V5 Aalborg

Fredag 20. november. Spilstop kl. 16.07.

V5-1: 2-8-3 (9)

V5-2: 2 (7)

V5-3: 6-7-4-2 (3)

V5-4: 4-10-3-5-8 (6)

V5-5: 4-10-9-2-6-8 (3)


Pris: 360 kroner
(reservehest i parentes)

Printvenlig version


V5-1 / 2. løb

Vi lægger ud med første afdeling af DM for Jockeyer, hvor der i dette V5-spil nok skal ske overraskelser, når de fleste af hestene får fremmede kuske på. 2 Fleksness kunne være en blankmulighed, men den er trods alt kun tre år, så den får hjælp af to heste mere på mit system. Men 2’eren er hesten at slå her.

A-chancer: 2-8-3 B-chancer: 9-10-4-1-5-6-7 chancer:

2 Fleksness har ikke gjort meget forkert i karrieren indtil nu. Tog tre sejre på stribe efter pause sommeren over. Først fra dødens i Odense, senest fra spids i Aalborg efter en hård åbning, hvor den alligevel havde kræfter til at afvise den mere erfarne Bursche W i opløbskampen. Senest på Åby sad den langt tilbage efter at have haft bagspor. Angreb i tredje spor med 700 m igen og sad der opløbssvinget rundt. Fuldførte flot til tredjepladsen på afstand af Peter Untersteiners Macao. Er en af kun to treåringer, der her møder mere rutinerede heste, og det er eneste minus. På kapaciteten får den vindertipper fra et godt startspor med den forsvarende danmarksmester Hussein Kassir i sulkyen.

8 Fonseca er gået meget frem på det seneste. I forrige start var den ude i DM for Travtrænere for Jeppe Juel fra bagspor. Sad langt nede og angreb i sporene på den sidste halvbane. Afsluttede godt og var med i en meget tæt opløbskamp om trioplaceringerne, hvor mange heste var tæt over mål. Var ganske vist hoved og hals efter både 3 og 9, men fik også femte spor i opløbssvinget. Senest ude mod nogle af de bedste treåringer på Lunden, hvor den var med i spidskampen, men krøb ned i ryg på Fantastic Design, som den ikke kunne tage en længde på. Kom ud forbi denne i opløbet, hvor den sluttede pænt af fire-fem længder efter den suveræne vinder Jane Hall i ny rekord 1.14,2 på sprint. Er havnet langt ude på vingen, men får Mads Henriksen givet den et godt løb, kan den godt dukke op helt fremme.

3 Livi Onassis H M viser fin form og fremgang i øjeblikket. Sejrede for tre starter siden i Skive på sprint, hvor den via open stretch gik forbi Elektra Bounce på de sidste meter og var før en hest som Freja Skovsende, der starter i en højere klasse denne løbsdag. Gangen efter ar den på en utaknemmelig opgave med spor 12 på sprint op Fyn. Sluttede vældig godt af fra køen til fjerdepladsen bag Wildstyle. Senest med i DM for Travtrænere, hvor den sad indvendigt et stykke nede. Kom ud i andet spor i opløbssvinget og fuldførte godt, selv om pladsen var trang. Var med i en sværm af heste, der tog placeringerne efter vinderen Freja Skovsende. Har nu et godt startspor, og får den et godt rygløb, kan den afslutte stærkt og er et givet kryds på kuponen.

9 Danger Gardenia gør det jævnt og stabilt. Var forrige gang anden i et løb i DM for Travtrænere, hvor også 2 og 8 var med. De tre var hoved og hoved over mål. Den sad midt i feltet undervejs for Birger Jørgensen og afsluttede pænt. Senest i Skive sad den som første hest udvendigt de første 700 m. Blev afløst af den senere vinder Rossi Garline, og kunne ikke helt holde ryg, så pludselig sad den fjerde udvendigt. Holdt farten godt og var med flokken hjem lige uden for pengene. Har ikke vundet i 32 starter, men har fem andenpladser som bedst. Skal nok give kusken gode point, men der bliver ikke plads til den på min kupon.

