Bedste bornholmske bud

TIRSDAG 19. MAJ: Programtipper Michael Holm har fundet sine bedste spiltips frem til løbene tirsdag på Bornholm.

Kan playboyen snyde jetsetteren?

Playboy Face (5.løb/nr.1) har ikke startet på Bornholm siden dens start i Bornholmsmesterskabet, løbet for banens bedste heste, hvor den efter cirka en kilometers kørsel blev kørt frem udvendig for førende Fernandinho B R og derefter gik så godt, at den var med i sejrskampen, da det blev til galop i sidste sving. Hesten startede siden hen tre gange med en sejr på Lunden i et puljeløb foran Palermo Tårs som bedste præstation. Playboy Face har ikke før prøvet første række på Bornholm, kan galoppere, men har vist god starthurtighed på større baner, og det kan godt blive svært for sidste års bornholmske sejrshest, Jetset Onion, at tage den nødvendige længde. Frank Mikkelsen sætter sig i sulkyen, og den kan vinde fra spids. 50 kr. vinder på Playboy Face.

Er man mere til tvilling-spil i 5.løb, så er Hazard Sund (5.løb/nr.8) udgangshesten. Hesten spurtede stærkt som vinder i sæsondebuten, og den har gentagne gange vist, hvor hurtigt den kan flytte sig i et opløb. Rene Kjær kommer helt sikkert til at finde god fart i hesten de sidste 200-300 meter, og den har en god chance for at ende i top 2. Tvilling 8/1-2 til 50 kr. pr. kombination.

Birger-effekt?

Birger Jørgensen sætter sig bag to Ole Bager-trænede heste, som han kender fra tidligere. Our Vixi bliver sandsynligvis hårdt betroet i 1.løb, så spilværdien vil nok være bedre på Watergate (2.løb/nr.7), der gjorde det fint i sæsondebuten, hvor den med lidt over en omgang til mål blev sendt afsted fra fjerde par udvendigt. Watergate travede resten af løbet i tredje spor, og selv om den tabte farten lidt til slut, var præstationen godkendt. Fra spor 7 sidder den i andet spor fra start, og den bør kunne få et godt rygløb, der kan gøre den til vinderen på en god afslutning. 50 kr. vinder og 50 kr. plads på Watergate.

Går man efter større outsidere til højere vinderodds, kan man sende lidt penge efter Dream Winner (8.løb/nr.5), som også er en af Birger Jørgensens gæstekøreture. Det er ganske vist lang tid siden, Birger Jørgensen kørte hesten, men han er faktisk den eneste, der har formået at vinde med den. Det skete i Billund i Dream Winners tredje start. Dream Winner har flere gange været tæt på sejren på Bornholm, og i glimt ser man gode afslutninger fra hesten, der altid har fremstået som en type, der kan mere, end den viser. Måske kan Birger Jørgensen igen være kusken, der forløser hestens kapacitet. I sæsondebuten blev Dream Winner givet et afventende løb i fjerde indvendigt, og selv om den så positiv ud i dens afslutning langt ude i banen, var der for langt frem til præmierækken i det korte opløb. Dream Winner har ikke vist sig særlig starthurtig, men hvis den finder en nogenlunde position fremme i feltet fra et vanskeligt spor 5, kan den godt være med på stregen i et ret åbent løb. 20 kr. vinder og 80 kr. plads på Dream Winner.

Et langskud til pladsspillerne

Professionelle kuske erstatter de bornholmske amatørkuske denne tirsdag, og man vil givetvis se nogle heste, der løfter deres niveau pga. kuskebyttet. Én af de heste kan være Sladdie (3.løb/nr.6). Jørgen Sjunneson erstatter Michelle Espersen, og selv om Espersen har gjort det fint bag hesten, er det alligevel en noteringsværdig forstærkning. Sladdie gik et par af dens bedste løb i sidste sæson, da Michael Skovmose gæstekørte den, og Sjunneson er dygtig til at få det bedste ud af de på papiret mindre chancer. Sladdie kan ikke udnytte dens store starthurtighed fra det lukkede spor, men den har til gengæld en ret starthurtig ryg i Catja Mosebo, og måske kan Sladdie gentage præstationen fra BM-dagen, hvor den fra spor 6, med Michelle Espersen i sulkyen, klinede sig i ryg på på starthurtige Brad Pitt, nåede vinderhullet, og i opløbet blev trukket fri til et godt angreb, hvilket gav den tredjepladsen bag Faith Hornline og Coco Collection. Pladsoddset var dengang 8,65. Det tager man gerne igen. 50 kr. i pladsspil på langskuddet Sladdie.

Live