Skive 26. oktober

Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har udvalgt sine bedste spiltips til mandagens løb. Beløbene i de enkelte spil kan ses som en vejledning i, hvor risikofyldt spillet er.

Kan vinde første sejr

Flemming Jensens heste går som toget for tiden, og han var helt outstanding sidst han gæstede Skivebanen med fem sejre i fem starter fra stalden. Denne løbsdag kommer han til start med Fidusen Kåsgård (1. løb/5), som Flemming kun har kørt en gang selv i løb. Det var til gengæld også den dag den har gået bedst ved at besætte andenpladsen bag Funny Money i seneste start. Fra start tabte den terræn ind igennem første sving, og var langt efter førerhesten en overgang. Han gik allerbedst på langsiderne, hvor hesten tog mange længder på flere af konkurrenterne, men den havde synlige svaghedstegn i svingene. Nu kommer hesten så efter en lille løbspause på fem uger, og ikke at det er unormalt for Flemmings heste, men det giver også en tidsfrist til en behandling i bentøjet, hvis det har været tilfældet. Jeg forventer at hesten kommer i bedre skik denne gang, og så tror jeg den kan vinde sit første løb i karrieren. Min anbefaling er at gå blank på den i V4-spillet, som ellers holder ret stor sværhedsgrad, og så ledsages anbefalingen af et vinderspil på 200 kr. på 5 Fidusen Kåsgård i 1. løb.

Dumme fejl på det sidste

En hest med en klart dunkel resultatrække er E Norway Is My Way (4. løb/8). Hun har meget bedre form end resultaterne fortæller, og de sidste to gange har den galopperet dumt og umotiveret på Aalborgbanen ind i første sving og efterfølgende haft stort terræntab. Hun løb stærkt efter fejlen sidst og op til feltet, og andre normale heste i denne klasse ville have været trætte i sidste sving. E Norway var dog ikke det mindste træt trods 15-fart lang tid i løbet, og den endte faktisk med at sidde lidt fast i slutfasen af opløbet. Nu har den ydersporet bag startbilen, og får Birger Jørgensen kørt hoppen fejlfrit står den godt i løbet, og jeg kan ikke afvise at den kan gøre det samme som sidste gang den startede i Skive, hvor den rundede alle modstandere og vandt en sikker sejr. På baggrund af de seneste præstationer er den jo mest en outsider, men den har en vinderchance på en dag hvor alt flasker sig trods det yderste startspor, som jeg nærmest anser er et lille plus, med knap så megen uro omkring sig direkte fra start, hvor den kun har heste på den indvendige side op mod startbilen og det første stykke vej. Jeg anbefaler 100 kr. vinder og 100 kr. plads på 8 E Norway Is My Way i 4. løb.

Spændende chance til formanden

Formanden for de forenede danske travamatører også kaldet FDT er Jørgen B Pedersen. Dermed er han også medbestemmende om kursen i Dansk Travsport, idet denne forening selvfølgelig har sæde i DTC’s bestyrelse, hvor alle fraktioner i sporten har mulighed for at give sig til kende, og stemme om forslag til forbedringer af vores skønne sport. Jørgen B har haft flere kasketter på, idet han også tidligere har været Proff-træner på både Århus og Skive-banerne. Han har været Europamester for amatørkuske inden han blev professionel, og han kører stadigvæk løb med stor entusiasme og energi. I Aalborg forleden kom han dog til at køre lidt for tæt på en konkurrent, så han er på vej i udvisningsboksen fra 2 november og 14 dage frem. Han kører i dagens sidste løb Vicki Løgstrup (9. løb/6), som i sæsonen 2018 havde en jubelsæson med flere flotte sejre og en kåring som årets hest på Skive Trav. Hun har ikke løbet helt frem i en længere periode, og står derfor nu fornuftigt til i handicap eller formløb om man vil. Får den det rigtige løb serveret denne gang tror jeg gerne at Jørgen B Pedersen vil gå på ”ferie” med et godt resultat i bagagen, og jeg anbefaler 50 kr. vinder og 50 kr. plads på 6 Vicki Løgstrup i 9. løb.
--

Live