10 U S Åsturp er noget svingende i præstationerne. Sluttede godt af i sporene for fire starter siden som tredje til Danny Tamsen og Elvis Bork. Gangen efter fulgte den bare med nede i køen godt 20 m efter vindende Fleksnes. Derefter sluttede den igen godt af i DM for Travtrænere for Ken Ecce til fjerdepladsen bag Lorelei Marie og Danny Tamsen. Senest gik den intet og var langt efter vinderen Enzo L M i mål. Er maks. en triochance herfra.

4 Dalia Hindø har gjort det fornuftigt på det seneste, hvor den overraskede som anden for Morten Friis i DM for Travtrænere. Her var den anden til Easy Magic efter et inderbaneløb. Senest godt igennem fra spor 12 i Billund til andet par udvendigt. Lignede en trussel i opløbssvinget, men ind på det lige holdt den bare farten og endte som femte på afstand af Everybodysaidthat. Har det bedste startspor længe og kan sidde med fremme til en mulig trioplacering.


V5-2 /3. løb

Her finder vi ubetinget V5-spillets største favorit. Steen Juuls 2 Gloria Line har været med fremme i de største løb for de toårige heste, og modstanden her er langt under, hvad den plejer at møde. Taber ikke her i normal forfatning.

A-chancer: 2 B-chancer: 7-8-3-4-6-1-5 C-chancer

2 Gloria Line startede karrieren med brask og bram, hvor den sejrede to gange på henholdsvis Lunden og i Aarhus. Har været med i de større løb for de toårige, men har manglet lidt racing luck og har haft kedelige startspor. I grand prix’et i Aarhus gik den frem i opløbet og lignede en vinder, men kunne ikke modstå Golden C N. I Dansk Opdrætningsløb havde den spor 9 og sad lidt nede i feltet. Fik en galopperede konkurrent i hovedet med 750 m hjem. Afsluttede pænt i sporene til femtepladsen bag Golden C N. Møder helt andre heste her, og har tjent over det dobbelte af alle de andre tilsammen. Det er svært at se den tabe her fra sit gode spor 2, hvor Steen Juul nok bare tidligt kører til spids. Et godt bud på en ugarderet, og det er den også på min kupon.

7 Gin Flame galopperede en mulig sejr væk i sin debut, da den var førende i opløbssvinget, hvor Griezmann efterfølgende vandt. Den præsterede en 14-tid på sprint i sin forrige start på Jägersro, og den var pænt betroet i Opdrætningsløb Consolation, hvor den dog trak nitten med spor 12. Angreb pænt i slutfasen, men fik hårde spor i sidste sving. Fuldførte godt til femtepladsen bag spidsvinderen Get A Wish. Har en god kusk i Kenneth Andersen og ligner klart den næste chance efter favoritten her.

8 Gloria K har gjort det pænt indtil nu. De tre første starter har givet pæne placeringer på Charlottenlund, hvor den for tre starter siden var anden til Griezmann efter et inderbaneløb. Her galopperede førende Gin Flame i opløbssvinget. Efter en fjerdeplads på afstand af Dynamite Sensation og Griezmann var den senest ude i Opdrætningsløb Consolation. Kom fra sit startspor i anden række ned i inderbanen og sad fjerde indvendigt undervejs. Sluttede pænt af og havnede lige uden for pengene to længder efter Gin Flame. Virker stabil og travsikker, og det når den langt på her. Er trioaktuel uden at have kapacitet til at true favoritten.

3 Gullfoss har gjort det pænt for Christian Lindhardt de to første starter, hvor den debuterede som tredje lige efter 8’eren her. I consolationsløbet til grand prix’et i Aarhus fulgte den mest med og havnede lige uden for pengene i et løb, som Golddigger Shadow vandt. Var så senest på Åby med Peter Ingves som kusk. Sad femte indvendigt undervejs og fulgte mest med. Løb dog en 16-tid på sprint i et herrens vejr, og den virker stabil. På det når den et stykke vej her og er en triochance.

De fire resterende er noget urutinerede og står alle med en eller flere galopper i programmet. Det ser svært ud i det her selskab.


V5-3 / 4. løb

Et af de mere åbne løb for de unge jockeyer. Jeg prøver med 6 Danny Tamsen som førstevalget, men håber at have indkredset vinderen med mine fire heste på kuponen. For at føle mig helt sikker, ville jeg gerne have haft yderligere et par heste med, men det tillod budgettet ikke.

