V4-analyse til Bornholm lørdag d. 12. oktober

Udarbejdet af Kim Hansen.

Statistik: Spillet 6.956 kr. Vundet 6.941 kr. TBP 99,8%. Hitrate 6/23.Printvenlig versionV4-FORSLAG

V4-1: 1-4-2

V4-2: 2-3-5-4

V4-3: 2-10-7-11

V4-4: 4-9-2

Kr. 288V4-1 / 1. LØB

V4 indledes med et opgør for hurtigste klasse, hvor spidskampen kommer til at stå mellem Solon og Fernandinho B R. Mit førstevalg bliver Solon der ikke er spidsafhængig, men også kan vinde fra vinderhullet. En spidskørt Fernandinho B R er også vinderaktuel. Det tredje kryds på V4 kuponen er Fortune Boko fra et perfekt spor to. Fortune Boko er ikke så starthurtig, men kan tåle at gøre det grove arbejde fra dødens position, hvilket meget vel kan blive oplægget her.

A-chancer: 1-4-2 B-chancer: 5-7-6-3 C-chancer:

1 Solon har haft en imponerende sæson med seks sejre i blot ti starter, og med sejren i Bornholmsmesterskabet som årets højdepunkt. I Bornholmsmesterskabet den 18/8 kunne Solon ikke svare udvendige Fernandinho B R op i spidskampen. Blev placeret i vinderhullet, og sad fast da hestene gik ind i opløbssvinget, da Playboy Face i dødens galopperede. Med angrebsplads strøg Solon forbi til sejr foran Fernandinho B R og Fortune Boko der kom glimrende tilbage efter fejl. Kom perfekt ud i andet par udvendigt fra spor seks den 28/9. Måtte frem i dødens med ca. 1000 meter til mål da Zeb Lie Star takkede af. Formåede aldrig at gå i nærkamp med vindende Streetwice. Knebent henvist til tredjepladsen af Any Given Monday. Det ligner et løb i vinderhullet bag Fernandinho B R, og Solon har tidligere på sæsonen sejret fra netop denne position.

4 Fernandinho B R er en af øens absolut hurtigste når startvognen slipper feltet, og med startplads i første række, ligner det at Mads Petersen kører direkte til spids. Tog spids fra spor fire i BM og førte indtil kort før mål, hvor den i vinderhullet siddende Solon kunne spurte forbi. Sikker anden før Fortune Boko. Var hurtig fra start trods spor ti den 28/9, men fik en uforskyldt galop på i første sving, og denne start skal blot glemmes. Ligner det oplagte spidsbud, og lykkes det Mads Petersen at dæmpe tempoet undervejs, kan Fernandinho B R meget vel føre fra start til mål.

2 Fortune Boko var fin tredje i BM efter en ikke ubetydelig startfejl. Blev taget roligt fra start den 3/9, men blev midtvejs i løbet sendt frem i dødens, hvorfra han nemt nedkæmpede den spidskørte Fernandinho B R, og afviste en godt afsluttende Hazard Sund. Blev taget roligt fra start den 28/9 og havnede i femte par udvendigt. Ud til tredjespors angreb med 1000 meter til mål, og blev hængende i tredje spor resten af vejen. Fik aldrig med udfaldet af gøre, i et løb vundet af Streetwice før Any Given Monday og Solon. Fortune Boko tåler at gøre det grove arbejde selv, og her ligner det at Kim Hjort tidligt kører frem i dødens, for at sætte den førende under vedvarende pres. Har tidligere på sæsonen vundet fra dødens position.

5 Streetwise var overraskende hurtig fra start den 28/9, hvor det enkelt lykkes at afvise lynstarteren Any Given Monday i spidskampen. Gik et topløb i spids, og vandt sikkert før vinderhullets Any Given Monday og den i dødens liggende Solon. Andre forudsætninger her, hvor det er umuligt at tage en længde på de indvendige Fernandinho B R og Solon. Det vil være en overraskelse hvis Streetwice, trods topform, kan gentage sejren fra seneste start.

