V5 Aalborg 20/4

Af Kim Nielsen

Statistik: Spillet for 16.096kr. Vundet 14.388kr. TBP 89,4%. Hitrate 16/52.

Printvenlig version


V5-1:
1-10-6-3-7 (4)
V5-2: 2 (10)
V5-3: 5-4-6-3-7 (1)
V5-4: 6-2-4 (8)
V5-5: 4-9-5-1 (3)

Pris: 300 kroner (reserveheste angivet i parentes)


V5-1 / 2. løb

Indledningen på V5-spillet har flere fine heste med god form til start. Jeg garderer derfor lidt bredt med fem heste og håber, at vinder dermed en indkredset.

A-chancer: 1-10-6 B-chancer: 3-7-4-8-9-2 C-chancer: 5

1 Livi Option chocksejrede for tre starter siden. Overtog spidsen, da 13 for 10-favoritten Eldon Neergaard galoperede med en omgang tilbage og vandt helt overlegent. Gangen efter stred den godt fra dødens på Joker Newport som anden og holdt inderbanekørte Cæcar P P bag sig. Senest igen dødens – denne gang på Dark Gogo, som den koblede grebet på i opløbet. Kunne dog ikke forhindre, at Ebay Holmsminde smuttede forbi til sejr via open stretch. Viste igen stor styrke, men har den manglende starthurtighed som et minus. Det kan blive en fælde fra spor 1. Men finder Kenneth Andersen ud i en god position, kan den kæmpe med om sejren igen, og den bliver mit forsigtige vinderbud.

10 Joker Newport har ikke gjort meget forkert og har været med fremme i næsten alle sine starter. I forrige start sad den tidligt i spids trods 20 m tillæg og vandt helt enkelt før Livi Option, der travede udvendigt det meste af vejen. Senest blev den bakket sidst fra yderligt spor. Kom frem i tredje par udvendigt, og midt på bagerste langside forbedrede den sig til 2u. Forsøgte angreb på lige bane, men nåede akkurat ikke helt frem til førende Diamond P. Fra spor 10 bliver det igen et rygløb, hvor den for første gang får vatudtræk på. Træneren tror, at hesten bare vinder løbet. Med optimal løbsafvikling har hesten sejrschance, men er en af flere, der skal krydses på kuponen.

6 Ebays Holmsminde holdt en længere pause med lidt småproblemer efter sejren midt i december, hvor den vandt knebent fra spids før de to tillægsheste Belmondo Simoni og Dollar Esterel. Kom tilbage primo marts, hvor den sad i ryg på førende Dark Gogo, som den spurtede forbi via open stretch med den i dødens liggende Livi Option på andenpladsen. Virker stadig til at gå frem og er pænt starthurtig – dog næppe så hurtig, at den kan tage spids direkte. Men har vist at gå fra flere position, så den kan være sejrsaktuel her.

3 Olga’s Avanue snuppede to vandtætte sejre i januar efter fire måneders pause. Halvsvag forrige gang trods perfekt løb i 2u, men løb alligevel ny rekord. Senest havnede den i dødens udvendigt på vindende Livi No Panic. Havde spids trods spor 8 ved sejren 17/1. Er meget starthurtig og er således spidsaktuel her. Tror den vokser en klasse i spids, og er et tidligt kryds her.

7 Friday har noget at leve op til med søskende som Barolo, Angelina og Evita. Gjorde fire starter som toårs, hvor den i næstsidste start fik et afventende løb i Opdrætningsløb Consolation som anden til Ferrari Bork, hvor den sluttede godt af og gik forbi Fly High Shadow i kampen om andenpladsen. Gangen efter dødens på Franz Jæger, som var suveræn, men hvor Friday var meget tæt fjerde i kamp med Fanny Østervang og Filibuster H. Stor veltravende hest, der givetvis har haft gavn af vintertræningen med positive meldinger fra træneren. En outsider her blandt ældre heste.

4 B J’s Brogård kom senest tilbage efter knap fem måneders pause. Havde 20 m tillæg og blev kørt defensivt i 4i. Fik sen angrebsplads midt i sidste sving, og der var Thai Baratheon og Bo Westergaard over alle bjerge. Sluttede godt af med fuld fart over mål, så det så lovende ud. Er meget starthurtig og det ligner en kamp mellem 3 & 4 om spidsen. Få alle dage et godt løb fremme i feltet, så den kan være aktuel blandt de tre.

