V4-analyse til Billund søndag d. 1. marts

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 11.322 kr. Vundet 4.119 kr. TBP 36,4%. Hitrate 10/39.Printvenlig versionV4-forslag

V4-1: 7-2-5 (8)

V4-2: 5-3-9-6-2 (8)

V4-3: 5-3 (1)

V4-4: 6-4-7-1-2 (9)

Pris: 300 kr. (150 rækker)

Spil ekspertspil med Derby25

Spil ekspertspil med Dantoto (vælg spil med Fast Track logo)LD-forslag

LD-1: 5-3-1-2-7-6 (4)

LD-2: 6-4-7-1-2 (9)

Pris: 150 kr. (5 kr. pr. kombination)V4-1 / 1. løb

På papiret ligner V4-prologen et tohestes opgør mellem Joker Newport og Evita Skovsende.

Chancevurdering

A-chancer: 7-2-5 B-chancer: 8-4-9 C-chancer: 3-10-6-1

7 Joker Newport sætter jeg først i seedningen. Man skal ikke lægge noget som helst i den dårlige vindertid senest, for René Kjær fik lov til at køre absolut ingenting det første stykke vej, og så trykke han på speederen på bageste langside. Det efterlod konkurrenterne chanceløse for at tage noget ind. Kan åbne ganske hurtigt, og Morten Juuls heste er jo i topform. Offensiv styring af René Kjær, så tror jeg faktisk ikke nogen af disse konkurrenter er interesserede i at svare spidsen op. Et rygløb på Joker Newport vil der til gengæld være kamp om!

2 Evita Skovsende har gjort to starter i Danmark, og der har ikke været mange fingre at sætte på Ens Snapshot-datterens præstationer. 1. februar på Lunden kørte Jeppe Juel til spids efter 600m, og kilometeren gik efter 1.19,5. Tempoet blev sat betydeligt op de sidste 500m, og sejren blev til slut ganske sikker. Det handlede kun om at holde hesten i ryg lukket inde så længe, at den kun kunne nå andenpladsen via ”gentleman-reglen”. Senest i Aarhus 14/2 blev Evita Skovsende taget roligt fra start ude fra 7’eren, og havnede i tredje par udvendigt. Afsluttede bedst af alle langt ude i banen til slut, men kunne ikke fange Chilli Volo, som havde ført hele løbet for Nicklas Korfitsen.

5 Diamond P er ganske hurtig fra start, og Birger Jørgensen har før kørt offensivt med denne hest. Ved starten i Skive 17/1 med Jeppe Juel blev Diamond P også forsøgt mod spidsen, men Morten Juul ville ikke slippe med Dark Gogo. Det ville han dog godt med en omgang igen, da det var favoritten Rexine, der spurgte om spidsen. Så sad Diamond P i tredje par indvendigt, og Jeppe Juel kom udenom Dark Gogo på bageste langside. Der opstod simpelthen et hul, da dem i andet spor ikke rigtig kunne følge med i speedrykket. Diamond P kom frem i ryg på Rexine, men kunne ikke følge med dén eller Elegant C N i opløbet. Gjorde dog en god indsats endda, og måtte jo bruge to små speeder undervejs, først fra start og siden på bageste langside. Senest havnede Diamond P i ryg på Chilli Volo (samme løb som Evita Skovsende var anden i), blev skiftet ud i andet spor med 800m til mål, men galopperede så pludselig, netop som den skulle til at gå i flæsket på den førende. Er klart bedre end resultaterne, se op!

B-hestene består af tre heste. 8 Blueberry Macoy kom senest tilbage efter fem ugers løbspause, og trængte nok til løbet i kroppen. Den kæmpestore hest tabte mange meter på bageste langside, men kom alligevel pænt tilbage i opløbet, hvor den blev generet til galop af en galopperende Esajas, som brød lidt ud og ind i banen. Esajas kusk fik også udelukkelse for at tage sin hest for brat op, og Blueberry Macoy var uforskyldt i galoppen. Var kommet hjem på en 1.18-tid.

4 Ilyushin kan meget bedre end resultaterne i programmet. Senest sad den i tredje par indvendigt i løbet, som Rossi Garline vandt. Forsøgte sig i angreb ind på lige bane, men tabte pusten lidt de sidste 50m.

