Nykøbing lørdag 23. maj

Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har udvalgt sine bedste spiltips til lørdagens løb.

Kæmpeluring

Normalt er det sjældent at en begynderhest i de lave klasser er 6 år gammel, men det er nu engang tilfældet med 5 Chasing Shadow (1. løb/5), der trænes og køres af Flemming Larsen, der har haft hesten i træning i ganske lang tid. Han er kendt for at give hestene den tid de behøver. Dens søskende Bandit A P og Unforgetablegolden havde rimeligt talent og var kvikke nok i benene, så mon ikke også at denne her Chasing Shadow kan give nogle glæder. I første start på Lunden tabte den meget terræn i løbets indledende fase i voltestart, og den var tidligt langt efter. Over den sidste runde fik den farten op, og den havde fuld fart på målstregen på klar afstand af vinderen Festival Of Speed. Det er jo heller ikke sikkert den vinder dette løb, men er den forbedret med autostart til hjælp her, kan den godt overraske i spillet. Man kunne jo prøve med 50kr vinder og 50kr plads på 5 Chasing Shadow i 1. løb. Man skal heller ikke spille V4 uden kryds for 5’eren!

Måske dagens sikreste vinder

Der er forskel på at møde Søren Kolbergs kommende tophest Staro Obrigado på de to store scener Charlottenlund og Jægersro, og så gå til start i mere moderat konkurrence på Nykøbing Falster Trav. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at Rene Kjær styrer Fantastic Design(2. løb/1) rundt hernede på banen i trav hele vejen denne gang, og så kan jeg ikke få øje på nogen der kan løbe lige så stærkt som den 3-årige velafstammede Prodigious-søn. Vinderspil på hesten, hvis man kan få omkring 1,6 i odds, og tvillingspil sammen med 2’eren Coolman, hvis det spil kan kaste i omegnen af fire gange indsatsen tilbage. Den er ligeledes et godt emne til en blank i V4-2.

Hun løber i plads nu

Rene Jonassen har en fin hoppe at se på i topafstammede Dream Lady Dream (2. løb/4). Hun er søster til Derbyvinderen Peak og den anden bror Thengill hoppede sejren væk i opløbsstriden i derbyprøven mod Thunder Peak, og mistede dermed sin chance for at vinde ”det blå bånd” Hende her Dream Lady Dream lovede noget stort i de første starter, men fik så en skade. Nu er hun tilbage i løbene, og selvom der ikke har stået gnister bagud af hende i de seneste starter på Jægersro, går hun trods alt heftigt ned i modstand. Den har gået godt på 15-tid før på NFT-banen, og den skal mindst kunne være en pladschance. Jeg anbefaler med ro i sindet 100kr. plads på 4 Dream Lady Dream i 3. løb.Årets første sejr

Hverken hesten Count On Me K G(8. løb/4) eller kusken Anders Rygaard Jensen har vundet løb endnu i denne sæson, men det kan der laves om på i dagens sidste løb. Han løb et ganske okay løb mod klart hårdere modstandere i sidste start på Lunden, hvor han desværre hoppede i sidste sving. Sidst blev den kørt af sin ejer på Jægersro, og det var uhyre tæt på at Jonas Hansen havde fået det gjort perfekt. Ligesom han havde sat sig ud for at få andet par udvendigt fik den foranliggende fejl på, og så forsvandt ryggen, og den måtte løbe i dødens. Uden det uheld havde den været med fremme iblandt de tre første allerede sidste gang. Anders Rygaard Jensen har fået Jockeylicens nu hos Henrik Thomsen, og hans første sejr som Professionel kan komme her. Jeg kunne være fristet til at spille ren vinder på parret, men set til hestens historik er det måske klogere at dele indskuddet i 50kr vinder og 50kr plads på 4 Count On Me K G i 8. løb.

Hvad siger de aktive? Se træner-/kuskekommentarer

Live