V4-analyse til Skive mandag d. 6. januar

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 12.696 kr. Vundet 12.143 kr. TBP 95,6%. Hitrate: 12/41.


Printvenlig versionV4-forslag (reservehest i parentes)

V4-1: 5-4-6-2-10 (7)

V4-2: 4 (7)

V4-3: 4-9-5-1-3 (7)

V4-4: 11-2-12-6-9-7 (10)

Pris: 300 kroner


V4-1 / 1. løb

Et løb hvor det sagtens kan være, at Jeppe Juel bare tager tredje på stribe med 5’eren. Men da han melder om et lidt passivt oplæg, og den trods alt møder bedre konkurrence her efter at have tjent 22.000 i to starter, kan man ikke udelukke, at der kan komme en overraskelse her. Den forsøger jeg at fange med en håndfuld heste på kuponen.

A-chancer: 5 B-chancer: 4-6-2-10-7-1-8 chancer: 9-3

5 Badlands har for alvor fundet melodien. Efter et par mindre placeringer i Sverige vandt den let fra spids på Lunden primo december, hvor den var begunstiget af, at de to favoritter Elbow og Indi di Quattro galopperede i starten. Blev gangen efter kørt på chancen i 4i på Lunden. Kom ud i 3u i ryg på Countdown med 500m igen, hvor Countdown havde haft 20m tillæg. Denne gik frem i opløbet, men på en hvislende afslutning i 13-fart nåede Badlands forbi på stregen. Jeppe Juel bebuder igen at ville give hesten et pænt løb, men den har bevist, at den kan både fra spids og fra ryg. Så uanset løbsafviklingen er den førstevalget her, selv om den har fordoblet sin præmiesum inden for den sidste måned.

4 Delaware Bounce havde fået Flemming Jensen i sulkyen på Lunden forrige gang. Kunne ikke svare Dee Jay Dream i spidskampen og krøb ned i ryg på denne. Kom ud i 2u i opløbssvinget i ryg på Alvin C G, der koblede grebet først på opløbet, men denne galopperede med 100m igen. På en hastig afslutning fik Flemming Jensen sendt Delaware Bounce frem til sejr på en 13-tid. En lignende præstation her rækker langt. Senest på Åby kom den godt igennem fra anden række og lå tredje på første langside. Jeppe Juel kørte så frem i dødens, hvor den holdt ved indtil midt i opløbssvinget. Tabte 20m ned igennem opløbet og tog sidste præmie. Viste stor starthurtighed på Lunden forrige gang, så den kan tage position fra start og er en af dem, der skal afkrydses på kuponen.

6 Dixie Downs har gjort to starter efter lang pause efter den chocksejrede i Billund i sommers foran Celebrity Wind, Diablo Toft og Holland. Forrige gang fik den et ret umuligt løb. Blev sat af i fjerde, og dernæst tredje spor i første sving. Måtte bakkes ned bagerst, og kom siden frem i 4i. Hold mest farten og var med hjem sidst i flokken 20m efter sejrende Fivie Barosso. Senest pænt med fra start, men igen sat af i tredje spor. Kom dog ned i banen midt i første sving, og efter noget tumult foran den på første langside, fik Kent Friborg styret den uden om de fejlende heste og frem i 3i. I opløbet et hak frem til 2i, hvor den holdt farten godt og var 10m efter vindende Indi di Quattro, der sejrede fra spids foran Exciting Lady. Viste klar fremgang og er pænt hurtig fra start til at søge frem og få position her. Det er løbet luring, og Friborg har det med at servere en overraskelse i ny og næ. Se op for Dixie Downs.

2 Dressedforsucces har ikke haft den store succes længe. Men den har godt nok også haft kedelige startspor. 10-7-6-8-10 hedder de sidste fem startspor. Forrige gang bakket fra spor 8. Fulgte fint med som fjerde på afstand af Dixidore og Danny E P. Senest spor 10, hvor den lå bagerst det meste af vejen uden at kunne tage noget ind i slutfasen. Har hidtil skullet haft rygløb, men nu proklamerer træneren ny taktik. Lukket hovedlag og fuldt fart på fra start fra spor 2 på sprint med tro på vinderchance. Spændende hvor langt det rækker for en offensivt indstillet Bent Svendsen.

