V4-analyse til Nykøbing mandag d. 4. november

Udarbejdet af Steffen Møllergård.

Statistik: Spillet 7.158 kr. Vundet 7.197kr. TBP 100,5%. Hitrate 12/36Printvenlig versionV4-forslag (reservehest i parentes)

V4-1: 5-4-1 (2)

V4-2: 5-6 (3)

V4-3: 1-4-2-3-9-8 (6)

V4-4: 4-8-3-7 (6)

Pris 288 kroner. (144 kombinationer)V4-1 / 1 løb. 2140 m. snorestart

Trods kun seks heste til start, så kan løbet godt kræve flere heste på V4 kuponen. Jeg tror mest på, at vinderen skal findes fra tillægsvolten, da hestene fra spidsvolten er meget ustabile.

Chancevurdering.

A-chancer: 5-4-1 B-chancer: 2 C-chancer: 6-3

5 Dua Lipa. Har vel ikke helt levet op til sin fine afstamning endnu. Og den har mest hængt med i sine første starter. Men den har trods alt forbedret sig en del de sidste par starter. På derbyfredagen var den tredje bag Cassius Crown og Diesel. Efter et løb i tredje par udvendigt afsluttede den fint i opløbet. Derefter galopperede den umotiveret i den næste start efter 600 meter på hjemmebanen. I sin forrige start kunne den tage en sejr på Lunden, hvor Steen Juul kunne vinde efter et løb i tredje par udvendigt. Med til historien hører, at Jane Transs R galopperede en sikker sejr væk ind på opløbet. I sin sidste start på Lunden tog den spidsen fra starten, men slap denne til Chloé efter 700 meter. Hang fint med i ryg på denne, og mistede først i sidste skridt andenpladsen til Fresh Fiona M E. På de sidste par starter skal den klart have vindertippet. De modige spillere blanker Dua Lipa, som har vist fart, som rækker langt her. Jeg vælger at gardere, da den mangler at overbevise mig 100% endnu på vindermentaliteten.

4 Livi Midnight. Er handlet til Falster banen sidst i september måned, og finder den rundt på Nykøbing Falsters flade sving, så er den bestemt et kryds værd på V4 kuponen trods en løbspause siden d. 23. september. Den vandt for tre starter siden en flot sejr i Ålborg, hvor den vandt på en toptid. Den fik stenhårdt tryk i spidsen hele vejen rundt. Derefter har den galopperet direkte fra start i sin to sidste starter. Indeholder højere klasse/fart end resten af feltet, men den gives ikke vindertippet, da den kommer efter en løbspause. Plus det er første start på Falster.

1 Elite Shadow. Er en meget ustabil type. Hvilket den beviste med en galop ind i første sving i sin sidste start på Lunden. I sin forrige start tog den spids direkte fra starten trods startspor fire i volten. Havde en stor føring, men da Jane Transs R trykkede på med 800 meter til mål, svarede den med galop. Den gik sit bedste løb i sin anden start, da den efter et løb i spids kunne tage en god andenplads på afstand af Diesel. Er ret hurtig fra start, og sidder med det samme i spids fra en perfekt udgangsposition. Holder den sammen på travet hele vejen rundt, så er den ikke uden chance for sejr, da den sandsynligvis vil have et stort forspring undervejs.

2 Etomorrowistoday. Etomorrowistoday har ikke imponeret i sine fem første starter, hvor den har været et stykke fra en på trioplacering i sine to fejlfrie løb. Viser meget ustabilitet, og kan galoppere umotiveret når som helst. Køres denne gang af René Kjær, som sandsynligvis søger et løb i ryg på den førende Elite Shadow. Derfra kan den måske blive trukket med til sin første trioplacering. Ser den ikke med vinderchance, da den ikke i tidligere starter kunne køres for fuldt i slutfasen. Viste dog en god ophentning efter en galop ind i første sving i sin sidste start.

6 Nikita Montoya og 3 Honey Bee ser jeg ikke løbe med vinderchance i dette løb trods det de møder begrænset modstand i forhold til hvad de har mødt i tidligere starter. Nikita Montoya var endelig fejlfri i sin sidste start efter et indvendigt løb i tredje par. Men holdt bare farten i opløbet. Honey Bee galopperede på vej ind i opløbet. Den er meget ustabil i slutfasen af sine løb, hvor det ligner at kræfterne slipper op.V4-2 / 2 løb. 2140 m. snorestart

Vakse Viggo var en imponerende vinder i sin sidste start. Dog finder jeg også plads til Torpedo W F på V4.