A-chancer: 6-7-4-2 B-chancer: 3-1-9-10 C-chancer: 5-8

6 Danny Tamsen har skiftet lidt mellem sulkyløb og monté. Vandt et af hver slags tilbage i september, hvor sulkyløbet var med Bent Svendsen som chauffør. I forrige start viste den god form for Knud Mønster i DM for Travtrænere. Gik udvendigt det meste af vejen på Lorelei Marie, og den lignede en vinder med 100 m til stregen, men det ebbede lidt ud kort før mål, og den var to længder efter på stregen. Senest sad den tredje indvendigt undervejs i et løb, som Hunter Dragon vandt fra spids. Blev forsøgt i angreb i sporene, men det var uden bid. Møder nu mere behersket konkurrence her. Får vindertippet i et åbent løb.

7 Ivresse Boko har gjort to starter i regi Finn Larsen. I Odense blev den bakket sidst fra spor 7 på sprint. Sad i 5u, og Nicklas Korfitsen forsøgte med en afslutning fra køen. Den holdt mest farten, men der var bare for langt frem til de forreste, hvor Hunter Dragon var overlegen. Senest i DM for Travtrænere blev det efterhånden til andet par udvendigt for Birger Jørgensen. Den blev forsøgt i angreb i opløbet og holdt pænt ved til fjerdepladsen, hvor Thrust Hero vandt for Wild Fire Bell. Der var fremgang at spore, og nu har hesten fået yderligere tre ugers træning. Kusken kender hesten fra tidligere, og den er løbets luring her.

4 Diva De Meaux har vist fremgang på det seneste. I forrige start i Billund var den en af to heste i første volte og tog spids. Slap efter 1.200 m til Indus Dragon og sad i ryg på denne indtil den senere vinder Drønviktormolar gik til spids med 600 m igen. Kenneth Andersen fik akkurat Diva ud i andet spor i opløbssvinget, og midt på opløbet kom pladsen til, at den kunne dykke ned i inderbanen og skyde frem til tredjepladsen. I Aalborg fik Jeppe Rask en pangstart trods spor 12, og den sad hurtigt i andet par udvendigt. Da førende Eddie Murphy skruede tempoet op med en omgang hjem, så blev feltet trukket ud, og så var Diva tredje hest i ryg på Farrinelli Hastrup. Sådan holdt stillingen hele vejen bortset fra, at Eddie Murphy galopperede en sikker sejr væk 50 m før mål, hvorefter sejren gik til Farinelli Hastrup før Diva De Meaux. Det var dog ikke de store kanoner, den var foran, men formkurven peger opad, og den satte ny rekord 1.14,3 på sprint. Kan få et godt løb herfra, og må ikke overses.

2 Freja Skovsende er næsten altid med fremme, hvor det foregår. I forrige start havde den spor 12 på sprint i Skive, og den kom godt igennem samtidig med, at flere heste fejlede. Den sad således i dødens efter 500 m og blev der resten af løbet. Holdt farten pænt, men var ikke med i sejrskampen, hvor Livi Onassis H M besejrede førende Elektra Bounce. Senest i DM for Travtrænere var den langsomt ude fra godt spor, men havnede i andet par udvendigt. René Kjær angreb midt i opløbet i tredje spor, og den kunne koble grebet på den førende Empoli og endelig komme først over stregen efter mange placeringer på det seneste. Kan umiddelbart ikke udnytte startsporet, men er stabil og skal med på kuponen.

3 Veryfastgirl har som flere andre i det her løb pil opad på formkurven. Først var den tredje for Morten Juul til El Nino Trøjborg i et løb med mange galopperende heste. Så tog den spids i DM for Travtrænere for Kasper K. Andersen, men slap efter 500 m til den senere vinder Lorelei Marie. Kunne ikke helt holde ryggen på denne med 500 m igen, og holdt bare farten til mål til en femteplads. Senest ude i hårdt selskab, hvor det lykkedes Morten Juel trods spor 8 at komme ned i inderbanen i første sving. Det blev senere til tredje indvendigt, og da Elvira Trøjborg galopperede som anden i opløbssvinget, kunne den holde farten og via open stretch tage andenpladsen 30 m efter vindende Rossi Garline før en sværm af heste. Er starthurtig, men skal have et snigerløb. Så kan den godt blande sig i kampen om trioplaceringerne til slut. På de store boner kan den være aktuel.

