V4-analyse til Billund torsdag d. 31. oktober

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 9.904 kr. Vundet 10.563 kr. TBP 106,7%. Hitrate: 8/32.

Printvenlig versionV4-forslag (reservehest i parentes)

V4-1: 3-1-6 (7)

V4-2: 3-2-6 (8)

V4-3: 1 (2)

V4-4: 3-8-2-10-1-5-6-7-4-9 (3)

Pris: 180 kroner


V4-1 / 1. løb

Det ligner umiddelbart et tohestes opgør mellem 1 og 3, hvor 3’eren er mest starthurtig og ligner spidshesten. Men den er ikke helt sikker på benene endnu. Fra tillæg står der en hest, der altså startede i DM for Hopper for et halvt år siden. Måske kører de to favoritter på hinanden, og der er god værdi i, hvis 6’eren skulle slå de to favoritter, så den betaler jeg for.

A-chancer: 3-1-6 B-chancer: 7-2-5-4 chancer:

3 Dirocco har en god statistik i Billund, hvor den har vundet de to sidste gange, den har startet der. For fire starter siden tog den spids fra spor 3 i snorene som her, og den førte fra start til mål før den i ryg siddende Django Cæsar og Do It Mingus, der havde 20m tillæg. Efter to galopper var den senest igen hurtigt ude – denne gang fra spor 1 i Billund. Løb det meste af løbet alene foran feltet og vandt let på en lav 16-tid før de to tillægsheste Shaggy Millpond og Hocus Pokus. Er favorit til at tage spidsen her, hvis den undgår galop, og så er det hesten af slå.

1 Bobbi Khan har virkelig forbedret sig, hvor den har fem top-3 placeringer i programmet – heraf tre sejre. Forrige gang kunne den ikke klare Cassius Crown, der vandt fra dødens, hvor Bobbi Khan sluttede godt af fra 3u. Senest vinderhullet bag Dreamcatcher K J i Skive. Spurtede til sejr på open stretch før en godt afsluttende Lisa Marie E P, der havde 20m tillæg. Er normal hurtig ude fra start, så det ligner ikke, at den kan svare 3’eren her i spidskampen. Skal derfor enten tage plads bag denne, eller forsøge at udfordre og gøre grovjobbet udvendigt fra. Og det sidste ligner ikke René Kjær, så det bliver nok et løb på chancen – i hvert fald i første del af løbet. Men skulle Dirocco misse starten, kører Kjær sikkert gerne spidsen. Klart andetvalg i løbet.

6 Babe From Above står med fire nuller i de sidste fire starter. Det er noget misvisende for årets hest 2018 i Billund og for en hest, der startede i DM for Hopper i Odense for et halvt år siden. Blev offer for en ”gal bornholmer” i derbyweekenden. Forrige gang sad den fint til i andet spor, hvor den midtvejs blev generet groft og var tæt på styrt, så det er bare at glemme den start. Senest tog den spids for at slippe til en hårdt pressende Harley Boko. Så herefter aldrig dagens lys fra vinderhullet og gik i mål med kræfter sparet som sjette i et tæt opløb, hvor Cmynewlollipop kom sejlende og chocksejrede til 70 gange pengene. Hoppen vandt syv sejre sidst år – heraf de fire sidste i Billund, hvor den går godt hver gang. Får den et godt rygløb her fra tillæg, og de to favoritter i front eventuelt tager en dyst om det undervejs, så kan Bjarke Christensen måske slå til i opløbet. Den betaler jeg for, idet der sikkert er god værdi i den som vinder, da mange regner det for et opgør mellem 1 og 3.

Af resten er 7 Amarone Dry og 2 Budweiser Flamingo de næste, men de virker ikke ´vinderaktuelle her.


V4-2 /2. løb

En spændende ny hest fra Morten Juul bliver sikkert klar favorit her. Har været forsøgt i en tysk derbyprøve. Jeg vælger dog at gardere med to heste, der viste fin form senest de mødte hinanden i Billund. De tre heste rækker, men dem der spiller gangekuponer, kan selvfølgelig prøve med 3’eren ugarderet.

