V4-analyse til Aalborg mandag d. 23. september

Udarbejdet af Steffen Møllergård.

Statistik: Spillet 6.294kr. Vundet 6.326kr. TBP 101,51%. Hitrate 10/29Printvenlig versionV4-forslag

V4-1: 3-7-5 (6)
V4-2: 1-2-7-9-8 (6)
V4-3: 10-9-8-3-7-2 (1)
V4-4: 2 Caviar (1)

Pris 180 Kroner. (90 kombinationer)V4-1 / 1 løb

Første afdeling af V4 bør blive et opgør imellem mine tre A-seedede heste. En Dreamcatcher K J i spids bliver svær at slå, og kan være en mulig V4 blank.

A-chancer: 3-7-5 B-chancer: 6-9-4-1-8 C-chancer: 2-10

3 Dreamcatcher K J. Er lynhurtig fra start, og er i dette her løb en meget sandsynlig spidshest. I sin forrige start i Billund var den anden til Es Trenc. Tog spidsen som forventet, og førte løbet til kort før målstregen. Men kunne ikke svare Es Trenc, som fik hullet på det helt rigtige tidspunkt midt på opløbet. Men gik et klart godkendt løb. Kunne derefter vinde sin sidste start i Ålborg trods 20 meters tillæg. Sad undervejs i fjerde par indvendigt, og på sidste langside fik Bent Svendsen smart lukket favoritten Fivie Barrosso inde, og rundt sidste sving forsvandt Dreamcatcher K J væk til en overlegen sejr. Rigtigt positivt, at den også kunne gå et topløb bagfra. Står med topchance i dette her felt, og får den spidsen bliver den svær at slå.

7 Axel Party. Blev kørt meget defensivt i sin forrige start for Flemming Jensen, og trods en rimelig ok afslutning, så måtte den nøjes med den sidste præmie. Anderledes bedre snit var der over Axel Party i dens sidste start i Skive. Der kunne den vinde en overlegen sejr. Anders Pedersen tog en rolig start, og sad et stykke efter feltet. Med 1200 meter til mål kom den frem i andet par udvendigt, og med en omgang til mål gik den frem udvendigt på den førende Maltese Falcon. Denne blev knækket med 700 meter til mål, og forsvandt væk fra feltet. Trods lidt aktionsproblemer rundt sidste sving kunne den vinde en overlegen sejr. Startspor syv er ikke det bedste, men Axel Party virker ikke til at være så afhængig af dette. Den er måske mere sin egen værste modstander. På dens sidste præstation kommer den på mit V4 forslag.

5 Endless Dreams. Har kun fem starter bag sig, så den mangler lidt rutine i forhold mange af konkurrenterne. Men den har vist fin klasse i sine starter. I sin forrige start i Billund kunne den overtage spidsen efter 500 meter af løbet. Den blev noget presset af Love Story H C de sidste 200 meter, men reddede sejren hjem på sin vilje. Derefter startede den på derbysøndagen, hvor den var ude i et 3-års løb under 30.000 kroner. Sad undervejs i andet/par udvendigt. Kom i et godt angreb rundt sidste sving, men kunne ikke klare den overlegne vinder af løbet Eyecandy. Men igen viste den et fint væddeløbshoved, og tog en klart godkendt andenplads. Kan ikke undværes på V4 kuponen, og slet ikke hvis den er yderligere forbedret til denne her start.

6 Afroditte Toft. Er ikke den store vindertype, men virker klart til at være i forbedret form pt. I sin forrige start satte den klart ny rekord fra startspor 12 på sprint. Denne fremgang blev fulgt op sidste mandag i Skive, hvor den var anden bag Axel Party. Nicklas Korfitsen fik på den første langside dygtigt reddet den fra en ødelæggende galop. Lå i fjerde par indvendigt undervejs, og med 500 meter til mål kom den ud i andet spor. Leverede en pæn afslutning til en andenplads på afstand af Axel Party. Ser den mest som en pladschance i dette løb trods god form.