9 Boko Smed kom tilbage efter 11 måneders løbspause senest. Smed 50m til feltet allerede før start, men kom alligevel frem i fjerde par indvendigt. Smed geværet med 400m hjem, men det meste blev jo også forkert, og løbet har sikkert gavnet Boko Smed, som er en sjov fidus i min bog.V4-2 / 2. løb

Et rigtig godt Liga 3-løb fortsætter V4-spillet, og selv om der kun er otte heste med, så er det alligevel halvsvært at bene ud. Flemming Jensen har tre heste med, men kører han selv den bedste eller den sværeste?

Chancevurdering

A-chancer: 5-3-9 B-chancer: 6-2-8-4-1-7 C-chancer: Ingen

5 Billie Jean er i topform. Så kort kan det egentlig siges. Sad meget langt nede i feltet ved starten i Aalborg 8/2, men speedede bedst af alle i opløbet. Sad stadig sidst med 250m til mål, og var ikke med i kameraets vinkel før 30m fra mål. Foran havde Don Cash og Bosse Game dog fået for lang snor. Sejren til Billie Jean i Odense 21/2 kom derfor ikke ret meget bag på nogen. Bent Svendsen tog en safety start, men kørte resolut fremad på første langside, og kunne overtage spidsen fra Nightingale Jaycee uden sværdslag. 500m i 1.13-tempo, hvorefter Svendsen kunne få lov til at tage tempoet ud af løbet. 1.18,5/1000m hvilket fik Flemming Jensen til at angribe med Daisy Cash. Med 500m til mål lignede det endda, at Daisy Cash havde overtaget på Billie Jean, men Quite Easy U S-hoppen slog kontra, og vandt til slut med en længde til Daisy Cash i en 1.13-afslutning de sidste 500m. I dette løb er der flere heste, der er hurtigere fra start end Billie Jean, så den stærke hoppe får ikke noget foræret.

3 Charlie Game kandiderede længe til at blive årets sejrshest i Danmark, en titel som på årets sidste dag endte hos C You Again. Charlie Game havde dog en kanonsæson med 200.000 kr. indtjent og en sejr i DM for 5-årige heste, hvor den indfangede Champions Peak i opløbet, som ellers havde fået et stort forspring. Søren Jørgensens hest har fået lidt løbspause siden starten 8/12 i Aarhus, men hvis den træner sammen med samme ejers/træners Bosse Game, så er der i hvert fald ingen fare med formen. Bosse Game har været anden til Don Cash og har besejret Cody S i dens seneste to starter.

9 Beautiful Kiss er en af tre Flemming Jensen-heste i løbet. Køres af Birger Jørgensen, og det er jo spørgsmålet, om Flemming Jensen har valgt den bedste hest i løbet. Eller om der er andre grunde til at han kører 6 Babymoney. Seneste start for Beautiful Kiss var på Halmstad 10/2 med Jörgen Sjunnesson i sulkyen. Sad i fjerde par udvendigt undervejs, og gik med i angreb med 600m til mål. Hesten foran gik ikke fremad, og så måtte Sjunnesson afsted i fjerde spor i eget angreb. Fløj rundt om de øvrige, og vandt meget let. Her kunne det også ligne tredje eller fjerde par udvendigt og en stor chance, især hvis de andre kører lidt om det, så der bliver overpace.

6 Babymoney er Flemming Jensens valg i løbet. Har haft et par måneders løbspause, hvilket måske var tiltrængt, for resultaterne i Jensens varetægt har været 0-3-0-0-0 og så en sletning pga. feber. Stor kapacitet har denne hest, men den skal dog til at vise det. Jeg tænker dog, at Babymoney får lidt længere snor hos Jensen end så mange andre heste, idet ejerkredsen jo også har Danmarks bedste hest, Slide So Easy, i træning hos Flemming Jensen. Godt inde i løbet, og man tør nærmest ikke spille en V4 uden at have Babymoney på bonen, gør man?

2 Belladore kom tilbage til løbene efter laaaang pause 8/2. Fik syvende par udvendigt, og kom fremad med 1300m til mål. Blev dog svaret ud af Bosse Game, og Belladore så aldrig andet spor mere i dét løb. Et hårdt comeback altså, hvor det blev for hårdt og forkert. Midt på opløbet lignede det, at Belladore kunne blive tredje, men så kom der en byge af heste udvendigt, som løb forbi. Så selv om der står et nul i protokollen, så gemmer der sig en lidt anden virkelighed. Se op! Kæmpeluring kan gemme sig her.