A-chancer: 3-2-6 B-chancer: 8-1-5-4 C-chancer 7

3 Joker Newport er en ny Stald Rita-hest hos Morten Juul. For Dion Tesselaaar har den gjort tre starter i Holland, hvor den sejrede på Wolvega i sommers efter at have overtaget føringen efter 500m. Klarede sig i mål på en 16-tid foran en hastigt afsluttende African Bi, og gangen efter var den igen tredje på en 16-tid i Gelschenkirschen. Blev forsøgt i en derbyprøve i Berlin, hvor den var agterlanterne undervejs og galopperede ud af opløbssvinget, hvor de vandt på en lav 13-tid. Morten Juul har haft den i en 5-6 uger, og han ville gerne ventet yderligere et par uger med at starte. Han er usikker på, om den mangler en udblæsning, da han ikke har været på banen med den. Det lyder ikke på ham, som om den bare går ud og vinder helt overlegent, men er et naturligt vindertip ud fra dens tider og med et godt startspor.

2 Dokajo Vindbjerg har gjort det godt med trioplaceringer i de sidste tre starter. Var forrige gang tredje til Escape G K fra bagspor, og senest var den klart forbedret. Sad 2u, men lod Knud Mønster køre først fra 3u med Exciting Lady. Dokajo Vindbjerg afsluttede rigtig stærkt og kom tæt på Exciting Lady på målstregen. Den er hurtigst fra start af de to, så denne gang lyder på Svend Åge Vindbjerg til, at han vil være mere offensiv end sidst. Det ligner en hest, de snart kan vinde løb, og hvis favoritten skulle kikse her, så er Dokajo Vindbjerg klar til at slå til.

6 Exciting Lady vandt en fin sejr forrige gang i netop Billund. Efter en rolig start sad den 3u, da Knud Mønster indledte angrebet på bagerste langside. Fik tredje spor rundt sidst sving og overtog kommandoen først i opløbet. Forsvarede sig hele vejen ind i mål, som om Dokajo Vindbjerg kom tæt på til slut. Var senest meldt hårdt op mod Elegant C N, hvor den sad i bagfeltet, da det så ud til, at den pludselig snublede på sidste langside bedst som den skulle til at af sted. Sluttede godt af efter fejlen og nåede op til feltet i opløbet og viste alt vel med formen. Fejlfri rækker den langt her og skal krydses på de boner, der ikke står blank på 3’eren.

8 Dwight Shadow har været kraftigt forbedret ved to starter i Aarhus. Senest holdt den flot ved bag Ella Lynghøj efter udvendigt løb, og gangen inden sluttede den fint af på afstand af Etienne Cross. Vil sikkert få en rejse nede i feltet her fra spor 8, men går den fejlfrit igen, kan den være trioaktuel.

1 Diego Di Karsk ved iflg. træneren stadig ikke, hvad det hele går ud på. Har dog gået fejlfri to af de sidste tre starter, så det er et stort fremskridt. Var senest tredje efter udvendigt løb, hvor 6 og 2 gik forbi den i opløbet. Fra spor 1 havner den nok lidt nede i feltet. Skulle den gå fejlfrit, kan den også være trioaktuel.


V4-3 / 3. løb

Et løb, hvor 1’eren bliver stor favorit. Trods galop senest i Aarhus, hvor mange andre talenter også har galopperet i deres første start på banen, så har den vist så stor kapacitet i dens to første starter, at den er klar til at vende tilbage på vinderpladsen igen. For dem, der garderer, er 2 og 4 de næste. Jeg garderer ikke. Erik er dagens blankbud.

A-chancer: 1 B-chancer: 2-4-7-6-3 C-chancer: 5

1 Erik startede karrieren med brask og bram. Debuterede med at vide på 16,0 i Odense efter føring hele vejen 20m før andenhesten Son Of Siszzling og 50m før tredjehesten. Gangen efter alene i volten på Charlottenlund, hvor den førte uantastet hele vejen og vandt let før Dee Jay Dream. Var kæmpe favorit i Aarhus, hvor den havde taget spidsen, men under lidt pres fejlede den i første sving og var siden ikke til at sætte igen. Kusken forklarede, at det gik en smule for stærkt ind i svinget, deraf galoppen. Fra spor 1 ligner det spidsen her, og i voltestart går det ikke så stærkt fra start som sidst i auto. Det ligner spids og slut for René Kjær, og jeg ser den ikke tabe det her løb. Dagens blanke.