9 Uffe L L. Havde op til sin sidste start på Lunden ikke vist det store i sine syv forrige starter i Danmark og et enkelt løb i Hamborg. Men i starten på Lunden viste den klar fremgang. Tog let spidsen, men slap denne med to omgange til mål til vinderen af løbet Express De Luxe. Fulgte med i ryg på denne, og kom i angreb ind på opløbet. Kunne ikke køres for fuldt, og det kostede måske en overraskende sejr? Rene Kjær søger sandsynligvis et indvendigt løb, og håber på at hullet kommer på det rigtige tidspunkt indenfor de sidste 500 meter af løbet. Kan være en fin triochance i dette her løb, hvis den kan leve op til sin sidste præstation.

4 Bibs Nordal. Har ikke vundet i 39 starter, og selvom kusken Kent Friborg har ryddet gevaldigt ud de forskellige V-spil de sidste mange løbsdage i Ålborg, så tror jeg ikke på den store vinderchance her i start nummer 40. I sin sidste start var den ude i et monté specialløb, hvor den galopperede ind i første sving, da kusken gik efter spidsen. I sin forrige start var den tredje i Ålborg på afstand af Crepe Suzette og Cmynewlollipop. Lå i tredje par indvendigt undervejs, og den holdt farten godt i opløbet og forsvarede sin position. Ser den som en mindre triochance i dette løb.

1 Double Gogo har ikke vist de store resultater. Men den leverede en god afslutning i opløbet i sin forrige start, og var ikke langt fra vinderen i mål trods det den måtte nøjes med en mindre præmie. Perfekt startspor, og kan den ramme ryggen på Dreamcatcher K J, så har den en lille triochance. Men jeg ligger lidt lavt til denne her start. Double Gogo er også ret hårdt inde på sin præmiesum i dette løb. 8 Buzz Løgstrup. Ser jeg kun som en lille triochance i dette her løb fra startspor otte. Den løber pæne tider, men køres som regel af ret offensivt, hvor det kniber med kræfterne i afslutningen af løbet.V4-2 / 2 løb

Sprinterløb, som kræver en bred gardering, hvis man ikke stoler 100% på Fivie Barosso.

A-chancer: 1-2-7-9-8 B-chancer: 6-4-3-5 C-chancer: 11-12-10

1 Fivie Barosso. Den franske hest var efter et rigtigt godt prøveløb noget af en ”snakhest” op til sin sidste start. I prøveløbet løb den i ryg på Dont Touch. Med 500 meter til mål gik den ud i andet spor og så forsvandt den bare væk. Den en sidste omgang var i 15 tempo uden den var presset på nogen måde. I sin DK-debut fik den et løb undervejs i tredje par indvendigt. På den sidste langside kørte kusken Marita Berg ikke i rette tid, og så kunne Bent Svendsen gå ud i andet spor, og holde favoritten lukket inde indtil Dreamcatcher K J kunne stikke af. Den kunne dog tage en klar andenplads efter en god afslutning. Nu har Fivie Barosso løb i kroppen, og jeg er sikker på, at kusken tørster efter revanche. Dog er jeg lidt usikker på startspor et på sprint og hvor hurtig den er fra start, men det må være udgangshesten i dette her løb. Med en topkusk i sulkyen havde det været et oplagt blankbud. Marita Berg har kun fem starter bag sig, men de har trods alt givet tre trioplaceringer. Lindhart Jensen regner den på niveau med sin egen Donatello Garbo. Så skal den også i et løb under 24.000 kroner være en klar topchance.

2 Rexine. Vandt sin første start i Danmark for sin træner Bo Vestergård efter mere end et års løbspause. Havde debuteret i Norge, hvor den løb en 16 tid i sin første start. Den vandt nemt sit løb efter spids og slut. Sejren var aldrig i fare, men der var måske ikke masser af benzin på tanken, da den løb over målstregen. Men omvendt er det også svært at forlange mere end en sejr. Dette er kun Rexine´s tredje start, og det er måske lidt hårdt med sprint og med heste som har mere rutine. Men Bo Westergaard havde næppe meldt den i dette løb, hvor han ikke troede på at den kunne klare dette. Og med løb i kroppen, så er den bestemt vinderaktuel.