8 Henbianca Boko trak nitten i sporlodtrækningen, og det er vel utopi at tro, at Jan Dahlgaard fyrer hesten af ude fra ”yderen”? Indvendigt er der flere starthurtige heste, og jeg tror Dahlgaard tager en rolig start, og sætter sig ned som sidst udvendigt. Senest i Odense 21/2 ramte Henbianca Boko andet par udvendigt trods bagspor, og Dahlgaard blev siddende, da Daisy Cash angreb på bageste langside. Gik dog selv i angreb et par hundrede meter senere, og Virgill Boko-datteren tog meter ind på Billie Jean og Daisy Cash ned gennem opløbet. Topform, men kålspor.

4 VIP Hall er katapulthurtig fra start, og er min spidsfavorit. Vinder ikke mange løb, men jeg synes heller ikke den har været særlig heldig med løbsafviklingerne sådan generelt. Seneste start var en Liga-finale på Lunden, hvor VIP Hall gjorde en fin figur som fjerde til bl.a. Harley Boko og Cutty Sark. Tager spids her og slipper til en af favoritterne. Bemærk første start for sin nye ejer Jan Tranholm. Kender dog sikkert hesten fra den daglige træning hos sin bedre halvdel Gitte Madsen.

1 Tiger Hill Diamant kommer tilbage efter et par måneders pause. Kan også åbne hastigt, men skal næppe brændes af første gang ude. Det er en af de heste, som skal med rundt på diverse storløbsdage for at starte i rammeprogrammet/ligaløbene. Sandsynligvis sidste turné i Liga 3 dog.

7 Viggen Langborg viste klar fremgang senest i Aarhus i et løb, som Leading Tile førte fra start til mål. Sad i fjerde par indvendigt. Blev trukket på tværs af banen med 250m til mål, men kunne ikke tage det fornødne ind på Leading Tile, Highyield Draviet og Dream Of Success. Dog klar formfremgang, og det siger bare alt om dette løbs kvalitet, at jeg seeder Viggen Langborg sidst.V4-3 / 3. løb

Liga 2-løbet har deltagelse af rigtig gode heste, og man fornemmer tydeligt, at ”kanonerne” begynder at blive fundet frem rundt omkring.

Chancevurdering

A-chancer: 5-3 B-chancer: 1-2-7-6 C-chancer: 4-9-8

5 Andre Ward er en af dem, jeg vil betegne som en ”kanon”. Eller i hvert fald en kommende. Men den har ikke startet siden 28/9, så det er selvfølgelig lidt en chance at seede den først. Flemming Jensen plejer dog at have styr på formen på hestene, når de kommer til start, men det er klart, at et løb som dette ikke er det vigtigste i sæsonen. Andre Ward skal naturligvis på alle V4- og LD-kuponer, men noget sikkert vinderbud er det ikke.

3 Something Fishy kommer nemlig i topform, og den vandt legende let senest i Skive efter devisen spids-og-slut. Fik sig et tryk efter 600m af Twigs Briard, men fredede sig, og kunne nøjes med at løbe 1.16,6 den første kilometer, og de næste 500m gik heller ikke i noget særligt tempo. Men med 500m til mål blev der for alvor lukket op for sluserne for ”Fister”, som Something Fishy kaldes, og den sponsede bare fra konkurrenterne ned gennem lige bane. Kan René Kjær bombe til spids igen hér, så er meget vundet. Glem 5. pladsen på Lunden 1. februar. Det var et taktisk afviklet løb, hvor Something Fishy blev ”taktiktorsk”, mens Usain Cup styrede alt fremme i spids.

1 Vivaldi er nu endelig udstyret med et ordentligt startspor. Var med i samme løb som Something Fishy senest. Sad langt tilbage, og kom med i angreb i ryg på Global Strategy. Lignede noget stort en overgang, men det ebbede lidt ud, men der var en hel klump heste, som kom over mål stort set samtidig. Særdeles spændende fra et godt startspor, se op!

2 Victor Rush var med i selvsamme løb som Vivaldi og Something Fishy. Ramte ryggen på Something Fishy ind igennem første sving, og fik det skønneste løb i verden. Burde måske have nappet anden- eller tredjepladsen i løbet for at få helt godkendt, men det var som beskrevet uhyre tæt ind over stregen. Rigtig hurtig fra start, og sidder den med på hug i et løb, som er blevet afviklet i for hastigt udgangstempo, så er den ”livsfarlig”.

