V5 Billund 23. april

Af Jesper Elbæk. Tipperstatistik: Spillet 11.922 kr. Vundet 4.119 kr. TBP 35%. Hitrate 10/41.

V5-1: 1-5-4-2-7-6 (10)

V5-2: 9 Frances Yoda (10)

V5-3: 2-1 (5)

V5-4: 3-8-4-5-2-6-1 (10)

V5-5: 1-4-6-8 (5)

Pris: 336 kr. (Reserveheste i parentes)


Spil via Derby25

Spil via DantotoV5-1, 2. løb

Skive-træner Morten Friis har en spændende hest i Felix Light, som indledte karrieren på bedste vis i Aalborg før Corona-pausen.

A-chancer: 1-5-4-2-7 B-chancer: 6-10-9-8-3 C-chancer: Ingen

1 Felix Light skrev jeg allerede op i min lommebog med heste, der skal spilles, da jeg så den i prøveløbet. Tidsnoteringen var ingenting med 1.22,8/2000m, men måden den fløj ned igennem opløbet på, dét var der virkelig snit over. Derfor var det heller ikke den store overraskelse, at Zola Boko-sønnen vandt i Aalborg. Ved den lejlighed havde Felix Light ryg på Flying Line undervejs, og speedede forbi denne rundt opløbssvinget. Trampede bare væk til sejr foran en godt gående Fønix Boy. Perfekt startspor her, og Felix Light må være en stor chance her igen.

5 Exciting Lady er virkelig blomstret op siden den kom i træning hos Knud Mønster, for hvem det er blevet til tre sejre. Og faktisk har Exciting Lady en ret god Billund-statistik, hvor den i fire starter for Mønster har vundet tre gange og blevet anden én gang. Nu er det så voltestart, og det har Exciting Lady faktisk ikke ret gode erfaringer med i løbssammenhæng. To galopper i to forsøg. Træner godt ifølge trænerens facebookside, så selv med 20m frem til Felix Light, så må det være en god chance.

4 Elektra Henley indledte karrieren flot for Aalborg-træner Anders Pedersen. Men der er blevet længere mellem ettallerne nu, efterhånden som Great Challenger-datteren har fået flere penge på nakken. Blev kørt vældig offensivt i prøven til Dansk Avlsløb 3/11, og startede derfor fra et umuligt startspor i finalen. Kommer i sæsondebut her, og man skal selvfølgelig høre efter, hvad Anders Pedersen udtaler til både Fasttrackracing.dk og i tv-udsendelsen torsdag eftermiddag. I bund og grund er Elektra Henley en rigtig god hest, og dens rekord er sat ved sejr i netop Billund, hvor den besejrede E Type Cash!

2 Emoji D er et ret ubeskrevet blad fra Tyskland. Seneste start var mod danskejede Taste Of Diamonds, som vandt fra spids for Ken Ecce. Emoji D sad i andet par udvendigt undervejs, og blev sendt i angreb i tredje spor med 700m til mål. Blev hængende derude resten af vejen, fordi hesten i dødens også havde noget at skyde med. Gangen før galopperede Emoji D fra start, og fik kun sjettepladsen, fordi mange andre også galopperede. Var 80-90 meter efter vinderen i mål. I debuten var hun tredje fra startspor 8, men så er vi altså tilbage i august måned sidste år. Alle tre starter har været på Mariendorf-banen i Berlin, hvor man jo kører højre rundt. Nu er det venstre rundt på den store Billund-oval, og jeg tror ikke jeg fornærmer ret mange ved at skrive, at Emoji D er reelt kuskeforstærket med Birger Jørgensen frem for Hannu Voutilainen. En spændende outsider, som man selvfølgelig skal bemærke i opvarmning og afcantring!

7 Endless Dreams er et af Henrik Lønborgs årgangshåb i år. I sæsondebuten på Jägersro galopperede Endless Dreams i første sving, da Lønborg ville køre indenom en konkurrent. Svært at se på løbsfilmen, hvorfor galoppen kom, men det kan Henrik Lønborg sikkert forklare til Fasttrackracing.dk eller Fast Track TV. Uanset hvad, så er Endless Dreams en god hest, som selvfølgelig skal afkrydses, hvis man garderer denne afdeling.

Resten af feltet sætter jeg som B-chancer. 6 D A D Flamingo har enorm kapacitet, og Gordon Dahl har et godt tag på hesten. Se op i fejlfri udgave! 10 Emma D er havnet i skammekrogen med lukket spor fra tillæg. Er en fin ”flyvemaskine” de dage, hvor det hele stemmer, og René Kjær har jo en god statistik med From Above U S-hoppen. 9 Echo Renka har et lidt slidsomt trav, og har også en besværlig udgangsposition med lukket spor fra tillæg.V5-2, 3. løb

Et spændende “formløb” er havnet i V5, hvor hestene er sat sådan ind, at dem fra spidsvolten kan løbe 1.17,0 på distancen. Men det er næppe nok til at vinde.