7 Dollars And Cents. Må have givet ejeren og træneren Frank Sørensen, og de forskellige kuske grå hår i hovedet. For den har godt nok hoppet mange topplaceringer væk i sine første 14 ud 17 starter. Men den har ladet galopskoene stå i stalden i de sidste tre starter. Måske Birger Jørgensen har været løsningen for Dollars And Cents for den har ikke galopperet for ham. For tre starter siden tog Birger Jørgensen en meget rolig start, og sad langt nede i feltet. Afsluttede stærkt og bedst af alle i opløbet til en godkendt tredjeplads. I sin forrige start var næsten en tro kopi af starten før. Rolig start og en stærk afslutning og igen bedst af alle i opløbet, og kunne tage en ny tredjeplads. De to præstationer blev fuldt op med en sejr i Billund i sin sidste start. Den fik serveret et løb i tredje par indvendigt i et langstrakt felt. Gik ud i andet spor på sidste langside. Og efter en herlig opløbsduel kunne Dollars And Cents arkurat på målstregen slå Echo Renka. Får ikke tid til at trave sig ind i løbet på sprint, og har næppe fordel af sprint. Men den kan absolut ikke udelukkes fra V4 kuponen, da den har høj fart og nu tre stabile løb i træk.

9 Livi Moon. Har ikke vundet i 17 starter, men den har snart sparet sammen til en sejr efter en ikke alt for spændende indledning på løbskarrieren. For tre starter siden var den anden til Blueberry Macoy. Med en omgang til mål sad den i tredje par udvendigt. Angreb med 500 meter til mål, og afsluttede stærkt til en andenplads. Starten efter i Skive var den tredje bag Swingit og Zoom Wise L Sad i andet par udvendigt undervejs. Blev meget kraftigt sænket af en galopperede C My Dream rundt sidste sving, men afsluttede stærkt i opløbet. Derfor var der også op til dens sidste start på Fyn var det noget af en ”snakhest”. Efter 500 meter af løbet kom den ned i tredje par indvendigt. Det var tydeligt, at Kaj Jensen ikke ville sidde i dødens spor. Fik perfekt hullet med 500 meter til mål, og afsluttede godkendt til en andenplads. Er en type, som skal snydes til at løbe med helt frem. Mest en triochance i dette her løb, men den kan ikke udelukkes fra første sejr, så derfor finder den også vej til mit V4 forslag.

8 Livi Midnight. Startspor otte på sprint er jo aldrig let, men Rene Kjær har en fin hoppe i Livi Midnight. Den vandt sin forrige start efter spids i Ålborg. Blev presset hårdt i opløbet af en kraftigt forbedret Dixi, men den kunne alligevel vinde en kort men rimelig sikker sejr på en toptid 14.5 1640 meter autostart. I sin sidste start i Billund hoppede den direkte fra start, og fik et arbejde i kroppen et stykke efter feltet. Finder René Kjær en god position i andet/tredje par udvendigt, så skal den regnes som en vinderchance i et åbent løb.

6 Diva De Meaux er blevet en smule mere stabil, og den har altid indeholdt høj fart ikke mindst, da den indledte sin karriere for knap 1.5 år siden. Men i sin sidste start hang den mest med til præmie. 4 Conny har gjort to starter efter den har været igennem en lang skadespause. Har hængt med til en præmie, og er langsomt på vej frem i form. Men den virker ikke aktuel for spillerne endnu. 3 Bella Dilli er helt ny i Flemming Jensens træning, men kommer helt uden nogen resultater. Men Flemming Jensen har jo før tryllet med heste uden den store form. Jeg vælger dog at den skal ses an inden jeg kan anbefale den til spillerne. 5 C My Dream hænger mest med til en præmie. Var dog anden bag U S Åstrup i sin sidste start i et amatørløb. Mest aktuel til den sidste trioplacering/præmie her i dette løb.V4-3 / 3 løb

Åbent løb uden de store vindertyper. Birger Jørgensen ny kusk på Chloe.

