med Macro Star og Denimcowboy, men klart godkendt fra spor 10, hvorfra den kom godt igennem. Senest til spids fra spor 2 på sprint, men måtte se sig nedkæmpet kort af Bravur Torkdahl fra dødens. Fra spor 9 kan den få et fint rygløb i andet spor. Jeg forventer, at den runder feltet på de sidste 500m til sejr, og jeg tager derfor chancen og står ugarderet her.

11 Allgtherightmoves har formen på top. Fik sin sejr for tre starter siden, hvor den blev kørt til spids efter 5-600 m efter kamp og siden holdt let hjem før Airborn M fra vinderhullet. Gangen efter sad den i dødens på Denimcowboy, som den umiddelbart knækkede med 500 m igen og gik til front. Blev dog lidt stum de sidste 100m, hvor Denimcowboy kom tilbage og sejrede. Det samme scenarie gentog sig senest, hvor kusken igen nok kørte for tidligt. Her sad den i dødens på Dazzle Nock, som den trykkede sig forbi med 600m igen. I opløbet kneb det igen til slut, hvor Don Pedro, Nu Love S S og Denimcowboy gik forbi, og hvor Dazzle Nock også kom tilbage til fjerdepladsen. Knud Mønster afløser en udelukket Kent Friborg, og hvis den kan vente med at spille sin speed ud til de sidste 2-300 m, så løber den forbi de fleste her til slut.

1 Design Hastrup har gået godt længe med en sejr og flere triopladser til følge. Sejren kom for tre starter siden, hvor den let tog spids fra spor 6 og førte fra start til mål med Vigan H S som anden knap tre længder efter. Gangen efter fin anden fra dødens på Chanel Simoni. Senest fik den et godt løb i 3u, hvor den blev sendt i angreb med 600 m igen. Blev lidt hængende i sporene i opløbssvinget, og der var ikke mere benzin på tanken ind på det lige, hvor den bare holdt farten, og Enjoy Banker samt Cinxia suste forbi til sejr og andenplads. Det blev for hårdt i sporene, men her kan den starthurtige hest ikke blive fri for at tage spids fra spor 1. Det er amerikanerløb, så den er dårligst inde på pengene af alle. Vil givetvis føre længe, men jeg tvivler på, at den kan stå i mod baghestene, når afgørelsen skal falde.

2 Holland kom seneste tilbage efter pause. Blev bakket sidst og fik et meget skånsomt løb. Sluttede pænt af fra bagerste position og nåede femtepladsen, hvor Eldorado let vandt fra spids før Epicwildfire M T, Cinxia og Elegant CN. Har nu godt startspor og er et godt trioemne, nu den har fået løb i kroppen.

3 Caid de la Cote har de sidste tre gange atter haft galopskoene på. I forrige start galopperede den i køen i opløbssvinget, og senest i Sverige fik den galop på midtvejs i løbet. Gik nogle fornuftige løb inden da. Iflg. træneren afhænger meget af humøret på dagen, og er det på top, så har den fart til at kunne blande sig her. Men er kun en outsider, da den er meget ustabil.

8 Bacardi gør det jævnt og stabilt, hvor den faktisk har været i trioen fire ud af de sidste fem starter. Senest 3i, hvor den fik sent angrebsplads og fulgte Cotton Eye Joe ind i mål som anden. Startspor 8 trækker ned her, så den er kun aktuel til triokuponerne her.


V5-5 / 6. løb

Et godt amerikanerløb hvor flere har vinderchance. Størst kapacitet har 9 & 10, men med startspor i anden række får de hjælp af tre af hestene fra først række på kuponen.

A-chancer: 10-9-4-6 B-chancer: 2-3-1-8 C-chancer: 7-5-11

10 Elegant C N vandt i sin forrige start, da René Kjær var tilbage i sulkyen. Overtog tidligt spidsen efter 650m, da den pressede førende Danny E P over i fejl. Holdt siden et godt tempo og var helt overlegen på en 15-tid i Skive før Belmondo Simoni. Senest langsom start og endte sidst i 3u. Fik vide spor i sidste sving i angreb, men holdt farten godt hele vejen. Der var alt for langt frem til førende Eldorado, der sejrede før Epicwildfire M T knap tre længder før Elegant C N, der gik en 15-tid i Aarhus. Startsporet i anden række er måske ikke optimalt, men den har også før vundet fra ryg. René Kjær er ubesejret med hesten. Det kan han være igen efter det her løb, men der er kvalificeret modstand.

9 Enjoy Banker gør det godt hver eneste gang. Forrige gang kunne den ikke tage Dixi ned fra dødens. Senest fra spor 12 sad den langt nede. Fik ryg i sporene på Cinxia igennem sidste sving, og den afsluttende stærkt til sejr. Men en lignende præstation gør den op om sejren her, og den skal med på alle kuponer.

4 Indi di Quattro sejrede kort efter jul i Billund, hvor den overtog føringen efter 500 m. Afviste alle angreb og vandt sikkert, hvor D A D Flamingo galopperede i mål som tredje lidt på afstand. Senest bakket fra spor 8. Blev sendt fremad efter 700m og kom frem udvendigt på førende Rexine. Tog en dyst med denne, men det kostede lidt, og den var træt 100m før mål og måtte lade Elegant C N og Diamond P gå forbi til anden og tredjeplads efter Rexine. Har her godt startspor og vil tage position fremme i feltet.

6 D A D Flamingo er ikke helt til at stole på. Vandt i starten af året i Aarhus efter en potent afslutning før Livi Nectar H M. Både galop i starten og igen med top-4 placering på gaflen i opløbet gangen efter på vej frem mod Enjoy Banker, der blev anden. Derefter hoppede den som anden i sidste sving på vej mod sejren. Satte 30m til, men kom i trav og nåede alligevel andenpladsen bag De Light. Seneste havde den 20 m tillæg. Sad meget langt tilbage, hvor Rossi Garline 20 m foran havde fået alt for lang snor, da D A D Flamingo gik den sidste omgang i sporene. Var 30-40 meter efter med en omgang tilbage, og 20-30m efter førerhesten ind på det lige. Nåede andenpladsen tre længder efter vinderen. Har problemer med travet ind imellem, men når den først kommer op i omdrejninger, går det stærkt. Her skal den ikke nødvendigvis skabe løbet, og sidder den rigtigt til, kan den fejlfri godt levere overraskelsen. Fåre et kryds på kuponen.

2 Don’t Touch var efter et par startgalopper fejlfri fra spor 7 sidst, hvor den kom i åbent hovedlag, som noget nyt. Fik et udmærket løb i 2u, hvor den forsøgte angreb i opløbssvinget. Nåede aldrig frem i nærkamp med spidskørte Livi No Panic, men var forbedret på andenpladsen. Har tidligere vist stor starthurtighed, og fra spor 2, kan den være spidsaktuel her. Når den spidsen, så stiger chancerne, men modstanden er lidt bedre en vanligt. Har dog gået på 16-tider med galop to gange, og det rækker et stykke her. Er outsiderbetonet, men får sidste kryds på kuponen.