Chancevurdering.

A-chancer: 5-6 B-chancer: 3-4-1-2 C-chancer: ingen

5 Vakse Viggo. Er altid en god chance på Falster og har hele sæsonen vist god form. Den tages rimeligt roligt fra start, da den skal have ryg længst muligt. Den har en god slutspeed de sidste 300 meter af løbet, hvor den passere mange heste i slutfasen. Vandt for fire starter siden en sten sikker ”pligtsejr” foran Remus Tiki i et løb den aldrig måtte tabe. Anders F. Jensen tog en meget rolig start, og sad som sidste hest i det lille felt med seks heste. Angreb med 500 meter til mål. Og kunne som nævnt tage en let sejr uden at anstrenge sig overhovedet. Derefter fik den en måneds løbsfri, hvor den skulle ud i et lille felt med kun fem heste til start over sprint. Der fik Vaske Viggo igen en rolig start. Fik perfekt trækhjælp fra Global Strategy i andet spor med 500 meter til mål. Men det bed ikke helt for Vakse Viggo i opløbet, og den mistede andenpladsen i sidste skridt til Aqua De Vie. I sin forrige start på Lunden kørte Anders F. Jensen offensivt fra start. Sad i ryg på den førende Usain Cup hele løbet. Fik hullet kort før målstregen, men kunne ikke nå frem til sejr. Men tog en klart godkendt andenplads. Havde måske vundet, hvis hullet var kommet før. I stedet for kunne den seks dage efter vinde en flot sejr efter en fantomafslutning i opløbet, hvor den fik perfekt trækhjælp af Torpedo W F ind på opløbet. Topchance men jeg vælger at double forslaget med Torpedo W F.

6 Torpedo W F. Startede i sin sidste start for første gang uden et stort tillæg i år, hvis vi lige ser bort fra starten på Halmstad den 21. september. Kusken Katrine Mikkelsen overraskede mig ved ikke at gå efter spidsen. Men hendes respekt for Attention Bøgedal var inden starten stor. Så hun valgte at køre et rygløb. Torpedo W F fik serveret et perfekt løb i andet par udvendigt. Og ind på opløbet speede den stærkt, men måtte på de sidste meter se sig slået af Vakse Viggo, som kom i raketfart i opløbet. Katrine Mikkelsen har den taktiske nøgle i dette her løb. Går hun 100% efter spidsen, så kan den sidde på spidsen på første langside trods startspor seks i volten. Men den viste at den i sin sidste start også kunne gå bagfra. På dens sidste præstation skal den afgjort med på V4 kuponen.

3 Right Or Wrong. Har taget syv tredjepladser i denne her sæson. Den møder tit heste, som er meget svære at slå, så tredjepladserne er taget efter en optimal rejse undervejs. Ikke mindst René Kjær har et godt tag på Right Or Wrong. Den er hurtig fra start, men den virker bedst med et rygløb. Men et løb i andet par indvendigt undervejs udløser sandsynligvis en ny duel med Remus Tiki om tredjepladsen.

4 Remus Tiki. Var i sin forrige start en meget positiv anden bag Vakse Viggo efter en lang løbspause på mere end fem måneder. Tog spidsen fra start i et hårdt tempo, som blev indledt i 12 tempo de første 500 meter. Og tempoet blev holdt oppe med 13,4 de første 1000 meter. Var selvfølgelig træt ind på opløbet, men den holdt farten stærkt. Den gode præstation blev fuldt fint op i sin sidste start. Tog spidsen klart fra start og ind på opløbet havde den et fint forspring, men måtte se sig slået på de sidste meter i en meget tæt afgørelse med fire heste indenfor en længde i mål fra hinanden. Måske kan den svare Torpedo W F fra starten af trods startspor fire i volten. Og koster denne duel ikke for meget undervejs, så er den en god triochance i dette løb.

