Nykøbing Falster 22. november

Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har udvalgt sine bedste spiltips til søndagens løb. Beløbene i de enkelte spil kan ses som en vejledning i, hvor risikofyldt spillet er.

Beholder sikkert skoene på nu

Sidste gang den dygtige og flittige Amatørtræner Kenneth P Hansen startede sin talentfulde 2-åring Giant Design (2. løb/5) var i årgangens største løb Dansk Opdrætningsløb, som er den ældste ”Klassiker” af de danske storløb, med rødder helt tilbage i 1800-tallet! Kenneth ville helt sikkert gøre det optimale for sin hest den dag, og valgte inden løbet at pille alle sko af den. Den fik jo også meget fart i kroppen på grund af skorykket, men den kunne til gengæld ikke holde sig i trav på bagerste langside, da presset blev intensiveret foran af Griezmann på førende Gaby C N, som den ellers sad med i en fin ryg bagved indtil den fatale fejl. Nu starter hesten i klart blødere konkurrence denne løbsdag, men alle løb skal selvfølgelig køres først, men ret beset burde den have en virkelig god chance for at stryge til tops i Mesterskabsdagens første store løb. Min anbefaling går i hvert fald i retning af vinderspil på 5 Giant Design i 2. løb, og man kan godt ofre 200 kr. på det spil.


Nyt mesterskab til Rene Kjær

Rene Kjær er flittig til at besøge sin gamle hjemmebane på Nykøbing Falster Trav, og det har igen i år udmøntet sig i at han er klart førende kusk på den sydligt liggende provinsbane. Igen denne løbsdag har han mange gode og chancerige køreture, og det kunne godt se ud til på papiret at en del vil komme til at dreje sig om den populære kusk, der altid byder på sig selv både før, under og efter løbene, og det falder i både seernes og publikums interesse. I NFT’s 5-års Mesterskab sidder han bag sidste års knebne Derbytoer Donatello Garbo (4. løb/4), som i sidste start var toer til selveste Bandit Brick. Nu møder den ingen i feltet der kan bare minde om Bandit Bricks kapacitet, og da hesten er meget speedig kan Rene Kjær køre et løb på chancen, og da der heller ikke er fyldt op i løbet med bare fem modstandere, findes der heller ikke rigtigt nogen dårlige positioner at sidde i når løbet skal afgøres. Jeg tror derfor at Donatello løser den stillede opgave sammen med kusken, og jeg anbefaler den som dagens bedste blankbud i V5-spillet og supplerer det op med 200 kr. vinderspil på 4 Donatello Garbo i 4. løb.

God outsider

Der køres hele tre løb på Mesterskabsdagen hvor banens ældre heste kan starte i enten i Puljeløb eller i det afsluttende Formløb. En af de heste der begynder at få lidt form i kroppen igen er Arthur Halbak (8. løb/7), som dog starter fra dobbelt tillæg. Sidst han gjorde det på banen var han trods lukket startspor alligevel med fremme i opløbet, og var ikke langt efter vinderen White Light Ant, som igen er en af konkurrenterne, og som den igen skal give fyrre meter forud til fra spidsvolten. Nu har Arthur dog fremspor i volten, og skal således vende yderst når starten går. Jeg håber at Jens Arne Hansen kan komme godt afsted når han vender hesten ”rundt på en tallerken” og kommer fornuftigt fra start denne gang, for så tror jeg godt på at hesten kan løbe helt frem i kampen om sejren. Han bliver næppe favorit, men giver muligvis et pænt odds i tilfælde af sejr, og jeg anbefaler at man deler sit spil her med 100 kr. vinder og 100 kr. plads på 7 Arthur Halbak i 8. løb.


--

Live