2 Indi Di Quattro startede karrieren med to fine sejre. Men det er et år siden. Kom senest tilbage efter lang skadespause, og det gik for stærkt ind i første sving med galop til følge. Kom igen og blev sendt frem i feltet, hvor den så klappede sammen til slut. Det viste sig bagefter, at den havde infektion i kroppen. Meldes nu klar igen af træneren, der ikke tror, at det går at besejre 1’eren.

4 Echo Renka tog en start til mål sejr på en 15-tid forrige gang på en fin måde. Senest i amatørløb overtog den spidsen tidligt. Med 600m igen blev den passeret af Silas Østervang og fik problemer med travet kort efter midt i opløbssvinget, hvor flere heste gik forbi. Den fandt rytmen igen i opløbet og kom pænt tilbage til fjerdepladsen. Kan være hurtig fra start og er måske den hest, der vil prøve at udfordre favoritten fra start. Men mon dog den kan tage en længde på Erik, hvis den kommer normalt fra start – det tror jeg ikke. Fejlfri et godt triobud her.

7 Crepe Suzette tog pludselig to sejre for 4-5 starter siden efter at have kørt sejrsløs i knap 50 starter. Senest kørte kusken den bort, så den start skal bare glemmes, siger han. Formen meldes OK, så den kan være trioaktuel trods 20m tillæg her.


V4-4 / 4. løb

Et temmelig åbent amatørløb, hvor jeg har valgt fire A-heste, som jeg synes skiller sig lidt ud. På de mindre boner og eventuelle gangekuponer, kan det række med de fire. Men i håbet om at fange en overraskelse, så lukker jeg afdelingen, selv om de sidste 3-4 krydser kan virke lidt langsøgte.

A-chancer: 3-8-2-10 B-chancer: 1-5-6-7-4-9 C-chancer:

3 Danger Dynamite har gået pænt et stykke tid og har taget tre tredjepladser i de sidste fire starter. Senest fik den en kort galop på i opløbssvinget, hvor den mistede 3-4 længder til Holland, som den sad i ryg på. Var kun en længde efter denne og vinderen Eivo Torkdahl i mål og viste en fin afslutning. Var kraftigt forbedret, og her kan den måske tage karrierens første sejr i et åbent amatørløb.

8 Gentleman har gået mange gode amatørløb for Dennis Kristiansen. Senest havde som her 60m i et lignende løb i Skive mod flere af dagens modstandere. Her sluttede den godt af i sporene, men kunne ikke fange Daniella, der havde startet 40m foran. Samme konditioner her, hvor den vil løbe forbi mange ned igennem det lange opløb – måske dem alle.

2 Damse P D gik et par jævne løb med to andenpladser til følge efter længere pause. Den ene af gangene sluttede den lige bag Gentleman efter samme konditioner som her. Senest sad den langt ned undervejs, hvor der intet tempo var på løbet. Og da den angreb i sporene i opløbssvinget, brød den ud i banen, som den før har gjort det. Kusken melder om defensivt oplæg her, men finder den takterne fra de to tredjepladser på 17-tider frem, så er den med fremme her.

10 Charming Kiss skulle have startet i et klasseløb, der ikke blev til noget. Den er bedst, når den sidder med fremme, så 60m tillæg er normalt ikke dens kop te. Er ikke specielt godt inde i løbet, men den har dog så høj klasse, at den må kunne komme lidt deropad her. Skal med på alle seriøse kuponer.

1 Cannavaro har træneren lidt svært ved at få i gang igen efter lang pause. Det er blevet til tre fjerdepladser, uden at hesten har gjort det store væsen af sig. Senest var den ramt af sygdom, men det skulle den være ovre nu. Er lidt tyndt trænet, men har afsluttet en kilometer efter 17,5 i seneste arbejde. Er alene i volten, så den har mulighed for at føre længe her. Træneren advarer dog mod galoprisiko i de flade sving, men den har kapacitet til at være blandt de tre, lyder det.

5 Desert Fox har ikke gjort mange glade på det seneste. I derbyweekenden var den tredje i et lille felt bag Ericano, hvor den bare hang med fra 2u. De to seneste gange har den bare galopperet umotiveret på første langside. Løb en 16-tid i Billund for fem starter siden, så hvis Bøje Laursen kan køre den fejlfrit, og den kan finde lidt at takterne fra tidligere på året, kan den være en sjov fidus her.