7 Wega Vang er hæmmet af startplads i anden række, hvorfra hesten ikke kan udnytte sin starthurtighed. Vandt sæsonens hidtil eneste sejr i et supersprint opgør over 1000 meter den 10/9. Kunne ved den lejlighed ikke tage spids fra Sky Line og sad i vinderhullet de første 400 meter. Ud i dødens med omgang til mål, og sejrede sikkert foran Any Given Monday og Sky Line. Vinder næppe fra anden række.V4-2 / 2. LØB

Cerosso er på rette distance, og fejlfrit tror jeg ikke hesten kan slås i dette opgør. Men da Ceresso har smidt flere topplaceringer ved at galoppere, garderes med Toxido der er født i spids fra spor tre. Endvidere skal sejrshesten Corner Tiki der givet er gået frem med løb i kroppen, og en fejlfri Galya Fortuna krydses på V4 bonen.

A-chancer: 2-3-5-4 B-chance: 7 C-chancer: 1-6

2 Cerosso har taget 7 sejre i indeværende sæson, og har galopperet flere sejre bort. Rolig indledning og en placering som nr. fire i inderbanen de første 1800 meter på stayerdistancen den 18/8. De sidste to omgange i dødens på Timberlake, og koblede grebet til sejr i opløbet efter en stærk præstation. Andenpladsen til Timberlake før Palermo Tårs. Blev sat af i tredje spor første sving rundt den 5/10, inden det lykkes at komme frem i dødens på Corner Tiki. Fik en umotiveret galop efter ca. 700 meters kørsel, og blev endnu engang forceret frem i dødens, hvorfra han nedkæmpede førende Corner Tiki i opløbet. Cerosso indeholder stor kapacitet, og fejlfrit tror jeg ikke ekvipagen taber dette løb.

3 Toxido vokser en klasse i spids, og fra spor tre misser Kenn Christoffersen næppe spidsen. Toxido tog let spids fra spor fire den 27/8, men fik tryk af Speedy Globe midt i løbet, inden denne blev trukket ned i vinderhullet. Fik Hazard Sund frem i dødens over den sidste omgang, men forsvarede sig hele vejen til mål, og vandt med en længde foran Hazard Sund og Speedy Globe. Hurtig fra start trods startspor otte og frem i dødens på Von Gladiator den 28/9. Blev afløst i dødens af løbets senere vinder Waterjet efter ca. 400 meters kørsel. Endte lidt skuffende udenfor præmierækken trods et løb i andet par udvendigt. Lykkes det Kenn Christoffersen at dæmpe tempoet i spids øges ekvipagens vinderchancer.

5 Corner Tiki vendte tilbage til løbene efter 1½ måneds pause for en uge siden, og er givet gået frem med løb i kroppen. Corner Tiki blev efter en omgangs kørsel placeret i andet par udvendigt i ryg på Cerosso den 30/7. På sidste langside ser det ud til at Cerosso er ved at glide forbi førende Cleo Gammelsbæk, men løber i stedet ud i galop, hvorved Corner Tiki får et hvil i vinderhullet opløbssvinget rundt, for på opløbsstrækningen at gå forbi til kneben sejr før Cleo Gammelsbæk. Enkelt til spids fra spor fire den 5/10. Fik hurtigt Cerosso frem i dødens, og trods galopindslag efter 700 meters kørsel for Cerosso, lykkes det alligevel Cerosso at nedkæmpe Corner Tiki i opløbet. Corner Tiki viste stor starthurtighed den 5/10, men han kan næppe tage en længde på indvendige Toxido, og det ligner et løb i vinderhullet.

4 Galya Fortuna har hidtil haft problemer med at komme fejlfrit fra start i autostart på Bornholm, men har sandsynligvis fordel af et yderligt startspor. Galya Fortuna var hurtig fra start i voltestart fra spor et, men kunne ikke svare lynstarteren Raul Epice den 16/7. Frem i dødens efter en omgangs kørsel, og pressede sig til spids med en omgang til mål. Sejrede overlegent foran Strong Shadow og Streetwice. Var hurtig fra start den 28/9 over den velvoksne distance på 3000 meter. Placeret i tredje par indvendigt de første 2000 meter på 50-60 meters afstand af førerende Timberlake. Ud i andet spor med ca. 1000 meter til mål, og helt frem til den førende i opløbssvinget, men måtte nøjes med tredjepladsen bag Timberlake og en godt afsluttende Gleo Gammelsbæk. I en fejlfri udgave har Galya Fortuna kapacitet til at løbe med helt frem i dette felt.