A-chancer: 9-10-7 B-chancer: 8-6-4-5-1-2-3 C-chancer: Ingen

9 Frances Yoda er en mægtig fin hest, som senest var ude i en mægtig hård åbning med Trophy Spring udvendigt. Kilometeren efter 1.11,0 og derfor blev Frances Yoda forståeligt nok træt til sidst. Løbet blev vundet af Andre Ward foran Something Fishy, og sådanne kapaciteter er ikke med i dette løb. Frances Yoda bliver denne gang tvunget til at gå bagfra, og med Birger Jørgensen i sulkyen, så ligner det faktisk en vinder.

10 Vakse Viggo er en lækker hest, som NFT-træner Anders F. Jensen tager med over Storebælt og Fyn for at deltage i løbene i Billund. Kommer i sæsondebut efter et kiks i sidste 2019-start som kæmpefavorit i et montéløb. Vakse Viggo har vundet bunkevis af løb på hjemmebanen, men nu gælder det Billund. Kan Anders F. Jensen servere Vakse Viggo et løb i ryg på Frances Yoda, så har Stand Strong-sønnen stor chance her.

7 Gringo Boko er noget hårdt inde på pengene i forhold til de øvrige tre heste fra 20m tillæg. Men det er ikke sikkert, at det betyder alverden, for Gringo Boko er i besiddelse af en supergod speed, så sidder den Frank Kjelde-trænede (!) hest bare med et sted midt i feltet, når opløbsklokken ringer, så skal de andre godt nok være vågne for at stå imod. Vandt meget let 29/12 på Lunden efter angreb over de sidste 600m. Tax Free og Delicious Laser var de nærmeste i mål.

8 Destiny fik vel ikke helt den 4-årssæson, som man havde regnet med og/eller håbet på. Har ikke startet siden galoppen i Dansk Hoppe Derby, og er sidenhen blevet opereret. Spændende deltager her selvsagt, for hvis Destiny er tilbage på toppen, så er hun god. Men Explosive Matter-hoppen skal nok lige i gang igen.

6 Walkman June tørner nu ud i Sabina Gammelgårds regi, og der er tale om en rigtig dygtig hest, som dog sikkert ikke har gavn af det lukkede startspor i volten. Kent Friborg kender hesten fra mange starter i Michae Friborg Skærbæks regi, og Golden Globe-sønnen behøver ikke at være helt væk.

Herefter er der en lang række outsidere, som alle vil være afkrydset på få procent. 4 Tarzan Gardenia bliver genforenet med Knud Mønster, som faktisk havde hesten i træning for nogle år siden. 5 Ronnie O’Sullivan kommer tilbage efter pause. Gør sig mest i montéløb med Karoline Henriksen, men kan også finde ud af sulkyløb, hvilket 1.14-tiden med Flemming Jensen i oktober er bevis på. Glansbilledet 1 Blachman med topdriver Kasper K. Andersen er selvfølgelig også interessant, og man kan jo heller ikke helt afskrive 2 Staro Harley og 3 Triumf Kåsgård, som begge kommer med sejr i seneste start.

Men det ligner umiddelbart 9-10-7 på V5-kuponen eller rigtig mange.V5-3, 4. løb

Aarhus-amatøren Karsten Holm har to rigtig gode E’ere i sin varetægt. Erik vandt forleden i Aalborg, og nu kommer Edward så til start.

A-chancer: 2-1 B-chancer: 5-8-9-4-10-7-6-3 C-chancer: Ingen

2 Edward er sikkert lige så velforberedt som Erik var i Aalborg. Jeg tænker de træner sammen de to. Respekten var stor for Erik i Aalborg, som fik lov at dæmpe tempoet til det rene ingenting undervejs. Men oplægget bliver nok lidt anderledes for Edward, for det er ikke en given ting, at Love You-sønnen får spidsen her. I Odense 8/11 i seneste start havde Edward lidt kadenceproblemer ud af volten, og det blev til galop efter 100m. Kom dog fint tilbage og kunne overtage spidsen med en omgang til mål. Vandt herefter overlegent foran Pomerans Dag med Niels-Erik Christiansen.