10 Dark Passion blev forsøgt i årgangsammenhæng hos de fireårige hopper sidste år uden at række. For tre starter siden tog den spids fra spor 6 i Aarhus, hvor den førte til midt i opløbet, men stummede lidt til og måtte se Enzo og Colorado Laser gå forbi, men holdt tredjepladsen. Var igen tredje i Aarhus gangen efter, hvor den sad i vinderhullet bag vinderen Design of Porsche. Blev trukket bagom i opløbssvinget og sluttede godt af lige bag andenhesten Diva Sisa. Senest galop i hidsig kamp om spidsen med Catch Me Will, så bare glem den start. Med 16-tider i Aarhus ved de to tredjepladser, har hesten vist fart nok til at være ”dark horse” her trods spor 10 på sprint. Via ryg på en starthurtig 4’er her kan den komme med til position fra start. Har dog aldrig vundet i 20 starter.

7 Dixen Cloc har på nær galop i en enkelt start i sommers ikke løbet væddeløb i 14 måneder. Kusken forventer ikke det store her på forkert distance, så selv om den har vist kapacitet i 2018, er det for tidligt her.

1 Breaking Dawn er pæn hurtig fra start, men spørgsmålet er, om det bliver 2i eller 3i. Jeg tror det sidste, og den møder for hård modstand her. Det samme kan siges om 8 Bahia Sisu, der fra møgspor højest kan tage en ny mindre præmie


V4-2 /2. løb

Som Eddie The Eagle har været gående – eller retter flyvende, så er det svært at se den tabe her uden uheld. Den bliver storfavorit her, og jeg ser ingen grund til at gardere den.

A-chancer: 4 B-chancer: 7-9-11-5-2-6-1-10-8 C-chancer (nr. 3 udgår)

4 Eddie The Eagle har vist enorm fart ved alle sine tre sejre, som er taget på overbevisende måde. Kun galoppen på en for hård bane i Aalborg gjorde, at den ikke står med fire på stribe. Senest tog den let spids fra spor tre, og derefter dæmpede Michael Lønborg til meget behagelige 1.21 den første kilometer. I opløbet gik det til gengæld stærkt, hvor den lukkede de sidste 500m efter 1.12,4 og vandt uhyre let før L’amour. Kun uheld ser ud til at kunne være imod her, og jeg kan ikke gardere ”Ørnen”, som den er flyvende i øjeblikket.

7 Cherokee Heaven har gået to kanonløb for René Kjær. Efter en perfekt rejse i 2i, fik Kjær hullet i Odense forrige gang med 150m igen, og den speedede let frem til sejr før Emma T B, der havde haft fejl på undervejs. Fejl havde så Cherokee Heaven kort efter start senest, hvor den satte 40m til. Den fik kontakt med feltet med omgang tilbage, og efter en forrygende afslutning i sporene nåede den andenpladsen bag Dixi på en 15-notering på sprint med stor startfejl. ”Vi er klar til at slå til, hvis Eddie dummer sig”, siger René Kjær, som ikke regner med at kunne true favoritten.

9 Pleasureground tog et par sikre sejre i sine to første starter. Efter en andenplads i Odense bag Alvin C G, er den faldet lidt ud af stilen og har galopperet med henholdsvis 600m og 300m igen de sidste to starter. Dyrlægen har fundet lidt småfejl på hesten, og den træner godt igen, melder træneren. Fejlfri har den kapacitet til at kæmpe med om andenpladsen bag 4’eren her.

11 Eddie Brogård fik tre andenpladser i sommers. Efter pause blev det til galop første gang, men senest var der klar fremgang at spore. Gik sit bedste løbe hidtil iflg. træneren, hvor den afsluttede i 12-fart de sidste 500m og løb endnu stærkere de sidste 300m og var 20m efter Eddie The Eagle i mål. Den er en af dem, der kæmper om andenpladsen bag favoritten her.

5 Amaze Bell går pæne løb hele tiden. Senest lignede den en mulig vinder, men viste lidt manglende fightervilje og nåede ikke forbi førende Equidore. Møder hårdeste modstand hidtil og prøves med vatudtræk her for første gang i håbet om en bedre afslutning.