7 Global Tinghøj har næppe fordel af den lange distance og startpladsen i anden række. Global Tinghøj blev sat af i tredje spor første sving rundt den 3/9, hvorefter han havnede i dødens på Reduc. Efter en hård duel med Reduc gled Global Tinghøj til spids efter ca. 800 meters kørsel. Selvom skridtene blev kortere i opløbet, vandt Global Tinghøj sikkert med 1½ længde foran Reduc og Sabber Klinteby. Kunne ikke være med i spidskampen fra spor et den 28/9, og havnede i tredje par indvendigt. Fik aldrig angrebsplads, og så ikke tom ud i mål. Får et rygløb fra anden række, og lykkes det Tom Olsen at dæmpe temperamentet på Global Tinghøj, indeholder hesten en giftig slutspeed.V4-3 / 3. LØB

Det ligner at Watergate fører an i jævnt hårdt tempo, og måske kan spidse løbet hjem. Jeg har valgt at gardere med Timperlake, der senest imponerede med at vinde på en toptid over 3000 meter samt Alfred Silk og Billgate der begge ynder distancen.

A-chancer: 2-10-7-11 B-chancer: 3-5 C-chancer: 9-8-4-6-1

2 Watergate er hurtig fra start og trives i spids. Den 3/9 direkte til spids fra spor tre. Fik efter en omgangs kørsel Timberlake frem i dødens, og Susanne Munk sørgede for at holde tempoet oppe. Watergate forsvarede sig tappert og vandt med en ½ længde foran Timberlake og Baunely’s Diamant der kom fint tilbage efter fejl. Watergate var ude i en hård åbning mod udvendige Smokie Day den 5/10, hvor det lige akkurat lykkes at afvise Smokie Day der søgte til vinderhullet. Waterate travede i et jævnt hårdt tempo, og vandt sikkert før inderbanekørte Bruce Shadow og Coco Collection. Her ligner det på ny en spidsduel med Smokie Day, og Watergate er på ny begunstiget af inderbanespor. Dagens distance er næppe en fordel, men får Ole Bager held til at dæmpe tempoet undervejs kan det igen blive til start til mål sejr.

10 Timberlake ynder dagens distance, og tåler at gøre det grove arbejde. Den 17/9 til angreb i tredje spor efter få hundrede meters kørsel, hvor ekvipagen kunne overtage spidsen fra Disney efter en omgangs kørsel. Løb sit eget løb 2-3 længder fri af feltet og vandt en overlegen sejr før Disney og Daydream. Direkte til spids den 28/9, hvor ekvipagen en overgang var ca. 60 meter fri af et jagende felt. Vandt sikkert stayerløbet, selvom Cleo Gammelsbæk og Galya Fortuna nåede op og fik kontakt i opløbet. Virker til at have stabiliseret sig, og formen er på top. Det vil ikke være en overraskelse, såfremt ekvipagen tager den tredje sejr på stribe.

7 Alfred Silk har fordel af dagens distance, og kommer fra spor syv, til at sidde fremme i feltet. Alfred Silk var overraskende hurtig fra start fra spor et den 23/7, hvor det lykkes at holde spids. Kontrollerede løbet, og vandt efter en god duel over den sidste omgang med Billgate, der tog andenpladsen. Trak feltet de første 1000 meter i jagten på Timberlake den 28/9. Blev afløst af Baunely’s Diamant efter 1000 meter og placeret som tredje indvendigt langt efter førende Timberlake. Gik en god sidste omgang, og var fjerde efter Timberlake, Cleo Gammelsbæk og Galya Fortuna. Alfred Silk vil være gavnet af jævnt hårdt tempo, og er en af flere med vinderchance.