1 Fly High Shadow er hesten, som jeg tror kan tage spidsen i løbet fra sit perfekte startspor i volten. Var ganske hurtig fra start senest i autostart, hvor Steen Juul kørte fremad på første langside, og kunne overtage spidsen uden sværdslag. Havde det hele under kontrol, og kunne godt blive en af de hopper, som kommer til at tegne årgangen i år. Afstamningen forpligter samtidig en smule, for Fly High Shadow er lillesøster til Derbytoeren Cool Shadow og Hoppe Derbytoeren Dusty Shadow.

5 Ericano kommer ud fra 20m tillæg, og viste jo topform med to sejre på hver sin side af jul og nytår. Kenneth Andersens hest er rigtig hurtig ude af buret i voltestart, og Andersen Junior selv er også dygtig til at prikke starten i denne startform, så Ericano har sikkert tidligt fat i både Edward og Fly High Shadow. Tror ikke den kan slå de to nævnte, med mindre de gør livet surt for hinanden.

8 Cinxia har en virkelig god speed, og det handler for Casper M. Nielsen om at få serveret et godt rygløb i andet spor for Triton Sund-datteren, som derefter vil plukke mange – alle? – ned til slut.

9 Aida Boy har været væk længe. Ja, faktisk et helt år næsten på dato. På den viste kapacitet inden skaden, så skal den afkrydses på V5 (og V4), men man skal helt sikkert opsøge information fra træner Jan Dahlgaard om, hvor hesten står henne formmæssigt.

Tager man flere heste end 2-1 og måske 5-8-9 på kuponen, så er der virkelig mange outsidere. 4 Evita Skovsende galopperede i spids senest i Halmstad, 10 Design Of Porsche er en dygtig Classic Grand Cru-hoppe, men det lukkede startspor svarer jo nærmest til dobbelt tillæg og de tre sidste heste kan heller ikke afskrives en form for chance, hvis det bliver et rodet løb – eller hvis de to favoritter fra spids begge køres for optimistisk. Men jeg tager chancen kun med 1 og 2.V5-4, 5. løb

V5 fortsætter med et pudsigt udskrevet løb, hvor man skal bemærke, at hopperne har en ganske stor fordel.

A-chancer: 3-8-4-5-2-6-1 B-chancer: 10-7 C-chancer: 9

3 Nightingale Jaycee er en af de hopper, som har stor fordel i løbet. Hopperne må have tjent 205.000 kr., mens hingstene og vallakkerne kun må have tjent 140.000 kr. Nightingale Jaycee havde en god sæson i 2019 med over 140.000 kr. indtjent. Er hurtig fra start, og havde spids i Odense 21/2, hvor Jeppe Rask så valgte at slippe til mere meriterede Billie Jean efter 5-600m kørsel. Fik perfekt hul til angreb med 300m til mål, men kunne ikke gøre noget ved Billie Jean og Daisy Cash. Blev tilmed nedspeedet af Henbianca Boko på de sidste meter. Her tror jeg faktisk Rask kan finde på at køre i spids, så længe der er benzin på tanken.

8 Henbianca Boko har jeg netop nævnt. Fik et godt løb i andet par udvendigt 23/2, hvor Jan Dahlgaard blev siddende, da Flemming Jensen kom farende på bageste langside med Daisy Cash. Lagde sig ned i selen i opløbet, og speedede forbi Nightingale Jaycee. Tror det var max udbytte, uanset om Dahlgaard var gået ud foran Daisy Cash i angreb. Senest i Billund 1/3 blev Henbianca Boko bakket direkte fra start fra sit iskolde startspor, mens Billie Jean, Tiger Hill Diamant og Beautiful Kiss slog tonen an fremme i spids. Fik ingen trækhjælp, og måtte selv afsted med 400m til mål. Afsluttede fint igen.

4 Encore Cloc er endnu en af Henrik Lønborgs gode E’ere. Tilhører i øjeblikket laget lige under de bedste, men vandt altså f.eks. Grand Circle 3-års Championat Consolation i Skive og var femte i Jydsk 3-årings Grand Prix senere på sæsonen, hvor det altså var kanoner som E Type Cash, Empire og Eric The Eel, der var foran i mål. Er lidt hårdt inde på pengene i forhold til mit vindertip, men måske er det ikke helt umuligt, at Jeppe Rask er tilfreds med ryggen på Encore Cloc undervejs, hvis Lønborg kører fremad med lidt pondus?

5 D J O’kay vandt Jydsk 4-årings Grand Prix Consolation sidste år og var også anden i Dansk Trav Derby Consolation. Men derefter er der kommet grus i maskineriet, og D J O’kay har også været slettet fra en tiltænkt start i Odense i februar. Men det er en god hest den her, og hvis den er helt i orden, så er den med på stregen allerede her første gang.