8 Ferrari Bork indledte karrieren med tre galopper. Men i sit første fejlfri løb sejrede den trods dødens i Opdrætningsløb Consolation før Friday. I sidste start i 2019 havnede den igen i dødens i I C Tvede Memorial. Pressede på førende Frank Jr Bounce hele sidste omgang, men var en længde efter denne i mål som tredje, hvor First Blood vandt på en tid, der var 1/10-del bedre end Ferrari Borks. Amalie Borks lillebror virker som en stærk type, men mangler starthurtighed og er ikke helt stabil. Kommer til at sidde langt nede undervejs her fra spor 8, og det er vel for meget at forlange, at en treåring slår ældre heste i sæsondebuten. Fejlfri kan den godt være en chance blandt de tre.


V5-2 /3. løb

Her finder vi dagens blanke i form af Erik, der kun har svigtet en gang i karrieren. Det ligner spids og slut for René Kjær her.

A-chancer: 2 B-chancer: 10-7-5-8-3-9 C-chancer 6-4 (nr. 1 udgår)

2 Erik virker som lidt af en undtagelseshest, der debuterede med en sejr i 16,0 fuld vej tilbage i september. Vandt gangen efter til 11 for 10, men led derefter sit til dato eneste nederlag, da de blev til galop i spidskampen i et løb i Aarhus. Revancherede sig hurtigt i Billund, hvor Indi di Quattro udfordrede Erik over den sidste halve omgang, men hvor René Kjær blot mindede sin hest en enkelt gang om opgaven, hvorefter den trak fra på klassehestens maner. I den sidste start i 2019 fløj den til spids fra spor 6 i Odense, og efter en 12-afslutning kunne René Kjær sidde og læse avis til en uhyre sikker sejr før Rexine, der siden har stablet sejre. 1’eren er udgået, så Erik starter i inderste spor bag bilen. Men den er så starthurtig, at det næppe bliver et problem af forsvar spidsen. Selv om det er sæsondebut, så viste Mr. Green sidst år, hvor velforberedt hesten var i sin debut. Den er utvivlsomt også godt forberedt her til fireårs sæsonen, og jeg forventer at se Erik i spids fra start til mål her. Dagens sikre i V5-spillet.

10 Joli startede godt efter skiftet til Bo Westergaard for et års tid siden. Sejrede i sin tredje start, hvor den blev kørt til spids efter et overraskelsesangreb på første langside. Styrede derefter slagets gang og vandt sikkert før Diva Sisa. Efter en galop på Åby gangen efter holdt den otte måneders pause, men det blev igen til galop med 700m igen. I et stayerløb i Odense overtog den tidligt spidsen, men måtte se Ericano fra vinderhullet og Camble Flame gå forbi på de sidste meter. Efter en ny pause på godt to måneder, blev det til galop kort efter start. Træneren har fortalt om stor kapacitet, men hesten er ikke sikker på benene. En fejlfri Joli har kapacitet til at kæmpe med om pladserne bag Erik her.

7 Honor har vist lidt svingende resultater. Sejrede sikkert i Odense tilbage i december, hvor den overtog føringen midtvejs. Galopperede så gangen efter i Skive. På Åby sendte Kasper K. Andersen hoppen til spids ud af første sving i en 12-åbning. Fik storfavoritten American Hill op udvendigt, og lillebroderen til Campo Bahia pressede for alvor på med 700 m igen og overtog spidsen i sidste sving. Forsvandt bare væk til overlegen sejr, hvor Honor var lige så sikker anden i ny rekord 1.15,0 fuld vej. I den seneste start ligeledes på Åby blev Honor sendt til spids som storfavorit. Efter 15/16-fart undervejs, var der ikke mere kaffe på kanden midt i sidste sving, og den endte sidst. Mon dog den var helt frisk på dagen? I rette forfatning er Honor en god triokandidat.

5 Emmeth Downs vandt sin debut på Charlottenlund sidste forår. Siden er det blevet til tre trioplaceringer, men det er som om, at hesten har haft svært ved at leve op til den lovende debut. Galop i tre af de sidste fire starter, hvor den seneste i starten i januar kom i en trang situation på sidste langside, mens hesten stadig havde kræfter sparet. Gangen inden 20 m tillæg, hvor Ebay Holmsminde vandt fra spids, og hvor der ikke var det store bid i Emmett Downs, der var de samme 20 m efter vinderen i mål. Den har dog i enkelte starter vist så god en kapacitet, at den må være en outsider her fejlfrit.

