V4 Bornholm lørdag

Af Kim Hansen. Tipperstatistik 2019: Spillet 7.644 kr. Vundet 9.820 kr. TBP 128,5%. Hitrate 7/25.

V4-1: 7-5

V4-2: 6-8-10-1

V4-3: 1-2-3

V4-4: 4-5-10-2-1

Kr. 240


PrintvenligV4-1 / 1. LØB

Årets første løb på Bornholms Brand Park er for hurtigste klasse og med to spændende debutanter i form af 7 Stand And Deliver og 5 Apollo Damgård. Trods startplads i anden række undgår Stand And Deliver næppe favoritværdigheden og hingsten kan være et godt bud på en ugarderet i V4.

A-chancer: 7-5-9-3 B-chancer: 2-8 C-chancer: 6-1-4-10

7 Stand And Deliver har gjort en start i 2020, og det var i Ålborg den 11/1, hvor Stand And Deliver strøg direkte til spids fra spor et, og fik lov til at afvikle de første 1000 meter i moderate 18,7. Var chanceløs da favoritten Obi angreb på sidste langside, og måtte i opløbet også se sig passeret af Conlight Ås, Victor Rush og Flying Fortuna. Flying Fortuna blev dog diskvalificeret for galop i mål. Uden at fornærme dagens modstandere, er konkurrencen væsentlig lempeligere end hvad Stand And Deliver tidligere har mødt, og Skipper er kendt for at have staldens heste klar til premieren. Oplagt V4-kryds.

5 Apollo Damgård har startet 2 gange i 2020, hvor første start i januar måned resulterede i galop. Anden start fandt sted i Odense den 7. februar, hvor Apollo Damgård var ude i spidskamp mod Trophygirl, inden han blev placeret i vinderhullet. Sad placeret som tredje hest indvendigt indtil opløbet, hvor det blev til en fjerdeplads efter Obi, Flying Fortuna og Trophygirl. Gik med fuld fart over mål, og var foran en fejlfri O`Grady. Er hurtig fra start, men kan næppe tage en længde på 3 Wega Vang. Skal krydses tidligt på dagens V4

9 Fortune Boko sejrede i hestens to sidste starter der fandt sted i oktober 2019. Den 12/10 blev han placeret i dødens på Streetwise og intensiverede presset over den sidste omgang for at gå til enkelt sejr foran Wega Vang og Streetwise. Blev taget roligt fra start den 19/10 og forceret frem i dødens på Wega Vang med ca. 1000 til mål. Nedkæmpede den førende og afviste en rygkørt Solon i opløbet. Har distancefordel og vil have fordel af overpace. Det kan være farligt at udelade Fortune Boko i V4.

3 Wega Vang er meget hurtig fra start, og mit oplagte spidsbud i dette felt. Spørgsmålet er så om Lars Erik Kaas vælger at slippe spidsen hvis Niels Kristian Hansen tidligt i løbet trykker på med Apollo Damgård. Wega Vang vandt i 2019 en sejr, og det skete i et supersprint opgør over 1000 meter den 10/9, hvor ekvipagen sejrede foran Any Given Monday og Sky Line. I sæsonens sidste start den 19/10 strøg Wega Vang til spids fra spor fem. Måtte strække våben overfor Fortune Boko og Solon i opløbet, men var godkendt tredje. Finder dagens distance i overkanten.

2 Fendi Draviet kan næppe svare de udvendige Wega Vang og Apollo Damgård fra start, men kan sandsynligvis finde en position i andet eller tredje par udvendigt. Vinder næppe, men kan tage en fremskudt placering

8 Any Given Monday er meget starthurtig og klart bedst fra spids. Derfor er startsporet i anden række en klar bagdel for ekvipagen, der næppe er sejrsaktuel og søger en pengepræmie.

V4-2 / 2. LØB

I anden afdeling har forhåndsfavoritterne 6 Jetset Onion og 8 Amadillo C N fået startplads i anden række bag startvognen, og dette åbner op for en overraskelse. Der er flere hurtigstartere i første række, og mit spidsbud bliver 1 Nick Sisu.

A-chancer: 6-8-10-1 B-chance: 3-2-4 C-chancer: 5-9-7

6 Jetset Onion blev årets oftest sejrende med ikke færre end ni sejre i 2019. Jetset Onion afsluttede 2019 med en start på Jægersro, hvor han fra spor 10 blev placeret i tredje par udvendigt. Angreb i tredje spor med 500 meter til mål, og var godkendt tredje. Sæsonens sidste sejr på Bornholm fandt sted den 19/10, hvor Jetset Onion var placeret i femte par udvendigt til der manglede 1000 meter, hvor Kenn Christoffersen sendte sin stjerne i tredjespors angreb. Overtog enkelt spidsen og sejrede sikkert foran Waterjet og Strong Shadow. Spillerne skal være opmærksomme på at spor seks kan være en fælde, men med flere starthurtige heste i første række, tror jeg det lykkes for Kenn Christoffersen at komme fri af inderbanen. Førstevalget i V4.

