V4-analyse til Nykøbing torsdag d. 24. oktober

Udarbejdet af Steffen Møllergård.

Statistik: Spillet 7.146 kr. Vundet 7.197kr. TBP 100,7%. Hitrate 12/35.Printvenlig versionV4-forslag (reservehest i parentes)

V4-1: 3-4-7 (5)

V4-2: 2 Next Is Now (9)

V4-3: 1-7 (8)

V4-4: 2 Attention Bøgedal (4)

Pris 12 kroner. (6 kombinationer)V4-1/1 løb. 2140 meter autostart

V4 spillet indledes med en klar favorit i Evolution On Track. Man skal se bort fra dens sidste tre starter. Mulig V4 blank i mine øjne, men jeg tager Besplatno Tiki og Insane Sweet med på V4.

A-chancer: 3-4 B-chancer: 7-5 C-chancer: 6-2-1

3 Evolution On Track. Den ser jeg med absolut topchance i dette løb. Så meget at jeg længe overvejede den som V4 blank. Jeg vælger dog at gardere, da ikke mindst Besplatno Tiki har topform for tiden. Evolution On Track vandt en flot sejr den 1. august da Nykøbing Falster banen afholdt en kuskematch. Efter 500 meter af løbet endte den i dødens spor resten af vejen på en noget tung bane. Alligevel kunne den knække den førende Brave Sensation i opløbet til en kort men sikker sejr. Trods det at den fik et hårdt løb, hvor den pressede tempoet op med 16 tempo de første 1000 meter. Derefter har den startet på derbysøndagen, hvor den sad fast med alle kræfter sparet i opløbet efter et løb i tredje par indvendigt. Starten på Fyn skal man ikke lægge det store i. Dels havde den startspor 12, og løbet var fuld af gode heste som Cassius Crown, Bobbi Khan, Eik Hindø m.fl. I sin sidste start var den ude på en social tur med en start på Bornholm i deres 3-års mesterskab. Den fandt aldrig rundt i svingene, og en tredjeplads på dagen var maksimalt udbytte på dagen.

4 Besplatno Tiki. Gjorde i sin forrige start comeback efter 3.5 måneders løbspause. Tog spidsen i sneglefart med 23 tempo efter den første kilometer. Galopperede med 800 meter til mål meget umotiveret og tabte mange meter. Men Nikolaj Andersen fik den op i toptempo, og den nåede helt frem så den kunne fange Pirata Di Pippo på målstregen. Men det var skønne spildte kræfter, da den forinden var blev disket for galop. Så fik den en lille løbspause på 6 uger, hvor den fik hård modstand af Estrella Sisa og Diesel i sin sidste start. Der fik den ryggen på Diesel fra start, og blev derfra trukket med hjem til en tredjeplads. Virkede fin i stilen i slutfasen af løbet. Hvilket den før har haft problemer med. Så har nu to positive starter i træk, og hårdeste konkurrent til Evolution On Track. Og jeg vælger at komme den på V4 kuponen.

7 Insane Sweet. I sin sidste start tog den spids fra start i en hastig åbning. Men galopperede efter 300 meter, da den var en smule frisk i spids. Op til denne start havde den leveret ujævnt i de to forrige starter. Den gav måske ikke den helt bedste formbesked i sin forrige start på Falster. Lå fra start i tredje par indvendigt, men gik ud på den førende Catch The Day efter 500 meter af løb. Tempoet var utroligt lavt undervejs med den første kilometer i 22 tempo. Derfor var det også en smule skuffende, at den stod helt af med 500 meter, og endte som en af de sidste heste i mål. Den havde gået et fint løb på Fyn i starten inden, hvor den endte tredje i mål efter et indvendigt løb undervejs. Da den var tidligt væk i sin sidste start, blev vi ikke meget klogere på Insane Sweet, og hvor den står pt. Men i stalden ser de den bedre end resultaterne, og derfor kommer den med på V4 kuponen på yderste mandat. Programnummer 3,4 og 7 bør være en helgardering.