8 Ela Gammelsbæk har aldrig rigtigt indfriet forventningerne hos Jeppe Juel. Galop i fire af de fem seneste starter. Var fejlfri forrige start, hvor den tog spids i Aarhus. Førte til midt på opløbet, hvor Holland, Mission Beach og Dante Brogård var nogle af de heste, som gik forbi. Er nu skiftet til Flemming Jensen, der helst havde set hesten i rutineløb først. Det er således primært et løb for at komme i gang, så han nærer ikke de store forventninger. Bliver sikkert kørt defensivt fra yderste spor, og det bliver spændende at se, om Flemming Jensen har forbedret hesten. På trænerskiftet er den en lille outsider.

3 Dagmar Bakkegård har leveret pæne præstationer på det seneste. Sluttede godt af fra bagspor som fjerde til Carpark North for tre starter siden. Gangen efter fint løb i 2u, hvor den efter en pæn afslutning var tredje til Livi No Panic. Senest anonym efter et løb nede i feltet, hvor den ikke tog nævneværdigt ind, men mest holdt farten til en af de sidste præmier i et løb, som Enjoy Banker vandt før Elegant C N. Sådanne modstandere findes ikke her, så en fornuftig præmie kan det godt blive til her.V5-3 / 4. løb

Et åbent løb, hvor hestene med de midterste startspor virker jævnbyrdige. Jeg prøver med fem krydser i dette opgør, hvor det er svært at læse løbsafviklingen på forhånd.

A-chancer: 5-4-6-3-7 B-chancer: 1-8-2 C-chancer: 9-10

5 Escape A P er næsten med fremme, hvor det sker, hver gang. For tre starter siden overtog den spidsen med omgang tilbage, og efter en heftig opløbsduel blev Cinxia afvist. Gangen efter blev det helt forkert, da den blev sat af i tredje spor og blev bakket sidst efter 700 m. Sluttede pænt af fra køen som femte bag Enjoy Banker og Cinxia. Kom frem som tredje efter omgang i roligt tempo fra tillæg. Angreb med 600m igen og engagerede førende Envy Secret over de sidste 400 m. Nåede aldrig forbi og var anden efter fotofinish. Er forholdsvis hurtig fra start, men det er der også et par af de indvendige, der kan være. Går dog fra alle positioner og er med på stregen her.

4 Fivie Barosso har efter flere Aalborgsejre i slutningen af sidste år tabt melodien på det seneste. Har haft svære startspor og fået upassende løb. For tre starter siden fik den endelig sit rygløb, hvor den efter lidt møje kom ned i 2i i første sving. Det blev så til 3i, hvor den pullede en del undervejs. Havde dog masser af kræfter sparet, og kusken skiftede til andet spor i opløbssvinget blot for at finde ryggen på feltets trætteste hest. Så aldrig dagens lys og var sidst over mål med masser i behold, hvor Enjoy Banker vandt før Cinxia. Gangen efter for peppet i snorestart, hvor det blev til galop ud af volten. Senest endte den i dødens, hvor den pullede alle kræfter væk den første omgang og stod helt af. Har nu haft pause og kommer med friske batterier og Kjær i sulkyen. Hvis den tidligere landschampion kan få givet hesten et rygløb, hvor den ikke bruger sine kræfter forkert, og sidder på hug til 300m før mål, så skal ingen vide sig sikker, hvis den finder sin kanonspurt frem, der gav sejrene for nogle måneder siden. Løbets luring.

6 Danny E P indledte året med en sejr på Charlottenlund, hvor den efter et drømmeløb i 2u kunne angribe ved staldende og overtage føringen i sidste sving. Holdt sikkert Berenice bag sig. Derefter umotiveret galop efter omgang i Aarhus, og det samme skete i Skive, da Elegant C N testede Danny E P i føring. Senest frem i dødens efter at være blevet sat af i tredje spor de første 500 m. Holdt til opløbet, hvor hele feltet med flere af dagens modstandere kom, og den endte i det slagne felt. Kan også åbne fornuftigt, men mon ikke Jeppe Juel køre lidt afventende og forsøger at finde en god rygposition. Viste god kapacitet i slutningen af sidste år, og er hesten i samme forfatning, så kan den være med i afgørelsen her.

3 Dixidore har været lidt svingende. Sejrede tilbage på årets sidste løbsdag i Charlottenlund i et billigt løb med kun fem heste. Sluttede godt af fra køen for tre starter siden bag Enjoy Banker og Cinxia, men før Escape A P. Galop i Billund ud af opløbssvinget, hvor den sad i dødes og iflg. træneren stadig havde lidt på tanken. Senest galop i både ugyldigt og gyldigt startforsøg, hvor den havde trådt sig i det første, så glem den start. Har fornuftig kapacitet for klassen, men heller ikke mere. En af mange her.