2 Do It Mingus er hurtig fra start, og kan også være med i spidskampen. Er dog nok allerbedst med et rygløb, men det er altså en ganske åben affære med den her spidskamp mellem i første omgang Do It Mingus, Nightingale Jaycee og Encore Cloc.

6 No Soup For You er måske havnet en plads eller to for langt nede i seedningen, for det virker til, at Knud Mønsters heste er klar fra starten af efter Corona-pausen. Men der er bare mange g’er i resultatrækken stadigvæk på denne Orlando Vici-søn, som har stor kapacitet, men den galopperer for tit. Selvfølgelig kommer den på V5, for hvis den går glat, så har den vinderchance.

1 Amanda B P kan på resultatrækken virke som en ”ikke-vinder”, men seneste afslutning var af bedste mærke! Amanda B P havde andet par udvendigt, mens Bent Svendsen foran kørte ingenting med Arkibal Tamsen. Kasper K. Andersen gled afsted i angreb med 350m til mål, og gik også forbi Arkibal Tamsen. Blev dog nedspeedet af Freddie Silvåkra i den hurtigste sidste 100-meter jeg har set på Skive Trav i mange år. Så se op!


V5-5, 6. løb

Spillerne bliver budt på en sand lækkerbisken i sidste afdeling af V5. Især spidskampen bliver spændende og ikke mindst seværdig.

A-chancer: 1-4-6 B-chancer: 2-8-5-10 C-chancer: 7-3-9

1 Dream Of Success vandt sporlodtrækningen og er jo pivhamrende hurtig fra start. Det samme er Bent Svendsen og Stald Naturals hest tager sig af spidsen her. Især da 2 Charming Kiss er udgået, for den er også normalt set hamrende hurtig fra start. Rammer Dream Of Success spidsen, så vokser den en klasse, og Dream Vacation-sønnen har stor chance her.

4 Bosse Game er en stærk krabat, som vil have gavn af hårdt tempo undervejs. Og det skulle der være en form for garanti for med flere starthurtige heste. Det kommer selvfølgelig an på, hvor mange af dem, der har ambitioner om at udnytte starthurtigheden – eller om de pakker sydfrugterne sammen, hvis Dream Of Succes på de første otte skridt allerede er en længde foran. Bosse Game har været til start i Sverige i den danske Corona-pause, og var senest ude på 2640ma fra startspor 12. Sad langt nede i feltet i indvendig position, og sad længe fast mellem heste. Afsluttede godt, da der blev plads med 300m til mål.

6 C You Again er en lækker hest, som blev Årets Sejrshest i Danmark 2019 ved at vinde nytårsaftensdag. Derefter fulgte en start på Jägersro, hvor Morten Friis kørte til spids fra startspor 7 i en hastig åbning på 1.11,8. Fik derefter en Lutfi Kolgjini-hest over sig, og Friis valgte at slippe spidsen. Det lignede en andenplads ved indgangen til opløbet, men C You Again stoppede helt op, og hele feltet løb forbi. Næste start var i Arhus, hvor C You Again ganske enkelt var for gal, og Morten Friis lå vandret i tilkørslen op til startbilen. Blev trukket ned som en af de sidste undervejs, og det var ikke let at tage meter ind på Leading Tile, Dream Of Succes & Co. i opløbet. Eventuelle fejl er helt sikkert blevet rettet, for ellers var Torben Grøns øjesten helt sikkert ikke skrevet til start. Stor kapacitet og er altid en vinderchance.

2 Charming Kiss udgår.

8 Billie Jean får Jeppe Rask i sulkyen, og det virker til at være en god idé, for den lange træner har tidligere gjort det rigtig godt med den hårdføre hoppe. Rask har kørt Billie Jean to gange, og det er blevet til en sejr og en tredjeplads. Sejren kom i et 2550m løb i efteråret og tredjepladsen kom på en helt forrygende afslutning i Aalborg bag gode heste som Don Cash og Bosse Game. Løber helt sikkert med frem her.

5 VIP Hall kan flække vind fra start, men er nok allerbedst, hvis den bliver puttet ned i en god rygposition, og bliver kørt lidt på chancen. Så mon ikke René Kjær gasser lidt fra start, for at finde ned i ryg på 1 Dream Of Succes, hvis det kan lade sig gøre? Jeg tror det. Lykkes det, så har VIP Hall triochance, mens det vel kræver lidt fantasi at forestille sig sejr?

10 Benjamin Nordal trak et for den uheldigt startspor, idet den er pivhurtig fra start. Nu er Ens Snapshot-sønnen tvunget til et rygløb, og Benjamin Nordal skal nok snuppe en god præmie. Er dog lidt hårdt inde i løbet på pengene, og er altså tilmed havnet i skammekrogen her.

Live