5 Diva Ice. fik kusken Lasse P. Salee kørt et fint løb med i deres første start sammen efter ejerskiftet i dens forrige start. Fra andet/tredje par udvendigt kunne den tage en fin tredjeplads på afstand af Next Is Now og Deep Purple. Og fulgte fint op på den gode 14.8 tid, som den leverede på derbyfredagen. Men i sin sidste start var den ikke som bedst, og var tidligt væk fra løbet med en galop rundt første sving. Virker i god form, og det er en bestemt en triochance i dette løb med det rette løb undervejs.

6 Born Solo. Kim Mortensen tager den lange tur til Falster fra Bornholm med Born Solo. Han tager næppe den lange tur uden en vis tro på sin hest. Det kan selvfølgelig være tale om, at Kim Mortensen vil vise hesten frem på Falster, hvis den er til salg. Den leverer meget ujævne resultater på Bornholm, og den er meget svær at sætte ind i konkurrencen på Falster. Ser den ikke som aktuel til V4 spillet, men en triochance som bedst.

2 Nikita Montoya. Synes jeg er klart bedre end resultaterne. Den havde en fin indledning på sin karriere sidste vinter/forår. Men pt. virker den helt ude af form, og er blevet meget ustabil. Den galopperede umotiveret med 1800 meter til mål i sin forrige start. I sin sidste start galopperede den i sympati med Honey Bee rundt sidste sving. Har enkelte trioplaceringer for nogle starter tilbage, men det var på klar afstand af vinderen i mål. Præmiechance.

1 Honey Bee. Mistede en fjerdeplads i sin forrige start på en opløbsgalop kort før målet. Men det var nok det bedste løb den har gået i sine danske starter. I sin sidste start galopperede den rundt sidste sving i den hastige afslutning. Er hårdt inde i dette løb, og jeg ser den som en lille præmiechance i dette løb.V4-2/2 løb. 2140 meter autostart

Intet taler imod en ny sejr til Next Is Now i dette løb. Og jeg forventer at sejrsprocenten bliver yderligere forbedret efter denne her start.

A-chancer: 2 B-chancer: 9-7-3-5-8 C-chancer: 6-1-4

2 Next Is Now. Er en sand sejrsmaskine med en sejrsprocent på 60%. Selvfølgelig kommer den også til at tabe nogle løb også på Falster på et tidspunkt, men intet taler imod en sejr til Next Is Now i dette løb. Måden den har slået Deep Purple i sin forrige start, og i sin sidste start Enok, har været imponerende. Den har intet fået foræret, men alligevel kunne den vinde de to løb med masser af kræfter sparet. Og så længe den løber over målstregen med overskud, så ser jeg den ikke slået i sin klasse på Falster. De tre andenpladser på Lunden er efter meget hårde løb til Excellent Torkdahl, Askepot Macoy og en rygkørt Anakin T Dream. Kusken Teddy Wang kører nogle ret fornuftige løb med Next Is Now, og den fornuftige måde ejerne fører den frem på fortjener anerkendelse.

9 Diadem. Er endelig begyndt at leve en smule op til sin fine afstamning med to gode løb i træk. I sin forrige start tog Rene Jonassen tog en meget rolig start på sikkerhed, og sad klart som sidste hest nede i feltet. Med 600 meter til mål angreb den i tredje spor, og holdt tempoet oppe helt til mål, hvor den kunne tage en god andenplads bag Jammerbugten. I sin sidste start kunne den så endelig vinde en fin sejr. Kusken tog endnu en rolig start. Men endte perfekt i andet par udvendigt. På den sidste langside lignede det ikke en vinder, da den mistede længder til de forreste heste. Men den fik frit løb i andet spor da spidshesten Bon Voyage Vixi galopperede. Og på ren styrke gik den frem til en sikker sejr. Hårdeste modstander til Next Is Now. Men det at den sandsynligvis mister mange længder fra start, da den køres på sikkerhed, gør at jeg ikke ser den med sejrschance i løbet trods klart forbedret form.

7 Captain Coke. Har startet to gange efter en løbspause på 6-7 uger, hvor den var blevet behandlet. Der har den måske ikke helt leveret det jeg havde forventet, hvor jeg havde seedet den højt i begge ekspertanalyser. På Lunden 6. oktober endte den efter 500 meter perfekt i andet par udvendigt. Virkede lidt træt rundt sidste sving, og kunne ikke være med i den hastige afslutning af løbet. I sin sidste start fik den et perfekt løb i tredje par udvendigt. Angreb i tredje spor med 500 meter til mål, men kunne ikke afgøre løbet til sin fordel. Men nu har den to løb i kroppen, og må forventes at slås om andenpladsen med Diadem.