1 Tellus. Havde i sin første Falster start 80 meters tillæg, og derfra gik den intet som sidste hest udvendigt. Blev derefter bortvist fra en start den 11. oktober pga. uregerlighed. Så derfor var den en tur i prøveløb sidste løbsdag på Falster, hvor den var uden konkurrence. Vandt med hele opløbet foran andenhesten i mål. Med Birger Jørgensen i sulkyen er den ikke uden en lille triochance trods en lidt dunkel resultatrække. Men den er sammen med 2 Ullala Ami Salløv meget hårdt inde i dette her løb på deres præmiesum. Ullala Ami Salløv viste fin form for tre starter siden bag Attention Bøgedal og Covini. I sin forrige start galopperede den ind på opløbet uden at den havde haft en triochance i løbet efter et indvendigt løb nede i feltet. I sin sidste start holdt den bare farten i opløbet efter et indvendigt løb i tredje par. Det ligner her et nyt indvendigt løb, og derfra håbe på en præmie til slut.V4-3 / 3 løb. 2140 m. autostart

Lykkedes det for Fernando N L at vinde sæsonens første sejr i tiende forsøg?

Chancevurdering.

A-chancer: 1-4-2-3 B-chancer: 9-8 C-chancer: 6-7-5

1 Fernando N L. Har taget fem andenpladser i år, men jeg holder stædigt fast i min tro på at årets første sejr er lige om hjørnet for Fernando N L. I sin sidste start havde jeg vindertippet den, og det var ultra tæt på at det var lykkedes med en sejr der. Kusken Nicolaj Andersen gjorde alt rigtigt i løbet, og alligevel sejrede Fernando N L ikke. Den fik et perfekt løb i andet par udvendigt med 1300 meter til mål. Rundt sidste sving blev Arn Kronos holdt perfekt lukket inde, og den kunne gå frem til det der lignede en sejr med en mule på tv-billederne. Men målfotoet viste (utroligt nok) en sejr til Guts For Glory med det mindst mulige. De fem andenpladser har været i meget tætte afgørelser, hvor den har været kort slået. Er der ikke en forbandelse, som gør at Fernando N L ikke må sejre, så kan sejren komme i denne her start. Løbet er dog så åbent, at jeg anbefaler en bred gardering af løbet.

4 Vidar. René Kjær har valgt Vidar som sin køretur i dette her løb. På sine bedste dage er det også en hest med høj klasse. Men sæsonen har ikke været optimal for Vidar med kun seks starter. Men for tre starter siden viste den fin form bag Billi Time. Vidar var hurtig fra start, og kunne tage spidsen ind i første sving. Slap denne til Billi Time og blev trukket med hjem til en andenplads. Dens forrige start skal man som spiller bare se bort fra. Der galopperede den ind første sving pga. en sammenkørsel med to andre galopperende heste. I dens sidste start havde den ikke mere racingluck, da det endte med galop i første sving. Har den en af sine bedste dage, så er Vidar hårdeste modbud til Fernando N L i mine øjne.

2 Beauty Ami Salløv. René Kjær vandt endnu en sejr med Beauty Ami Salløv, hvor den udnyttede sin starthurtighed til at tage spidsen direkte fra start. Og da storfavoritten Next Is Now kan lukket inde i ”fældehullet”, så kunne den tage en stensikker sejr foran Diadem og Captain Coke. Kusken vandt også for tre starter siden en sikker sejr, da den fik hullet perfekt midt på opløbet. Der var sikkert noget sygdom indblandet i dens forrige start, hvor den ikke gik det store for sin træner. Johnny Jensen er dygtig amatørkusk, som har sejret fem gange i år i diverse amatørløb. Han får til opgave at følge op på sejerne i den sidste periode. I mine øjne et tidligt kryds på V4 kuponen.

3 Captain Coke. Har startet tre gange efter en længere løbspause og nogle behandlinger efter et tæt program i sommers. På Lunden 6. oktober endte den efter 500 meter perfekt i andet par udvendigt. Virkede lidt træt rundt sidste sving, og kunne ikke være med i den hastige afslutning af løbet. I sin forrige start fik den et perfekt løb i tredje par udvendigt. Angreb i tredje spor med 500 meter til mål, men kunne ikke afgøre løbet til sin fordel. I sin sidste start tog Anders F. Jensen en rolig start og sad som sidste hest. Kom frem i fjerde par udvendigt. Ind på opløbet speeder den stærkt de sidste 200 meter, men kunne ikke nå helt frem. Skal køres på sikkerheden fra start, og derfor ender det tit med at den skal gøre det grove job i slutfasen for at kunne sejre. Formen må snart være helt på top med tre starter indenfor kort tid. Og derfor løber den med en vinderchance i dette her løb.