A-chancer: 10-9-8-3-7-2 B-chancer: 1-4-6-5 C-chancer: -

10 Chloe. Som spiller bliver man aldrig helt klog på Chloe. Og man forstår til fulde Jeppe Juels frustrationer over de uens præstationer. Jeppe Juel flere gange truet med at avlsboksen venter, men mon ikke den starter regelmæssigt frem til næste forår. Vandt for tre starter siden en flot sejr i Billund, hvor den overtog spidsen med en omgang til mål. Derfra vandt den totalt udkørt en stensikker sejr. Men har derefter leveret to negative resultater i træk. Først på derbylørdagen, hvor det endte med galop på første langside. Og derefter i sin sidste start, hvor det endte med galop ind i første sving. Er helt klart feltets bedste hest, og derfor får den mit meget forsigtige vindertip. Birger Jørgensen kører for første gang Chloe, og måske han kan trylle med Chloe? Men Chloe skal garders på ens V4 kupon.

9 Campari D. Har fået et fint startspor for denne, da Campari D har gået flere gode løb fra ryg. Er næsten altid i pengene, og har en fin pladsprocent på 46. For seks starter siden vandt den i Billund efter en stærk afslutning ind på opløbet. Har derefter kun en gang været i trioen, men ikke mindst de sidste to starter har resultaterne været lidt misvisende, da den i begge starter har siddet bomfast ind på opløbet efter indvendige løb. De sparede kræfter kan den så bruge i dag, og jeg ser Campari D som en god vinderchance. Kan blive lidt glemt af spillerne, da resultatrækken snyder en del.

8 Coutinho. Har haft en fin sæson med bla. fire sejre i ni starter. Dog har den været sat kraftigt tilbage med halsproblemer i to omgange. Hvilket har givet en lidt ujævn resultatrække. Gjorde comeback efter to måneders løbspause. Jeppe Juel ville ikke slippe spidsen til Bette Nock og Coutinho så godt ud på dagen. Ind på opløbet kunne man godt se, at den manglede løbet i kroppen. Men den kæmpede flot i opløbet trods den måtte lade Bette Nock og Shaggy Millpond gå forbi sig i en tæt afgørelse. Havde sandsynligvis været anden i mål med et løb i ryg på Bette Nock, da den i spids også fik hårdt tryk af No Soup For You den sidste omgang. Vil efter al sandsynlig møde til denne her start med forbedret form, og skal afgjort med på ens V4 kupon trods startspor otte bag bilen. Kan desværre ikke udnytte sin hurtighed fra start fra dette spor. Jeppe Juels valgte køretur.

3 Jilla Kæll. Er lynhurtig fra start, og Jilla Kæll kan være en sandsynlig spidshest hvis Flemming Jensen vælger at køre der. Synes dog faktisk at Jilla Kæll har gået nogle af sine bedste løb fra ryg. Vandt to starter i juni måned på gode præstationer. Først den 2. juni efter en stærk afslutning, og starten efter et løb i dødens spor. Ved starterne den 9. juli og 29. juli gav den sig begge gange midt på opløbet efter et løb i spids. Var dog ikke stort slået i begge løb. I sin forrige start afsluttede den ok efter et løb i tredje par udvendigt, og kunne tage den sidste præmie. I sin sidste start fik den et løb i ryg på den førende Catch Me Will. Denne kunne ikke køres for fuldt i opløbet, og Jilla Kæll sad fast med masser af kræfter sparet. Så resultatet var lidt misvisende i mine øjne.

7 Alltherightmoves. Kan være ret spændende med Knud Mønster i sulkyen. Selvom Kjell Nielsen kører gode væddeløb, så har den været forbedret de sidste par gange, der har siddet en professionel i sulkyen, hvor det har været Kent Friborg, som har været kusk. I sin forrige start fik den et fint løb i tredje par indvendigt. Fik hullet ind på opløbet, og afsluttede stærkt i opløbet. Var meget kort slået af Checkpoint S H. Og viste den er i topform. I sin sidste start hægtede den hjul med Cotten Eye Joe rundt sidste sving, og det kostede nok lidt til sidst i løbet. Rammer Knud Mønster en god position fra startspor syv, så forventer jeg den også helt med på stregen. Og skal med på V4 kuponen uden tvivl.