1 Allans Hest går det jævnt og stabilt og er med i præmierækken hver gang. Senest i DM for Travtrænere sad den et stykke tilbage i inderbanen. Kom ud til angreb i opløbssvinget og sluttede godt af til tredjepladsen bag Lorelei Marie. Kan næppe holde spids, så den havner nede i feltet i inderbanen. Den har dog kun en sejr i 39 starter, så selv om Casper M. Nielsen er en mester i de her snigerløb i inderbanen, så skal meget flakse sig, før den kan være med helt på stregen. Kan være V5-aktuel, hvis man garderer meget bredt her.


V5-4 / 5. løb

Umiddelbart ligner det et opgør mellem 4 Bernice og 10 Wild Fire Bell, der er de to heste med bedst dokumenteret form i løbet. Jeg sætter yderligere tre hest på, da et par stykker af dem kommer fra årgangsløb og nu møder mere behersket modstand. Det kan godt danne grundlag for en overraskelse.

A-chancer: 4-10 B-chancer: 3-5-8-6-2-1-7-9 C-chancer:

4 Bernice har vist god form et stykke tid. For tre starter siden tog den spids i et 1.600 meter løb i Billund, hvor den så slap til Katy Perry midtvejs i løbet. Kom ud fra vinderhullet på opløbshjørnet og gik forbi den førende, men kunne ikke stå imod Steen Juuls Falm på de sidste meter. Gangen efter tog den atter spids, og her slap den til Even Steven efter 400 m. Sad i ryg på denne resten af vejen og var slået med fire længder, hvor den på målstregen blev henvist til tredjepladsen af Ever So Clever. Senest i Odense var den godt med fra start og fandt ned i ryg på førende Badlands. Det blev så til fjerde indvendigt efter noget stafetkørsel. Kom ud i andet spor på vej ind i opløbssvinget, men sad hermetisk lukket inde. Trak ud i tredje spor på det lige, men så galopperede hesten foran, så Bernice blev generet. Sluttede godt af og var med flokken hjem fem længder efter vinderen Bella Donna. Viste alt vel med formen og vil komme til at sidde med fremme her. Må have en god chance og får forsigtigt vindertippet.

10 Wild Fire Bell har dokumenteret topform. Vandt fra vinderhullet i Aalborg for fire starter siden før Encore Simoni og Even Steven. I forrige start fik den fra anden række et indvendigt løb af Anders Pedersen. Sad tredje indvendigt i opløbssvinget i ryg på Thrust Hero. Da den fik angrebsplads, gik den frem til sejr, hvor Anders Pedersen først meget sent fik pladsen til Wild Fire Bell, der spurtede sylhvast til andenpladsen. Senest var den på Åby, hvor den fra anden række ramte 3u for Andre Eklundh. Kunne ikke følge Honor og den senere vinder Joker of Steel, da de trak væk i opløbssvinget. Holdt sin fart til mål til en mindre placering i ny rekord 1.14,3 fuld vej. Har fart og kapacitet, og med det rigtige rygløb her, kan den være med i afgørelsen.

3 Eyecandy er væsentlig bedre, end resultaterne viser. Hun var for tre starter siden med i consolationsløbet til hoppederbyet, hvor den var hurtigt ude og fik ryg på spidshesten Explosive Lady, som den møder her. Hang på denne og blev trukket ned gennem feltet, da førerhesten blev træt med 500 m igen. Kom først sent fri og afsluttede pænt til sjettepladsen på afstand af vinderen Eye In The Sky. Mødte de bedste hopper gangen efter, hvor den akkurat ikke fik spidsen fra Ebony Blåbjerg. Sad udvendigt uden ryg de første 750 m, men blev afløst. Takkede dog af med 800 m igen og kan ikke have været frisk på dagen. To uger senere, var den igen på Lunden, hvor den havde 40 m tillæg. De kørte stærkt fra spids, så den måtte jagte den første omgang. Igen stod den tidligt af, og har nu fået fem ugers pause til at lade batterierne op. Har godt startspor, er hurtig fra start, har god kusk, og den går væsentligt ned i klasse her, da den har været matchet i årgangsløbene i år. Er den tilbage i normal forfatning, så kan den meget vel levere overraskelsen her. Løbet helt store luring.