3 Anno Boom Bay. Startede i fredags på Lunden, hvor den endte tredje i mål i tiden 16,7 2020 meter snorestart. Fik en hurtig start fra sit tillæg, og endte i ryg på den førende Darling Blåbjerg. Der var den helt til opløbet, hvor den fik hullet perfekt, men det var lidt trangt med pladsen, da Countdown tog en smule af dens spor. Men da Anno Boom Bay fik plads, speedede den frem til en fortjent tredjeplads. Har løbet længe med en lidt skjult form, men den har ikke været for heldig i sine løb. Er ikke 100% stabil, men den må ikke glemmes på triobonnerne, hvis den viser form som i fredags på Lunden.

5 Beauty Ami Salløv. Vandt sin forrige start for René Kjær, da den efter et indvendigt løb fik perfekt plads midt på opløbet, så den kunne speede frem til en sikker sejr. I sin sidste start gik den intet for sin træner i sulkyen. Fra startspor otte blev den bakket ned som sidste hest. Da tempoet var meget lavt undervejs, kunne den ikke tage meter ind i den hastige afslutning. Har været slettet en tiltænkt start på Lunden d. 6. oktober pga. hoste. Det kan måske forklare den lidt kedelige præstation i sin sidste start. Pladschance som bedst.

8 Oliver Eson. Gik tre gode løb i august måned, hvor en sejr for Bjørn Goop var den klare højdepunkt. I sin forrige start løb den over mål med alle kræfter sparet. Efter et løb i tredje par indvendigt sad den bomfast bag en træt Fernando N L i opløbet. Den fik samme position i sit sidste løb, men der fik den hullet ind på opløbet. Og der holdt den mest farten. Fra startspor otte ser jeg Oliver Eson maksimalt som en lille pladschance alt efter, hvor den havner fra et dårligt startspor.

6 Bella Damgård, 1 Vellegrino S og 4 Ups Annbirchador søger alle tre en præmie i dette løb. Alle tre heste har det normalt svært, når de deltager i klassen på Falster.V4-3/3 løb. 2140 meter autostart

Jeg låser V4-3 med Fernando N L og Arn Krones. Begge heste har måske ikke den mest positive resultatliste, men de møder modstand som de bør klare uden problemer.

A-chancer: 1-7 B-chancer: 8-4 C-chancer: 2-3-6-5

1 Fernando N L. Det har været en meget forskellig Fernando N L man har set i dens sidste to starter. I sin forrige start for Steen Juul var den meget peppet fra start. Så den var overraskende meget hurtig fra start og tog spidsen direkte. Den havde et gigantforspring undervejs, hvor den førte i 13 tempo. Den var selvfølgelig dødtræt midt på opløbet, og endte udenfor pengene. I sin sidste start med Nikolaj Andersen var det den gamle Fernando N L man så i løbet. Kusken tog en rolig start, så den sad som sidste hest fra start. Med en omgang til mål kom den frem i andet par udvendigt. Angreb med 500 meter til mål i fin fart og så en smule sejrsfarlig ud. Men den kunne ikke nå frem til en fin Diadem. Og den kunne tage endnu en andenplads. Gives vindertippet selvom den ikke har vundet endnu i denne her sæson. Synes ikke det er en nægter, men er meget afhængig af det helt rigtige rygløb indtil opløbet. Synes den har samlet sammen til en sejr længe, og den får næppe et bedre tilbud på Falster. Topchance.

7 Arn Kronos. Resultaterne har ikke været som forventet i de sidste par starter. Men den har enten løbet i stenhård konkurrence i derbysøndagen på Lunden. Derefter har den ikke haft heldet på sin side de sidste to starter. I sin forrige start fik Arn Kronos et lidt hårdt løb i en blød dødens spor på lang afstand af den førende Fernando N L. Den fik et løb lidt på mellemhånd, hvor den så ikke havde de store kræfter sparet i den hastige afslutning. Se lidt bort fra denne start. Det samme skal man gøre med dens sidste start. Der fik den et løb i ryg på den førende Betsy. Derfra fik den aldrig pladsen i opløbet, og den løb over mål med masser af kræfter sparet. Dem kan den så bruge i dag, hvor den med lidt mere racingluck må stå med topchance i dette her løb. Vælger man at gardere Fernando N L og Arn Kronos, så er alle seks andre heste i løbet aktuelle til V4 kuponen.