2 Asgoodasitevergets. Har fejlfrit høj kapacitet, men der er lidt vind eller forsvind over Asgoodasitevergets. For fem starter siden var den meget tæt på at slå Dario Sotto efter et løb i tredje par udvendigt. For to starter siden vandt den efter spids og slut på en rigtig god tid foran Briola. I sin sidste start galopperede den ude i tredje spor med 500 meter til mål. Er meget langsom fra start i autostart, hvor den til gengæld kan åbne hurtigt i snorestart. Så den kan desværre ikke udnytte dens gode startspor. Men fejlfrit skal den regnes som en vinderchance i løbet, og derfor kommer den på min V4 kupon.

1 Bella Princess er lynhurtig fra start, og er sikret et godt løb fremme i feltet. Fx et løb i ryg på spidshesten kan sagtens give den en pladschance. Men årets enlige sejr er kommet i et amatørløb, og jeg ser den ikke med vinderchance. 4 Ceba Nordal. Fik to sejre i april måned. Men det er som om, at de 22500 kroner den tjente i denne start har trykket den lidt, og den har haft det lidt svært i sine efterfølgende starter. I sin sidste start i Ålborg hang den mest med efter et løb i tredje par indvendigt og viste ikke den bedste form. Men kan ikke udelukkes fra en trioplacering i et åbent løb. Men kommer ikke på min V4 kupon trods god kuskeform på Kent Friborg. 6 Butterscotch. Afsluttede stærkt i tredje spor rundt sidst sving i sin seneste start. Men da det så allerbedst ud galopperede den det der lignede en mulig trioplacering væk. Løbet er så åbent, at selvom jeg seeder den som en af de sidste heste, så er den ikke uden chance for at tage en trioplacering/præmie. Har kun en sejr i 38 starter, og jeg ser den ikke med vinderchance i løbet. 5 Daisy D. Har slet ikke levet op til Henrik Lønborgs forventninger i denne her sæson. Og hænger mest med til en præmie, og er næppe noget for spillerne.V4-4 / 4 løb

Caviar bliver mit blankbud i V4 spillet. Da den er blevet slettet kort før starten tre gange i år, så er det vigtigt at man tager stilling til ens reservehest.

A-chancer: 2 B-chancer: 1-7-5-10-8-9-11-4 C-chancer: 3-6

2 Caviar. Billedskønne Caviar stiller til denne her start op som klar favorit trods det, at den kun har gjort en start i år. Det skete i august måned efter en lang løbspause på 10 måneder. Den tog spidsen let, og respekten fra resten af feltet var så stor, at den kunne få lov til at bestemme tempoet helt undervejs. Og trods den manglede det berømte løb i kroppen, og Aqua Photo kom rimelig tæt på, så var sejren stensikker. Som spiller skal man dog være opmærksom, at Caviar har været slettet tre starter i år kort før den skulle have været i løb. Så hvis det skulle ske igen, så er det vigtigt at man tænker over, hvem man ønsker som reservehest inden man spiller sin bon. En Caviar på top taber normalt ikke et løb som dette her. Derfor blanker jeg den i V4 spillet.

1 Lisa Marie E P. Har klar fordel af sprint og sporet er helt perfekt for den. Den er lynhurtig fra start, og jeg forventer, at kusken Mads Henriksen slipper spidsen til Caviar. Og derved blive trukket med hjem til en trioplacering. I sin forrige start tog den spids i første skridt, og ind på opløbet forsvandt den bare væk fra feltet til en overlegen sejr. I sin sidste start var den ude i hårdt selskab med blandet andet Billi Time, Cutty Sark, Hocus Pocus m.fl. På første langside endte den nede i fjerde par indvendigt. Rundt sidste sving og ind på opløbet fik den først frit løb midt på opløbet, men da var de forreste heste på vej i mål. Bør være en sikker triohest, hvis den ender i andet par indvendigt bag Caviar.