5 Dark Passion står med galopper i de tre sidste starter. Inden da gik den flere gode løb i Aarhus, hvor den var tredje til All Business Bi. I forrige start blev det til galop i først sving, hvor den var på vej til front. Endte bagerst i feltet, men ebbede ud allerede med 500 m igen. Senest hurtigt ude til spids, hvor Mønster slap med omgang igen til Daniella Gardenia. Lå i ryg på denne i opløbssvinget, da den pludselig fejlede umotiveret. Er meget hurtig ude, men skal sikkert køres fra ryg, når det ikke er sprint, hvor den tog sin hidtil eneste sejr i foråret for Jeppe Juel, da den førte fra start til mål i Odense og vandt før Dixen Cloc og Eistee Bakkely. Det her ligner en Casper M. Nielsen-specialitet, hvor han tager spids og slipper. Kommer hullet til slut, så kan det være sådan en hest, som overrasker og giver gode point til sin kusk.

8 Explosive Lady har både sidste år og i år begået sig i årgangssammenhæng. Det er dog ikke blevet til de store resultater. I forrige start tog den spids i consolationsløbet til hoppederbyet, hvor den dog var slået allerede med 500 m hjem. Holdt farten nogenlunde på afstand af vinderen Eye In The sky, hvor også 3’eren her gik forbi. Senest i Skive havnede den indvendigt i fjerde og tredje par. Kom ud i andet spor med 500 m igen, men der var ikke overskud til et angreb. Hang mest med og var med flokken hjem på afstand af vinderen Even Steven, hvor 4’eren her var tredje fire-fem længder foran. Har et yderligt startspor, men kan være hurtig fra start. Har en af de bedste kuske i vognen, og kan han gemme den, kan den måske eksplodere til slut, selv om krudtet har været lidt vådt på det seneste. Går ned i klasse her, og det er argumentet for, at den får det sidste kryds.

6 Euro Girl Gardenia gør det jævnt og stabilt i sin klasse uden at vise det helt store. Var bag 4 og 8 for tre starter siden. Senest hang den bare med efter indvendigt løb, hvor Ever So Clever vandt. Kan måske være trioaktuel, men ikke stregspilsaktuel.


V5-5 / 6. løb

Dagens mest åbne V5-afdeling, hvor vindertippet går til ølhesten 4 Cerveza, der smagte sejrens sødme for første gang i to år senest. Men mange trænger sig på, og løbafviklingen bliver helt sikkert afgørende her med mange jævnbyrdige heste. Jeg fik plads til seks heste, og håber det er nok. Men tag så mange med, som tegnebogen rækker til.

A-chancer: 4-10-9-2-6-8 B-chancer: 3-7-1-5 C-chancer:

4 Cerveza fik sin første sejr senest i to år. Var godt med fra start og havnede i vinderhullet bag Cash Sali. Fik hullet som på bestilling på bakken, og den speedede frem til en sikker sejr. Havde vist gangen inden, at formen langt om længe var ved at indfinde sig. Tog spids og slap efter 500 m til Checkpoint S H. Her sad den bomfast i ryg på Checkpoint S H i et løb i DM for Travtrænere, hvor Dollar Esterel vandt. Er hurtig fra start og er vel spidsfavorit her, hvis ikke 8’eren bliver skudt af. Om det så bliver til spidskørsel denne gang, eller Nicklas Korfitsen slipper, som hesten har gjort de to sidste gange, må tiden vise. Formkurven peger opad, og den får det knebne vindertip i en åben afdeling.

10 Just East er en Flemming Jensen-hest, der har gjort det godt på det seneste. I forrige start kunne den nedkæmpe førende Daniella Gardenia efter en rejse i dødens hele vejen. Senest var den med i et løb i DM for Travtrænere, hvor den var hurtigt ude for René Kjær og fangede vinderhullet bag Amigo Cortina. Forsøgte at overtage spidsen efter 500 m, men blev afvist og krøb ned i ryg igen. Fik angrebsplads med 100 m igen og skød frem mellem heste, og den var kun kort slået af Don Anton. Med højeste startnummer har den tjent mest i det her amerikanerløb, og får unge Magnus M. Nielsen givet den et godt løb, kan den runde mange til slut – måske dem alle.

