V4-analyse til Odense lørdag d. 23. november

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 10.722 kr. Vundet 10.926 kr. TBP 101,9%. Hitrate: 9/35.


Printvenlig version

V4-forslag (reservehest i parentes)

V4-1: 9-4-8-10 (6)

V4-2: 3-5-8-1-2-7-4-9-6 (3)

V4-3: 11-5-10-6-4 (3)

V4-4: 6 (10)

Pris: 360 kroner


V4-1 / 1. løb

Her vender Cassius Crown tilbage efter lidt sygdom, hvor den inden seneste start tog tre sejre i træk. Er den tilbage i samme skik, kan den sagtens genoptage sejrsrækken. Capra gik stærkt senest efter stor startfejl og er første udfordrer. Jeg tager dog yderligere et par hest på for at føle mig helt sikker på at have indkredset vinderen.

A-chancer: 9-4-8-10 B-chancer: 6-5-1-3 chancer: 7-2

9 Cassius Crown tog tre imponerende sejre i træk, inden den senest gik ned med flaget. Efter en sejr i derbyweekenden foran Diesel, gik den udvendigt på Epsilon PI i Odense, hvor den pressede sig til spids i opløbssvinget og vandt let foran Bobby Khan og Cherry Bee. Gangen efter til spids efter hård kamp, hvor Dempsey Cloc pressede på hele vejen i dødens, men let blev afvist. Senest stoppede sejrsstimen i et løb, som Edward førte fra start til mål. Cassius Crown løb midt i feltet undervejs, og kom aldrig ind i kampen. Det viste sig, at hesten havde store halsproblemer, som den er behandlet for. Anden række på sprint er som udgangspunkt ikke optimalt for en starthurtig hest. Men fra spor 9 kan det blive et godt rygløb, men om kusken vælger at køre afventende eller kører tidligt frem, må vi se. Har gået et rutineløb på 21,4, hvor den blev taget roligt bag ungheste for at afslutte for fuldt til slut. Træneren melder om et positivt arbejde i lørdags, så den skulle være klar igen. Den kan vinde fra alle positioner, og er den tilbage i samme skik som forrige gang, bliver den svær at besejre her.

4 Capra fik en fin start på karrieren i foråret med to sejre. Faldt ud af stilen hen over sommeren. Kom tilbage efter pause senest, hvor det blev til stor startgalop, som overraskede træneren. Satte vel 40-50m til, men gik en forrygende ophentning og havde fat i feltet efter 700m. Med 500m igen sendte John K. Capra i angreb i sporene, hvor det bed godt. Den afsluttede flot og gik forbi flere heste. Var fjerde 4-5 længder efter Erik, der havde ført fra start til mål, samt Rexine. Det var en top præstation, og hvis den kommer fra start her og måske kan komme til spids, så vil den føre meget længe. Tidligt kryds her.

10 Love Me E P gjorde karrierens første tre starter i Danmark tilbage i 2017, hvor den vandt en enkelt gang i Aalborg. Har så startet sidste år i Norge, hvor den har galoperet i samtlige starter på nær en. Der var den anden på Bjerke på en lav 16-tid. Det indikerer fart, og det så man også på første omgang i prøveløbet i Aalborg for nylig, hvor den fra 40m tillæg var fremme som fjerde, da den fik galop på, idet hesten foran galopperede. Satte 100m til, så tiden på 22,6 er totalt misvisende. Den var iflg. træneren for let balanceret i prøveløbet. Kommer med sko og lukket hovedlag, og træneren lyder optimistisk. Bo Westergaard med en ny hest skal man altid passe på. Og den har vist, at den indeholder stor fart og har rekord 15,3. Er en af de første garderingsheste til favoritten.

8 Echo Renka har gået godt længe. Tog en spidssejr for Rene Kjær i september, sidst han kørte den. Har siden tre mindre placeringer. Senest tog den let spids i Billund. Førte ind til opløbet, hvor Bobbi Khan var kommet frem i dødens og pressede sig forbi. Måtte også se Buzz Løgstrup gå forbi i yderbanen. Går lidt ned i modstand her og er ret starthurtig, så mon ikke Kjær kører fremad til en god position fremme i feltet – måske spids, hvorfra chancerne stiger. God chance her.