2 Expo Lane viste lovende takter som treåring. Startede ikke i hele 2019 på nær i et prøveløb medio december. Her gik den ganske fornuftigt. Sluttede godt af og blev godkendt på en 18-tid. Har godt spor, men skal lige i gang igen efter den lange skadespause.


V4-3 / 3. løb

Et godt sprinterløb med fordel hopper, hvilket gør, at 4’eren møder lidt blidere konkurrence her, og derfor får den vindertippet. Det er dog sprint med flere starthurtige heste, så der kan godt blive knald på liggehønen her. Jeg garderer således med fem heste og forventer, at vinderen er blandt disse.

A-chancer: 4-9-5 B-chancer: 1-3-7-2-6 C-chancer: 8-11-10

4 Henbianca Boko er stabil som få og gør sjældent et dårligt løb. Senest hurtig fra start, men kunne ikke svare Morten Juuls nye hest Unstoppable. Sad i ryg hele vejen, men kunne ikke gå i nærkamp. Var dog sikker anden. Har igen et godt startspor og tager position fra start. Om det bliver spids eller ej, bestemmer Bent Svendsen i spor 1 nok. Er altid farlig, når den sidder med fremme, og den har altid en god afslutning. Er godt inde i løbet, hvor den som hoppe har fordel på pengene. Førstevalget her.

9 Bette Nock galopperede kort efter start senest, da den tabte et bagben. Fulgte fint med bagefter og viste alt vel mod formen. Enden da tre sejre på stribe, hvor den på Lunden forrige gang viste, at den også går godt bagfra. Fra 5u afsluttede den forrygende de sidste 500m til sejr. Ville dog nok have foretrukket en længere distance her end de 1.600m, men bør være med fremme, hvor pengene skal fordeles. Givet kryds på kuponen.

5 Amigo Cortina har været hos Ole G. Nielsen i nogle måneder, hvor den inden da slog sine folder i Norge. Den er meget starthurtig, og i juni tog den spids fra spor 8 i Bergen og vandt på en 13-tid på sprint. I dens sidste start i Norge på Bjerke tilbage i august, tog den også spids, men slap siden føringen. Kunne ikke helt holde ryggen på den førende de sidste 300m, men holdt farten til en femteplads. Virker bedst på sprint som her. Var juleaftensdag ude i et rutineløb, hvor Jeppe Juel bare kørte i ryg indtil opløbssvinget. Her fik Amigo Cortina lov til at strække ud i 14-fart de sidste 500m, hvor farten var endnu bedre de sidste 200m. Jeppe Juel bestemmer selv taktikken med den meget starthurtige hest. Med open stretch, er det ikke umuligt, at han tager spids og slipper, men omvendt har den ikke startet i fem måneder, og det kan også blive til et roligt oplæg på den baggrund. Men den er en sjov outsider her.

1 Super Sali har fået sin ønskeposition her. Spor 1 på sprint, hvorfra den vandt via open stretch tilbage i oktober foran Follow Me Sisu og Can Tab. De to sidste starter har været over normaldistancen fra spor 12 og fra tillæg, hvilket ikke er hestens kop te. Den har mest svømmetrænet, melder kusken, som dog kørte et arbejde med den for en uge siden, hvilket den trængte til iflg. Svendsen. Med sin starthurtighed vil den være med i spidskampen, men jeg tror ikke, at den skal køres i spids. Om det bliver 4 eller 5, der slippes til, er det store spørgsmålstegn her. Får dog et kryds på kuponen, da forudsætningerne er perfekte for den nu 11-årige hest.

3 Don Pedro har en del ugjort på banerne endnu. Var lidt med i årgangssammenhæng sidste år som fireårs. Tog en fin sejr fra bagspor for tre starter siden før Allineedislove og Cicero Cæsar. Senest tredje i Billund til så gode heste som Come On Party og Don Anton efter sen angrebsplads fra 3i. Træneren melder om, at den skal forsøges fremad her på sprint fra spor 3, da han gerne ser, at den får lidt mere starthurtighed. Det er en stærk hest, der vil komme ind i kampen til slut med eventuelt overpace her. Får den sidste plads på kuponen.


V4-4 / 4. løb

En temmelig åben V4-afslutning, da mange af de bedste heste har bagspor. Jeppe Juel er meget optimistisk med Boris Simoni efter det flotte comeback senest, men det er trods alt spor 11, hvor programmets vindertips Zoom Wise L har spor 12. Jeg tilråder derfor bred gardering her.