8 A Flying Drummer. Starter for det meste i forskellige slags handicap, amatørløb på Lunden, hvor den faktisk løber gode tider, men pga. store tillæg ikke altid for uddeling som fortjent. Men den har faktisk to sejre i træk på Falster, hvor den for Tobias N. Jonassen har vundet to puljeløb 1:20 bla. i sin sidste start. Der havde den 60 meters tillæg, men efter en pangstart sad den hurtigt fremme i femte indvendigt i et linjeløb. Tempoet var dog også ret lavt med 27 fart i indledningen og en masse galopperende heste. Med 500 meter til mål gav Tobias N. Jonassen marchordre, og den forsvandt bare væk til en overlegen sejr. Konkurrencen er dog noget hårdere her, og med et startspor helt ude på vingen, så ser jeg ”kun” A Flying Drummer som en triochance, og derfor finder den ikke vej til V4 kuponen.

4 Guts For Glory. Kommer efter en lang løbspause siden april, og den mangler sandsynligvis det berømte løb i kroppen før den er helt sejrsaktuel. Unge Anders R. Jensen er en dygtig kusk, så Guts For Glory er godt hjulpet fra sulkyen af. Skal ses an på dagen, men ser den mest som en triochance i løbet. Derfor finder den ikke vej til mit V4 forslag.

2 Gent Quattro og 3 Fusion Scoop. Som det kan ses af begges hestes resultatrække, så er det heste med mange galopper i deres starter. Farten findes i begge heste uden tvivl, men jeg har meget svært ved at tro på dem som sejrschancer før de viser en smule stabilitet. Gent Quattro har været forbi et prøveløb, hvor den var fejlfri på en 19 tid. Fusion Scoop har været behandlet af en kiropraktor efter dens sidste start ifølge travbanen.dk. Det er specielt i startøjeblikket, at begge heste har problemer med stabiliteten. De kommer ikke på mit V4 forslag, da jeg vil se en bedre præstation før jeg kan anbefale dem til spillerne.

6 Sabber Klinteby. Startede i sin sidste start for første gang i på Falster efter den har løbet på Bornholm siden 2013. Deltog i et puljeløb 1:20, men galopperede direkte fra starten af. Derfor fik vi ikke set kapaciteten på Sabber Klinteby på Falster. Denne gang har den en topkusk på, og en triochance er vel ikke helt umuligt. Men jeg bliver meget overrasket, hvis den det ender med sejr til Sabber Klinteby.

5 Væsterbo Peak. I sin sidste start, stod den helt af ind på opløbet efter et løb i tredje par indvendigt undervejs med seks heste i feltet. Viste der en meget dunkel form, og er kun en lille præmiechance i mine øjne.V4-4/4 løb. 1640 meter autostart

Attention Bøgedal har topchance i endnu et løb, da både hest og kusk har absolut topform. Taber ikke et normalt afviklet løb.

A-chancer: 2 B-chancer: 4-7-3-5-6-1 C-chancer: -

2 Attention Bøgedal. Attention Bøgedal har syv sejre i otte starter på Falster banen i denne her sæson. Eneste nederlag var i amatørmesterskabet på Harald Lunds mindeløbsdag, hvor den skulle give 60 meters tillæg til Next Is Now. Jeg forventer også efter denne her start, at man skal opjustere sejrstælleren. Alt taler for sejr i dette løb. Da den har to sejre i træk klart foran en klassehest som Covini. Og for tre starter siden løb den 12.2 på sprint med et stort terræntab kort efter starten. Så det er en Attention Bøgedal, som stiller til start i dette løb i absolut topform. Og selv om man siger, at ”trav er trav, og løbet skal køres først” osv. osv., så ser jeg ikke Attention Bøgedal tabe dette løb. Går fra alle positioner, og kusken kører med en stor selvtillid for tiden og tror mere på sig selv.

