Skive mandag 18/5

Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har været sine tips til mandagens løb igennem en ekstra gang, og udvalgt dem, han har en særlig fidus til.

Sikker debutvinder

Allerede i fjor, hvor N Y Roar (1. løb/7) var i træning hos Bo Westergaard, viste den stor fart og styrke. Men den var voldsom, og da den samtidigt har temperament, har man valgt at give den noget mere tid til at modnes, for at blive ordentlig startklar, og den er i mellemtiden trænerskiftet til Morten Juul. I prøveløbet tog den spidsen, og havde en overgang Frederik fremme på ydersiden, men den blev afvist første gang. Den sidste omgang blev tempoet sat kraftigt i vejret, og de sidste 1000m blev afviklet i 15-fart. Ned af sidste langside kom Frederik frem udvendigt igen, og speeden blev sat op de sidste 500m til 11-fart, og hestene gik side om side over målstregen i et flot prøveløb. Frederik vandt sikkert sin debut forleden foran en anden talentfuld unghest i Flower Dust, og nu er det så N Y Roars tur til at gøre debut. Den vinder uden uheld. Jeg foreslår at spille 100kr vinder på N Y Roar.

Perfekt spor til god chance

Deepdeepundercover (2. løb/1) var en af de heste, der blev ramt af ”Coronaen” i første hug. Hun skulle have gjort comeback i Århus den 13. marts, men de løb blev aflyst. Da hun så havde haft et uheldigt løb i Skive 27. april, blev dens næste opgave på Lunden ligeledes aflyst (3. maj). Ved starten i Skive efter lang pause havde den tillæg, og sad naturligt bagerst i feltet. Da den skulle gøres klar til afslutning fik den en træt hest i hovedet ind i sidste sving. Da hun så havde snoet sig fri af den og var kommet i omdrejninger, fik den en ny træt konkurrent ud foran sig i opløbet, og korrigeringen anden gang kostede en fatal galop. Nu har hun et perfekt spor et og jeg tror den fører fra start til mål denne gang. Moderen vandt 16 løb i sin aktive karriere, og faderen Ens Snapshot laver også mange vindere. Jeg tror, det er tilfældigheder at den ikke har vundet endnu. Jeg foreslår at spille 100 kr. vinder og plads på Deepdeepundercover.

Sikker Pladshest

Knud Mønster har haft mange af staldens heste i aktion siden genoptagelsen af de danske løb 20. april, og mange af dem har vist sig både klar og også mange af dem direkte forbedret. Det er blevet til 8 sejre som kusk i de sidste 40 starter, og selvtilliden er helt i top. En af de heste, der var stærkt forbedret i sidste start var Billund-ejede Ilyushin (3. løb/2). Hun fik et fint løb i inderbanen som tredjehest undervejs, og da tempoet blev sat op i sidste sving, da angrebet kom i sporene fra vinderen Leicester’s Trophy trak Knud Mønster vattet. Hun var på biddet med det samme, og da de kom ind i opløbet, blev den sendt ned i det frie inderspor (open stretch), og så afsluttede den uhyre stærkt, og havde klart bedst fart af alle i opløbet. Hun er normalt helt stabil, og får igen et løb i inderbanen, da den er starthurtig. Det er ikke sikkert den vinder, men den skal anses som en god pladshest. Jeg foreslår at spille 100 kr. plads på Ilyushin.

Sjovt vinderspil

Bartho (9. løb/5) har kun vundet to løb i karrieren, og begge sejre blev taget som 6-åring i fjor. I den allersidste start gik han virkeligt godt i Billund for ejersønnen, og det var ikke noget bluffangreb den leverede de sidste 750-800m i sporene. Den var meldt i ligaløb under 75.000 kroner og Eldorado vandt knebent før Badlands, Zoom Wise L og Dollar Esterel. Bartho var ikke specielt langt efter over målstregen, og den arbejdede altså de sidste 750m i tredje og fjerde spor, så det var en mandfolkepræstation, den leverede, mod klart stærkere modstand end dagens. Kent Friborg kører denne gang, og i nyt fejlfrit løb kan den runde alle denne gang. At den ikke har startet siden 1. marts bekymrer ikke det store, for inden præstationen i Billund sidst, havde der også været ophold siden midten af januar. Spil 100 kr. vinder på Bartho

Live