9 Eurydike Hornline. Har mest startet i monté i denne her sæson, hvor den har vist fin form i disse starter. Vandt på Harald Lunds Minde løbsdag en overlegen sejr efter en kæmpe føring undervejs. På derbylørdagen gik den et topløb i dødens spor på Arkibal Tamsen. I sin sidste start missede den starten og kunne ikke tage spidsen. Galopperede efter 500 meter af løbet i indvendig position. Men leverede derefter en flot ophentning og kunne tage en godkendt fjerdeplads. Nu er det sulkyløb med Birger Jørgensen som kusk. Det bliver ikke meget bedre, og med den viste form skal man ikke glemme den på V4 kuponen.

8 Astana. Er efter dens sidste start på Lunden handlet til nye ejere på Falster, hvor ejeren sidder i sulkyen. Den har længe løbet med god form, og vist fine resultater i gammelt regi. Bla. hårde opgør de sidste tre starter med heste som Estrella Sisa, Dynamic Dancer og Draco. I sin sidste start på Lunden havde den 40 meters tillæg, og i den modstand var en fjerdeplads fint udbytte. Fik et løb i andet par udvendigt med en omgang til mål, og viste alt vel med formen. Derfor finder den vej til min V4 kupon trods startsporet helt ude på vingen.

6 Gent Quattro er en klart bedre hest end sin resultatrække, men det har ikke fungeret for Gent Quattro i væddeløb i en meget lang periode. Det er tit i startmomentet, at det ender med en galop. Den blev slettet sit løb sidste løbsdag uden at der på trav.dk er angivet en grund til dette. 7 Oliver Eson har efter en god periode i august måned tabt noget af sin gode form, og står med 3 nuller i resultatrækken. Er havnet lidt langt ude på vingen, og den søger en præmie i dette felt. 5 Bella Damgård har ikke vist den store form længe, og en præmie ligner maksimalt bytte på dagen.V4-4 / 4 løb. 2640 m. snorestart

Et af de bedste løb på Falster i denne her sæson. Jeg forventer fire heste kommer til at dyste hårdt om sejren i Stall Ghia´s Vandrepokal.

Chancevurdering:

A-chancer: 4-8-3-7 B-chancer: 6-1 C-chancer: 5-2

4 Next Is Now. Kusken Teddy Wang kørte måske ikke sit livs bedste løb i Next Is Nows sidste løb. Den endte lukket inde i ryg bag den førende Beauty Ami Salløv. Det udnyttede de andre kuske smart, og Next Is Now fik aldrig frit løb i opløbet. I ethvert løb er der en hest, som ender i andet par indvendigt. Kommer hullet i slutfasen kører kusken et genialt løb. Sidder kusken så fast med alle kræfter sparet ikke mindst med en 12:10 favorit, så er man sjældent populær efter løbet. Så det er en hårfin grænse imellem succes og fiasko

Men kusken har kørt 10 gode løb med Next Is Now i dens 10 forrige starter, så mon ikke han gør dette igen? Og de sparede kræfter kan den passende så bruge i dette løb. Igen bliver starten afgørende i dette løb. Det gælder om, så tidligt så muligt at overtage spidsen fra Diamond Merci. Hvis dette lykkedes, så har den selvfølgelig topchance i dette felt. Min tro på Next Is Now er usvækket trods dens sidste start. Men vælger dog at gardere med tre heste, som alle har vinderchance i et åbent felt.