6 Brave Sensation kommer tilbage efter lidt pause. Senest gik den intet efter et godt løb i 4u, hvor Cassius Crown var 30-40 meter foran i mål. Inden da til start i kuskematchen på Nykøbing Falster med Lindhardt selv. Overtog spidsen efter 700m, men måtte lade Robin Bakker og Evolution On Track gå forbi fra dødens. Har gået pæne løb ind imellem, men har ikke vist det helt store overskud. Har været syg i flere omgange, og har ikke gået noget banejob op til den her start. Det ligner maks. en pladschance.


V4-2 /2. løb

De vrimler ikke med sejrsheste i det her løb. De ni heste har gjort tilsammen 99 starter i år, og kun tre af hestene har vundet et enkelt løb hver. Buzz Løgstrup har gået godt de to sidste starter, og det kan sagtens være, at den bare vinder. Men en sejr i 40 starter er ikke imponerende, så jeg satser på en overraskelse her og tager alle hestene med

A-chancer: 3-5-8-1 B-chancer: 2-7-4-9-6 C-chancer

3 Buzz Løgstrup har formen helt I top. Har gået rigtig godt fra svære startspor på det seneste. I Odense forrige gang fra spor 8, hvor den fra 3i sluttede godt af på afstand af suveræne Macro Star. Senest i Billund spor 12. Sad langt nede, men blev skudt af i opløbssvinget og afsluttede stærkt i yderbanen. Manglede en halv længde i at nå Bobbi Khan. Har før vist stor starthurtighed, og med Kasper K. Andersen i sulkyen ligner den spidshesten her. Vil i givet fald føre længe – måske helt ind i mål.

5 Black Magic kommer tilbage efter længere pause. Vandt i sommers en flot sejr før Concorde Flamingo efter at have overtaget føringen tidligt i løbet. Efter galop i to starter i Billund har den holdt pause, men formodes at komme igen med optankede batterier. Med de takter, den viste i sommers, kan den sagtens være med her i et løb uden de store sejrsheste.

8 Champ fik seneste galop på, da den blev forsøgt i amerikanervogn, og det gik ikke. Kommer nu i alm. sulky igen. For tre starter siden blev den sat af i tredje spor her i Odense. Blev bakket sidst, men sluttede rigtig godt af til femtepladsen på afstand af suveræne Draco. Gangen efter dødens i finalen i Sigter Mod Stjernerne, hvor den holdt pænt hjem til fjerdepladsen på afstand af Don Anton. Har god kapacitet og går vel ned i klasse her. Trods svært startspor regner træneren hesten for en chance blandt de tre, så den skal krydses tidligt.

1 Insane Sweet virker til at være i god form. Var i sommer i Odense og sprintede en 15-tid bag Django Cæsar. Forrige start på Falster sad en udvendigt på Besplatno Tiki det meste af vejen, og holdt fin fart helt til mål som anden. Senest uheldig galop i første sving. Kom op til feltet efter stort terræntab. Lå med i førergruppen, da den fik galop på igen i opløbssvinget. Er pænt hurtig fra start, så det ligner et løb i 2i/3i herfra. Bliver det 2i, kan det blive farlig til slut.

2 Beauty From Above og 7 Bella Princess løber begge mest med og tager placeringer, men i et åbent løb kan de godt overraske her.


V4-3 / 3. løb

Et løb i laveste klasse hvor der let kan komme en overraskelse. Tre heste virker lidt bedre end de øvrige, men de får hjælp på min kupon af et par starthurtige hest med fornuftige startspor i første række.

A-chancer: 11-5-10 B-chancer: 6-4-3-9-12-1-8 C-chancer: 7-2

11 Eddie The Eagle var helt overlegen i sin debut. Her kunne Michael Lønborg køre til spids i første sving, og siden løb hesten sit eget løb foran de andre og var aldrig truet. Ingen tvivl om, at hesten har masser af fart. Men det er helt andre forudsætninger her med anden række og et felt på 12 heste, så træneren advarer mod, at der kan være galoprisiko under disse forudsætninger. Er det naturlige vindertip, men det er laveste klasse, og det kræver garderinger.

5 Jente W sad som anden hest bag Diago Vang på den første omgang i den DK-debut. Birger Jørgensen gik med omgang tilbage op udvendigt og pressede på den førende resten af vejen. Ind i opløbet koblede den grebet og lignede en vinder, men i inderbanen kom Diago Vang igen og slog kontra til sejr. Jente W så pænt starthurtig ud, så den vil få en god position fremme i feltet her. Måske kan det blive til føring, og så bliver det hesten at slå. Tidligt kryds.