8 Amadillo C N var skadesplaget i store dele af 2019 sæsonen der blot bød på 6 starter. Alle starter var udenfor Bornholm og den tidligere sejrshest var som bedst anden. Amadillo C N har i modsætning til dagens konkurrenter startet 3 gange i 2020, men seneste start ligger tilbage i februar måned, hvor hesten var uplaceret på Jægersro. At Amadillo C N fortsat besidder klassen viste hesten på Lunden den 10/1, hvor vallakken fra en position i tredje par udvendigt, afsluttede godkendt til en tredjeplads på afstand af Unstoppable og Bosse Game. Tilbage på Bornholm i mere moderat selskab skal ekvipagen regnes tidligt, og er et naturligt kryds på alle V4 kuponer.

10 Hazard Sund får for første gang Niclas Steinlein i sulkyen, og det skal blive spændende at se hvad den talentfulde eksil bornholmer kan udrette. Hazard Sund imponerede ved at sejre efter et løb i dødens over samtlige 2140 meter den 17/9. Afviste så kapabel en hest som Jetset Onion, der ellers havde siddet i andet par udvendigt. Får Hazard Sund et løb i tredje eller fjerde par udvendigt, så kan han gå en rigtig giftig sidste omgang. En af dem der kan vinde, og skal med på V4.

1 Nick Sisu er meget starthurtig, og lykkes det Mogens Holm Jørgensen at placere sin yngling i spids, fører ekvipagen længe. Selvom Nick Sisu ”kun” har den halve præmiesum i forhold til Hazard Sund i dette amerikanerløb, så er det farligt at afskrive denne lynstarter, der sandsynligvis bliver servet til spids. Vandt sæsonens eneste sejr den 10/5 efter et løb i dødens på Spot On La Marc i samtlige 1600 meter. Var anden over mål, men Spot On La Marc blev diskvalificeret for trængning.

3 Strong Shadow kan næppe tage en længde på de indvendige Nick Sisu og Speedy Globe i starten, men lykkes det Mads Petersen at placere Strong Shadow i andet par udvendigt, så bliver ekvipagen sejrsaktuel. Imponerede den 30/7 hvor han fra spor ni blev placeret i andet par udvendigt i ryg på favoritten April Hydrup. Kunne vente med at sætte angrebet ind til i opløbet, og sejrede knebent foran spidskørte Kils Titan og April Hydrup. Med et lignende løbsoplæg er Strong Shadow med på stregen.

2 Speedy Globe er første udfordrer til Nick Sisu i kampen om spidsen, og lykkes det Michael Skovmose at komme til spids med Speedy Globe kan ekvipagen overraske, da Speedy Globe vokser en klasse i spids. Jeg vil dog blive overrasket, såfremt det lykkes at tage en længde på en fejlfri Nick Sisu.V4-3 / 3. LØB

1 Corner Tiki er hurtig fra start, og det ligner spids og slut for Frank Mikkelsens kapable hingst. Et emne til omgangens ugarderede på V4. Jeg har dog valgt at gardere med 2 Cerosso og 3 Baltic Baunely, der begge har kapacitet til at byde favoritten op til kamp.

A-chancer: 1-2-3-6 B-chancer: 10-4 C-chancer: 9-5-7-8

1 Corner Tiki sejrede ikke færre end syv gange i 2019 med en sejrsprocent på 58 til følge. Frank Mikkelsen plejer at have hestene velforberedt til sæsonpræmieren, og jeg tror Corner Tiki genoptager sejrsrækken. Sejrede den 16/7 efter et løb i dødens på Woody Simoni, hvor Cerosso var tredje. Den 30/7 blev Corner Tiki efter en omgangs kørsel placeret i andet par udvendigt i ryg på Cerosso. På sidste langside ser det ud til at Cerosso er ved at glide forbi førende Cleo Gammelsbæk, men løber i stedet ud i galop, hvorved Corner Tiki får et hvil i venderhullet opløbssvinget rundt, for på opløbsstrækningen at gå forbi til kneben sejr før Cleo Gammelsbæk. Distancen er til Corner Tikis fordel, da Cerosso gerne havde set strækningen mindst 300 meter længere.

2 Cerosso besidder stor kapacitet, men er ikke 100% pålidelig. Cerosso har styrken som sit våben, og havde gerne set en længere distance. Gik et imponerende løb i dødens på Cleo Gammelsbæk den 30/7, og lignede en vinder, da ekvipagen rullede over i galop ved indgangen til opløbssvinget. Løbet blev vundet af Corner Tiki. Duellerede igen med Corner Tiki den 5/10, hvor Cerosso blev sat af i tredje spor første sving rundt, inden det lykkes at komme frem i dødens på Corner Tiki. Fik en umotiveret galop efter ca. 700 meters kørsel, og blev endnu engang forceret frem i dødens, hvorfra han nedkæmpede førende Corner Tiki i opløbet. Spillerne skal være opmærksomme på at det er første gang Mads Petersen sidder op bag Cerosso på Bornholm.