8 Attention Bøgedal. Skuffede reelt i sin sidste start som klar favorit. Den endte efter 500 meter af løbet udvendigt på den førende Remus Tiki. Alle havde vel forventet, at Attention Bøgedal ville overtage spidsen. Men kusken satte sig til rette udvendigt. Og den rejse klarede Attention Bøgedal ikke og måtte nøjes med en femteplads. Inden da havde den taget to sejre i træk klart foran en klassehest som Covini. For fire starter siden løb den 12.2 på sprint med et stort terræntab kort efter starten på derbysøndagen. Så den havde op til dens sidste start vist absolut topform. Så jeg vælger at tro på at dens sidste start var en enlig svale, og den igen er med i sejrskampen i dette løb. Men 40 meters tillæg til Next Is Now bliver en hård nød af knække. Men Attention Bøgedal skal gå efter sejren i kampen om titlen som årets sejrshest på Falster.

3 Besplatno Tiki. Har absolut topform for tiden, og kunne i sin sidste start tage en meget velfortjent sejr. Den kunne efter 500 meter overtage spidsen, og fik dæmpet tempo så meget, at den uden problemer kunne afvise Insane Sweet i slutfasen. I sin forrige start gik den fint bag Estrella Sisa og Diesel, hvor den satte ny rekord. For tre starter siden galopperede den med 800 meter til mål meget umotiveret og tabte mange meter. Men Nikolaj Andersen fik den op i toptempo, og den nåede helt frem så den kunne fange Pirata Di Pippo på målstregen. Men det var skønne spildte kræfter, da den forinden var blev disket for galop. Er hurtig fra start, og mon ikke Nikolaj Andersen forsøger, at tidligt overtage spidsen fra Diamond Merci? Lykkedes det, så har kusken mulighed for at slippe spidsen til Next Is Now og blive trukket hjem til en trioplacering. Den har også form til at føre løbet længe, så starten kan blive meget afgørende for om den løber helt til en topplacering. Ser den på den form pt. kunne slås med om sejren, så derfor finder jeg plads til Besplatno Tiki på min V4 kupon.

7 Guts For Glory. Efter 6 måneders løbspause startede den sidste løbsdag på Falster. Den var i den grad dygtigt gjort klar på dagen. Den sad fra starten af nede i femte par indvendigt. Men med en omgang til mål kom den frem i tredje par udvendigt. Uden at forlange det store af Guts For Glory i slutfasen, så kunne den speede frem til en ultra kneben sejr foran Fernando N L. Dygtigt kørt af unge Anders R. Jensen. På den sidste præstation bør den være den være vinderaktuel igen trods hård modstand. Ikke mindst hvis den er yderligere forbedret, så er det bestemt en farlig outsider i dette løb. Kommer med på yderste mandat på V4 kuponen.

6 Arn Kronos. Resultatrækken har de sidste fire starter ikke givet dette som man normalt kan forvente af Arn Kronos. Men den har heller ikke haft det store racingluck i sine sidste starter, hvor den enten har siddet fast med kræfter sparet over målstregen eller endt i dødens spor. Den var ude i stenhård modstand ved starten på Lunden på derbysøndagen, hvor den aldrig kom ind i løbet. Normalt ville jeg seede Arn Kronos højre end femte på Falster, men med 20 meters tillæg til bla. Next Is Now tør jeg ikke tror på sejrschance, men en triochance skal den alle dage have på Falster. Har vel heller vist det samme overskud, som tidligere på sæsonen trods det manglende racingluck.

1 Diamond Merci. Den virker på mig meget hårdt meldt i dette løb efter kun seks starter bag sig. Er en meget ustabil type, som dog har været fejlfri i de sidste tre starter. Det har givet to sejre på Falster efter samme recept. En start på sikkerhed, og derefter overtage spidsen efter 500 meter. Derfra har den forsvundet væk til overlegne sejre i begynderløb under 10.000 kroner indtjent. Ifølge René Kjær, så er der stadigvæk en reel galoprisiko for Diamond Merci. Derfor forventer jeg også at kusken slipper spidsen til den første favorit, som kommer frem til den. Det ligner enten Next Is Now eller Besplatno Tiki, som tidligt overtager spidsen. Lille pladschance i mine øjne.

5 Diva Ice virker i fin form, og har gået fine løb for ejeren Lasse P. Salee de sidste tre starter. Men modstanden i dette løb er uhyggelig god, og en præmie vil være godt udbytte i dette felt. 2 Vellegrino S leder efter formen, og konkurrencen i dette felt er for hård til Vellegrino S.