10 Gabriel Barsk sejrede i sin debut efter føring fra start til mål. I anden start blev det til startgalop. Træneren fortæller, at den har været kørt uden sko de første to gange, hvorved den har været lidt usikker. Nu får den sko på, og han mener, at hesten har fart nok til at være med. Som Bo Westegaards heste går i øjeblikket, så skal den også på kuponen.

6 Expensive gav et fint indtryk i sin først start for Iver Jessen. Var meget hurtig fra start og tog spidsen for siden at slippe til den senere vinder Ecu Egedal. Hang med bag denne det meste af vejen på en 18-tid, og den kan meget vel være spidshesten i første omgang her.

4 C’est La Vie Faust har et par mindre placeringer i de fire første starter, som er taget i Aarhus på fornuftige tider for den bane. Senest på Charlottenlund blev den forsøgt i sporene i opløbssvinget, men blev hængene, så det blev ikke til det store. Har vist pæn starthurtighed, og kan på den baggrund få en god position fremme i feltet. Men er nok mest en placeringschance her, men helt udelukkes kan den ikke, hvis der skal komme en overraskelse her.

3 Fairy Tail har gået pænt med to fjerdepladser i karrierens første to starter. Senest var den fjerde bag Perfekt Gehør. Trænere melder om en lidt umoden hest, der er lidt uens i trav og præstationer. Er hurtig fra start, så med en position fremme i feltet, kan den godt været en mulighed her for en pæn placering, men svært at vinde for en toåring.

9 Dieter’s Blend tog en sejr tidligt i karrieren, men i de seneste starter har den Søren Johansson-trænede hest været en stor galop for sin træner samt Steen Juul en enkelt gang. Den har før vist god fart, og nu prøves den med René Kjær. Mon ikke ambitionen i første omgane er et fejlfrit løb, før der kan eventuelt kan drømmes om mere.

V4-4 / 4. løb

Ole Bender har her feltets to bedste heste i Do It Mingus og Check It Out. Birger Jørgensen sidder som så mange gange før bag Do It Mingus, og fra startspor i første række på sprint er den mit bud på en ugarderet hest i dagens V4-spil.

A-chancer: 6-10 B-chancer: 4-2-12-8-11-3-1-5 C-chancer: 7-9

6 Do It Mingus har gjort det rigtig godt længe på nær i forrige start, hvor den blev generet til galop i Billund. Ved andenpladsen i Aarhus for tre starter siden til Double Up, var den før derbydeltageren Diamant Østervang i mål, som dog havde en mindre galop på undervejs. Senest på hjemmebanen blev vinderhullet bag Coutinho byttet ud med andet par udvendigt bag No Soup For You med omgang tilbage. I opløbssvinget blev stødet sat ind, og Do It Mingus sejrede kort men sikkert før No Soup For You. Modstanden er ikke værre denne gang, og hesten er hurtig fra start og nem at placere i løb. Den gør fra de fleste positioner, og jeg ser hesten som dagens blanke i V4-spillet.

10 Check It Out er Ole Benders anden hest i løbet, som træneren selv sidder bag. Har holdt god form længe og gik fremragende sidst som anden til Cutty Sark efter en rejse i vinderhullet og senere 2u. Gik forbi førende Cody i opløbet, så den går lidt ned i klasse her. Sprint er måske ikke dens foretrukne distance. Men kommer der tempo på, runder den mange til slut.

4 A Leth Life har været væk længe med en skade på en hov. Viste stor fart omkring årsskiftet sidste år, men først på sommeren udeblev resultaterne. Er hurtig fra start, hvor sprint passer hesten godt. Kan sagtens være en god triochance her allerede første gang.

2 Cotton Eye Joe har mest gjort det i placeringer i et stykke tid. Senest overtog den spidsen i første sving og holdt til opløbet, hvor Epic og Leading Tile m.fl. gik forbi. Træneren var optimist før løbet, men skuffet efter løbet. Det viste sig, at blodprøverne ikke var helt fine. Men den skulle være frisk igen og kan tage en god placering her.

12 Bravo Sølvtop står med to 14-tiden i programmet og går noget ned i klasse her. Der skal held til fra spor 12, men den møder modstand her, som den skal kunne matche også fra dette startspor. Jeg ser den dog ikke med vinderchance.