3 Baltic Baunely sluttede sæson 2019 med en flot sejr den 19/10, hvor han var overraskende hurtig fra start fra spor fem. Sejrede i flotte 19,6a foran Global Tinghøj og Timberlake. Er førsteudfordrer til Corner Tiki i spidskampen, men kan næppe tage en længde på Corner Tiki og så risikerer Tom Olsen at havne i dødens. Besidder høj kapacitet, og er ikke spidsafhængig – skal krydses i V4.

6 Global Tinghøj kan få det optimale løb i vinderhullet, hvis det som forventet lykkes Corner Tiki at holde spids. Kommer hullet i opløbet, kan Global Tinghøj nedspeede de fleste, og hesten er et OBS værd for V4 spillerne. Sejrede senest den 3/9, hvor han blev sat af i tredje spor, hvorefter han havnede i dødens på Reduc. Efter en hård duel med Reduc gled Global Tinghøj til spids efter ca. 800 meters kørsel. Selvom skridtene blev kortere i opløbet, vandt Global Tinghøj sikkert med 1½ længde foran Reduc og Sabber Klinteby.

10 Troika Ulvholm går sine bedste løb fra spids, og startsporet i anden række nedsætter forventningerne. Kan dog også vinde fra bagspor, hvilket var tilfældet den 5/10, hvor Troika Ulvholm sejrede efter et løb i vinderhullet bag Reduc, der blev anden. Det vil være en overraskelse hvis Troika Ulvholm vinder dagens løb.

4 Attention Morgan er brølstærk, men kan ikke udnytte startpladsen i første række, da hesten ikke er specielt starthurtig. Sejrede ikke i 2019, og det vil være en overraskelse hvis Attention Morgan indleder 2020 med en sejr.

V4-4 / 4. LØB

Sidste afdeling i V4 er også omgangens mest åbne, og der tilrådes en bred gardering. 4 Disney havde en fin sæson med 4 sejre i 2019 og må sammen med Jauar Star og Watergate blive spilfavoritter, men afkryds så mange ekvipager som spilbudgettet tillader.

A-chancer: 4-5-10-2 B-chancer: 1-7-9-8 C-chancer: 3-6

4 Disney havde en flot efterårssæson, hvor det bl.a blev til tre sejre i streg. Den seneste sejr kom i hus den 10/9, hvor Disney åbnede godt fra spor ni, og havnede i andet par udvendigt. Blev forceret til spids efter en omgangs kørsel, og vandt meget sikkert foran Eternity La Marc og Dream Winner. Jeg tror Mads Petersen kører med fra start, men tvivler på at ekvipagen kan tage en længde på indvendige Brad Peak. Førstevalget i en åben afdeling.

5 Jaguar Star sejrede i bornholmerdebuten den 3/9, hvor han var hurtig ude af volten, og trods 20 meters tillæg sad i spids allerede efter 300 meters kørsel. Dirigerede løbet i spids, og vandt enkelt foran Drews Caviar og Bad As Elkær. Jaguar Star kan også åbne fra start bag startbilen, men spillerne skal være opmærksomme på at det er første gang Michala Haagensen sidder bag hesten i løb. Ekvipagen er outsiderbetonet, men absolut et kryds værd på V4.

10 Watergate havde en flot 2019 sæson med fire sejre og fem andenpladser. Sejrede senest den 5/10, hvor det blev til start-til-mål sejr foran Bruce Shadow og Coco Collection. Ekvipagen trives i spids, men kan også gå fra bagspor. Kan få positionsproblemer og risikerer at havne bagerst i feltet fra yderste spor i anden række. Er stabil, og skal krydses på klassen.

2 Capana Østervang havde en god efterårssæson, der bl.a resulterede i 2 flotte sejre. Den seneste sejr kom i hus den 12/10 efter et løb i dødens på Brad Peak. Sejrede foran Dream Winner og Brad Peak. Kan næppe tage en længde på indvendige Brad Peak, men kommer til at sidde med fremme undervejs i dette felt, og vil med den rigtige løbsafvikling være med til at gøre op om sejren.

1 Brad Peak nåede at starte fire gange på Bornholm i 2019, hvor det som bedst blev til en tredjeplads. Brad Peak viste stor starthurtighed og er mit spidsbud i dette felt. Kan Niels-Peter Steinlein få lov at dæmpe tempoet undervejs, kan det ikke udelukkes at Brad Peak overrasker i V4 sidste afdeling.

7 Swingfly banedebuterer på Bornholm, og kommer uden de store resultater fra Sjælland. Løb sejrløs i 2019, men Martin Sjøholm Jensen er positiv omkring hesten i kuskekommentarerne, og ekvipagen kan være en sjov luring.

Live