7 Ea fik for alvor sin ilddåb i kriteriesammenhæng. Var femte i sin hoppeprøve bag Ebony Blåbjerg efter en kort galop, og i selve hoppekriteriet satte den 40m til fra start med galop. Nåede op til feltet med en omgang igen og gik med i angreb i sporene i opløbssvinget. Sluttede forrygende af og var fjerde en længde efter Echo Hill på andenpladsen, hvor Exclusive Laser var suveræn vinder. Monsterpræstation af Ea. I sæsonens sidste start i en prøve til Dansk Avlsløb for Hopper blev den sat af i tredje spor rundt første sving og måtte stride sig frem til dødens på Energi Mix. Det blev for hårdt, og hoppen takkede af med 600 m igen – måske syg? Kommer nu efter vintertræning og fem måneders pause. Men baggrund i præstationen i hoppekriteriet er den løbets store outsider.

De to Martin Andreasen-trænede heste 1 Danger Dynamite og 8 Euro Girl Gardenia gør det pænt og stabilt, men det række max. til en triochance og dermed ingen kryds på min kupon.V5-4 / 5. løb

Her skinner to heste i øjnene, men jeg tager også Flemming Jensens ustabile med stærke hest med og forventer, at disse tre krydser er nok her.

A-chancer: 6-2 B-chancer: 4-8-7-3-5-10 C-chancer: 9-1

6 Spicy Shot kom tilbage efter lang pause for tre starter siden nytårsaftensdag. Efter en rolig start og 3u undervejs, sendte Birger Jørgensen den i angreb med 700m igen. Kom frem udvendigt på den førende Enjoy The Coktail, og de to tog lidt afstand. Holdt farten storartet, men kunne ikke true den førende. Afviste dog en godt angribende Act Cool til tredjepladsen. Derefter i montédebut medio januar, hvor den blev sendt til spids med en omgang hjem. Fik i opløbssvinget tillægsbelastede Rocky P H op udvendigt, og de to trak langt væk. Efter en forrygende opløbsduel måtte Spicy Shot se Rocky P H gå kort forbi, men den var stor i nederlaget. Senest sat lidt af og bakket sidst til 4u. Der var meget langt frem til førende Tour Eiffel, da Spicy Shot blev kørt fremad mod afslutningen. Hæderlig afslutning til fjerdeplads på en 15-tid. Må være en fremtrædende chance her på hjemmebanen, hvor en ny 15-tid rækker langt i et løb uden de store stjerner.

2 Deep Purple viste ikke det store i sin seneste start i Danmark. Hjemme i Odense havde den spids i et stayerløb, men blev overmandet af vindende Enjoy The Game med 600 m igen. Holdt siden bare farten nogenlunde og dalede ud af præmierækken. Efter fem ugers pause startede den på Jägersro, hvor den det meste af vejen sad i vinderhullet bag Thomas Uhrbergs Clean Cash, der var helt suveræn. Holdt godt ved til tredjepladsen i ny rekord 14,0 på sprint. Seneste start var også i Malmø, hvor den fra anden række ramte 3u. Med 500 m igen blev Deep Purple sendt i angreb og gik helt frem til førende Chip Chop Koea. Koblede grebet på den, men kunne ikke stå imod en smygkørt Move It Brodde. Er hurtig fra start og er et godt spidsbud. Vil få et godt løb i spids eller vinderhullet, og den vil være langt fremme her i normal forfatning.

4 Caid de la Cote er ikke let at køre fejlfri. Står med ”g” i fire ud af de sidste fem starter. I forrige start blev den vanen tro taget langsomt fra start og endte sidst. Der var meget langt frem til de to forreste med 700 m igen, men den gik en fortræffelig sidste halv omgang og var ”best of the rest”, hvor heste som Boris Simoni og Alltherigtmoves blev efterladt. Nåede ikke Holland og Callum, men var kun fire længder efter vinderen på stregen. Senest igen hurtigt sidste hest i feltet, hvor det blev til 3u med omgang igen. Blev sendt af sted i tredje spor på bagerste langside og kom frem til de to forreste Callum og Epicwildfire M T. I opløbssvinget kom så igen en af de her umotiverede galopper. Hvis det stemmer for hesten, og den er fejlfri, så er modstanden ikke bedre her, end den kan vinde løbet. Men den har altså lidt for let til galop, og er derfor en notorisk outsider, der i dette selskab finder vej til min kupon for en sjælden gangs skyld.

