Billund 25. juni

Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har udvalgt sine bedste spiltips til torsdagens løb. Beløbene i de enkelte spil kan ses som en vejledning i, hvor risikofyldt spillet er.


Printvenlig

Luring til Ecce

Efter at have nærstuderet Gently E P (1. løb/5) i sidste start, kan den betragtes som en luring i det indledende løb for 0-klassen. Efter løbspause senest i Skive blev den forsøgt fremad straks fra start. Donato Hanover-hoppen blev sat af i første sving, men kæmpede sig fremad til den førende Easy Magic, som åbnede i underkanten af 14-fart. Gently E P fik efter endnu et tryk til den førende aldrig plads nede i ryg bag den, og gik således i dødens resten af vejen. Hun var reelt træt i sidste sving, og det behøver den ikke at undskylde for. Klarer den spor fem i volten her, har Ken Ecce en god chance for at køre frem mellem de tre første med hende. Formen er sikkert kun bedre efter udblæsningen sidst, og derfor går anbefalingen på 50 kr. vinder og 100 kr. plads på 5 Gently E P i 1. løb.

Dagens sikreste

Langt de fleste af landets hårdest satsende hesteejere har på et tidspunkt imellem 70’erne og nu 20’erne været i kontakt med Steen Juuls træning eller kørsel. Han har de sidste uger fyldt yderligere på i stalden med Erling, og forleden havde han også tophoppen Carna Sensei tilbage i løbene på Jægersro. Tycoon Conway Hall har Steen Juul også formet til den topvæddeløber, han nu engang er - nu hos Flemming Jensen, og Tycoons ejer Morten Staal Jensen har erhvervet sig 7 Taste Of Diamonds (2. løb/7), som gør debut og comeback i Steen Juul-regi denne løbsdag. Hun gik et forrygende løb i Breeders Course-finalen på Jægersro i oktober i fjor, hvor den lavede en dum fejl i accelerationen bag startvognen, hvilket kostede et terræntab på op mod 40m til flere af toptoåringerne ved den lejlighed. Jeg er sikker på, at den har trænet godt når den startmeldes, og har ikke kendskab til at nogen af modstanderne kan slå den i fejlfri version. Jeg anbefaler 200 kr. vinderspil på 7 Taste of Diamonds i 2. løb.

Jørgensen og Mønster

Engang tilbage i 80’erne var Birger Jørgensen træner på JVB og iblandt flere af hans staldfolk i den store stald var Knud Mønster og hans kone Birgitte Mønster, ligesom Thomas Bonde, Johnny Jørgensen, Henrik Lund og flere andre dygtige hestefolk havde deres arbejde under landschampionen. Birger er DK’s mest vindende med hensyn til sejre nogensinde og Knud Mønster har også altid i hans træner- og kuskekarriere haft smag på sejre og gode placeringer. I Billund denne løbsdag har de to trænerkollegaer flere muligheder for at tilsammen danne ”en tvilling”, men specielt i 7. løb tror jeg på, at der kan være lidt værdi i at spille tvilling Jørgensen og Mønster. Jørgensen kører stortalentet 5 Maroma Wibb, som alle tror vinder igen, og Mønster kører den mindre upåagtede 6 Caspian Of Narnia. Hesten var igen forbedret sidst, og fik en fejl på i et forsøg at indhente en præmie i opløbet bag klart mere rutinerede heste end dagens modstand. Han kan godt blive toer til Maroma Wibb, og anbefalingen herfra går på en tvilling mellem 5 Maroma Wibb og 6 Caspian Of Narnia i 7. løb for 100 kr.

Nærmest gevinstgaranti?

I hestesporten kan man aldrig sige, at noget er 100 procent sikkert, men sikkert er det i hvert fald at Rocky Egedal (8. løb/8) har en god pladschance i sidste løb på torsdag i Billund. Han har løbet længere end de fleste danske travheste nogensinde kommer til, idet han har deltaget i over 60 starter, der har været på længere distancer end 2200m. Her i handicap har han 60m tillæg, og det er selvfølgelig en hurdle der skal overvindes. Han virker dog til at være i fin form, og i pladsspillet virker den på mig til at være drønsikker, nu hvor distancen er i favør til ham denne gang med 2540m som løbets grunddistance. Derfor anbefales 100 kr. plads på 8 Rocky Egedal i 8. løb.

Hvad siger de aktive? Se træner-/kuskekommentarer

Live