11 Billgate blev placeret i femte par udvendigt fra spor ti den 17/9. Til angreb i tredje spor med 8oo meter til mål, og nåede lige akkurat ikke at fange førende Coco Collection, men var godkendt anden før Alfredo. Sad i fjerde par udvendigt til der manglede ca. 800 meter den 28/9, hvor det blev til tredjespors angreb. Kom ned i dødens på førende Sladdie ned ad sidste langside, og lignede en vinder da det blev til en ødelæggende galop ved opløbssvingets udgang. Løbet blev vundet af Comet Elkær foran Sladdie. Billgate kommer fra tredje række til at sidde i en tilbagetrukket position, men han har ved flere lejligheder vist, at han løber forbi mange de sidste 800 meter.

3 Smokie Day udfordrede Watergate i en hård spidsduel den 5/10, hvor det var lige ved at lykkedes at tage en længde på den indvendige Watergate, inden John Gommans søgte til vinderhullet. Fik hullet i opløbssvinget, hvor ekvipagen så sejrsaktuel ud, da det blev til en ødelæggende galop p.g.a. hesten trådte sig og derved mistede en forsko. Det var min. andenpladsen der forduftede ved galoppen. Lykkes det at komme til spids eller ned i vinderhullet, er Smokie Day en sjov luring. Dagens distance er næppe en fordel for Smokie Day.V4-4 / 4.LØB

V4 afsluttes med et åbent ungdomsløb, hvor Baltic Baunely er godt inde i løbet. Velkørende Christian Nissen har tidligere sejret med Baltic Baunely, der givetvis er gået frem med løbet for en uge siden. Strong Shadow sejrede senest i ungdomsløb, og en gentagelse er sandsynligt. Endeligt krydses Verdi der er det oplagte spidsbud.

A-chancer: 4-9-2 B-chancer: 7-5-6-3-1 C-chancer: 8-11-10

4 Baltic Baunely vendte i sidste uge tilbage efter 1½ måneds løbspause, og er givet gået frem med løbet i kroppen. Baltic Baunely sad den 7/8 i fjerde par indvendigt, og fik først hullet ved indgangen til opløbet. Afsluttede fint til tredjepladsen på afstand af vindende Try My Chief og Billgate. Sad i femte par udvendigt den 5/10, og på trods af en god opløbsspurt, blev det til en placering uden for præmierækken. Løbet blev vundet af Cerosso foran Corner Tiki. Christian Nissen har tidligere kørt Baltic Baunely med succes, og her ligner det at ekvipagen tidligt kører frem og sætter sit præg på løbet.

9 Strong Shadow kom til spids efter en omgangs kørsel trods fyrre meters tillæg den 3/9. Tog hurtigt nogle længder på de øvrige, og vandt en let sejr foran Cilisa og Agnes Gold. Blev placeret i femte par indvendigt og skiftet til fjerde par udvendigt med 1200 meter til mål den 17/9. I tredjespors angreb med 700 meter til mål, og stred hele vejen til andenpladsen bag Igor Times men foran Waterjet. Strong Shadow er helt sikkert med i sejrsstriden i dette opgør, hvor velkørende Mads Petersen hurtigt bringer Strong Shadow frem i en position i andet eller tredje par udvendig, og så har ekvipagen en giftig afslutning.

2 Verdi var hurtig fra start fra spor tre og direkte til spids den 10/9. Førte hele løbet og formåede med nød og næppe at afvise rygkørte Bruce Shadow i opløbskampen. Tager spids og fører længe.

7 Nick Sisu startede i formløb fra 60 meters tillæg den 28/9. Hurtigt fremme i femte par indvendigt, og ud i andet spor med ca. 700 meter til mål. Nåede tredjepladsen på en god afslutning bag spidshestene Wenson og Oliver Elmegård. Var ude i en hård åbning og havnede i dødens på Waterjet de første 1000 meter den 5/10. Sad resten af vejen i andet par udvendigt, og i opløbet blev der aldrig plads til angreb. Måtte nøjes med sidste præmie efter en godkendt indsats. Meget stabil og kan med den rigtige løbsafvikling løbe helt frem i dette felt.

5 Daniella banedebuterer og kommer med en frisk sejr fra Skive. Blev taget roligt fra start og havnede i fjerde par indvendigt. Skiftet til tredje par udvendigt efter 800 meters kørsel, og i angreb i tredje spor på sidste langside. Fik grebet i opløbet og afviste Gentleman til andenpladsen, efter en stærk præstation. Er meldt hårdt ind i løbet, og skal ses an i opvarmningen.