V4 Klampenborg 2/5

Af Christina BorrebyFavorit i fare

I V4-spillets indledende afdeling mødes et lille felt af fine 3-åringer. 2 Acapello er programfavorit og med sine fine meritter fra i fjor og en vinter på sig, ligner han hesten at slå. Her er mit modbud 4 Speedman, der trods sin styrke i de lidt blødere baner, også viste sine evner med en imponerende afslutning på 1300m i let bane, da han vandt Produce Stakes. Træner Kaj Sørensen har allerede fået en vinder i år, så forvent en sejrskandidat i fin form.

Luringen

I V4-2 er 9 Mancini favorit i programmet, mens 8 Warwick Avenue står noget bedre til på tallet. Der kan ske meget over vinteren, og tallene kan være svære at regne med i debuten, men Warwick Avenue viste gode takter i godt selskab i fjor og står overfor en fin opgave her. Var en fin femte bag gode heste anden gang ude og blev matchet mod storløb gangen efter uden held. Med rutinen fra i fjor kommer den Sandie Kjær-trænede vallak velforberedt til opgaven. Den har her gavn af et par kilos lærlingelettelse. Prøves med blinkers første gang, hvilket kan skærpe ham yderligere.

Den oversete

I V4-3 har to af hestene allerede sæsondebuteret i Sverige, hvor 10 Forever Romance viste god form som anden, og derfor ligner favoritten her. Fighteren 6 Barnaby kan man aldrig helt komme udenom i spilsammenhæng, og i fjor overraskede han i sin debut ved at vinde et klasse 3-opgør mod bedre heste. Kiloene derfra kæmpede han med resten af sæsonen, og indleder nu 4 kilo lettere end samme tid sidste år. Bærer den høje vægt fint og distance og bane vil passe ham perfekt.

Pladsfidusen

I et velbesat Sceptre Stakes i V4-4 samles et flot felt af kapable hopper, hvor en håndfuld skiller sig ud på formtallet. Se her op for den tidligere Norske Derbyvinder 13 High As A Kite, der trods at hun gæster Klampenborg for første gang og må give kilo til skarpladte konkurrenter som 3 Zahara og 9 Marta, bestemt må ses med chance. Jan Bjørdals hoppe har stor kapacitet, trives på de 1800m og tackler på sine meritter alle baneforhold, så en placering i trioen er absolut indenfor rækkevidde.

Dagens overraskelse

I V4-4 sadler Bent Olsen flere kapable hopper, heriblandt et par Klampenborg-specialister i form af 2 Silverstone og 5 Meringue. Sidstnævnte tog 3 sejre i træk i fjor og imponerede ved den ene, hvor hoppen efter en tabt start rundede hele feltet med en forrygende afslutning. Må på papiret give lidt vægt til et flere stærke konkurrenter, men har stor fordel af sit flair for banen og har altid været holdt højt af træner Bent Olsen. En god fidus i et spændende opgør.

Live