7 Aqua Photo. Hårdeste modstander til Caviar trods et spor lidt ude på vingen, bliver som jeg læser løbet Aqua Photo. Den var for to starter siden anden til netop Caviar. Den fik et løb serveret i andet par udvendigt, og angreb stærkt de sidste 500 meter. Men kunne ikke nå helt frem til Caviar, men den kunne tage en fuldt godkendt andenplads. I sin sidste start tog Flemming Jensen en meget rolig start, og sad som sidste hest nede i feltet. Stilen var ikke som bedst under løbet. Angreb med 500 meter til mål, og ikke helt uventet løb den på en galop midt på opløbet uden at være trioaktuel. Kommer helt sikkert til start i en forbedret udgave, og er bedre end sin resultatrække. Bør være en stor triochance.

5 Super Sali. Er også lynhurtig fra start, men spørgsmålet er om spidskusken Bent Svendsen går efter denne, og risikere at sidde udvendigt på den førende Caviar. Men jeg synes også, at Super Sali har gået masser af gode løb fra ryg. I sin sidste start fik den et løb i tredje par indvendigt undervejs. Ind på opløbet gik den frem i open stretch, og kunne tage en fuldt godkendt tredjeplads bag Highyield Draviet. I sin forrige start var den ude i sin montédebut, men galopperede i ryg på den førende Super Mento med en omgang til mål. Med det rigtige rygløb undervejs, så er Super Sali bestemt trioaktuel i dette løb.

10 Benjamin Nordal. Var i rigtigt god form i vinters og i foråret. Allerbedst da den slog Guy Pomponne på sprint efter et løb i ryg på den førende Tootsie Brodda i maj måned. Angreb i det åbne spor, og kunne vinde en klar sejr. Har ikke efterfølgende levet op til denne løb og formen i starterne op til. Kommer til denne her start efter 8-9 ugers løbspause pga. halsproblemer, og formen er helt ikke i top. Tog spids i sin sidste start på Fyn, og slap denne til Carlson. Kunne ikke holde ryggen på denne i opløbet, så der måtte den nøjes med en mindre præmie. Nu efter pausen, så det Benjamin Nordal en mindre triochance i løbet.

8 Cointreau. Kommer tilbage til væddeløbene efter en lang løbspause siden Jydsk 4-årings GP sidste år. Har derfor været igennem et prøveløb, hvor kusken havde fået besked om at køre et roligt løb. Derfor skal man heller ikke lægge det store i tiden 19,6 2000 meter snorestart. Startspor otte og en lang løbspause gør sikkert, at Kenneth Andersen kører et løb i kroppen på Cointreau. Ser den mest som en præmiechance her efter pausen.

9 Bravo Sølvtop. Sidste sejr ligger næsten to år tilbage, og Bravo Sølvtop er ikke meget for at sætte mulen først på målstregen. Jeg synes dog, at den viste fin form og vilje i sin sidste start på Lunden. Endte fra startspor otte nede i femte par indvendigt. Kom ud i andet spor med 600 meter til mål, og efter den bedste afslutning den længe har vist kunne den arkurat nå frem til en andenplads bag A Secret Word. I sin forrige start på derbysøndagen var den bare overmatchet imod bla. Billi Time og Extreme. Kunne dog tage en mindre præmie efter et løb i fjerde par udvendigt på en fin afslutning. Her ligner det et løb i tredje/fjerde indvendigt, og får den hullet de sidste 300 meter, så tjener den også penge i dag.

11 Axe Brogård. Går sine klart bedste løb i spids, og det sker ikke fra startspor 11. Virker heller ikke den bedste form pt., men den har det med at overraske, når man mindst venter det. I sin forrige start fik den et løb i andet par indvendigt. Havde problemer at holde ryggen bag Uno Baunehøj i opløbet, og Casino Girl løb forbi denne kort før mål. Sidste mandag startede den hjemme i Skive. Den galopperede kort efter starten (ikke noteret i programmet). Sad med en omgang til mål i tredje par udvendigt. Var meget foreståligt træt ind på opløbet, og endte som sidste hest i mål. Præmiechance som bedst.

4 Amarone Dry. Kunne for fire starter siden vinde en kneben sejr efter en god afslutning i opløbet efter et defensivt kørt løb. Derefter har den ikke vist det store. I sin sidste start i Skive endte den fra starten i tredje par indvendigt, og efterhånden endte den nede i femte par indvendigt. Fik perfekt hullet rundt sidste sving, men holdt bare farten til en femteplads. Søger en ny madlap her.