7 Trophy Spring var minsandten OGSÅ med i samme løb senest. Var en af de første i angreb, og det var svært at se, om Morten Juuls hest var tredje eller fjerde i mål. Den var fjerde, for 6 Frances Yoda afsluttede sylhvast ude i banen, og nakkede Trophy Spring på selve målstregen. Begge heste er i kanonform, og kan godt vinde løbet med lidt held. De sidste tre er svære at se med vinderchance, det skal dog bemærkes at 4 Cash Flow spilles hårdt hver gang. Galopperede senest på Jägersro 11/2 i en lidt tight situation på vej ind i første sving.V4-4 / 4. løb

Svær afslutning på V4 og LD, hvor fire heste har reel vinderchance i mine papirer.

Chancevurdering

A-chancer: 6-4-7-1 B-chancer: 2-9-10 C-chancer: 8-5-3

6 Dixidore har haft god form længe, og sad i fjerde par indvendigt undervejs. Flemming Jensen kørte på bageste langside og tabte en halv længde med vilje for at komme ud i andet spor, og det lykkedes også med 500m til mål. Men måtte bakke Dixidore ud i både tredje og fjerde spor for at kunne køre frit fremad. Afsluttede rigtig stærkt helt ude ved galoprails, men kunne ikke indfange Enjoy Banker og Cinxia. Men viste alt vel med formen, og vil elske Billunds lange opløb!

4 Eldorado var ikke specielt samarbejdsvillig ved starten 20/1 i Aalborg, men siden da er det blevet til to flotte sejre. Er hurtig fra start, og Morten Juul satser sikkert på spidsen her. Begge sejrene 31/1 Aalborg og 14/2 Aarhus blev taget efter føring fra start til mål. Først kort foran Eik Hindø med Kaj Jensen og derefter mere sikkert foran Epicwildfire M T, Cinxia og Elegant C N. Perfekt startspor og godt inde på pengene i dét, der ligner Eldorados sidste svingom i Liga 5.

7 Badlands gik et kanonløb senest, selv om der ”kun” står et 2-tal i protokollen. Fik pres i to omgange (Bentley Bratajka og Dixen Cloc), og kunne så ikke stå imod Cilas Smed, som havde fået jordens skønneste løb, til slut. Jeppe Juel kunne godt se, hvilken vej det skulle gå midt på opløbet, og det var fair slutkørsel, at han ikke jagede på Badlands. For med det ublide løb undervejs, så var andenpladsen max uddeling. Svært startspor, men Raja Mirchi-sønnen er i god form.

1 Endless Love er den sidste store vinderchance i løbet. Var slettet fra en tiltænkt start 20/1, hvor den var favorit i løbet og på forsiden af Fast Track-programmet. Er lidt hårdt inde på pengene, men ”Eddie” kan jo ikke læse programmet, så mon ikke det går alligevel. Ved sejren Juleaftensdag besejrede Endless Love så fin en hest som Danny E P, og så har den også chance mod disse heste, hvis de problemer, der kostede sletningen 20/1, ikke har kostet for meget. Plejer at kunne åbne ganske ok bag bilen.

2 Zoom Wise L gik rigtig godt senest. Jeppe Juel fik hesten afsted fra et vanskeligt startspor fem i volten, og det var Zoom Wise L, som gik først afsted i andet spor med godt en omgang til mål. Havde favoritten Unstoppable med sig i ryg, og Eddie Cook tonsede afsted fremme i spids efter en af de bedste ”prikninger” af en start i voltestart jeg nogensinde har set. Pang, sagde det! Zoom Wise L galopperede midt i sidste sving på tredjepladsen bag de to nævnte, men det var nok heller ikke blevet til mere, for de to løb virkelig stærkt i opløbet, og der måtte målfoto til at skille dem ad. Men Zoom Wise L mistede en tredjeplads på en tid omkring 1.16,1/1600m.

9 Dollar Esterel overtog spidsen 8/2 fra Eddie Cook på første langside. Galopperede med 150m til mål, og det virkede ikke til, at Dollar Esterel var tom. I hvert fald tolker jeg af Anders Pedersens kropssprog, at der var mere benzin på tanken. Enjoy Banker vandt i 1.16,4a/2140m, så det var cirka samme tidsnotering, som Dollar Esterel var kommet hjem i.

10 Cilas Smed blev som nævnt udsat for en drømmestyring senest, hvor kusken Kenneth Andersen bare kunne sidde og nyde, at Badlands blev udsat for tryk i flere omgange. Speedede let forbi i opløbet, men er havnet i skammekrogen i dette løb, og det nedsætter selvfølgelig chancerne. Formen er, hvor den skal være.