4 Vakse Viggo. Vandt for tre starter siden en sten sikker ”pligtsejr” foran Remus Tiki i et løb den aldrig måtte tabe. Anders F. Jensen tog en meget rolig start, og sad som sidste hest i det lille felt med seks heste. Angreb med 500 meter til mål. Og kunne som nævnt tage en let sejr uden at anstrenge sig overhovedet. Derefter fik den en måneds løbsfri, hvor den skulle ud i et lille felt med kun fem heste til start over sprint. Der fik Vaske Viggo igen en rolig start. Fik perfekt trækhjælp fra Global Strategy i andet spor med 500 meter til mål. Men det bed ikke helt for Vakse Viggo i opløbet, og den mistede andenpladsen i sidste skridt til Aqua De Vie. I fredags startede Vakse Viggo på Lunden, hvor Anders F. Jensen kørte offensivt fra start. Sad i ryg på den førende Usain Cup hele løbet. Fik hullet kort før målstregen, men kunne ikke nå frem til sejr. Men tog en klart godkendt andenplads. Og brugte ikke unødvendige kræfter, så den er også klar til denne her start. Fik noteret tiden 14.8 2000 meter autostart. Vakse Viggo er normalt en god chance på Falster, men Attention Bøgedal er en svær opgave. Men bør klart tage endnu en andenplads i dette løb.

7 Torpedo W F. Hvis man ser bort fra en start på Halmstad d. 21. september, så starter Torpedo W F for første gang i lang tid uden et stort tillæg. Hvilket kan være en stor fordel ikke mindst mentalt selvom man møder bedre heste. Havde i sin sidste start 100 meters tillæg på Lunden, men kunne alligevel tage en præmie. Fik kontakt med feltet efter 800 meter. Og den leverede en flot speed i opløbet. Viste alt vel med formen i løbet, men formberegneren var bare meget hård ved Torpedo W F. Torpedo W F er en rigtig spidshest, og kusken kører altid offensive løb. Sandsynlig spidshest i løbet. Spørgsmålet er om kusken slipper til favoritten. Har næppe form til at spidse løbet hjem, så hvis kusken slipper spidsen, så er det en god triochance i løbet.

3 Remus Tiki. Var i sin sidste start en meget positiv anden bag Vakse Viggo efter en lang løbspause på mere end fem måneder. Tog spidsen fra start i et hårdt tempo, som blev indledt i 12 tempo de første 500 meter. Og tempoet blev holdt oppe med 13,4 de første 1000 meter. Var selvfølgelig træt ind på opløbet, men den holdt farten stærkt. Kan Remus Tiki følge op på denne start, så er skal ikke glemmes på triobonnerne. Kommer så til denne start efter en ny løbspause på to måneder, så spørgsmålet er om hvor formen er henne pt?

5 Traffic Lavec. Efter en periode uden de store resultater, hvor den mest hang med til en præmie i sine starter, så kunne den ”vinde” løbet i sin sidste start. Men det var skønne spildte kræfter, da den blev disket for trængning overfor Famous Footsteps ind på opløbet. Afsluttede stærkt i opløbet, og havde kusken kørt en smule før, så havde den stået med en sejr i resultatrækken. Men viste trods alt en forbedret form. Triochance skal den være på sin sidste start.

6 Right Or Wrong. Var positiv tredje bag Attention Bøgedal og Covini i sin sidste start, hvor den på første langside endte i tredje par indvendigt, og derfra blev den trukket med hjem i trioen. Er havnet lidt langt ude på vingen, men mon ikke René Kjær søger til inderbanen igen med det samme, og håber på en gentagelse af det sidste løb? René Kjær har et godt tag på Right Or Wrong, så den løber også her med triochance.

1 Ullala Ami Salløv. Må finde sig i at blive seedet sidst, men de fem af de seks ”B-chancer” i løbet er meget jævne med hinanden. Og i realiteten så løber Ullala Ami Salløv også med en rimelig triochance i dette løb fra et godt startspor et. Var en positiv tredje i sin forrige start bag Attention Bøgedal og Covini trods lidt problemer med stilen undervejs. Og de problemer havde den også i sidste start, hvor galoppen rundt sidste sving ikke kom uventet. Selvom den aldrig har været en skøntraver, så er det alligevel en smule bekymrende med aktionsproblemer, så den ikke kan køres for fuldt.