A-chancer: 11-2-12-6-9 B-chancer: 7-10-8-1-4-3 C-chancer: 5

11 Boris Simoni gik senest over al forventning i sit comeback efter et års skadespause. Fløj til spids fra spor 5 på Lunden. Med 600m igen kom Dario Sotto i et mægtigt angreb, og den gik forbi sammen med Dixidore, som havde siddet udvendigt på Boris. Dario Sotto vandt, men Boris Simoni kom tilbage i opløbet og tog andenpladsen før Dixidore. Træneren er meget optimistisk før denne start og tror på sejr. Hvis den er gået yderligere frem med løbet i kroppen, kan han sagtens få ret. Jeg tager ryg på Jeppe Juel og tipper hesten som vinder.

2 Bella Princes har for en gangs skyld et godt startspor. For tre starter siden havde den højeste startnummer og spor 7 i volten med 20m tillæg. Sad således sidst undervejs, men sluttede bedst af til andenpladsen bag D A D Flamingo, der havde stået alene fra spids. Det var på en 16-tid i snorene fuld vej, og det rækker langt her. Gangen efter spor 11 på sprint. Endte i 3i, hvor Jeppe Juel ledte med lys og lygte efter angrebsplads, men den kom aldrig i løbet, hvor Fivie Barosso vandt før den længe førende Destiny’s Diamond. Fra spor 2 kan Kasper K. Andersen få en god position fremme i feltet, og den er løbets store luring.

12 Zoom Wise L har bortset fra startgaloppen forrige gang ikke gjort meget forkert. For tre starter siden vandt den trods galop på bagerste langside på en flot afslutning, hvor Dollar Esterel og Ebay Holmsminde var lige efter i mål. Senest sad den 3i i Billund. Midt på opløbet blev der akkurat plads til, at Kjær kunne trække den på tværs, og på en potent afslutning nåede den akkurat at fange Alltherightmoves på stregen. Hesten har masser af fart, men det er meget svært fra spor 12 i Skive, siger kusken til trænerkommentarerne. Det hele skal flaske sig, men sker det, kan det godt blive til en ny triumf, selv om modstanden også er skærpet her.

6 Eddie Cook fik endelig en sejr sidst i ny rekord 1.14,9. Den sad 3i undervejs efter at have haft bagspor. Der blev plads til at komme et spor ud midt i opløbssvinget, og ind på det lige gik den forbi de førende, hvor Crepe Suzette efter en tapper indsats var anden fra dødens. Træneren melder om yderligere forbedring i træningen, og han udnævner den til sin bedste chance på dagen. Er hurtig fra start og bliver kørt fremad til position. Har den en lignende afslutning i ærmet igen, kan den ende langt fremme.

9 Destiny’s Diamond har gået jævnt og stabilt længe. Senest havde den spids i Aalborg i en krævende bane, hvor den til slut måtte se Fivie Barosso suse forbi. Har måske gjort det bedst fra spids, men får jo her et rygløb fra spor 9. Formen virker dog intakt, så den finder også vej til kuponen.

7 Chris Højgård er altid i præmierækken, og vinder ind imellem, når det flakser sig. Det gjorde det forrige gang, hvor den fra vinderhullet kom ud og gik frem mellem heste og akkurat afviste sejrshesten Draco med Coutinho som tredje. Senest 3i, hvor den hang godt på og var fire længder efter Don Cash og Come On Party og to længder efter tredjehesten Harley Boko, der vandt V75-løb på Lunden lige før nytår. Er godt inde på pengene og møder lidt blidere konkurrence her. Får derfor det sidste kryds på kuponen.

10 Crepe Suzette holder god form, men har ikke haft tur med løbsafviklingen, hvor den senest havnede i dødens. Hold dog strålende og tog andenpladsen bag en god afsluttende Eddie Cook, der havde fået løbet serveret. Træneren kalder den en trioluring, hvilket jeg er enig i.

8 Vigan H S sluttede godt af senest fra dårligt spor. Har dog igen dårligt spor her med nummer 8, og med mange starthurtige heste indvendigt, så ligner det en position langt tilbage undervejs. Her er modstanden bedre end senest, så det bliver svært at nå helt frem, men en hest i fremgang.