9 Cabo Suroeste har været godt gående et stykke tid. I forrige start var den med i samme DM-løb som Just East var nummer to i. Den sad midt i feltet, og den var på vej i angreb i opløbet, da den hægtede hjul med en konkurrent og blev bremset og galopperede en god placering lige efter 10’eren. Senest sad den i 3i i Aarhus i ryg på 4’eren. Blev trukket ud til angreb og var på vej frem til sejr, da 4’eren fik hullet og gik frem til sejr mellem heste. Kan få et godt rygløb her for den forsvarende mester og sikre ham gode point og måske en sejr, hvis det flasker sig.

2 Jolie er en stærk type, der efterhånden har stabiliseret sig. Leverede en stærk præstation i Odense for tre starter siden. Sad længe i dødens på Time To Face, men pressede sig til front med 500 m igen. Det lignede længe en sejr, men den kunne ikke stå imod et godt angreb fra Falm, der gik forbi på de sidste meter. På Åby sad den langt nede og blev hængende i sporene i opløbssvinget. Senest fik den et hårdt løb over 2.600 m i Aalborg. Sad i store dele af løbet som første hest i andet spor uden ryg, hvor Shaggy Milpond sejrede efter at have overtaget spidsen tidligt. Joli blev tredje, hvor Danger Gardenia holdt andenpladsen fra vinderhullet. Har godt startspor og god kusk, så hvis Casper M. Nielsen kan give den et afventende løb i andet spor, så kan den være med helt på stregen her.

6 Watch Me Tycoon har vist fin form længe og er med fremme hver gang. I forrige start sad Bent Svendsen bag Per Juuls hest i DM for Travtrænere. Den havnede i dødens, hvorfra den kæmpede flot. Holdt farten hele vejen, men blev byttet af den i ryg siddende Dollar Esterel og var tredje, da spidshesten Checkpoint S H holdt andenpladsen. Senest havnede den igen i dødens efter 500 m, men blev forceret frem til spids efter 750 m. Med 500 m igen kunne den ikke svare den senere vinder Djohndjohn, men den holdt igen farten helt til mål og blev på selve målstregen henvist til tredjepladsen af en godt spurtende Cash Sali. Har dokumenteret form, og får kusken givet den et bedre løb, og den ikke havner i dødens igen, så kan den også være med på stregen i et åbent løb.

8 Cash Sali har døjet med dårlige startspor længe. To gang spor 9 og to gange spor 10. I forrige start havde den så spor 4, og det blev således til spids over upassende distance på 2.300 m. Måtte til slut se Cerveza og Cabo Suroeste gå forbi fra deres positioner i 2i og 3i, men den holdt hjem til fjerdepladsen. Senest sad den sidst i Skive med Birger Jørgensen. Leverede en fantom afslutning i vide spor gennem sidste sving og nåede akkurat andenpladsen før 6’eren. Har igen et dårligt startspor, men har til gengæld feltets mest rutinerede kusk. Får han givet den et godt rygløb, kan også den komme med en fin afslutning i kampen om sejren her.

3 Daniella Gardenia har ikke sejret i år endnu og har været lidt længe om at komme tilbage på sporet efter den fine sæson sidste år, hvor den startede i Dansk Hoppe Derby. Kommer med to anden og to tredjepladser i programmet, medens den fik et 0 i protokollen i seneste start. Her havde den spor 12, hvor den ellers kom i et godt angreb på bagerste langside. Blev dog hængende lidt i sporene, da den senere vinder Djohndjohn kom imellem i andet spor, og det ebbede ud for Daniella i opløbssvinget. Har bedre startspor her, og på det helt store boner kan den godt være et kryds værd, men jeg har ikke budget til at afkrydse den her, hvilket også er tilfældet for 7 Dollar Esterel, der har fin form og sejrede forrige gang i DM for Travtrænere efter et perfekt løb. Det kan blive svært at få her fra spor 7 med en af feltets mindst rutinerede kuske, så den springer jeg også over på mit forslag.

Kim Nielsen
Statistik: Spillet for 21.306 kr. Vundet 19.516 kr. TBP 92%. Hitrate 22/66
Live