8 Chris Højgård er altid i præmierækken, og vinder ind imellem, når det flakser sig. Det gjorde det for tre starter siden, hvor den fra vinderhullet kom ud og gik frem mellem heste og akkurat afviste sejrshesten Draco med Coutinho som tredje. Gangen efter 3i, hvor den hang godt på og var fire længder efter Don Cash og Come On Party og to længder efter tredjehesten Harley Boko, der vandt V75-løb på Lunden lige før nytår. I seneste start primo januar sad den på første omgang udvendigt på førende Eddie Cook. Blev afløst af Zoom Wise L med 1.000 m hjem, men fra 2u faldt den fra i sidste sving og lignede en hest, der havde brug for pause. Det har den nu fået hjemme hos ejeren, hvor Morten Friis ikke har set den siden sidste start. Går lidt ned i klasse her og kan godt være trioaktuel her, hvis det flasker sig fra ydersporet.

7 Bølle Gardenia løber med hver gang og har tre tredjepladser i træk. Senest hang den på i vinderhullet bag Airborn M, men måtte slippe taget en smule til sidst. Løber med i alle tempi og tager en ny god præmie her.

3 The Flying Smoke og 5 Tristan J B er pænt hurtige fra start og kan få gode positioner fremme i feltet. Men de virker ikke sejrsaktuelle, så de finder ikke vej til kuponen.


V5-5 / 6. løb

Det afsluttende løb ligner et opgør, som Jeppe Juel kan vinde, hvis Boris Simoni er i orden igen. Jeg garderer dog med tre heste yderligere, medens resten af feltet er heste, der ikke overrender vinderpladsen særlig tit.

A-chancer: 4-9 B-chancer: 5-1-3-2-7-10-8 C-chancer: 6

4 Boris Simoni har nu fem løb inden for vesten efter lang pause. Sejren i Skive for fire starter siden blev taget fra anden række før Destiny’s Diamond og Eddie Cook. Gangen efter uden chance for at gå helt i nærkamp med Macro Star og Denimcowboy, men klart godkendt fra spor 10, hvorfra den kom godt igennem. Derefter til spids fra spor 2 på sprint, men måtte se sig nedkæmpet kort af Bravur Torkdahl fra dødens. Senest roligt løb fra anden række. Angreb i sporene i sidste sving, men blev hængende og svigtede fælt som 19 for 10-favorit. Det viste sig dog, at den var syg på dagen. Har nu fået knap et par måneders pause og har et godt spor. Er den tilbage som først på året, er den sejrsfarlig her.

9 Euro Dream gjorde en god figur i årgangsammenhæng sidste år. Var fjerde i prøven bag Erling, hvor den sluttede godt af efter at have siddet 3i undervejs. I Kriterium Consolation galopperede den umotiveret i dødens med godt en omgang igen, da den fik hest op på siden. Senest igen dødens i Grand Circle Consolation på vindende Express A P. Det blev for hårdt, men den var med flokken hjem til en mindre præmie. Har stort talent, og hvis et halvt års vintertræning har sendt den yderligere frem, kan den godt være med fremme her.

5 Cotton Eye Joe kom tilbage på vinderpladsen for to starter siden. Fra vinderhullet bag Phil Taylor kom den perfekt ud på hjørnet og gik frem til sejr før en godt afsluttende Bacardi, hvor Enok var fjerde på afstand efter dødens. Blev derefter forsøgt i monté, men det gik ikke, hvor det blev til galop fra start. Er pænt hurtig fra start og skal nok få en god position. Kan være med fremme med det rigtige løb her.

1 Enok gjorde det pænt flere gange skiftevis på Charlottenlund og i Aarhus for Steen Juul, hvor der sejrede forrige gang efter tidlig spids foran Dandit. Senest i Aarhus fik den dødens på Phil Taylor og kunne ikke holde helt ved mod slutningen. Blev derefter solgt og har været hos Pauli Andersen i et par måneder. Der lyder positive toner fra trænersønnen Kenneth Andersen, der mener, at den har vinderchance på tidligere meritter. Godt spor til at være med fremme undervejs, og den får det sidste kryds på kuponen.

3 Bacardi gør det jævnt og stabilt, hvor den faktisk har været i trioen tre ud af de sidste fem starter. For tre starter siden 3i, hvor den fik sent angrebsplads og fulgte Cotton Eye Joe ind i mål som anden. Derefter to gange spor 8, hvor den forrige gang var fjerde på afstand af Callum og Epicwildfire M T. Senest underlig galop på sidste langside for amatør, hvor den ellers sad godt til. En sejr i 68 starter siger det meste. Skal nok søge en god præmie igen.

2 Chakita T Hall og 7 Act Cool er heste, der heller ikke vinder for tit, men sagtens kan være trioaktuelle i den her sammenhæng.

Live